|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Oluch spi, wiec ide sobie zrobic porzadek ze soba, bo znowu okaze sie, ze pol dnia przed kompem spedzilam i wygladam jak "idz stad"
, w domu tez sie samo nic nie chce zrobic niestety...
|
|
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
gusiagatko moje kilogramy to pierwsza klasa jest, towar primasort, to musiałabyś ciut dopłacić
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
Gusia jaka ty zgrabniusia
![]() Ja se Bronke tez ogolilam i masakra na slepaka jechalam golara, bo co mi po lusterku skoro nie mam soczewek kontaktowych, a w okularach pod prysznic nie wejde, bo zaparuja... z reszta lusterko pewnie tez ![]() Eve musze wyprobowac ten twoj specyfik do bronki jak mowisz, ze dziala ![]() Narobilam sobie pare zdjec, ale nie wrzuce, bo nie mam kabla
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I superŁadny domek chłopaki mają ![]() Tak mi się wydaje ![]() Przy czym silniejsze przeczucie mam co do Grazin
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin kciuki od naszej parki
![]() Eve1603 czyli ty też masz chwile załamania, ufffffffffffff czuję się o niebo lepiej ![]() a z tym kremem to ty tak całą bronchilde ??? bo ja mam schize ze mi tam nawłazi i będzie kuku (bo nawet raz użyłam ale jakoś mi wszystkie nie załapało)zosiaaa koniecznie daj znać jak ta golarka się sprawuje bo ja też chcem takową kupić ![]() MoniaK ja mam taką golarkę jak do włosów tylko specjalnie do bikini i niby dobra ale tam nie ma funkcji zero gusiagatko śliczny brzuszek ![]() robie obiad ! ![]() Zocha zasypiała 45min, wredota ja zdążyłam dwa razy zasnąć zanim ona raczyła chyba jedziemy do turku do "baby"
|
|
|
|
#2167 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mysle wlasnie sie z lodzi przeniesc do konstantynowa bo wole mniejsze miasta, ale to juz jak bedziemy brac kredyt na mieszkanie![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo eweska ![]() 24kasia86 dziękuję ![]() Też pomalutku się za obiadek zabieram. Powiesiłam pranko na balkonie, bo takie piękne słonko świeciło i cieplutko było. Tż przyszedł i mówi, żebym pranie zdjęła z balkonu bo się połamie Dziwna sprawa!
|
|
|
|
|
#2169 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz pozostaje tylko jedno pytanie, kto na niego tak działa ... ja, czy mój mąż ![]() A wyprzedaż w MC dalej jest i to na wieszaku dla dziewczynek można zauważyć dużo większy wybór, niż na tym chłopięcym. Dla chłopców zostały właśnie głównie skarpetki ale mąż powiedział, że jak już mały będzie na zewnątrz, to go weźmiemy na szaleńcze zakupy w Krakowie ... no ja taka pewna bym nie była, ale zobaczymy.Cytat:
Moja babcia ma 5 dzieci, mama 5 dzieci, teściowa 4 dzieci, siostra tż 3 dzieci i wszystkie zostały w ten sposób "przebadane" i się zgadza, zarówno ilość, płeć, jak i kolejność. Sprawdziło się to także w przypadku wszystkich moich koleżanek z pracy (praktycznie wszystkie są już w wieku poprodukcyjnym U mnie sprawdził się również kalendarz chiński. Eweska świetny masz ten brzuch, taki do przodu ![]() Ja już jestem na bieżąco i teraz czekam na wieści z wizyt. Oczywiście za wszystkie mocno trzymam
|
||
|
|
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, na cala, ale wiadomo, ze nie wale go nie wiadomo ile, lata praktyki nauczylam sie ladnie smarowac i nic mi sie nigdy nie dzialo.Oj mam chwile zalamania, zwlaszcza teraz jak Olek zupelnie zwariowal, do tej pory byl aniolkiem i niby nadal jest grzeczny, ale ma napady zlosci, uporu strasznego, no i ryczy o byle co Wystarczy, ze cos powiem, albo na niego spojrze, a ten w ryk... Ja do tego jestem nerwowa, a od 3 dni bardziej niz zwykle i takie zachowanie naprawde mnie doprowadza do szalu ![]() Na szczescie zasypia w minute Dobra, spadam ![]() |
||
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy zobaczymy, czy przeczucia cioci listopadowej się sprawdzą
|
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy
![]() też zrobiłam dziś zdjęcia m-1 Marcelka, później pewnie wrzucę. W kuchni gotuje się golonka z kapuchą kiszoną, później kaszę do tego dodam. Mało się nie jak golonkę kroiłam. okropne to mięso, w ogóle pierwszy raz je miałam. Co do golenia to ja od grudnia goliłam się tylko raz hihi a właściwie golił mnie TŻ, bo ja niestety nic tam nie widzę i dobrze mi tak, bo nienawidzę krostek i swędzenia, jak kłaczki po maszynce odrastają....Pauliziu super, że tak Ci tu dobrze na tej naszej polskiej ziemi ![]() gusiagatko jaka Ty chudzinka patrząc na Twoje zdjęcie, aż zerknęłam na moje z tego okresu ciąży (5tyg wstecz) hehe stwierdzam, że brzuszek rośnie baaaardzo szybko ![]() eweska aż mi kopara opadła! ale chłopaki rosną no i żadnego rozstępu ![]() ![]() co do USG ja myślę, że u Grazin będzie SYN (btw jesteś niezła- po glukozie pączka ),a u MoniaK CÓRKA... przeważnie mi się udaje zgadnąć, ciekawe jak będzie tym razem no i trzymam kciuki za wizyty
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś ostatnio nie udzielam się bardzo, ale czytam na bieżąco, co piszecie ( chyba hormony robią swoje, bo mam wyjątkowo kiepski nastrój od paru dni, a i pracy nie mało ). Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja też obstawiam siusiaczki Wczoraj wieczorem Piotruś tak się wiercił, że pod prawą piersią miałam górkę - chyba z jego główką. Widok bezcenny ![]() Zresztą od paru dni mam w brzuchu takie rewolucje, że naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć, kobiet, które twierdzą, że nie wiedziały, że są w ciąży. Brzuszek eweski , wyjątkowo okazały i śliczny zmobilizował mnie ( a właściwie TŻ ) do cyknięci fotek. Oto mój brzusio z Piotrusiem w środku ( oczywiście wersja stroju typowo domowa ). Aktualnie jestem 7 kg na plusie.
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2175 | |||
|
Rozeznanie
|
Gusia- faktycznie, szczuplutka jesteś! i jaki masz śliczny brzuszek
z chęcią oddam Ci kilka moich kg ![]() Cytat:
ale w ciąży sobie odpuściłam i jestem tylko na maszynkach kremy niestety też mi nie dogalają do zera- maszynka taka np.do włosów- również :/ achhh z tymi kudłami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Eweska-ale masz brzuchol! Jak Ty sobie radzisz...jestem pełna podziwu dla Ciebie teraz się pewnie jeszcze troszkę namęczysz ale dzieciaczki po przyjściu na świat wszystko Ci wynagrodzą! |
|||
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Anulinka, też masz zgrabniutkie mieszkanko dla Piotrusia
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
popieram
|
|
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Ostatnio jakoś nie mam apetytu i tak naprawdę pilnuję się, aby jeść. Właściwie od 10 dni to nic nie przytyłam W środę mam wizytę u gina, ciekawe ile pokaże waga u niego.Dziewczyny, na czerwone krostki po goleniu najlepsze są hydrolaty z Biochemii Urody. Jak się posmaruje zaraz po goleniu, to nic nie wylezie. Ja mam oczarowy, aloesowy, z kocanki i róży. Mój TŻ używa ich, jako wody po goleniu. |
|
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
gusiagatko eweska anulinka śliczne macie brzuszki
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
eweska super
![]() anulinko slodki, taki malusi
|
|
|
|
#2181 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulinko jaki słodki brzusio
i chyba tylko w brzuszek Ci idzie
|
|
#2182 |
|
Wtajemniczenie
|
no! to teraz ja pokażę swój brzuchol
sorki za jakość zdjęcia, ale sama robiłam.dokładnie 26tydz 4dz. tak w ogóle to Andziot pisała o naczynkach na brzuchu i ja też mam taki jakiś ten brzuch nie wiem... sino-czerwony? na ostatnim zdjęciu widać przy okazji pierwsze buciki dla Marcelka
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
Na szczęście tak
Ostatnio parę osób było zdziwionych, że to 7 m-c a burzusio taki mały
|
|
|
|
#2184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie z kolei każdy się dziwi, że to 7m-c a on wygląda na więcej hehe. między nami niecały tydzień różnicy chyba jest
|
|
|
#2185 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj bylam na wizycie u mojej lekarki prowadzacej- jak juz wiecie u nas lekarz rodzinny prowadzi ciaze, i jak sie dowiedziala, ze mam ciagle takie uplawy i plamienia, i ze mialam kilka razy juz slady krwi w sluzie, to sie zainteresowala plus od razu badania trzustkowe- bilirubiny itp no i jeszcze sladowe ilosci krwi w moczu wiec od razy wypisala mi zwolnienie do 8 marca, zebym sie nie przemeczala, mam odpoczywac, niekoniecznie lezec caly czas, bo nie wiadomo skad te plamienia, ale skoro na USG wszystko bylo dobrze, to pewnie nic strasznego ale nie powinno ich byc. jak by pokazala sie krew gdziekolwiek to do szpitala a jak nie to podala mi kontakt do prywatnego polskiego ginekologa, ktory jest w sumie tanszy niz ten u ktorego bylam, i przyjmuje 10 minut piechotka kolo mojego domu! wiec sie umowilam na przyszly czawrtek, zeby mi sprawdzil szyjke, te uplawy itp.
troche mnie pani doktor wystraszyla, ale z drugiej strony dobrze, ze sie zainteresowala, i kazala nie bagatelozowac nic, i najwazniejsz etez te moje trzustkowe wyniki krwi bo powiedziala, ze jak cos nie tak z hormonami trzustki to wtedy latwo o przedwczesny porod. ona w ogole zakrecona i tlumaczy wszystko lakonicznie. ale grzecznie pojechalam do domku i wpakowalam sie od lozeczka, po drodz podrzucilam jedynie do pracy zwolnienei, a w pracy znowu jakies problemy finansowe itp, wiec w sumie ciesze sie ze mam zwolenienie. staram sie nie stresowac. moj TZ dzis jedzie po probniki farb i w weekend bedzie malowal pokoik malutkiej! a ja sie chyba zdrzemne z nadmiaru wrazen. i pani dodatkowo powiedziala, ze bardzo malo przytylam bo tylko kilogram od 6 tygodni, ze troche mi sie waga zatrzymala, ze to dobrze ale ja to zainteresowalo?!?! ale nic siedze sobie w domku, pod kocykiem i bede odpoczywac ![]() i mialam wreszcie czas by was doczytac ![]() Cytat:
![]() gorzej jest w ciagu dnia, bo tchu brak, nie da sie schylic dobrze, o goleniu jak piszecie to w ogole moge zapomniec, gimnastyka totalna, paznokcie tez maluje u ngo choc latwo nei jest ale juz tak niedaleko do konca![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale ci zazdroszcze ze jestes u mamy, moja tez juz tak by chciala bardzo zobaczyc mnei w ciazy, przylatuje za miesiac, juz sie nie moge jej doczekac. Cytat:
ja rozrozniam dwa stany- katar normalny i katar chorobowy_)nie ma opcji kataru brak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() brzusio sliczny i ,malenki!!! cuudooo ![]() agnieszko pe prosze nie przejmuj sie tym zwapnieniem, bedzie dobrze, juz wiesz ze jest, nie powieksza sie, bedzie dobrze, najwazniejsze, ze z reszta ok, maluszek jest duzy, zdrowy, z toba tez wszystko ok, szyjka ok itp bedze dobrze, musi byc *ja sie chyba zdrzemne z nadmiatu wrazen. ale sie rozpisalam! |
||||||||||
|
|
|
#2186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki! Ja juz od 6tej na nogach, mieszkanko blyszczy, jestesmy juz po obiadku i zaraz idziemy sie zdrzemnac
![]() anula_81 dobrze, ze ta lekarka sie zainteresowala, no i fajne ze dala Ci namiary na polskiego ginekologa! no i posiedzisz troszke na zwolneniu tu z nami hurra oj jak ja bym chciala zeby waga mi sie zatrzymala, niestety bede slonica, juz 10 kg na plusie, szok...Cytat:
Cytat:
:confuse d:![]() Cytat:
anulinka2009 tylko 7 kg, zazdraszczam ja staje sie slonica...Dziewczyny czemu ja tak strasznie tyje??
|
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula jak fajnie, że trafiłaś na taką panią doktor, która się zainteresowała na poważnie Tobą i córcią. Będziesz na zwolnieniu, to na pewno lepiej się poczujesz
![]() Princi mamy obie spiczasty i obie będziemy miały chłopców
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
dzieki za wszystkie cieple slowa bede doczytywac dzisiaj jak tam po wizytach, trzymam kciuki anula, dobrze ze wykazali zainteresowanie, jednak im dalej zaawansowana ciaza tym inne podejscie ![]() ale jestem dzisiaj zmeczona, ide sie polozyc a potem pakowac dalej aaa sliczne brzuszki!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! |
|
|
|
#2189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
slicznie
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-02-17 o 14:45 |
|
|
|
|
#2190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wagi ja tez mam ok 10-11 na plusie a pani doktor jeszvze sie dzis dziwila, czemu tak malo przytylam od ostatniego razu ![]() moj brzuszek tez sie zrobil szpiczasty a bedzie dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez leze i oczka mi sie juz zamykaja
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

, w domu tez sie samo nic nie chce zrobic niestety...

na slepaka jechalam golara, bo co mi po lusterku skoro nie mam soczewek kontaktowych, a w okularach pod prysznic nie wejde, bo zaparuja... z reszta lusterko pewnie tez 

. I super

mysle wlasnie sie z lodzi przeniesc do konstantynowa bo wole mniejsze miasta, ale to juz jak bedziemy brac kredyt na mieszkanie

Wystarczy, ze cos powiem, albo na niego spojrze, a ten w ryk... Ja do tego jestem nerwowa, a od 3 dni bardziej niz zwykle i takie zachowanie naprawde mnie doprowadza do szalu 

jak golonkę kroiłam. okropne to mięso, w ogóle pierwszy raz je miałam.
kremy niestety też mi nie dogalają do zera- maszynka taka np.do włosów- również :/ achhh z tymi kudłami 
W środę mam wizytę u gina, ciekawe ile pokaże waga u niego.
jestescie kochane
martwic się zaczęłam....