|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
Bardzo dobra była, najadłam się ja z mamą (obie na diecie) i TŻ, tylko on sobie frytki upiekł jeszcze ![]() Ech, nie martw się, spadnie. Ja zaraz po tym jak schudłam 10 kg zaliczyłam wzrost 1 kg, który mi jeszcze do końca nie spadł Pojawił mi się zaraz po przejściu na warzywka, po powrocie na białko spadło 0.8, więc jeszcze 0.2 i wyjdę znów na te -10 kg Jestem parę dni przed okresem, więc może to też ma wpływ...Ale coś mi się wydaje, że trzeba zacząć ćwiczyć. Ćwiczyłyście kiedyś zumbę? To takie taneczno-fitnesowe ćwiczenia. Mam kurs ściągnięty i się zastanawiam ![]() Cytat:
Ale też widzę wyraźnie, że nie ma szans. No trudno, będziemy wytrwale dietować Ile teraz ważysz? Ja mam jeszcze 15 kg wedle kalkulatora do celu, a osobiście to bym chciała jeszcze dodatkowo 4 zrzucić
|
||
|
|
|
#992 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahaha za***ista reakcja męża hahaha...! Na 6 z koroną hahaha No a Ty przynajmniej widzisz jak pięknie wygladasz...a bedzie jeszcze lepiej i pokaz sie nam tu pokaz...bo wszystkie jestesmy ciekawe, ja na pewno HeeheA ja cóż napaliłam się od rana na kuraka z rożna, jade na miasto a tam co?? dupa wielka, nie ma kolesia z kurakami hahahNo i wróciłam i zrobiłam naleśniki z przepisu mrs. dukanowej z twarogiem+słodzik a na gore lekko posypałam kakao... Aleeeeee laski mmmm niebo w gebie, zrobiłam z połowy porcji więc wyszły mi 2. Zjadłam 1,5 kawałka i koniec jestem taka najedzona ze masakra... Dzisiaj mam spotkanie rodzinne z okazji urodzin ciotki, nie chce tam isc - ale wszyscy mnie namawiaja tego ze sie nie złamie jestem pewna, mam w sobie tyle samozaparcia ze to mi nie grozi ale martwi mnie to ze jestem na P i zapewne nie bedzie tam nic co bede mogla przegryzc a nie chce zeby mysleli ze gardze ich jedzeniem czy cos w tym stylu jesli ciagle bede siedziala przy pustym talerzu.---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() wiesz co dobre!
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł wam
|
#994 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Cytat:
Byłam mile zaskoczona, że nikt nie zmuszał mnie ani do ciast, ani jedzonka... skończyło się kiedy po 2 próbie poczęstowania mnie odpowiedziałam, że naprawdę dziękuję i wytłumaczyłam jak bardzo mi zależy na figurze ![]() Na koniec obiecałam, że we wakacje przyjadę najeść się ciasta drożdżowego ze śliwkami i kruszonką - ciocia jest MISTRZYNIĄ!!! Eh, jak mi połowa dnia zleciała :/ zorganizowałam mega porządki domowe i do roboty zmusiłam TŻta i kota teraz serniczek, kawusia...żyć nie umierać!
|
|
|
#996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oooo jak dobrze ze napisalaś....Czyli sytuacja do przeżycia! Też liczę pocichutku na to ze bedzie jakas wedlinka czy może właśnie jajo...cóż co nas nie zabije to nas wzmocni! Jestem pewna ze nie dam sie złamać...także zaraz wskakuje do wanny, prasuje swoje fatałaszki i odwiedze ciocie ![]() Dzieki, pomogłaś mi podjac decyzje!
|
|
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą nie możemy rezygnować z życia... (aż tak bardzo)! W zeszły weekend byłam u rodziców TŻta na wsi... to dopiero było wyzwanie... sama sobie wszystko gotowałam i przyrządzałam. Przyszła teściowa patrzyła z ukosa ale na koniec powiedziała, że gratuluje silnej woli ![]() Też wiem, że nie ma szans na złamanie się... tyle tylko, że waga mi spada wolno (1kg/2 tyg) i troszkę motywacja mi maleje. Czasem mam ochotę rzucić to wszystko w p... i zjeść kromkę z wędliną, serem żółtym, majonezem i pomidorem!!! W końcu schudłam już 7 kg! Tylko tak bardzo chciałabym we wakacje wyglądać pięknie w szortach...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2011-02-19 o 13:25 |
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz 76.8 tzn waga z dziś ale może być zakłamana więc zwarze się jutro jeszcze rano. Startowałam z 88kg
|
#999 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja dzisiaj mierzyłam kilka sukien ślubnych...ta, na którą najbardziej się napaliłam okazała się gorsza niż na zdjęciach... ale i tak fajna
|
|||
|
|
|
#1000 |
|
Raczkowanie
|
Halo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny jestem zaręczona ![]() pierścionek wybrał mój ukochany i jest cudowny ![]() w ogóle było pięknie restauracja, świece, wino i ON ![]() i możecie mnie dzisiaj tu biczować ale będę dzisiaj grzeszyła wczoraj kolację zamówiłam dietetyczną, ale potem deser mniamiiiii ale jak mogłabym w takim dniu odmówić mu hmm? także trudno, przyjmę wszystkie baciki, ale nawet odrobinę nie żałuję tego ogromnego deseru :P a później spotkaliśmy się ze znajomymi i były tańce i było super ![]() a dzisiaj przyjdzie z mamą już oficjalnie do moich rodziców i oczywiście moja mama od wczoraj siedzi w kuchni i gotuje i wiecie co? dzisiaj też będę grzeszyła a co mi tam, nie codziennie jest taka okazja do świętowania :P sama osobiście udzielam sobie dyspenzy :P tak poza tym -0,8 i robiłam rano porządki w szafie wszystko stare pasuje wszystko co nowsze spada :P
|
#1001 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jestem pewna że jutro waga bedzie tak samo mała jak dzis... Ja wtedy jak mialam wypadek 9 lutego zjadłam dosłownie kwałek mieska i nic wiecej przez cały dzien waga tez pokazała mniej ale nie drastycznie tylko 0,4 kg i to sie utrzymało a tez myslalam ze na drugi dzien bedzie wiecej... ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Ale z tym grzeszeniem bym nie przesadzała, wiem że to wyjątkowa okazja ale wszytsko z umiarem...
|
|
|
#1002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie jesteś rozgrzeszona
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
sweet__chocolate ciesze się razem z Tobą! A raczej z Wami
Gratulacje!Tylko nie grzesz za mocno No chyba, że potem będą odpowiednie "ćwiczenia" z Tż
|
|
|
|
#1005 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pozytywnie. później niestety przełożyli zajęcia i mi nie pasowało![]() Cytat:
|
|
|
#1006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z TEJ OKAZJI TYLKO ZYCZENIA MOGA BYC ![]() i nic sie nie przejmuj podietkujesz od jutra ![]() ja sie przyznaje ze tez zasluzylam na baty...wstyd okropny...pojechalismy wczoraj z mezem do kina i skusialm sie na galretke i mocche a potem to wszystko jeszcze zasypalam popcornem ....wiem wiem nie ma sie czym chwalic...nawet zeby sie dobic stanelam dzis na wadze ...za kare bo zastoj mam znowu a tu zaskoczenie...spadek...ni ewilki wprawdzie ale jest...nie rozumiem swojego organizmu nic a nic....trzymam sie diety scisle...stoje....zalamal am sie i zjadlam niedozwolone natychmiastowy spadek w dodatku dzis urodziny mamy, okragle 60 lat konczy i nie da sie odmowic torta
w drodze do idealnej wagi z Dukanem po raz pierwszy.... 89.3kg .....78,4kg.............. .........> 65kg do dzisiaj P The best way to loose weight is to close your mouth...or.....WATCH your food - just watch it, DON'T EAT it ! |
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
witam ponownie - własnie wyszłam z kuchni
sweet__chocolate GRATULACJE !!!! Nie miałam pojęcia co zrobić dziś na obiad - jeszcze P - więc wymysliłam kurczaka pod beszamelem - a tu ..... a kupiłam wielkie cyce i trochę schabu - więc robię roladki dla męża i drobiowe dla mnie, z tych cyców zostało mi tyle mięcha że zrobiłam gulasz drobiowy - tak mi się zachciało - do tego ugotowałam kluseczki "śląskie" i jestem pojedzona - brakowało mi tylko suróweczki do tego ale i tak było pycha - oczywiście gulaszu zrobiłam więcej i do reszty dodałam pieczarek, będę miała na kolejne dwa dni ale wtedy już z surówką, więc na kolejne 5 dni PW mam co jeść, może do gulaszu zrobię makaron ?teraz luz - i odpoczynek
|
|
|
|
#1008 | |||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ładnie już schudłaś ogólnie, ja bym chciała ważyć tyle, co Ty Zobaczyć w końcu tę 7 z przodu ![]() Cytat:
Ale to może dobrze... ![]() Sweet__chocolate, gratulacje ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1009 |
|
BAN stały
|
Sweet__chocolate GratuLUJe !!!
![]() kiedy kupiłam sobie kupon karnetu na solarium jak dojde do celu to jeszcze sie zabrązowie
|
|
|
|
#1010 | ||
|
Szara Eminencja
|
Helou kobitki
Cytat:
Świetny wynik ![]() Cytat:
Gratuluje Dziewczyny dzisiaj byłam u rodziców w pracy pomóc im i ludzie mnie nie poznawali Jeden znajomy powiedział nawet żebym zagrała dziś w totka bo mnie nie poznał Kto wie ... Zaraz ide zrobić sernika przekładanego budyniem A spadek calkowity w ciągu tego tygodnia -0.9 |
||
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim
![]() i za rozgrzeszenie też wiadomo, że nie rzucę się na jedzenie i będę wszystko wrzucać w siebie, ale też jak pojawi się coś zakazanego jakiś składnik w całym daniu to nie mam zamiaru sobie odmawiać nie dzisiaj ![]() a wczoraj wszamałam lody z wiśniami na goraco ołjjeeee
|
#1012 |
|
Rozeznanie
|
Guten Morgen albo Tagen jak kto woli:brzyda:
sie nazarlam kurczakiem Z Halogen Oven! :P uwielbiam byl taki chrupiacy ;D mimo tego ze ze ze skory go obdarlam bidulek :brzyda: w dodatku smierdze czosnkiem na kilometr bo zjadlam z sosem czosnkowym zmieszanym z ketchupem GRATULUJE ZARECZYN ach piekne rzeczy hihi nie ma to jak cudwony dzien! ![]() ![]() powodzenia dzis z rodzinka ![]() a TAK W OGOLE To dlaczego nie sprzedaja nigdzie KURCZAKA bez skóry? hahaha ja to mam wymagania ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- WLASNIE ANiolki powiedzcie mi jaki Tarog kupujecie do sernika? ostatnio mialam presidenta i na sernik mi to nie wygladalo ![]() a w ogole to na wage juz nie wchodze 3 tygodnie
|
|
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
sweet__chocolate gratuluje zareczyn
ja jestem rok po swoich wiem jaka to radosc ![]() oprocz tego dzien dobry wszystkim ;] dzis mam zastoj :| na obiad zrobilysmy z czekoladka slynne papryczki faszerowane ale poczekamy na reszte rodzinki, na ich obiad.niech ktoś wyłączy już ten śnieg
|
#1014 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
noo właśnie powinni obierać ze skóry a nie męczyć sie ze ściąganiem skóry ![]() Aniołku ja ser na serniczek kupuje w netto, ser emilka 500g za 3zł coś |
|
|
|
|
#1016 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No, ale jak będę po @ to może się w końcu zmobilizuję... taki plan jest żeby od marca ruszyć dupsko ![]() Cytat:
Wiesz, nie wiem w jakiej formie to będzie w restauracji... ale to raczej nie będzie tak, że menu dostaniemy do ręki. Zresztą nie wiem... ale tam mi się wydaje, że już z góry będzie ustalone
|
|
#1017 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=brombusia;25196888]Pierwsza
![]() Dzieć mnie niestety obudził i jak już wyszłam z ciepłego łóżka, to mi sen uciekł ![]() Dzisiaj koniec fazy uderzeniowej, waga pokazała 2,5 kg mniej No i dzisiaj w końcu moje ukochane warzywa ![]() Śliczna jesteś, taka rasowa brunetka I gdzie Ty masz upchnięte te 9o kg? na tyłku się odłozylo haha
|
|
#1018 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() a do sernika kupuję w netto też emilki
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
Nieśmiało witam się i ja! od jutra zaczynam dukać
Od stycznia schudłam 5,5 kg (chociaż od tygodnia się nie ważyłam to nie wiem dokładnie) sama ustalilam regóły (zero słodyczy, przekąsek, ziemniaków, makaronow itp.) ale od jakiegoś czasu zaczęłam sobie pozwalać na małe grzeszki i stwierdziłam że muszę przejść na dietę w której będą twarde regóły. No to i jestem! Tylko strasznie mi będzie brakować owoców bo je uwielbiam. Ale coś za coś. Do zgubienia duuuużo kilogramów więc trzymajcie kciuki!
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze to jakaś alternatywa wrzuciłam do piekarnika chlebek - by był już na jutrzejsze śniadanko ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

Bardzo dobra była, najadłam się ja z mamą (obie na diecie) i TŻ, tylko on sobie frytki upiekł jeszcze 
Pojawił mi się zaraz po przejściu na warzywka, po powrocie na białko spadło 0.8, więc jeszcze 0.2 i wyjdę znów na te -10 kg 

hahah
tego ze sie nie złamie jestem pewna, mam w sobie tyle samozaparcia ze to mi nie grozi ale martwi mnie to ze jestem na P i zapewne nie bedzie tam nic co bede mogla przegryzc a nie chce zeby mysleli ze gardze ich jedzeniem czy cos w tym stylu jesli ciagle bede siedziala przy pustym talerzu.

- do tego ugotowałam kluseczki "śląskie" i jestem pojedzona - brakowało mi tylko suróweczki do tego ale i tak było pycha - oczywiście gulaszu zrobiłam więcej i do reszty dodałam pieczarek, będę miała na kolejne dwa dni ale wtedy już z surówką, więc na kolejne 5 dni PW mam co jeść, może do gulaszu zrobię makaron
ale poczekamy na reszte rodzinki, na ich obiad.