Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 22:23   #1381
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Muszę się Wam moim Draniem pochwalić

Ślicznie się do Edzika przytulił
no niesamowite
i sam tak do Ciebie przyszedł ? Przekochany

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Martulka a Ty chłopca bedziesz miala?
moze cos jest w tych snach w czwartek dowiem sie co we mnie siedzi nie ma wyboru

Grazin
i już Ci troszkę lepiej po magnezie?
A czwartek coraz blizej Ja sama sie nie moge doczekać czego się dowiesz, wiec chyba tym bardziej Ty

ale mam walentynki.. małż jak wrócił z pracy powiedział tylko "jak tam moje walentynki" i wszystko w temacie.. teraz gra w Fifkę

sania, fantastyczne zakupy, toś poszalała Koleżanko

mary, najpierw trzeba mieć te wyprawki ja wczoraj np nabyłam............ 2 patelnie jedną do nalesników a drugą taką małą do jajecznicy
Ciężko nazwać to wyprawką

Kolorowych snów Dziewczynki

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:34   #1382
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
no niesamowite
i sam tak do Ciebie przyszedł ? Przekochany

Grazin
i już Ci troszkę lepiej po magnezie?
A czwartek coraz blizej Ja sama sie nie moge doczekać czego się dowiesz, wiec chyba tym bardziej Ty

ale mam walentynki.. małż jak wrócił z pracy powiedział tylko "jak tam moje walentynki" i wszystko w temacie.. teraz gra w Fifkę

sania, fantastyczne zakupy, toś poszalała Koleżanko

mary, najpierw trzeba mieć te wyprawki ja wczoraj np nabyłam............ 2 patelnie jedną do nalesników a drugą taką małą do jajecznicy
Ciężko nazwać to wyprawką

Kolorowych snów Dziewczynki
Zupełnie sam przyszedł i sam się tak położył
Ale Edzik zaczął się kręcić i kopać i sobie uciekł

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:56   #1383
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
aguś, no gdyby to ciut bliżej.... Ech! Mniam

vanes, kobita paluchem to może ci na oko ocenić, że szyjka długa, czy krótka. Jeśli jest krótka, to koniecznie powinna zlecić/zrobić usg, żeby sprawdzić, gdzie jest łożysko i podejrzeć maluszka

Dla spokoju umów się sama na usg i tyle.

kwiatecku, pasta cynkowa przysuszy ci zimno, także stosuj spokojnie
:d
Stary 2011-02-15, 07:36   #1384
Siasiek
Zadomowienie

A co to? Nikt jeszcze dzisiaj nie pisał?

Hehe

Witam Was dziewczyny
Miałam jakiś okropny weekend, ostatnio gorzej się czuję.
Jest mi duszno, słabo, nie mam sił na nic. Aż się boję o moje wyniki...
No robi mi się niedobrze jak na początku i to chyba jest najgorsze.

A pisałyście ostatnio o promocjach, nie wiem jak u Was ale u mnie w Leclercu jest promo na Pampersy te Premium Care za 39zł i prześcieradełka do łóżeczka za 11,90. i inne pierdołki dziecięce.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-02-15 o 07:41
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 08:07   #1385
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Aaaaaaaaa mam już wózek w domku, jestem w szoku, że tak szybko, jechał z Hiszpanii i już jest u mnie Wczoraj o 23 dzwonił kurier, że będzie jechał czy może między 4 a 5 rano podrzucić wózek bo jechał dalej w Polskę, a moje miasto mial po drodze, no to ja czemu nie może podjechać, no i dzwonił gościu o 4.35 i mężul poszedł na dół i przyniósł brykę dla chłopaków
Wózeczek rewelacja, zadbany, normalnie jak nowy, a do tego jak na taki wózek jest lekki
Jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu, warto było
Wózio dziś wieczorem pojedzie do moich rodziców bo u mnie szkoda żeby stał bo się zakurzy przez ten remont.
Ach super jest
Może uda mi się foty cyknąć, ale mam mało miejsca na przedpokoju pewnie nie będzie zbyt dobrze widoczny, do dużego pokoju nim nie wjadę bo trzeba będzie go czyścić bo będą całe białe kółka.

Zaraz się biorę za nadrabianie co tam napisałyście wczoraj wieczorkiem
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 08:12   #1386
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Siasiek a jak u Ciebie ciśnienie i tętno?
Ja ostatnio bym zemdlała jadać do lekarza, wczoraj wstałam zrobić picie i czułam, że mam nogi wiotkie i gnałam do łóżka z powrotem bo czułam, że zaraz się osunę na ziemię.
No i wychodzi na to, że mam niskie ciśnienie 100/60 plus tyle tygodni leżenia i organizm już chyba nie daje rady.
Polecam w takich chwilach leżenie na lewym boku, krew dobrze krąży i naprawdę w tej pozycji czuję się dobrze.
A wtedy a samochodzie jak jechaliśmy do gina to najpierw zrobiły mi się wiotkie nogi, potem oblał mnie pot, osłabienie, niepokój, zatkało mi sie ucho, zobaczyłam mroczki przed oczami a potem już widziałam tylko ciemność. Okropne, okropne uczucie. Byliśmy akurat na skrzyżowaniu, TŻ do mnie mówił, że mam położyć sobie fotel a ja nie byłam w stanie się ruszyć ani reagować mimo, iż nie straciłam przytomności. Za chwilę TŻ zjechał na bok, otworzył drzwi z mojej strony, położył mi fotel i zaczęło odpuszczać. Brrr, nikomu nie życzę takich przeżyć, to było okropne.

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 08:41   #1387
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam - od dolu do pepka i od pepka pod piersi. A bede miala dziewczynke, wiec nie ma chyba zadnej reguly.
ja rowniez spodziewam sie dziewczynki ale mysle, ze to bardziej zalezy od karnacji - jednym bardziej widac, innym mniej

Cytat:

ojej, jak uroczo, jakby chcial przytulic malenstwo

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 08:43   #1388
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

witam jak tam po walentynkach ??
mam nadzieję że wczorajszy dzień miałyście udany
mój wieczór przebiegł cudownie zajadałam się ptasim mleczkiem owocami i piłam sok marchewkowy a później kąpiel peeling balsam mmm cały wieczór poświęciłam sobie

dzwoniłam do mojej gin powiedziałam jej że chciałam się z nią umówić na usg odnośnie tej szyjki i powiedziała ze dzisiaj o 10 mam być w szpitalu.
także dowiem się więcej.

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 08:45   #1389
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie

Jakieś wizyty się dzisiaj szykują? Ja już się nie mogę doczekać czwartku i może wtedy w końcu się dowiem kto we mnie mieszka, bo taka niepewność jest męcząca

Caffelate, też mam takie omdlenia Na początku ciąży to w ogóle koszmar był, nie mogłam stać dłużej np. przy robieniu śniadania bo od razu mroczki przed oczami, ciemność i zimny pot. Teraz jest lepiej ale też mi się czasami zdarzają takie akcje. Ja myślę, że u Ciebie to może być spowodowane ciągłym leżeniem, organizm się odzwyczaił od pozycji stojącej i tak reaguje no ale co zrobić jak trzeba leżeć. Trzymaj się
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 08:48   #1390
Renessme1985
Rozeznanie

Witajcie Dziewczynki...
Powiem Wam, że już mam dość tego leżenia , a do wizyty jeszcze 16 dni do wizyty kontrolnej OMG oby lekarz pozwolił mi wstać...
Ale dla poprawy humoru na przyszły tydzień, w środę zamówiłam sobie wizytkę na USG 3D/4D to ostatnie w 30-32 tc Może wtedy przy okazji też mi lekarz sprawdzi ta szyjkę, czy coś tam się normuje

Daissy za wizytkę i czekamy z niecierpliwością na wieści... coś mi się o uszy obiło, że dzisiaj miałaś brać L4??

Caffelate
ja to Cię podziwiam... Ty leżysz prawie cała ciążę... zuch kobietka z Ciebie... ja ledwo daję radę te parę dni

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
witam jak tam po walentynkach ??
mam nadzieję że wczorajszy dzień miałyście udany
mój wieczór przebiegł cudownie zajadałam się ptasim mleczkiem owocami i piłam sok marchewkowy a później kąpiel peeling balsam mmm cały wieczór poświęciłam sobie

dzwoniłam do mojej gin powiedziałam jej że chciałam się z nią umówić na usg odnośnie tej szyjki i powiedziała ze dzisiaj o 10 mam być w szpitalu.
także dowiem się więcej.
Vanes super, że babeczka zrobi Ci dziś USG... czasem trzeba walczyć o swoje... mam nadzieję, że jednak się okażę, że nie jest tak źle jak Ci wczoraj nastraszyła
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 08:52   #1391
Paulizia
Wtajemniczenie

Hejlol

Ile bylo wczoraj przepraszania????
grzebal w tych smieciach pozniej i sie zachwycal nad tym naszym zdjeciem ja to tesz jetsem dobra... zeby zaraz wszystko do smieci wychrzaniac? Kiedsy mu tez obiad wywalilam, ale juz nie wyciagal z powrotem
Na przeprosiny dostalam pizze

Anula sliczna ta Wasza kruszynka
Moria pokoik pierwsza klasa tylko zdradz mi kolor scian, bo na pierwszym zdjeciu wydawaly mi sie niebieskie, a na tych sa fioletowe. Fotel mega dizajnerski i pasuje do wnetrza... najbardziej jednak podoba mi sie ta mala nietoperka, ktora musi byc bardzo zdziwiona calym zamieszaniem
Eweska pokaz wozio!!!!

Bylam wczoraj w TBS [bez obaw nic nie kupilam] poogladac te kosmetyki dla bejbusiow i napewno kupie szczoteczke do wlosow, Jest super!!! Zasatanwiam sie nad tymi kosmetykami. Musze cos o nich wiecej poczytac.

Ja uciekam sie myju, a potem wio do lekarza po zaswiadczenie
Stary 2011-02-15, 08:55   #1392
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio bym zemdlała jadać do lekarza, wczoraj wstałam zrobić picie i czułam, że mam nogi wiotkie i gnałam do łóżka z powrotem bo czułam, że zaraz się osunę na ziemię.
No i wychodzi na to, że mam niskie ciśnienie 100/60 plus tyle tygodni leżenia i organizm już chyba nie daje rady.
Polecam w takich chwilach leżenie na lewym boku, krew dobrze krąży i naprawdę w tej pozycji czuję się dobrze.
A wtedy a samochodzie jak jechaliśmy do gina to najpierw zrobiły mi się wiotkie nogi, potem oblał mnie pot, osłabienie, niepokój, zatkało mi sie ucho, zobaczyłam mroczki przed oczami a potem już widziałam tylko ciemność. Okropne, okropne uczucie. Byliśmy akurat na skrzyżowaniu, TŻ do mnie mówił, że mam położyć sobie fotel a ja nie byłam w stanie się ruszyć ani reagować mimo, iż nie straciłam przytomności. Za chwilę TŻ zjechał na bok, otworzył drzwi z mojej strony, położył mi fotel i zaczęło odpuszczać. Brrr, nikomu nie życzę takich przeżyć, to było okropne.
ojej okropne to musi być współczuję
to pewnie od leżenia, jednak się organizm odzwyczaja.
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

Jakieś wizyty się dzisiaj szykują? Ja już się nie mogę doczekać czwartku i może wtedy w końcu się dowiem kto we mnie mieszka, bo taka niepewność jest męcząca

Caffelate, też mam takie omdlenia Na początku ciąży to w ogóle koszmar był, nie mogłam stać dłużej np. przy robieniu śniadania bo od razu mroczki przed oczami, ciemność i zimny pot. Teraz jest lepiej ale też mi się czasami zdarzają takie akcje. Ja myślę, że u Ciebie to może być spowodowane ciągłym leżeniem, organizm się odzwyczaił od pozycji stojącej i tak reaguje no ale co zrobić jak trzeba leżeć. Trzymaj się
Monia ja też mam w czwartek na 14: 15 A Ty??

łyknełam teraz dwie no spy i magnez tą dużą dawkę. bo brzuch twardniał mi od rana...
mam nadzieje ze to przejdzie. zamierzam dziś głownie leżeć.
jakie są przyczyny takich skurczy?
Stary 2011-02-15, 08:55   #1393
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!
ja znowu w pracy wiec na chwilke.
powiem wam, ze jak sie ciesze wczorajszym USG to taka jestem zla, ze nei zrobili nawet badania ginekologicznego...
na haslo o moich uplawach pani nawet na nie nie spojrzala

a moj brzuch od 3 tygodni nie urosl ani centymetra i ani grama nie przytylam i sie teraz martwie ze moze to te wody plodowe naprawde, bo moj brzuch jest inny coraz twardszy. moze sie nakrecam, ale czuje, ze nikt tu nic ni esprawdza, a nie chce jechac do szpitala bo mam zle sny albo glupie przepuszczenia
taki dzien, przepraszam, za marudzenie.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Może uda mi się foty cyknąć, ale mam mało miejsca na przedpokoju pewnie nie będzie zbyt dobrze widoczny, do dużego pokoju nim nie wjadę bo trzeba będzie go czyścić bo będą całe białe kółka.

Zaraz się biorę za nadrabianie co tam napisałyście wczoraj wieczorkiem
ale fajocha, z emasz juz wozek! ciesze sie, z ejestes zadowolona! zdjecie konieczne!
Cytat:
A co to? Nikt jeszcze dzisiaj nie pisał?

Hehe

Witam Was dziewczyny

A pisałyście ostatnio o promocjach, nie wiem jak u Was ale u mnie w Leclercu jest promo na Pampersy te Premium Care za 39zł i prześcieradełka do łóżeczka za 11,90. i inne pierdołki dziecięce.
hej kochana! ja tez czuje sie fatalnie, slabo, mdleje w autobusach. plecy mnie bola, mam uderzenia goraca np rowniez w nocy boli mnie brzuszek jak dluugo pochodze, a na wyniki badan znowu bede czekac wieki, w czwratek mam wizyte u lekarza rodzinnego znowu mnie nawet nie obejrzy tylko pobierze krew siusiu i tyle. jakas jestem zrezygnowana ostatnio.
trzymaj sie Siasku
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Świetne I te ubranka

Anula
super, że wizyta udana. I cudne fotki Waszej córeczki Takie wyraźne

Uciekam jakiś filmik obejrzeć z Tż

Wam życzę miłego wieczora
dziekuje kochana
Cytat:

ale sooodkie zdjecie
Cytat:
Edzik też rzadko kopie ostatnio, czuję teraz głównie, jak się kręci w środku
ja mam dokladnie tak samo, przeciaga sie, brzuch taki twardszy to i mniej miejsca chyba, sama nei wiem.
Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Moja zgaga mnie prześladuje już tyleee czasu, że szkoda gadać. Nic mi nie pomagało wczoraj. Moj tż się nade mną zlitował i koło 24 przyjechała nasza pizza... Lepiej mi było po pizzy i zgaga znikła

A tak jak mnie męczy taka średnia zgaga to biorę mleczko na zgagę GELATUM ALUMINII PHOSPHORICI i przechodzi od razu
mnie etz przesladuje ale nic nei pomaga.....

wracam do pracy buziale, milego dnia!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 08:56   #1394
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
To czekam na fotki
Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Raczej wszystko ok. Chociaż nie mierze regularnie, bo zawsze było w normie. A co do takich nagłych ciemności to czasem mi się też zdarzają. Najgorzej jest jak muszę stać w sklepie i nagle mi duszno i ciemno...
Cytat:
Dzień dobry mamusie

Chyba Moria ma dzisiaj wizytkę

A ja zjadłam śniadanie i piję kawkę zbożową
Zaraz uciekam na zakupy.

It's not about anger
Stary 2011-02-15, 08:56   #1395
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry mamusie

Monia ja tez mam w czwartek mam nadzieje, ze juz sie dowiesz, bo termin porodu mamy ten sam, a ja juz wiem. Co przeczuwasz?
Stary 2011-02-15, 09:07   #1396
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Kiedsy mu tez obiad wywalilam, ale juz nie wyciagal z powrotem

A co do tego zaprzyjaźnianie się to spoko Ja być może też zostanę sama na jakiś czas więc będzie mi przyjemniej w Waszym towarzystwie
Cytat:

łyknełam teraz dwie no spy i magnez tą dużą dawkę. bo brzuch twardniał mi od rana...
mam nadzieje ze to przejdzie. zamierzam dziś głownie leżeć.
jakie są przyczyny takich skurczy?
Co jest przyczyną to nie wiem ale na pewno dużo odpoczywaj i się relaksuj no i nie denerwuj!
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane!
powiem wam, ze jak sie ciesze wczorajszym USG to taka jestem zla, ze nei zrobili nawet badania ginekologicznego...
Upławy są normalne, ja mam jak wychodzę z domu hehe tzn jak zaczynam się dużo ruszać, jak np daleko chodzę. Też się trochę wtedy denerwuje ale to podobno norma.

Dobra teraz już uciekam.
Miłego dnia dla wszystkich.

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-02-15 o 09:09
Stary 2011-02-15, 09:07   #1397
bzyczka1
Zakorzenienie

witam

my spodziewamy się dziewczynki a kreskę na brzuchu mam od dawna i to pod pępkiem i nad pępkiem, karnację mam jasną. Kreska nie jest czarna ale jest widoczna już nie wspomnę o włoskach na linii pod brzuchem bo te to już rekordy pobijają ciemne i sztywne...chyba je potraktuję golarką

Dowiedziałam się że do naszego szpitala nic dla dziecka nie można wziąć. Oni ubierają w swoje ubranka żeby wiedzieć w razie wysypki od czego to, rożek też szpital zapewnia.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 09:15   #1398
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
witam

my spodziewamy się dziewczynki a kreskę na brzuchu mam od dawna i to pod pępkiem i nad pępkiem, karnację mam jasną. Kreska nie jest czarna ale jest widoczna już nie wspomnę o włoskach na linii pod brzuchem bo te to już rekordy pobijają ciemne i sztywne...chyba je potraktuję golarką

Dowiedziałam się że do naszego szpitala nic dla dziecka nie można wziąć. Oni ubierają w swoje ubranka żeby wiedzieć w razie wysypki od czego to, rożek też szpital zapewnia.
Kamien z serca... juz myslalam, ze tylko ja sie jakas meska robie tez mi urosly takie wloski i je wyrywam, bo wstyd
Stary 2011-02-15, 09:15   #1399
Aliczka88
Zadomowienie

Hej Robaczki

Ah ale miałam walentynki Małżu przyszedł z tulipanem, lodami i truskawkami Na wieczór zrobiłam bitą śmietanę i zjedliśmy wszystko ah było miło....

Teraz siedze na allegro bo robię listę bo w marcu zamawiam pierwszy sort rzeczy dla dzidziusia

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 09:16   #1400
Mango08
Rozeznanie

Cześć,

moria pokoik śliczny, nic tylko oczekiwać Iguśki.

anula zdjęcia Zosi piękne, bardzo ładnie ją widać. Co do Twoich obaw to wydaje mi się, że jeśli drastycznie zmniejszyłaby się ilość wód płodowych, to byłoby to zauważalne na usg. A kiedy masz następną wizytę u lekarza? Ja też mam lekkie upławy i lekarz powiedział, że to normalne.

vanes dobrze, że dzisiaj idziesz na usg, nie rozumiem jak mogła powiedzieć, że urodzisz za 4 tygodnie nie sprawdzając, jak wygląda dziecko, na jakim jest etapie rozwoju.

eweska super, że jesteście zadowoleni z zakupu, czekamy na zdjęcia.

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-02-15 o 09:20
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 09:21   #1401
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Caffelate ja to Cię podziwiam... Ty leżysz prawie cała ciążę... zuch kobietka z Ciebie... ja ledwo daję radę te parę dni
Mi sił dodaje lęk. Wiem, że muszę leżeć, że inaczej Julek nie ma szans. A my o dziecku marzyliśmy, jest całym naszym światem, ja się nawet nie zmartwiłam jak dowiedziałam się, że czeka mnie leżenie do końca. Może to dziwne, ale ja bym mogła i 2 lata leżeć w ciąży byleby urodzić zdrowego synka.
Ważne by mieć jakieś zajęcie. Ja mam Was i gry na Facebooku i dni lecą
I jeszcze jedno, pociesz się, że my leżymy w dobrej porze roku Nie wiem co by było gdyby było lato i 30 stopni

Stary 2011-02-15, 09:26   #1402
bzyczka1
Zakorzenienie

Paulizia no ja tam brzucha nikomu nie pokazuję ostatnio tż depilował mi broszkę to i tam mógł pojechać golarką ale widać nie wpadł na to, to chyba mu nie przeszkadzają boję się że jak je zgolę to one odrosną większe i ciemniejsze i sztywniejsze

A my tam żadnych walentynek nie mieliśmy byliśmy u moich rodziców, starsza siostra była i faceci dopijali po niedzielnych urodzinach 18 mojej młodszej siostry. Tzn mój tż pierwszy raz pił bo w niedzielę miał służbę. A jak przyszliśmy do domu to padł jak kawka na łóżku i już spał do rana.

Kurcze nie wiem co na obiad zrobić ;( mam już dość tego wymyślania ciągłego. Ugotowałabym jakąś zupę ale wiem że tż będzie marudził że zupa, on musi mieć mięcho by się najeść. A ja nie mam żadnego w domu a nie chce mi się wychodzić. Zresztą wczoraj wydałam całą kasę a kartę ma przy sobie tż

Nasz skarb
Stary 2011-02-15, 09:26   #1403
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
także dowiem się więcej.
vanes a skurcze i twardnienia brzucha ustąpiły?
bo jeśli nie to pytaj tez gin o to co możesz brać, żeby je powstrzymać, bo przy krótkiej szyjce skurcze nie są dobre i trzeba je wyciszyć, żeby spokojnie ciążę donosić

Stary 2011-02-15, 09:31   #1404
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Monia ja też mam w czwartek na 14: 15 A Ty??
nie mam wyznaczonej godziny, u mojego doktorka przychodzi się i czeka więc na którą przyjdę to będę

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane!

a moj brzuch od 3 tygodni nie urosl ani centymetra i ani grama nie przytylam i sie teraz martwie ze moze to te wody plodowe naprawde, bo moj brzuch jest inny coraz twardszy. moze sie nakrecam, ale czuje, ze nikt tu nic ni esprawdza, a nie chce jechac do szpitala bo mam zle sny albo glupie przepuszczenia
taki dzien, przepraszam, za marudzenie.
kurczę Anula, oni tak lajtowo podchodzą do tych badań a człowiek się denerwuje

Cytat:
Monia ja tez mam w czwartek mam nadzieje, ze juz sie dowiesz, bo termin porodu mamy ten sam, a ja juz wiem. Co przeczuwasz?
to widzę że w czwartek będzie dużo wizyt Chciałabym dziewczynkę ale jako takiego chyba żadnego przeczucia nie mam

Cytat:
u mnie jest tak samo, biorę tylko ubranka na wyjście ze szpitala
Stary 2011-02-15, 09:35   #1405
caffelate05
Rozeznanie

anula_81 jak miałaś usg to na usg gin na pewno oceniała też poziom wód płodowych (AFI) jakby coś ją zaniepokoiło na pewno by powiedziała
zobacz czy masz gdzieś podane jaki masz poziom AFI

Stary 2011-02-15, 09:36   #1406
bzyczka1
Zakorzenienie

Ja to nawet na wyjście nie biorę, moja mama przyjdzie i weźmie co jej nakażę przez telefon albo naszykuję wcześniej i położę w widocznym miejscu to i tż sam zabierze

Nasz skarb
Stary 2011-02-15, 09:37   #1407
Weredka
Zadomowienie

Witam wszystkie mamusie i ich brzusie ! Moja maleńka pokopała dziś z rana, pewnie jej się nie podobało, że mama się stresuje. Mam nadzieję, że teraz będzie już z górki... Ja mam wizytę w piątek rano - test obciążenia glukozą i standardowe badanie. Współczuję tym mamom, które mają mało informacji o swoim stanie. Ja od początku chodzę co 2-3 tygodnie na wizytę ze względu na wcześniejsze poronienia i jak mam wątpliwości to pytam No a teraz zabieram się do sprzątania, bo mi za chwilę zlew zakwitnie... Szczyt moich marzeń to zmywarka....
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 09:39   #1408
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
witam

ja mam dokladnie tak samo, dziewczynka, a kreska jest i to wyrazna
u nas do spzitala tez sie nie bierze ciuszkow dla noworodka, dopiero na wyjscie
Cytat:

Upławy są normalne, ja mam jak wychodzę z domu hehe tzn jak zaczynam się dużo ruszać, jak np daleko chodzę. Też się trochę wtedy denerwuje ale to podobno norma.

Dobra teraz już uciekam.
Miłego dnia dla wszystkich.
ja mam strasznie duzo czasem, ze 3 razy dziennie wkladke zmieniam bo mam uczucie mokrosci, ale poki nie zielone, albo calkiem bezbarwne jak woda to mam sie nie martwic, ale latwo powiedziec co?
Cytat:
Hejlol

Ile bylo wczoraj przepraszania????
grzebal w tych smieciach pozniej i sie zachwycal nad tym naszym zdjeciem ja to tesz jetsem dobra... zeby zaraz wszystko do smieci wychrzaniac? Kiedsy mu tez obiad wywalilam, ale juz nie wyciagal z powrotem

Anula sliczna ta Wasza kruszynka

Ja uciekam sie myju, a potem wio do lekarza po zaswiadczenie

dobrze ze sie pogodzilas z TZtem

a mnie sie dzisiaj nie chce pracowac nooooooo.....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 09:39   #1409
Paulizia
Wtajemniczenie

MoniaK, o ktorej masz wizyte zebym mogla te kciuki trzymac za Dziewuszke

Bzyczka ja wyrywam, bo jak zgolisz to faktycznie moga urosnac sztywniejsze.

Siasiek to superancko. Ja nie wiem kiedy pojade do Tychow, ale jak bede miala zamiar to sie odezwe przed
Stary 2011-02-15, 09:41   #1410
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to nawet na wyjście nie biorę, moja mama przyjdzie i weźmie co jej nakażę przez telefon albo naszykuję wcześniej i położę w widocznym miejscu to i tż sam zabierze
też tak chyba zrobię

W ogóle to chciałam się pochwalić że wczoraj zaczęłam 27 tydzień

Tak mówicie o tej kresce to i ja się przyjrzałam Jakaś taka blada się pojawia pod pępkiem a wcześniej myślałam, że to odcisk od spodni

Paulizia, trzymaj od 15

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-02-15 o 09:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości