|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
" czas robi swoje. a ty człowieku? " *****
'Gdy spodziewasz się najgorszego, otrzymujesz w końcu coś, co nie jest takie złe.' ____Edytowane przez Sharmila Czas edycji: 2011-02-20 o 20:32 |
|
|
|
#872 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Miała Cię na wyciągnięcie ręki, Nie sięgnęła. Kochał w Niej wszystko, Nawet tę szparkę między zębami. Egoizm- cecha, którą posiada każdy mężczyzna, Ale niektórzy potrafią świetnie udawać, że przejmują się losem innych. Widzę Cię, Widzę ten nieobecny wzrok, który mówi mi, że myślisz o Niej Widzę dłonie, które już nigdy nie dotkną mojego policzka. Miałeś rację mówiąc, że to TYLKO my. Lubię dużo mówić, bo wiem, że tego nie lubisz i prędzej czy później zamkniesz mnie swoimi ustami. Podołała zadaniu, które mimowolnie Jej wyznaczył. Zapomniała. Pielęgnowała tę miłość samotnie. Nic się nie stało, to przecież tylko moje serce, To tylko nieprzespane noce, To tylko tęsknota. To Aż koniec naszej miłości. Mówiła, że kocha choć wiedziała jak go to zrani. Zostawiła i odeszła z uśmiechem tak jak On kiedyś to zrobił. Potrzebuję Cię. Wiem, jestem samolubna ale Ty też byłeś odchodząc, nie dbając o moje uczucia.
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
"
Jeszcze nas nie raz ta miłość zachwyci, porwie jak wiatr w nieznane krainy. Znowu będziemy siebie niesyci, znowu się sobą zachwycimy. Jeszcze nas nie raz ta miłość zadziwi, porwie nas wprost do gwiazd. I znów będziemy,jak kiedyś niecierpliwi, jeszcze nas miłość zadziwi nie raz. Jeszcze nas nie raz ta miłość zadziwi, kiedy na skrzydłach upojenia. Tak nieprzytomnie szczęśliwi, płynąć będziemy do spełnienia . Jeszcze nas nie raz ta miłość zaskoczy, w piersiach nam zatykając dech. W zdumieniu otworzymy oczy, słysząc serc naszych radosny śpiew. Jeszce nas nie raz ta miłość zadziwi, gdy zatrzymamy się na chwilę. Siebie nie syci i niecierpliwi, w sercach kochania odnajdziemy siłę. Nie widzę nawet nadziei już W mych oczach tylko ból Gdyż uwięził mnie świat "
I've got to get myself together now Forgetting the past it's all 'bout the here and now Now I know I could make it if I try And Jah never let my perseverance die 'Cause I want to give my all and all.... Gentleman |
|
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
eajAgnes a proszę cię bardzo. to zaszczyt. dobry powrót widzę mam tutaj. 'im krótsza spódniczka, tym bardziej ją kochasz.
im większy dekolt, tym bardziej ubóstwiasz. -czyż nie na takiej zasadzie działasz, kochanie? czym byłoby życie bez miłości? niczym ale ludziom nie pękały by serca. nienawidzę cie za to że dałeś mi posmakować ciebie, a teraz mówisz mi że to i tak nie miało znaczenia. czerp z innych, ale nie kopiuj ich. bądź sobą.'
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
oooooh, kurczę
![]() ‘idę pod prysznic’, a w rzeczywistości szukam miejsca, gdzie mogę płakać i nikt nie będzie pytał, co się stało. nie chcę tu być i nigdy nie chciałam. więc co mnie tu trzyma? wiem, że prawda wyrzyna głębokie rany, a miłość to dłonie zaciśnięte wokół szyi. szczęście – zupa z moich uczuć. pigułki na sen i krwawiący umysł.
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
papergirl, ZakreconaNaMaxa, Doloores, Martusssia - zabieram pojedyncze, dość trafne opisy
;* odpowiedz mi dziś, gdzie jesteś
|
|
#877 |
|
Przyczajenie
|
rumuneczkaxd - uwielbiam
![]() _________ przerywana linia życia . Patrząc na wielkiego lizaka z napisem ; Kocham Cie . Przypomniała sobie najlepsze momenty swojego życia i uświadomiła sobie, że jeszcze coś znaczy dla tego świata . Far Away . Jesteś dla mnie jak bukiet kwiatów Oj, mam uczulenie. ![]()
Witaaaam jestem ponad to. jestem ponad ciebie. jestem ponad miłość. Edytowane przez Coold Czas edycji: 2011-02-21 o 00:07 |
|
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
"
otul mnie. Kocham Cię daj mi dłoń. chodźmy stąd czy wiesz, że z Tobą dziś nie muszę się bać ? że całą długą noc tak mogę tu stać czy wiesz, że w oczach Twych podpalił ktoś las ? i nawet największy deszcz nie zgasi go w nas od kiedy Ty jesteś ze mną, słońce rozjaśnia ciemność. nie boję się przyszłości, a przeszłość nie istnieje od kiedy Ty jesteś przy mnie, życie staje się inne. czuję, że ktoś naprawdę kocha mnie, mimo wszystko . ponad wszystko. "
|
#879 |
|
Raczkowanie
|
'Znów te 67587 myśli, które nie dają mi spokoju, w każdej jest trochę nadziei na lepsze jutro, ale ta nadzieja jest coraz bardziej męcząca, nie wiem już czy mam dalej wierzyć czy po prostu starać się zapomnieć Może oboje musimy oswoić się z myślą, że nie potrafimy być już razem? Nienawidzę takich wieczorów, kiedy zdaję sobie sprawę, że nigdy nie będziesz mój. Takich, kiedy myślę ile błędów popełniłam w ostatnim czasie i nie potrafię poradzić sobie z tą jedną myślą, że mogłam wiele, a nie mam nic. Zresztą i tak nikt nie wie co naprawdę czuję Usilnie starała się wejść do Twych myśli, jednak nigdy jej się nie udało A jeśli powiem Ci, że nie zaczekam ani minuty dłużej? To wszystko jest tak chore. Znów mi się Ciebie zachciało, znów zastanawiam się czy o mnie myślisz, znów wspominam tych kilka wspaniałych chwil, wciąż zadaję sobie pytanie 'dlaczego nie jesteś teraz przy mnie?' Ja chcę mieć Jego brązowe oczy codziennie, chociaż po kilka godzin i patrzeć tylko w nie, tak bardzo to lubię Skoro Cię nie obchodzę to po co patrzysz ciągle w moje oczy, uśmiechasz się, wciąż tak bardzo mieszasz w mojej głowie? ' A gdzie jest Marikab?
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Powiedz mi szeptem,
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
patrysiowa_ na zdrówko kochanie. i również okradam. + no właśnie gdzie Marikab? 'dochodzę do wniosku, że najrozsądniejszym wyjściem,
byłoby Cię, zabić. świadomość, że pozbyłam się Ciebie, na własne życzenie, jest bardziej satysfakcjonująca, niż ta, że odszedłeś, pomimo mojej woli ciężko mi żyć pod jednym dachem z samą sobą. a ty chcesz się jeszcze wprowadzić.? nie zatrzymasz mnie przy sobie po prostu powiedz 'wypie.rdalaj', a nie grasz ze mną w tę piep.rzoną grę i podsycasz nadzieję, żeby później znów ją rozkruszyć.'
a wiatr po cichu przywołuje miłość. ' Edytowane przez ZakreconaNaMaxa Czas edycji: 2011-02-21 o 10:33 |
|
|
|
#882 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam być inna, ale moja inność została skopiowana.
"Specjalna liwikacja, bo w miłośći leży racja!" - JR "Jakie to prawo kruche, skoro łamie je buchem." - NDK "-Hej! Czy my się znamy? -Chyba nie. -Zajaramy? -W sumie inne miałem plany. -Zajaramy? -Dobra, jestem przekonany. -To jaramy! -Ty, dawaj tam domówka jest wbijamy!" - Jasna Liryka
I pamiętaj - bracie, siostro - twoje miejsce jest w Syjonie Przy tronie króla najwyższego w złotej koronie Ja po jego prawej stronie, za życia i po zgonie Niech święty ogień wiecznie płonie! Marsz Wolnych Konopi
|
|
|
|
#883 |
|
Raczkowanie
|
`Było w nas tyle humorów i blasku,
teraz życie nam dostarcza więcej powodów do wrzasku.` `Masz whiskey? Wypijmy za zdrowie braci. Za przyjaźń, której nie trzeba tłumaczyć.` `Może jutro zniknę, lecz w tej sekundzie oddycham o jutrze nie myślę, bo jeszcze przede mną dzisiaj.` ; > /
|
#884 |
|
Rozeznanie
|
'Late night sex, smoking cigarettes Seks późną nocą, palenie papierosów Calling out sins just to pass the time Wywołuje grzechy tylko dla zabicia czasu.'
'I to w tej chwili zdajesz sobie sprawę, że to wszystko zdarzyło się tylko raz. I nie ważne jak bardzo się starasz nigdy nie poczujesz się taki sam. Nie będziesz już nigdy się czuć trzy metry nad niebem.' |
|
|
|
#885 |
|
Przyczajenie
|
eajAgnes , patrysiowa_,minimum4znaki , m o n , zakreconanamaxa , sparklyangel , z innej bajki , ratatamm , _niebanalna . jesteście Najlepsze! ;*;*;* ![]() ![]() " ten zakątek należy do mnie , póki mam gdzie wracać nie boję się wspomnień Jestem egoistką na taką skale ,że nie potrafię ocenić samej siebie. Na raz zalej po brzeg kieliszki Na dwa to dodaj do play listy Na trzy ej DJ play weź wciśnij Chociaż laski tutaj tańczą jak w go go klubie nie trudno tu zgarnąć jakąś modną niunie kiedy tańczę na barze wszystkie łapy w gore a jedyne co zdejmuje to flaszki z pułek. " |
|
|
|
#886 |
|
Raczkowanie
|
~~ szczerość twoja bywa tylkO tłem najczęściej . ; ] ~~ ` Czekając na dzień w którym spełnią się marzenia, nie chcę być tym co nie ma nic do powiedzenia..`
|
#887 |
|
BAN stały
|
"
Raz lepiej, raz gorzej... Bywam samotna, zmęczona, smutna, szczęśliwa, nieszczęśliwa, miewam sto nastrojów na godzinę. Czasem sobie radzę. Uparłam się. Tak. Na Ciebie. Związek to kompromis, a kompromis to nie uległość, ani nie przebiegłość uśmiechnięty niczym nekrofil w kostnicy chciałabym móc kochać Cię najlepiej jak potrafię Znacie to uczucie, jak powiecie komuś coś złośliwego, a potem żałujecie, że nie trzymaliście języka za zębami? Ja też nie. " |
|
|
|
#888 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziękuje słońce . "chciałabym być tylko tą cholerną osobą, która |
|||
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Pamięta ktoś ?
![]() Tak delikatnie pieścił moje myśli , robił to z perfekcją seryjnego mordercy docierając do zakurzonych zakamarków podświadomości. Stał i wpatrywał się we mnie wzrokiem dzikiej zwierzyny , nieokiełznanym , pożądanym , targający chęcią zdobycia. Ej kochanie zaschło ci marzenie na policzku. … i rozprysła kolejna kropla deszczu oszałamiając dźwiękiem marmurowy parapet -też wiedziała , że za nim tęsknisz. Może to świat mnie zmienił ? A może to Twój oddech , w którym wyczułam konającą miłość. Chciałabym podzielić ciszę między nami. Wpleść kilka zatroskanych oddechów, wesoły śmiech radości , krótki flirt o przestworzach. Chciałabym porozmawiać. O wszystkim i o niczym. Używać bezsensownych słów , popełniać błędy stylistyczne , mieszać znaczenia frazeologizmów. Chciałabym się odezwać. Nawiązać kontakt , śmiać się z głupot , używać niezrozumiałego dla obcych języka , tańczyć w Twoich myślach. Chciałabym to wszystko robić z Tobą. ...ale proszę Pana ja nie wiem czy mi wolno...
|
#890 |
|
Raczkowanie
|
`Mam dzisiaj wiele wyrzutów sumienia,
bo wiem, że rzeczywistość nie zna skrótów do nieba. `Myślisz hip hop to niebo z cyckami na wierzchu? z tą postawą to zęby znajdziesz pod nogami leszczu.` `INSTYNKT -nie serce, kieruje życiem`
|
#891 |
|
Przyczajenie
|
Gratuluję wspaniałych opisów
Życzę owocnej pracy![]()
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
postaram się bywać częściej. wciąż się uśmiecham, gdy poznaję niektóre czcionki i podpisy. ;*
'Dla kobiety zawsze się trzeba starać: być trochę lepszym, trochę przystojniejszym, lepiej ubranym, bardziej oczytanym, lepiej wychowanym.' Twój list rozdał mi serce. Pamiętasz jak coś spieprzyło się wzdłuż i wszerz? To moje życie. Miłość się oddaje, nie odbiera. Mam głowę pełną ciężkich myśli.
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Wam aniołki
<3Jak bardzo żałowała, że wtedy nie powiedziała ani słowa. Teraz było by jej łatwiej... A guzik prawda! Gdy rok później stanął w jej drzwiach Rzuciła się mu na szyję i wyszeptała "Witaj znowu". Ot, miłość. Kiedyś byłam Twoja. Pamiętasz? A Bóg zrobił mi głupi żart. Zwrócił mi Ciebie wtedy, gdy układałam sobie życie z innym. -Podaj mi adres gdzie jesteś? Przyjadę. Tylko podaj adres. -Nie przyjeżdzaj, nie rujnuj mi życia. Proszę. A ja patrząc na Ciebie wiem już Że nie jesteś wart ani jednej mojej łzy Nie czuję już rozpaczy Nie czuję żałości w sercu. Jest mi raczej żal Ciebie. Kocham Cię i błagam nie spier*** tego! Bo nawet gdyby ziemia osuwała mi się spod stóp, to ja nie wyprę się tego, że Cię kocham.
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ♥
"Nie wiem" i "Być może" To jedyne prawdziwe odpowiedzi To jedyne dobre odpowiedzi. Ze wschodem i zachodem słońca zmieniają się serca i adresy. Czy jest coś, co pozostaje? Słyszę dźwięk uciekający echem Wymykający się chyłkiem sufitem pod kątem Kiedy głosy zakochanych łączą się w melodii jak anioły. Mam nadzieję, że jest jeszcze miejsce pośrodku. Ale kiedy podnoszę swój głos, by ich dosięgnąć, skala okazuje się zbyt wysoka, sięgająca bardzo daleko Więc zatrzymuję się, wiążę buta, i odchodzę. I próbuję już tylko iść dalej, ze złamanym sercem. Ale wszystko, czego chcę, to być kochaną. I wierzyć, w swoje przyszłe szczęście. Miłość jest wymówką żeby dać się skrzywdzić I żeby krzywdzić -Lubisz krzywdzić? -Tak! Tak! -Więc skrzywdź mnie!! Zamknij oczy Ciemność na zewnątrz nie może cię zranić Zamknij je mocno Edytowane przez grise Czas edycji: 2011-02-21 o 17:41 |
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
***** żyjemy z pewnością w nieufnym wszechświecie.. ***** może. a może nie. wszystko jest względne i zależy od punktu widzenia. ***** rozumienie jest pierwszym krokiem do kontrolowania. ***** słysząc dzisiejsze echo jutrzejszego krzyku. ***** zbrodnia doskonała. zabić w sobie miłość. ***** czy serce może zbankrutować? tak. twoje to pokazało. wyzbywając się miłości jesteś bankrutem. *****
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
do najlepszej mi jeszcze daleko, ale za komplementy się dziękuję a nie im zaprzecza więc dziękuję perełko <3.
Może i jestem przeciętna, Ale nie możesz mnie nazywać nikim! Chciałam być obecna w Twoim życiu, Chciałam być powodem dla którego się budzisz, pragnęłam być Tą jedyną dla której odłożyłbyś spotkanie z kumplami tylko dlatego, że się przeziębiłam. Pamięć mnie zawodzi, tak bardzo chcę zapamiętać te chwile w których byliśmy tylko dla siebie. Pozwolę Ci odejść. Byś pomyślał, że nic dla mnie nie znaczyłeś. Część człowieka szybko przyzwyczaja się do obecności ukochanego, To przez tą część, która odpowiada za przywyknięcie nie potrafimy zapomnieć. Gdy byłam sama żyłam w błogiej nieświadomości , Zapomniałam jak to jest mieć kogoś kto pozwoli się kochać, A Ty przychodzisz , przypominasz mi o tym i myślisz, że odchodząc nie sprawiasz mi bólu? nie boli mnie Twoje odejście, boli mnie to, że przez Ciebie muszę codziennie żałować, że muszę znów zapominać. Nie martw się o mnie, tylko o tych którzy mnie zranili. Teoretycznie się kochamy, praktycznie- daleko nam do miłości. Miałam wiele okazji , ale nigdy nie użyłam tych dwóch słów, Jesteś pierwszy, to chyba coś znaczy. I nigdy nie widzieć jak znikasz.
|
#897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ło matko! ja wśród takich perełek? dziękuję, kochana. m o n - okradłam. nie wymagał od niej, by mówiła mu, że go kocha. wystarczyło, że
spojrzał w jej oczy. w nich były wypisane wszystkie jej uczucia. w nich widział, że kocha go, jak jeszcze nigdy nikogo. nie chcę umrzeć z miłości. chcę żyć i się nią cieszyć. choćbyś w środku drżała z przerażenia, uśmiechaj się najpiękniej, jak tylko potrafisz. nie możesz pokazać mu, że się go boisz. był pożądany przez wszystkie, oprócz tej jednej, której pożądał on sam. jak mówię 'nie', znaczy, że myślę 'nie'. więc nie doszukuj się drugiego dna w moich wypowiedziach, tylko po prostu zabieraj się z mojego życia.
"Pożyję tu jeszcze trochę i zobaczę, co się stanie, pomyślała. Umrzeć zawsze mogę później. Prawdopodobnie." Haruki Murakami Edytowane przez eajAgnes Czas edycji: 2011-02-22 o 06:45 |
|
|
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
` w dymie konopi odpalam myśl jak trotyl,
by ziścić to, co daje narkotyk, indyjskich łodyg liści, motyw na boku brzytwy.`
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
"Zawsze kiedy wstawała z podłogi, przecierając załzawione oczy, wtedy pojawiał się on. Znów ją popychał , by nie mogła o nim zapomnieć. Robił to z uśmiechem rozrabiaki, który tak kochała. ”
`-za kim najbardziej tęsknisz ..? -... hmm Tęsknie za ludźmi którzy nauczyli mnie żyć . -jak to nauczyli Żyć ..? przecież każdy to potrafi. .. - ja nie potrafiłam . Na szczęście spotkałam na drodze wspaniałych ludzi, którzy pokazali mi jak się śmiać,kochać, jak czuć się szczęśliwą .. -..to pewnie nauczyli Cię też i płakać.. - nie płakać nauczyłam się sama ... wtedy gdy odeszli bez słowa pożegnania ..` Bo Ona jest inna niż Tobie się wydaje ;P Ona ma swój własny świat ;P `-Po co w ogóle się fatygowałeś? -Nie wiem. ` Szkoda,że człowiek uczy się tylko na swoich błędach a nie na cudzych ..
|
|
#900 |
|
Raczkowanie
|
gdzie ta miłość, która miała być czymś niezwykłym? Lubię eksperymentować a Ty byś był moim najlepszym miłosnym królikiem doświadczalnym. Mówią że czas leczy rany a on tylko przyzwyczaja do bólu. Obiecał mi dom i rodzinę.
A to co od niego dostałam to zaledwie miliony nieprzespanych nocy i podkrążone , zaspane oczy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

)(...)

;*