Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 14:56   #2191
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
no! to teraz ja pokażę swój brzuchol sorki za jakość zdjęcia, ale sama robiłam.
dokładnie 26tydz 4dz.
tak w ogóle to Andziot pisała o naczynkach na brzuchu i ja też mam taki jakiś ten brzuch nie wiem... sino-czerwony? na ostatnim zdjęciu widać

przy okazji pierwsze buciki dla Marcelka wiecie w jaki sposób prac takie butki?
ale masz brzucholek!!!! super

anula_81 fajnie ze sie ta twoja pani doktor zainteresowala i dala ci namiary na ginekologa! w ogole dziwnie tam macie...ale najwazniejsze ze wszystko dobrze! uplawy tez mam, zauwazylam ze wiecej jak gdzies chodze itp. wiec odpoczywaj-dobrze ci to zrobi a praca nie ucieknie

ja juz po obiadku, ,katar mi z nosa leci jak szalony tez leze
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 14:56   #2192
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
witam
byłam na glukozie i zapomniałam sobie cytryny
ale wypiłąm, nie zrobiło na mnie jakiegos piorunującego wrażenia, spodziewałąm sie czegoś gorszego.ą w sumie smakowało jak przesłodzona herbata. posmak w ustach po tym nie zbyt rewelacyjny ale przezyłam

pobrały mi przed wypiciem i dwie godziny po.

o 14 jade na usg mam nadzieje ze juz ściskacie kciuki
Trzymam
Ja do glukozy wcisnełam pół cytryny i wypiłam na 2 razy.
Po godzinie pobrały mi jeszcze raz krew,wyniki bedą jutro.
Miałam robioną krzywą z obciążeniem 50g glukozy.
A Ty Grazin dlaczego po 2 godzinach miałaś dopiero pobieraną krew.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 14:57   #2193
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
No nie bądź taka, pisz jaka marka
Minymo. Bardzo mi odpowiada ich kolorystyka i to, ze obrazki nie sa jakies infantylne. Czy sa tu jakies dziewczyny z Danii, ktore maja dostep do ich sklepow?
http://allegro.pl/listing.php/search...category=11764
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jak ma małą wadę to po co?
A chyba tak szybko mu się wielka wada nie zrobiła...?

Znam sporo osób, które mają wadę, ale operacja laserowa to raczej ostateczność, przecież są soczewki, okulary, a do wady -1.00 w zasadzie okulary nosi się tylko do czytania...
Ja mam w tej chwili wade -6 i astygmatyzm i marze o operacji laserowej. Problem w tym, ze to musi byc wada niezmienna, a moja ciagle ewoluuje albo w dioptrie albo w jakies cylindry i operacji nie da sie zrobic.
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To ja strzelam, że chłopak będzie
Tez strzelam chlopaka Grazin!
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ze zdejmowaniem i zakładaniem butów jeszcze sobie radzę, ale spory hardcore już jest przy goleniu miejsc intymnych i robieniu pedicure
Na pedicure chodze do pani kosmetyczki, przynajmniej mam wymowke, zeby sobie w spokoju polezec u pani na kozetce. A gole sie na czuja, jak zawsze. Macam se reka i tam gdzie mnie kluje jade maszynka.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Mamunia szczesliwa co nie miara. Caly czas glaszcze Antosia. Wczoraj bylam tez u babulki. Wyglada bardzo dobrze. Caly dzien wczoraj chodzila i wszystko bylo ok. Calowala mnie po brzuszku

Moja mama ma juz wnuczkow. Antos jest 3, ale wiecie jak to jest... dwojeczka jest od mojego brata, a dzieci corki zazwyczaj sa blizsze, bo corka jest blisko z mama

Dostalam sliczne bodziaki od Maminki. Zieloniutkie i malutkie

Ide zaraz sie spotkac z przyjaciolka, bo chyba od wesela sie z nia nie widzialam... bidna sie uczy do egzaminu takze na chwilunie zeby nie przeszkadzac

Antosiowi chyba smakuje kuchnia babci, bo kopie mocno i czesto
Bardzo Ci zazdroszcze takiej rodziny, az sie wzruszylam, naprawde.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzien dobry
I wczoraj mój malżonek się rozłożył, nie ma to jak dwóch chłopów na raz chorych No ale dzisiaj poleciał do pracy, a wczoraj do 23, jeszcze na przedpokoju z remontem działał
U nas tez jest 100% skutecznosc - 1 mezczyzna w domu i do tego chory, chodzi w maseczce, kaszle i charczy, spimy osobno
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
robilam wczoraj na allegro handel i goscio mi o 16 przelew zrobil, a do mnie jakos nie wplynelo jeszcze, myslalam,ze to szybciej idzie..
Jest kilka mozliwosci -
a) jesli robil w Twoim banku to przelew masz szybko na koncie
b) jesli robil z innego banku, to przelew zwykle jest nastepnego dnia
c) jesli robil z platnosci allegro to najpierw wplaca pieniadze na konto allegro (1 dzien), a potem allegro wyplaca na Twoje konto (2 dzien). A ze ta opcja jest teraz najprostsza i najpopularniejsza, to zakladam, ze pewnie z niej skorzystal.

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na czerwone krostki po goleniu najlepsze są hydrolaty z Biochemii Urody. Jak się posmaruje zaraz po goleniu, to nic nie wylezie. Ja mam oczarowy, aloesowy, z kocanki i róży. Mój TŻ używa ich, jako wody po goleniu.
A ja polecam Bubchena z cynkiem, jest boski na podraznienia i krostki.

Przyszedl dzisiaj moj pajacyk z allegro, bardzo jest milusi w dotyku i rzeczywiscie stan idealny - wyglada jak nowka!
http://allegro.pl/pajacyk-welurowy-c...446121638.html

Wklejam Wam jeszcze ciekawostke - porownanie rozmiarowek ciazowych. Obie pary majtek sa w rozmiarze M ciazowy, sa to majtki nisko wyciete pod brzuchem. Biale sa z firmy Canpol Babies, granatowe - Mothercare. Niby ten sam rozmiar, a roznica widoczna golym okiem, co nie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg galoty.jpg (78,5 KB, 25 załadowań)
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 14:57   #2194
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no powiem ci ze ja do niej chodze od poczatku ciazy, to moj lekarz rodzinny i tak nagle sie zainteresowala, zamierzam odpoczac pokaznie na tym zwolnieniu.
ups, to coś musiałam ominąć w czytaniu... zbudynienie wiadomo

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:02   #2195
24kasia86
Wtajemniczenie

anula_81 ja w styczniu tez nic nie przytylam i gin mi nic zlego nie mowila... a krew w moczu moze byc od golenia, stosunku itp. glowa do gory! i masz racje odpoczywaj

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Trzymam
Ja do glukozy wcisnełam pół cytryny i wypiłam na 2 razy.
Po godzinie pobrały mi jeszcze raz krew,wyniki bedą jutro.
Miałam robioną krzywą z obciążeniem 50g glukozy.
A Ty Grazin dlaczego po 2 godzinach miałaś dopiero pobieraną krew.
ja mialam robiana krzywa z 75g glukozy od razu i tez pobierali mi przed wypiciem i dwie godziny po wypiciu
Nikosia

Stary 2011-02-17, 15:04   #2196
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Trochę nas jest z tego łódzkiego... zjedziemy się kiedyś wózeczkami w manufakturze?
Ja się zgłaszam na ochotnika

Cytat:
Ale pedzicie z tymi postami ola wiec pokazuję, jak zwykle ostatnio ubrana po domowemu, czyli w dresach
Cytat:
Oto mój brzusio z Piotrusiem w środku
Cytat:
no! to teraz ja pokażę swój brzuchol
Wszystkie trzy brzuszki śliczne no i każdy inny
Eweska, ja to coś czuję że Twoi chłopcy to już ponad dwójkę ważą

Cytat:
(...)
Dziewczyny, na czerwone krostki po goleniu najlepsze są hydrolaty z Biochemii Urody. Jak się posmaruje zaraz po goleniu, to nic nie wylezie. Ja mam oczarowy, aloesowy, z kocanki i róży. Mój TŻ używa ich, jako wody po goleniu.
Ooo anulinko widzę, że hydrolatów używasz, jak się cieszę! I mam do Ciebie pytania. Otóż zamówiłam sobie trzy hydrolaty na allegro, różany, oczarowy i lawendowy i one okropnie śmierdzą, starą szafą a wręcz starą ścierą Nie wiem, może się za dużo po nich spodziewałam ale czytałam że woda różana tak pięknie pachnie a jak się wczoraj prysnęłam to przez minutkę zapach był ok a później normalnie taki smród... nie mogłam tego z siebie zmyć.
I teraz nie wiem, czy mam je reklamować i pisać do babki z allegro, że to syf, czy to normalne Plisss, help!

anula - super Nie dość, że masz namiar na polskiego ginka to jeszcze zwolnienie Nooo, bardzo się cieszę

Dziewczynki a ja Wam jeszcze nie pisałam jaki mam problem... nie wiem jak mam pakować ciuszki małej do komody Ja jestem takim ciumokiem pod tym względem, nie dość że nie umiem składać rzeczy to jeszcze nie umiem rozplanować co gdzie ma być.
Mam nawet te organizery do komody: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631
ale i tak nie wiem co i jak

Dzisiaj rano próbowałam coś pukładać no i d...pa, macie jakiś system na dziecięce ciuszki?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:07   #2197
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
eweska jakie okrąglutkie M2!

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

jaki okragly czy mi sie zdaje czy do gory podskoczyl?
może troszkę podskoczył, albo jeden synal się wyżej ulokował bo czasami nawet ciężko mi normalnie siąść bo czuję ucisk własnie tak wysoko pod cyckami :P
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
eweska piękny brzusio

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość

Eweska świetny masz ten brzuch, taki do przodu

Cytat:
eweska aż mi kopara opadła! ale chłopaki rosną no i żadnego rozstępu

Cytat:

Brzuszek eweski , wyjątkowo okazały i śliczny zmobilizował mnie ( a właściwie TŻ ) do cyknięci fotek.

Oto mój brzusio z Piotrusiem w środku ( oczywiście wersja stroju typowo domowa ). Aktualnie jestem 7 kg na plusie.

Piękny brzuszek

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Eweska-ale masz brzuchol! Jak Ty sobie radzisz...jestem pełna podziwu dla Ciebie teraz się pewnie jeszcze troszkę namęczysz ale dzieciaczki po przyjściu na świat wszystko Ci wynagrodzą!
Powiem ci że daję radę ze wszystkim, ciężko mi sie schylać ale daję radę, buty jeszcze sama sobie zakładam

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
gusiagatko eweska anulinka śliczne macie brzuszki

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
eweska super

anulinko slodki, taki malusi

Cytat:
no! to teraz ja pokażę swój brzuchol sorki za jakość zdjęcia, ale sama robiłam.
dokładnie 26tydz 4dz.
tak w ogóle to Andziot pisała o naczynkach na brzuchu i ja też mam taki jakiś ten brzuch nie wiem... sino-czerwony? na ostatnim zdjęciu widać

Piękny i jaki duży
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:12   #2198
moniqac
Zadomowienie

gusiagatko, anulinka the_sania
brzuszki po prostu rewelacyjne!!!!! naprawdę.

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
n
Gugasiatko
zrob mi przyjemnosc i przytyj z 10 kg
wyplułam kawałek banana którego miałam w buzi .

Cytat:
Ale pedzicie z tymi postami
synal cyknął mi zdjecia brzuchola wiec pokazuję, jak zwykle ostatnio ubrana po domowemu, czyli w dresach
eweska.... miodzio ! po prostu miodzio.

Cytat:
a ja dzisiaj bylam na wizycie u mojej lekarki prowadzacej- jak juz wiecie u nas lekarz rodzinny prowadzi ciaze, i jak sie dowiedziala, ze mam ciagle takie uplawy i plamienia, i ze mialam kilka razy juz slady krwi w sluzie, to sie zainteresowala plus od razu badania trzustkowe- bilirubiny itp no i jeszcze sladowe ilosci krwi w moczu wiec od razy wypisala mi zwolnienie do 8 marca, zebym sie nie przemeczala, mam odpoczywac, niekoniecznie lezec caly czas, bo nie wiadomo skad te plamienia, ale skoro na USG wszystko bylo dobrze, to pewnie nic strasznego ale nie powinno ich byc. jak by pokazala sie krew gdziekolwiek to do szpitala a jak nie to podala mi kontakt do prywatnego polskiego ginekologa, ktory jest w sumie tanszy niz ten u ktorego bylam, i przyjmuje 10 minut piechotka kolo mojego domu! wiec sie umowilam na przyszly czawrtek, zeby mi sprawdzil szyjke, te uplawy itp.
troche mnie pani doktor wystraszyla, ale z drugiej strony dobrze, ze sie zainteresowala, i kazala nie bagatelozowac nic, i najwazniejsz etez te moje trzustkowe wyniki krwi bo powiedziala, ze jak cos nie tak z hormonami trzustki to wtedy latwo o przedwczesny porod. ona w ogole zakrecona i tlumaczy wszystko lakonicznie. ale grzecznie pojechalam do domku i wpakowalam sie od lozeczka, po drodz podrzucilam jedynie do pracy zwolnienei, a w pracy znowu jakies problemy finansowe itp, wiec w sumie ciesze sie ze mam zwolenienie. staram sie nie stresowac.
moj TZ dzis jedzie po probniki farb i w weekend bedzie malowal pokoik malutkiej! a ja sie chyba zdrzemne z nadmiaru wrazen.
i pani dodatkowo powiedziala, ze bardzo malo przytylam bo tylko kilogram od 6 tygodni, ze troche mi sie waga zatrzymala, ze to dobrze ale ja to zainteresowalo?!?!
ale nic siedze sobie w domku, pod kocykiem i bede odpoczywac
i mialam wreszcie czas by was doczytac

a ja wlasnie mam wrazenie, jak juz kilka razy pisalam, ze moj brzuszek albo zmalal, albo jest nizej duzo bo jakos znajduje pozycje do spania i coraz latwiej mi sie przekrecac, sama nie wiem. jedyne co mnie budzi to zgaga i malej kopanko
gorzej jest w ciagu dnia, bo tchu brak, nie da sie schylic dobrze, o goleniu jak piszecie to w ogole moge zapomniec, gimnastyka totalna, paznokcie tez maluje u ngo choc latwo nei jest ale juz tak niedaleko do konca
kochana ty nie mysl bynajmniej o pracy, ja tez dzisiaj na 2,5 tygodnia zostawilam wszystko bez ostrzezenia, nawet mnie nikt nie zatrzmywal,wyslali mnie od razu do domku. i dziwnym trafem mimo mojego pracoholizmu mnei to nei martwi, ale bede mogla szczesliwie skonczyc twoja wizualizacje lazieneczki!!!jupiii wiem, ze troche pozno, ale widzisz jakie ja mam wariatkowo tutaj
ojej.... dobrze że się tak zainteresowała - lepiej mieć spokojne sumienie, na pewno wszystko jest OK!
a łazienką KOchana się nie martw - fachowcy za dwa dni najwcześniej będa kłaść kafelki, a ja CI pisałam, że przeciez to nie jest potrzebne.

Ty musisz teraz odpocząć! i dobrze (!!!) że masz to L4 .

Cytat:
Princi mamy obie spiczasty i obie będziemy miały chłopców
ja mam brzuchol od samych cycków - sądzę że to dlaetgo że mały jest po prostu o 3tyg (tak było na ostatniej wizycie - za tydzięn okazę się czy znowu ta różnica się nie powiększyła) większy niż jego "wiek ciążowy". i obawiam się że mój brzuch nie nadąża rosnąć za nim - a też będę miała chłopaka.
czasami mamw rażenie że mi zaraz pęknie cała skóra nad pępkiem - jest tak naciągnięta.

co do golenia
- i zbudynienia przy okazji - kiedyś jak się goliłam, oczywiście na oślep, bo już tam nic nie widzę , nie zauważyłam jak się zacięłam - nie wiem jak to możliwe, że nie poczułam, bo to było tak bardzo ... bardzo.... nisko , jak poszłam później siusiu i zobaczyłam krew na papierze toaletowym - myślałam, że zemdleje ze strachu i TZta zganiałam z łóżka żeby mnie do kliniki zawiózł, bo przeciez krwawię - ale zaraz poszłam się "wytrzeć" jeszcze raz chusteczką odświeżającą .... zaczeło szczypaaaaaaaać.... a TZ powiedział, że sam mnie od tamtej chwili będzie golił .

Aga.M
- a napisz mi czy się u nas płaci za szkołę rodzenia - idzie się razem z TZ? mam wizyte 25.02 i chce się zapisać.

daisy - dzięki Kochana za namiary na Deltim.

dziewczyny - zapłace za przeszycie guzików w płaszczu nie cierpie tego, a już mi baaaaaaaaaardzo ciasno.

aha - kupiłam sobie koszulkę do spania i bluzkę - mogę polecić sprzedawcę i "towar" bo super, jestem bardzo zadowolona! i cena też super. zaraz sobie domówie .
http://allegro.pl/bluzka-podkreslaja...451245259.html
i
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...441678265.html

na dowód brzucha od cycków wklejam fotkę 28tc - wprawdzie kokardka trochę zasłania, ale idzie od samej góry. póki co mam +6, ale po ostatnich spotkaniach z pączkami, będzie więcej .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (15,4 KB, 42 załadowań)

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:12   #2199
eweska
Moderatoreska

Nadrobiłam dalej bo w jednym poście by mi sie wszystko nie zmieściło
Cytat:
noooo juz pokazny brzuszek! ale jaki sliczny, zadbany, bezrozstepowy, nic! cuudo!
na razie się nie rozstapiłam na szczęście, oby tak dalej

Odpoczniesz sobie na L4 dobrze że lekarka w końcu sie zainteresowała.

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Eweska, ja to coś czuję że Twoi chłopcy to już ponad dwójkę ważą
Pewnie tak, jeśli rosną jak do tej pory to pewnie już ponad 4kg noszę w brzuszku A mama na wadze dużo nie przytyła w ciągu miesiąca 1kg :P
We wtorek idę na wizytę to się dowiem

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-02-17 o 15:15
Stary 2011-02-17, 15:13   #2200
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Ooo anulinko widzę, że hydrolatów używasz, jak się cieszę! I mam do Ciebie pytania. Otóż zamówiłam sobie trzy hydrolaty na allegro, różany, oczarowy i lawendowy i one okropnie śmierdzą, starą szafą a wręcz starą ścierą Nie wiem, może się za dużo po nich spodziewałam ale czytałam że woda różana tak pięknie pachnie a jak się wczoraj prysnęłam to przez minutkę zapach był ok a później normalnie taki smród... nie mogłam tego z siebie zmyć.
I teraz nie wiem, czy mam je reklamować i pisać do babki z allegro, że to syf, czy to normalne Plisss, help!
Poszłam powąchać moje buteleczki, żeby dokładnie napisać.
U mnie śmierdzi ( chociaż niektórzy twierdzą, że pachnie maggie ) tylko hydrolat z kwiatu kocanki.
Pozostałe 3: z róży, oczarowy i rozmarynowy pachną. Każdy na swój sposób.
Ja kupuję hydrolaty na www.biochemiaurody.com i nigdy nie miałam zastrzeżeń do tych produktów. Przed ciążą używałam jeszcze kwasu hialuronowego oraz 2 czy 3 rodzajów serum.
Myślę, że żaden z Twoich nie powinien śmierdzieć, no chyba, że Ci się węch jakoś w ciąży wyostrzył
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:13   #2201
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
anula - super Nie dość, że masz namiar na polskiego ginka to jeszcze zwolnienie Nooo, bardzo się cieszę

Dziewczynki a ja Wam jeszcze nie pisałam jaki mam problem... nie wiem jak mam pakować ciuszki małej do komody Ja jestem takim ciumokiem pod tym względem, nie dość że nie umiem składać rzeczy to jeszcze nie umiem rozplanować co gdzie ma być.
Mam nawet te organizery do komody: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631
ale i tak nie wiem co i jak

Dzisiaj rano próbowałam coś pukładać no i d...pa, macie jakiś system na dziecięce ciuszki?
no tez sie ciesze, zmartwilam sie jej reakcja, a wlasciwie zestresowalam, bo przeciez nagle takie zainteresowanie? ale staram sie nei przejmowac tylko odpoczywac, grynt to pozytywne nastawienie!
co do ukladania, mnei zostalo jeszcze kilka do uprania, welenka itp delikatne pranko, ale tez nie mam zielonego pojecia, szczegolnie, ze ja nei bede ukladac w komodzie tylko w szafie, i juz wogole nie umiem sobie poradzicm, w rezultacie wszystko lezy w jakims braku porzadku totalnym
a ty Moria kupujesz w koncu przewijak? materac tylko tak? a reszte TZ buduje? bo ja mam taka komode jak ty kupilas w sypialni i to wlasnie niedaleko lozeczka malej bo na poczatku tu bedzie stalo wiec pieluszki itp beda w tej komodzie i tak sie zastanawiam czy nei wystarczy tylko kupic tego materacyka i kklasc go na komodzie? bo najwygodniej z pewnoscia bedzie mi jednak przewijac mala w sypialni skoro tu bedzie spala....
a wy dziewczyny jak w koncu rozwiazujecie ten problem?
Cytat:
anula_81 ja w styczniu tez nic nie przytylam i gin mi nic zlego nie mowila... a krew w moczu moze byc od golenia, stosunku itp. glowa do gory! i masz racje odpoczywaj

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

ja mialam robiana krzywa z 75g glukozy od razu i tez pobierali mi przed wypiciem i dwie godziny po wypiciu
odpoczywam** wreszcie)))))))

Kasiula a ty jak sie czujesz? oprocz kataru trzyma jeszcze przeziebienie?
Cytat:
ups, to coś musiałam ominąć w czytaniu... zbudynienie wiadomo
nic sie nie dzieje, mnie tez dopada zbudynienie mniej wiecej dwa rzy dziennie
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Minymo. Bardzo mi odpowiada ich kolorystyka i to, ze obrazki nie sa jakies infantylne. Czy sa tu jakies dziewczyny z Danii, ktore maja dostep do ich sklepow?
http://allegro.pl/listing.php/search...category=11764

Przyszedl dzisiaj moj pajacyk z allegro, bardzo jest milusi w dotyku i rzeczywiscie stan idealny - wyglada jak nowka!
http://allegro.pl/pajacyk-welurowy-c...446121638.html
ja mieszkam w Norwegii i czesto zamawiam rzeczy z Danii, jak chcesz moge ci cos zamowic, ale przesylki z Norwegii do PL sa dosc drogie, ale nie ma problemu jesli chcesz to mow.

a pajacyk sliiiczniasty!

ogladam MAD MANA, uzalezniam sie od tego serialu genialny jest!. uwielbiam mode lat 50-tych!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:14   #2202
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

eweska.... miodzio ! po prostu miodzio.

na dowód brzucha od cycków wklejam fotkę 28tc - wprawdzie kokardka trochę zasłania, ale idzie od samej góry. póki co mam +6, ale po ostatnich spotkaniach z pączkami, będzie więcej .

super brzuszek kochana, ładne mieszkanko dla syneczka
Stary 2011-02-17, 15:20   #2203
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

anula_81, cieszę się, że sobie w końcu odpoczniesz.
Jesteś jedną z najbardziej zapracowanych kobiet na wątku
Najwyższa pora.
Stary 2011-02-17, 15:23   #2204
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:

ja mieszkam w Norwegii i czesto zamawiam rzeczy z Danii, jak chcesz moge ci cos zamowic, ale przesylki z Norwegii do PL sa dosc drogie, ale nie ma problemu jesli chcesz to mow.
Nie nie, raczej chodzilo mi o to, czy masz mozliwosc podotykania i sprawdzenia ich rzeczy w sklepie albo jak to sie sprawdza w pralce podczas prania. Jak bede chciala to pozamawiam na allegro, bo z przesylka nie wychodzi jakos super drogo. A wzory naprawde mi pasuja, chociaz nie wiem - jakies te pajace i bodziaki wydaja mi sie takie dlugie, na jakies dlugie dzieci.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:23   #2205
the_sania
Wtajemniczenie

dziękuje dziewuszki tyle komplementów na tym wizażu hu huu

Anula też uwielbiam Mad Mana i ta moda... najbardziej lubię patrzeć na Jane, jak wije się w tych kieckach hihi.. no i w sumie Betty też jak te sukienki na wytworne kolacje założy.. śliczne są sukienki hehe za to Peggy

Moniqac jaki Ty masz mały brzuszek o jejkuuu może faktycznie dlatego, że od samych cycochów Ci idzie

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:24   #2206
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

jaka chudzina......jejuuuu ale zazdroszcze, piekny malusienki brzusio i sliczna szczuplutka mamusia
dziękuję

Cytat:

gusiagatko[/B] jaka Ty chudzinka patrząc na Twoje zdjęcie, aż zerknęłam na moje z tego okresu ciąży (5tyg wstecz) hehe stwierdzam, że brzuszek rośnie baaaardzo szybko
ja ma teraz takie śmieszne wrażenie, że z każdym dniem mój brzusio odrobinkę większy

Cytat:

Oto mój brzusio z Piotrusiem w środku ( oczywiście wersja stroju typowo domowa ). Aktualnie jestem 7 kg na plusie.
Śliczny i Ty zgrabniutka

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Gusia- faktycznie, szczuplutka jesteś! i jaki masz śliczny brzuszek z chęcią oddam Ci kilka moich kg
dziękuję

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
gusiagatko eweska anulinka śliczne macie brzuszki
dzięki vanes

Cytat:
no! to teraz ja pokażę swój brzuchol

Super brzuszek A te buciki po prostu Też chcę takie!

Cytat:
gusiagatko, anulinka the_sania
brzuszki po prostu rewelacyjne!!!!! naprawdę.
dziękuję Twój też superaśny

Czekam na wiadomości o płci Jakaś taka niecierpliwa i ciekawska się zrobiłam

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:30   #2207
moniqac
Zadomowienie

Cytat:

super brzuszek kochana, ładne mieszkanko dla syneczka
dziękuje

nagiego nie pokazę, bo mam kilka blizn po operacjach i mi ciągle widać . pępek nie wystaje, ciągle wklęsły, ale zauważyam że dwie blizny które miałam głęboko w pępku zaczęły być bardziej na wierzchu więc coś się rusza z pępkiem .

powiedzcie mi - co myślicie o takim wózku? czy ma coś co Was odrzuca ? tzn odrzuca wózek? wydaje mi się ok, ale się nie znam .

http://allegro.pl/graco-wozek-symbio...449406153.html

przeczytałam własnie że pękają koła

szukam wózka z obracaną rączką i żeby spaceróka mogła się układać w różnych pozycjach i nie wiem jakie .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-02-17 o 15:35
Stary 2011-02-17, 15:33   #2208
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

jest jakby to powiedziec- pociagly podobnie jak moj

Cytat:

Kasiula a ty jak sie czujesz? oprocz kataru trzyma jeszcze przeziebienie?
wiesz czuje sie slaba, troche mnie kosci bola...ale ten katar dobija mnie najbardziej

eweska no i pewnie dlatego masz brzuszek wyzej, a jak ci sie oddycha w takim badz razie? bo ja nosze jedno dziecko ale nieraz musi mi przyciskac przepone bo mam plytki oddech, a teraz jak mam ten katar to juz w ogole

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

ide poraz trzeci chyba zrobic sobie herbaty z miodem i cytryna... juz mam dosyc tego dziadostwa!!! ale jak juz mokry mam katar to puszcza. Ciekawe jak to przeziebienie wplynie na wyniki badan morfo i moczu, ktore musze zrobic za okolo tydzien. Jak sadzicie??
Nikosia

Stary 2011-02-17, 15:34   #2209
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczyny, dziękuję bardzo za miłe opinie o moim M2 z Piotrusiem w środku
Podbudowałyście mnie i to bardzo. Nie wiem, skąd u mnie takie nastroje. Chyba mi się od TŻ udziela, a on się cały czas martwi kasą i nierzetelnymi pracodawcami i kontrahentami.

Z drugiej strony powinnam się cieszyć, bo wszystko na to wskazuje, że będę miała co robić siedząc z Piotrusiem w domu. Dzisiaj doszło mi kolejne zajęcie ( papierkowe oczywiście ). Mam nadzieję, że uda się nam wszystko tak ułożyć, abym i ja ( poza zasiłkiem macierzyńskim - pewnie z 1000 zł ) dorobiła jeszcze trochę do budżetu domowego, nie zaniedbując przy tym naszego synka.

Na poprawę nastroju zjem sobie Monte ( to nowe ) - takie prosto z lodówki. Uwielbiamy z Piotrusiem

Aha, jeszcze wczoraj dowiedzieliśmy się, że nie musimy kupować fotelka samochodowego, bo Zuzia powoli wyrasta z tego, co ma mój brat i chętnie go nam pożyczy.
Cieszymy się, bo kasa przyda się na coś innego .

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2011-02-17 o 15:36
Stary 2011-02-17, 15:36   #2210
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:

Aga.M
- a napisz mi czy się u nas płaci za szkołę rodzenia - idzie się razem z TZ? mam wizyte 25.02 i chce się zapisać..
Moniqac masz bardzo zgrabny brzuszek
I tylko 6 kg do przodu. Ja mam późniejszy termin porodu, a przytyłam już 7 kg, ale ja się tak obżeram słodyczami, że szok. No chociażby dzisiaj, jest dopiero 15:32, a ja już zjadłam tą największą paczkę m&m, 10 lizaków chupa chups, 2 paczuszki czekoladowych LuGo i rogala z dżemem. I dzisiejszy dzień jest taki lajtowy, wyczyściłam tylko to, co zostało w szafce, bo mąż dopiero przyjedzie z pracy z zakupami.

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to jest płatna - 300 zł za 4 spotkania. Ja nawet nie pytałam, czy można z mężem, jakoś przyjęłam to za pewnik i idziemy razem. Jak rozmawiałam z położną i się zapisywałam, to mąż stał obok, więc może by coś powiedziała, gdyby to było tylko dla kobiet.
Teraz spojrzałam na stronę http://narodziny.com.pl/index.php?page=szkola i jest napisane, że "zapraszają wszystkich przyszłych rodziców", więc ojców chyba też

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:37   #2211
moniqac
Zadomowienie

Cytat:

Moniqac jaki Ty masz mały brzuszek o jejkuuu może faktycznie dlatego, że od samych cycochów Ci idzie
wydaje się mały ale tak mi się wydaje że jest za mały dla Szymcia .

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

dziękuję Twój też superaśny

Czekam na wiadomości o płci Jakaś taka niecierpliwa i ciekawska się zrobiłam
dziękuje .

Stary 2011-02-17, 15:43   #2212
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Moniqac masz bardzo zgrabny brzuszek
I tylko 6 kg do przodu. Ja mam późniejszy termin porodu, a przytyłam już 7 kg, ale ja się tak obżeram słodyczami, że szok. No chociażby dzisiaj, jest dopiero 15:32, a ja już zjadłam tą największą paczkę m&m, 10 lizaków chupa chups, 2 paczuszki czekoladowych LuGo i rogala z dżemem. I dzisiejszy dzień jest taki lajtowy, wyczyściłam tylko to, co zostało w szafce, bo mąż dopiero przyjedzie z pracy z zakupami.

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to jest płatna - 300 zł za 4 spotkania. Ja nawet nie pytałam, czy można z mężem, jakoś przyjęłam to za pewnik i idziemy razem. Jak rozmawiałam z położną i się zapisywałam, to mąż stał obok, więc może by coś powiedziała, gdyby to było tylko dla kobiet.
Teraz spojrzałam na stronę http://narodziny.com.pl/index.php?page=szkola i jest napisane, że "zapraszają wszystkich przyszłych rodziców", więc ojców chyba też
oj kobieto zaszalalas ze slodyczami bys sie podzielila a nie sama tak pocichaczu swoja droga dobrze myslalas:"zjem wszystko to nie bedzie mnie kusic"
Nikosia

Stary 2011-02-17, 15:45   #2213
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Chciałam oznajmić wszem i wobec, że za trzy miesiące zamieszka z nami Sebuś

lekarz powiedział, że bardzo niesmiały jest, nie rozłożył nog tak zeby można zdjęcie zrobić.
wymiarów też nie znam. jutro znowu ide na wizytę i po l4. bo dzisiaj tylko usg w szpitalu.
jak to lekarz stwierdził widział bioderko i "kawałek sikawki"
Stary 2011-02-17, 15:46   #2214
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
wydaje się mały ale tak mi się wydaje że jest za mały dla Szymcia .

dziękuje .
mi tez sie moj wydaje maly ale skoro moja stokrotka wazyla w 29tc srednio 1404g to jakos nie patrze juz za czesto w lustro moze twoj tak jak moja lezy wyprostowany glowka do dolu
Nikosia

Stary 2011-02-17, 15:46   #2215
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

the sania i moniqac też brzuszki macie świetne
ja to dopiero moje nowe fotki jutro wstawię do albumu bo zacznę 30 tydzień i oby mój maleńki siedział w moim brzuchu jeszcze te 10 tygodni.

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:47   #2216
24kasia86
Wtajemniczenie

do tego dochodzi lozysko wysoko
Nikosia

Stary 2011-02-17, 15:47   #2217
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
oj kobieto zaszalalas ze slodyczami bys sie podzielila a nie sama tak pocichaczu swoja droga dobrze myslalas:"zjem wszystko to nie bedzie mnie kusic"
Kasia ... niestety, ale pomyślałam "mogę zjeść wszystko, bo mąż za chwilę przyjedzie z nową dostawą". No przecież musiałam miejsce w szafce zrobić, nie
Nie ma żartów, ja codziennie jem tyle słodyczy, przed ciążą też jadłam, ale teraz, to jest totalna masakra.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:48   #2218
eweska
Moderatoreska

Cytat:

eweska no i pewnie dlatego masz brzuszek wyzej, a jak ci sie oddycha w takim badz razie? bo ja nosze jedno dziecko ale nieraz musi mi przyciskac przepone bo mam plytki oddech, a teraz jak mam ten katar to juz w ogole
Czasami nie mogę wziąść pełnego oddechu, ale nie jest to zby częste, więc dzieciaczki staraja się jak najmniej dokuczać mamusi :P
Stary 2011-02-17, 15:48   #2219
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

lekarz powiedział, że bardzo niesmiały jest, nie rozłożył nog tak zeby można zdjęcie zrobić.
wymiarów też nie znam. jutro znowu ide na wizytę i po l4. bo dzisiaj tylko usg w szpitalu.
jak to lekarz stwierdził widział bioderko i "kawałek sikawki"
a jednak dziewczyny maja nosa super
szkoda ze fotki nie masz.
Nikosia

Stary 2011-02-17, 15:49   #2220
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Gratulacje
Czyli miałyśmy rację
A siusiaczki dalej górą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości