|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Ale ja humanistka jestem, nie znam się
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() 53 kg ????????????????????????? ????? ![]() ja kochana startowałam z 48 a mam już coś kole 60 no i kolejna Hania się szykuje ![]() jak ja mam kolejną jeszcze dokładać
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Zytus;25112937]
Cytat:
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siasiek, nie denerwuj się
|
|
#1895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
Jakaś słabość mnie ogarnęła....
chyba się zdrzemnę....
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
ło to ja myslalam, ze tutaj ze 2 3 osoby max maja 12 kg na plusie
a tutaj wiekszosc watku ![]() budujace
|
|
|
|
#1898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogole cos wizaz mi marnie dziala,ze 2 razy pisalam chce wysylac a tu ze wylogowana jestem i od poczatku musze pisac
|
|
|
|
|
#1899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczorajszy dzień był bardzo milutki. Mąż w ogóle nie poszedł do pracy i do Krakowa pojechaliśmy od samego rana. Daisy za twoją radą chcieliśmy zarezerwować stolik w mamma mia, ale okazało się, że lokal jest w trakcie remontu, mają czynna jedną salę i nie przyjmują rezerwacji. Najpierw pojechaliśmy do Galerii Krakowskiej, kupiłam w mothercare ten kocyk, który mnie interesował http://www.mothercare.com/Mothercare...97031&mcb=core Wzięłam niebieski w tym większym rozmiarze, kosztował 70 zł. Oprócz tego dalej była ta wyprzedaż, o której pisały dziewczyny, że 3 rzecz z tych przecenionych za 1 grosz. Były ładne bodziaki, ale ja mam ich już dożo, więc oparłam się pokusie i nie wzięłam. Były za to 5-paki skarpetek przecenione na 9 zł, więc w sumie mam 15 par skarpetek za 16,01 zł Potem byłam już troszkę zmęczona, więc poszliśmy sobie na lody Pojechaliśmy jeszcze do Galerii Kazimierz i potem już na 17 uderzyliśmy do restauracji. Pani nam powiedziała, że wszystkie stoliki zajęte i póki co nie zanosi się, żeby się któryś zwolnił. Rozpłakałam się w aucie i powiedziałam do męża, że ja chce tam zjeść i koniec. Na pocieszenie i odwrócenie uwagi mąż zabrał mnie do Plazy i trochę poprawiłam sobie humor, bo obkupiliśmy męża w zarze, a ja uwielbiam go ubierać. Jeszcze był mój ulubiony sprzedawca i nabił nam ładny rabat, pomimo, że wszystko już było z nowej kolekcji. Mąż najpierw miał do mnie pretensje, że pewnie mu się podobam, bo zawsze nam daje jakąś zniżke, a ja najpierw mu powiedziałam, że nawet gdyby to powinien się cieszyć, bo jest ponad 150 zł do przodu, a potem go dobiłam stwierdzeniem, że to pewnie nie o mnie chodzi, bo przecież kto by na mnie poleciał widząc brzuszysko i że pewnie on jest gejem i to mój mąż wpadł mu w oko Oj nie był zadowolony z mojej interpretacji Ja już w każdym bądź razie miałam super humor i powiedziałam, że jak żaden stolik się nie zwolnił, to możemy zjeść gdzie indziej. Podjechaliśmy, stolika nie było, pojechaliśmy gdzie indziej, ale mi się nie podobało i nawet nie usiedliśmy. I z powrotem do mamma mia, mąż podszedł do kelnerki, pogadał, pogadał i za chwile wytaszczyli z zaplecza jakiś śmieszny stolik, i usiedliśmy Byliśmy w domu dopiero po 23-ej, bo jeszcze poszliśmy na spacer po rynku, dostałam kwiatuszki i już byłam w pełni uszczęśliwiona. Obudziłam się dzisiaj dopiero po 12-ej i powoli nadrabiam, co tu popisałyście przez cały wczorajszy dzień. Ale co chwilę coś mi przerywa, to dzwoni mama, to siostra, z pracy też 2 razy dzwonili, musiałam im mailem wysłać instrukcje, co mają robić. Ale dzisiaj nawet jakoś nie byłam zła, że mi głowę na L4 zawracają. Pozdrawiam wszystkie, zaraz doczytam jak tam wasze wczorajsze wizyty i co u was
|
|
|
|
|
#1900 |
|
Rozeznanie
|
no teraz sie udalo
![]() ja mam 10 na plusie,a to dopiero 25 tydz |
|
|
|
#1901 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siasiek trzymam kciuki i głowa do góry, nie przejmuj sie. zabuus paracetamol - do dwóch tabletek dziennie, jak tak brałam Cytat:
we Wrocławiu ceny są raczej zbliżone w różnych centrach okulistycznych Z jednej strony to ja zazdroszczę że już a z drugiej ciesze sie że mam jeszcze troszku czasu.
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chyba tak szybko mu się wielka wada nie zrobiła...? Znam sporo osób, które mają wadę, ale operacja laserowa to raczej ostateczność, przecież są soczewki, okulary, a do wady -1.00 w zasadzie okulary nosi się tylko do czytania...
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja takową mam ale bym się nie zdecydowała na taki zabieg ... uważam że jeszcze to jest za nowa metoda i tak naprawdę nie wiadomo jaki będzie stan oka po kilkunastu latach ... poczytaj na necie, dużo jest info o tym |
|
|
|
|
#1905 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
jestem!
ale bylo fajnie! tylko 8 par ( w sumie jedna dziewczyna byla sama - oczywiscie Polka, a jak sie spytalam gdzie tatus dzidzi to ze zdziwieniem odparla, a `po co mial przychodzic?? Pani opowiadala od czego zaczyna sie porod, rozmawiala z tatusiami jak widza swoja role, omawiala rozne znieczulenia itp, ogolnie wszyscy rozmawiali i bylo bardzo sympatycznie plus wiele sie dowiedzialam. na plus. TZ pojechal do pracy ja zjadlam zupke i kanapeczke i chyba sie zdrzemne, bo pogoda fatalna, snieg sypie przeokrutnie! aaa i zdazylam jeszcze w miedzyczasie przkleic naklejki ktore przyslzy juz na sciane do pokoiku Zosienki ![]() nakleilam na razie 2 szablony, ale chyba wiecje nie bede naklejac, bo tak jest ladnie ja w kazdym arzie jestem zadowolona. wkleje wam zdjecie to powiecie co myslicie![]() Cytat:
![]() jejjuu Moria my tez juz za dwa miesiace sie rozpakowujemy!!! aaaaaaaa! Cytat:
Cytat:
mietki sie napij![]() Cytat:
Trzymam kciuki za operacje mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() koniecznie pokaz sie jak wrocisz od fryzjera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
masz racje nie powinnam sie bez sensu zamartwiac ![]() ojojoj Zosia daje czadu w brzuszku! alllaaaa nie po zebrach !!zaraz zgram zdjecia, to wam wkleje pokoik
|
|||||||||
|
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech małż skonsultuje się z jakimś okulistą i wybada sprawę ![]() Cytat:
Jakbym miała wadę np. -1,00 to nawet bym się nie zastanawiała nad operacją, ale niestety ciągłe kupowanie soczewek i noszenie okularów to uciążliwa sprawa
|
|
#1907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
......................... ......................... .................. Jutro mąż idzie do okulisty, żeby się zbadać raz jeszcze, bo faktycznie nie chce się nam w to wierzyć. Przecież wada wzroku nie pojawia się z dnia na dzień Edytowane przez Weredka Czas edycji: 2011-02-16 o 17:01 |
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 tygdonie temu miałam +16 Agnieszka.M oo czyli moje szczere rady by zrobić rezerwację były dobre Szkoda tylko ze nie udało się jej poczynić, jednakże szczęście w nieszczęściu, że udało się Wam tam zjeść Tż stanął na wysokości zadania.A co do pana z Zary to Ty czarodziejka jakas jestes i chyba baaardzo częsty gość, skoro krakowski centuś dał Wam taki rabat Interpetacja dot. pana i Twojego męża rozwaliła mnie na łopatki hihi Naprawdę żałuję, ze nie widzialam miny Twojego małza Mówisz ze nadal promocje w MC? ooo warto wiedzeć Trzeba sie tam wybrac, bo jak takie ceny to grzech nie kupic! Zwłaszcze, ze bodziaków nie mm wiele Cieszę się, że miło spedziłaś czas Anula, koniecznie wklej zdjęcie, na pewno jest uroczo Ile masz godzin tej szkoły? Własnie też musze sie zapisac bo potem z brzuchem po brodę i gdy zacznie sie coraz cieplej robić to tez zadna atrakcja chodzic.
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
anula Ale to były tylko uszka! Dosłownie z 10! Może w połączeniu z tą glukozą dają takiego czadu...?
MoniaK Dla mnie to ostateczność, chyba wolę być ślepa jak kret... Ja nawet do soczewek nie mogłam się przemóc, bo to grzebanie w oczach. Ale potem odkryłam miesięczne i ból zakładania jest rzadko ![]() A okulary wcale mi nie przeszkadzają, na co dzień to w ogóle o nich zapominam (teraz w ciąży nie noszę soczewek, bo mam oczy jak Sahara...) Weredka Najlepiej niech tż idzie do innego okulisty, w razie czego może od niego wziąć papier, że dobrze widzi
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
podczytuje Was,jednak brak mi było czasu na pisanie. Gratuluje wszystkich udanych wizyt,wow jakie te dzieciaczki już duże,rosną jak na drożdżach ![]() Jutro wybieram się na badania,krzywa cukrowa,hbs,crp i jeszcze jakieś tam zapisał gin.O matko jak ja wypiję tę glukozę,wogóle nie jadam słodyczy. Eweska super wózek,jeden z większych wydatków macie już za sobą. Vanes kochana leż ,odpoczywaj i zaciskaj nogi,oby mały siedział w brzuchu jak najdłuzej. Moja waga wzrosła od początku ciąży 7 kg,oj chciałabym zmieścić się w 12 ale raczej chyba nie da rady. Dziś zakupiłam dla dzidzi chusteczki pampers i rożek.Później wkleje foty wózek już też mamy,tak jak pisałam wcześniejkupujemy używany. Znajomi sprzedali nam cały zestaw 3w1 UWAGA za 200 zł mam fotki na telefonie,jak znajde kabelto wrzucę.Wózek już wyprany ,spakowany i schowany czeka na dzidzie. Zostało mi jeszcze do kupienia:kosmetyki dla małej,pampersy,pieluchy tetra i pampers,pościel oraz kilka śpiszków+kaftaniki aaa i dla mnie jeszcze kilka rzeczy. Ide szukać kabla od fona
|
#1911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zdrzemnelam sie troszke, a teraz zaserwowalam dzidziusiowi kakao z ciasteczkami
Powiem Wam, ze Flawcio sie tak niesamowicie wierci i kopie, ze mam wrazenie ze zaraz z brzuszka mi wyjdzie, czy ktoras z Was tez tak ma, bo troszke sie dzis tym przejmuje...owszem wczesniej kopal, ale nie az tak, czasem to nawet zaboli....Cytat:
Cytat:
![]() wyobraz sobie, ze moj mezyk jak byl noworodkiem to w ogole nie spal, tylko plakal, ssal cyca i non stop bylo trzeba go na rekach nosic, mam nadzieje ze moj Misio bedzie jedak aniolkiem, ja lubie sobie pospac jak mamusia niewyspana to zla![]() anula_81 widze, ze i u Ciebie jest fajna szkola rodzenia, a u mnie nic, mam tysciac obaw, o mezu juz nie wspominam, oddychac nie umiem, nie wiem co i jak, w pon zapytam ginka czy ma polecic jakas polozna...
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
daissyy u nas szkola rodzenia jednorazowe spotkanie, ale mysle, ze wystarczy, najwazniejszych rzeczy sie dowiedzialam i chyba wiece nie potrzebuje, i tak bede panikowac przed porodem, jak siebei znam, wiec wystarczy ten jeden raz
![]() matallewar jejjuuu ale mi narobilas teraz smaka na uszka, a to tyle roboty, poza tym u nas w Norwegii nie ma kapusty kiszonej ![]() wklejam wam trzy zdjatka ![]() 1. moj brzuszek dzisiaj sama robilam sobie zdjecia z samowyzwalacza, wiec nie sa idealne![]() 2. pokoik strasznie jestem zadowolona z tych naklejek!3. i kwiatki, ktore dostalam w poneidzialek od TZ, musialam je uwiecznic, bo tak mi sie podobaja, a jeszcvze bardziej recznie robiony wazonik ![]() ide robic obiadek bo TZ mowil, ze kolo 18-stejw yjdzie z pracy juz ![]() 28t3d forum.jpgbarnerom.jpg blomster.jpg |
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
jeny nie wiem już w co się bawić
![]() Zośka znudzona .... nie jestem matką - polką dwa dni 24h z Zosią i mi odbija ![]() mężu jeszcze 4h jazdy ma aaaaaaaaaa a jak ja dwójkę ograrnę ????????????
|
|
|
|
#1914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
anula piękny brzuszek, twój taki szpiczasty jest, mój za to rozlazły się zrobił i jakiś taki kwadratowy
![]() pokoik też cudowny |
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Zabuus - gorączkę możesz spróbować zbić chłodniejszą kąpielą.
No i paracetamol. Co do ibuprofenu - można łykać, ale tylko w dwóch pierwszych trymestrach. Wtedy należy do kat. B wg FDA (do tej samej co paracetamol), natomiast w 3 trymestrze do kat. D. Anula - śliczny brzusio ![]() Princi - jakoś tak nigdy nie wiadomo jak to będzie . Ja mojego zbyt przyzwyczaiłam do tego bujania i później duży problem. Teraz zamierzam przyzwyczajać od maleńkości do zasypiania w łóżeczku, chyba że jak już naprawdę nie da rady (o czym wspomniała Andziot) to zastanowię się nad innymi sposobami.
|
|
|
|
#1917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ty startowalas z figura modelki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie poddawaj sie
|
|||
|
|
|
#1918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
siasiek wspolczuje ze ci lekarz tak powiedzial, nie bierz tego do siebie i ciesz sie ze synek zdrowy. Trzymam kciuki za Twoja mame! agus87 zauwazylam ze piszesz na mamach marcowo-kwietniowych, sama bym do nich pasowala, ale chyba nie dala bym rady siedziec na dwoch forach tutaj jestem od samego poczatku, a dokladnie od jakies 16strony z pierwszego watku. Znam dziewczyny, fakt ze i tak mi sie wszystkie myla (szczegolnie te ktore pozniej dolaczyly) ale zzyłam sie tu z wami a moze urodze w maju?nic nie wiadomo wiem ze piszac tu pierwszy post od razu moria44 i eweska mnie przygarnely, a ja nawet nie znalam terminu porodu dobrze mi z Wami. A mamusie marcowo-kwietniowe podczytuje nadal czuje sie nie za dobrze. Obiadu nie gotowalam, zrobilam sobie jajka z majonezem na szybko i zjadlam tak od niechcenia. Jak na razie 3posilek dzisiaj. Mała fika sobie.... napialabym sie tego mleka z miodem albo chociaz herbaty z nim, ale nie mam miodu i cytryny a Tż dzisiaj pozno wroci
|
|
|
#1919 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co prawda ja planuję cesarkę jakieś 2 tyg. przed terminem więc i tak się raczej w rocznicę nie wstrzelimy ![]() Cytat:
Kurcze, anula szkoda że Ty tak daleko od nas, bo ja już sobie wyobrażam jakby to było fajnie, gdybyśmy się tak spotkały, mamuśki wątkowe i ich bobasy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

że teraz niby ibuprom też można, ale ja tego nie wiem na 100%

Bobik mam nadzieję, że ukaże nam swą 

..