|
|
#151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dietowanie studentek :)
Uff, ale napisałyście!
Ja po kolacji-1łyżka wieśniaka, 1ł. mascarpone Kurde tak myślę, czy można jeść mascarpone.. Ma bodajże 3 składniki, białka i węgle po tyle samo, ale za to tłuszczu masa Ale jest takie pyszne.. Dojem to opakowanie i chyba go odstawię..Kochane co do ćwiczeń- jasne, ważne żeby w ogóle tyłek ruszyć. Ale tłuszcz zaczyna spalać się dopiero po 20 lub 30 minutach. I to raczej nie wymachiwań rękoma tylko treningu.Co do tego jednego dnia-fajny pomysł ![]() Ale ja się chyba wybiję troszkę i zrobię po swojemu-kiedy mam taki dzień, że CZUJĘ, że MUSZĘ coś zjeść słodkiego to kupuję po prostu mleczną czekoladę i wcinam kawałek. To akurat dla mnie jest lepsze. Bo czasami w ogóle są dni, kiedy aż odpycha mnie od słodkiego ![]() Cytat:
![]() Ja muszę w końcu iść na siłkę Nie mogę się zebrać. TŻ mi obiecał, że ze mną pójdzie, zobaczymy, wjedziemy. Co do marynarki-dzisiaj mierzyłam w Pepco ale są taaakie wielkie i okropnie uszyte. Cytat:
![]() Cytat:
Nie okrzyczę Tj. dziewczyny pisały-dobry pasztet nie jest zły. Ja też jem czasami i wcale nie uważam tego za coś złego.Kochane nie popadajmy w paranoję. Po prostu ograniczajmy nasze niezdrowe jedzenie a nie eliminujmy normalne. ![]() A jeszcze zapytam-jaki masz wzrost? ![]() Spokojnie damy radę razem Do wakacji! O!![]() Narrhien no widzisz Jak znajomi zauważyli zmianę to jest sukces
|
|
|
#152 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Dzisiaj mam wolneCytat:
![]() U mnie w domu zawsze smażyło się naleśniki bez tłuszczu, właściwie to chyba nigdy nie jadłam takich smażonych na tłuszczu Dodaje tylko trochę oleju do ciasta. Tylko trzeba dobrą patelnię mieć, bo inaczej mogą przywierać.Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie wczoraj kiepsko. Tak mnie rozbolała głowa, że zamiast jechać na fitness po zajęciach pojechałam prosto do domu i jak padłam to obudziłam się wieczorem. Zjadłam niedietetyczną kolację i poszłam spać dalej Muszę się jakoś poważniej wziąć za tę dietę, bo jakoś za lekko do tego podchodzę
|
|
|
#153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zajęciach mamy masaz będzie odnowa biologiczna, itd![]() Cytat:
i faktycznie dajemy wodę mineralną gazowaną a nie wciepujemy co sie da![]() ![]() właśnie skonsumowałam śniadaneczko teraz se zrobie kawuśkę posiedze chwile i pójde robic 8 minut abs---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- biore sie za 8 minut legs 8 minut abs zaliczone
|
||
|
|
|
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak mi to wyjdzie tzn. trzymam się zasad ale tak się przyzwyczaiłam do II fazy, że teraz wszystko wydaje mi się 'grzeszne'
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
i to jest najgorsze myślenie;/ Mam to samo. trudno jest znów jeść wszystko bo sie boi o efekty. A na dodatek jak ci coś zasmakuje to tudno przestać jeść:P:P
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, dziewczyny
Ja sobie na śniadanko zjadam wieśniaka z ogórkiem i zieloną herbatkę popijam, zaraz zmykam do pracy i będę dopiero wieczorem ![]() Co do naleśników - możecie zrobić Dukanowe - zamiast mąki dać maizenę (skrobię kukurydzianką), smażyć na patelni beztłuszczowej Wszyyystko się da
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
możecie być ze mnie dumne!!
otóż na drugie danie rodzince przygotowałam parówkę ze serem zapiekaną w naleśniku jak krokiet polaną sosem pomidorowym a ja?? zupka warzywna nie zabielana![]()
|
|
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie kobietki
sniadanie: 2chrupkie z dzemem + jogurt obiad: leniwe z jogurtem naturalnym, cynamonem no i cukrem ;/ a dalej to nie wiem jak bedzie ;/ ale ogolnie to jestem mega szczesliwa bo zaliczylam psychologie ogolna ah! i chcialabym to jakos swietowac w piatek czy cos ale niestety w sobote ide na zakladanie aparatu na zeby wiec w sumie tak nie bardzo mi sie wydaje ;D ogolnie to moze przez ten aparat troche schudne heh bo w sumie na poczatku zbytnio nie mozna jesc bo zabki bola i w ogole ;/;P masija - 167 ;P wiem wiem niska ;P no ale mi to styka no ja ogolnie lubie bardzo pasztet i na to ketchup mmm ;P w ogole jestem maniaczka ketchupu! dodaje nawet do salatki jarzynowej ;D wiem wiem glupia jestem ;P tata ostatnio stwierdzil ze bede musiala sama kupowac ketchup bo za duzo go wcinam ;P oczywiscie zartowal mariposa88 - wow pierwszy raz slysze ze dodaje sie wody gazowanej do nalesnikow musze sprobowac jak bede robic Malenka321 - ooo chcialam isc rowniez na fizjoterapie ale poszlam jednak na 'pedagogike o specjalizacji doradztwo zawodowe i rehabilitacyjne' jestesmy dumne! ;*
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
ooo
rehabilitacja dobra rzecz!!:Pale posiłki to nie ma cię czym pochwalic ![]()
|
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
wiem wiem ale na kolacje sobie zjadlam 2 chrupkie z pasztetem (nie bic! ;P) i ogorkiem + jogurt
no i w sumie troszke jeszcze sobie wzielam bigosu ktory mama zrobila ;( no coz... jutro rano sie zwaze zobaczymy czy cos zlecialo ;D chociaz watpie ;/
|
|
#161 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ostatnio moim hitem jest omlet: ubijam mikserem dwa białka na sztywno, dodaję dwa żółtka i wylewam na patelkę teflonową, na wolniutkim ogniu pod przykryciem smażę i wychodzi puszysty omlecik, ostatnio nawet trochę biszkopt przypominał Cytat:
ja tez w sumie na zupkach ostatnio żyję na obiad, ale zabielam jogurtem naturalnym albo serkiem homo dla urozmaicenia
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, czy i ja mogłabym się przyłączyć?
Studiuję na IV roku. Jestem szczupła, ale po niedawnej operacji trochę przytyłam (nie mogłam ćwiczyć i jeść wielu rzeczy zawierających błonnik) i chciałabym zrzucić tak 2-3 kg. Swoje zmagania zaczęłam 7 lutego. Nie stosuję żadnej konkretnej diety (Dukan nie dla mnie, zdecydowanie nie :P, z resztą chyba nawet nie ma w moim przypadku takiej potrzeby), jem pięć, nie za obfitych, posiłków dziennie, regularnie, co do godziny. Właściwie poza słodyczami i fast foodami jem wszystko, ale małe ilości. Dużo białka, węglowodanów złożonych, dobre tłuszcze, mnóstwo owoców, warzyw, naturalnych soków, zielonej herbaty i wody. A do tego przede wszystkim ostro ćwiczę. Godzina ostrego treningu (siłowe, cardio, absy, rozciągania) + pół godziny na rowerku stacjonarnym. Ćwiczę tak codziennie. Na razie nie wiem ile ważę, czuję, że po zimie i operacji przytyłam (z resztą to normalne, wpieprzałam słodkie w takich ilościach, że strach). Zważę się dopiero za jakiś czas ![]() Na początek wystarczy chyba tyle
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
najwazniejsze, żeby nie robić glodowek
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ahh zazdroszczę zacięcia do ćwiczeń . też bym tak chciała ![]() a ja padam dziewczyny ... popołudnie z chrześniaczką, a wieczorem basen. Mam problem żeby odnaleźć w sobie energię do stukania w klawiaturę, a jeszcze pod prysznic muszę się wgramolić
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba muszę się zmobilizować do wyjścia na dwór i poćwiczenia czegoś na powietrzu bo w domu jakoś wcale mi nie idzie. Siłownia odpada bo za daleko i za drogo... na dworze zimno ale widzę że inni wychodzą na dwór i nie zamarzają więc chyba jest ok
![]() Moni_sss91 ja jutro mam 'dyżur' z chrześniakiem i coś mi mówi że dostane w kość, skubany ma takie pomysły, że głowa mała. Wstaję jutro o 7 i idę poskakać a skakance! Obowiązkowo
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam tylko napisać, że żyję. Jem. Ćwiczyłam na steperze 20min-daje w kość a więcej jakoś mi się nie chciało.
Ogólnie to jestem jakaś taka... bez sensu życia.. ![]() monika witaj Zapraszam serdecznie, oczywiście, że można![]() Ja idę spać. Dobranoc. Mam nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie lepszy..
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
oj dzieci umią dać w kość ale są przesłodkie. i przynajmniej się poruszacie!!:P ja jestem opiekunką:P
|
|
|
|
|
#168 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za godzinę znowu byłabym głodna![]() Witaj ![]() Cytat:
Żeby ta wiosna już przyszła, wtedy na pewno będzie lepiej.Chociaż tyle dobrego, że z dietą w porządku, bo już w ogóle bym się załamała. A dzisiaj wybieram się pierwszy raz na zumbę, mam nadzieję, że to mi doda trochę energii
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
btw. wstałaś o 7 ? ;>
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry ;* ah dzisiaj mam wolne
wiec sobie po 9 wstalam i od razu wskoczylam na wage i co pokazalo? 65,6 ;D cos tam sie ruszylo uff ;P sniadanko zjedzone: 3chrupkie z dzemem + jogurt ![]() mariposa88 - jaki len! ;P oj nie ladnie tak nie chodzic na zajecia! ;>
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Nic mi się nieeeeeeeee chceeeeeeeeeeeee!!!
A muszę jeszcze iść do sklepu, upiec bułeczki i po 12 jechać do roboty
|
|
|
#172 | |
|
Zadomowienie
|
Jak w tej zupce jest wystarczająco dużo mięsa i warzyw to mozna się najeść
![]() Niech odpowiedzią na pytanie będzie to: ![]() Cytat:
przynajmniej innym spada jak mi nie chceJa siedzę z małym łobuzem. Póki co zajmuje się sobą a ja mogę na wizażu pobuszować
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
![]() ja póki co grzecznie. Rano jajecznica, później zaliczyłam 30minutowy spacerek ( w takiej temperaturze to jest wyczyn ), a teraz parzy mi się zielona ![]() zaraz zrobię sobie soczek z marchwi i pomarańczy Cytat:
Moja chrześniaczka wczoraj w ciągu 3-4 godzin była panią doktor (zrobiła mi nawet dwa opatrunki, jeden na policzku, drugi na ręce ), fryzjerką ('będziesz wyglądać jak syrenaaaa!') i kucharką . Ah, zazdroszczę dzieciom ich wyobraźni
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Moni_sss91 - ooo takie dzieci sa slodkie
w ogole wszystkie sa swietne! w ogole nie maja zmartwien i ciesza sie malymi rzeczami i to jest fajne no i jak usmiechnie sie takie dziecko to od razu poprawia humor ;P malutka20068 - cos tam leci ;P zobaczymy jak bedzie potem... ;P wrr glodna jestem! ;( zaraz chyba po jakis owoc siegne ;P
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
Tak w związku z tymi dziećmi to mi w pamięci zostało takie stwierdzenie: "Dzieci są jak pierdnięcia, da się wytrzymać tylko z własnymi"
![]() A ja dzisiaj też się na spacerek do sklepu wybrałam. Zimno strasznie ale przynajmniej kości się rozprostują Obiad już zjadłam, dziś pod hasłem ryba: filet na parze z tuńczykiem w sosie jogurtowo-koperkowym. Reszta dnia pod hasłem kurczak: gotowane udko i potrawka z piersi. Może jakoś wytrwam do wieczora na tych proteinach
|
|
#176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem na co się zapisać na wf najpierw wybór padł na judo we wt o 10 ( później nudne wykłady i język, więc jest bodziec do chodzenia na wykłady), a teraz jeszcze zastanawiam się nad siłownią w pon rano ( jedyny minus - musze wracać z domu w niedziele wieczorem, a takto mogłabym spokojnie rano w poniedziałek) albo badminton we wt heeelp me zapisy dzisiaj w nocy
|
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy można się do Was dołączyć?
![]() Postanowiłam doprowadzić się do porządku, fajnie, że są inne studentki szukające wsparcia w odchudzaniu. Mi zależy na zrzuceniu jakichś 4 kg i utrzymania wagi oraz zdrowszego odżywiania się, bo niestety jem strasznie dużo i niezdrowo.:/ Moja waga to 54-55 kg przy 168 wzrostu i szczerze mówiąc źle się z nią czuję.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, pozwolicie , że do Was dołączę
![]() mam 171cm, jestem na dukanie od 03.01 i zleciało mi już 7kg, liczę na kolejne 7 ale teraz już wolniej schodzi waga w dół i tym ciężej przetrwać, bo inaczej jeśli ma się doraźne wyniki swej pracy widoczne.w planach mam zapisanie się na jakiś fitness czy coś, ale samej ciężko się zdecydować ![]() zatem cierpliwości i dostatecznej motywacji dla odchudzających się studentek ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
może prędzej sport, ćwiczenia, jakiś ruch poprawiłby Twoje samopoczucie i zmieniłabyś stosunek do swojego ciała? no i nawyki żywieniowe można zawsze odmienić na zdrowsze, bez chudnięcia ![]() mam koleżankę, która ważyła 55kg , fakt miała kilka cm więcej, ale niewiele i była bardzo chuda, a miała kompleksy z powodu bioder, które miały po prostu kobiece kształty no i mało jędrne ciało, generalnie problem tkwił bardziej w postrzeganiu samej siebie. |
|
|
|
|
|
#179 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się że jak najbardziej masz prawidłową wagę, jeżeli chcesz coś zmienić to odżywiaj się po prostu zdrowo wybieraj pełnoziarniste produkty i więcej ruchu- to powinno wystarczyć Cytat:
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
ach te pomysly dzieci
![]() ja na szczęscie bawiłam dziś all day 4 miesięcznego ale trzeba go nosic i nosic i nosic:P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

Ale jest takie pyszne.. Dojem to opakowanie i chyba go odstawię..
tylko treningu.

Ale na damskiej częsci były maszyny z obciążeniami na uda etc. to korzystałam. Ale po kolei: rozgrzewka, jakieś siłowe : właśnie na uda, ramiona, brzuszki różne, później 30 min interwałów ( jako że szybko się nudzę, najpierw 10 min na rowerku, 10 na orbitreku i 10 na bieżni) i później sobie chodziłam 6 km/h na bieżni. A na koniec hula hop i rozciąganie. Hula hop było takie genialne z wypustkami. Przez pierwszy miesiąc wyglądałam jakby ktoś mnie bił 
Nie mogę się zebrać. TŻ mi obiecał, że ze mną pójdzie, zobaczymy, wjedziemy. 

Dodaje tylko trochę oleju do ciasta. Tylko trzeba dobrą patelnię mieć, bo inaczej mogą przywierać.
Muszę się jakoś poważniej wziąć za tę dietę, bo jakoś za lekko do tego podchodzę
<3
jutro musze przeczytac wszystko od poczatku 

ja tez w sumie na zupkach ostatnio żyję na obiad, ale zabielam jogurtem naturalnym albo serkiem homo dla urozmaicenia