|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
ja już nie kumam mojego syna... jak wam napisałam że pokasłuje to przestał.. hahahah no nic.. dziś go obserwujemy nie będziemy panikować
![]() ![]() Pomidora dziękuję za gratulacje ![]() ![]() ![]() ale muszę ci powiedzieć że z całego Twojego bloga rzuciło mi się foto i podpis "moje chłopaki" bo u nas ja też moich tak określam wołam do kąpieli itd.. moje chłopaki.... ![]() ![]() trzymam kciuki za wizytę u neurologa, najlepiej iść prywatnie i to sprawdzić bo u takich maluszków szybkie działanie połową sukcesu.. no a z drugiej strony żyć tyle w nieświadomości... będzie dobrze... choć sama wiem najlepiej jaki to stres... Szczęśliwa wiesz co ja dałam do zblenderowania warzywa mięcho i pół wywaru no i było gęste... i jak dałam Patowi to sobie z tym nie radził i go dźwigało.. a jak dodałam jeszcze wody i zrobiło się takie papkowate i wtedy wsunął całe bez mrugniecia okiem.. następnym razem zblenderuje z całym wywarem... waniliaania cukru ani soli na razie nie chcę, właśnie o majeranku słyszałam.. o ziołach nie ![]() ![]() ninaad no właśnie ja też tak myślę że nie będę kupować królika dla tych paru gram więc słoiczek z królikiem jak najbardziej.. hahah ja jestem za pogadaniem sobie naszych łobuzów może wówczas zaczną jeść wszystko hahaha ![]() onevittoria boż ale historia... na szczęście dziecku się nic nie stało.. ale co się wystraszyła kobiecina i wszyscy dookoła to... no cóż ale mogła pomyśleć że fotelik stawiany na krześle nie jest stabilny.... Paula szczerze mówiąc to się bałam że nie zje, ale jak sama spróbowałam i doszłam do wniosku że lepsze niż słoiczkowe, bo tamto jest tak totalnie bez smaku.. a to jednak smak ma to byłam już spokojniejsza.. no i się udało ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4682 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Hej dziewczyny ..
ja mam sajgon w domciu..wczoraj Patrykowi sie strasznie pogorszyło i doslownie leciał z rak..zadzwoniłam po lekarka .przyjechałą..zabadała obu chłopców i Domik dostał antybiotyk a Patryczek ma wybrać 10 zastrzyków..Niestety oskrzela u obu... Nie moge patrzyc jak kłóją mojego synusia ![]() Ja wpadam i jak zwykle tylko o sobie..wybacie..nie mam siły nic wiecej pisac...bo juz czwarta nocka nieprzespana... ![]()
#4683 |
Zakorzenienie
|
aneczka
![]() ![]()
#4684 |
Zakorzenienie
|
A ja siedzę i czytam o ząbkach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze takie dziwne ruchy główką robi, tak jakby podnosi brodę do góry kilka razy i spokój i za jakiś czas znowu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
ja się obawiam, że i nas ząbki się zaczynają... co prawda temp Julka nie ma , ale bywa okropnie marudna, płacze, wiszczy i pakuje całe ręce do buźki , ewidentnie je gryzie i jest spokój dopiero jak coś na ząbki zapodam :/
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewuchy
![]() Ninaad, a co Ola taki niejadek sie zrobiła? Chyba to przeoczyłam. Oby szybko zaczęła ładnie jeść. A do 3-miasta mamy dość blisko, bo 2h drogi. To niesamowite, ze w dużym mieście to idzie szybciej niż w naszym malutkim ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dziś -17st, nici ze spaceru ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
Pomi fajnie, że masz jakąś pasję i odskocznie od bycia mamą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
my od dzisiaj znów we dwojkę w domku-mąż poszedł do pracy, niestety wszystko co dobre szybko się konczy
![]() aneczka - strasznie współczuję chorych synków ![]() ![]() gabisun - widzę,że teraz ząbki na tapecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hagar-daj znać co z tymi krostkami. Ale Pomi ma rację, czasami tzreba dać na luz i nie przypatrywać się AŻ TAK ![]() ![]() Pomi-nie martw się, wszystko będzie ok ![]() ![]() Ale w związku z tym mam pytanie:Mati w ubiegły wtorek zaczął 5 miesiąc - i co, ma już sam jak leży na plecach podnosić główkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
aaneczka trzymam kciuki i dużo zdrówka życzę
gabisun ojjj ząbki nadchodzą.. Pomidora na najniższą temp czyli na ile na 50? bo u mnie chyba tyle jest najmniej.. dobrze wiedzieć że można szybciej w piekarniku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4691 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Martucha obyś nie musiała iśc do lekarza Onevitoria zawał murowany Dziewczyny czy skaza białkowa może wyjść dopiero jak dziecko ma 4 miesiące? No bo ja już sama nie wiem co temu mojemu dziecku jest. Chyba pójdę do przychodni jak do piątku nie zauważę popray. Bo uczulenie rano schodzi a po kilku godzinach znowu poliki czerwone, a teraz jeszcze na główce takie drobne krosteczki zauważyłam. łokcie zbladły ale dalej sa suche. Soku z jabłka nie podaje już bo i tak mu nie podszedł, ale jabłko gerbera wcina. Do tego bebilon. Ja słodyczy nie jem bo byłam pewna że to po tym pudełku MERCI co go wcielam tydzień temu ![]() No i coś się z moim dzieckiem z jedzonkiem dzieje. Rano je np o 6 i 9.30 zaczyna marudzić ze głody daje mu flachę a on zjada może 70 ml i idzie spać. Potem wytrzymuje 2.30 h i woła jeść daje cyca i jabłko i idzie spać i dziś minęła godzina od tego a on histeria że chce jeść i wyssał oba cyce śpi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zadomowienie
|
Uwaga, paskuda się odzywa
![]() ![]() Czytam Was i czytam, ale nie mam czasu i, przede wszystkim, motywacji, żeby coś napisać. Gratuluję najstarszym naszym dzieciaczkom pierwszego pół roku życia. Boryskowi zostało jeszcze 2 tygodnie, więc on jeszcze gówniarzyk ![]() Troszkę zazdroszczę ząbków, bo u nas w zasadzie od nowego roku jest kicha ze spaniem - synek budzi się z płaczem, potwornie szlocha przez sen. Jak go słysze, to mi łzy do oczu napływają. Nie raz go brałam na ręce z tego powodu, a że potem nie mógł zasnąć, to kładłam się z nim w naszym łóżku. Za dnia też mi marudzi i nie mam za bardzo czasu nic w domu zrobić, nie wspominając juz o napisaniu. Żeby nie było, to na fb, też się bardzo rzadko ostatnio odzywam. Wpadam tylko napisać 5 zdań, a czasem tylko kilka słów. Na więcej nie mam czasu. Pediatra twierdzi, że ząbki to jeeeszcze, a mi się coś nie chce wierzyć. W zeszły czwartek byliśmy na szczepieniu i nie dość, ze pediatra Boryskowi skórkę na siurku naciągnęła, że aż krew poleciała ![]() ![]() Tak na marginesie- niebawem trzeba będzie założyć nową część wątku, więc mam nadzieję, że mnie to zmobilizuje do udzielania się bo z deczka wypadłam z rytmu i życia wątkowego. Aha, martucha, nie zwróciłam uwagi, ale powinnaś już wisieć z babcią na kieleckim KCK ![]() ![]() A jako że już się odezwałam, to zapytam ![]() Wow, jakimś cudem dużo naprodukowałam. Borysek najedzony, siedzi w leżaczku i pakuje grzechotkę do paszczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zadomowienie
|
A tak jeszcze, żeby być już kompletnym buraczyskiem, pochwalę się Boryskiem
![]() Na nk i fb, to juz było, ale na wizażu jeszcze nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak a propos różnic w rozwoju. Mamy w rodzinie drugiego bobaska, 5 dni starszego od naszej Antosi. Jest sporo cięższy i chyba dlatego nie przewraca się nawet na bok, a nasze dzieciątko fika we wszystkie strony: z brzuszka na plecki i odwrotnie. Pięknie robi mostek i trzyma główkę. Jak tylko ma się czego złapać, to próbuje usiąść. A oboje są zdrowi i to najważniejsze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa....o co chodzi z Martuchą na KCK? ![]() Cytat:
![]() ![]() Ilona-jeszcze odnośnie skazy białkowej...gdzieś czytałam,że może się ona ujawnić nawet w 4-5 miesiącu ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- aaaaa....ycnan-zdjęcie fajowe ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taki duzy chłopiec na nim ![]() ![]() i ta klata na wierzchu ![]()
![]() |
#4697 |
Zadomowienie
|
Kalex, Marty fotograf brał udział w konkursie, w ktrm wybierano 12 zdjęć, które przez cały rok wiszą na KCK. No i wygrał i jedno jego zdjęcie miało zawisnąć - właśnie z Martą i jej babcią.
A czapa Boryskowa kupiona przez wujków w Smyku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do ząbków to nam pediatra kiedyś powiedziała też, że jeeeeszcze a tu proszę, tydzień później zębolek wyskoczył ![]() Twój synek już taki mniej dzidziusiowy jest ![]() ![]()
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 |
BAN stały
|
My nosimy Pawełka w pionię od zawsze. Nie ma z tego tytułu żadnych odchyleń, bardzo szybko trzymał sam główkę itd. Nie byłabym w stanie nosić Go inaczej, nie lubił tego i był ciężki
![]() a tak serio, to od półtora miesiąca się dopiero przewraca na plecki i z powrotem na brzuch, choc bałam się, że w ogóle nie będzie tak chciał, bo On od początku nienawidził brzuszka... i boczków... i do dzisiaj zostało Mu to ![]() ![]() Główka już ma ładny kształt, wszystko się wyciągło, odkąd siada. Nie cierpi leżeć, jak może siedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |||
Zakorzenienie
|
Mpik ucałuj Milenkę od cioci i Patryka i złóż jej najserdeczniejsze życzonka i dużo zdrówka i radości z okazji półroku !! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- oby... trzymam kciuki żeby to nie była slaza... boski jest Borysek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() noo i współczuję przejść z ręką i siurdakiem... ehsss to wam lekarka zrobiła... Cytat:
![]() tu masz fotkę 5 zdjęcie http://www.kck.com.pl/index.php?opti...mid=77&lang=pl Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() teraz już pięknie siedzi z podparciem a że coraz dłużej siedzi i bawi się zabawkami to zapomina że ręką miał się podeprzeć i potrafi się tak długoooo bawić a jak nie ma nic w rękach to się chwieje hahaha ![]() gabisun powiedz mi czemu jak jesteśmy na rehabilitacji i mówię do babki że pełza do tyłu to ona mnie poprawia że raczkuje... nie kumam - podobno pełza się do przodu a do tyłu to już jest raczkowanie tak? dla mnie raczkowanie to na czworakach..więc już nie kumam... no i pochwaliłam Pata że gotowane pięknie zjadł to dziś dał koncert i nie chciał jeść... nie mam pojęcia jak oni to robią że u nich jest piękna papka bo u nas była trochę gorsza nawet jak mocnooo blenderuje ale smak też mu dziś nie podszedł... więc go oszukałam i wymieszałam mu ze słoiczkowym i zjadł.. więc muszę mu jutro dodać trochę słoiczkowego i przechodzić po woli na samo gotowane.. bo był ryk dziś jak cholera.. a cwaniak pomieszane zjadł ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-21 o 15:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aaneczka1984;252420 46]Hej dziewczyny ..
ja mam sajgon w domciu..wczoraj Patrykowi sie strasznie pogorszyło i doslownie leciał z rak..zadzwoniłam po lekarka .przyjechałą..zabadała obu chłopców i Domik dostał antybiotyk a Patryczek ma wybrać 10 zastrzyków..Niestety oskrzela u obu... Nie moge patrzyc jak kłóją mojego synusia ![]() /QUOTE] u nas to samo. Dawidek ma zapalenie oskrzeli., To wirus jakis cholerny co teraz atakuje ;(
#4703 | |
BAN stały
|
Cytat:
Może On się już przyzwyczaił do takiej słoiczkowej kuchni? Dzieci karmione tylko gotowanym, mają problem przejść na słoiczki, to pewnie u Was jest odwrotnie? A dajesz wywarku i masełka? Może za suche blenderujesz? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
Martucha o kurcze wiesz, że nie wiem
![]() ![]() ![]() Ilona kolczyki wkleje do klubiku jak zrobię im zdjęcie ![]() ![]() ![]() edit: już są w klubie ![]() Ycnan ten twój Borys mi strasznie moją KInię przypomina ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2011-02-21 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
Sprzatalam dzisiaj caly dzien i zrobilam male przemeblowanie
![]() Chcialam sie tutaj wypowiedziec, ale 2 razy padl mi firefox.. Ech. Martucha - Jasne, ze lepsze, bo same mozemy to sobie "doprawic" jak chcemy, dodac wiecej skladnikow i bardziej podpasowac pod to, co lubi nasze dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() Aaneczka - wspolczuje, zycze duzo sily i szybkiego powrotu do zdrowia. Oby poszlo gladko z zastrzykami... Gabisun - tego zabkowania balam sie najbardziej ![]() Pomi - ale ja calkowicie nie jestem za tym, zeby odstawiac cos "na zawsze" ![]() ![]() ![]() ![]() Ycnan - zdjecie juz komentowalam na FB, ale powiem jeszcze raz - CUDNA CZAPA i oczywiscie maly przystojniaczek ![]()
#4706 |
Zadomowienie
|
Gabisun ja jestem jakaś lewa Gdzie te zdjęcia,ja ich tam nie widzę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
Ilona nie byłaś w moich znajomych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaaaaaa już zaproszenie przyjęłam. dziękowac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | ||
Rozeznanie
|
hej,
pierwsze wiadomość to taka że my dziś kończymy 5 miesięcy ![]() moja córcia z tej okazji wstała dziś już o 6.30 ![]() wczoraj u nas znów super dzionek. jak jest mężuś w domu to jest super. dziś idziemy na szczepienie. mam nadzieję że będzie ok. dam znać jak wrócimy. Cytat:
![]() Cytat:
co do podnoszenia główki, to my dziś kończymy 5 miesiąc i moja córcia też jak leży na plecach sama głowy nie podnosi, za to jak się ją złapie za rączki i lekko podciągnie ładnie ją trzyma. a przewraca się twój Mati z placków na brzuszek??? bo moje jeszcze tej sztuczki nie opanowała, na razie tylko z baczku na boczek się przewraca. ja też cały czas kombinuje co by tu można było robić przy dziecku. do roboty mi się nie uśmiecha wracać bo mała bym musiała zostawić a że jestem dziennikarzem to w robicie nieraz do 19 jak i nie dłużej musiałabym siedzieć. trochę to nie praca dla matki z dzieckiem. może uda mi się z domu coś pisać. ale ostatnio wpadłam na pomysł aby zrobić kurs wizażu, zawsze mnie to interesowało. miała bym jakiś fach i mogła bym robić na swoim i nie rozstawać się z dzieckiem, tylko jeszcze trzeba by było mieć klientów Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2011-02-22 o 06:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | ||||||
Zadomowienie
|
Bry dzień
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj po kąpaniu jakoś łatwiej i szybciej zasnął i tylko raz obudził się z płaczem. Udało mi się go uspokoić i potem już normalnie, ładnie spał ![]() ![]() Dziękuję za komplementy dla Boryska ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszytstkie zdjęcia wiszą przez cały rok ![]() ![]() ![]() Co do obracania na plecy, to Borysek od tego zaczął. Obracał się jeszcze w 4 miesiącu życia. I robił to świadomie, nie przypadkowo. Aż pewnego dnia udało mu się obrócić z pleców na brzuch i o powrocie na plecy nie ma mowy. Chce leżeć na brzuszku non stop ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do przewracania na brzuszek, to może pokaż córeczce, jak ma to robić. Nam rehabilitantka kazała położyć małego na plecki, złapać mniej więcej w kolanach, podciągnąć z bioderkami do góry, potem obracając na bok wyprostować jedną nóżkę (tą bliżej podłogi), a druga zgiąć. I poczekać, aż dziecko samo pociągnie górę ciała. Borysek tak troszkę trenował, bo miał słabe mięśnie brzuszka i nie dawał rady. No i oprócz tego zastosowałam metodę Pomidory ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2011-02-22 o 07:43 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.