|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
a ja byłam na weselu gdzie bylo tylko wino do obiadu
ślub byl o 13.00 a impreza weselna skończyła się o 1.00 Państwo Młodzi byli szczęśliwi goście też więc uwazam że tak naprawdę zalezy to od ludzi
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
sztuczka_magiczna mierzyłam wczoraj te obrączki nr dwa mi się podobały ale TŻ nie zbyt
no cóż nie będę się jakoś upierać... bo już wybraliśmy te łączone i tylko dobierzemy grubość i takie kupimy ![]() ja uważam że komunia i chrzciny to nie miejsce na wódkę no ale mam kilka osób w rodzinie np mój chrzestny który nie może obyć się bez. Nie to że jest alkoholikiem bo nie jest ale on musi sobie wypić szczególnie ze szwagierkiem (moim tatą)
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-02-17 o 13:03 |
|
|
|
#903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak samemu to nie mam takiej motywacji. Nam szczerze mówiąc niebardzo zależy na kamerzyście. Chciałbym mieć taką pamiątkę, ale nie potrzebuję najnowszych zdobyczy techniki. Wystarczy, że płyta będzie nagrana ładnie, bez kręcenia np. podłogi czy sufitu( bo to też się ostatnio zdarza). Fotograf powiedział, że Ci jego koledzy też biorą w granicach 900-1300 zł. Dla mnie to jest bardzo tanio. Nie miałam zamiaru oszczędzać ani na kamerzyście ani na fotografie,ale jak będą tacy jak chcę i do tego w niskiej cenie to dlaczego nie korzystać. |
|
|
|
|
#904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Absolutnie nie martwię się o Twoją Rodzinę i nie mówiłam o takich spotkaniach jak Ty opisałaś, tylko o wynajmowaniu sali na chrzciny, gdzie się sprasza połowę tych gości,co byli na weselu, albo i jeszcze więcej. Wiem, że to teraz coraz częstsze zjawisko i je skrytykowałam, bo mi się nie podoba. To, czy na chrzcinach Twojego dziecka będzie alkohol to sprawa Twoja i TŻta. Na chrzcinach mojego dziecka alkoholu nie będzie, ponieważ uważam, że imprezy dzieci należą do dzieci (nawet jeśli nie są tego jeszcze świadome) i dorośli mogą ten 1 raz po prostu nie pić. Na chrzcinach zwykle uwaga skupia się jednak na dziecku, każdy chce potrzymać, pobawić i nie chcę, żeby ktoś ział wódką (a wierzcie mi, można ziać już po pierwszym kieliszku, nie trzeba wypić butelki) w twarz mojego dzieciątka. Mam do tego prawo i nikt mi go nie odbierze ![]() baskaeta, sztuczka, piękne te Wasze sale I fajnie, że mają taki neutralny wystrój, bo dzięki temu możecie każdego koloru użyć i będzie idealnie ![]() fraise, coś mi wypadło i nie poszłam. Pójdę jutro i dam znać, co i jak. A Ty już po usg?
|
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
a my mamy takie:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,178 nie z apartu co prawda ale rewelacyjnie się je nosi one są takie na codzień nic nie włazi w szczeliny ![]() Chatka co do naszej sali to w wystrój tylko zaingeruję kolorem kwiatów a tak zostaje dokladnie jak na zdjęciach - bo tak mi się bardzo podoba
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-02-17 o 13:07 |
|
|
|
#906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz rację, bo tak naprawdę to każdego indywidualna sprawa, w zależności od tradycji, własnych przekonań. Każdy wyraża swoją opinię i decyzję również podejmie sam wg własnego uznania Nie ma sensu o tym rozmawiać, bo wiadomo - ile ludzi, tyle zdań Każdy sam wie co wg niego jest stosowne, a co nie![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- I ja wg własnego uznania też nie dam na Chrzcinach wódki na stół ![]()
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałam jeszcze zapytać czy to jest ogólnie przyjęte w Twoim regionie czy bywa z tym różnie?? Chodzi mi o brak alkoholu?? |
|
|
|
|
#908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale zwykle proste bez zadnych wzorkow brylancikow no i tez slyszlam ze sie bardzo dobrze je nosi
|
|
|
|
|
#909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
co do łączonych obrączek to zdecydowanie odradzam takie modele że ten pasek białego złota jest taki wystający w stosunku żółtego. Miałam taką obrączkę kilak sekund a były takie nie wygodne że
a ja się wam pochwalę W KOŃCU ZDAŁAM SESJĘ!! ![]()
|
#911 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ta lotosowa sala to jest do tańczenia, tak? W sumie szkoda, że całego lokalu w takiej tonacji nie utrzymali... Choć ta czerwień też jest super Wiesz, kiedys tak było, że czerwony z fioletowym się gryzie, ale sądzę że nasżły takie czasy gdzie zestawia się ze sobą kolory które z pozoru do siebie nie pasują Ja oczywiście specjalnie szukałam delikatnej, beżowej sali (serwetki też będę miała beżowe a nie bordowe jak na zdjęciach) żeby tam samemu wprowadzić mój ukochany fiolet Efekt możeby być bardzo wyszukany i awangardowy, grunt w tym żeby być konsekwentnym i dobrze dobrać dodatki Nie poddawaj się ![]() Cytat:
Oczywiście dalej szaleję za moją salą (nawet jak ją wczoraj widziałam przy zgaszonym świetle bez weselnego rozstawu stołów) - tak tylko mówię, że Weroniki zapiera dech w piersiach Wskazówki co do aranżacji dekoracji wypociłam powyżej, a jeśli chodzi o bezradność facetów odnośnie kolorów to... nie tyczy się to zupełnie mojego TŻa Pracował jakiś czas jako serwisant wielu firm produkujących farby, więc takie wariacje jak "morelowy nekrat", "mglisty poranek" czy "wrzosowe wzgórza" to żadna tajemnica dla niego ![]() [QUOTE=Wiktusiaczek;251508 22]Tyle piszecie, że ledwo nadążam czytać, a po pracy padam na twarz i nawet sił nie mam na nic, a co dopiero na myślenie o ślubie... Praca marzeń, ale cały dzień z d**y, a w przyszłym tygodniu kończą mi się ferie, więc nawet do południa nie będę mieć czasu (rano szkoła, po południu do wieczora praca) ![]() \\[/QUOTE] Oj Biedactwo <przytul> Wiadomo, że cały dzień z du.py, ale za to zdobywasz cenne doświadczenie no i oczywiście pieniążki lecą Powinnaś być z siebie bardzo dumna - raz, że zdobyłaś tę pracę, a dwa, że radzisz sobie z tyloma obowiązkami na raz ![]() Cytat:
)) Kurczę, my to jednak mamy dobry gust dziewczyneczki, co ? Też się nie mogę doczekać naszego wesela Jednocześnie odczuwam lęk, że np. o godzinie 21 na weselu będę się wkurzała "O nie! Już 21! Za 3 godziny odczepiny, potem szybko zleci i już będzie po wszystkim! Będzie już po naszym wymarzonym weselu!" Ech... dlaczego w takich ważnych i pięknych kwestiach moja szklanka jest zazwyczaj do polowy pusta ? Macie tak?nena - Zapomniałabym o Tobie Oczywiście widziałam bransoletki które wklejałaś hmm... czy ja wiem, czy faktycznie się tak nie nadają? Gdyby właśnie zrobić takie "niby-charmsy" z jakichś małych fioletowych kryształków/perełek, które korespondowałyby do kolczyków i naszyjnika... ? Nawet w necie taką propozycję zasugerowali (jeśli chodzi o formę bransoletki) więc może to faktycznie nie jest taki zły pomysł ? Będę jeszcze thinkować na ten temat ![]() A i dziękuję za pochlebstwa odnośnie mojej sali i obrączek Cieszę się, że nie wzbudzam obrzydzenia Hehe żartuję
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
czwartkowa mogę śmiało powiedzieć że są wygodne
|
#913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wiecie co?? ja im dłużej i więcej oglądam te obrączki ślubne, to tym mniej już wiem, jakie tak naprawdę mi się podobają najbardziej i jakie chcę Jest taki ogromny wybór i każde mają w sobie to coś![]() bardzo chciałam łączone białe i żółte złoto dla mnie z cyrkonią, dla męża- bez Ale teraz są jakieś wzorki, jodełka, szczeliny i ciężko się zdecydować no i w miare rozsądnej cenie
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skad ci panowie sa?? sztuczka_magiczka- wiesz co. no sale są oddzielne i nie wiem czemu nie zachowali jednej tonacji do wszystkiego.. No nie wiem co to będzie. na prawdę zawsze mogę zrobić kilka tonacji fioletu.Ale boje się że na prawde te kolory się pogryzą...
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-02-17 o 13:22 |
|
|
|
|
#916 |
|
Przyczajenie
|
q
Edytowane przez Imperfspirit Czas edycji: 2011-02-17 o 13:24 |
|
|
|
#917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wiem, to wiele chrzcin w regionie, w którym mam najwięcej rodziny (czyli lubelskie) odbywają się obecnie właśnie na zasadzie "drugiego wesela". A nawet jeśli nie, to wódka i tak jest na stole. W Warszawie jest chyba podobnie, ale nie nie byłam tu na żadnych chrzcinach. To, co ja napisałam to wyłącznie moja i TŻta opinia, opisałam Ci zresztą nasze powody i motywy takiej decyzji. Najzwyczajniej w świecie NIE CHCĘ alkoholu przy moim dziecku, prosta sprawa I niestety myślę, że dalsza Rodzina by mnie w tej kwestii nie zrozumiała Dla nich wódka jest przy każdej "okazji" i dziwią się, kiedy z TŻ czasem odmawiamy kielicha, bo zwyczajnie nie mamy ochoty. A bliższa nawet jeśli będzie miała z tym problem, to będzie musiała się z naszą decyzją pogodzić i przecierpieć te kilka godzin siedząc przy kawce, herbatce i soczku ![]() (kicia) GRATULEJSZYN!!! Mądra dziewczynka
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-02-17 o 13:31 |
|
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
oki wielkie dzięki
![]() Zaczynam powoli zbierac wszelkie namiary a wiem z innego watku że też jestes z okolic Nowego Sącza Dzieki wielkie
|
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
melod_y ale Ty wybierasz jak ma Twoja płyta wyglądac
w sensie oprawę - my będziemy mieć taka możliwośc zwykle kamerzysta ma kilka propozycji oprawy
|
#922 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#923 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę powiedzcie mi, co sądzicie o takim bukiecie do ślubu?:
http://www.we-dwoje.pl/kompozycje;bu...tml?foto_id=32 |
|
|
|
#924 |
|
Zadomowienie
|
Chatka w Warszawie jak w reszcie karaju są chrzciny z alkoholowym wkładem i są takie gdzie nie ma
Dziewczyny w tej kwestii wszystko zależy od ludzi i ich przyzwyczajeń Ja byłam na weselu bez alkoholu jak pisałam wcześniej powód: Panna Młoda miała awersjię do alkoholu a szczególnie do wódki Osobiście powiem że na naszym przyjęciu po cywilnym było ok 5 butelek wódki i ze trzy wina? na 30 osób - tak tylko do smaku i do wypicia za nasze zdrowie
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahhhhh fiolet widzeFIOLET ! ja jestem jak najbardziej za, ZA takimi prostymi skromnymi bukiecikami. Zresztą do mojej wymarzonej sukienki w stylu "empire" (chyba tak sie on nazywa) IDEAŁ
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-02-17 o 13:35 |
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
te twoje nr2
tylko one nie były tak kropka w kropkę identyczne. nie było widać granicy między żółtym a białym złotem ono się tak przelewało jedno w drugie i było więcej żółtego ale też miały taki trójkąt---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- wczoraj dyskutowałysmy o butach znalazłam świetne niskie buty ale znowu cena http://lamariee.pl/?195,pl_joyce
|
#927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jednak prawdopodobnie będę miała suknię tiulową, więc obawiam się, że ten bukiet będzie zbyt polny i potrzebuję czegoś kulistego z piękną fioletową kokardą
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]wczoraj dyskutowałysmy o butach znalazłam świetne niskie buty ale znowu cena http://lamariee.pl/?195,pl_joyce[/QUOTE]
Śliczne, podobne znalazłam na allegro i tańsze, bo kosztowały chyba ok.130 zł. dokładnie nie pamiętam, ale bardzo mi się też spodobały. Są delikatne, jednocześnie ozdobne i właśnie nie mają gigantycznego obcasa Chociaż ja zawsze byłam zwolenniczką wysokich obcasów, na własny ślub wolę coś wygodniejszego
|
|
|
|
#929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No w tych naszych urzekło mnie między innymi właśnie to, że są te rowki i fajnie światło odbijają Na dzień dzisiejszy to jest nasz number one ![]() Buty są genialne
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc raczej będę musiała się skupić na takich droższych właśnie no i koniecznie mięciutkie muszą być a nie drewniaki
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2011-02-17 o 13:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

ślub byl o 13.00 a impreza weselna skończyła się o 1.00 Państwo Młodzi byli szczęśliwi goście też więc uwazam że tak naprawdę zalezy to od ludzi 
no cóż nie będę się jakoś upierać... 

? Macie tak?
? Nawet w necie taką propozycję zasugerowali (jeśli chodzi o formę bransoletki) więc może to faktycznie nie jest taki zły pomysł 

więc raczej będę musiała się skupić na takich droższych właśnie no i koniecznie mięciutkie muszą być a nie drewniaki