Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 22:48   #2701
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

jestem po prysznicu .

Grazin dobranoc!

ja się chyba tez pożegnam na dzisiaj.
jeszcze nie idę spać, to może zajrze, ale spróbuje się zmęczyć TV.

dobranoc.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 22:52   #2702
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez zlosnica22m Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki.

To ja bym się chciała dopisać do listy mam czerwcowych.
Termin 23 czerwca - idealnie na Dzień Ojca nam wychodzi- jak się uda, to Julianna zrobi przyszłemu tatuśkowi fajny prezencik

dziś 22 tydzień i 2 dzień.

Pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu cudowne uczucie
(niestety przy pierwszej (straconej) ciąży nie doczekałam tego momentu)
ale teraz wszystko w jak najlepszym porządku.
Tatusiek też już czuje , ale nasz Dziubek to szaleje strasznie, jak szalona- chyba akrobatka będzie.
Dziś np. kazał mi godzinkę leżeć z brzuszkiem wywalonym na wierzch i patrzył jak wszystko podskakuje
A i do pracy rano nie wyjdzie póki nie wysmaruje "Julianki" balsamem porządnie, nie pogada i nie wycałuje
Ale dobrze - niech Ją do siebie powoli przyzwyczaja, ponoć maleństwa to czują- a Wy jak myślicie ?

P.S. a do naleśników ja zawsze dodaje do ciasta cukru waniliowego - przecudnie wtedy w całym domku pachnie przy smażeniu

Buziaki

Witamy

Oj, to fajny ten Twój tż
Mój też czasem sobie przypomina o "budowaniu więzi", ale ostatnio jakoś nieszczególnie...

Grazin A mój małż nie wiem, kiedy do mnie przyjedzie... Kto wie, może sobie strzelą jeszcze rundkę monopolu

A btw na wątku króluje andziot z wynikiem 194! posty
Ale ja widzę, że też sporo tu czasu spędzam 114 postów i 5 miejsce

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-18 o 22:54
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 23:03   #2703
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

a jesli chodzi o ruchy potomka to maz poczuł dopiero wczoraj,ale wczesniej zachowywał sie tak jak wasi co niektórzy przyłożył reke i myślał ze mały mu ja skopie na zawołanie
wczoraj tooszke poczekał i udało sie , a cieszył sie jak dziecko
dzis przed wyjazdem kazał mi sie położyc na wznak i czekał az mały da mu kopniaka,słodkie to - a co do uczuc to nie jest wylewny za bardzo, wiec tym bardziej sie ciesze, ze mu sie spodobało
wcześniej pisałyscie o włosach,paznokciach i wadze - WSZYSTKO MAM OKAZAŁE
włosy mi nie wypadaja, paznokcie rosna jak głupie,nigdy przed ciąza nie mogłam uchodowac,a teraz

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...porodowym.aspx
POCZYTAJCIE
Stary 2011-02-18, 23:37   #2704
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
aż taki fajny?
mi kolezanka opwowiadała ze jednego facetowi tam pirania odgryza przyrodzenie i sobie ono pływa w wodzie;p

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

ja sie zegnam na dzisiaj

za chwile moj małżowin wróci z pracy teskno mi juz okropnie także lecę rozwinąć czerwony dywan i transparenty i czekam na jego przyjście

spijcie dobrze , zawartości waszych brzuszków również
nie fajny
ale kolezanka ma racje, a pozniej ta irania beka i zwraca to przyrodzenie

Cytat:
Cześć Kobietki.

Termin 23 czerwca - idealnie na Dzień Ojca nam wychodzi- jak się uda, to Julianna zrobi przyszłemu tatuśkowi fajny prezencik

Tatusiek też już czuje , ale nasz Dziubek to szaleje strasznie, jak szalona- chyba akrobatka będzie.
Dziś np. kazał mi godzinkę leżeć z brzuszkiem wywalonym na wierzch i patrzył jak wszystko podskakuje
A i do pracy rano nie wyjdzie póki nie wysmaruje "Julianki" balsamem porządnie, nie pogada i nie wycałuje
Ale dobrze - niech Ją do siebie powoli przyzwyczaja, ponoć maleństwa to czują- a Wy jak myślicie ?

P.S. a do naleśników ja zawsze dodaje do ciasta cukru waniliowego - przecudnie wtedy w całym domku pachnie przy smażeniu

Buziaki
witaj
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
wita
Witamy

Oj, to fajny ten Twój tż
Mój też czasem sobie przypomina o "budowaniu więzi", ale ostatnio jakoś nieszczególnie...

Grazin A mój małż nie wiem, kiedy do mnie przyjedzie... Kto wie, może sobie strzelą jeszcze rundkę monopolu

A btw na wątku króluje andziot z wynikiem 194! posty
Ale ja widzę, że też sporo tu czasu spędzam 114 postów i 5 miejsce
a gdzie to sie sprawdza
?grazin niespodziewanka na privie

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-02-19 o 01:08
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 23:52   #2705
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
nie fajny
ale kolezanka ma racje, a pozniej ta irania beka i zwraca to przyrodzenie

witaj
a gdzie to sie sprawdza
????????
Trzeba wejść na Poczekalnię i tam są wszystkie wątki no i przy każdym wątku jest liczba i jak na nią klikniesz, to będą statystyki.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 23:53   #2706
Dziewczonka
Wtajemniczenie

No to mi o tej porze pozostaje powiedziec tylko....DOBRANOC
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 00:00   #2707
agus87
Zakorzenienie

dzieki matal

3 miejsceee aaaaa

skonczylam 30 tydzien ide spac

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-02-19 o 00:04
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 04:22   #2708
Siasiek
Zadomowienie

Obudził mnie ból brzucha...
wierciłam się z jednej strony na drugą, musiałam łyknąć nospe
W dodatku jestem sama w domu, strasznie tego nie lubię.
I chyba już nie zasnę...

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 08:18   #2709
zosiaaa
Zadomowienie

witam z rana

widzę że wczoraj miałyście wesoły wieczór z tymi filmikami, ja dzisiaj rano pośmiałam się , no i te zwierzaczki cudne

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
I chyba już nie zasnę...

mam nadzieję że Ci przeszło po tej nospie, najważniejsze żebyś sie nie denerwowała

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Cześć Kobietki.

Buziaki
witam

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
Widzę że wiecej jest nas, przeziebionych, ja też zmagam sie z brzydkim katarem. Pije Prenalen, ten syrop dla kobiet w ciaży z czosnkiem. Okropny, łeee
Ostatnio miałam mniej czasu, kończyłam prace magisterską, ale dzis
już złożyłam jaw dziekanacie
Pochwale sie nowym zakupem http://www.nino-espana.pl/kolekcje-poscieli/reno-green Piękna jest
Vanes zgrabniutki brzusio, mój jest wiekszy, a dzis zaczynam, 28tc
i mam 9 kg na plusie, ehhh ale lekarz mówi że jest ok, że za dużo nie przytyłam. Ciekawe co dalej będzie...w końcu jeszcze 3 m-ce.
mamy termin na ten sam dzień , i idziemy praktycznie równo bo ja mam 8 kg do przodu a pościel bardzo ładna

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 08:37   #2710
Weredka
Zadomowienie

Witam z rana wszystkie mamusie!! Jak samopoczucie dzisiaj?? Jak minęła nocka?? Ja się dziś wyjątkowo wyspałam, pomimo kilku pobudek w nocy...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 08:52   #2711
MoniaK
Zakorzenienie

Witam mamusie
Nie nadrobię Was za wczoraj, nie mam siły

Doczytałam tylko że Mattal ma jakąś zbudyniałą glukozę i aż sama poszłam sprawdzić swoją. U mnie na czczo 75 a po godzinie 99, więc chyba też szału nie ma W każdym razie lekarz nic nie mówił i chyba mieszczę się w normach.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:04   #2712
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Witajcie dziewczyny w sobotni poranek
ja się wczoraj tak źle czułam...
ból ale podbrzusza normalnie na wysokości bronchildy
nie miałam żadnego skurczu ale czułam jakby mi dzieciak chciał wyjść.
A wiecie jak to jest kiedy gin powie że jakieś 4 tygodnie to hmm przerażenie że nawet tego nie wytrzymałam
ja już po śniadanku dziś mi się zachciało nabiału i najpierw zjadłam kanapkę z bieluchem i szczypiorem później wypiłam herbatę a teraz popijam sobie maślanke mmm pycha

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:22   #2713
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

aguś dziękuję bardzo za niespodziankę

lece po pączusie do kawy odezwe sie jak tż pójdzie do pracy o 13 póki co mam mase sprzatania

monika21121984 fajny ten artykuł! siedziałamw czoraj i ogladałam z tż filmiki na tej stronie co połozne mówia
polecam!

siasiek
dobrze juz kochana??
Stary 2011-02-19, 09:23   #2714
Klaterina
Zadomowienie

cześć mamuśki

wpadam się z Wami przywitać, potem śniadanie i też dużo nabiału dziś będzie a potem w planach IKEA i dział dziecięcy
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:31   #2715
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny w sobotni poranek
ja się wczoraj tak źle czułam...
ból ale podbrzusza normalnie na wysokości bronchildy
nie miałam żadnego skurczu ale czułam jakby mi dzieciak chciał wyjść.
A wiecie jak to jest kiedy gin powie że jakieś 4 tygodnie to hmm przerażenie że nawet tego nie wytrzymałam
ja już po śniadanku dziś mi się zachciało nabiału i najpierw zjadłam kanapkę z bieluchem i szczypiorem później wypiłam herbatę a teraz popijam sobie maślanke mmm pycha
vanes normalnie ajkilljuuu MAŚLANKA

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

aaaa ja już nie mogę.... JA CHCE JUŻ MÓC WSTAĆ !!
chce jechać na zakupy do Ikeii, i w ogóle na różne inne zakupy też... poza tym chce zrobić pranie, odkurzyć, ugotować obiad i zrobić ciasto

a tak w ogóle to chce iść po tą MAŚLANKĘ

no czemu, czemu, czemu muszę leżeć...

dobra pomarudzone

....ale naprawdę ja już nawet w necie nie mam co robić, C.H. allegro mam przejrzane wzdłuż i wszerz na wszystkie strony wchodzę po miliard razy dziennie i już bez kitu nie mam siły na to leżenie... nawet książki mnie nudzą... dżizyssss co za uwiązanie
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:37   #2716
Zytus
Rozeznanie

Witam i ja z rana
Mialam sobie dluzej pospac ale jakos nie potrafie,kiedys lezenie do 11 w wyrku to byla norma,a dzis juz po sniadanku ktore tz mi przyniosl do lozeczka zaraz wstalam.
No i chyba dzisiaj bedzie dzien lenistwa,bo w soboty nie lubie po sklepach jezdzic i poza tym z kasą jakos krucho sie zrobilo
Do mamusiek z wawy,w ktorym szpitalu zamierzacie rodzic?? (moze juz pisalyscie,ale zdarzalo mi sie czasem conieco ominac)
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:39   #2717
violisia
Zadomowienie

czesc babeczki

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Witam z rana wszystkie mamusie!! Jak samopoczucie dzisiaj?? Jak minęła nocka?? Ja się dziś wyjątkowo wyspałam, pomimo kilku pobudek w nocy...
Samopoczucie ok wlasnie przedchwilka wstalam,i jem buleczke i patrze na ddtvn, nocka spoko, nawet przespalam, snilo mi sie ze urodzilam przec cc:/ a mala tak szybko rosla, ze jak wrocilam do domu to juz siedziala, miala zabki, w snie sie nei balam, ale jak teraz se to przypomne to mnie trafia szlag, bo ciagle ktos mowi, o tym ze tego nie kupuj, bo nie wiesz czy dzidzia bedzie duzy, bo ty mialas tyle a tyle, a ktos tam tyle i tyle, i mnie sny kurde jakies potem nachodza ze wielkoludy rodze;(

wrrrr...

no aleee.. to tlko sen

wczoraj na necie znlazlam super filmik o blizniakch hehe ale zapomnialm go wkleic:P

a wogole nagralam wczoraj telefonem mojego bobasa jak bryka w brzuszku heheh:P co onaaaa wyprawialaaaa hehe maz sie usmial dzis na calego jak wrocil po nocce:P

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=S5uT0...eature=related

mammmmmmmm!!!

jak to fajnie wyglada, ta jedna mala ma czkawke chyba heh a ta druga ja 3ma tak jakby chciala powiedziec nie martw sie zaraz ci przejdzie
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:49   #2718
Paulizia
Wtajemniczenie

Jejciusiu padlam po tych filmikach mama tluczac kotlety za barkiem tez spogladala i miala lacha
dorzucam filmik, ktory mi Tata pokazal o kotkach!
http://www.youtube.com/watch?v=eeJjsceoKbY

Wczoraj bylam na tym klasowym spotkaniu i bylo naprawde super Wypilam dwa pyszne koktajle jeden truskawkowy, a drugi bananowy z lodami waniliowymi

A co do truskawek to zaraz tez sobie przygotuje koktajl truskawkowo bananowy

zlosnica22 witaj moj maly bardzo reaguje na meza. czasem wydaje mi sie, ze spi, a jak tz polozy reke to maly od razu fika
Stary 2011-02-19, 09:53   #2719
Mango08
Rozeznanie

Hej,

Udało mi się nadrobić

Grazin i MoniaK gratuluję synków!

Paulizia piękne zdjęcia Antosia!

Andziot spóźnione, ale najlepsze życzenia urodzinowe! Sto lat!

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Zalamka doszlo do mnie dzsiaj ile ja waze a jeszcze 3 miesiace do rozwiazania ... co ja narobilam

jak ja to zrzuce pozniej????
Paulizia ja też się od czasu do czasu martwię wagą, zawsze ważyłam troszkę ponad 50, teraz już 65 , a jutro zaczynam dopiero 25 tydzień.
Niby nie roztrząsam mojej wagi codziennie, ale co jakiś czas pojawia się czerwone światełko, co ja najlepszego zrobiłam. Z drugiej strony nie umiem odmówić sobie drobnych przyjemności, jak np. pączek, szarlotka z lodami itp. I to mnie chyba gubi, bo przed ciążą jadłam zdecydowanie mniej słodkości, teraz nie mam serca odmawiać Synkowi

Cytat:
Napisane przez moniqac;25187657m
i anulinka też śląsk
daisy też nie ma daleko
ja do oświęcimia mam 40km .

moze uda nam się spotkać - ciekawe .
ja również z woj. śląskiego

Cytat:
Ja tak wczoraj z butelką wody leżałam w łóżku
Dobrze, że Ci już przechodzi bo to straszne jak się trzeba tak męczyć. A co do tej herbaty to może od niej chce Ci się tak pić, może lepiej pij wodę.

O browar to może już jak dzieciaki będą większe
W Tychach to nic nie ma konkretnego, niestety, ale w Kato już by się cosik znalazło albo ikejka- pojeść można
Kato zdecydowanie łatwiejszym miejscem docelowym, a już najlepiej Ikea lub Silesia, wtedy nie byłoby problemu z trafieniem.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=SFXCResV-bw

proszę sobie włączyć tą piosenkę i iść się miziać ta piosenka jest dla mnie tak seksualna że szok....
na poprawe nastroju dla was
mam kilka takich super kawałków jkabyscie kiedys potrzebowały muzyki do miziania to walcie do mnie jak w dym
Grazin chyba mamy bardzo podobne gusta muzyczne, więc ja chętnie posłucham Twoich linków.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzwonię do tż i mojego brata z pytaniem, jak im idzie malowanie i czy już po nich jechać...

A oni, że dopiero pierwszą ścianę zaczęli, bo grali w monopol

Dziewczyny pochwale się, że wczoraj po raz pierwszy ustąpiono mi miejsca jako ciężarnej. W toalecie stały dwie babeczki ok. 40 i same z siebie, że: "Pani jest w ciąży, więc proszę..." mnie się, głupio zrobiło, nie spodziewałam się takiej reakcji, więc odruchowo odpowiedziałam, że nie dziękuję. A one, że nie ma co dziękować tylko proszę wchodzić, bo my mamy to już za sobą i wiemy co to znaczy jak dziecko na pęcherz naciska, a jeszcze jak włoży nóżkę gdzie nie trzeba, to już w ogóle... i tym sposobem skorzystałam... Kobiety były naprawdę bardzo miłe, jak widać wszędzie są ludzie i ludziska.

Chyba z 2h poświęciłam na nadrabianie, więc najwyższy czas zabrać się za porządki.

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:04   #2720
Renessme1985
Rozeznanie

aaaa... normalnie muszę Wam to pokazać

http://allegro.pl/super-smoczek-z-cz...466323435.html

http://allegro.pl/super-butelka-dla-...466323437.html

Jakby moja mother zobaczyła swojego pierwszego wnusia z takim smoczkiem i taką butelką, to by chyba od razu na zawał padła
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:05   #2721
amarcia
Wtajemniczenie

Dzień dobry...

siasiek mnie też obudził skurcz.Ja dobrze pamiętałam, ze to boli, ale ze aż tak... wstałam ze łzami w oczach i odpuściło już po kilku kroczkach - klasyczny Braxton-Higs, czy jak to się pisze... Profilaktycznie łyknęłam no-spę
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:07   #2722
Weredka
Zadomowienie

Wrzucam linka do stronki z ubrankami dla dzieci z Next. Może którąś zainteresuje
http://allegro.pl/my_page.php?uid=16350665
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:20   #2723
anula_81
Zakorzenienie

Ja sie witam z rana. Nocke mialam kiepska, pobolewal mnie brzuszek i sie zamartwialam, plus snilo mi sie ze urodzilam Zosie i byla taka malenka, miescila sie w dloni i nosilam ja w kieszeni , nie chciala nic jesc i robila sie coraz mniejsza. a nie moglam jej karmic piersia bo mleko nie chcialo leciec i musialam igla przebijac sobie sutki zeby cokolwiek polecialo. obudzilam sie kolo 7:30 i juz nie moglam zasnac, bo mialam lzy w oczach, plus oczywiscie znowu stwierdzilam, ze brzuch maly i jakos tak smutno mi sie zrobilo
na szczescie od razu poszlam zobaczyc pokoj malej w swietle dziennej i jest cudnie! dzis TZ pomaluje druga warstwe i juz w ogole bedzie genialnie

zycze milej soboty.
moj TZ dzisiaj idzie do pracy znowu niestety, wiec bedzie malowal pozniej na szczescie jutro juz odpuszcza

buziaki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:26   #2724
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień doberek Ja właśnie w trakcie śniadanka i porannej kawki

Cytat:
Cześć Kobietki.

Buziaki

Witaj Mamuśku Mam termin 2 dni po Tobie

Cytat:
I chyba już nie zasnę...
Biedna Mnie wczoraj wieczorem złapał ból brzucha, po lewej stronie na dole i w lewej pachwinie. Wzięłam no-spe ale nie pomogła Na szczęście udało mi się zasnąć. Myślałam, że rano będzie lepiej, ale niestety nie jest. I takim sposobem mam od rana zabitą głowę czy jechać do szpitala czy przeczekać, być może to dzidzia mi na coś uciska, albo też macica się rozciąga. Dzidzia chyba zadowolona, fika jak co dzień

Miłego dnia życzę Wam od rana

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:30   #2725
andziot
Zakorzenienie

kruczaa gratulacje za złożenie pracy magisterskiej
pościel piękna
matallewar rzeczywiście strasznie niskie te wyniki miałaś, a chodziłaś pomiędzy pomiarami ???
zlosnica22m witam się śliczne imie wybraliście
Siasiek 4:22 chyba pobiłaś rekord
Renessme1985 widzę dziś gorszy dzień wiedz ilu ludzi dałoby się pociąć żeby mogi sobie tak beztrosko poleżeć w wyrku całymi dniami
może pograj sobie w jakąś gre na kurniku, albo gdzie indziej musisz wytrzymać !!!! niektóre kobietki leżą całą ciąże i dają rade, więc ty tą końcówkę też dasz
violisia śliczne te bliźniaki, pomyśleć że eweska będzie mieć taki brzdące w domu

jezu dziewczyny przestańcie o tych TRUSKAWKACH !!!!!!!!!!!!

anula_81 jaki sen oj kochana, przesadziłaś tym razem

nadrobiłam Was,

my u BABY jesteśmy,
Zosia aktualnie na spacerze z babą i dziadzi ....
wczoraj po drodze (jak zawsze zresztą) mieliśmy przygody z naszym autem
(zawsze jak jedziemy do rodzinki to coś się dzieje, naszczęście to w drodze do domu więc zawsze ktoś może po nas wyjechać, a jakby mężulowi w Wawie np takie przygody się trafiały to by gorej było)
no więc coś się popsuło (mówiąc językiem kobiecym ) i padło wspomaganie kierownicy i ładowanie akumulatora,
no i panika
skręcaliśmy na hama,
i jechaliśmy czekając aż nam światła padną
teście po nas wyjechali już z domu
ale jakoś daliśmy radę dojechać

samochód u znajomego mechanika już
ale właśnie dzwonił że mamy szybko przyjeżdżać (nie chciał powiedzieć o co chodzi)
bądź zdrów samochodziku

miłego dnia dziewuszki

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-02-19 o 10:33
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:32   #2726
Siasiek
Zadomowienie

Zasnęłam przed 6
ale już odespałam swoje.
Przebudziłam się koło 7 i czułam, że dalej boli.
Amarcia u mnie to na pewno nie był skurcz, bo ból był ciągły, taki tępy w podbrzuszu.

Najlepszy to mąż był rano, właśnie koło 7 godziny jak się przebudziłam, przyszedł i mówi "przeszło Ci? to co ty zjadłaś wczoraj, że cie brzuch boli?!" Dobrze, że leżałam bo bym padła. Musiał być strasznie głodny, że pierwsze pomyślał o jedzeniu wrrr....

Violisia to nie są bliźniaki to są chyba trojaczki bo po drugiej stronie dopatrzyłam się trzeciej dzidzi

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:36   #2727
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hello

widzę, że nie tylko ja miałam ciężką nockę. Nie mogłam długo zasnąć, a potem nie było dla mnie pozycji wygodnej i chyba pobiłam rekord w kręceniu się na łóżku

RELAKSOWANIE MACICY! Padłam ja swoją relaksuję kilkanaście razy na dobę, więc pewnie jest wyluzowana, jak po joinciku

Zytus, napiszę szpital na PW

Uciekam, ale będę wpadać pewnie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:44   #2728
amarcia
Wtajemniczenie

Oj ciężka to była noc... I jeszcze cały czas jakies bzdury mi się śnily - dziś płynęłam statkiem, który oczywiście zatonął i ratowałam się trzymając jakichś drzwi. Scena normalnie jak z Titanica, tylko bez Leo na całe szczęście
W pracy do 14.00 jupi!
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:51   #2729
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry...

siasiek mnie też obudził skurcz.Ja dobrze pamiętałam, ze to boli, ale ze aż tak... wstałam ze łzami w oczach i odpuściło już po kilku kroczkach - klasyczny Braxton-Higs, czy jak to się pisze... Profilaktycznie łyknęłam no-spę
to te skurcze bola?? ja wczedzi eczytam ze te braxtona hika to nie bolą.
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Ja sie witam z rana. Nocke mialam kiepska, pobolewal mnie brzuszek i sie zamartwialam, plus snilo mi sie ze urodzilam Zosie i byla taka malenka, miescila sie w dloni i nosilam ja w kieszeni , nie chciala nic jesc i robila sie coraz mniejsza. a nie moglam jej karmic piersia bo mleko nie chcialo leciec i musialam igla przebijac sobie sutki zeby cokolwiek polecialo. obudzilam sie kolo 7:30 i juz nie moglam zasnac, bo mialam lzy w oczach, plus oczywiscie znowu stwierdzilam, ze brzuch maly i jakos tak smutno mi sie zrobilo
na szczescie od razu poszlam zobaczyc pokoj malej w swietle dziennej i jest cudnie! dzis TZ pomaluje druga warstwe i juz w ogole bedzie genialnie

zycze milej soboty.
moj TZ dzisiaj idzie do pracy znowu niestety, wiec bedzie malowal pozniej na szczescie jutro juz odpuszcza

buziaki
jezu co za sen

ale na praqwdke kkochana nie martw sie tak tym brzuchem. ogladałas kiedys program ciaza z zaskoczenia? tam kobiety do 9 miesiaca nie widza ze sa w ciazy bo nie maja objawów zadnych ani brzuch nie rośnie, a nasza venes przeciez też ma brzuch jakby 3 pączki za duzo zjadła;P także nie ma sie co przejmowac wielkością. dzidzi na pewnmo jest tam dobrze. niektore kobiety maja duze brzuchy bo maja duzo wód płodowych
Stary 2011-02-19, 10:53   #2730
andziot
Zakorzenienie

dzięki za link do tych ubranek nexta, jeszcze odbiór we wrocku

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości