Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 12:23   #3931
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hallo mamuśki, nie miałam czasu nawet przeczytać tego co napisałyście, ale wpadam tylko oznajmić że będziemy mieli drugiego synka!!

Wczoraj się o tym dowiedziałam, miałam nieplanowana wizytę u gina..
Od paru dni bolał mnie brzuch, tj bardziej tak na górze na wysokości wątroby i zaczynalo mi promieniować na caly brzuch aż zaczełam się martwić, szczególnie że brałam tez ten Gynazol i wczoraj wieczorem poszłam na wizytę..
Okazało się że to po prostu nacisk na wątrobę bo macica juz rośnie i dlatego tak mam, z maluszkiem wszystko w porządku i doktor potwierdził płeć na dziewczynkę jeszcze będziemy musieli poczekać
Poza tym cyt"szyjka jest uchylona" nie mam pojecia zo to znaczy ale wczoraj już chcial mnie wysłać na zwolnienie ale dogadałam się z nim że pozamykam chociaż najwazniejsze projekty w pracy i przyjdę do niego 1 marca i da mi zwolnienie...

Więcej popiszę i poczytam wieczorem bo teraz tylko chciałam to napisać co u mnie a pisze z pracy
gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
chyba kazdej z nas się nie chce

mni do tego grypsko bierze.
mnie ostatnio jak cos zaczynalo brac to piłam herbatke z cytryną i syrop prenalen i przeszło
Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Zuzia, Sue, Suzana, Zuzka, Suzi, "Zuzanno obiad podano" hehehe
Gosia, Gonia, Gosiarka, Małgosia, Mala, "Małgorzato - tylko sie nie pobrudź" hehehehe

kufa nie wiem sama mam jeszcze czas może mi przejdzie na Pelagię albo Petronelę
U nas tez jakby była dziewczynka to byłaby właśnie Zuzia

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Witam środowo nie było mnie od niedzieli ale naprodukowałyście.

Tak w skrócie co mnie ominęło? bo nadrobie dopiero w wolnej chwili

zbiorowo gratuluje poznanych płci, udanych wizytek i dobrego samopoczucia a wszystkim przeziębionym - szybkiego powrotu do zdrówka

my czujemy się dobrze - mdłości poszły sobie precz od tygodnia mi nic nie jest - ani rano ani wieczorem - ale fajnie... wreszcie można się cieszyć ciążą
Super, że mdłości sobie poszły

Cytat:
Napisane przez kasshia Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty połówkowej
Wszystko jest dobrze, mała sobie rośnie, nadal jest Amelką. Nie było niespodzianek żadnych. Widziałam jak pokazywała język i boksowała

U mnie przeczucie się sprawdziło
No i fajnie, że dalej Amelka

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ja na przyszły tydzień się piszę, może poza piątkiem

Dzięki za kciuki
Przydały się, już po.....uffffff, jaka ulga wszystko super! Maleństwo rośnie wzorowo, wg OM w poniedziałek zaczęłam 21 tydzień, a z usg wychodzi 20t 3 dz.
No i wszystkie parametry w normie, chyba 40 minut mnie pan badał ale warto było!Serduszko, kręgosłup, naczynia najważniejsze- wszystko bardzo ładnie!
No i maleństwo ma cały świat w d.... to znaczy pupę ma z przodu a cała reszta schowana Pośladkowe położenie

No i najważniejsze - moja intuicja działa naszej "Karolince" się trzecia noga ujawniła lekrz powiedział że mi daje 100% pewności Jak mi mówili o dziewczynce to podchodziłam do tego z rezerwą, na zasadzie "uwierzę jak zobaczę" no i nie pomyliłam się
Zanka, wpisz mi oficjalnie synka, imienia jeszcze nie mamy

Rany....cieszyłam się że córka, ale jak usłyszałam o synku to prawie się popłakałam i banan z twarzy od 2 godzin mi nie schodzi

Chyba się sprawdziły, o czym wyżej. Chyba to intuicja mnie powstrzymywała przed zakupami dla córki
Gartuluję ukazanego sisiorka

Kmat
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:32   #3932
Stapelka
Rozeznanie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

aania gratulacje!!

Babonik - zrób pakę różową, opchnij na allegro i szalej za kasę chłopięco

ja w przyszłym tygodniu nie mogę - jestem w zakopanym

i oświadczam, ze wygrałam - mam 32 i pierwsze w drodze
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:40   #3933
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
aania gratulacje!!

Babonik - zrób pakę różową, opchnij na allegro i szalej za kasę chłopięco

ja w przyszłym tygodniu nie mogę - jestem w zakopanym

i oświadczam, ze wygrałam - mam 32 i pierwsze w drodze

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:06   #3934
agulaaabar
Zakorzenienie

Hej

Stęskniłam się już wrócilismy z Wiednia

Dzidziol źle znosił podróz... momentami płakałam z bólu i skurczy....... łatwo nie było....

Dodatkowo ledwo sie ruszam bo od tygodnia mam takie zaparcia, że brzuch juz jak kamień... opycham sie kiwi i jabłkami na zmiane - nic.....

Dodatkowo jakas infekcja się chyba przyczepiła..... tak mnie cholera krocze swędzi że chodzić nie mogę
a to co zawsze stosowałam - nie pomaga macie jakies sposoby? bo się zadrapie do krwi

Gratuluje wszystkim "ujawnionych" dziodziolów!! normalnie zazdroszcze ja też juz chce wiedziec

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:11   #3935
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

carmel jak poznam płeć to powiem jakie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:20   #3936
margaret82
Zadomowienie

Dziewczyny planujecie baldachimy do łóżeczka?? Ja caly czas byłam na nie bo dla mnie to zbieracz kurzu, pełno falbanek i zagłebień Ale jak tak sobie mysle, że to będzie środek lata a zima w tym roku licha i robale nie powymarzały to moze być pełno komarów I zastanawiam się czy nie zakupić moskitiery - takiej zwyklej która łatwo zdjąć co kilka dni i przepłukać i która w kilka minut na slońcu wyschnie cos jak ta http://allegro.pl/moskitiera-biala-d...447246344.html
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:25   #3937
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny planujecie baldachimy do łóżeczka??

ja nie kupuje! zbiera tylko kurz.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:31   #3938
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro mam urodziny! Będę stara już jak nikt
Chyba pierwsza mam pierwsze dziecko w tym wieku w tym wątku
Dzewczyno, chyba Ci przyłożę!. Ja w tym roku kończe 31 i też jestem w pierwszej ciąży. Podpadłaś mi tą starością

Przy okazji całuję wszystkie mamy po 30-tce

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
chciałam się pochwalić, że mam torbę do szpitala
no to teraz będziesz musiał jeszcze co najmniej trójkę dzieci urodzić, żeby się ta tobna opłaciła. bo tak na raz to szkoda kasy

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
jak było u reszty z przeczuciami?? sprawdziły Wam się?? ponoc mama wie od razu co będzie miec
Ja od pierwszej chwili po prostu WIEDZIAŁAM że to facet Cały czas się zastanawiam skąd mi się wzięło to przekonanie. Bo to była wręcz pewność, a nigdy nie miałam żadnych prefenrencji co do płci, więc to nie z tego wynikało. No ale się sprawdziło. Więc może to ten słynny instynkt matki, tudzież kobieca intuicja

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
będziemy mieli drugiego synka!! [/IMG]
youyou, jak fajnie. witam w gronie mamuś synków
Stary 2011-02-16, 13:32   #3939
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziekuje za namiary legginsowe. Moze cos wybiore.

Ania no szkoda, ze odpadasz, moze Babonik? Zostawie swoj nr w klubie.

To jest klub na Kurdwanowie Azik, a zajecia Aktywne 9 miesiecy. Wczoraj bylam pierwszy raz, ale mam nadzieje, ze uda mi sie chodzic regularnie. Jak cos to zapraszam, w kupie razniej.

Tez tam chcialam kupic, zeby je miec od razu, a nie bawic sie z allegro, ale niestety. Przymierzalam ostatnie eMki i o ile na nogach i pupie fajnie lezaly, to niestety panel na brzuch duzo za duzy, moze na 30 tydz bylby dobry, a ja potrzebuje juz, a nie jak mi brzuch bardziej urosnie. Niestety zwykle legginsy mnie juz uciskaja w brzuch.

A z kolei wg moich wiadomosci im ciaza bardziej zaawansowana, tym ustalenie terminu wg USG jest coraz bardziej niemiarodajne. Niejeden lekarz podkreslal, ze jak juz, to to poczatkowe z 12-13 tyg jest najbardziej miarodajne.
Tez mam rozbieznosc terminow, tyle, ze 11 dni i odwrotnie niz Ty, najpierw wg USG, a potem wg OM. A dziecko urodzi sie kiedy bedzie chcialo

No dobra, to tak krotko, spadam do obozu pracy, to znaczy w obozie juz jestem, ale jadlam bule, wiec jeszcze nie zaczelam pracowac, ale juz pasuje sie tym zajac.

Aha nie bedzie mnie znowu kilka dni, bo po pracy jedziemy do rodzicow po corki, a tam neta niet. (przepadna mi aukcje)
Witajcie Mamuśki dla udanych wizyt i poznania płci
Też słyszalam że najbardziej miarodajny jest termin usg z 12tc . Moja rozbieżność wynosi 7 dni najpierw wg usg potem OM . Moja gin bierze pod uwage wlaśnie ten termin z usg .
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:32   #3940
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Witajcie. Przepraszam że nie czytam Waszych postów ale nie mogę
U mnie minął narazie tydzień czekania jeszcze dwa przede mna nie wiem jak to zniosą. Ciągle wierzę że mały jest zdrowy a z drugiej strony myślę że na kogoś musi paść ta okropna statystyka

Wczoraj dostałam jeszcze maila od cioci która ma niepełnosprawne dziecko i napisała mi zdanie ... Przemyśl to dobrze. Oszaleję ja od 3 tygodni nic innego nie robie tylko myślę... Nie wiem co oni ode mnie oczekują że usunę? Ja nawet nie wiem czy moje dziecko jest zdrowe, jeżeli nie daj Boże będzie chore to przecież będzie 20 tydzień, czuje już jak się rusza tak bardzo go kocham i co mam myśleć o tym wszystkim.

Zwariuje kobiety.
oby jak najszybciej te dwa tygodnie minęły
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:47   #3941
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam bez, podobno wygodniej spać małemu dziecku

Jutro mam urodziny! Będę stara już jak nikt
Chyba pierwsza mam pierwsze dziecko w tym wieku w tym wątku
Zobaczymy co powiesz po 30?
Stary 2011-02-16, 13:56   #3942
zanka205
Zakorzenienie

kmat czekamy z Tobą... ciągle myślę o Tobie i Twoim maluszku, musi być dobrze
to tylko pisanie, wiem że nie przestaniesz się martwić, ale chcę abyś wiedziała, że wszystkie mamuśki są duchowo z Tobą

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
o to teraz będziesz musiał jeszcze co najmniej trójkę dzieci urodzić, żeby się ta tobna opłaciła. bo tak na raz to szkoda kasy
torba na punkty z BP haha więc w zasadzie za darmo

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
zanka ja też kupiłam ostatnio torbę. Tylko inny kolor niż na fotce

kmat ciężko sobie wyobrazić co przeżywacie czekając na wyniki, ale wierzę, że będzie dobrze
jakie ma wymiary? nie będzie za mała? bo do szpitala to okazuje się w praktyce, że musi być duża podróżna hehe

Cytat:
nie jestem sama, nie jestem sama...
Ale mimo to jestem od ciebie starsza, o 2 m-c

Mam cichą nadzieję, że Amelka zrobi nam prezent na rocznicę... Niby to miesiąc przed terminem, ale tak sobie myślę... Czy ciąża w 36 t jest donoszona?
urodziłam w 36.t 2.d.c. i mały jest wcześniakiem
lepiej nie chcieć rodzić za wcześnie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:57   #3943
Bartessa
BAN stały

kmat, trzymam za was kciuki, i rozumiem Cię, bo czuję się teraz tak samo, ja też nie chce mieć chorego dzieciątka i jestem dobrej mysli ze wszystko bedzie ok. A nawet gdyby to trudno będę kochać bezwarunkowo, jak mówi moja mama: "Pan Bóg nigdy nie daje na więcej na ramiona, niż jesteśmy w stanie uniesc" to mnie pociesza.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:00   #3944
zanka205
Zakorzenienie

http://bpkatalog.pl/s,13,Katalog_nag...zialPunktowy=2
tu możecie obejrzeć torbę
szału nie ma
fotek nie będę robiła, bo jest poskładana i płaska haha

zaraz poproszę męża żeby mi fote pstryknął (brzucha oczywiście)

Stary 2011-02-16, 14:06   #3945
Vaniliova11
Zadomowienie

Brumek Mam 32 lata i to będzie moje pierwsze dziecko
Stary 2011-02-16, 14:08   #3946
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
http://bpkatalog.pl/s,13,Katalog_nag...zialPunktowy=2
tu możecie obejrzeć torbę
szału nie ma
fotek nie będę robiła, bo jest poskładana i płaska haha

zaraz poproszę męża żeby mi fote pstryknął (brzucha oczywiście)
Bardzo fajna Taka to juz na wakacje się przyda Ja mam taka sredniej wielkości i w nią mam zamiar się spakować. Wezme najpotrzebniejsze rzeczy a jak bedę potrzebowała czegoś wiecej np. dodatkowych koszul to ktos przywiezie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:12   #3947
zanka205
Zakorzenienie

19.t.1.d.c.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4362.jpg (81,1 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4370.jpg (74,2 KB, 61 załadowań)

Stary 2011-02-16, 14:14   #3948
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
torba na punkty z BP haha więc w zasadzie za darmo
Ty spryciulo ładna ta torba, ale wydaje się baaardzo duża. Taka na 2- tygodniowy urlop
Stary 2011-02-16, 14:15   #3949
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
19.t.1.d.c.
Ale ładniutki, pięknie się kształtuje

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:15   #3950
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Dzewczyno, chyba Ci przyłożę!. Ja w tym roku kończe 31 i też jestem w pierwszej ciąży. Podpadłaś mi tą starością

Przy okazji całuję wszystkie mamy po 30-tce

widać starość rzecz względna...
Ja się tam stara wcale nie czuję

zanka brzucholek śliczny

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2011-02-16 o 14:16
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:16   #3951
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Ty spryciulo ładna ta torba, ale wydaje się baaardzo duża. Taka na 2- tygodniowy urlop
no kiedyś myślałam jak Ty, ale właśnie w taką wielką tylko stara spakowałam się do porodu 2 lata temu i co? była wypełniona po brzegi a nie brałam nic niepotrzebnego
sam szlafrok i ręczniki są duże, do tego pampersy, cała mała paczka, podkłady to spore rzeczy i nieźle wypychają torbę

Stary 2011-02-16, 14:17   #3952
nerola
BAN stały

Torba podróżna,to torba podróżna
Dużo wlezie.
Niby tylko na 3 doby idziemy ale uwierzcie,wyjsć musimy z 23 takimi torbami.

Ja baldachim mam bo u nas plaga much i komarów.Mamy u sąsiadów krowy,więc lecą do nas niesamowicie.
I zdecydowanie zdrowsze to,niż pryskanie 2x w tygodniu muchozolem całego domu.
A ściany to tak osrane mieliśmy,sufity.
Najgorsze to,ze moje dzieci mają krewkę po mnie i calusieńcy pogryzieni zawsze jesteśmy,więc baldachim tak i to koniecznie u nas.Na całe łóżeczko.

A ja mam rocznikowo 30 i 4 dziecko
I tak mi wiele osób nie wierzy,ze Maks to mój syn.

Właśnie wciagam "męską" porcję spagetti i wcale nie jest dużo

Zanka daj zdjęcie brzusia

Każdy dzień w brzuszku,jest na wagę złota.
A siedzenie w rocznicę slubu nad inkubatorem,rurkami,pokłu tym dzieckiem,tyo nie jest niespodizanka a najgorszy widok w zyciu!!!

EDIT:Zanka zakochałam sie w Twoim brzuszku
Szymona urodziłam w moje imieniny i rocznicę ślubu ale 5 dni przed terminem.Leżał ze mna na sali i to dopiero radocha.

Z kolei Krystian 2 tyg. przed terminem a złapał niby zapalenie płuc i 2 doby ryczałam nad inkubatorem.Spałąm jedynie 2-3 godz. na dobę bo resztę doby spędzałam na oddziale dla noworodków na twardym krześle.
Między jego narodzinami a Maksa urodzinami jest 5 dni i nawet nie pomyslałąm,zeby urodził się tego dnia co brat.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-02-16 o 14:18
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:19   #3953
zanka205
Zakorzenienie

Filip miał żołtaczkę, lezał pod lampami, wyciągali mi go tylko na karmienie, urodziłam w czwartek w niedziele mogłam iść do domu, ale Filipa wypisali dopiero we wtorek, nie zostawiłabym go samego więc siedziałam sama i smutna w szpitalu

Stary 2011-02-16, 14:22   #3954
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
no kiedyś myślałam jak Ty, ale właśnie w taką wielką tylko stara spakowałam się do porodu 2 lata temu i co? była wypełniona po brzegi a nie brałam nic niepotrzebnego
sam szlafrok i ręczniki są duże, do tego pampersy, cała mała paczka, podkłady to spore rzeczy i nieźle wypychają torbę
Pewnie się o tym boleśnie przekonam. Tak mi się wydaje - tylko 3 dni, jakieś piżamy, maleńkie spioszki i tyle. Ale z drugiej strony jak pomyślę jak wielkie są paki pampersów, to fakt - spora waliza się przyda
Stary 2011-02-16, 14:22   #3955
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja się ciągle zastanawiam nad tym baldachimem, zasłonkę mam, musałabym dokupić stelarz. No nie wiem nie wiem.

Nerolka a propo nie wierzenia, ze to Twoje dziecko, przypomniała mi się taka sytuacja. Między mną a moim bratem jest 9 lat różnicy. Mama mnie urodziła jak miała 23 lata - czyli normalnie. Ale wygląda dość młodo. Kilka ta temu (ja mogłam mieć z 18-19 lat) pani w sklepie (przy mnie) do mojej mamy: "ale pani to ma chyba tylko syna, bo córka to męża z innego związku" padłam

No i byłam w lumpku, kupiłam sobie tunike i pierwszą sukienkę dla dzidziolki
Oto dowód
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 sukienka.jpg (59,9 KB, 31 załadowań)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:26   #3956
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja się ciągle zastanawiam nad tym baldachimem, zasłonkę mam, musałabym dokupić stelarz. No nie wiem nie wiem.

Nerolka a propo nie wierzenia, ze to Twoje dziecko, przypomniała mi się taka sytuacja. Między mną a moim bratem jest 9 lat różnicy. Mama mnie urodziła jak miała 23 lata - czyli normalnie. Ale wygląda dość młodo. Kilka ta temu (ja mogłam mieć z 18-19 lat) pani w sklepie (przy mnie) do mojej mamy: "ale pani to ma chyba tylko syna, bo córka to męża z innego związku" padłam

No i byłam w lumpku, kupiłam sobie tunike i pierwszą sukienkę dla dzidziolki
Oto dowód
piękne

ja miałam dla Filipa baldachim z Ikei co wisiał na haku zawieszonym na suficie, lekki woalek, zadnych falban, nie kurzyło się strasznie ale to tylko dla ozdoby było

poszukam fotek jak było

Stary 2011-02-16, 14:26   #3957
kmat
Rozeznanie

dzieki dziewczyny za dobre słowo, bede czekac

mam pytanie czy ktoras z Was wie cos na temat ospy w ciązy? mam sie spotkać ze znajoma ktorej córa chora jest na ospę i tak się zastanawiam czy to bezpieczne. Mnie lekarka ostrzegała ze jakby moje dziecko zachorowalo to mam je odrazu odizolować, a co z matka ktora nie jest chora ale ma kontakt z dzieckiem, jest jakies niebezpieczenstwo?
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:30   #3958
zanka205
Zakorzenienie

tak to wyglądało

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-03-01 o 09:10
Stary 2011-02-16, 14:33   #3959
Zmalowana
Zakorzenienie

zanka jaki masz śliczny brzuszek i już taki duży

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:33   #3960
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za dobre słowo, bede czekac

mam pytanie czy ktoras z Was wie cos na temat ospy w ciązy? mam sie spotkać ze znajoma ktorej córa chora jest na ospę i tak się zastanawiam czy to bezpieczne. Mnie lekarka ostrzegała ze jakby moje dziecko zachorowalo to mam je odrazu odizolować, a co z matka ktora nie jest chora ale ma kontakt z dzieckiem, jest jakies niebezpieczenstwo?
Ja na Twoim miejscu bym nie ryzykowała!Zdrowie dziecka i Twoje najważniejsze

Zanka ŚLICZNIE!!Tylko szkoda, że buźkę ucięłaś!

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2011-02-16 o 14:35
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości