Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 22:20   #3091
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anika a to trzeba zaproszenia dawac na chrzest?
u nas się daje

oczytałam pobieżnie

i chciałam tylko powiedzieć, ze nadaje sie do zakładu zamkniętego, ze względu na ostatnie stadium zakupoholizmu.
Dzis czekałam na koleżanke i z nudów weszłam do lumpka, wyszłam z całą siatą ciuchów dzieciowych. Mam juz tego trzy duże siaty. Musze wymyslić jakiś system przechowywania.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 22:25   #3092
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
(...)

Ktosia - drastycznej różnicy niby nie ma ale prawie 300 zł piechotą nie chodzi - mnóstwo pampersów
(...)
To prawda, ale z drugiej strony wózek to większy zakup, wiec nie warto za bardzo oszczędzać, żeby sie to potem czkawką nie odbiło

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
u nas się daje

oczytałam pobieżnie

i chciałam tylko powiedzieć, ze nadaje sie do zakładu zamkniętego, ze względu na ostatnie stadium zakupoholizmu.
Dzis czekałam na koleżanke i z nudów weszłam do lumpka, wyszłam z całą siatą ciuchów dzieciowych. Mam juz tego trzy duże siaty. Musze wymyslić jakiś system przechowywania.
Scio, ja wszystkie ciuszki z lumpka wyprałam, zapakowałam do worka próżniowego, "wyssałam" powietrze i teraz zajmują bardzo mało miejsca
Stary 2011-02-17, 23:13   #3093
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
aaa i jeszcze prosba o opinie jak lepiej ustawic stół. zamieszczam 2 wersje
1

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Juz wam wklejam zdjęcia. Właśnie poszła od nas teściowa. Dostaliśmy od niej 2 śliczne bordowe patery

A oto moja przemiana: 2 tyg temu i teraz
super zmiana!
Stary 2011-02-18, 08:05   #3094
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wynik będzie dopiero jutro, ale samo pobranie tak bolało, ze myślałam, że kopnę tą pielęgniarkę
jejku... ehsss współczuje..

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
a ja byłam wczoraj z Dominikiem w szpitaliku bo tam robią badania płatne i zrobiłam mu badanie kału na pasożyty, lab... coś tam i ogólne, i jeszcze z krwi na gluten i białko mleka krowiego zobaczymy wyniki będą za dwa tygodnie wtedy idę do ogólnej żeby mi dała skierowanie do poradni pulmonologicznej i tam badania na wszystkie alergie pokarmowe chce bo tak normalnie kosztuje 25 zł jeden alergen a jest tego sporo
trzymam kciuki..... mocno.. ale pielęgniarki tragiczne...

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Ja już nie sprzątam tego mieszkania nie chce mi się... umyję tylko łazienki i powycieram kurze...
nie sprzątaj i tak czeka cię kupę pracyyy w domu... ale to chyba będzie miłe sprzątanie

Cytat:
hahahah słodka jesteś
Stary 2011-02-18, 08:16   #3095
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu może warto do żłobka
tak tak, wiem madziu tylko jest jeden problem u mnie na całe miasto jest chyba ich 2 albo trzy z tego co się orientuje , chodzi o państwowe ale tych prywatnych to juz sporo jest nawet , a nie widzi mi się zarobić 1500 zł z tego 800 zł na żłobek, plus dojazdy i sniadania to może z 300 zł by mi zostało , co to za pieniądze a jak byłby to państwowy to wtedy rozumiem płaci się tylko za wyżywienie plus , dodatkowo godziny jak dziecko dłużej zostaje , ale to akurat nie miała by miejsca i spoko ile te wyżywenie 200 zł 300 zł max bo Dominik je tylko jeden obiadek , a tak to mleko, pampersy swoje i inne też więc spoko , no ale cięzko bardzo żeby dziecko się dostało a nie mam takich wytyków żeby się udało , liczyłabym na łud szczęścia a u mnie to z tym szczęściem to ciężko

Cytat:
Służba zdrowia Pamiętam jak jakieś 2 lata temu w nocy jechałam z mamą na pogotowie, bo obudziła sie w nocy z jakąś silną reakcją alergiczną, usta wywinięte dosłownie na lewą stronę (wcześniej zdarzyło się to raz czy dwa ale nigdy w takim stopniu). Mama wzięła jakąs tabletkę antyalergiczną, ale nie pomogła, od razu nerwy, bo wydawało jej się, ze puchnie jej język i w ogóle. Pan doktor łaskawie po 15 minutach raczył się zwlec z łóżka i przyjść, obrażony na cały świat, że go obudziłyśmy. Spytał, czy mama coś brała, jakieś tabletki dzisiaj, ona że nie, a potem wspomniała coś o tej tabletce na uczulenie. Ten jak nie wyskoczy z gębą "to po jaką cholerę pani przyjeżdża o 3 w nocy na pogotowie, jak w domu ma pani leki". Tak mi ciśnienie podniósł, że mu powiedziałam, że gdyby tabletka zadziałała to bysmy tu nie przyjechaly a poza tym chyba od tego jest pogotowie by udzielić pomocy. To potem się doczepił, że mówiła, ze nic nie brała a tu nagle, ze brała. To się w końcu na niego wydarłam, że tabletkę brała wczoraj, w piątek wieczorem, a teraz dla ścisłości mamy już sobotę. Miałam ochotę dziada udusić, mama się biedna popłakała bo tak się na nią darł idiota.
normalnie bym zastrzeliła chyba ale i tak ostatnio mam tak albo reaguje bardzo ostro tzn odrazu z gębą , albo bardzo łagodnie aż nie do uwierzenia

Cytat:
u nas się daje

oczytałam pobieżnie

kurcze ja nie wiem gdzie ty takie ciuszki kupujesz, a widziałaś coś na większe dzieciaczki ,kurcze w sumie to mam te ciuszki z Anglii , ale np. już wiem że będę musiała kupić Dominikowi kurtkę na wiosnę , buty , tylko buciki to już mu kupię lepsze ale kurtka wcale nie musi być jakaś super oryginalna czy jakiejś super firmy, ważne żeby była ładna i pasowała , gdzie tu takie u nas sklepy są ???

uuu... Dominik średnio dał mi pospac , znowu ma katar od ząbków , jejku normalnie wykończę się
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 08:22   #3096
martucha84
Zakorzenienie

oooo jutro o 18 w kuchennych rewolucjach ma być tyska restauracja - szczerze mówiąc tylko coś o niej słyszałam ale nigdy tam nie byłam hahaha

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
uuu... Dominik średnio dał mi pospac , znowu ma katar od ząbków , jejku normalnie wykończę się
spoko spoko Pat się budził co półgodziny z zegarkiem w ręku. .a normalnie świetnie spał... czyżby pełnia?
ehsss ja wstawiałam do 3 a wojtek od 3 do rana.. bosko..
Stary 2011-02-18, 08:48   #3097
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

halo

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
oooo jutro o 18 w kuchennych rewolucjach ma być tyska restauracja - szczerze mówiąc tylko coś o niej słyszałam ale nigdy tam nie byłam hahaha

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

spoko spoko Pat się budził co półgodziny z zegarkiem w ręku. .a normalnie świetnie spał... czyżby pełnia?
hiii wityaj spowrotem wsrod niewyspanych mam u nas tez bylo fajnie a teraz co 1,5-2godz pobudka! jakby tak jeszcze michal mogl wstac i dac mu cycka achhhh a tak cala noc moja.....

madzia - nowa fryzura - bomba! nie zapuszczaj wiecej wlosow! tak ci jest slicznie i jak wczoraj maz nie opuszczal na krok do nocy ? a jaki ty masz naturalny kolorek ? bo ze slubu jests blondyna...

agus - oba domki malutkiej zarowno brzuszkowy i ten na kolkach fajniutkie!

kasia - dla tej pielegniarki biedny dominik! nie dziwie sie twojej reakcji na nia!

