Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 12:40   #631
malwus20
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Dziewczyny pomożcie!!
Nie wiem co mam zrobic z fotografem tzn jakiego wybrac bo przeglądam wszystkich z lubelszczyzny a mam wrazenie ze nic mi sie nie podoba a jak podoba to jest strasznie drogie..

wiem ze duzo nas tu z rejonu lubelskiego wiec prosze prześlijcie mi linki swoich fotogarów badz takich których same gdzies znalazłyscie a sa fajni i w przystepnej cenie

Najbardziej mi zalezy na ładnych zdjeciach z pleneru..nie jakies tam spacerowanie czy stanie obok siebie jak na zwykłych zdjeciach tylko fajne wyszukane pozy
Stary 2011-02-15, 12:43   #632
tusia_m
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
A jednak zrobiłam tą biżuterię, co sądzicie? może zamiast różowych perełek dać białe? Z tym że chyba będe miała dodatki w kolorze różu, różowe kokardki na zaproszeniach. Od tż są te największe kamienie, postarał się chłopak nie ma co. Kurcze dlaczego w moim mieście nie ma sklepów z produktami do biżu... Proszę nie sugerować się skórkami na paznokciach
piękne uwielbiam kryształy swarovskiego
Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
zdjecie poniżej - wiem moze być dyskusyjny ale do prostej sukni będzie perfekt mi sie takie podobają
gratuluję zakupu! śliczny!

Can you feel the love tonight?
It is where we are...

Edytowane przez tusia_m
Czas edycji: 2011-02-15 o 14:35
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:10   #633
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomożcie!!
Nie wiem co mam zrobic z fotografem tzn jakiego wybrac bo przeglądam wszystkich z lubelszczyzny a mam wrazenie ze nic mi sie nie podoba a jak podoba to jest strasznie drogie..

wiem ze duzo nas tu z rejonu lubelskiego wiec prosze prześlijcie mi linki swoich fotogarów badz takich których same gdzies znalazłyscie a sa fajni i w przystepnej cenie

Najbardziej mi zalezy na ładnych zdjeciach z pleneru..nie jakies tam spacerowanie czy stanie obok siebie jak na zwykłych zdjeciach tylko fajne wyszukane pozy
malwus20 my zrobiliśmy tak że przeszliśmy się po wszystkich foto koło nas a później oglądalismy ludzi którzy przedstawiali swoje prace na necie i powiem Ci że z neta mamy fajnego fotografa za niżej niż 2000 zł w tym sesja plenerowa 2-6 h zdjecia sa wg mnie fajne bo nie toleruję zbytnio popawianych zdjęć więc trafilo się extra
więc moja rada: abyś zobaczyła wszystkich których się da na żywo i tych w necie - na pewno uda Ci się wybrać tego wymarzonego fotografa : roza:

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
piękne uwielbiam kryształy swarovskiego :ślina:

gratuluję zakupu! śliczny!

a dziękuje

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-02-15 o 13:09
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:11   #634
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fraise Pokaż wiadomość
Kicia, na ile osób masz wesele w Ciechankach? Jak duże wesela oni tam robią?
ja robię na 100 osób i powiem Ci że on nam powiedział ze to jest takie minimum. Ale mojego taty koledze powiedział ze minimium 80 osób także każdemu mówi tak jak mu pasuje. Co do ilości max to ja wiem 150-170 to chyba max ale on coś planuje do 2012 powiększyć salę.

ibiza kilka postów temu napisałam adres strony sobie wejdź bo jednej koleżance przed chwilą wysłałam linki do zestawów to jej wykrzaczyło pół linka
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-02-15 o 13:22
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:17   #635
nena1984
Zakorzenienie

dziewczyny, nie mogłam się oprzeć i wklejam wam tu super dowcip:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1297701021_by_matiu15_500.jpg (33,9 KB, 43 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:17   #636
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
a ja mam znowu odwrotnie jestem typem romantyczki i takie chcę mieć zdjęcia z pleneru romantyczne w pięknej scenerii dlatego też wybrałam takiego a nie innego fotografa

Stary 2011-02-15, 13:21   #637
ibyza
Wtajemniczenie

(kicia) juz zauważyłam że wkleiłaś i już mam stronkę zapisaną w zakładkach
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:24   #638
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a ja mam znowu odwrotnie jestem typem romantyczki i takie chcę mieć zdjęcia z pleneru romantyczne w pięknej scenerii dlatego też wybrałam takiego a nie innego fotografa
tzn mi tez zalezy na zdjeciach typowo romantycznych ale niekoniecznie wszystkich jakie bede miala z pleneru
Stary 2011-02-15, 13:24   #639
evoonia86
Zakorzenienie

Witajcie kochane
ale pędzicie z tymi postami

kooocur gartuluję pieska i taaakich romantycznych (rodzinnych prawie ) oświadczyn
kindziulindzia my musimy się wziąć za te nauki, ale czekamy, aż będzie trochę cieplej, bo w zimę, to nie będzie nam się chciało chodzić
u mnie po ostawieniu tabletek było podobnie jak u fraise teraz tylko doraźnie gumki i żadnych tabletek !!!! na początku wydawało nam się, że tabletki są dużo wygodniejsze, ale jak sobie porównam siebie teraz i wcześniej jak brałam tabsy, to teraz czuję się dużo lepiej- psychicznie i fizycznie. bałam się, ze może będę miała bolesne @ (zanim zaczęłam brać tabletki to zawsze pierwszego dnia umierałam, a czasem nawet mdlałam ) ale jest naprawdę ok. dobrze się czułam, jak brałam tabletki, ale boję się efektów ubocznych później. trochę nam się w głowach poprzestawiało (zaczynamy trochę poważniej myśleć o rodzinie w przeciągu 2 lat ) więc nie chciałabym, żeby później wyszedł jakiś kwas :/ ja wiem, że nie możność zajścia w ciążę może być z różnych powodów, ale wolę później nie pluć sobie w twarz,że to przez te tabletki. dlatego teraz skupiam sie na podleczeniu tarczycy,a później postaramy się o dziecko.

Nika0208
ja szukam podobnych sukienek strasznie mi się podobają takie koronkowe, i jesli mi się nie odmieni, to właśnie w takiej chcę pomaszerować do ołtarza nie mam jeszcze nic konkretnego na oku, ale wiem, że ma być koronkowa

mojemu Tż tez by się przydało zrzucić parę kilo, ale coś za bardzo o niego dbam (za dobre obiadki gotuję i jak widzę, że taki zmęczony wraca z pracy to nie mam siły dawać mu plasterek serka, tylko wpycham mu mięsko na talerzyk ). ostatnio jednak doszlismy do wniosku, że trzeba pomyśleć o jakiejś diecie.

Talaaa87 gratuluję podpisania umowy z zespołem

beat@ gratuluję zakupu ja tez myślę o diademie, ale póki co nie wiem jeszcze jak uczesać włosy masz na oku jakąś fajną fryzurkę??

baskaeta fajny ten welonik gratuluję zdecydowania, podziwiam, że już wiecie co będzie mieć na główce w ten wyjątkowy dzien

fraise jak u nas pojawił sie temat ślubu cywilnego, to od razu wiedziałam,że chcę jasna sukienkę- może nie białą, ale ecru lub coś błękitnego i takiej długości do łydki . te niebieskie buciki są śliczne

Chatka kciuki się trzymają

nena ten pierwszy komplecik jest boski niestety nie znam taniej firmy kurierskiej. może zadzwoń do DPD i tak profilaktycznie na pocztę? oni czasem porafią zaskoczyć pozytywnie, i ceną, i jakością usługi
Stary 2011-02-15, 13:29   #640
fraise
Raczkowanie

Firma kurierska DPD obsługuje tylko firmy...

Kicia, dzięki za info nt. lokalu w Ciechankach. Ja ten lokal skreśliłam po rozmowie TŻ z właścicielem, nic przez tel. nie powiedział, mówił naokoło. A ja sama nie pojadę oglądać i rozmawiać, bo N. ma zawsze wiele pytań i chce wszystko wiedzieć, a jak TŻ przyjeżdża to chcemy mieć jakąś listę wybranych lokali zrobioną, żeby nie tracić czasu na coś, co nam nie odpowiada. Ale może zrobimy drugie podejście...
Akropol jest piękny. Byliśmy tam. Sala śliczna, same ochy i achy . Szczerze mówiąc to się na to napaliłam trochę. Drogo jest rzeczywiście, ale chyba warto...

Evoonia, a kiedy macie cywilny i czy masz już sukienkę upatrzoną? Razem będziemy sobie doradzać

Edytowane przez fraise
Czas edycji: 2011-02-15 o 13:34
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:43   #641
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Kicia, dzięki za info nt. lokalu w Ciechankach. Ja ten lokal skreśliłam po rozmowie TŻ z właścicielem, nic przez tel. nie powiedział, mówił naokoło. A ja sama nie pojadę oglądać i rozmawiać, bo N. ma zawsze wiele pytań i chce wszystko wiedzieć, a jak TŻ przyjeżdża to chcemy mieć jakąś listę wybranych lokali zrobioną, żeby nie tracić czasu na coś, co nam nie odpowiada. Ale może zrobimy drugie podejście...
Akropol jest piękny. Byliśmy tam. Sala śliczna, same ochy i achy . Szczerze mówiąc to się na to napaliłam trochę. Drogo jest rzeczywiście, ale chyba warto...

Evoonia, a kiedy macie cywilny i czy masz już sukienkę upatrzoną? Razem będziemy sobie doradzać
jak ja byłam pierwszy raz tam to właściciel mnie odstraszył.. też nas traktował jak osoby zawracające mu tylko głowę. ale ja nie przyszłam tam do niego tylko zobaczyć sale więc to olałam. Zależało mi na tej sali bo słyszałam same dobre opinie i bardzo mi się tam podoba okolica cisza spokój natura można wyjść odetchnąć świeżym powierzem. Jak moi rodzice pojechali tam podpisać umowę to inny człowiek wszystko pokazał kuchnie wc wszystko naokoło. Przedstawił plan przebudowy no zupełni inny człowiek. Także trzeba trafić na jego humor.

Stary 2011-02-15, 13:48   #642
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny a wiecie że jak weźmiecie najpierw ślub cywilny to z pewnych formalności przy kościelnym jesteście zwolnione? a i pamiętajcie że wg kościoła wtedy żyjecie w grzechu.

A zwolnione jesteście z: 1. zapowiedzi - ksiądz z parafii pisze pismo do kurii o zwolnienie z zapowiedzi 2. zamiast dwóch jedna spowiedź - i z czegoś jeszcze bo zapomniło mi sie

Ja swój cywilny zapamiętałam bardzo fajnie - szczególnie w momencie przysięgi mój luby tak cudownie patrzył mi prosto w oczy magiczne chwile

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-02-15 o 13:49
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:53   #643
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
co do odchudzania to ja bym chciała jednak trochę przytyć (waże 53 kg a mam 175) szczególnie w okolicy biustu i ramion bo mi suknia spadnie w dniu ślubu, a że nie chcę ramiączek to naprawdę nie wiem jak to się skończy...także która z was mi tu odstąpi ze 3 kilo????
mogę oddać nawet więcej

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
kiedy na wiosna przyjdzie ?!! zimno jak cholera
ojj i to strasznie. Ogrzewanie mi w pokoju chodzi a ja ubrana jak eskimos i dalej mi zimno brrrr

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
beat@- bardzo ładny diadem. Mogę się dowiedzieć ile kosztował? Własnie też coś takiego chcę mieć.
Staszie chciałam mieć diadem i dość długo przeglądałam allegro. Jak było coś fajnego to cena niesamowita... A ostatnio znalazłam taki diademik za całe 24.99 zł + wysyłka. wydaje mi się że to dobra cena

Cytat:
dziewczyny, jak wam sie podoba biżuteria to naprawdę nie ma problemu. Pod koniec roku, czy tam kiedy ustalimy mogę zamówić większą ilość kryształów (ustalicie w jakich kolorach, kształtach chcecie), zrobię takie kompleciki i Wam porozsyłam. Dla mnie to sama frajda i przyjemność. chociaż pewnie jak będę dla kogoś robić to mi się ręce trząść będą :hahahah:
pięknie ci to wyszło. ja to wręcz w takich błyskotkach zakochana jestem. Ostatnio z koleżankami robiłam zamówienie to nam grubo pond 150 zł wyszło w razie czego to i ja się na taki piękny zestawik piszę

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
beat@ gratuluję zakupu ja tez myślę o diademie, ale póki co nie wiem jeszcze jak uczesać włosy masz na oku jakąś fajną fryzurkę??
mam kilka które mi się podobają aczkolwiek nie powalają mnie jakoś szczególnie tak więc w dalszym ciągu szukam jeszcze czegoś co mi naprawdę wpadnie w oko. No i muszę zapuścić włosy żeby je jakoś upiąć ale w tej kwestii się szczególnie nie martwię bo włosy mi rosną jak szalone

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2011-02-15 o 14:14
beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:00   #644
fraise
Raczkowanie

Szkoda, że z nauk nas nie zwolnią . Właśnie, ciekawe jak to na naukach jest kiedy już w świetle prawa jest się małżeństwem...
Wiem, że wg Kościoła będziemy żyć w grzechu, ale cywilny ślub jako pierwszy pomoże nam rozwiązać parę spraw .
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:13   #645
baskaeta
Zadomowienie

fraise bo na nauki przedmałżeńskie mogą chodzić też małżeństwa które potrzebują raz jeszcze przypomnieć sobie zasady i owe nauki także i te które przezywają kryzys w małżeństwie więc to dlatego nie jest się zwolnionym z nich
Stary 2011-02-15, 14:38   #646
Nika0208
Rozeznanie

I obdzwonke lokali mam zgłowy...nrazie zastanawiam sie miedzy Aplause a Gorzelnią, ale jeszce musze to skonsultować i obejrzec w weekend z TŻ. No i jeszcze muszę zobaczyć co znalazł w swojej okolicy TŻ ( o ile znalazł na to czas ).
nena1984 komplecik jest śliczny
A teraz ucieka na urodziny chrześnicy - kończy 3 latka
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:39   #647
kejtushka
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, tu nowa PM-ka 2012 Przyjmiecie do swojego grona?
W skrócie, ślubujemy 7.7.2012, jesteśmy ze sobą prawie 7 lat, także niezły staż Zaręczyliśmy się jesienią 2009. Reakcja otoczenia na nasz ślub: " No wreeeszcie!" Załatwione mamy na razie: salę i orkiestrę, prawie fotografa. Fajnie się Was czyta, tylko widzę że trzeba regularnie, bo idziecie jak burza Z czasem będzie chyba tylko gorzej tzn. lepiej
kejtushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:45   #648
ibyza
Wtajemniczenie

hehe zależy jak na to patrzeć, lepiej,bo więcej nowych pomysłów, a gorzej dla tych co będą próbować nadążyć

pewnie, że przyjmiemy zapraszamy do udzielania się na wątku bez przerwy no chyba, że przerwa dla TŻ
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:52   #649
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtushka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, tu nowa PM-ka 2012 Przyjmiecie do swojego grona?
W skrócie, ślubujemy 7.7.2012, jesteśmy ze sobą prawie 7 lat, także niezły staż Zaręczyliśmy się jesienią 2009. Reakcja otoczenia na nasz ślub: " No wreeeszcie!" Załatwione mamy na razie: salę i orkiestrę, prawie fotografa. Fajnie się Was czyta, tylko widzę że trzeba regularnie, bo idziecie jak burza Z czasem będzie chyba tylko gorzej tzn. lepiej

