![]() |
#151 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dietowanie studentek :)
Uff, ale napisałyście!
Ja po kolacji-1łyżka wieśniaka, 1ł. mascarpone ![]() Kurde tak myślę, czy można jeść mascarpone.. Ma bodajże 3 składniki, białka i węgle po tyle samo, ale za to tłuszczu masa ![]() Kochane co do ćwiczeń- jasne, ważne żeby w ogóle tyłek ruszyć. Ale tłuszcz zaczyna spalać się dopiero po 20 lub 30 minutach. I to raczej nie wymachiwań rękoma ![]() Co do tego jednego dnia-fajny pomysł ![]() Ale ja się chyba wybiję troszkę i zrobię po swojemu-kiedy mam taki dzień, że CZUJĘ, że MUSZĘ coś zjeść słodkiego to kupuję po prostu mleczną czekoladę i wcinam kawałek. To akurat dla mnie jest lepsze. Bo czasami w ogóle są dni, kiedy aż odpycha mnie od słodkiego ![]() Cytat:
![]() Ja muszę w końcu iść na siłkę ![]() Co do marynarki-dzisiaj mierzyłam w Pepco ale są taaakie wielkie i okropnie uszyte. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kochane nie popadajmy w paranoję. Po prostu ograniczajmy nasze niezdrowe jedzenie a nie eliminujmy normalne. ![]() A jeszcze zapytam-jaki masz wzrost? ![]() Spokojnie damy radę razem ![]() ![]() Narrhien no widzisz ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#152 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie w domu zawsze smażyło się naleśniki bez tłuszczu, właściwie to chyba nigdy nie jadłam takich smażonych na tłuszczu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie wczoraj kiepsko. Tak mnie rozbolała głowa, że zamiast jechać na fitness po zajęciach pojechałam prosto do domu i jak padłam to obudziłam się wieczorem. Zjadłam niedietetyczną kolację i poszłam spać dalej ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() właśnie skonsumowałam śniadaneczko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- biore sie za 8 minut legs ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
i to jest najgorsze myślenie;/ Mam to samo. trudno jest znów jeść wszystko bo sie boi o efekty. A na dodatek jak ci coś zasmakuje to tudno przestać jeść:P:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Witam, dziewczyny
![]() ![]() Co do naleśników - możecie zrobić Dukanowe - zamiast mąki dać maizenę (skrobię kukurydzianką), smażyć na patelni beztłuszczowej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
możecie być ze mnie dumne!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie kobietki
![]() sniadanie: 2chrupkie z dzemem + jogurt obiad: leniwe z jogurtem naturalnym, cynamonem no i cukrem ;/ a dalej to nie wiem jak bedzie ;/ ale ogolnie to jestem mega szczesliwa bo zaliczylam psychologie ogolna ah! ![]() masija - 167 ;P wiem wiem niska ;P no ale mi to styka ![]() ![]() mariposa88 - wow pierwszy raz slysze ze dodaje sie wody gazowanej do nalesnikow ![]() ![]() Malenka321 - ooo chcialam isc rowniez na fizjoterapie ![]() ![]()
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
ooo
![]() ale posiłki to nie ma cię czym pochwalic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
wiem wiem ale na kolacje sobie zjadlam 2 chrupkie z pasztetem (nie bic! ;P) i ogorkiem + jogurt
![]()
![]() |
#161 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, czy i ja mogłabym się przyłączyć?
Studiuję na IV roku. Jestem szczupła, ale po niedawnej operacji trochę przytyłam (nie mogłam ćwiczyć i jeść wielu rzeczy zawierających błonnik) i chciałabym zrzucić tak 2-3 kg. Swoje zmagania zaczęłam 7 lutego. Nie stosuję żadnej konkretnej diety (Dukan nie dla mnie, zdecydowanie nie :P, z resztą chyba nawet nie ma w moim przypadku takiej potrzeby), jem pięć, nie za obfitych, posiłków dziennie, regularnie, co do godziny. Właściwie poza słodyczami i fast foodami jem wszystko, ale małe ilości. Dużo białka, węglowodanów złożonych, dobre tłuszcze, mnóstwo owoców, warzyw, naturalnych soków, zielonej herbaty i wody. A do tego przede wszystkim ostro ćwiczę. Godzina ostrego treningu (siłowe, cardio, absy, rozciągania) + pół godziny na rowerku stacjonarnym. Ćwiczę tak codziennie. Na razie nie wiem ile ważę, czuję, że po zimie i operacji przytyłam (z resztą to normalne, wpieprzałam słodkie w takich ilościach, że strach). Zważę się dopiero za jakiś czas ![]() Na początek wystarczy chyba tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
najwazniejsze, żeby nie robić glodowek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja padam dziewczyny ... popołudnie z chrześniaczką, a wieczorem basen. Mam problem żeby odnaleźć w sobie energię do stukania w klawiaturę, a jeszcze pod prysznic muszę się wgramolić ![]()
![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
Ja chyba muszę się zmobilizować do wyjścia na dwór i poćwiczenia czegoś na powietrzu bo w domu jakoś wcale mi nie idzie. Siłownia odpada bo za daleko i za drogo... na dworze zimno ale widzę że inni wychodzą na dwór i nie zamarzają więc chyba jest ok
![]() Moni_sss91 ja jutro mam 'dyżur' z chrześniakiem i coś mi mówi że dostane w kość, skubany ma takie pomysły, że głowa mała. Wstaję jutro o 7 i idę poskakać a skakance! Obowiązkowo ![]()
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Przyszłam tylko napisać, że żyję. Jem. Ćwiczyłam na steperze 20min-daje w kość a więcej jakoś mi się nie chciało.
Ogólnie to jestem jakaś taka... bez sensu życia.. ![]() monika witaj ![]() ![]() Ja idę spać. Dobranoc. Mam nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie lepszy.. ![]()
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
oj dzieci umią dać w kość ale są przesłodkie. i przynajmniej się poruszacie!!:P ja jestem opiekunką:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Witaj ![]() Cytat:
![]() Chociaż tyle dobrego, że z dietą w porządku, bo już w ogóle bym się załamała. A dzisiaj wybieram się pierwszy raz na zumbę, mam nadzieję, że to mi doda trochę energii ![]()
![]() |
![]() |
#169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry ;* ah dzisiaj mam wolne
![]() ![]() mariposa88 - jaki len! ;P oj nie ladnie tak nie chodzic na zajecia! ;> ![]()
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Nic mi się nieeeeeeeee chceeeeeeeeeeeee!!!
A muszę jeszcze iść do sklepu, upiec bułeczki i po 12 jechać do roboty ![]()
![]() |
![]() |
#172 | |
Zadomowienie
|
Jak w tej zupce jest wystarczająco dużo mięsa i warzyw to mozna się najeść
![]() Niech odpowiedzią na pytanie będzie to: ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja siedzę z małym łobuzem. Póki co zajmuje się sobą a ja mogę na wizażu pobuszować ![]()
![]() |
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
![]() ja póki co grzecznie. Rano jajecznica, później zaliczyłam 30minutowy spacerek ( w takiej temperaturze to jest wyczyn ![]() ![]() zaraz zrobię sobie soczek z marchwi i pomarańczy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Moni_sss91 - ooo takie dzieci sa slodkie
![]() ![]() ![]() malutka20068 - cos tam leci ;P zobaczymy jak bedzie potem... ;P wrr glodna jestem! ;( zaraz chyba po jakis owoc siegne ;P
![]() |
#175 |
Zadomowienie
|
Tak w związku z tymi dziećmi to mi w pamięci zostało takie stwierdzenie: "Dzieci są jak pierdnięcia, da się wytrzymać tylko z własnymi"
![]() A ja dzisiaj też się na spacerek do sklepu wybrałam. Zimno strasznie ale przynajmniej kości się rozprostują ![]() ![]()
![]() |
#176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem na co się zapisać na wf ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Czy można się do Was dołączyć?
![]() Postanowiłam doprowadzić się do porządku, fajnie, że są inne studentki szukające wsparcia w odchudzaniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, pozwolicie , że do Was dołączę
![]() mam 171cm, jestem na dukanie od 03.01 i zleciało mi już 7kg, liczę na kolejne 7 ![]() w planach mam zapisanie się na jakiś fitness czy coś, ale samej ciężko się zdecydować ![]() zatem cierpliwości i dostatecznej motywacji dla odchudzających się studentek ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
może prędzej sport, ćwiczenia, jakiś ruch poprawiłby Twoje samopoczucie i zmieniłabyś stosunek do swojego ciała? no i nawyki żywieniowe można zawsze odmienić na zdrowsze, bez chudnięcia ![]() mam koleżankę, która ważyła 55kg , fakt miała kilka cm więcej, ale niewiele i była bardzo chuda, a miała kompleksy z powodu bioder, które miały po prostu kobiece kształty no i mało jędrne ciało, generalnie problem tkwił bardziej w postrzeganiu samej siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wydaje mi się że jak najbardziej masz prawidłową wagę, jeżeli chcesz coś zmienić to odżywiaj się po prostu zdrowo wybieraj pełnoziarniste produkty i więcej ruchu- to powinno wystarczyć ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
ach te pomysly dzieci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.