|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
u nas się daje
oczytałam pobieżnie ![]() i chciałam tylko powiedzieć, ze nadaje sie do zakładu zamkniętego, ze względu na ostatnie stadium zakupoholizmu. Dzis czekałam na koleżanke i z nudów weszłam do lumpka, wyszłam z całą siatą ciuchów dzieciowych.
|
|
|
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3094 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tak czeka cię kupę pracyyy w domu... ale to chyba będzie miłe sprzątanie ![]() Cytat:
|
|
|
#3095 | ||
|
Wtajemniczenie
|
tak tak, wiem madziu tylko jest jeden problem u mnie na całe miasto jest chyba ich 2 albo trzy z tego co się orientuje , chodzi o państwowe ale tych prywatnych to juz sporo jest nawet , a nie widzi mi się zarobić 1500 zł z tego 800 zł na żłobek, plus dojazdy i sniadania to może z 300 zł by mi zostało , co to za pieniądze a jak byłby to państwowy to wtedy rozumiem płaci się tylko za wyżywienie plus , dodatkowo godziny jak dziecko dłużej zostaje , ale to akurat nie miała by miejsca i spoko ile te wyżywenie 200 zł 300 zł max bo Dominik je tylko jeden obiadek , a tak to mleko, pampersy swoje i inne też więc spoko , no ale cięzko bardzo żeby dziecko się dostało a nie mam takich wytyków żeby się udało , liczyłabym na łud szczęścia a u mnie to z tym szczęściem to ciężko
Cytat:
Cytat:
uuu... Dominik średnio dał mi pospac , znowu ma katar od ząbków , jejku normalnie wykończę się
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
||
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
oooo jutro o 18 w kuchennych rewolucjach ma być tyska restauracja - szczerze mówiąc tylko coś o niej słyszałam ale nigdy tam nie byłam hahaha
![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
ehsss ja wstawiałam do 3 a wojtek od 3 do rana.. bosko..
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
halo
Cytat:
madzia - nowa fryzura - bomba! nie zapuszczaj wiecej wlosow! tak ci jest slicznie agus - oba domki malutkiej zarowno brzuszkowy i ten na kolkach fajniutkie! kasia - dla tej pielegniarki biedny dominik! nie dziwie sie twojej reakcji na nia!Ana - sluzba zdrowia achhhhh mimo ze moj tz pracuje w sluzbie zdrowia i w szpitalu czesto udaje sie nam zalatwic cis "bez kolejki" to calkowicie rozumiem ludzi narzekajacych, za duzo historii slyszy sie m.in. o takim czekaniu jak twoja babcia-ach szkoda slow! Ja dzis sama w domu, tz w pracy do 19 a musze ta prezentacje zrobic - znow bedzie gimnastyka zeby malucha przy okazji zabawiac...a troche z tym roboty bedzie. Przywiozlam wczoraj mnostwo zdjec od rodzicow i udalo mi sie dotrzec tez bo babci po fotki a jeszcze ciasto rodzicom musze upiec ale tu juz mi braciszek ma pomoc-przyjdzie pobawic sie z tomciem zebym mogla spokojnie zajac sie w kuchni.
|
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym w lumpku chciała tyle kupić ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a apropos ciucholandow, sliwenka bywalas w szwajcarze w racku ?? mysmy tam z kolezankami cuda upolowaly... |
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
cinamon caffe
byłam w szwajcarze ale teraz się popsuł za czasów studiów było pełno cudów ale chyba się właściciel zmienił, moje największe łowy lumpkowe to była kurtka na narty z h&m i dla TŻ nowe spodnie narciarskie
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu przykro mi, że Dominika tak kłuli ja to bym tą pielęgniarkę tam chyba udusiła. Ja jak chodziłam na szczepionki to niestety zawsze trafiałam na taką co jakaś nie czuła jest i jak tylko Bartuś płakała to zaraz mówiła "jaki wrażliwy" i w ogóle, a przecież takie malutkie dziecko to boli.
Madziu ładnie wyglądasz totalna zmiania pozytywna oczywiście. Ja teraz zapuszczam włoski, bo mąż woli mnie w długich. Obcięłam, bo miałam akurat taką ochotę, ale już po miesiącu zachciało mi się znowu długich hehe i jak już zapuszcze to raczej przy takich zostanę ![]() Co do ciucholandów to ja też mam manię. Kiedyś miałam niedaleko taki fajny dziecięcy ciucholand i ciuszki prawie nowe tam ich najwięvcej dla Bartusia kupiłam, ale teraz go zlikwidowali niestety. U mnie na osiedlu jest jeszcze jeden, ale żadko się trafi coś fajnego
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
|
|
#3103 | |||
|
Rozeznanie
|
hej
![]() anika222 super Ci w blondzie u nas też się daje zaproszenia brzuszek ślicznie wygląda Cytat:
![]() a co do mebli to mówiłam, że to było nasze odczucie. Wydawały nam się takie "cienkie" ( nie wiem jak to określić) . Może dlatego, że w salonie mamy ciemne, "ciężkie" meble i przy nich tak licho wypadały ![]() ja na razie tez nie farbuję, ale to dlatego, że nie chcę mieć problemu z odrostami ale.. ostatni zauważyłam 5 siwych włosów więc pewnie trzeba będzie zacząć Cytat:
( z całym szacunkiem dla wizazowch urzędniczek )Cytat:
Madzialenka12344321 świetnie Ci w krótkich włosach, ale jak u aniki wolę Cię w jaśniejszych Mnie ostatnio rudyyy kusi
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki coś ciekawego jest ma www.k.pl
|
|
#3105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze mi dziecko obrażają, maskara , nie wiem przecież to szpital dziecięcy a pojęcia zero , no cóz trudno hej kurde mam mały problem z tą pracą , kurcze nie wiem gdzie te duże tabele umieścić ja wiem że jako załączniki ale te załączniki gdzie na końcu pracy tzn po zakończeniu na każdej osobniej stronie załącznik no bo w spisie terście będe miała spis tabel , spis rysunków i spis załączników , ale gdzie te tabele wszystkie umieścić, bo one są na jakieś 2, 5 strony i nie wie juz sama
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
||
|
|
|
#3106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie było mnie jak przyjmowali i badali babcię na początku... A poza tym babcię to łatwo ugłaskać i jakbym chciała interweniować to by kręciła głową, że nie potrzeba ![]() Noszzz kurde jak sobie to przypomnę to... ![]() No Twoim miejsca zrobiłabym to samo w ogóle mój mąż wymyślił jak to powinno wyglądać lekarze, szpitale i prywatne i państwowe... ale jeżeli idę do lekarza prywatnego to państwo to finansuje, tzn. oddaje mi taką cześć pieniędzy jaką płaci w państwowym, a jeżeli ja wybrałam droższego? trudno, chciałam lepszego (w moim poważaniu) dopłacam resztę. Oczywiście lekarz może wybrać tylko jedną opcję czy pracuje państwowo czy prywatnie. Mi by taka koncepcja odpowiadała ![]() Cytat:
A to maszeruj do fryzjera ja tez zawsze żałowałam ściętych włosów... do momentu... we wrześniu ścięłam pierwszy raz włosy u dobrej fryzjerki i wtedy nie pożałowałam, tym razem też byłam u niej i nadal nie żałuję! wielkie wow bo nikt mnie nie potrafił zadowolić ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mój szwagier studiuje ratownictwo medyczne, więc jest szansa, że tez się załapię na jakieś wtyki aczkolwiek on będzie podobno chciał zmieniać kierunek na lekarski
|
|||
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia będę bezczelna
ja się wypisuje z takiego grona nie wyspanych mam ![]() ale wiesz.. jak chcesz to cię zabiorę ze sobą ![]() śliweńka wiesz co ja nie wierzę w ten program oglądam go zwykle w niedziele - powtórkę przed południem bo i tak przed basenem nie ma nic do roboty.. i często jestem zniesmaczona zachowaniem pani Magdy, no i hmm niby tak super a już kilka restauracji zbankrutowało.. ja rozumiem że ona wszystkiego za nich nie załatwi ale czasem jej pomysły mnie bawią.. totalnie zmienia specyfikę lokalu kupę kasy muszą wsadzić a przecież i tak są na skraju bankructwa.. nikt na bank cudów nie obiecuje ale ja mam wrażenie że ona się często czepia pierdół, szczególnie jak nie ma się do czego przyczepić - no i suma sumarum ta tyska restauracja jak byłą w centrum to była znana jak zmienili jej siedzibę i przenieśli na koniec miasta i to w takim dziwnym miejscu niby przy jeziorze lesie ale z "dupy"s trony że się tak brzydko wyrażę.. to totalnie przestali tam ludzi chodzić... no i powiem szczerze że jak było o niej cicho i nikt nic nie polecał to dalej tak jest a niestety w tej branży zarabia się na poleceniu przez klienta.. w tychach jest coś koło 150 tys mieszkańców więc to nie jakaś ogromna metropolia a ja nie znam nikogo kto by o niej słyszał jadł itd.. co śmieszne nawet znajomi znajomych.. więc kiepsko to widzę.. nawet w tyskiej gazecie jak był szum że kuchenne rewolucje w tychach i potem jak pisali że odcinek będzie emitowany to jak gadaliśmy ze znajomymi to nikt tam nie był i nikt z ich znajomych czy nawet rodziców też.. więc nie wiem.. ale chętnie zobaczę odcinek.. kwiatuszekk u nas na rynku oworzył się podobno fajny ciucholand mają świetne ubranka, znajomi nam mówili którzy mieszkają obok więc idę jutro z mężem na polowanie bo podobno rewelacyjne ciuchy dla dzieci, więc trzeba to sprawdzić
|
|
#3108 |
|
Wtajemniczenie
|
martucha no to życzę udanych zakupów. U mnie w centrum jest dużo fajnych ciucholandów, ale nie będę ciągała Bartusia autobusami, a z mężem to nie bardzo, bo on maruda jest. Jednak teraz jak tylko odbiorę prawko to będę jeździła i szukała
![]() Kasiu jakby mi pielęgniarka tak dziecko obraziła to zaraz bym jej nagadała. Jeszcze bym jej nieprzyjemności narobiła, a jakbym była z mężem to dopiero by jej wstydu narobił, bo on umie się tak wrednie odzywać, ja też, ale on jest w tym lepszy.
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
anika witaj
celi25 wiesz ja kiedyś też siedziałam cicho ze spuszczoną głową, ale mąż mnie zmienił, jak nie będziesz o siebie walczyć i siebie bronić to cię zadziobią... i patrz jakbym się nie odezwała to koleś ruszył by z satysfakcją.. a tak może coś usłyszał... no ale tak szczerze mówiąc to myślę że i tak na długo to mu nie podziała.. a rude... polecam uwielbiam rude, czuję się w nich pewniejsza siebie hmm nie wiem jak to wytłumaczyć taka ja ale to bardzo specyficzny kolor i naprawdę trzeba lubić.. a jak już pokochasz to wejdziesz w to na zawsze ![]() kasiaher Pat to samo marudził kręcił się itd... a co do tabel to na na końcu po zakończeniu miałam aneks i tam wykorzystane w pracy tabele itd.. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
więc to on mnie ciągnie a nie możesz męża z Bartkiem zostawić i iść sama?
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Marta Przeglądając ogłoszenia, wpadło mi w łapki takie
![]() http://www.kariera.pl/oferta/praca/3...rzedszkolnego/ |
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Strippi dziękuję ![]() Kasiu ech ze żłobkami jest właśnie ten problem. U nas jest 20 miejsc (jeden tylko żłobek, zero prywatnych) na całe miasto. Katunia dziękuję kochana bardzo. Naturalne mam ciemne brązowe prawie czarne. Jak miałam blond to niestety je silnie rozjaśniałam i strasznie mi się poniszczyły. A mąż mój jest cały czas zauroczony moją zmianą. Myślał, że ja tylko końce jak zwykle podetnę i koniec a tu mnie prawie nie poznał jak wyszłam od fryzjera Celi dziękuję. Blond mi strasznie zniszczył włosy. |
|
|
|
#3113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego ciucholandu na moim osiedlu chodzę z Bartusiem, ale żadko się tam coś fajnego trafi. Jednak do centrum mam 25 min autobusem i jak mąż wraca z pracy koło 16 to zanim bym dojechała to już są sklepy pozamykane więc ta opcja odpada. Jednak tak jak napisałam jak odbiorę prawko to będę szaleć po ciucholandach hehe
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
U was też tyle śniegu napadało??
|
|
|
|
#3115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek dziękuję zadzwonię do kolegi który pracuje w budynku gdzie jest pup żeby to obejrzał ![]() praca na zastępstwo.. buu ja wybredna jestem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- ana już wszytko wiem weszłam na mzo i jest identyczne ogłoszenie z takimi samymi datami itd - Dyrektor Niepublicznego Przedszkola ,,Maluszkowo”... więc odpada
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie patrzę co to mzo i miejski zarząd oświaty u nas nie ma nic takiego jedynie w urzędzie miasta jest wydział oświaty, to chyba coś podobnego?---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Ale sobie kaszane zrobiłam... kawę wylałam no szlak by to... grrr
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
zasypalo nas
![]() madzia mi tez w jasnych sie bardziej podobasz. mam dosyc karmienia piersia. ciagle mnie cos boli, zrobilo mi sie male zapalenie od wczorajszego zimnego spaceru ja chce juz jesc normalnie i nie martqic sie o te cyce.wczoraj mi sie chcialo samych wzdymajacych potraw, poczynajac od kalafiora konczac na fasolce po bretonsku. |
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i całkiem ładnie
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Anika dzięki
Kliwia gdyby to mocne rozjaśnianie tak nie niszczyło włosów a to 1. niszczy, 2. szybko odrosty widać, 3. jakaś bledsza byłam w blondzie
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co wlasnie na odwrót jest mi sie wydaje im włosy ciemniejsze tym karnacja wydaje sie jasniejsza jak ktos ma jasna karnacje oczywiscie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

Pamiętam jak jakieś 2 lata temu w nocy jechałam z mamą na pogotowie, bo obudziła sie w nocy z jakąś silną reakcją alergiczną, usta wywinięte dosłownie na lewą stronę (wcześniej zdarzyło się to raz czy dwa ale nigdy w takim stopniu). Mama wzięła jakąs tabletkę antyalergiczną, ale nie pomogła, od razu nerwy, bo wydawało jej się, ze puchnie jej język i w ogóle. Pan doktor łaskawie po 15 minutach raczył się zwlec z łóżka i przyjść, obrażony na cały świat, że go obudziłyśmy. Spytał, czy mama coś brała, jakieś tabletki dzisiaj, ona że nie, a potem wspomniała coś o tej tabletce na uczulenie. Ten jak nie wyskoczy z gębą "to po jaką cholerę pani przyjeżdża o 3 w nocy na pogotowie, jak w domu ma pani leki". Tak mi ciśnienie podniósł, że mu powiedziałam, że gdyby tabletka zadziałała to bysmy tu nie przyjechaly a poza tym chyba od tego jest pogotowie by udzielić pomocy. To potem się doczepił, że mówiła, ze nic nie brała a tu nagle, ze brała. To się w końcu na niego wydarłam, że tabletkę brała wczoraj, w piątek wieczorem, a teraz dla ścisłości mamy już sobotę. Miałam ochotę dziada udusić, mama się biedna popłakała bo tak się na nią darł idiota.

więc pewnie trzeba będzie zacząć
i jakbym chciała interweniować to by kręciła głową, że nie potrzeba