|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
pieleszka zdrówka kochana
![]() Któraś pytała o żelazo. Ja biorę od 3 tygodni bo mi anemia wyszła i biorę Tardyferon fol. jest właśnie z kwasem foliowym, zobaczymy jak teraz mi wyniki wyjdą. No i zaczynamy dzisiaj 21 tydzień Chociaż tak jak Wy liczycie to chyba nawet 22 :P
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
MY DZISIAJ ZACZYNAMY 18 TYDZIEN
![]() moj kochany maz to przekracza wszystkie standardy wyczytalismy gdzies ze od 16 tygodnia dziecko slyszy glosy juz wiec moj kochany maz co wieczor kladzie sie przy mnie przystawia sie do brzuszka i gada sobie z malenstwem hihi mozna pasc jak oni sobie gadaja![]() ![]()
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
W Lidlu od dzis tydzien dla dziecka, sa kosmetyki, sloiczki, soczki, słodycze, ja kupiłam podkłady do przewijania i 2 paczki wkładek laktacyjnych.
|
|
|
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki
Zmalowana rozwaliła mnie Twoja propozycja nowego tytułu ![]() A ja dziś po pracy zmykam na wizytę, więc trzymajcie kciuki. Mój gin ma liche USG ale może podpatrzy płeć, a jak nie to poczekam do połówkowego, kóre mam 07.03. Poza tym tez podejrzewam jakieś 2,5 kg więcej na wadze Choć wyczytałam, że 0,5 kg na tydzień w II trymestrze to ok więc się staram pocieszać
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam!
Nerola, pięknie urządziliście sypialnię ładny kolorek na ścianach ![]() mój małż już się czuje "urobiony" w kwestii przeprowadzki, myślę że gdzieś koło przełomu maj-czerwiec będziemy już w nowym lokum chcę sobie pourządzać wszystko dopóki jeszcze dam radę, poukładać, piętro doprowadzić do porządku bo i w kuchni się będę musiała poukładać i w ogóle w pomieszczeniach, trzeba będzie lodówkę kupić do kuchni i kuchenkę bo nie mamy tam no i wszystko dla dzidzi - kącik, łóżeczko, ciuszki poukładać - jejku, jak ja się już doczekać nie mogę! Aha i jak już ciepło będzie na wiosnę to odmalujemy tam nasza sypialnię gdzie będzie łóżeczko i kącik dzidziusia , bo przed ślubem jak mieliśmy tam mieszkać to wszystkie pokoje malowaliśmy - kuchnię, łazienkę i salon oprócz naszej sypialni, a tam niemalowane od czasu jak się wprowadziłam do tego pokoju w 2 klasie gimnazjum - w sumie ściany w miare ok są bo dbałam ale trzeba odświeżyć bo wyblakły trochę - za 8 lat to miały prawo, ale od dwóch już tam nikt nie mieszka nawet. Ale z jednym pokojem to szybko pójdzie facetom to jasny pokój jest, słonko świeci w okno po południu od ok 14 bo jest od zachodu i był tam kolor beżowo-żółty ale teraz myśle nad bardziej brązikiem jasnym, meble są olcha miodowa, jak myślicie, jaki kolorek by tam pasował?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-02-21 o 11:15 |
|
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
moniczka mój to samo. Codziennie rano i wieczorem pogadanki. Najlepsze jest to, że zadaje dziecku pytania
.Nie wiem czy oczekuje odpowiedzi .A co przejdę koło niego to albo buziak, albo ręką macnie po brzuchu i siedzi wpatrzony jak w święty obrazek. ![]() A jak mu powiedziałam o tej wybrzuszającej się twardej częsci brzucha to tylko czatuje na taki następny moment. Oj te chłopy - niby tacy twardziele, a w środku kisiel. Zapomniałam się pochwalic prezentem od teściowej - wstawię potem zdjęcie. |
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki zaciśnięte ![]() powodzenia, żeby udało się płeć podpatrzeć
|
|
|
#4688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez startowałam z niezbyt zachwycającej mnie wagi 66kg, tylko, że ja niższa jestem i mi ani grama nie ubyło ale sobie tłumaczę, że cycki dwa rozmiary większe też swoją wagę muszą mieć pieleszka żebyś szybko wyzdrowiała jacieeeee zaciśnięte
|
|
|
|
|
#4689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nerola śliczny ten pokoik, wszystko już czeka na Izę-faaajnie To łóżeczko słodkie z tym baldachimem A i chłopcy się załapali urwiski![]() Ojj fajnie by było jakby jeszcze w tej części się mały odezwal do mnie ![]() Cytat:
Łóżeczko też bardzo fajne, my kupimy takie ale z żyrafką ![]() Cytat:
U nas dzisiaj mróz, aż się wychodzić nie chce brrr, a musze iść po jakieś zakupy na obiad bo nic nie mam. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- No i oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() jacieee żeby się udalo płeć zobaczyć
|
||
|
|
|
#4690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem wam ze moj to na poczatku nie mogl w ta ciaze uwiezyc mimo ze widzial usg a teraz wszystkim sie chwali i tak slicznie na mnie patrzy jak mowie do niego "tato" ![]()
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
jacieeeee kciuki za wizytę
i żeby się udało zobaczyć płeć ![]() beata_1988 super ze sie przeprowadzacie ![]() Natka_ u Nas tez mroźno a ja musze isc na pocztę Ale to sobie wejde jeszcze do Tesco i moze do Lidla zobacze co tam dzisiaj oferują dla dzieciaczków ![]() Zaraz się zabieram za gotowanie zupki - pieczarkowa dzisiaj A na drugie rybka z ziemniaczkami i surówką
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4692 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
ale tak jest...lepiej je zagotujCytat:
Cytat:
Cytat:
czytałam,że ktoś ma dziś wizytę i nie pamiętam kto?jacieee?? przepraszam,ale trzymam
|
||||
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozbawiło mnie to: niby tacy twardziele, a w środku kisiel. - święta racja. Mam pytanie: któraś z Was ma taką zdolną teściową która zrobiła jej taką poduszkę rogala do spania nie pamiętam która to z Was i mam prośbę: gdzie można kupić takie wypełnienie z granulatu silikonowego do takiej poduszki? bo może mamuśka by mi uszyła taka bo ma smykałkę do takich rzeczy.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-02-21 o 12:58 |
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kwas foliowy niestety nie ułatwia żelazu wchłaniania,ja równo z żelazem łykam wit C i mam dobre wyniki. córcia,dziękuję za pamięc,dziś już lepiej, rano zrobiła tylko jedną kupkę i to już prawie zwięzłą,wiec jest szansa,że leki działaja i bedzie już tylko dobrze życzę wszystkim miłego dnia |
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wkład kupiłam na allegro http://allegro.pl/kulka-silikonowa-s...429049275.html wzięłam 1 kg i w zupełności wystarczyło. I musze przyznac ze o wiele lepiej mi sie śpi odkad mam ta poduchę bo ja lubiłam spać na brzuchu a teraz to już nierealne więc układam sobie brzuchol na podusze i mi wygodnie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj kochana widzę że przed ciążą jechałyśmy na tym samym wózku, ja mam pierwszy wpis w karcie ciąży 79kg (masakra bo to była najwyższa waga jaką miałam w życiu!!!!) no teraz mam jakieś 3,5 na plusie ale myślę że to jeszcze nie jest źle ![]() Nerola super pokój, aż Ci zazdroszczę takiej dużej sypialni, moja mniejsza i nie ustawna więc łóżeczko na styk wejdzie ale będzie przynajmniej zaraz przy mojej stronie łóżka ![]() Jacieee trzymam kciuki za płeć, musi pokazać ![]() a tak na dzień dobry to mi się kijowo tydzień zaczął Moje kochanie od wczoraj ma objawy grypy żołądkowej rano zawiozłam go do pracy ale biedny nie wiem ile tam wytrzyma... dobrze że mam piersi z kurczaka gotowane z rosołku wczorajszego to mam dla niego dietetyczny obiadek.A ja dziś na 16 do dermatologa hehe tylko nie mam z czym bo po uczuleniu zostały mi tylko strupki z drapania ale idę może coś podpowie.No i tak się zastanawiam bo w zasadzie samo mi to uczulenie przeszło ale przestałam jeść jabłka (konkretnie jeden rodzaj którym się wcześniej zajadałam no i odstawiłam feminatal n-czyżby winowajcy???) mój też przeżywa brzuch (mówi że strasznie mu się podoba i musi go głaskać i całować) i przeżywa bo jak Szymek kopie a on przyłoży rękę to spokój trzymam kciuki za wszystkie wizyty
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wszystkim na wypowiedzi na mój temat
, że moje uczucia mogę sobie schować do torebki i wyrzucić....juz sama niewiem.... Kochane jesteście, bo kto lepiej zrozumie ciężarówkę, jak nie druga ciężarówka? A teraz z milszych rzeczy. Dokładnie za tydzień mam wizytę u lekarza i będę oglądała dzidzię, powiedzcie mi dziewczynki, czy poznam już płeć? Będzie to 16 tydzień i 3 dzień.
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-02-21 o 12:01 |
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana super wymyślone gratulacje dla twórcy
i też jestem za. Jestem po wizycie już wiem, że mnie dzisiaj nie wypuszczą, ale jest małe prawdopodobieństwo, że jutro wyjdę na wolność. Przynajmniej mam czas żeby nadążyć z czytaniem. Mam ochotę na pierogi ruskie zrobi ktoś dla mnie |
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja naleze do tych drugich ![]() Licze ze jak poznam płeć na połówkowym w 22 tygodniu to juz na bank sie sprawdzi. Ide zaraz na poczte i pozałatwiać sprawy. Własnie umowilam sie do fryzjera na strzyzenie na przyszly tydzien i romawiałam z kosmetyczka i odradziła woskowanie bikini <masakra> |
|
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
dziubek- zdrowia dla męża
![]() Beatka,Margaret- ja też bym chętnie uszyła takiego rogala,ale skąd wziąc formę??bo ja to jeszcze sobie zeszyję,ale zupełnie nie wiem z jakich to trzeba zrobic kawałków
|
|
|
|
#4701 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki za kciuki
Odebrałam właśnie wyniki i jak zawsze liczne bakterie w moczu
|
#4702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa dziennie... kazała mi brać na czczo ale wzięłam raz i skończyło się mdłościami... więc trudno, teraz biorę jakiś czas po śniadaniu...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliweczka, nie przejmuj sie teściem... że też się zawsze znajdzie taki ktoś no jak można namawiać ciężarną... a i że mąż nie zareagował w Twojej obronie? należy mu się ![]() Wiadomo przecież że możesz się różnie czuć i nic na siłe, nie dasz rady to nie pójdziecie, niech sobie gada co chce. Swoją drogą my mamy na razie dwa wesela w tym roku - jedno początek sierpnia, drugie w połowie maja.... na oba chciałabym iść, ale zobaczymy jak to będzie...choć w maju to powiedziałam że choćby mnie mąż miał toczyć to idziemy bo to najlepsza przyjaciółka ![]() jacieee, trzymam kciuki!
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WYĆ mi się chce...Jeszcze 2 h i do domu. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
hej Brzuchatki
hmmm jak myślicie warto się jeszcze przebierać z piżamki czy już nie bardzo ![]() jacieee trzymam kciuki Nerolka super pokój urządziłaś
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
oliweczka - to moze jeszcze sobie odrobine zapal, zaćpaj i odrobine tabletek po kazdej z kazdego puddelka wez... to nic sie nie stanie! i daj mezowi ODROBINE ARSZENIKU!!!!
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam Wam powiedziec.... jesli chodzi o tą moją infekcje, posluchałam Was w sprawie kapieli z solą i chyba pomoglo!!
Do tego tantum rosa i zauważylam, że coś ze mnie wyłazi.... więc może sie pozbęde tego swędzącego dziadostwa
|
|
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
Shira- już nie warto
|
|
|
|
#4708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukałam właśnie na all ale mi wyskakiwało tylko styropianowe kuleczki - wypełnienie do foteli, a silikonowego nie mogłam znaleźć, ewentualnie widziałam strzępki pianki poliuretanowej. Musze mamci pokazać jak to wygląda i czy by mi zrobiła takie A mogłabyś napisać mniej więcej wymiarki tej poduchy? tak żeby akurat ten kilogram granulek wystarczyło z góry dziękuje i ślemy buziaki ode mnie i dzidziola ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
kozę oczywiście weźmiemy ze sobą do nowego lokum będzie się pasła u mamusi na trawniku w ogrodzie
|
|
|
#4709 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
:hahaha :
|
|||
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Jacie
Byłam w sklepie bo cś mi się chciało ![]() I właśnie zajadam deserek dla niemowląt jabłka + winogrona ![]() Margaret czy ta Twoja znajoma mówiła Ci coś jeszcze o innych zajęciach w sszkole rodzenia? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Chociaż tak jak Wy liczycie to chyba nawet 22 :P

wyczytalismy gdzies ze od 16 tygodnia dziecko slyszy glosy juz wiec moj kochany maz co wieczor kladzie sie przy mnie przystawia sie do brzuszka i gada sobie z malenstwem
zębole
Choć wyczytałam, że 0,5 kg na tydzień w II trymestrze to ok więc się staram pocieszać 
.Nie wiem czy oczekuje odpowiedzi
.A co przejdę koło niego to albo buziak, albo ręką macnie po brzuchu i siedzi wpatrzony jak w święty obrazek. 

ale tak jest...lepiej je zagotuj
no jak można namawiać ciężarną... a i że mąż nie zareagował w Twojej obronie? należy mu się 

Zakończone: 2