Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 10:32   #4081
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Stapelka, a którą nogawką będziesz rodzić ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:34   #4082
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez kasshia Pokaż wiadomość
Witam was
Teraz jestem oficjalnie starsza o rok
Za 30 minut idę na zakupy, może kupię coś dla małej
Mój mąż wymyślił, że jak będzie blondynka to nazwiemy ją Anika. Tak, wiem że to mało spotykane imię
Sto lat Najlepsze zyczonka, zdrowego dzidziusia i leciutkiego porodu

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
cześć
kochana z tego co słysząłam i wyczytałam w koszuli łatwiej goja sie rany:
1. przy naturalnym porodzie wręcz sugeruję, ze by nie miec nic (majtek, wkładfów..) tylko lignina jak lezysz i ma być dostęp powietrza bo najszybciej się goi
2. przy cc- szew na brzuchu i spodnie- gumka bedzie razić ranę..

aaa ja kupiłam 3 szt koszul tych co zanka wysyłąła i już przyszły fajne są ładne słoneczne kolorki, miękka. polecam
tak na marginesie głupie pytanko- dlaczego poród naturalny ma skrót sn???
iwonma

SN czyli poród Siłami Natury

ja też koszul nie cierpię takie babcine mi się wydają ale co zrobić, jak trzeba to trzeba będzie się wietrzyło

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-02-17 o 10:36
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:36   #4083
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was
Mój mąż wymyślił, że jak będzie blondynka to nazwiemy ją Anika. Tak, wiem że to mało spotykane imię
Wszystkiego dobrego

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Ja też nienawidzę koszul nocnych, a jak kiedyś w takiej sypialam, to musialam miec majtki, bo ja muszę zawsze mieć coś między nogami, ale bez skojarzeń proszę

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:36   #4084
Zmalowana
Zakorzenienie

kasshia wszystkiego najlepszego Mamusiu :roll :

Oliweczka pierwsze było skojarzenie:hahah a:

Stary 2011-02-17, 10:36   #4085
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam was
Wszystkiego najlepszego!!!! Sto lat!!!!!!!! zdrowia dla Ciebie i maluszka!!!!
to teraz imprezka

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:37   #4086
BABONIK
Zadomowienie

Stapelka- przedewszystkim na oddziałach nie pozwalają byc w piżamach,kilka razy dziennie sprawdzają jak odchodzą odchody poporodowe, czy rana się nie rozchodzi,czy się dobrze goi itd. wyobrażasz sobie co chwila się podnosic i ściągac gatki jak Cię cała "pupa" po porodzie boli? poza tym często te podpaski poporodowe się przelewają i koszula podwinięta nie wybrudzi się,tylko pobrudzisz podkład,a spodnie brudne w mig...a te odchody poporodowe to w dużych ilościach są wydalane... ze mnie się normalnie lało... Zanka pokazywała takie ładne koszule,wyglądają jak ta piżama co dałaś linka,tylko są dłuższe.Ja radzę koszule jednak...

Kasshia wszystkiego najlepszego

Karolineee- nawet jak Cię wyślą na rozmowę,to marnie widze,żeby Cię ktoś chciał przyjąc do pracy a jak jesteś bezrobotna to proponuję na koniec ciąży http://www.eporady24.pl/jak_uzyskac_...osci,1350.html

KOlina miłego popołudnia życzę

Zanka śniłaś mi sie znów w blond włoskach,nie tęsknisz za blondem??

Aania- zazdrszczę miłego wczorajszego wieczoru

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:48   #4087
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam po paru dniach nieobecności
Niestety trafiłam do szpitala przez te moje próby watrobowe i nadal nie wiedzą co mi jest usg wątroby wyszło dobrze, inne choroby wykluczone Czuje sie jak królik doswiadczalny

Melduje, że dzidziuś dał oznaki życia
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:49   #4088
Stapelka
Rozeznanie

Zmalowana - przez dziurkę od guzika
no wiem, ze do porodu trzeba koszulę, ale często w szpitalach dają. muszę się dowiedzieć jak w moim.

no dobra poświęcę się kupię 2 koszule i piżamę na później jak mi się krocze już wywietrzy

wszystkiego co najlepsze!!!
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:54   #4089
BABONIK
Zadomowienie

Brunetka widze,że nie które ciężarne przechodzą w tym okresie niewytłumaczalne anomalie,biedny króliczku mam nadzieje,że będzie wszystko dobrze.

Stapelka- nie chce Cię martwic ale krocze po SN tak szybko się nie wietrzy...niestety... mi się wogóle wietrzyc nie będzie ja CC

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

chciałam Was zapytac czy bolą Was dalej piersi? bo ja normalnie czasem dotknąc ich nie mogę

czy ,któraś z Pań w okolicach 15tc śpi jeszcze na brzuchu? bo ja śpię i czasem się zastanawiam czy nie gniotę tego biednego dziecka

no i jak zakładam buty i się schylam to też się boję ...ale z drugiej strony jak tu buty założyc cholerna zima...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:58   #4090
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Brunetka widze,że nie które ciężarne przechodzą w tym okresie niewytłumaczalne anomalie,biedny króliczku mam nadzieje,że będzie wszystko dobrze.

Stapelka- nie chce Cię martwic ale krocze po SN tak szybko się nie wietrzy...niestety... mi się wogóle wietrzyc nie będzie ja CC

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

chciałam Was zapytac czy bolą Was dalej piersi? bo ja normalnie czasem dotknąc ich nie mogę

czy ,któraś z Pań w okolicach 15tc śpi jeszcze na brzuchu? bo ja śpię i czasem się zastanawiam czy nie gniotę tego biednego dziecka

no i jak zakładam buty i się schylam to też się boję ...ale z drugiej strony jak tu buty założyc cholerna zima...
Ja śpię na brzuchu, bo żadnego ucisku nie czuję jeszcze Pewnie dlatego, że brzuszka za dużego na razie nie mam
Stary 2011-02-17, 10:59   #4091
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Na szczęscie z dzidziusiem jest wszystko ok Lekarka sie śmiała że dawno takiego ruchliwego dziecka nie widziała. Co chciała go zmierzyć to odwracał sie pupą i nie chciał sie pokazać i nie wiem niestety jakiej jest płci
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:04   #4092
iwonap79
Raczkowanie

Brunetka Ty mnie nie strasz)) ja jutro mam wizytę u hematologa))
po porodach spotkamy sie i wypijemy za anomalia z naszymi watrobami, co ty na to?? Tylko się nie denerwuj się niepotrzebnie. jakby cois było nie tak to by wyszło na usg
a tak idziemy tym samym torem: usg ok, ale cos nie tak buhaha

uciekam na plotki ))
paaaa
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:12   #4093
meszsares
Zadomowienie

witam w czwartkowe przedpoludnie
Brunetka - najwazniejsze, ze z dzidziusiem wszsytko OK, choc Twoje zdrowie oczywiscie tez na wage zlota!
Karolineee - u mnie w UP to nawet nie udaja, ze szukaja Ci pracy, standardowy tekst na wizytach to: "ma pani internet? acha, to pani sobie pewnie przeglada oferty..."
Babonik - no ja wlasnie zamierzam skorzystac z tej cudownej luki prawnej, bo 6tys na raczke przez caly macierzynski to nie lada gratka (choc nie jest to takie proste jak sie wydaje). Ale mam nadzieje, ze mi sie uda, tylko jedna sprawe musze sfinalizowac, a ona jak na zlosc sie ciagnie...

Kasshia - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ !!!!

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-02-17 o 11:13
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:13   #4094
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość

Brunetka Ty mnie nie strasz)) ja jutro mam wizytę u hematologa))
po porodach spotkamy sie i wypijemy za anomalia z naszymi watrobami, co ty na to?? Tylko się nie denerwuj się niepotrzebnie. jakby cois było nie tak to by wyszło na usg
a tak idziemy tym samym torem: usg ok, ale cos nie tak buhaha

uciekam na plotki ))
paaaa
no ja też dostałam skierowanie na usg wątroby... tylko dziwne, że nie kazał mi robić prób wątrowbowych tylko od razu usg mnie ta wątroba (tak sądzimy z lekarzem, że to wątroba) pobolewa, chwilami dość mocno...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:14   #4095
Zmalowana
Zakorzenienie

iwona my z brunetką się umawiamy na ciacho Piszesz się ?

Wiecie co.. zaczyna mnie przerażać myśl, jak pogodzić uczelnie, pracę i dziecko :/

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-02-17 o 11:17
Stary 2011-02-17, 11:25   #4096
aania_20
Zakorzenienie

Babonik, ja czasem śpię w pozycji będącej pomieszaniem spania na boku i na brzuchu, jakoś tak dziwnie. Całkiem na brzuchu nie daję rady się położyć, bo zaraz mnie zaboli... może mały sie upomina o miejsce

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Babonik - no ja wlasnie zamierzam skorzystac z tej cudownej luki prawnej, bo 6tys na raczke przez caly macierzynski to nie lada gratka (choc nie jest to takie proste jak sie wydaje). Ale mam nadzieje, ze mi sie uda, tylko jedna sprawe musze sfinalizowac, a ona jak na zlosc sie ciagnie...
Czytałam o tym..szkoda że zamknęłam działalność jakiś czas temu
a powiedzcie mi, jak jest obliczany zasiłek macierzyński? Pracuję na pół etatu, więc majątku nie zarabiam, ale - mam możliwość drugiej pracy od marca (propozycja jeszcze sprzed ciąży więc nie celowo). Zakładając że zarobiłabym w obu miejscach tyle samo, jak liczona będzie wysokość zasiłku? zna się ktoś na tym?

Zmalowana, jesteśmy w podobnej sytuacji (też mam uczelnię i pracę), damy radę!

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-02-17 o 11:26
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:27   #4097
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamuśki

JustPi mi się też śniło, że urodziłam dziewczynkę, a mam zdjęcie pieknego sisiorka z usg
Oliweczka1985 ja uwielllbiamm, jak byłam teraz w górach to latałam po stoiskach i pytałam z jakiego mleka, znalazlamz krowiego Teraz u nas w sklepiku takim z oscypkami też kupuje z krowiego i wczoraj smazylam na grillu mniamm!
nerola no i dobrze mu tak hihi

BABONIK my też jesteśmy zdecydowani na quinny speedi

kasshia Sto lat, wszystkiego najlepszego, zdrowego dzieciątka i spełnienia nawet tych najskrytszych marzeń (soczek)

brunetka super, że dzidziol już się "odezwał"

Ja chyba dzisiaj czuję takie pyk pyk, kurcze ale nie wiem czy to już to Już mozliwe bo mamy 18tc4d, ale to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak to wyczuć
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:27   #4098
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Witajcie. Przepraszam że nie czytam Waszych postów ale nie mogę
U mnie minął narazie tydzień czekania jeszcze dwa przede mna nie wiem jak to zniosą. Ciągle wierzę że mały jest zdrowy a z drugiej strony myślę że na kogoś musi paść ta okropna statystyka

Wczoraj dostałam jeszcze maila od cioci która ma niepełnosprawne dziecko i napisała mi zdanie ... Przemyśl to dobrze. Oszaleję ja od 3 tygodni nic innego nie robie tylko myślę... Nie wiem co oni ode mnie oczekują że usunę? Ja nawet nie wiem czy moje dziecko jest zdrowe, jeżeli nie daj Boże będzie chore to przecież będzie 20 tydzień, czuje już jak się rusza tak bardzo go kocham i co mam myśleć o tym wszystkim.

Zwariuje kobiety.
wlasnie dlatego nie robilam badan prenatalych - bo taka informacja jak twoja moze mi tylko stresow przyspożyc, a jesli nawet mam chore dziecko to nie usune, bo je kocham jak nikogo na swiecie... wiec nie chce mu i sobie stresem pogarszac sytuacji. wiem ze kazda z nas jest inna, wy robilyscie badania bo chcialyscie uslyszec ze jest ok, ja jestem pesymistko-realistka, wole wiedziec wewnatrz ze moze byc cos nie tak, a potem milo sie rozczarowac, niz tak jak teraz kmat, drżeć jeszcze 2 tyg i czekac na opinie lekarzy i laborantów... ale kazdy wie na ile ma sily, ja bym sie zalamala (mam nadzieje ze ty kmat jestes silniejsza! ucałuj starszego synka!!!) i pewnie nie byłoby to najlepsze dla nikogo...

mam nadzieje że to zwyczajny błąd i wszystko ebdzie ok

pisze dopiero teraz bo mam sajgon w pracy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:34   #4099
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
rany ale wysyp siuriorków
gratulacje dla wszystkich!

ja juz chce na usg i zeby dało sie cos podpatrzyc
Ja mam jutro wizytę ok 16 i licze po cichutku że jutro już będę coś wiedzieć o płci tż twierdził że nie chce wiedzieć ale ja na to że i tak się dowiem a najwyżej mu nie powiem, a teraz mówi że jednak chce wiedzieć, że mu obojętne ale ciekawy jest ja też ciekawa jestem czy moje przeczucia się sprawdzą gorzej jeśli nie bo na razie to mam wszystko niebieskie albo takie "bezpłciowe" - zółte, beżowe albo białe kompletnie nic różowego

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jejku jaki wysyp płci ja też już chce wiedziec!! ale sobie jeszcze troche poczekamy..... mam nadzieje, że na najbliższej wizycie już będzie wiadomo
oj tak mnie ciekawość zżera coraz bardziej z każdą godziną, a zeżre mnie już całkiem jak się dzidzia dupcią wypnie jutro i lekarz nic nie zobaczy

Stary 2011-02-17, 11:36   #4100
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny te co zamawiały te koszule co Zanka pokazała to zadowolone z nich jesteście? Jeżeli oczywiście już Wam przyszły. Ja dopiero je przymierzałam i strasznie wywijają się w nich doły i tymi rozcięciami do karmienia cycki mi wychodzą, a poza tym jedną dostałam w innym kolorze niż zamawiałam...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:38   #4101
iwonap79
Raczkowanie

[QUOTE=Zmalowana;25150091]iwona my z brunetką się umawiamy na ciacho Piszesz się ?

taaaaaaaaaaaak)))
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:52   #4102
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Agni, ale stresm dobrze ze to nic wielkiego
ja w piatek 7godzin wracalam z warszawy gierkowka do domu, koszmar jakis, okropnie sie wymeczylam, spalam po tym jak niemowle
na szczescie nie mialam zadnych sensacji

nerola, ja z chlopem "normalnie" rozmawiam od wczoraj
od piatku mielismy ciche dni, poszlo o glupote, a obrazil sie jak dzieciak, to ja powinnam miec fochy i kaprysy
Nerolka dasz radę, chłopy czasem tak mają że cierpliwości brakuje.

Kolina - jakbym czytała o sobie, widze że jedziemy na tym samym wózku, kłótnia zazwyczaj o pierdółkę jakąś a on obrazi się jak jakiś małolat, jakby się nie wiadomo co stało,

aż głupio że o takie bzdury się można pokłócić, smiech po prostu, ja z natury ugodowa jestem i ciągle mu powtarzam że to ja powinnam fochy pokazywać bo baba jestem a nie on, mnie to złość po 5 minutach przechodzi i po kłótni to bym się najchętniej przytuliła zaraz do niego, a on twardo że nie, a mnie szlag trafia bo on się musi z tym przespać i dopiero mu rano złość wyparuje - chociaż nie wiadomo po co była kłótnia i weź zrozum tu faceta...

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Kochane, nadrobiłam Was wreszcie, bo te trony od niedzieli mnie ciekawiły teraz będe na bieżąco do wtorku aż bo w pon mam tylko jeden wykład i nie będę się specjalnie tłuc 80km na półtorej godziny siedzenia bo ćwiczenia mam co dwa tyg a dziś też nie byłam bo babka odwołała seminarium mgr i też na jeden wykład mi się nie chciało jechać. Ale ze mnie leń

Ale pochwalę się Wam że jest szansa że mi przepiszą z lic oceny w dwóch przedmiotów i nie będe musiała chodzić bo jeden mamy dokładnie to samo co na 2gim roku i faceci od ćwiczeń i wykładów mają się dogadać co zrobić z tą grupką 18osób co już miały ten przedmiot i czy przepiszą oceny wszystkim czy tylko tym z lepszymi ocenami a ja miałam 5 z tego egz więc myślę że mnie przynajmniej przepisze

A z drugiego jeszcze gościowi mamy dać rozpiskę tematów z tego co mamy mieć teraz i z tego co już mieliśmy i ma sobie porównać czy to się kwalifikuje do przepisania ocen ale na moje oko dałoby radę bo program w 95% się pokrywa tylko opisany innymi słowami jest. Ale by fajnie było jakby mi odpadły 2 przedmioty do chodzenia i nauki

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-02-17 o 12:00
Stary 2011-02-17, 11:54   #4103
dziubek79
Zakorzenienie

dzień dobry w czwartek
z dobrych wiadomości : dziś zaczynamy 22 tc
z gorszych dwołali mi wizytę u dermatologa jutro bo się lekarz rozchorował, ale udało mi się wcisnąć na poniedziałek gdzie indziej dzieki lekarce która zgodziła się przyjąć mnie przed rozpoczęciem przyjmowania
no i jakoś tak mnie brzuch ciągnie i pobolewa jak wstaje albo się obracam w łóżku zaczynam się martwić ale w pon było wszystko ok jak byłam u gin wrrr i bądż tu mądry , no nic dziś leżę w wyrku i odpoczywam może będzie lepiej
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:55   #4104
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Mam pytanie do dziewczyn(mam nadzieję, że są takie???), które tak:
- mieszkają w bloku;
- pracują;
- mają psa.
Jak wyobrażacie sobie pogodzić to wszystko, tzn. dziecko, praca, pies, dom? Najbardziej to się martwię jak ja sobie poradzę z dzieckiem i psem-WIEM MUSZĘ DAĆ RADĘ, ale zastanawiam się czy mam jakieś pokrewne dusze, które rownież rozmyślają, jak to będzie.?
Kiedyś chyba poruszałam ten temat na forum, ale ostatnio jakoś znowu mnie naleciało
Nadmienię tylko, że psa swojego BARDZO kocham i nie oddałabym go, chyba że sytuacja by mnie na maxa zmusiła.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:55   #4105
dziubek79
Zakorzenienie

kasshia wszystkiego naj naj
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:07   #4106
Madziulka_17
Wtajemniczenie

A mnie dzisiaj ogarnęło kocykowo-kąpielowe szaleństwo. Wstawiam linki tego co kupiłam. Może któraś też się skusi

http://allegro.pl/show_item.php?item=1454415979
http://allegro.pl/show_item.php?item=1461821725
http://allegro.pl/show_item.php?item=1452752142

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:08   #4107
Zmalowana
Zakorzenienie

Oliweczka, mieszkam w bolku na 2gim piętrze, pracuję (chociaż teraz na zwolnieniu) , studiuję, mam 2 psy, 2 koty NIE WYOBRAŻAM SOBIE TEGO. Mama mówi, że będzie trzeba to jakoś rozwiązać, ja też sobie nie wyobrażam oddać zwierzaczków gdzieś, ale w tym wypadku Dziecko będzie ważniejsze. Nie uśmiecha mi się np. sikanie kotów w rzeczy dziecka w czasie marcowania ( które u nich trwa 6 msc) :/, a wychodzenie z psami jak będę sama z dzieckiem ? nierealne. Więc nie mam pojęcia jak to będzie.

Stary 2011-02-17, 12:09   #4108
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Czytałam o tym..szkoda że zamknęłam działalność jakiś czas temu
a powiedzcie mi, jak jest obliczany zasiłek macierzyński? Pracuję na pół etatu, więc majątku nie zarabiam, ale - mam możliwość drugiej pracy od marca (propozycja jeszcze sprzed ciąży więc nie celowo). Zakładając że zarobiłabym w obu miejscach tyle samo, jak liczona będzie wysokość zasiłku? zna się ktoś na tym?
znalazlam w necie taka informacje: http://www.praca.egospodarka.pl/2710...ki,1,47,1.html
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:13   #4109
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
- mieszkają w bloku;
- pracują;
- mają psa.
Jak wyobrażacie sobie pogodzić to wszystko, tzn. dziecko, praca, pies, dom? Najbardziej to się martwię jak ja sobie poradzę z dzieckiem i psem-WIEM MUSZĘ DAĆ RADĘ, ale zastanawiam się czy mam jakieś pokrewne dusze, które rownież rozmyślają, jak to będzie.?
Kiedyś chyba poruszałam ten temat na forum, ale ostatnio jakoś znowu mnie naleciało
Nadmienię tylko, że psa swojego BARDZO kocham i nie oddałabym go, chyba że sytuacja by mnie na maxa zmusiła.
nie do końca pasuję do opisu bo
- mieszkam w bloku
- pracuję
- mam dziecko przedszkolne
tez się zastanawiam jak będę młodą odprowadzać do przedszkola z maleństwem. Psa to przynajmniej na smyczy mozna utrzymać, a trzylatkę gorzej
ale sobie powtarzam, że jest tyle mam co sobie radzą, więc i ja dam radę. Ty Oliweczko tez na pewno wszystko pogodzisz
Nie myśl o oddawaniu psa. Zobaczysz wszystko się poukłada
Jak Maja była mała mielismy fretkę, na którą zresztą była uczulona, ale nie miałam serca zwierzaka oddawać i tak poukładaliśmy wszystko, żeby jak najmniej kontaktu mieli. Udawało się przez ponad dwa lata, aż zachorował i odszedł.

kasshia wszystkiego najlepszego "staruszko"
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:15   #4110
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
- mieszkają w bloku;
- pracują;
- mają psa.

Są takie, są

Ja mieszkam w bloku (2 piętro), pracuje, mamy 2 psy.

Teraz to ja wychode z psami z rana (bo psy to spiochy i nie chca wstawac o 6), a jak sie pojawi dziecko, TZ bedzie wyprowadzal przed praca i jak wróci kolejny raz, potrafia tyle wytrzymac, bo jak pracujemy to tyle na spokojnie same siedza.

Jak juz bedze mozna chodzic na spacery z wózkiem, to napewno bede brała po jednym psie na spacer.

Tak własnie to widzimy.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości