Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 09:49   #4681
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

pieleszka zdrówka kochana

Któraś pytała o żelazo. Ja biorę od 3 tygodni bo mi anemia wyszła i biorę Tardyferon fol. jest właśnie z kwasem foliowym, zobaczymy jak teraz mi wyniki wyjdą.

No i zaczynamy dzisiaj 21 tydzień Chociaż tak jak Wy liczycie to chyba nawet 22 :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 09:57   #4682
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

MY DZISIAJ ZACZYNAMY 18 TYDZIEN moj kochany maz to przekracza wszystkie standardy wyczytalismy gdzies ze od 16 tygodnia dziecko slyszy glosy juz wiec moj kochany maz co wieczor kladzie sie przy mnie przystawia sie do brzuszka i gada sobie z malenstwem hihi mozna pasc jak oni sobie gadaja

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 09:58   #4683
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

W Lidlu od dzis tydzien dla dziecka, sa kosmetyki, sloiczki, soczki, słodycze, ja kupiłam podkłady do przewijania i 2 paczki wkładek laktacyjnych.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:08   #4684
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki

Zmalowana rozwaliła mnie Twoja propozycja nowego tytułu Jestem po stokroć za!

A ja dziś po pracy zmykam na wizytę, więc trzymajcie kciuki. Mój gin ma liche USG ale może podpatrzy płeć, a jak nie to poczekam do połówkowego, kóre mam 07.03.
Poza tym tez podejrzewam jakieś 2,5 kg więcej na wadze Okaże się czy nie więcej Choć wyczytałam, że 0,5 kg na tydzień w II trymestrze to ok więc się staram pocieszać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:10   #4685
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

A i zapomniałam!

Nerola, pięknie urządziliście sypialnię

ładny kolorek na ścianach

mój małż już się czuje "urobiony" w kwestii przeprowadzki, myślę że gdzieś koło przełomu maj-czerwiec będziemy już w nowym lokum

chcę sobie pourządzać wszystko dopóki jeszcze dam radę, poukładać, piętro doprowadzić do porządku bo i w kuchni się będę musiała poukładać i w ogóle w pomieszczeniach, trzeba będzie lodówkę kupić do kuchni i kuchenkę bo nie mamy tam no i wszystko dla dzidzi - kącik, łóżeczko, ciuszki poukładać - jejku, jak ja się już doczekać nie mogę!

Aha i jak już ciepło będzie na wiosnę to odmalujemy tam nasza sypialnię gdzie będzie łóżeczko i kącik dzidziusia , bo przed ślubem jak mieliśmy tam mieszkać to wszystkie pokoje malowaliśmy - kuchnię, łazienkę i salon oprócz naszej sypialni, a tam niemalowane od czasu jak się wprowadziłam do tego pokoju w 2 klasie gimnazjum - w sumie ściany w miare ok są bo dbałam ale trzeba odświeżyć bo wyblakły trochę - za 8 lat to miały prawo, ale od dwóch już tam nikt nie mieszka nawet. Ale z jednym pokojem to szybko pójdzie facetom

to jasny pokój jest, słonko świeci w okno po południu od ok 14 bo jest od zachodu i był tam kolor beżowo-żółty ale teraz myśle nad bardziej brązikiem jasnym, meble są olcha miodowa, jak myślicie, jaki kolorek by tam pasował?

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-02-21 o 10:15
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:11   #4686
agni82
Zadomowienie

moniczka mój to samo. Codziennie rano i wieczorem pogadanki. Najlepsze jest to, że zadaje dziecku pytania.Nie wiem czy oczekuje odpowiedzi.A co przejdę koło niego to albo buziak, albo ręką macnie po brzuchu i siedzi wpatrzony jak w święty obrazek.
A jak mu powiedziałam o tej wybrzuszającej się twardej częsci brzucha to tylko czatuje na taki następny moment. Oj te chłopy - niby tacy twardziele, a w środku kisiel.

Zapomniałam się pochwalic prezentem od teściowej - wstawię potem zdjęcie.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:12   #4687
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
A ja dziś po pracy zmykam na wizytę, więc trzymajcie kciuki. Mój gin ma liche USG ale może podpatrzy płeć, a jak nie to poczekam do połówkowego, kóre mam 07.03.

kciuki zaciśnięte

powodzenia, żeby udało się płeć podpatrzeć

Stary 2011-02-21, 10:12   #4688
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja niby nie tyje jeszcze ale jak sie startuje z waga 78kg na początku to wcale optymistycznie nie jest, dobrze że te 4kg poszło sobie, może tak dużo nie przytyje w ciąży. Mnie to brzuszek rośnie ale za to gdzie indziej ubywa i jak to któraś pisała fajnie że niestety widok z profilu psuje efekt tych 4kg na minusie ale tak z przodu to całkiem całkiem wyglądam
to przynajmniej Ci ubyło ja tez startowałam z niezbyt zachwycającej mnie wagi 66kg, tylko, że ja niższa jestem i mi ani grama nie ubyło ale sobie tłumaczę, że cycki dwa rozmiary większe też swoją wagę muszą mieć

pieleszka żebyś szybko wyzdrowiała

jacieeeee zaciśnięte
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:17   #4689
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nerola śliczny ten pokoik, wszystko już czeka na Izę-faaajnie To łóżeczko słodkie z tym baldachimem A i chłopcy się załapali urwiski
Ojj fajnie by było jakby jeszcze w tej części się mały odezwal do mnie Takk codziennie wyczekuję, wsłuchuję się, nie moge sie doczekac, boje sie ze przegapie ten moment

Cytat:
Napisane przez angel109238 Pokaż wiadomość
Dzięki za link

Na ostatniej wizycie dostałam witaminki do picia , i w domu przeczytałam ze zawierają kwas foliowy czy w tym wypadku nadal powinnam brać tez folik?

Moje ostatnie zakupy na allegro:
1.Spodenki 2,50zł
2.ogrodniczki 9zł
3.ogrodniczki 9zł
4.ogrodniczki 5zł ( nie wiem co zrobię jak będzie chłopak, niestety nie mogłam się powstrzymać)
5.Rampersik nowy za 6zł
6.Łóżeczko nad którym się zastanawiamy
Nooo fajne zakupki Łóżeczko też bardzo fajne, my kupimy takie ale z żyrafką

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczynam sie powoli martwić.... od kilku dni pobolewa mnie glowa, mam straszne nudności, od czasu do czasu ciągnie mnie brzuch, w ogóle jestem jakaś dziwna..... zawroty głowy itd......... i po lewej stronie głowy, bardziej w tylnej częsci mnie dziwnie kłuje........

Wczraj czułam się dobrze a dzisiaj znowu się zaczyna
Ja miałam tak samo, ale to przez niskie ciśnienie, nawet zasłablam na ulicy... :/ Powinno Ci lada dzień przejść

U nas dzisiaj mróz, aż się wychodzić nie chce brrr, a musze iść po jakieś zakupy na obiad bo nic nie mam.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

No i oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
jacieee żeby się udalo płeć zobaczyć
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:21   #4690
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
moniczka mój to samo. Codziennie rano i wieczorem pogadanki. Najlepsze jest to, że zadaje dziecku pytania.Nie wiem czy oczekuje odpowiedzi.A co przejdę koło niego to albo buziak, albo ręką macnie po brzuchu i siedzi wpatrzony jak w święty obrazek.
A jak mu powiedziałam o tej wybrzuszającej się twardej częsci brzucha to tylko czatuje na taki następny moment. Oj te chłopy - niby tacy twardziele, a w środku kisiel.

moze i kisiel w srodu ale jak tu ich nie kochac za to moj tez caluje brzuch i to czasami w nocy jak ja juz spie powiem wam ze moj to na poczatku nie mogl w ta ciaze uwiezyc mimo ze widzial usg a teraz wszystkim sie chwali i tak slicznie na mnie patrzy jak mowie do niego "tato"

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:23   #4691
margaret82
Zadomowienie

jacieeeee kciuki za wizytę i żeby się udało zobaczyć płeć

beata_1988 super ze sie przeprowadzacie tak sie martwiłas a poszła gładziutko

Natka_ u Nas tez mroźno a ja musze isc na pocztę chciałam pójśc rano jak byłam na badaniach ale poczta od 8 a ja z przychodni wyszłam o 7:40 i mi się nie chciało czekac na mrozie Ale to sobie wejde jeszcze do Tesco i moze do Lidla zobacze co tam dzisiaj oferują dla dzieciaczków

Zaraz się zabieram za gotowanie zupki - pieczarkowa dzisiaj A na drugie rybka z ziemniaczkami i surówką
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-21, 10:24   #4692
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Muszę się Wam wyżalić, no bo komu?...
tesc to chyba niespełna rozumu.... ehhhh zawsze musi ktoś się pojawic "w okolicy",kto potrafi nam podniesc ciśnienie...

Cytat:
hej, kolejne pytanie, czy można parówki niegotowane w ciąży zjeśc (takie prosto z lodówki)?
ja bym nie ryzykowałą,parówki to i tak duży syf...przerpaszam ale tak jest...lepiej je zagotuj

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
UTak, czuje juz ruchy od jakiegos czasu, sa jeszcze rzadkie i niesystematyczne, ale sa. No i zdecydowanie wczesnie niz w poprzednich ciazach, ale nie mam watpliwosci, ze to dziecko.
Ty tez sie doczekasz.

!
wiesz człowiek jak nie czuje to sobie do głowy przybiera...

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczynam sie powoli martwić.... od kilku dni pobolewa mnie glowa, mam straszne nudności, od czasu do czasu ciągnie mnie brzuch, w ogóle jestem jakaś dziwna..... zawroty głowy itd......... i po lewej stronie głowy, bardziej w tylnej częsci mnie dziwnie kłuje........
oj czasem też miewałam takie bóle... nie umiem tego wytłumaczyc,życzę ,zeby CIe tak nie męczyło.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja wyrodna matka - moje dziecie poszlo do zloba jak mialo niecale 6 iesiecy!!!
gdybym musiała to też bym posłała dziecko do żłobka

czytałam,że ktoś ma dziś wizytę i nie pamiętam kto?jacieee?? przepraszam,ale trzymam

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:25   #4693
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

faceci potrafią zaskakiwać

rozbawiło mnie to: niby tacy twardziele, a w środku kisiel. - święta racja.

Mam pytanie: któraś z Was ma taką zdolną teściową która zrobiła jej taką poduszkę rogala do spania nie pamiętam która to z Was i mam prośbę: gdzie można kupić takie wypełnienie z granulatu silikonowego do takiej poduszki? bo może mamuśka by mi uszyła taka bo ma smykałkę do takich rzeczy.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-02-21 o 11:58
Stary 2011-02-21, 10:27   #4694
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Dzięki słyszałam, że z kwasem foliowym się lepiej wchłania. O wit C to nie słyszałam, ale muszę poszperać i jeszcze gina w piątek na wizycie się dopytam.

A jak Twoja córeczka się czuje? Mam nadzieję, ze lepiej i najgorsze za Wami. Rota wirusy u dzieciaczków to masakra.

kwas foliowy niestety nie ułatwia żelazu wchłaniania,ja równo z żelazem łykam wit C i mam dobre wyniki.

córcia,dziękuję za pamięc,dziś już lepiej, rano zrobiła tylko jedną kupkę i to już prawie zwięzłą,wiec jest szansa,że leki działaja i bedzie już tylko dobrze

życzę wszystkim miłego dnia

Nikoś już z nami
Stary 2011-02-21, 10:36   #4695
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie: któraś z Was ma taką zdolną teściową któa zrobiła jej taką poduszkę rogala do spania nie pamiętam która to z Was i mam prośbę: gdzie można kupić takie wypełnienie z granulatu silikonowego do takiej poduszki? bo może mamuśka by mi uszyła taka bo ma smykałkę do takich rzeczy.
Przyznaje się
Wkład kupiłam na allegro http://allegro.pl/kulka-silikonowa-s...429049275.html wzięłam 1 kg i w zupełności wystarczyło. I musze przyznac ze o wiele lepiej mi sie śpi odkad mam ta poduchę bo ja lubiłam spać na brzuchu a teraz to już nierealne więc układam sobie brzuchol na podusze i mi wygodnie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:37   #4696
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
ja niby nie tyje jeszcze ale jak sie startuje z waga 78kg na początku to wcale optymistycznie nie jest, dobrze że te 4kg poszło sobie, może tak dużo nie przytyje w ciąży. Mnie to brzuszek rośnie ale za to gdzie indziej ubywa i jak to któraś pisała fajnie że niestety widok z profilu psuje efekt tych 4kg na minusie ale tak z przodu to całkiem całkiem wyglądam

oj kochana widzę że przed ciążą jechałyśmy na tym samym wózku, ja mam pierwszy wpis w karcie ciąży 79kg (masakra bo to była najwyższa waga jaką miałam w życiu!!!!) no teraz mam jakieś 3,5 na plusie ale myślę że to jeszcze nie jest źle

Nerola super pokój, aż Ci zazdroszczę takiej dużej sypialni, moja mniejsza i nie ustawna więc łóżeczko na styk wejdzie ale będzie przynajmniej zaraz przy mojej stronie łóżka

Jacieee trzymam kciuki za płeć, musi pokazać

a tak na dzień dobry to mi się kijowo tydzień zaczął
Moje kochanie od wczoraj ma objawy grypy żołądkowej rano zawiozłam go do pracy ale biedny nie wiem ile tam wytrzyma... dobrze że mam piersi z kurczaka gotowane z rosołku wczorajszego to mam dla niego dietetyczny obiadek.

A ja dziś na 16 do dermatologa hehe tylko nie mam z czym bo po uczuleniu zostały mi tylko strupki z drapania ale idę może coś podpowie.No i tak się zastanawiam bo w zasadzie samo mi to uczulenie przeszło ale przestałam jeść jabłka (konkretnie jeden rodzaj którym się wcześniej zajadałam no i odstawiłam feminatal n-czyżby winowajcy???)

mój też przeżywa brzuch (mówi że strasznie mu się podoba i musi go głaskać i całować) i przeżywa bo jak Szymek kopie a on przyłoży rękę to spokój więc rozmowy prowadzi z synem że tak się nie robi

trzymam kciuki za wszystkie wizyty
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:59   #4697
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dzięki wszystkim na wypowiedzi na mój temat Zgadzam się z Wami-mam nadzieję, że pogadam sobie dzisiaj wieczorem z męzem, nie chce się z nim kłócić, nie chcę też żeby był smutny( ja to zawsze kurna wszystkim się przejmuję) Teść wkurzał mnie od samego początku, kiedy zaczęliśmy się spotykać-on chyba już taki jest, hamski napewno i to powiem z ręką na sercu. Często coś na niego mówię do męża i może on po prostu jest już przewrazliwiony, czy jak, ale często mam wrazenie, że nie jestem najważniejsza , że moje uczucia mogę sobie schować do torebki i wyrzucić....juz sama niewiem....
Kochane jesteście, bo kto lepiej zrozumie ciężarówkę, jak nie druga ciężarówka?

A teraz z milszych rzeczy. Dokładnie za tydzień mam wizytę u lekarzai będę oglądała dzidzię, powiedzcie mi dziewczynki, czy poznam już płeć? Będzie to 16 tydzień i 3 dzień.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2011-02-21 o 11:01
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:21   #4698
brunetka2000
Zakorzenienie

Zmalowana super wymyślone gratulacje dla twórcy i też jestem za.

Jestem po wizycie już wiem, że mnie dzisiaj nie wypuszczą, ale jest małe prawdopodobieństwo, że jutro wyjdę na wolność. Przynajmniej mam czas żeby nadążyć z czytaniem.

Mam ochotę na pierogi ruskie zrobi ktoś dla mnie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:27   #4699
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz z milszych rzeczy. Dokładnie za tydzień mam wizytę u lekarzai będę oglądała dzidzię, powiedzcie mi dziewczynki, czy poznam już płeć? Będzie to 16 tydzień i 3 dzień.
Różnie to była, jedne dziewczyny wiedza w tym czasie inne nie.
Ja naleze do tych drugich

Licze ze jak poznam płeć na połówkowym w 22 tygodniu to juz na bank sie sprawdzi.

Ide zaraz na poczte i pozałatwiać sprawy. Własnie umowilam sie do fryzjera na strzyzenie na przyszly tydzien i romawiałam z kosmetyczka i odradziła woskowanie bikini <masakra>

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:31   #4700
BABONIK
Zadomowienie

dziubek- zdrowia dla męża

Beatka,Margaret- ja też bym chętnie uszyła takiego rogala,ale skąd wziąc formę??bo ja to jeszcze sobie zeszyję,ale zupełnie nie wiem z jakich to trzeba zrobic kawałków

Nikoś już z nami
Stary 2011-02-21, 11:34   #4701
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczynki za kciuki Po takiej ilości to się musi ukazać płeć
Odebrałam właśnie wyniki i jak zawsze liczne bakterie w moczu Ale praktykuję zalecane przez Was kąpiele w soli, więc może pozbedę się cholerstwa jakoś

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:40   #4702
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja tez biore żelazo, dostałam Tardyferon Fol - 80 mg żelaza i 0,35 mg kwasu foliowego
O, ja mam to samo dwa dziennie... kazała mi brać na czczo ale wzięłam raz i skończyło się mdłościami... więc trudno, teraz biorę jakiś czas po śniadaniu...

Cytat:
mój małż już się czuje "urobiony" w kwestii przeprowadzki, myślę że gdzieś koło przełomu maj-czerwiec będziemy już w nowym lokum
No to super wieści!!! Dobrze że tak sprawnie poszło

Cytat:
Mam pytanie: któraś z Was ma taką zdolną teściową któa zrobiła jej taką poduszkę rogala do spania nie pamiętam która to z Was i mam prośbę: gdzie można kupić takie wypełnienie z granulatu silikonowego do takiej poduszki? bo może mamuśka by mi uszyła taka bo ma smykałkę do takich rzeczy.
Na allegro, kupisz albo silikonowe, albo styropianowe, nie wiem które lepsze

Oliweczka, nie przejmuj sie teściem... że też się zawsze znajdzie taki ktoś no jak można namawiać ciężarną... a i że mąż nie zareagował w Twojej obronie? należy mu się
Wiadomo przecież że możesz się różnie czuć i nic na siłe, nie dasz rady to nie pójdziecie, niech sobie gada co chce.

Swoją drogą my mamy na razie dwa wesela w tym roku - jedno początek sierpnia, drugie w połowie maja.... na oba chciałabym iść, ale zobaczymy jak to będzie...choć w maju to powiedziałam że choćby mnie mąż miał toczyć to idziemy bo to najlepsza przyjaciółka

jacieee, trzymam kciuki!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:45   #4703
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
O, ja mam to samo dwa dziennie... kazała mi brać na czczo ale wzięłam raz i skończyło się mdłościami... więc trudno, teraz biorę jakiś czas po śniadaniu...

No to super wieści!!! Dobrze że tak sprawnie poszło

Na allegro, kupisz albo silikonowe, albo styropianowe, nie wiem które lepsze

Oliweczka, nie przejmuj sie teściem... że też się zawsze znajdzie taki ktoś no jak można namawiać ciężarną... a i że mąż nie zareagował w Twojej obronie? należy mu się
Wiadomo przecież że możesz się różnie czuć i nic na siłe, nie dasz rady to nie pójdziecie, niech sobie gada co chce.

Swoją drogą my mamy na razie dwa wesela w tym roku - jedno początek sierpnia, drugie w połowie maja.... na oba chciałabym iść, ale zobaczymy jak to będzie...choć w maju to powiedziałam że choćby mnie mąż miał toczyć to idziemy bo to najlepsza przyjaciółka

jacieee, trzymam kciuki!
Bo mój mąż wyznaje zasadę że jak odrobinkę spróbuję, to przecież nic się nie stanie...
WYĆ mi się chce...Jeszcze 2 h i do domu.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-21, 11:50   #4704
Shira_83
Zadomowienie

hej Brzuchatki

hmmm jak myślicie warto się jeszcze przebierać z piżamki czy już nie bardzo
jacieee trzymam kciuki

Nerolka super pokój urządziłaś
Stary 2011-02-21, 11:51   #4705
83monia
Zakorzenienie

oliweczka - to moze jeszcze sobie odrobine zapal, zaćpaj i odrobine tabletek po kazdej z kazdego puddelka wez... to nic sie nie stanie! i daj mezowi ODROBINE ARSZENIKU!!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:51   #4706
agulaaabar
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam powiedziec.... jesli chodzi o tą moją infekcje, posluchałam Was w sprawie kapieli z solą i chyba pomoglo!!

Do tego tantum rosa i zauważylam, że coś ze mnie wyłazi.... więc może sie pozbęde tego swędzącego dziadostwa

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:51   #4707
BABONIK
Zadomowienie

Shira- już nie warto ale dajesz czadu

Nikoś już z nami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-21, 11:58   #4708
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Przyznaje się
Wkład kupiłam na allegro http://allegro.pl/kulka-silikonowa-s...429049275.html wzięłam 1 kg i w zupełności wystarczyło. I musze przyznac ze o wiele lepiej mi sie śpi odkad mam ta poduchę bo ja lubiłam spać na brzuchu a teraz to już nierealne więc układam sobie brzuchol na podusze i mi wygodnie
Dziękuje kochana, jesteś nieoceniona

szukałam właśnie na all ale mi wyskakiwało tylko styropianowe kuleczki - wypełnienie do foteli, a silikonowego nie mogłam znaleźć, ewentualnie widziałam strzępki pianki poliuretanowej.

Musze mamci pokazać jak to wygląda i czy by mi zrobiła takie
A mogłabyś napisać mniej więcej wymiarki tej poduchy? tak żeby akurat ten kilogram granulek wystarczyło

z góry dziękuje i ślemy buziaki ode mnie i dzidziola

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość

beata_1988 super ze sie przeprowadzacie tak sie martwiłas a poszła gładziutko
No strasznie się cieszę, bo myślałam że tak łatwo nie pójdzie, na początku tż stawiał opór a jak powiedział że on chciałby jeszcze przemieszkać tutaj następną zimę to myślałam że się załamię.. ale widać poszedł po rozum do głowy i widzi same plusy
kozę oczywiście weźmiemy ze sobą do nowego lokum będzie się pasła u mamusi na trawniku w ogrodzie

Stary 2011-02-21, 12:05   #4709
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Zmalowana rozwaliła mnie Twoja propozycja nowego tytułu Jestem po stokroć za!

Poza tym tez podejrzewam jakieś 2,5 kg więcej na wadze Okaże się czy nie więcej Choć wyczytałam, że 0,5 kg na tydzień w II trymestrze to ok więc się staram pocieszać
Kciuki za wizytę zaciśnięte. Oby udało się owocnie podejrzeć malucha

Cytat:
będę oglądała dzidzię, powiedzcie mi dziewczynki, czy poznam już płeć? Będzie to 16 tydzień i 3 dzień.
Nie wiadomo, tak jak carmela mówi - jedne wiedziały już w 12, a inne muszą być cierpliwe i czekać do połówkowego - tak jak ja

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

No i zaczynamy dzisiaj 21 tydzień Chociaż tak jak Wy liczycie to chyba nawet 22 :P
No właśnie, w/g tego, jak liczą niektóre dziewczyny, to ja zaczynam dziś 18 a nie 17 tc, ale jakoś ciężko mi się na to liczenie przestawić, bo go nie rozumiem:hahaha :

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:05   #4710
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jacie

Byłam w sklepie bo cś mi się chciało

I właśnie zajadam deserek dla niemowląt jabłka + winogrona

Margaret czy ta Twoja znajoma mówiła Ci coś jeszcze o innych zajęciach w sszkole rodzenia?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości