|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
heloł
![]() ![]() Cytat:
poszłabym gdzieś na jakąś zorganizowaną imprezkę podjęliśmy już decyzję z TZ i dajemy sobie spokój na razie ze żłobkiem. Też ze względu na to że jestem w ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a szef to palant. I niestety często słyszy się takie historie ![]() Ja też teraz raczej powrotu już nie mam. Ale na razie pisać mi się o tym nie chce. Nie chcę sie denerwować. Cytat:
![]() Cytat:
i spokój na dłuuugi czasCytat:
![]() zazdroszczę wyjścia, ależ ja mam ochotę na pifffffffffooo ![]() Cytat:
umawiamy się, że będzie nam sie podobać Cytat:
ho ho ho !!! no tomacie nad czym pracować ![]() My jak już pisałam, wszyscy chorzy , spaliśmy od 11- 13 wszyscy razem. Zaraz zjemy obiad i będziemy oglądać razem bajkę
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-02-19 o 14:57 |
||||||||
|
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
ale tu dziś pustki i cisza...
My też chorzy Blanka ma biegunkę i pokasłuje lekko :/zajrze jak zaśnie bo jest straaaasznie marudna |
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
hmmm, znaczy sam ze mną Ela dziś też mi sie upiekło, bo przyszedł do nas na noc jego najstarszy syn i przecież nie będziemy wypełniać "obowiązków" jak 17 latek spi za ścianą, to mogłaby być dla niego trauma na całe życie Zebra zazdraszczam piffka i jedzenia jajek. Karol nienawidzi jajek, pomijając ,że na białko ma uczulenie. Żółtko nawet w formie ukrytej nie przechodzi Lucky jak nie pokażesz zdjęć to wszystkie Ci się zwalą oglądać na żywo tę sypialnię Agusia najważniejsze ,że poród był lekki ![]() A właśnie lekki... byłam dziś w Legnicy i kupiłam ten wózek. Jest masywny, ale piękny jak...quad. Tatuś zachwycony, już biegał z nim po podwórzu ( jak zabieraliśmy małego od babci), nie mógł sie powstrzymać i wyjął z bagażnika, a Karol pełnia szczęścia, aż mu dyd wypadł z buziora tak się cieszył jadąc wózkiem ![]() Mój CONECO też leciutki, ale on ma małe kółeczka to nie na wieś. Jak idę nad rzekę to droga fatalna, bo polna z dziurami, kiedyś zrobię zdjęcia to spojrzycie,że bez quada ani rusz ![]() Wlazłam też dziś do Media Markt i kupiłam Karolowi dużo różnych ślicznych książeczek w cenach od 5 do 7 zł. Niektóre grające , inne z puzzlami były, wszystkie twarde strony mają więc są super dla malucha. Rzadko tam bywam , więc nie wiem czy to jakaś promocja była czy tam tak zawsze. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Ja chyba też się dziś szybciej położę
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
|
#4924 |
|
Wtajemniczenie
|
co za dzień.
nila dzisiaj tak dała nam popalić, że myślałam, żę wystawię ją na balkon. na szczęście już śpi a ja oglądam dynastię tudorów.
|
|
|
|
#4925 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry leniwie niedzielnie
![]() Cytat:
i zdrowka *Cytat:
![]() Cytat:
i pokazuj zdjęcia dziur ![]() Wczoraj wieczorem byl teść i z tztem zaczeli tapetowac pokoj Filipka i tak jak mowilam mam sypialnie w kol. ciemnego różu i pomyslalam zeby go ozywic trochę i wrzucę tam poduszki w kolorze niebieskim i kołdre nową -zakupie ![]()
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Ela było super... 2,5 h klechania... Tego mi było trzeba.
Myśle, że ze żłobkiem to dobra decyzja. Wywa gratuluje wózka! Wosku też się boje pewnie abrdzo boli ![]() Kupiłam sobie na allero piling do buzi ale, że jestem krejzol to sobie wybrałam złą forme przesyłki- mogłam mieć priorytet za 8 to umkneło mi jakoś i za 12 paczke ekonomiczną wziełam |
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
My po imprezie bylo poprostu bomba juz dawno sie tak nie wybawilam, duzo młodzieży bylo i tak mi sie wyszaleli ze masakra Teraz kawusia do kościołka i po perełke do babci. Miłego dnia
|
|
#4928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziury obfotografuję jak śnieg zejdzie;-) niebieski jaasny czy ciemny chcesz dołożyć? ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Mały siedzi w wózku już godzinę i się nie rusza ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Ja to z młodzieżą się ostatnio bawiłam na 18 mojej siostry 8 lat temu i czułam się jak dinozaur
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|||
|
|
|
#4929 | |||
|
Rozeznanie
|
ależ mi nie przeszkadza nawet jak odgapisz
nie będę miała nic przeciwkoCytat:
ja mam w legionowie rodzinkę.. jak będzesz znała termin to daj zanć to podpytam czy jakiegpś taniego mieszkanka nie znają na wynajem ![]() no i fajnie bo z legionowa blizko do zalewu zegrzyńskiego to Cię na spacerek wyciągnę nad wodę ![]() Cytat:
![]() w temacie jajek to Olcia na początku niechętnie jadła a teraz uwielbia jajecznicę ze szczypiorkiem i ostatnio zrobiłam sałatkę - jajko+tuńczyk+kukurydza i zajadała się że ho ho... ![]() Cytat:
grillowane nie wiem jak to się nazywa.. )witajcie niedzielnie
|
|||
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky - damy rade Wszystkie na raz
a co do sushi - to to są smakołyki dla mojego tż, ja zjem ale bez większego zachwytu. I niestety ale w Cz-wie baru sushi brak
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
My juz chyba zdrowi zaczynam podejrzewać, że to nie infekcja tylko niania mogła ją czymś załatwić... jutro z nią sobie pogadam noc spokojna, poszła spać po 21 i wstała o 7 ale mój kochany tż (on mało snu potrzebuje) wziął Blankę do salonu i pospałam do 9.40 ale jestem wyspana Agusia, ale Ci zazdroszcze tego pokoju dla dziecka... przynajmniej tych zabawek sie z każdego innego pomieszczenia pozbędziesz ![]() a co do sypialni... my mamy brąz z ecru i jedną ścianę w panterke tż bardzo nie chciał, projektantka też nie była zachwycona moim pomysłem a jak już było gotowe to prawie padła tak super wyszło taka delikatna drobna panterka ale pazura nadaje jak znajde foto to pokaze ![]() Sushi...a fuuuuu! kluski kluski i jeszcze raz kluski a ja już się jutra nie mogę doczekać bo autko odbieram i są nowe zdjęcia Blanczeski, z wózeczkiem też: https://picasaweb.google.com/bartekc...PewnymKrokiem# miłej niedzieli mamuśki |
|
|
|
#4932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hmm.. róż z niebieskim to chyba nie "moje" połączenie ale jeżeli tobie się podoba... a może tak z malinowym, amarantowy albo bordowy Cytat:
a moja od roku się nie doczekała łóżka i śpimy na materacu ![]() a Blanka slicznie wygląda w tych kolczykach! |
||
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Wywa tylko przez neta można go dostać a koleżanka mi go poleciła ta chce wypróbować. Drogi nie jest ale niepotrzebnie za przesyłke tyle dałam. On niby do slonów kosmetycznych jest ale do domowego użytku też go zamawiają sobie kobiety- poprostu 2 razy w tygodniu go będe robiła i krócej.
Chce na wiosne czuć się dobrze w swojej skórze poprostu ![]() Ola piękne fotki! Widze gryzie bobodencik Piotrek jak go dopadnie zabrać mu nie moge. Świetnie wozi lale
|
|
|
|
#4934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak to "odbierasz autko"?? koniecznie wstaw fotki sypialni!! co do foteczek Bleneczki ![]() a powiedz mi jeszcze czym Blanka bawi się na fotce nr 14? to jakiś tablet? Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2011-02-20 o 13:46 |
|
|
|
|
#4935 |
|
Rozeznanie
|
fotki
![]() na tej dziwnej chciałam pokazać fakturę tapety - jest czekoladowa ze złotymi prześwitami
|
|
|
|
#4936 | |||
|
Zadomowienie
|
taki zywy niebieski, widzialam gdzies polączenie w necie i mnie się spodobało
![]() Cytat:
Juz nie mogę się doczekac![]() Cytat:
![]() ja sobie tez zazdroszcze tego pokoju dla filipa i juz nie moge sie doczkeac kiedy wszytsko będzie skonczone )))Pokazuj zdjęcia tej waszej sypialni, lubie oglądać ładnie urządzone wnętrza odbierasz tego pięknego bialego volkswagena co kiedys wklejalas na FB?? a sie bedziesz wozic.. ![]() a co do zdjec ja zwykle piekne! w ogole jestescie sliczna rodzina ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- oj pewnie wszytskie leniuchują z łóżek jeszcze nie powyłaziły i nie chce im się komputerów włączać dlatego tu dziś taka cisza
|
|
#4937 |
|
Zadomowienie
|
Lucky - dużo to ona niczym sie nie bawi
myślę, że do maja z wózeczkiem spokojnie możesz zaczekać, ja kupiłam bo akurat znalazłam bardzo fajną promocje ![]() A na fotce bawi się Ipadem ![]() i masz super ta tapete ))Zeberko, nie wiem o co chodzi z bobodentem i gryzieziem tubki ale to jej ulubiona rzecz do gryzienia i też odebrać nie da rady ![]() Agusia - białego nie dało rady ale srebrnego ))) prosto z salonu aż się będę bała jeździć fotek cos znaleźć nie mogę ale jak przejrzysz nasza picase to gdzieś tapeta na pewno się przewinie o tu tylko troszke widac.. myslalam, ze wiecej tego bedzie;/https://picasaweb.google.com/bartekc...56113152162626 wlasnie wrocilismy od mojej mamy z obiadku, wreszcie cos dobrego zjadlam i teraz slodkie lenistwo... a Blanka oglada z tatusiem :gdzie jest nemo"
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2011-02-20 o 17:12 |
|
|
|
#4938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wklejaj zdjęcia od razu jak na żywo wygląda to cacko![]() ładna tapeta, zawsze podoba mi się ta której ja u siebie nie posiadam taka panterka dodaje sypialni pazura![]() Tz usypia Filka a ja ogladam tv ale jak zwykle nic ciekawego nie ma :/ musze jakies filmy ściągnąć polecicie mi cos ?
|
|
#4939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza te z wózeczkiem ![]() i śiwetny Blanka ma fotelik ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Ola Blanka super dziewucha;-)
Lucky bardzo fajna ta Twoja sypialnia, chyba przyjade nie na kawę , a na nocleg Jak tam niedziela mamuski? Ja byłam z rodzinką u siebie na wsi, potem do mamy na kawusię i potem do domciu. Spał u nas dziś syn Tż ten starszy, Karol go bardzo rzadko widuje, więc tłumacze mu,że to jego brat i ma na imię Michał. Powtórzyłam kilka razy Michał, Michał, a Karol : chał, chał I potem już chodził za nim i wołał chał
|
|
|
#4941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
1. bo to ballada była
![]() 2. no i padłem
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
He,he, śpiący królewicz ![]() Gosia, a w którym Ty banku pracowałaś?
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Ola tapeta jest bardzo orginalna ciekawa jestem jak całośc połączeń wygląda
A bobodent to mój czasem przegryzie gdzieś czy nadłamie i nieco wyliże skubaniec mały... wogóle wygląda jakby przez tubke czuł zapach.Lucky bardzo mi się podoba Wasza sypialnia a zwłaszcza bohaterka drugiego planu plastikową butelką pozująca do zdjęć Gochaa brak słów spanie to ma po kim hehePiotrek obżarł się dziś jak dziki bąk... normalnie zjadł swój obiadek a potem nasz jak zapomniaąłm się i miałam mięsko w paluchach to mnie dziabnął, bo się nie mógł doczekać a już zmeilił co miał w dziubku![]() Mam okropnego lenia... bałagan... myśle czy jechać jutro do prababci z małym.. i nie wiem gdzie zgubił piłeczke z cymbałków i klocek z garnuszka... przegrzebaliśmy nawet kosz na śmieci... masakra...ma starszną zmiane na wciskanie w dziury wszystkiego, w kąty, za meble... pod wykładzine, pod lodówke Właśnie ostatnio złapałam go jak wpychał herbatniki pod lodówke... |
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczer!
Wiecie niby lepiej, ale biegunka jeszcze trwa? Mielismy wczoraj małą imprezkę w domu, a dzisiaj bylismy u znajomych zobaczyć nowe mieszkanko. W temacie sypialni ja uwielbiam ciepłe klimaty, takie pomieszanie orientu i Afryki... Lucky, też bardzo fajny klimacik.Suonko...brak słów.Znajdziesz coś lepszego. Fajnie że Lenia tak fajnie się rozwija Brombi, fakt czasem w biurze jest czas na kawę, a nawet na wizaż Cytat:
No padłam A Wojtuś ma w ogóle jakąś stałą porę drzemki czy Ty go nie kładziesz i czekasz kiedy sam padnie?Depilator zawsze i wszędzie, nie ma mocnych na mnie w tym temacie, w ciąży też, wosk jest fajny, ale trzeba sie umawiać itd, a depilator to niezalezność jednak. No i na biust - jasna sprawa- ćwiczenia przede wszystkim, ale krem evelline jest całkiem niezły 'zniszczeń' pokarmieniowych nie odnotowałam w każdym razie
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-02-20 o 23:14 |
|
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas w magiczny sposób giną smoczki, a wieczrem akcja "dyd", bo mały syrenę włącza Klocek z garnuszka może utonął w toalecie jak mój telefon, służbowy zreszt ą
|
|
|
|
#4947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moj tylko autka wszedzie chomikuje...urzadza sobie parkingi w najmniej odpowiednich miejscach - w oparciu sofy, na stojaku lampy... ![]() Cytat:
Oj macie z ta biegunka...oby dzisiaj bylo juz lepiej Cytat:
Fajnie, ze to napisalas, bo juz myslalam, ze jestem jedyna i jakos tak glupio mi bylo... tylko, ze ja kremu zadnego nie uzywam... Dzien doberek widze, ze weekend byl dosc "plodny" w posty... ![]() My jak zwykle mielismy "weekend bez komputera"...bardzo podoba mi sie ten zwyczaj... ![]() W niedziele odwiedzila nas kolazanka, ktora mieszkala w De do lipca no i sie wyprowadzila...fajnie bylo pogadac...ma syna 6-latka i mala 9 miesieczna Agatke...jaka slodziutka!! André zaskoczyl wszystkich - dalam Agatce Garnuszek na Klocuszek, zeby sie pobawila...zawsze lezal w kacie, bo André sie nie interesowal...wiec mala sobie cos tam z nim dzialala po swojemu a tu nagle podchodzi moj syn, siada kolo niej, wysypuje klocki na ziemie i...wklada wszystkie we wlasciwe otwory!! Tylko z serduszkiem mial klopot, bo ono jakos tak sie zacina... Mine mialam taka Snieg wlasnie zaczal u nas padac... ![]()
|
|
#4948 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję![]() Depilator - tak! wosk też ale jak mam lania to i maszynka idzie w ruch a evelline na mnie nie działa.. za to kapsułki do biustu claeny bardzo mi się podobały lubię takie kremy (lubię wsyztkie kremy!! ) .. ale nie liczę na spektakularne efekty bo na moje pociążowe rozstępy raczej nic nie pomoże...Cytat:
![]() Cytat:
i ja i tz chyba jesteśmy uzależnieni więc raczej by to nie przeszło![]() dla Andre Olcia lubi się bawić garnuszkiem i ładnie jej wychodzi dopasowanie klocków![]() u nas dziś -15 ze spaceru nici..wstałyśmy bladym świtem więc to będzie dłuuuuugi dzień
|
|||
|
|
|
#4949 | ||
|
Zakorzenienie
|
pół roku w PeKaO SA a potem kilka lat w Żaglu (system ratalny)
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- po tatusiu ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
, ostatnio śpi tylko raz dziennie tak między 11 a 13dawniej spał jeszcze po popołudniu. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4950 | ||||
|
Rozeznanie
|
To wirus, jego nosicielami jest ok 80% ludzi, zupełnie niegroźny dla zdrowych ludzi, można chorować kilkakrotnie w życiu, czasem nie wiedząc nawet o tym, nie zawsze daje objawy swojej obecności. Najniebezpieczniejszy jest dla płodu i noworodka... Może powodować tyle powikłań co toxoplazmoza i różyczka razem wzięte... Dużo, by pisać, mało się o tym mówi, a jest cholernie niebezpieczne. Jak będziesz ciekawa, to w google więcej info.
Cytat:
Ja jeszcze nie czuję wiosny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do jajka to moja właśnie też pluje nimi dalej niż widzi, dlatego pytałam o to surowe, czy można takie dawać. Surowe z odrobiną cukru zje, tak jej podaje od czasu do czasu, a jajka mam świeże od mamy (hoduje kilka kurek)... wiem wiem, nie spodoba się to wam, ale mam fioła na punkcie tych witamin, które w jajku się znajdują... ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Tarasiu jak u was z jedzeniem kawałków? Lepiej już? U nas coś ruszyło - nie ma już odruchu wymiotnego jak jej się kawałek trafi, nie miksuję jej już dokładnie zupek, a do tych sklepowych muszę tylko wody trochę dodać, gęste rzeczy muszą być gładkie, ale od czegoś trzeba zacząć . Czasem zje paluszka, czy troszkę chlebka z masłem, albo samego, ale tak malutko.
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

wlos farbniety wic tylko czekac do jutra i bawic sie do rana 

nie będę miała nic przeciwko
grillowane
hehe
dla Andre