Witamy, witamy
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:00   #650
kejtushka
Raczkowanie

Czas dla TŻ musi się znaleźć Żeby się nie rozmyslił

Mam pytanie do tych z Was, które mają już zarezerwowaną godzinę ślubu w kościele. Tak statystycznie- dużo już tych rezerwacji było w kalendarzu? Zastanawiam się, czy ta kwestie załatwia sie tak wcześnie, jak salę. Mam na oku dość popularny kościół i stresuje się, że ktoś mi zajmie ulubioną godzinę A niestety kancelaria czynna jest w dni powszednie, kiedy jestem w innym mieście
kejtushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:11   #651
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

Mam pytanie do tych z Was, które mają już zarezerwowaną godzinę ślubu w kościele. Tak statystycznie- dużo już tych rezerwacji było w kalendarzu? Zastanawiam się, czy ta kwestie załatwia sie tak wcześnie, jak salę. Mam na oku dość popularny kościół i stresuje się, że ktoś mi zajmie ulubioną godzinę A niestety kancelaria czynna jest w dni powszednie, kiedy jestem w innym mieście
mamy ślub w maju o godzinie 17, i w maju były już porobione rezerwację natomiast czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień zostały zarezerwowane jak spojrzałam w ten kalendarz to byłam zdziwiona, mój proboszcz powiedział mi, że już w zeszłym roku pary robiły rezerwację
i wtedy się ucieszyłam, że na maj nie ma takiego brania
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-02-15 o 15:33
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:37   #652
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:

my rezerwowaliśmy w styczniu na sierpień. Ksiądz nie był zdziwiony, miał odpowiedni kalendar, ale w naszym dniu nie było nikogo jeszcze zapisanego
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:42   #653
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Rany dziewczyny – nie nadążam i mimo że fajnie się Was czyta to się strasznie wkurzam, że nie zdążę nawet przeczytać i odpisać na część a tu nowe 4 strony ;p

Wczoraj to w ogóle nawet wszystkich zaległości nie przejrzałam, bo miałam trochę roboty (byłyśmy we 3 na stażu, ale koleżankom się pokończyły i zostałam sama samiuteńka ;p) no a potem byliśmy z TŻem u moich rodziców, później piliśmy winko no i nie miałam kiedy się odezwać Ogółem tak jak większość z Was niespecjalnie obchodzimy ten dzień No oczywiście TŻ kupił mi 3 śliczne różyczki i napiliśmy się trochę wspomnianego już winka, zrobiłam smaczną kolacyjkę ale tak poza tym to bez szaleństw Ogółem to mój kochany taki oto opis gg od wczoraj ma: „Miło gdy walentynki są codziennie, a ten komercyjny dzień można spędzić inaczej niż na mieście <3” Ach mój Romantyk cudowny – kocham go ^^

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Mój TŻ w tym roku skończy 30 lat, więc chyba jest jednym ze starszych "na wątku". Jest między nami 6 lat różnicy - on rocznik '81, ja '87 - ale powiem Wam, że chyba z niejednym chłopakiem w moim wieku bym się tak dobrze nie dogadała jak z nim. No i w ogóle cała nasza paczka najbliższych znajomych też jest w jego wieku lub 2-3 lata młodsi, tak więc ja jestem najmłodsza w tym towarzystwie, ale porozumienie jest między nami wszystkimi świetne i tworzymy naprawdę zgraną ekipę Z moim rówieśnikami ze studiów prze 5 lat nie wytworzyły się takie więzy jak z paczką, no ale ich znam już trochę dłużej, bo z 8 lat.
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
My zamieszkamy razem jeszcze przed ślubem - wprowadzkę na swoje planujemy na lipiec tego roku A więc rok przed ślubem. Wprowadzamy się do domu, który w stanie surowym TŻ odziedziczył po swoim Ś.P. Tacie, który zmarł prawie 5 lat temu. My praktycznie od tego czasu jesteśmy razem. Miał być dla Teściowej i Ś.P.Teścia, ale że teraz Teściowa jest sama to w rodzinie TŻta uzgodnili, że dom zostanie dla niego i jego przyszłej rodziny. Dom na jesieni już otynkowaliśmy, instalacje są, teraz trzeba tylko zrobić wykończenie w środku. Mam nadzieję, że załatwimy tak, żeby od marca ruszyły już prace i po mojej obronie mgr w czerwcu (oby!) uda nam się na spokojnie w lipcu wprowadzić. Bo już zaplanowaliśmy, że w sierpniu zapraszamy nasze mamy i rodzeństwo do nas na grilla

Superaśnie, że będzie mieli dom dla siebie! Zazdraszam J Choć i mnie/nam się udało, bo TŻ dostał od babci mieszkanie (mimo, że ta ma 4 kuzynów) w którym zresztą od o,5 roku mieszkamy TŻ czasem mi dziękuje, że jestem bo ponoć dostał to mieszkanie właśnie on tylko dlatego, że babcia mnie tak bardzo pokochała i taka zadowolona jest, że jesteśmy razem
Jeśli chodzi o wiek Twojego ukochanego, to nie widzę nic złego w różnicy 6lat Ja jestem ’88 a mój ’87 także właściwie jesteśmy na tym samym etapie ewolucji, choć ja się zawsze dowartościowuję, że jestem przy nim młoda bo jest między nami 17 miesięcy różnicy ;p

Cytat:
Napisane przez [B
nena1984[/B];25035907]Witam dziewczyny!
Cytat:
Napisane przez [B

mam ją!!! mam ją!!! MAM!!! Maaaaaaaaaaaaam!!!!!

Gratulacje nena! Cieszę się Twoim szczęściem! JJJ Mnie również biała/kremowa wersja sukni bardziej przypadła do gustu – jest niesamowita i przepiękna Jeszcze jak mówisz, że szczuplutka z Ciebie dziewczyna to… sądzę, że będziesz wyglądała wprost zjawiskowo! Jak z „żurnala” hehe
Jeśli chodzi o komplecik z kryształków to… naprawdę jestem pod wrażeniem Ten naprawdę szaleńczo mi się spodobał Na dzień dzisiejszy sądzę, że takie cudowności to mogłabym założyć w swój dzień
J Różowość perełek zostaw – też mi się wydaje, że to będzie piękny akcent kolorystyczny no i możesz już zostawić te kokardki przy zaproszeniach Jak myślisz (pytanie retoryczne ) – jeśli zamiast różowych byłyby fioletowe to pasowałyby do mojej fioletowej ślubnej stylizacji ? Jesteś boginią biżuteriową i jestem z tego dumna, że byłam jedną z pierwszych, którym obiecałaś biżu „w prezencie” hehe Coś czuję, że za rok będziesz miała pełne ręce roboty Ale czyż nie wspaniałą będzie świadomość, że Twoje dzieła będą wywoływały zachwyt w każdą sobotę ciepłych miesięcy 2012roku J? Aaach J

Cytat:
Napisane przez [B
nena1984[/B];25050884]Jeśli nie masz wprawy, to może spróbuj próbnego makijażu. Ja też się ostatnio zastanawiam nad samodzielnym makijażem ślubnym. Na codzień się maluję, mam dobre kosmetyki, ale mimo wszystko boję się że tego dnia ręka mi zadrży, a chciałabym starannie podkreślone oko Jakieś pół roku temu na gruponie nabyłam kupon na zagęszczenie rzęs za 149 zł. Wyszło fajnie, wybrałam opcję z długością takie jak moje naturalne, żeby tylko zagęścić. Kosmetyczka mówiła, żeby lepiej nie malować tuszem takich rzęs, że o zalotce nie wspomnę. A ja bez tuszu czułam się jak bez makijażu, więc malowałam normalnie. Teraz wydaje mi się, że mam takie jak przed zagęszczeniem, ale może się już przyzwyczaiłam.
Cytat:
Napisane przez [B
Jak chcesz, to wkleję zdjęcie po zabiegu

Oj ja też niby okej się maluję, poza tym mam duże i całkiem ładne oczy (nieskromnie muszę sobie przyznać ) więc teoretycznie niewiele im trzeba, by rozkwitły już tak zupełnie Ale no kurczę… Nigdy wcześniej nie byłam na profesjonalnym makijażu gdzieś tam na jakieś wyjście, także w dniu ślubu chce błyszczeć J Makijażystkę poznałam rok temu na takiej jednej dorywczej, 2dniowej akcji – w drugi dzień zrobiła mi taki delikatny makijaż, żeby mi sprawić przyjemność (nie mogłam mocno bo w pracy byłam ;p), ale za to przez całe te 2 dni widziałam jakie za***iaszcze smoky eyes w przeróżnych kolorach i stwierdziłam, że jak mam płacić za tę usługę to koniecznie musi być to ona – miła i już zaufana osoba J W dodatku dziewczyna czesze też koki i inne ślubne upięcia włącznie z angażowaniem kwiatów, pracuje w domach klientek więc ja nie mam więcej pytań Oszczędność nerwów, czasu i pieniędzy
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:46   #654
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez [B
tusia_m[/B];25037337]Witajcie Drogie Pmki w kolejnej części wątku
Cytat:
Napisane przez [B
Melduję się! Na wyjeździe z TŻ było.... bosko . Narty zaliczone. Miałam mała przygodę z wyciągiem Zregenerowaliśmy sobie ciałka w aquaparku w Gołębiewskim. Pospacerowaliśmy. TŻ codziennie rano serwował mi śniadanka
Aa i mamy zamówioną godzinę na ślub - 18.08.2012 godz. 12.00
Oczywiście dziś nie dam rady Was nadrobić. Pędzicie jak oszalałe - i dobrze! Ten weekend to nadrabianie zaległości towarzyskich, więc dłuższą wypowiedź naskrobię w poniedziałek.
Buziaki

Ale fajnie, że wyjazd się udał J No i słodki taki TŻcik, który robi śniadanka Może jeszcze do łózia ? Gratulejszyn z powodu zaklepania godzinki ślubu Może gdzieś już pisałaś a ja przeoczyłam, ale możesz powiedzieć dlaczego właśnie ta godzina J? Bo to wcześnie trochę My chcemy mieć o 15 a i tak wszyscy mówią „cooo? Po co tak wcześnie :/?” Hehe

Cytat:
Napisane przez [B
kotek6[/B];25054906]hej dziewczyny
Cytat:
Napisane przez [B
szalejecie normalnie nie nadążam z czytaniem
moja nowa praca mnie wykończy ..... pracuję na zastępstwo w przedszkolu w grupie mam 19 dzieci (jestem sama czasem woźna przychodzi mi pomóc np iść na spacer) przedział wiekowy od 2,3 do 4,5 lat!. prócz 2 latka mam jeszcze dziecko niezdiagnozowanie sprawiającego wrażenie upośledzonego umysłowo w stopniu średnim (i do tego strasznie uparty) .....w sumie po dniu pracy padam na twarz ....dzięki bogu to tylko 2 miesiące .... zaraz idę robić makietę układu słonecznego a wczoraj kleiłam rakietę kosmiczną :/
co do makijażu to kiedyś też sie bałam ale na wesele siostry oddałam się w ręce kosmetyczki i już teraz na każda okazję większą malują mnie fachowcy ...dobra kosmetyczka dobierze kolory bo ma ich bardzo dużo i widzi nas z innej perspektywy i nałoży utrwalacze .... choć sama na co dzień się maluję i znajomi mówią że ładnie to jednak ślub to za duży stres.....
co do mężów i bicia, wierności itp - ostatnio nachodzą mnie straszne lęki czy już tak będzie zawsze, czy tż mnie nie zdradzi, czy będziemy umieli rozumować z sobą, teraz bardzo rzadko się kłócimy i dobrze dogadujemy - ale niestety nie znam pary która po 20 latach nadal by się kochała (ba nawet po 5 latach) te lęki strasznie mnie dołują i choc go kocham to jednak się boję

Łoo no praca hardcorova, nie ma co – naprawdę podziwiam
Jeśli chodzi o kochające się pary to cóż, to musi być jakiś paskudny zbieg okoliczności, że w Twoim zasięgu nie ma ani jednej takiej pary
J U mnie (w rodzinie, wśród znajomych) jakoś 80% związków jest szczęśliwa po 20latach małżeństwa i dalej J Oczywiście nie jest to takie szaleństwo jak zapewne kiedyś, ale widać w ich oczach wdzięczność, zaufanie, wzajemną troskę i wsparcie J Mój tata mówi np. że miłość trwa parę lat, potem przychodzi przywiązanie i przyjaźń Więc nawet jeśli szaleństwa nieco przygasają nie musi to oznaczać rozpadu związku A moi rodzice są bardzo szczęśliwi, w tym roku będą mieli 27 rocznicę ślubu J Wiadomo, że nie raz się kłócą (choć teraz, w miarę upływu czasu to raczej o jakieś głupoty bo oboje zaczynają się trochę stażeć ;p) ale to przecież nic takiego Nigdy się nie zdradzili (nie pytajcie skąd mam tę pewność), nie bili i nie krzywdzili J Miłość naprawdę istnieje i nie martw się na zapas, że coś będzie nie tak

Cytat:
Napisane przez [B
kala2731[/B];25064602]Witajcie wszystkie PM 2012 Też się szykuje do ślubu (09.06.1012) myślałam,że za szybko zabrałam się za przygotwoania ale okazuje się że nie czytajac wasze wpisy Mamy prawie wszystko (kamerzysta, fotograf, sala,zespół,obraczki nawet suknie ślubną) niestety nie udało nam sie ustalic terminu u ksiedza bo powiedział, że to za szybko... Zastanawiamy sie nad zmiana parafii na parafie Pana młodego co wy myślicie o tym?
Cytat:
Napisane przez [B
Pozdrawiam

Hejka! U nas też powiedzieli, że za szybko przyszliśmy Mamy się zgłosić w grudniu ;p

Cytat:
Napisane przez [B
kala2731[/B];25070306]Dzieki evoonia86
Cytat:
Napisane przez [B
a co sądzicie o naszych obraczkach ? Robilismy je u złotnika z naszego złota Ja mam oczywiscie brylancik Za całość dalismy 499zł plus grawer. A wy PM co planujecie wgrawerowac w środku obrączek? My mamy imiona i date

Obrączki są prześliczniaste, choć ja na pewno nie wezmę całych matowych czy satynowych bo mimo że piękne to się cholerstwo wyciera, więc wolę mieć od razu na połysk A w środku planujemy mieć wygrawerowaną oczywiście datę ślubu i ładne słowa z hiszpańskiej piosenki (bachata) o miłości rzecz jasna – tłumacząc na polskie: „Zawarliśmy pakt słow – ja kocham Ciebie, Ty kochasz mnie” – jedną część zdania na 1 a drugą na 2 obrączce

Cytat:
Napisane przez [B
kooocur[/B];25079869]Dziewczyny wróciłam do Was juz jako narzeczona..z terminem na czerwiec..teraz to chyba sale powinniśmy szukac??

Gratuluję J Super zaręczyny! Pomysłowy TŻ J

Tak w ogóle to witam wszystkie nowe PMki , gratuluję tym, które zdały egzaminy i tym które podpisały umowy Jednocześnie życzę połamania długopisów tym, które są w trakcie dziobania na uczelnię
Jesteście wszystkie kochane, przepraszam że nie mam tyle cierpliwości i energii by pogadać ze wszystkimi

Lecę już z tego mojego stażu do domku - dziś obiadem zajmuje się TŻcik (hehe do gołąbków od swojej mamy musi jedynie ziemniaczki ugotować, ale i tak jest kochany ) Papatki
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:43   #655
tusia_m
Zakorzenienie

sztuczka_magiczka - no faktycznie, słodziak z Twojego TŻ (=> opis na gg) I dobrze, niech się koledzy od niego uczą, że kobietę trzeba adorować codziennie!
Gdy byłam młodsza (czyt. podstawówka, gimnazjum) to walentynki były dla mnie szczególnym świętem. Wtedy wysyłało się kartki walentynkowe z wyznaniem "Kocham Cię" do chłopaka, z którym czasem nie zamieniło się słowa... Fajne czasy ........
Teraz, gdy mam TŻ obok siebie (no może nie tak dosłownie, bo nie mieszkamy razem), kocham go, jestem pewna jego uczuć to wszelkiego rodzaju romantyczne spacery, kolacje, filmy, wyznania mogą być codziennością. Codziennością ....yyy...chyba przesadziłam. żeby nie było zbyt słodko i mdło - mogą być CZĘSTYM ZJAWISKIEM

godzina mszy ślubnej - kochana, zdziwisz się jak Ci powiem, że 12.00 to jest w moich stronach raczej późna godzina hehe Wahaliśmy się między 11.00 a 12.00. Z racji tego, że wolę być bardziej wypoczęta i mamy wesele 2 dni wybraliśmy 12.00.
U mnie jest taka tradycja (mieszkam na Śląsku), że ślubu robi się tak wcześnie . Z racji tego, że są one tak wcześnie - nie balujemy wtedy do białego rana. Jeśli wesele trwa 1 dzień. Trwa ono przeważnie do 2.00 góra 3.00. Natomiast my mamy 2 dni, więc 1-wszy dzień będzie do 1.00
a) bo kolejnego dnia znów będzie zabawa (na ok. 14.00), więc goście muszą się wyspać
b) troszkę czasu minie niż dojadą do domu i położą się spać, bo sala jest 50 min drogi od mojej miejscowości.

kejthuska - witaj witaj i opowiadaj o Was

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:48   #656
(kicia)
Zakorzenienie

u nas godzina 15 to jest wcześnie bo jednak w tych stronach wesela do białego rana królują (sama nie wiem jak wytrzymam) ja chciałam 16 wyszła 17. A w mojej parafii nawet o 20 się zdarzają

Stary 2011-02-15, 16:49   #657
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
sztuczka_magiczka - no faktycznie, słodziak z Twojego TŻ (=> opis na gg) I dobrze, niech się koledzy od niego uczą, że kobietę trzeba adorować codziennie!
Gdy byłam młodsza (czyt. podstawówka, gimnazjum) to walentynki były dla mnie szczególnym świętem. Wtedy wysyłało się kartki walentynkowe z wyznaniem "Kocham Cię" do chłopaka, z którym czasem nie zamieniło się słowa... Fajne czasy ........
Teraz, gdy mam TŻ obok siebie (no może nie tak dosłownie, bo nie mieszkamy razem), kocham go, jestem pewna jego uczuć to wszelkiego rodzaju romantyczne spacery, kolacje, filmy, wyznania mogą być codziennością. Codziennością ....yyy...chyba przesadziłam. żeby nie było zbyt słodko i mdło - mogą być CZĘSTYM ZJAWISKIEM

godzina mszy ślubnej - kochana, zdziwisz się jak Ci powiem, że 12.00 to jest w moich stronach raczej późna godzina hehe Wahaliśmy się między 11.00 a 12.00. Z racji tego, że wolę być bardziej wypoczęta i mamy wesele 2 dni wybraliśmy 12.00.
U mnie jest taka tradycja (mieszkam na Śląsku), że ślubu robi się tak wcześnie . Z racji tego, że są one tak wcześnie - nie balujemy wtedy do białego rana. Jeśli wesele trwa 1 dzień. Trwa ono przeważnie do 2.00 góra 3.00. Natomiast my mamy 2 dni, więc 1-wszy dzień będzie do 1.00
a) bo kolejnego dnia znów będzie zabawa (na ok. 14.00), więc goście muszą się wyspać
b) troszkę czasu minie niż dojadą do domu i położą się spać, bo sala jest 50 min drogi od mojej miejscowości.

kejthuska - witaj witaj i opowiadaj o Was

ja też ze Śląska
rodzinka się zdziwi bo ja nie chce mieć ślubu wcześniej niż o godz 13
nie mam zamiaru się gonić z samego rana, a prawie cała rodzina tżta jest z gór więc to też musimy wziąć pod uwagę.Tylko mój ksiądz lubi robić śluby o 11 i nie chce zapisywać na inną godzine
Stwierdziłam że pójdziemy w razie czego do innego kościoła - mam nadzieje że to nie będzie konieczne

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:52   #658
Madziuniusia
Zakorzenienie

ja bym chciała ślub koło 16, 17.
Stary 2011-02-15, 17:08   #659
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Gratulacje nena! Cieszę się Twoim szczęściem! JJJ Mnie również biała/kremowa wersja sukni bardziej przypadła do gustu – jest niesamowita i przepiękna Jeszcze jak mówisz, że szczuplutka z Ciebie dziewczyna to… sądzę, że będziesz wyglądała wprost zjawiskowo! Jak z „żurnala” hehe
Jeśli chodzi o komplecik z kryształków to… naprawdę jestem pod wrażeniem Ten naprawdę szaleńczo mi się spodobał Na dzień dzisiejszy sądzę, że takie cudowności to mogłabym założyć w swój dzień
J[COLOR=black][FONT=Georgia] Różowość perełek zostaw – też mi się wydaje, że to będzie piękny akcent kolorystyczny no i możesz już zostawić te kokardki przy zaproszeniach Jak myślisz (pytanie retoryczne ) – jeśli zamiast różowych byłyby fioletowe to pasowałyby do mojej fioletowej ślubnej stylizacji ?
No jasne że fiolet by wyglądał super, tylko nie wiem czy można dostać fioletowa perełki, ale np. fioletowa kryształki już tak. mozna zrobić tak, że zamiast perełki dać fioletowy kryształek kuleczkę, na pewno będzie super wyglądać...o właśnie znalazłam na all fioletowe perełki... cudo te ciemniejsze, ale to juz musisz cos mieć żeby dobrać odcień Ja chyba zrezygnuję z naszyjnika. Za dużo tych świecidełek. No i nie wiem, czy nie za duże te kolczyki... Zastanawiam się czy na pewno zostać przy sztyftach, są one dosyć krótkie i nie wiem czy przy tanecznych szaleństwach nie spadną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1448337696.jpg (1,6 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1452683366.jpg (2,2 KB, 79 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 17:15   #660
Chatka
Wtajemniczenie

Dziękuję Kochane za kciuki, zadziałały! Zaliczyłam na 4 i kolejny z głowy, dziękuję Wam

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
Chatka ja byłam na weselu w Pełczynie w 2008 roku w sierpniu bardzo przyjemny lokal, jedzonko też dobre duży parking bardzo miło wspominam i wesele i lokal za egzamin
Bardzo miło mi to słyszeć Do tej pory same dobre opinie słyszeliśmy, mam nadzieję, że tak zostanie Przynajmniej do 2012

nena, pięknie to zrobiłaś i to ot tak, na szybciora! Jestem pod ogromnym wrażeniem, naprawdę to piękne Też uważam, że jak będziesz miała różowe dodatki, to ta różowa kuleczka lepsza niż biała.
No i nie ma żadnych przesądów dotyczących pokazywania biżuterii ślubnej Myślę, że Twojemu TŻtowi się należy pokazanie Mu tego kompleciku, skoro sam CI dał materiały

Ja mojemu TŻ wszystko pokazuję, co mi się podoba... Tę jedyną pewnie też ostatecznie jakoś tam przed ślubem zobaczy... Ale NA MNIE zobaczy to wszystko dopiero w dniu ślubu jak będę odpicowana, inaczej bym nie pozwoliła Mu się oglądać, bo bez makijażu i fryzury będę pewnie w tej kiecce wyglądać jak kopciuszek przed przemianą dyni w karetę

baskaeta, super, że masz już welon tak tu kupujecie, że normalnie sama mam ochotę sobie jakiś kupić Ale poczekam, jeszcze nie wiem, jaki będzie kolor sukni, a teraz tyle jest tych bieli, że wolę nie ryzykować

A mi się pomyliło Nie o Hotelu Lwów, tylko o Dworze Lwowskim mówiłam, tym na trasie Lublin-Warszawa Dopiero teraz sobie skojarzyłam, sprawdziłam w necie no i... Eh, ja się nie powinnam uczyć, bo mi to robi z mózgu sieczkę

fraise, jak my pytaliśmy w Ciechankach, to baba nam chciała wcisnąć, że i nasze 200 osób się zmieści I ogólnie też mało sympatyczna. Na szczęście potem przyszedł właściciel i gadał z nami już normalnie. Mimo, że wiedział, że nasze wesele za duże i nie weźmiemy lokalu, to nas oprowadził i podzielił się z nami planami rozbudowy, więc ostatecznie było pozytywnie. Myślę, że warto tam zajrzeć i zobaczyć, okolica zapiera dech w piersiach, taras jest bajeczny (gdyby się dało, to zrobiłabym tańce na tym tarasie, nawet Mu poradziłam to, to powiedział, że będzie myślał), a i opinie słyszałam ok. Mojemu Tacie się bardzo marzyło, żebyśmy tam zrobili, bo to bardzo blisko naszej bazy, czyli działki ciechankowskiej, no, ale za mało miejsca jak na nasze wielkie weselicho. Do Pełczyna mamy 17km, ale myślę, że warto
W Akropolu nie byłam, jakoś przeoczyliśmy. Na fotce wygląda pięknie

malwus, ja Wam mogę polecić naszych foto: http://www.softlightstudio.pl/ Dla nas ich zdjęcia są fantastyczne, może i Wam się spodobają. A tak to już nie pamiętam, jacy są w lubelskim, bo tak dawno ich wybraliśmy i zamówiliśmy, że już nie kojarzę żadnych innych z poszukiwań

kejtushka, witaj Dopisałam do kalendarza.
W każdym kościele jest inaczej, więc najlepiej w te pędy iść i się zapytać, jeśli zależy Wam na konkretnej parafii

Ja mam godzinę 17:00, dokładnie jak chcieliśmy. Mamy sporo osób z daleka, więc muszą mieć czas, żeby dojechać, odpocząć, odświeżyć się

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości