|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
ale Scio szalejesz z zakupami sukieneczek
|
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Nerola Ty to kobietka jesteś, nawet samochód naprawisz. Mogę sobie jedynie wyobrazić Twoją wściekłość. Może po prostu zapomniał o tej wodzie ?
|
#3993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zgadzam się co do tego niekomfortu, nawet się zastanawiałam czy to ok, no ale w końcu rozpuszcza się i wypływa,więc chyba tak być musi.Ja mam aż globulek 6
|
|
|
|
|
#3994 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, gratuluje poznania plci! czekamy na nastepne mamy!
to takie fajne, wiedziec co za istotka siedzi w naszym brzuchu chociaz jeszcze fajniejsza jest ta niecierpliwosc pod koniec ciazy, kiedy nie bedziemy sie juz mogly doczekac, zeby ta istotke zobaczyc na zywoTak trudno sobie wyobrazic jak bedzie wygladac wlasne dziecko, prawda? Stapelka - ja wybralabym Gosie, nie tylko dlatego ze to piekne imie, ale rowniez z tego wzgledu, ze teraz co druga dziewczynka to Zuzia, Julka czy Lenka... Nerola - szkoda gadac, wiekszosc chlopow to tak sie czasem zachowuje, ze tylko potem a na koniec Kmat - ja bym nie poszla na to spotkanie, wystarczy Ci stresu.. ![]() Kolina - nie ma co kryc - wygrywasz w rankingu na najstarsza mamuske na forum, choc gdyby ta niunia co ja nosze w brzuszku byla moim pierwszym dzieckiem to ja bym tu wiodla prym, bo za chwilke koncze 35... a pierwsza urodzilam majac 33 - i wcale nie uwazalam, ze to az tak pozno takze nie jest zle, tez pozdrawiam mamuski 30+![]() a Wy 20stki nam tu nie dokuczajcie tekstami, ze stare jestescie, no!
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola podobno faceci to duże dzieci, ale pomagać musi ! zwłaszcza teraz, a Ty powinnaś kobietko do góry brzuchem leżeć
|
#3997 |
|
BAN stały
|
Meszsares dokładnie tak.
Prośbą nie,łagodnością nie,to morde drę i też nie.Leży na kanapie no nie mogę Liczy się nie wiek a dojrzałość emocjonalna
|
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Na tapczanie siedzi leń..
|
#3999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szaleje szaleje, ale szukam tylko takich nie bardzo różowych ![]() Cytat:
Zrobiłam porządek w szafkach. I dziecięce posegregowałam. Nudzi mi się ![]() Zaraz Wam pokaze moje zbiory
|
||
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Scio tez bym poszalała ale płci nie znam jeszcze |
|
|
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
zanka205 piękny brzuszek
I jaki duży Jestes dla mnie pocieszeniem ze nie tylko ja jestem taka wielka Scio szalona kobieto masz już zapas chłopięcych to teraz szalejesz w dziale sukienki Mnie naszło na chipsy i mężu poszedł do Lidla po serowo - cebulowe Kurcze już mnie od kaszlu boli mięsień na środku brzucha zaraz pod zebrami Ale powoli zaczyna się odrywac to mam nadzieję ze jeszcze ze dwa dni i przjedzie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zbiory.
Margaret jak robiłam przegląd to się okazało, ze typowo chłopięce to mam jedno body i pajacyka, reszta bedzie dobra na dziewczynkę ![]() Część moich zbiorów większość (poza jedymi spodniam i jednym bodziakiem) jest z lumpka, więc groszowe sprawy. Wklejam tez rożek, śpiworek (all) i kocyk. Oraz pościel + pościel do wózka (ta druga kupiona przez pomyłkę, nie doczytałam, ze to do wózka, ale na all za 20 zł z przesyłką, więc przeżyłam) Zwariowałam. Zakupoholizm mi się odezwał
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
A ja będę nudna, sorki, ale kolejna rzecz w wózkowej kwestii mnie nurtuje... Czy zdaniem doświadczonych mam fajne jest to, żeby spacerówka montowała się w obie strony? Tzn. żeby maluch mógł siedziec raz przodem do kierunku jazdy, a raz buzią do mamy? Warto się tym kierować przy wyborze, czy to niepotrzebny bajer z którego później raczej się nie korzysta?
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
Scio nieźle już sie obkupiłaś
Bardzo fajne ubranka i faktycznie uniwersalne
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak sie zycie ulozylo, od 13lat w stalym zwiazku, jednak ciagle w rozjazdach, wyjazdach, kontraktach zagranicznych... nawet sie nie zabezpieczalismy od lat, ale przy weekendowym widywaniu sie trafic w plodne dni nie bylo latwo
|
|
#4006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Zadomowienie
|
scio i Ty sporo juz masz rzeczy, fajniutkie
u mnie slabe lumpki, grzebalam w trzech dwa dni temu i znalazlam tylko 3 rzeczy, bylo sporo rzeczy ale bardzo zniszczonych...
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też zainwestowałam w tantum rosa i clotrimazol mam nadzieje że troche pomoże....... jak nie to pójde do gina, nie ma co się męczyć i narażać. Dziewczyny mam takie dziwne pytanie.......... Jak Wy odczuwałyście ruchy maleństw? a raczej odczuwacie ![]() Bo od kilku dni czuje w dole brzucha, w sumie zaraz nad trawnikiem tak jakby mi jakąś kulką od środka jeździł.... raz mocniej, raz słabiej, zwłaszcza jak sie położe wieczorem, czy to mogą byc ruchy maluszka?? Jestem dopiero w 16 tyg i to moja pierwsza ciąża to wydaje mi sie że troche za wczesnie i nie chce sie nakrecac.... mozliwe że czułabym ruchy tak wczesnie w pierwszej ciąży??
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
![]() sporo mnie tu nie bylo-pamietacie mnie jeszcze? ![]() -ale w pracy nie mam juz neta, wiec nie moge do Was zajrzec a po pracy jak znajde czas to zanim Was doczytam to juz tz sie dobija do kompa i tyle z mojego pisania![]() przede wszystkim GRATULUJE wszystkim mamuskom udanych wizyt i poznania plci!! ![]() no i macie juz takie piekne ciuszki.. co do mnie to bylam w pt u lekarza (zaczal sie 16 tc) i jednak potwierdzil chlopczyka ), wg wszystkich przesadow tez wychodzila dziewczynka..bo i tetno plodu wysokie, pryszcze mi wyskoczyly, i ochota mega na slodkie i kalendarz chinski tez wskazywal..i co. siusiorek sie pokazal ale nic.wazne ze synus zdrowiutki )![]() i od razu w pt byly pierwsze zakupy, bodziaki z przeceny w SMYKU i rampersy (z all) ![]() zanka sliczny brzuszek |
|
|
|
#4010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od razu wiedziałam że to jest to
|
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
agulaa rozwaliłaś mnie "trawnikiem"
![]() Co do ruchów, to mi wszyscy opowiadali że to "trzepotanie skrzydeł motyla", a nic się z tym nie zgodzę Ja czułam od początku (jakby to było nie wiadomo jak dawno temu ) takie 'pach pach' delikatne kopniaczki i tak mam do tej pory, i rzeczywiście częściej były wieczorem A teraz raz się Mały odzywa, raz nie. Chociaż dzisiaj mnie porządnie 'wypukał' A dzisiaj zrobiłam eksperyment ( chociaż pewnie to i tak zupełny przypadek) jak się Maluszek rozruszał to zaczęłam grać mu i śpiewać na gitarze, jak przestawałam to kopał
|
#4012 |
|
BAN stały
|
dziewczyny a te koszule to one chyba nie praktyczne i nie wygodne sa co nie? http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...63174458.html#
lepiej taka zwykla rozpinana wzdloz, bo jak sie odepnie te napy to bedzie tak nie ladnie to wyglądac co nie? |
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jednym słowem każda inaczej
jak to ze wszystkim w ciąży ![]() Wydaje mi sie, że to nie jelita..... ale też nie chce sie nakręcać ze to maleństwo chociaż kurcze.... bardzo podobne "odczucie" codziennie o podobnej porze? ![]() Zmalowana dokładniej rzecz biorąc to nad trawnikiem po sianokosach ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Kurcze te koszule ciążowe/ do karmienia to mi się tak okropnie nie podobają.......... typowe dla takich rozlazłych bab, z tlustymi włosami, bez makijażu, stękających na wszystko - ale to tylko moje zdanie ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Kurcze te koszule ciążowe/ do karmienia to mi się tak okropnie nie podobają.......... typowe dla takich rozlazłych bab, z tlustymi włosami, bez makijażu, stękających na wszystko - ale to tylko moje zdanie
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmalowana może dzidzus muzykiem zostanie?
|
|
|
|
|
#4015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czuję ruchy tak od ok 2 tygodni, a jestem jakoś w 19stym (o ile nie pomieszałam). Wcześniej były wieczorkiem/rano, a teraz to różnie w ciągu dnia. Nie ma regularności. Ruchy działają na mnie kojąco w pracy, jak się wkurzam, to taki pach-pyk mnie uspokaja, bo myśli odrywają się do maluszka
|
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzruszyłam się przez Ciebie
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo mi się wszystkiego nie chciało cykać Ale M. na mnie nie krzyczy, bo jak mu pokazuje to sie pyta ile wydałaś. A ja 5-10 zł żadko więcej niż 15 Ale rozmiarowo od 56 (najmniej) do 74.ale spodnie mi się najbardziej podobają te a'la dzinsy A propo rozmarów to mam pytanie do doświadczonych mam. W jakim wieku jest dziecko noszące rozmiar 74? Bo widziałam dziś w lumpku boską kurteczke. |
|
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
Brumek to świetna sprawa spacerówka montowana w obie strony,szczególnie jak świeci słońce,zawsze możesz odwrócic mlaucha w odwrotną stronę.
Kmat moje zdanie znasz ... ja wierzę oczywiście,że dzidziuś jest zdrowy. trzymam za zdrowie Twojego synka...na ciocię się nie złośc,powiedziała to tylko po to,żeby Cię uchronic przed życiem jakie ma ona i jej dziecko... czasem niestety trzeba też usłyszec takie zdanie...smutne,wiem... niestety komfort życia dzieci niepełnosprawnych umysłowo przedewszystkim jest niski ja mam nadzieje,że amniopunkcja okaże że synuś jest zdrowy .od chorych na ospę lepiej sie trzymac z daleka. miłego wieczoru ale |
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już sama nie wiem co z tym wózkiem.
Upatrzyłam jeden, ale koleżanka mi zwróciłauwage, zeby gondolka była duża, bo zimą oprócz prawie pół rocznego dzieciaka trzeba tam wsadzić śpiworek, kombinezon i Bóg wie co jeszcze. Więc jestem w punkcie wyjścia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

chociaz jeszcze fajniejsza jest ta niecierpliwosc pod koniec ciazy, kiedy nie bedziemy sie juz mogly doczekac, zeby ta istotke zobaczyc na zywo
potem
a na koniec 

Zakończone: 2
...
zębole