Dietowanie studentek :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 21:41   #151
masija
Zakorzenienie

Dot.: Dietowanie studentek :)

Uff, ale napisałyście!

Ja po kolacji-1łyżka wieśniaka, 1ł. mascarpone, cebula,pomidor + jedna kromka chleba.
Kurde tak myślę, czy można jeść mascarpone.. Ma bodajże 3 składniki, białka i węgle po tyle samo, ale za to tłuszczu masa Ale jest takie pyszne.. Dojem to opakowanie i chyba go odstawię..

Kochane co do ćwiczeń- jasne, ważne żeby w ogóle tyłek ruszyć. Ale tłuszcz zaczyna spalać się dopiero po 20 lub 30 minutach.
I to raczej nie wymachiwań rękoma tylko treningu.

Co do tego jednego dnia-fajny pomysł
Ale ja się chyba wybiję troszkę i zrobię po swojemu-kiedy mam taki dzień, że CZUJĘ, że MUSZĘ coś zjeść słodkiego to kupuję po prostu mleczną czekoladę i wcinam kawałek. To akurat dla mnie jest lepsze.
Bo czasami w ogóle są dni, kiedy aż odpycha mnie od słodkiego

Cytat:
Napisane przez Moni_sss91 Pokaż wiadomość
Spodnie to nie wcześniej niż w marcu, przez najbliższe 2 tygodnie muszę się obyć bez żadnych szlaeństw zakupowych Ja bym marynarki na allegro nie kupowała , w grudniu nalatałam się za marynarką i bardzo trudno jest trafić z rozmiarem. Raz 38 , a raz 40 na mnie leżała idealnie .. także noo nie ryzykowałabym
A na siłownię chodziłam 3 razy w tygodniu tak po 1,5h. Siłowych maszyn za dużo nie używałam, bo na męską część trochę się wstydziłam pójść Ale na damskiej częsci były maszyny z obciążeniami na uda etc. to korzystałam. Ale po kolei: rozgrzewka, jakieś siłowe : właśnie na uda, ramiona, brzuszki różne, później 30 min interwałów ( jako że szybko się nudzę, najpierw 10 min na rowerku, 10 na orbitreku i 10 na bieżni) i później sobie chodziłam 6 km/h na bieżni. A na koniec hula hop i rozciąganie. Hula hop było takie genialne z wypustkami. Przez pierwszy miesiąc wyglądałam jakby ktoś mnie bił ale minęło

yay! gratuluję

a mam Wasze błogosławieństwo na jedno piwko ? spotykam się z kumpelami z LO, nie widziałyśmy sie z 4 miesiące . mogę, mogę, mogę ?
Hm.. błogosławieństwo ode mnie też, bo chyba w nast. pon ja też idę % więc.. pij moja droga, pij

Ja muszę w końcu iść na siłkę Nie mogę się zebrać. TŻ mi obiecał, że ze mną pójdzie, zobaczymy, wjedziemy.

Co do marynarki-dzisiaj mierzyłam w Pepco ale są taaakie wielkie i okropnie uszyte.
Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
o może znajde takie?? ja jak mam ochote na nalesniki z serem to smaruje bieluchem

ja ci daje błogosławieństwo bo sama ide w piątek na pifko z koleżankami z uczelni za zdaną sesję..:P ale dopiero po zajęciach
Ja właśnie robię takie naleśniki: 1jajko, na oko wody gazowanej, na oko mleka i do tego mąka aż się zrobi fajna masa. Tyle
Cytat:
Napisane przez kasiulala1222 Pokaż wiadomość
masija - moj cel to 59kg ;P daze do tego aby osiagnac to ale jak bedzie to nie wiem ;/ a na drugie sniadanie tylko jogurt poniewaz pierwszym sie w sumie najadlam tak jak pisalam grahamka z pasztetem i ogorkiem ;P zaraz kolejna mnie okrzyczy za ten pasztet... aha i co do nalesnikow to polecam: http://dukan.blox.pl/2010/03/Nalesni...odstawowy.html w sumie takie dukanowe nalesniki ;P
Heh nie Nie okrzyczę Tj. dziewczyny pisały-dobry pasztet nie jest zły. Ja też jem czasami i wcale nie uważam tego za coś złego.
Kochane nie popadajmy w paranoję. Po prostu ograniczajmy nasze niezdrowe jedzenie a nie eliminujmy normalne.

A jeszcze zapytam-jaki masz wzrost?

Spokojnie damy radę razem Do wakacji! O!

Narrhien no widzisz Jak znajomi zauważyli zmianę to jest sukces

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 06:31   #152
mariposa88
Rozeznanie

Dzień dobry Dzisiaj mam wolne

Cytat:
Przysięgam! nie jestem jakąś ogromną fanką piwa, więc zatrzymać się na jednym będzie dość łatwo

u mnie to nie jest kwestia tego, że muszę mieć dietetyczne posiłki, bo inaczej nie ruszę. Mi chodzi o to, żeby było zdrowo i lekko. A typowe naleśniki niestety kojarzą mi się z mąką i tłuszczem
lecę zrobić sobie sałątkę z tuńczykiem, żebym nie rzuciła sie na żadne chipsy itp.
Zazdroszczę, ja jak wypije tylko dwa to jest sukces
U mnie w domu zawsze smażyło się naleśniki bez tłuszczu, właściwie to chyba nigdy nie jadłam takich smażonych na tłuszczu Dodaje tylko trochę oleju do ciasta. Tylko trzeba dobrą patelnię mieć, bo inaczej mogą przywierać.

Cytat:
pewnie, że mogą być lekkie!! zamiast np mleka to dajesz troche mleka a trochę wody mineralnej
Polecam dodać trochę wody gazowanej, wychodzą bardziej puszyste

Cytat:
kochane mam juz wszystkie wyniki!! musze się pochwalic, że dostałam ostatnie wyniki i sesja zaliczona na 5 i 4!!
Gratuluję zaliczonej sesji

A u mnie wczoraj kiepsko. Tak mnie rozbolała głowa, że zamiast jechać na fitness po zajęciach pojechałam prosto do domu i jak padłam to obudziłam się wieczorem. Zjadłam niedietetyczną kolację i poszłam spać dalej I jeszcze pół czekolady w międzyczasie wrąbałam Muszę się jakoś poważniej wziąć za tę dietę, bo jakoś za lekko do tego podchodzę
Stary 2011-02-16, 08:27   #153
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Malenka321 - no wlasnie tez tak mi sie wydaje bo w sumie pozniej mozemy sie rzucic na wszystko co lubimy... a tak to ten jeden dzien zawsze jest aaa i gratulacje ;* a co studiujesz w ogole?
studiuje fizjoterapie na zajęciach mamy masaz będzie odnowa biologiczna, itd
Cytat:
Napisane przez mariposa88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dzisiaj mam wolne

Zazdroszczę, ja jak wypije tylko dwa to jest sukces
U mnie w domu zawsze smażyło się naleśniki bez tłuszczu, właściwie to chyba nigdy nie jadłam takich smażonych na tłuszczu Dodaje tylko trochę oleju do ciasta. Tylko trzeba dobrą patelnię mieć, bo inaczej mogą przywierać.

Polecam dodać trochę wody gazowanej, wychodzą bardziej puszyste

Gratuluję zaliczonej sesji

A u mnie wczoraj kiepsko. Tak mnie rozbolała głowa, że zamiast jechać na fitness po zajęciach pojechałam prosto do domu i jak padłam to obudziłam się wieczorem. Zjadłam niedietetyczną kolację i poszłam spać dalej I jeszcze pół czekolady w międzyczasie wrąbałam Muszę się jakoś poważniej wziąć za tę dietę, bo jakoś za lekko do tego podchodzę
robicie nalesniki dokladnie jak my w domu i faktycznie dajemy wodę mineralną gazowaną a nie wciepujemy co sie da
właśnie skonsumowałam śniadaneczko teraz se zrobie kawuśkę posiedze chwile i pójde robic 8 minut abs

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

biore sie za 8 minut legs 8 minut abs zaliczone

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 08:36   #154
malutka20068
Zadomowienie

Cytat:

malutka20068 - ojj bez przesady nie pojdzie w gore! a ile juz jestes na dukanie i ile juz schudlas? jak juz bylo takie pytanie do ciebie to przepraszam ale jeszcze nie przeczytalam calego forum jutro musze przeczytac wszystko od poczatku
Na dukanie 1,5 miesiąca jestem. Schudłam 4 kg. Doszłam do 48 kg i teraz mam ambitny plan to utrwalić Ciekawe jak mi to wyjdzie tzn. trzymam się zasad ale tak się przyzwyczaiłam do II fazy, że teraz wszystko wydaje mi się 'grzeszne'
Stary 2011-02-16, 08:38   #155
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka20068 Pokaż wiadomość
Na dukanie 1,5 miesiąca jestem. Schudłam 4 kg. Doszłam do 48 kg i teraz mam ambitny plan to utrwalić Ciekawe jak mi to wyjdzie tzn. trzymam się zasad ale tak się przyzwyczaiłam do II fazy, że teraz wszystko wydaje mi się 'grzeszne'
i to jest najgorsze myślenie;/ Mam to samo. trudno jest znów jeść wszystko bo sie boi o efekty. A na dodatek jak ci coś zasmakuje to tudno przestać jeść:P:P

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-02-16, 10:25   #156
Narrhien
Zakorzenienie

Witam, dziewczyny Ja sobie na śniadanko zjadam wieśniaka z ogórkiem i zieloną herbatkę popijam, zaraz zmykam do pracy i będę dopiero wieczorem

Co do naleśników - możecie zrobić Dukanowe - zamiast mąki dać maizenę (skrobię kukurydzianką), smażyć na patelni beztłuszczowej Wszyyystko się da

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 13:00   #157
Malenka321
Zakorzenienie

możecie być ze mnie dumne!! otóż na drugie danie rodzince przygotowałam parówkę ze serem zapiekaną w naleśniku jak krokiet polaną sosem pomidorowym a ja?? zupka warzywna nie zabielana

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-02-16, 16:02   #158
kasiulala1222
Raczkowanie

Witam ponownie kobietki zaraz ktos mnie okrzyczy bo dzisiaj dopiero jadlam:
sniadanie: 2chrupkie z dzemem + jogurt
obiad: leniwe z jogurtem naturalnym, cynamonem no i cukrem ;/
a dalej to nie wiem jak bedzie ;/ ale ogolnie to jestem mega szczesliwa bo zaliczylam psychologie ogolna ah! i chcialabym to jakos swietowac w piatek czy cos ale niestety w sobote ide na zakladanie aparatu na zeby wiec w sumie tak nie bardzo mi sie wydaje ;D ogolnie to moze przez ten aparat troche schudne heh bo w sumie na poczatku zbytnio nie mozna jesc bo zabki bola i w ogole ;/;P

masija - 167 ;P wiem wiem niska ;P no ale mi to styka no ja ogolnie lubie bardzo pasztet i na to ketchup mmm ;P w ogole jestem maniaczka ketchupu! dodaje nawet do salatki jarzynowej ;D wiem wiem glupia jestem ;P tata ostatnio stwierdzil ze bede musiala sama kupowac ketchup bo za duzo go wcinam ;P oczywiscie zartowal

mariposa88 - wow pierwszy raz slysze ze dodaje sie wody gazowanej do nalesnikow musze sprobowac jak bede robic

Malenka321 - ooo chcialam isc rowniez na fizjoterapie ale poszlam jednak na 'pedagogike o specjalizacji doradztwo zawodowe i rehabilitacyjne' jestesmy dumne! ;*
Stary 2011-02-16, 19:31   #159
Malenka321
Zakorzenienie

ooo rehabilitacja dobra rzecz!!:P
ale posiłki to nie ma cię czym pochwalic

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-02-16, 20:06   #160
kasiulala1222
Raczkowanie

wiem wiem ale na kolacje sobie zjadlam 2 chrupkie z pasztetem (nie bic! ;P) i ogorkiem + jogurt no i w sumie troszke jeszcze sobie wzielam bigosu ktory mama zrobila ;( no coz... jutro rano sie zwaze zobaczymy czy cos zlecialo ;D chociaz watpie ;/
Stary 2011-02-16, 20:15   #161
malutka20068
Zadomowienie

Cytat:
i to jest najgorsze myślenie;/ Mam to samo. trudno jest znów jeść wszystko bo sie boi o efekty. A na dodatek jak ci coś zasmakuje to tudno przestać jeść:P:P
Eh no w głowie się od tej diety poprzewracało a pomysleć że kiedyś się jadło co się chciało i nikogo kilogramy nie obchodziły....

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Witam, dziewczyny Ja sobie na śniadanko zjadam wieśniaka z ogórkiem i zieloną herbatkę popijam, zaraz zmykam do pracy i będę dopiero wieczorem

Co do naleśników - możecie zrobić Dukanowe - zamiast mąki dać maizenę (skrobię kukurydzianką), smażyć na patelni beztłuszczowej Wszyyystko się da
Tak jest, naleśniki dukana sa naprawdę dobre. Ja dodaję czasem 3 łyżki otrąb owsianych zmielonych lub nie zamiast mąki i są smaczne A ostatnio moim hitem jest omlet: ubijam mikserem dwa białka na sztywno, dodaję dwa żółtka i wylewam na patelkę teflonową, na wolniutkim ogniu pod przykryciem smażę i wychodzi puszysty omlecik, ostatnio nawet trochę biszkopt przypominał z serem białym na słodko mniam

Cytat:
możecie być ze mnie dumne!! otóż na drugie danie rodzince przygotowałam parówkę ze serem zapiekaną w naleśniku jak krokiet polaną sosem pomidorowym a ja?? zupka warzywna nie zabielana
ja tez w sumie na zupkach ostatnio żyję na obiad, ale zabielam jogurtem naturalnym albo serkiem homo dla urozmaicenia
Stary 2011-02-16, 20:32   #162
monikkad
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny, czy i ja mogłabym się przyłączyć?

Studiuję na IV roku. Jestem szczupła, ale po niedawnej operacji trochę przytyłam (nie mogłam ćwiczyć i jeść wielu rzeczy zawierających błonnik) i chciałabym zrzucić tak 2-3 kg.

Swoje zmagania zaczęłam 7 lutego. Nie stosuję żadnej konkretnej diety (Dukan nie dla mnie, zdecydowanie nie :P, z resztą chyba nawet nie ma w moim przypadku takiej potrzeby), jem pięć, nie za obfitych, posiłków dziennie, regularnie, co do godziny. Właściwie poza słodyczami i fast foodami jem wszystko, ale małe ilości. Dużo białka, węglowodanów złożonych, dobre tłuszcze, mnóstwo owoców, warzyw, naturalnych soków, zielonej herbaty i wody.

A do tego przede wszystkim ostro ćwiczę. Godzina ostrego treningu (siłowe, cardio, absy, rozciągania) + pół godziny na rowerku stacjonarnym. Ćwiczę tak codziennie.

Na razie nie wiem ile ważę, czuję, że po zimie i operacji przytyłam (z resztą to normalne, wpieprzałam słodkie w takich ilościach, że strach). Zważę się dopiero za jakiś czas

Na początek wystarczy chyba tyle
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 20:43   #163
Malenka321
Zakorzenienie

najwazniejsze, żeby nie robić glodowek

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-02-16, 20:58   #164
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość

A do tego przede wszystkim ostro ćwiczę. Godzina ostrego treningu (siłowe, cardio, absy, rozciągania) + pół godziny na rowerku stacjonarnym. Ćwiczę tak codziennie.
cześć ahh zazdroszczę zacięcia do ćwiczeń . też bym tak chciała

a ja padam dziewczyny ... popołudnie z chrześniaczką, a wieczorem basen. Mam problem żeby odnaleźć w sobie energię do stukania w klawiaturę, a jeszcze pod prysznic muszę się wgramolić

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 21:24   #165
malutka20068
Zadomowienie

Ja chyba muszę się zmobilizować do wyjścia na dwór i poćwiczenia czegoś na powietrzu bo w domu jakoś wcale mi nie idzie. Siłownia odpada bo za daleko i za drogo... na dworze zimno ale widzę że inni wychodzą na dwór i nie zamarzają więc chyba jest ok

Moni_sss91 ja jutro mam 'dyżur' z chrześniakiem i coś mi mówi że dostane w kość, skubany ma takie pomysły, że głowa mała.

Wstaję jutro o 7 i idę poskakać a skakance! Obowiązkowo
Stary 2011-02-16, 21:27   #166
masija
Zakorzenienie

Przyszłam tylko napisać, że żyję. Jem. Ćwiczyłam na steperze 20min-daje w kość a więcej jakoś mi się nie chciało.
Ogólnie to jestem jakaś taka... bez sensu życia..

monika witaj Zapraszam serdecznie, oczywiście, że można

Ja idę spać. Dobranoc. Mam nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie lepszy..

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 06:04   #167
Malenka321
Zakorzenienie

oj dzieci umią dać w kość ale są przesłodkie. i przynajmniej się poruszacie!!:P ja jestem opiekunką:P

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-02-17, 06:24   #168
mariposa88
Rozeznanie

Cytat:
ja tez w sumie na zupkach ostatnio żyję na obiad, ale zabielam jogurtem naturalnym albo serkiem homo dla urozmaicenia
Dla mnie zupka na obiad to za mało Za godzinę znowu byłabym głodna

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, czy i ja mogłabym się przyłączyć?
Witaj

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Przyszłam tylko napisać, że żyję. Jem. Ćwiczyłam na steperze 20min-daje w kość a więcej jakoś mi się nie chciało.
Ogólnie to jestem jakaś taka... bez sensu życia..
To podobnie jak ja. Na nic nie mam siły. Dzisiaj na przykład nie poszłam na zajęcia, chociaż wstałam na czas, ale taaaak mi się nie chciało Żeby ta wiosna już przyszła, wtedy na pewno będzie lepiej.
Chociaż tyle dobrego, że z dietą w porządku, bo już w ogóle bym się załamała.
A dzisiaj wybieram się pierwszy raz na zumbę, mam nadzieję, że to mi doda trochę energii
Stary 2011-02-17, 07:50   #169
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Moni_sss91 ja jutro mam 'dyżur' z chrześniakiem i coś mi mówi że dostane w kość, skubany ma takie pomysły, że głowa mała.

Wstaję jutro o 7 i idę poskakać a skakance! Obowiązkowo
to ja Ci ogromu energii życzę btw. wstałaś o 7 ? ;>

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 09:26   #170
kasiulala1222
Raczkowanie

Dzien dobry ;* ah dzisiaj mam wolne wiec sobie po 9 wstalam i od razu wskoczylam na wage i co pokazalo? 65,6 ;D cos tam sie ruszylo uff ;P sniadanko zjedzone: 3chrupkie z dzemem + jogurt

mariposa88 - jaki len! ;P oj nie ladnie tak nie chodzic na zajecia! ;>
Stary 2011-02-17, 10:09   #171
Narrhien
Zakorzenienie

Dzień dobry! Nic mi się nieeeeeeeee chceeeeeeeeeeeee!!!

A muszę jeszcze iść do sklepu, upiec bułeczki i po 12 jechać do roboty

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 10:13   #172
malutka20068
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariposa88 Pokaż wiadomość
Dla mnie zupka na obiad to za mało Za godzinę znowu byłabym głodna
Jak w tej zupce jest wystarczająco dużo mięsa i warzyw to mozna się najeść

Cytat:
to ja Ci ogromu energii życzę btw. wstałaś o 7 ? ;>
Niech odpowiedzią na pytanie będzie to:

Cytat:
Dzien dobry ;* ah dzisiaj mam wolne wiec sobie po 9 wstalam i od razu wskoczylam na wage i co pokazalo? 65,6 ;D cos tam sie ruszylo uff ;P sniadanko zjedzone: 3chrupkie z dzemem + jogurt

mariposa88 - jaki len! ;P oj nie ladnie tak nie chodzic na zajecia! ;>
Gratuluję spadku przynajmniej innym spada jak mi nie chce

Ja siedzę z małym łobuzem. Póki co zajmuje się sobą a ja mogę na wizażu pobuszować
Stary 2011-02-17, 11:20   #173
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Niech odpowiedzią na pytanie będzie to:

ja póki co grzecznie. Rano jajecznica, później zaliczyłam 30minutowy spacerek ( w takiej temperaturze to jest wyczyn ), a teraz parzy mi się zielona
zaraz zrobię sobie soczek z marchwi i pomarańczy

Cytat:
Ja siedzę z małym łobuzem. Póki co zajmuje się sobą a ja mogę na wizażu pobuszować
Póki co grzeczny ten łobuz Moja chrześniaczka wczoraj w ciągu 3-4 godzin była panią doktor (zrobiła mi nawet dwa opatrunki, jeden na policzku, drugi na ręce ), fryzjerką ('będziesz wyglądać jak syrenaaaa!') i kucharką . Ah, zazdroszczę dzieciom ich wyobraźni

Stary 2011-02-17, 12:02   #174
kasiulala1222
Raczkowanie

Moni_sss91 - ooo takie dzieci sa slodkie w ogole wszystkie sa swietne! w ogole nie maja zmartwien i ciesza sie malymi rzeczami i to jest fajne no i jak usmiechnie sie takie dziecko to od razu poprawia humor ;P

malutka20068 - cos tam leci ;P zobaczymy jak bedzie potem... ;P

wrr glodna jestem! ;( zaraz chyba po jakis owoc siegne ;P
Stary 2011-02-17, 13:06   #175
malutka20068
Zadomowienie

Tak w związku z tymi dziećmi to mi w pamięci zostało takie stwierdzenie: "Dzieci są jak pierdnięcia, da się wytrzymać tylko z własnymi"

A ja dzisiaj też się na spacerek do sklepu wybrałam. Zimno strasznie ale przynajmniej kości się rozprostują Obiad już zjadłam, dziś pod hasłem ryba: filet na parze z tuńczykiem w sosie jogurtowo-koperkowym. Reszta dnia pod hasłem kurczak: gotowane udko i potrawka z piersi. Może jakoś wytrwam do wieczora na tych proteinach
Stary 2011-02-17, 14:12   #176
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Tak w związku z tymi dziećmi to mi w pamięci zostało takie stwierdzenie: "Dzieci są jak pierdnięcia, da się wytrzymać tylko z własnymi"

nie wiem na co się zapisać na wf najpierw wybór padł na judo we wt o 10 ( później nudne wykłady i język, więc jest bodziec do chodzenia na wykłady), a teraz jeszcze zastanawiam się nad siłownią w pon rano ( jedyny minus - musze wracać z domu w niedziele wieczorem, a takto mogłabym spokojnie rano w poniedziałek) albo badminton we wt heeelp me zapisy dzisiaj w nocy

Stary 2011-02-17, 14:48   #177
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Czy można się do Was dołączyć?
Postanowiłam doprowadzić się do porządku, fajnie, że są inne studentki szukające wsparcia w odchudzaniu. Mi zależy na zrzuceniu jakichś 4 kg i utrzymania wagi oraz zdrowszego odżywiania się, bo niestety jem strasznie dużo i niezdrowo.:/ Moja waga to 54-55 kg przy 168 wzrostu i szczerze mówiąc źle się z nią czuję.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 15:35   #178
Anneke696
Raczkowanie

hej dziewczyny, pozwolicie , że do Was dołączę

mam 171cm, jestem na dukanie od 03.01 i zleciało mi już 7kg, liczę na kolejne 7 ale teraz już wolniej schodzi waga w dół i tym ciężej przetrwać, bo inaczej jeśli ma się doraźne wyniki swej pracy widoczne.

w planach mam zapisanie się na jakiś fitness czy coś, ale samej ciężko się zdecydować

zatem cierpliwości i dostatecznej motywacji dla odchudzających się studentek

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Postanowiłam doprowadzić się do porządku, fajnie, że są inne studentki szukające wsparcia w odchudzaniu. Mi zależy na zrzuceniu jakichś 4 kg i utrzymania wagi oraz zdrowszego odżywiania się, bo niestety jem strasznie dużo i niezdrowo.:/ Moja waga to 54-55 kg przy 168 wzrostu i szczerze mówiąc źle się z nią czuję.
wiesz, wydaje mi się, że to super waga, ale z czego jesteś konkretnie niezadowolona?
może prędzej sport, ćwiczenia, jakiś ruch poprawiłby Twoje samopoczucie i zmieniłabyś stosunek do swojego ciała?
no i nawyki żywieniowe można zawsze odmienić na zdrowsze, bez chudnięcia

mam koleżankę, która ważyła 55kg , fakt miała kilka cm więcej, ale niewiele i była bardzo chuda, a miała kompleksy z powodu bioder, które miały po prostu kobiece kształty no i mało jędrne ciało, generalnie problem tkwił bardziej w postrzeganiu samej siebie.
Anneke696 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 16:13   #179
malutka20068
Zadomowienie

Cytat:

nie wiem na co się zapisać na wf najpierw wybór padł na judo we wt o 10 ( później nudne wykłady i język, więc jest bodziec do chodzenia na wykłady), a teraz jeszcze zastanawiam się nad siłownią w pon rano ( jedyny minus - musze wracać z domu w niedziele wieczorem, a takto mogłabym spokojnie rano w poniedziałek) albo badminton we wt heeelp me zapisy dzisiaj w nocy
Badminton kurcze uwielbiam w to grać

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość

Wydaje mi się że jak najbardziej masz prawidłową wagę, jeżeli chcesz coś zmienić to odżywiaj się po prostu zdrowo wybieraj pełnoziarniste produkty i więcej ruchu- to powinno wystarczyć

Cytat:
Napisane przez Anneke696 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, pozwolicie , że do Was dołączę

mam 171cm, jestem na dukanie od 03.01 i zleciało mi już 7kg, liczę na kolejne 7 ale teraz już wolniej schodzi waga w dół i tym ciężej przetrwać, bo inaczej jeśli ma się doraźne wyniki swej pracy widoczne.

w planach mam zapisanie się na jakiś fitness czy coś, ale samej ciężko się zdecydować

zatem cierpliwości i dostatecznej motywacji dla odchudzających się studentek
Witam, z jakiej wagi startowałaś? ja też się od nowego roku na dukanie 4 kg zrzuciłam i przeszłam na fazę utrwalania. Ćwiczysz coś przy diecie?
Stary 2011-02-17, 16:42   #180
Malenka321
Zakorzenienie

ach te pomysly dzieci ja na szczęscie bawiłam dziś all day 4 miesięcznego ale trzeba go nosic i nosic i nosic:P

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości