|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
super![]() anula_81 fajnie ze sie ta twoja pani doktor zainteresowala i dala ci namiary na ginekologa! w ogole dziwnie tam macie...ale najwazniejsze ze wszystko dobrze! uplawy tez mam, zauwazylam ze wiecej jak gdzies chodze itp. wiec odpoczywaj-dobrze ci to zrobi ja juz po obiadku, ,katar mi z nosa leci jak szalony tez leze
|
|
|
#2192 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Ja do glukozy wcisnełam pół cytryny i wypiłam na 2 razy. Po godzinie pobrały mi jeszcze raz krew,wyniki bedą jutro. Miałam robioną krzywą z obciążeniem 50g glukozy. A Ty Grazin dlaczego po 2 godzinach miałaś dopiero pobieraną krew.
|
|
#2193 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Minymo. Bardzo mi odpowiada ich kolorystyka i to, ze obrazki nie sa jakies infantylne. Czy sa tu jakies dziewczyny z Danii, ktore maja dostep do ich sklepow?
http://allegro.pl/listing.php/search...category=11764 Cytat:
Tez strzelam chlopaka Grazin! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a) jesli robil w Twoim banku to przelew masz szybko na koncie b) jesli robil z innego banku, to przelew zwykle jest nastepnego dnia c) jesli robil z platnosci allegro to najpierw wplaca pieniadze na konto allegro (1 dzien), a potem allegro wyplaca na Twoje konto (2 dzien). A ze ta opcja jest teraz najprostsza i najpopularniejsza, to zakladam, ze pewnie z niej skorzystal. Cytat:
Przyszedl dzisiaj moj pajacyk z allegro, bardzo jest milusi w dotyku i rzeczywiscie stan idealny - wyglada jak nowka! http://allegro.pl/pajacyk-welurowy-c...446121638.html Wklejam Wam jeszcze ciekawostke - porownanie rozmiarowek ciazowych. Obie pary majtek sa w rozmiarze M ciazowy, sa to majtki nisko wyciete pod brzuchem. Biale sa z firmy Canpol Babies, granatowe - Mothercare. Niby ten sam rozmiar, a roznica widoczna golym okiem, co nie? |
||||||
|
|
|
#2194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2195 | |
|
Wtajemniczenie
|
anula_81 ja w styczniu tez nic nie przytylam i gin mi nic zlego nie mowila... a krew w moczu moze byc od golenia, stosunku itp. glowa do gory! i masz racje odpoczywaj
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#2196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no i każdy inny Eweska, ja to coś czuję że Twoi chłopcy to już ponad dwójkę ważą ![]() Cytat:
Nie wiem, może się za dużo po nich spodziewałam ale czytałam że woda różana tak pięknie pachnie a jak się wczoraj prysnęłam to przez minutkę zapach był ok a później normalnie taki smród... nie mogłam tego z siebie zmyć.I teraz nie wiem, czy mam je reklamować i pisać do babki z allegro, że to syf, czy to normalne Plisss, help!anula - super Nie dość, że masz namiar na polskiego ginka to jeszcze zwolnienie ![]() Dziewczynki a ja Wam jeszcze nie pisałam jaki mam problem... nie wiem jak mam pakować ciuszki małej do komody Ja jestem takim ciumokiem pod tym względem, nie dość że nie umiem składać rzeczy to jeszcze nie umiem rozplanować co gdzie ma być.Mam nawet te organizery do komody: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631 ale i tak nie wiem co i jak ![]() Dzisiaj rano próbowałam coś pukładać no i d...pa, macie jakiś system na dziecięce ciuszki?
|
|
#2197 | ||||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Piękny brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2198 | ||
|
Zadomowienie
|
gusiagatko, anulinka the_sania
brzuszki po prostu rewelacyjne!!!!! naprawdę. .Cytat:
Cytat:
a łazienką KOchana się nie martw - fachowcy za dwa dni najwcześniej będa kłaść kafelki, a ja CI pisałam, że przeciez to nie jest potrzebne. Ty musisz teraz odpocząć! i dobrze (!!!) że masz to L4 ja mam brzuchol od samych cycków - sądzę że to dlaetgo że mały jest po prostu o 3tyg (tak było na ostatniej wizycie - za tydzięn okazę się czy znowu ta różnica się nie powiększyła) większy niż jego "wiek ciążowy". i obawiam się że mój brzuch nie nadąża rosnąć za nim czasami mamw rażenie że mi zaraz pęknie cała skóra nad pępkiem - jest tak naciągnięta. co do golenia - i zbudynienia przy okazji - kiedyś jak się goliłam, oczywiście na oślep, bo już tam nic nie widzę , nie zauważyłam jak się zacięłam - nie wiem jak to możliwe, że nie poczułam, bo to było tak bardzo ... bardzo.... nisko , jak poszłam później siusiu i zobaczyłam krew na papierze toaletowym - myślałam, że zemdleje ze strachu i TZta zganiałam z łóżka żeby mnie do kliniki zawiózł, bo przeciez krwawię - ale zaraz poszłam się "wytrzeć" jeszcze raz chusteczką odświeżającą .... zaczeło szczypaaaaaaaać.... a TZ powiedział, że sam mnie od tamtej chwili będzie golił .Aga.M - a napisz mi czy się u nas płaci za szkołę rodzenia - idzie się razem z TZ? mam wizyte 25.02 i chce się zapisać. daisy - dzięki Kochana za namiary na Deltim. dziewczyny - zapłace za przeszycie guzików w płaszczu aha - kupiłam sobie koszulkę do spania i bluzkę - mogę polecić sprzedawcę i "towar" bo super, jestem bardzo zadowolona! i cena też super. zaraz sobie domówie .http://allegro.pl/bluzka-podkreslaja...451245259.html i http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...441678265.html na dowód brzucha od cycków .
|
||
|
|
|
#2199 | |
|
Moderatoreska
|
Nadrobiłam dalej bo w jednym poście by mi sie wszystko nie zmieściło
![]() Cytat:
![]() Odpoczniesz sobie na L4 dobrze że lekarka w końcu sie zainteresowała. A mama na wadze dużo nie przytyła w ciągu miesiąca 1kg :PWe wtorek idę na wizytę to się dowiem
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-02-17 o 15:15 |
|
|
|
|
#2200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie śmierdzi ( chociaż niektórzy twierdzą, że pachnie maggie ) tylko hydrolat z kwiatu kocanki.Pozostałe 3: z róży, oczarowy i rozmarynowy pachną. Każdy na swój sposób. Ja kupuję hydrolaty na www.biochemiaurody.com i nigdy nie miałam zastrzeżeń do tych produktów. Przed ciążą używałam jeszcze kwasu hialuronowego oraz 2 czy 3 rodzajów serum. Myślę, że żaden z Twoich nie powinien śmierdzieć , no chyba, że Ci się węch jakoś w ciąży wyostrzył
|
|
|
|
|
#2201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ukladania, mnei zostalo jeszcze kilka do uprania, welenka itp delikatne pranko, ale tez nie mam zielonego pojecia, szczegolnie, ze ja nei bede ukladac w komodzie tylko w szafie, i juz wogole nie umiem sobie poradzicm, w rezultacie wszystko lezy w jakims braku porzadku totalnym ![]() a ty Moria kupujesz w koncu przewijak? materac tylko tak? a reszte TZ buduje? bo ja mam taka komode jak ty kupilas w sypialni i to wlasnie niedaleko lozeczka malej bo na poczatku tu bedzie stalo wiec pieluszki itp beda w tej komodzie i tak sie zastanawiam czy nei wystarczy tylko kupic tego materacyka i kklasc go na komodzie? bo najwygodniej z pewnoscia bedzie mi jednak przewijac mala w sypialni skoro tu bedzie spala.... a wy dziewczyny jak w koncu rozwiazujecie ten problem? Cytat:
** wreszcie )))))))Kasiula a ty jak sie czujesz? oprocz kataru trzyma jeszcze przeziebienie? nic sie nie dzieje, mnie tez dopada zbudynienie mniej wiecej dwa rzy dziennie ![]() Cytat:
a pajacyk sliiiczniasty! ogladam MAD MANA, uzalezniam sie od tego serialu genialny jest!. uwielbiam mode lat 50-tych! |
|||
|
|
|
#2202 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
super brzuszek kochana, ładne mieszkanko dla syneczka
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Wtajemniczenie
|
anula_81, cieszę się, że sobie w końcu odpoczniesz.
Jesteś jedną z najbardziej zapracowanych kobiet na wątku Najwyższa pora. |
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie, raczej chodzilo mi o to, czy masz mozliwosc podotykania i sprawdzenia ich rzeczy w sklepie albo jak to sie sprawdza w pralce podczas prania. Jak bede chciala to pozamawiam na allegro, bo z przesylka nie wychodzi jakos super drogo. A wzory naprawde mi pasuja, chociaz nie wiem - jakies te pajace i bodziaki wydaja mi sie takie dlugie, na jakies dlugie dzieci.
|
|
|
|
#2205 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje dziewuszki
![]() Anula też uwielbiam Mad Mana i ta moda... najbardziej lubię patrzeć na Jane, jak wije się w tych kieckach hihi.. no i w sumie Betty też jak te sukienki na wytworne kolacje założy.. śliczne są sukienki hehe za to Peggy ![]() Moniqac jaki Ty masz mały brzuszek o jejkuuu może faktycznie dlatego, że od samych cycochów Ci idzie
|
|
#2206 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super brzuszek A te buciki po prostu Cytat:
![]() Czekam na wiadomości o płci Jakaś taka niecierpliwa i ciekawska się zrobiłam
|
||||||
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje
![]() nagiego nie pokazę, bo mam kilka blizn po operacjach i mi ciągle widać .powiedzcie mi - co myślicie o takim wózku? czy ma coś co Was odrzuca ? tzn odrzuca wózek? wydaje mi się ok, ale się nie znam .http://allegro.pl/graco-wozek-symbio...449406153.html przeczytałam własnie że pękają koła ![]() szukam wózka z obracaną rączką i żeby spaceróka mogła się układać w różnych pozycjach i nie wiem jakie Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-17 o 15:35 |
|
|
|
#2208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podobnie jak moj![]() Cytat:
![]() eweska no i pewnie dlatego masz brzuszek wyzej, a jak ci sie oddycha w takim badz razie? bo ja nosze jedno dziecko ale nieraz musi mi przyciskac przepone bo mam plytki oddech, a teraz jak mam ten katar to juz w ogole ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- ide poraz trzeci chyba zrobic sobie herbaty z miodem i cytryna... juz mam dosyc tego dziadostwa!!! ale jak juz mokry mam katar to puszcza. Ciekawe jak to przeziebienie wplynie na wyniki badan morfo i moczu, ktore musze zrobic za okolo tydzien. Jak sadzicie??
|
|
|
#2209 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziękuję bardzo
![]() Podbudowałyście mnie i to bardzo. Nie wiem, skąd u mnie takie nastroje. Chyba mi się od TŻ udziela, a on się cały czas martwi kasą i nierzetelnymi pracodawcami i kontrahentami. Z drugiej strony powinnam się cieszyć, bo wszystko na to wskazuje, że będę miała co robić siedząc z Piotrusiem w domu. Dzisiaj doszło mi kolejne zajęcie ( papierkowe oczywiście ). Mam nadzieję, że uda się nam wszystko tak ułożyć, abym i ja ( poza zasiłkiem macierzyńskim - pewnie z 1000 zł ) dorobiła jeszcze trochę do budżetu domowego, nie zaniedbując przy tym naszego synka. Na poprawę nastroju zjem sobie Monte ( to nowe ) - takie prosto z lodówki. Uwielbiamy z Piotrusiem ![]() Aha, jeszcze wczoraj dowiedzieliśmy się, że nie musimy kupować fotelka samochodowego, bo Zuzia powoli wyrasta z tego, co ma mój brat i chętnie go nam pożyczy. Cieszymy się, bo kasa przyda się na coś innego .
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-02-17 o 15:36 |
|
|
|
#2210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I tylko 6 kg do przodu. Ja mam późniejszy termin porodu, a przytyłam już 7 kg, ale ja się tak obżeram słodyczami, że szok. No chociażby dzisiaj, jest dopiero 15:32, a ja już zjadłam tą największą paczkę m&m, 10 lizaków chupa chups, 2 paczuszki czekoladowych LuGo i rogala z dżemem. I dzisiejszy dzień jest taki lajtowy, wyczyściłam tylko to, co zostało w szafce, bo mąż dopiero przyjedzie z pracy z zakupami. Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to jest płatna - 300 zł za 4 spotkania. Ja nawet nie pytałam, czy można z mężem, jakoś przyjęłam to za pewnik i idziemy razem. Jak rozmawiałam z położną i się zapisywałam, to mąż stał obok, więc może by coś powiedziała, gdyby to było tylko dla kobiet. Teraz spojrzałam na stronę http://narodziny.com.pl/index.php?page=szkola i jest napisane, że "zapraszają wszystkich przyszłych rodziców", więc ojców chyba też |
|
|
|
|
#2211 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak mi się wydaje że jest za mały dla Szymcia Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bys sie podzielila a nie sama tak pocichaczu
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam oznajmić wszem i wobec, że za trzy miesiące zamieszka z nami Sebuś
lekarz powiedział, że bardzo niesmiały jest, nie rozłożył nog tak zeby można zdjęcie zrobić. ![]() wymiarów też nie znam. jutro znowu ide na wizytę i po l4. bo dzisiaj tylko usg w szpitalu. jak to lekarz stwierdził widział bioderko i "kawałek sikawki"
|
#2214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2215 |
|
Wtajemniczenie
|
the sania i moniqac też brzuszki macie świetne
ja to dopiero moje nowe fotki jutro wstawię do albumu bo zacznę 30 tydzień i oby mój maleńki siedział w moim brzuchu jeszcze te 10 tygodni.
|
#2216 |
|
Wtajemniczenie
|
do tego dochodzi lozysko wysoko
|
|
#2217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie ma żartów, ja codziennie jem tyle słodyczy, przed ciążą też jadłam, ale teraz, to jest totalna masakra. |
|
|
|
|
#2218 |
|
Moderatoreska
|
Czasami nie mogę wziąść pełnego oddechu, ale nie jest to zby częste, więc dzieciaczki staraja się jak najmniej dokuczać mamusi :P
|
|
|
|
#2219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny maja nosa superszkoda ze fotki nie masz.
|
|
|
#2220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli miałyśmy rację A siusiaczki dalej górą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

sorki za jakość zdjęcia, ale sama robiłam.
super
tez leze

no i każdy inny 

, jak poszłam później siusiu i zobaczyłam krew na papierze toaletowym - myślałam, że zemdleje ze strachu i TZta zganiałam z łóżka żeby mnie do kliniki zawiózł, bo przeciez krwawię - ale zaraz poszłam się "wytrzeć" jeszcze raz chusteczką odświeżającą .... zaczeło szczypaaaaaaaać.... a TZ powiedział, że sam mnie od tamtej chwili będzie golił