Ana - sluzba zdrowia achhhhh mimo ze moj tz pracuje w sluzbie zdrowia i w szpitalu czesto udaje sie nam zalatwic cis "bez kolejki" to calkowicie rozumiem ludzi narzekajacych, za duzo historii slyszy sie m.in. o takim czekaniu jak twoja babcia-ach szkoda slow!

Ja dzis sama w domu, tz w pracy do 19 a musze ta prezentacje zrobic - znow bedzie gimnastyka zeby malucha przy okazji zabawiac...a troche z tym roboty bedzie. Przywiozlam wczoraj mnostwo zdjec od rodzicow i udalo mi sie dotrzec tez bo babci po fotki a jeszcze ciasto rodzicom musze upiec ale tu juz mi braciszek ma pomoc-przyjdzie pobawic sie z tomciem zebym mogla spokojnie zajac sie w kuchni.
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 08:56   #3098
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
u nas się daje

oczytałam pobieżnie

też bym w lumpku chciała tyle kupić

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:

raz była raciborska koleżanki siostra tam pracuje mówiła ze nic się nie zmieniło program nic nie zmienił w szefostwie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:00   #3099
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
też bym w lumpku chciała tyle kupić

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

raz była raciborska koleżanki siostra tam pracuje mówiła ze nic się nie zmieniło program nic nie zmienił w szefostwie
ktora raciborska ?? chyba przegapilam ten odcinek
a apropos ciucholandow, sliwenka bywalas w szwajcarze w racku ?? mysmy tam z kolezankami cuda upolowaly...
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:04   #3100
śliweńka
Zakorzenienie

cinamon caffe

byłam w szwajcarze ale teraz się popsuł za czasów studiów było pełno cudów ale chyba się właściciel zmienił, moje największe łowy lumpkowe to była kurtka na narty z h&m i dla TŻ nowe spodnie narciarskie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:06   #3101
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Kasiu przykro mi, że Dominika tak kłuli ja to bym tą pielęgniarkę tam chyba udusiła. Ja jak chodziłam na szczepionki to niestety zawsze trafiałam na taką co jakaś nie czuła jest i jak tylko Bartuś płakała to zaraz mówiła "jaki wrażliwy" i w ogóle, a przecież takie malutkie dziecko to boli.
Madziu ładnie wyglądasz totalna zmiania pozytywna oczywiście. Ja teraz zapuszczam włoski, bo mąż woli mnie w długich. Obcięłam, bo miałam akurat taką ochotę, ale już po miesiącu zachciało mi się znowu długich hehe i jak już zapuszcze to raczej przy takich zostanę
Co do ciucholandów to ja też mam manię. Kiedyś miałam niedaleko taki fajny dziecięcy ciucholand i ciuszki prawie nowe tam ich najwięvcej dla Bartusia kupiłam, ale teraz go zlikwidowali niestety. U mnie na osiedlu jest jeszcze jeden, ale żadko się trafi coś fajnego
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:10   #3102
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

czesc dziewczynki

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:15   #3103
celi25
Rozeznanie

hej
anika222
super Ci w blondzie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anika a to trzeba zaproszenia dawac na chrzest?
u nas też się daje zaproszenia

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
wklejam dzisiejsza fotke, mieszkanko corenki i wozek
brzuszek ślicznie wygląda

Cytat:
Ale u mnie zima na całego!!!

byłam dziś zobaczyc i jak dla mnie sa oki
u nas też zima - chyba w weekend będzie można bałwana ulepić

a co do mebli to mówiłam, że to było nasze odczucie. Wydawały nam się takie "cienkie" ( nie wiem jak to określić) . Może dlatego, że w salonie mamy ciemne, "ciężkie" meble i przy nich tak licho wypadały

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ja nie farbuję włosów i nie mam zamiaru
ja na razie tez nie farbuję, ale to dlatego, że nie chcę mieć problemu z odrostami ale.. ostatni zauważyłam 5 siwych włosów więc pewnie trzeba będzie zacząć

Cytat:
byliśmy z Patem na rehabilitacji - prowadziłam ja, i o mały włos mięlibyśmy stłuczkę bo palant w super bryce nie wie co to skrzyżowanie równorzędne i reguła prawej ręki.. jeszcze bezczelnie okno otwiera i się na mnie drze czemu mu wyjeżdżam! i kto mi dał prawo jazdy to mu się wydarłam że to że ma super auto nie zwalnia go z myślenia i to ja jestem po jego prawej stronie a jak nie wie która to prawa ręka to niech auto do garażu odstawi...
ehsss... no nic...
hehe uwielbiam jak ktoś tak potrafi tak odgadać - mój TŻ takimi tekstami sypie. Ja się tylko wkurzę i co najwyżej później poryczę - dlatego lubię np. chodzić z nim po urzędach ( z całym szacunkiem dla wizazowch urzędniczek )

Cytat:
aaa i jeszcze prosba o opinie jak lepiej ustawic stół. zamieszczam 2 wersje
mi się lepiej podoba 1 wersja

Madzialenka12344321 świetnie Ci w krótkich włosach, ale jak u aniki wolę Cię w jaśniejszych
Mnie ostatnio rudyyy kusi

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:17   #3104
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczynki coś ciekawego jest ma www.k.pl

Stary 2011-02-18, 09:20   #3105
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:

to Dominik budził się tak co jakis czas marudził marudził i zasypiał, szalał w tym łóżeczku jak wariat w każdym koncie spał, ale on tak zawsze ale jak wstał o 4:30 tak nie śpi do teraz , i dodatkowo mleka nie chce jeść , katar mu przeszkadza

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Kasiu przykro mi, że Dominika tak kłuli ja to bym tą pielęgniarkę tam chyba udusiła. Ja jak chodziłam na szczepionki to niestety zawsze trafiałam na taką co jakaś nie czuła jest i jak tylko Bartuś płakała to zaraz mówiła "jaki wrażliwy" i w ogóle, a przecież takie malutkie dziecko to boli.
Madziu ładnie wyglądasz totalna zmiania pozytywna oczywiście. Ja teraz zapuszczam włoski, bo mąż woli mnie w długich. Obcięłam, bo miałam akurat taką ochotę, ale już po miesiącu zachciało mi się znowu długich hehe i jak już zapuszcze to raczej przy takich zostanę
Co do ciucholandów to ja też mam manię. Kiedyś miałam niedaleko taki fajny dziecięcy ciucholand i ciuszki prawie nowe tam ich najwięvcej dla Bartusia kupiłam, ale teraz go zlikwidowali niestety. U mnie na osiedlu jest jeszcze jeden, ale żadko się trafi coś fajnego
że trzeba pobrać krew tyo ja rozumiem, a nie one mi z tekstami że utyte dziecko , sam tłuszcz na rękach i nie widać żył, uuuu jeszcze mi dziecko obrażają, maskara , nie wiem przecież to szpital dziecięcy a pojęcia zero , no cóz trudno

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
hej

kurde mam mały problem z tą pracą , kurcze nie wiem gdzie te duże tabele umieścić ja wiem że jako załączniki ale te załączniki gdzie na końcu pracy tzn po zakończeniu na każdej osobniej stronie załącznik no bo w spisie terście będe miała spis tabel , spis rysunków i spis załączników , ale gdzie te tabele wszystkie umieścić, bo one są na jakieś 2, 5 strony i nie wie juz sama
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:20   #3106
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Służba zdrowia Pamiętam jak jakieś 2 lata temu w nocy jechałam z mamą na pogotowie, bo obudziła sie w nocy z jakąś silną reakcją alergiczną, usta wywinięte dosłownie na lewą stronę (wcześniej zdarzyło się to raz czy dwa ale nigdy w takim stopniu). Mama wzięła jakąs tabletkę antyalergiczną, ale nie pomogła, od razu nerwy, bo wydawało jej się, ze puchnie jej język i w ogóle. Pan doktor łaskawie po 15 minutach raczył się zwlec z łóżka i przyjść, obrażony na cały świat, że go obudziłyśmy. Spytał, czy mama coś brała, jakieś tabletki dzisiaj, ona że nie, a potem wspomniała coś o tej tabletce na uczulenie. Ten jak nie wyskoczy z gębą "to po jaką cholerę pani przyjeżdża o 3 w nocy na pogotowie, jak w domu ma pani leki". Tak mi ciśnienie podniósł, że mu powiedziałam, że gdyby tabletka zadziałała to bysmy tu nie przyjechaly a poza tym chyba od tego jest pogotowie by udzielić pomocy. To potem się doczepił, że mówiła, ze nic nie brała a tu nagle, ze brała. To się w końcu na niego wydarłam, że tabletkę brała wczoraj, w piątek wieczorem, a teraz dla ścisłości mamy już sobotę. Miałam ochotę dziada udusić, mama się biedna popłakała bo tak się na nią darł idiota.
Grrr... ja też miałam ochotę ich podusić, tylko nie wiedziałam za kogo się zabrać bo nie było mnie jak przyjmowali i badali babcię na początku... A poza tym babcię to łatwo ugłaskać i jakbym chciała interweniować to by kręciła głową, że nie potrzeba
Noszzz kurde jak sobie to przypomnę to...
No Twoim miejsca zrobiłabym to samo w ogóle mój mąż wymyślił jak to powinno wyglądać lekarze, szpitale i prywatne i państwowe... ale jeżeli idę do lekarza prywatnego to państwo to finansuje, tzn. oddaje mi taką cześć pieniędzy jaką płaci w państwowym, a jeżeli ja wybrałam droższego? trudno, chciałam lepszego (w moim poważaniu) dopłacam resztę. Oczywiście lekarz może wybrać tylko jedną opcję czy pracuje państwowo czy prywatnie. Mi by taka koncepcja odpowiadała

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość

Wydaje mi się że jak przyjedziesz karetką to inaczej Cię traktują.

W ogole dziewczyny jak popatrzyłam na Wasze fryzjerskie przygody to naszła mnie ochota na zmiany. Tyle tylko że zawsze jak zetnę włosy to potem żałuję...zrozum tu babę
Też tak myślę, ale to też tylko na izbie przyjęć, bo na oddziałach to nadal tragedia.

A to maszeruj do fryzjera ja tez zawsze żałowałam ściętych włosów... do momentu... we wrześniu ścięłam pierwszy raz włosy u dobrej fryzjerki i wtedy nie pożałowałam, tym razem też byłam u niej i nadal nie żałuję! wielkie wow bo nikt mnie nie potrafił zadowolić

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Ana - sluzba zdrowia achhhhh mimo ze moj tz pracuje w sluzbie zdrowia i w szpitalu czesto udaje sie nam zalatwic cis "bez kolejki" to calkowicie rozumiem ludzi narzekajacych, za duzo historii slyszy sie m.in. o takim czekaniu jak twoja babcia-ach szkoda slow!
Dokładnie, macie ciut lepszą sytuacje...
Mój szwagier studiuje ratownictwo medyczne, więc jest szansa, że tez się załapię na jakieś wtyki aczkolwiek on będzie podobno chciał zmieniać kierunek na lekarski
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:20   #3107
martucha84
Zakorzenienie

Katunia będę bezczelna ja się wypisuje z takiego grona nie wyspanych mam ale wiesz.. jak chcesz to cię zabiorę ze sobą jak będziesz potrzebowała pomocy co do prezentacji opowieście itd to wołaj

śliweńka wiesz co ja nie wierzę w ten program oglądam go zwykle w niedziele - powtórkę przed południem bo i tak przed basenem nie ma nic do roboty.. i często jestem zniesmaczona zachowaniem pani Magdy, no i hmm niby tak super a już kilka restauracji zbankrutowało.. ja rozumiem że ona wszystkiego za nich nie załatwi ale czasem jej pomysły mnie bawią.. totalnie zmienia specyfikę lokalu kupę kasy muszą wsadzić a przecież i tak są na skraju bankructwa.. nikt na bank cudów nie obiecuje ale ja mam wrażenie że ona się często czepia pierdół, szczególnie jak nie ma się do czego przyczepić - no i suma sumarum ta tyska restauracja jak byłą w centrum to była znana jak zmienili jej siedzibę i przenieśli na koniec miasta i to w takim dziwnym miejscu niby przy jeziorze lesie ale z "dupy"s trony że się tak brzydko wyrażę.. to totalnie przestali tam ludzi chodzić... no i powiem szczerze że jak było o niej cicho i nikt nic nie polecał to dalej tak jest a niestety w tej branży zarabia się na poleceniu przez klienta.. w tychach jest coś koło 150 tys mieszkańców więc to nie jakaś ogromna metropolia a ja nie znam nikogo kto by o niej słyszał jadł itd.. co śmieszne nawet znajomi znajomych.. więc kiepsko to widzę.. nawet w tyskiej gazecie jak był szum że kuchenne rewolucje w tychach i potem jak pisali że odcinek będzie emitowany to jak gadaliśmy ze znajomymi to nikt tam nie był i nikt z ich znajomych czy nawet rodziców też.. więc nie wiem.. ale chętnie zobaczę odcinek..

kwiatuszekk u nas na rynku oworzył się podobno fajny ciucholand mają świetne ubranka, znajomi nam mówili którzy mieszkają obok więc idę jutro z mężem na polowanie bo podobno rewelacyjne ciuchy dla dzieci, więc trzeba to sprawdzić
Stary 2011-02-18, 09:28   #3108
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

martucha no to życzę udanych zakupów. U mnie w centrum jest dużo fajnych ciucholandów, ale nie będę ciągała Bartusia autobusami, a z mężem to nie bardzo, bo on maruda jest. Jednak teraz jak tylko odbiorę prawko to będę jeździła i szukała
Kasiu jakby mi pielęgniarka tak dziecko obraziła to zaraz bym jej nagadała. Jeszcze bym jej nieprzyjemności narobiła, a jakbym była z mężem to dopiero by jej wstydu narobił, bo on umie się tak wrednie odzywać, ja też, ale on jest w tym lepszy.
Stary 2011-02-18, 09:29   #3109
martucha84
Zakorzenienie

anika witaj

celi25 wiesz ja kiedyś też siedziałam cicho ze spuszczoną głową, ale mąż mnie zmienił, jak nie będziesz o siebie walczyć i siebie bronić to cię zadziobią... i patrz jakbym się nie odezwała to koleś ruszył by z satysfakcją.. a tak może coś usłyszał... no ale tak szczerze mówiąc to myślę że i tak na długo to mu nie podziała.. a rude... polecam uwielbiam rude, czuję się w nich pewniejsza siebie hmm nie wiem jak to wytłumaczyć taka ja ale to bardzo specyficzny kolor i naprawdę trzeba lubić.. a jak już pokochasz to wejdziesz w to na zawsze

kasiaher Pat to samo marudził kręcił się itd... a co do tabel to na na końcu po zakończeniu miałam aneks i tam wykorzystane w pracy tabele itd..

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
martucha no to życzę udanych zakupów. U mnie w centrum jest dużo fajnych ciucholandów, ale nie będę ciągała Bartusia autobusami, a z mężem to nie bardzo, bo on maruda jest. Jednak teraz jak tylko odbiorę prawko to będę jeździła i szukała
a u nas to na odwrót ja na zakupach marudzę a tż nie więc to on mnie ciągnie a nie możesz męża z Bartkiem zostawić i iść sama?
Stary 2011-02-18, 09:31   #3110
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
tak tak, wiem madziu tylko jest jeden problem u mnie na całe miasto jest chyba ich 2 albo trzy z tego co się orientuje , chodzi o państwowe ale tych prywatnych to juz sporo jest nawet , a nie widzi mi się zarobić 1500 zł z tego 800 zł na żłobek, plus dojazdy i sniadania to może z 300 zł by mi zostało , co to za pieniądze a jak byłby to państwowy to wtedy rozumiem płaci się tylko za wyżywienie plus , dodatkowo godziny jak dziecko dłużej zostaje , ale to akurat nie miała by miejsca i spoko ile te wyżywenie 200 zł 300 zł max bo Dominik je tylko jeden obiadek , a tak to mleko, pampersy swoje i inne też więc spoko , no ale cięzko bardzo żeby dziecko się dostało a nie mam takich wytyków żeby się udało , liczyłabym na łud szczęścia a u mnie to z tym szczęściem to ciężko

normalnie bym zastrzeliła chyba ale i tak ostatnio mam tak albo reaguje bardzo ostro tzn odrazu z gębą , albo bardzo łagodnie aż nie do uwierzenia

kurcze ja nie wiem gdzie ty takie ciuszki kupujesz, a widziałaś coś na większe dzieciaczki ,kurcze w sumie to mam te ciuszki z Anglii , ale np. już wiem że będę musiała kupić Dominikowi kurtkę na wiosnę , buty , tylko buciki to już mu kupię lepsze ale kurtka wcale nie musi być jakaś super oryginalna czy jakiejś super firmy, ważne żeby była ładna i pasowała , gdzie tu takie u nas sklepy są ???

Kasiu to różnie bywa raz wejdziesz i wykopiesz cuda, a raz nic. Ja bywam na warszawskiej, na samym końcu niedaleko Lidla jest taki market odzieżowy. W Robanie pod filarami (na Sienkiewce) i wczoraj weszłam do Polo czy cś takiego (obok klubu czekolada), no i wiem, ze na Zagnańskiej jest duży i dziewczyny sobie chwalą (ale jamam tam wiecznie nie podrodze).

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:35   #3111
Ana***
Zakorzenienie

Marta Przeglądając ogłoszenia, wpadło mi w łapki takie
http://www.kariera.pl/oferta/praca/3...rzedszkolnego/
Stary 2011-02-18, 09:35   #3112
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Strippi dziękuję

Kasiu ech ze żłobkami jest właśnie ten problem. U nas jest 20 miejsc (jeden tylko żłobek, zero prywatnych) na całe miasto.

Katunia dziękuję kochana bardzo. Naturalne mam ciemne brązowe prawie czarne. Jak miałam blond to niestety je silnie rozjaśniałam i strasznie mi się poniszczyły. A mąż mój jest cały czas zauroczony moją zmianą. Myślał, że ja tylko końce jak zwykle podetnę i koniec a tu mnie prawie nie poznał jak wyszłam od fryzjera

Celi dziękuję. Blond mi strasznie zniszczył włosy.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:36   #3113
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
a u nas to na odwrót ja na zakupach marudzę a tż nie więc to on mnie ciągnie a nie możesz męża z Bartkiem zostawić i iść sama?
Ja jak jedziemy na większe zakupy (sami, bo moja mama wtedy z Bartusiem zostaje) to chciałabym pooglądać może sa jakieś promocje, a mój mąż to kupić to co potrzebne i do domu.
Do tego ciucholandu na moim osiedlu chodzę z Bartusiem, ale żadko się tam coś fajnego trafi. Jednak do centrum mam 25 min autobusem i jak mąż wraca z pracy koło 16 to zanim bym dojechała to już są sklepy pozamykane więc ta opcja odpada. Jednak tak jak napisałam jak odbiorę prawko to będę szaleć po ciucholandach hehe
Stary 2011-02-18, 09:39   #3114
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U was też tyle śniegu napadało??

Stary 2011-02-18, 09:43   #3115
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Marta Przeglądając ogłoszenia, wpadło mi w łapki takie
http://www.kariera.pl/oferta/praca/3...rzedszkolnego/
wiesz co jak to jest przez pup to na bank jest prywatne/niepubliczne bo państwowe dają ogłoszenia tylko na mzo - a nie w urzędzie pracy, a ja chce tylko państwowe aczkolwiek dziękuję zadzwonię do kolegi który pracuje w budynku gdzie jest pup żeby to obejrzał
praca na zastępstwo.. buu ja wybredna jestem

Cytat:
Ja jak jedziemy na większe zakupy (sami, bo moja mama wtedy z Bartusiem zostaje) to chciałabym pooglądać może sa jakieś promocje, a mój mąż to kupić to co potrzebne i do domu.
Do tego ciucholandu na moim osiedlu chodzę z Bartusiem, ale żadko się tam coś fajnego trafi. Jednak do centrum mam 25 min autobusem i jak mąż wraca z pracy koło 16 to zanim bym dojechała to już są sklepy pozamykane więc ta opcja odpada. Jednak tak jak napisałam jak odbiorę prawko to będę szaleć po ciucholandach hehe
rozumiem

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

ana już wszytko wiem weszłam na mzo i jest identyczne ogłoszenie z takimi samymi datami itd - Dyrektor Niepublicznego Przedszkola ,,Maluszkowo”... więc odpada
Stary 2011-02-18, 09:52   #3116
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co jak to jest przez pup to na bank jest prywatne/niepubliczne bo państwowe dają ogłoszenia tylko na mzo - a nie w urzędzie pracy, a ja chce tylko państwowe aczkolwiek dziękuję zadzwonię do kolegi który pracuje w budynku gdzie jest pup żeby to obejrzał
praca na zastępstwo.. buu ja wybredna jestem

rozumiem

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

ana już wszytko wiem weszłam na mzo i jest identyczne ogłoszenie z takimi samymi datami itd - Dyrektor Niepublicznego Przedszkola ,,Maluszkowo”... więc odpada
No i wszystko stało się jasne
właśnie patrzę co to mzo i miejski zarząd oświaty u nas nie ma nic takiego jedynie w urzędzie miasta jest wydział oświaty, to chyba coś podobnego?

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Ale sobie kaszane zrobiłam... kawę wylałam no szlak by to... grrr
Stary 2011-02-18, 09:52   #3117
kliwia
Zakorzenienie

zasypalo nas

madzia mi tez w jasnych sie bardziej podobasz.

mam dosyc karmienia piersia. ciagle mnie cos boli, zrobilo mi sie male zapalenie od wczorajszego zimnego spaceru ja chce juz jesc normalnie i nie martqic sie o te cyce.

wczoraj mi sie chcialo samych wzdymajacych potraw, poczynajac od kalafiora konczac na fasolce po bretonsku.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:53   #3118
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Atomufka trzymam kciuki za dekolor

zdecydowanie 1.

cześć

Juz wam wklejam zdjęcia. Właśnie poszła od nas teściowa. Dostaliśmy od niej 2 śliczne bordowe patery

A oto moja przemiana: 2 tyg temu i teraz
eeeeee całkiem krótko sie sciełas i całkiem ładnie

Stary 2011-02-18, 09:57   #3119
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Anika dzięki

Kliwia gdyby to mocne rozjaśnianie tak nie niszczyło włosów a to 1. niszczy, 2. szybko odrosty widać, 3. jakaś bledsza byłam w blondzie

Stary 2011-02-18, 09:59   #3120
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Anika dzięki

Kliwia gdyby to mocne rozjaśnianie tak nie niszczyło włosów a to 1. niszczy, 2. szybko odrosty widać, 3. jakaś bledsza byłam w blondzie

wiesz co wlasnie na odwrót jest mi sie wydaje im włosy ciemniejsze tym karnacja wydaje sie jasniejsza jak ktos ma jasna karnacje oczywiscie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości