Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 11:58   #3061
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Kasiu24 ja zazwyczaj nie mam ochoty na BUNGA BUNGA, ale ostatnio chyba troszke bardziej i juz nie moge sie doczekac jak wroce do Anglii faktycznie po stosunku czulam dyskomfort... jakby mi cos przestawil w srodku. dziwne uczucie
Stary 2011-02-21, 11:59   #3062
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

hmmm.. to wychodzi na to,ze ja jakas starodawna jestem... ale dzieki dziewczyny, wezme pod uwage to co napisalyscie
mnie juz ogarnia sennosc, jeszcze moj malutki juz drugi dzien jakis taki dziwnie spokojn, w stresa to mnie wpedza...
Stary 2011-02-21, 12:00   #3063
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ja place za samo wynajmowanie 900zl a jak doliczyc oplaty(tv, woda, gaz, prad, internet)to wychodzi okolo 1100zl. Też myślimy nad kredytem mieszkaniowym. Najpierw musimy splacic jeden kredyt, wiec mysle ze za jakies poltora roku bysmy brali hipoteczny. W naszym przypadku nie mamy innego wyjscia

to mieszkanie co teraz mieszkamy bedzie warte wlasnie okolo 150tys. ale nam sie nie podoba bo jest za male i tak mysle zeby chociaz wziac jakis domek parterowy do remontu, jakos nie widzi mi sie cale zycie mieszkac w bloku. Tak w ogole nie sadzilam ze wlasny kat bedzie mnie tyle kosztowal

siedze na zwolnieniu od pazdziernika, wizaz, tv, film, ksiazki, drzemka, obiadek, a wieczorem zakupy z Tż "przytulanko" i lulu. Odpoczywam przed wielkim booooooooommmmm

kwiatecku ja mam male z Aventu plastikowe i mysle dokupic jeszcze ze dwie na 250ml rowniez mam gruszke, ale zastanawiam sie nad kupnem fridy.

Dziewczyny jeszcze was nie doczytalam, mam lenia strasznego.
W weekend bylismy u kumpla, ale sie nasmialam, Chlopaki zakladali antenę dwa dni i nie moga ustawic jakosci troche mnie przewielo bo stale okno otwierali i teraz znowu sie nie najlepiej czuje ale daje rade. W sobote wieczorem Tż zaprosil dwoch kumpli na partyjke tysiaca wypili po 2-3 piwka, wlaczylam muzyczke i sie smialismy. Malutka sie ruszala caly czas

ogolnie zauwazylam ze nie mam juz takiej sily jak wczesniej. Naprawde ruszam sie jak slon, pobolewa mnie jak na @ (lekko, zwykle wieczorem), mam problem z lezeniem, boli mnie biodro, rwa nogi

jak dlugo zamierzacie sie "przytulac" z Tż? w ogole sprawia wam to bol lub dyskomfort?

witajcie po weekendzie
kochana o takich rzeczach proponuje pisac wK LUBIE po to on jest
Cytat:
ojej normalnie jakby ja do jakiegos filmu ucharakteryzowali jak laleczka ale widze podobienstwo do mamusi
moja stokrotka bedzie miala jasne wloski (o ile w ogole beda), jasna karnacje i rozowe policzki hehe

agu87 ja tez sie biore za pranko ale brudnej bielizny

moria44 ja juz w ogole kurtki nie zapinam, legginsy mnie cisna i zaraz bede plakac bo w tym tygodniu czeka mnie morfologia i tramwajem musze jechac czemu ja prawka nie mam

ale mroz buuuuu chyba poczekam na Tż i pojedziemy autem wieczorem na zakupy, ale czy wytrzymam bez zadnego owoca do wieczora???
ja tez nasze brudy

pozniej dzieciowe

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-02-21 o 12:07
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:02   #3064
the_sania
Wtajemniczenie

24kasia86 co do przytulania, to nie wiem.. do kiedy damy radę chyba, ale i tak bardzo rzadko. poza tym ta luteina mi przeszkadza...
Mała jaka rozrywkowa, spodobało się jej urzędowanie z gośćmi

migotka03 za wizytę. mi się wydaje, że szklane są jakby hmm sterylniejsze i zdrowsze, no bo plastik to wiadomo plastik a szkło wyparzysz i jest ok. nie wiem jak opisać to, o co mi chodzi.

dziewczyny też mam fridę, ale patrzę na to i nie mam pojęcia jak tego używać i są chyba jakieś filtry do niej?

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:07   #3065
agus87
Zakorzenienie

sania

na youtube sobie wpisz

tak sa filtry na all po 3 zl
Stary 2011-02-21, 12:09   #3066
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
gruszka? Juz sie nie używa gruszek tylko fride :/
a co to fride ??????
ja kupiłam takie cos - to jest frida ??

http://allegro.pl/chicco-zestaw-aspi...472679149.html

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Tak, można sprzedać nieruchomość obciążoną kredytem hipotecznym.
dziękuje

Anulka, od razu widac, ze wypowiada sie ekspert ! A domy szkieletowe i z bali to nei to samo rozumiem? Na pewno jesli decydowałabym się to na te najgrubsze bale.. super, ze podpowiedziałaś mi o innych kosztach bo faktycznie to rzecz oczywista jak np. transport.. a ja tego pod uwage nawet nie brałam ! Baran jestem.

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-21 o 12:11
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:11   #3067
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
a co to fride ??????

dziękuje
noo
Stary 2011-02-21, 12:13   #3068
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/7cz-posciel-mini-m...462139322.html

Nowe wzory pościli Feretti gdyby ktoś był zainteresowany...
Te z wiewiórą fajne i SUN...
Świetne wzory, ale cena jak dla mnie zaporowa.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:15   #3069
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Kasiu24 ja zazwyczaj nie mam ochoty na BUNGA BUNGA, ale ostatnio chyba troszke bardziej i juz nie moge sie doczekac jak wroce do Anglii faktycznie po stosunku czulam dyskomfort... jakby mi cos przestawil w srodku. dziwne uczucie
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana o takich rzeczach proponuje pisac wK LUBIE po to on jest

ja tez nasze brudy

pozniej dzieciowe
ok napisze o tym w klubie bo mam jeszcze jedno pytanie.

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
24kasia86 co do przytulania, to nie wiem.. do kiedy damy radę chyba, ale i tak bardzo rzadko. poza tym ta luteina mi przeszkadza...
Mała jaka rozrywkowa, spodobało się jej urzędowanie z gośćmi
jak bralam luteine to nie mialam ochoty nawet na dotyk i stale bylo mi niedobrze

jak macie chwile, wejdźcie zaraz na klub.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:22   #3070
migotka03
Zadomowienie

Aaa zapomniałabym

Anula nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze

I trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, ale już nie pamiętam kto dzisiaj ma.

Kasia86 ja też kiedyś tak myślałam "dlaczego nie mam prawka", aż w końcu zrobiłam niedawno, ale i tak nigdzie nie jeżdże bo nie mam czym, TZ pracuje i dojeżdża samochodem, a ja teraz i tak nigdzie bym nie pojechała. Już próbowałam w tą zimę, ale stwierdziłam ze nie chcę się zabić i czekam do wiosny

the_sania dziękuję

Moja mała ostatnio tak dzikuje że szok, aż się zastanawiam kiedy ona śpi. Bo wcześniej to jakaś leniwa była.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:22   #3071
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
widzialam kilka dni temu, malenka taka slodka ,ze az opisac sie nie da, dziecko marzenie po prrostu.
śliczne maleństwo...ciekawe jak mój synek bedzie wyglądał
Cytat:
ja
ogolnie zauwazylam ze nie mam juz takiej sily jak wczesniej. Naprawde ruszam sie jak slon, pobolewa mnie jak na @ (lekko, zwykle wieczorem), mam problem z lezeniem, boli mnie biodro, rwa nogi

jak dlugo zamierzacie sie "przytulac" z Tż? w ogole sprawia wam to bol lub dyskomfort?

witajcie po weekendzie
Kasia ja mam tak samo, chyba ciąży mi moja waga czasem łapie mnie straszny ból pleców, tak niziutko boli i biodra. Zazwyczaj trwa krótko, zmiana pozycji czy lekki masaż pomaga. I brzuch też czasem pobolewa jak na @ ale tak leciutko...chyba macica zaczyna sie przygotowywać do porodu. Jeśli chodci o przytulanki, to u nas licho z tym. Im wiekszy brzuch tym wieksza obawa że mozemy dzidzi zaszkodzić. To chyba przez większą świadomosć że ono tam jest
Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Świetne wzory, ale cena jak dla mnie zaporowa.
Dla mnie też. A ja myślałam że ja dużo na posciel wydalam Ja kupiłam Nino 5+1 niebiesko ziloną z reniferkiem. Sliczna jest Zapłaciłam w sklepie niecałe 170 zł.
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:43   #3072
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość

Kasia86 ja też kiedyś tak myślałam "dlaczego nie mam prawka", aż w końcu zrobiłam niedawno, ale i tak nigdzie nie jeżdże bo nie mam czym, TZ pracuje i dojeżdża samochodem, a ja teraz i tak nigdzie bym nie pojechała. Już próbowałam w tą zimę, ale stwierdziłam ze nie chcę się zabić i czekam do wiosny
.
mi Tż powiedzial ze gdybym miala prawko kupilibysmy jakiegos "****zika" za tysiaka dla mnie ale znajac zycie pewnie podobnie jak ty unikalabym jazdy zima i do tego mieszkam w duzym miescie...chyba ze bylabym zaawansowanym kierowca chodzilam na kurs 3lata temu i tak mnie draznili ci co mnie uczyli ze rzucilam to i wyjechalam do niemiec, do Tż

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
śliczne maleństwo...ciekawe jak mój synek bedzie wyglądał

Kasia ja mam tak samo, chyba ciąży mi moja waga czasem łapie mnie straszny ból pleców, tak niziutko boli i biodra. Zazwyczaj trwa krótko, zmiana pozycji czy lekki masaż pomaga. I brzuch też czasem pobolewa jak na @ ale tak leciutko...chyba macica zaczyna sie przygotowywać do porodu. Jeśli chodci o przytulanki, to u nas licho z tym. Im wiekszy brzuch tym wieksza obawa że mozemy dzidzi zaszkodzić. To chyba przez większą świadomosć że ono tam jest

Dla mnie też. A ja myślałam że ja dużo na posciel wydalam Ja kupiłam Nino 5+1 niebiesko ziloną z reniferkiem. Sliczna jest Zapłaciłam w sklepie niecałe 170 zł.
ja czesto zmieniam wlasnie pozycje w lozku, teraz mi sie lepiej spi na prawym niz na lewym boku. Tez mi sie wydaje ze macica przygotowuje sie do porodu, jakby nie patrzec to jeszcze 2miechy w moim przypadku
czuje sie juz taka spuchnieta, zmeczona, kosci mnie bola ze nie moge sie doczekac chyba juz tego porodu.

dzieki za odp w klubie
Nikosia

Stary 2011-02-21, 12:45   #3073
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
noo
dziekuje
no włąsnie kciuki !!
Lolka ma na pewno i chyba Princi ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:45   #3074
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Wkoncu wyszlo sloneczko, ale ja dzis leniwa, no nic nie robie.
A jak powiedzialam tak do meza to stwierdzil: No wreszcie.
Mialam dzis pilnowac synka kolezanki, ma 3 latka, ale dzwonila,ze dostal ospe i boi sie bym nie zarazila. Wiec pilnowania nie bedzie.
Stary 2011-02-21, 12:45   #3075
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

A czy avene uczulił Cię w trakcie ciąży czy jeszcze przed ? Kurcze, przecież to tez takie delikatniusie kosmetyki........
przed ciążą, miałam taki

moniqac J&J są sławne z tego że uczulają, dlatego ja w ogóle nie kupuje kosmetyków tej firmy dla Zosi, dużo w necie o tym mamuśki piszą
dorkabl na poprawę humoru
anula_81 jesteś pewna że jak Zosia będzie miała 5 lat to Was będzie stać ???? nie planujecie rodzeństwa do Zosi ???
anula_81 widzisz nie ma to jak wypowiedź fachowca otworzyłaś nam oczy na wiele spraw o których nie miałyśmy pojęcia
jednak nie wszystko wygląda tak różowo
Kwiatecek butelka szklana chyba najzdrowsza by była dla dziecka, ale mało praktyczna niestety, ciężka ....
co do gruszki to ja nie umiem jej używać, w porównaniu do fridy to dno, frida dużo lepiej oczyszcza nosek
migotka03
24kasia86 imprezowy weekend miałaś a co do przytulania to na samym końcu podobno przyspiesza poród więc to będzie sposób nasz na już
the_sania co do używania fridy to możemy zaprezentować z Zosią bo od wczoraj ma katar naszczęście powoli uczy się smarkać w chusteczkę ( już jeden dmuch umie zrobić )

Zocha jak zwykle o tej porze śpi, więc przeczytałam co naskrobałyście ...
my nadal u BABy
dziś rano było -15 stopnie
miałam iść do apteki, ale jakoś mi się odechciało ...
teraz jest -8 więc może jakoś się zmuszę

mała dzisiaj delikatne sunięcia tylko robi
też ma leniwy dzień

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:54   #3076
Weredka
Zadomowienie

Muszę się pożalić, jakie mam cyrki przez ten mój nieprawidłowy wynik z glukozy. Dostałam skierowanie do diabetologa i dzwoniłam dziś rano do poradni w naszym mieście. Usłyszałam, że oni kobiet w ciąży nie przyjmują.Odesłal i mnie do Zabrza, a to oznacza dojazdy i tracenie czasu. Na szczęście udało mi się załatwić wizytę w sąsiednich Żorach na 28 lutego. Ale śmieszne jest to, że kobieta z podejrzeniem cukrzycy ciążowej nie ma gdzie szukać pomocy w najbliższej okolicy.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:55   #3077
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

migotka, kciukasy trzymamy
Krucza ja wlasnie mialam teraz taki bol jak na@ trwal ze 20 sekund, i wczoraj wieczorem tez, czyli to nasze brzuszki tak cwicza do porodu?
Stary 2011-02-21, 12:56   #3078
andziot
Zakorzenienie

24kasia86 ja prawko robiłam dopiero jakieś ponad 2 lata temu, też późno, ale teraz nie wyobrażam sobie życia bez samochodu !!!
najważniejsze to jest JEŹDZIĆ, bo tak naprawdę na kursie to uczą tylko samych podstaw a jeżdżenia uczysz się już sama na drodze (przynajmniej ja miałam takie odczucie)
robiłam prawko w Turku, egzamin w Koninie a potem od razu wyjechałam na Wrocław, więc wiesz jaka różnica w natężeniu ruchu, drogach, tramwajach (tego nikt mnie nie uczył, bo Konin to małe miasteczko). Strach był ale powiedziałam że się nie dam, najpierw z mężulem jeździłam, później już sama, to wszystko to kwestia wprawy i poczucia własnych umiejętności ...
Ale jeszcze raz powtórzę trzeba JEŹDZIĆ !!!
(mężula siostra zrobiła prawko i nie zaczęła jeździć zaraz po odebraniu i już teraz się boi usiąść za kierownicą, a szkoda)

(w ogóle jak razem jadę z mężulem, to pasażerowie zawsze mają z nas ubaw, bo nie stronimy sobie od uwag , a już najlepiej jest jak ja prowadzę a mężu pijany )

ale się rozpisałam
sorki

Stary 2011-02-21, 13:02   #3079
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej mamuski
oczywiście nadrobiłam wszystko od a do z
ja dzisiaj siedze w domku cały dzień..
mój tż w pracy do 21, więc do szpitala nie idziemy
sama nie mam zamiaru się tam wybierać, bo wiem, że jakbym się pokazła tam raz to bym była wykorzystywana trzy razy dziennie do przynoszenia krakersików, więc chodzę tylko jak tż może

Wczoraj mój małzon poczuł pierwszy raz małego
i pierwsze co sie mnie spytał to, czy mnie to nie boli
w ciężkim szoku był

nas tez czeka kredyt mieszkaniowy niestety, w prawdzie planujemy poczekać jeszcze ze 2 lata, ale na samą myśl mnie ciarki przechodzą na wynajętym nie opłaca się mieszkać całe życie niestety....
straszne są te nasze realia...

u mnie tez zimno dzisiaj
-10...ale słoneczko świeci

szykuje się jutro bądź pojutrze do glukozy...
muszę najpierw zadzwonić do labka i się wypytać o wszystko
Stary 2011-02-21, 13:08   #3080
anula_81
Zakorzenienie

ja sie przeszlam do sklepu zeby sie przewietrzyc, po calym dniu lezenia wczoraj prawie znowu zemdlalam, trafilam szczesliwie na tego samego sprzedawce co ostatnio i juz jak widzial, ze sie rozpinam to zaofiarowal mi krzeslo
Mala dostala szalu i kopie jak szalona
a ja sobie kupilam przez was truskawki i swieze(z Maroka) i mrozone...
i dzieki Bogu, ze kupilam tez mrozone, bo te z Maroka zupelnie jak woda smakuja...
iii kupilam pierwsze pieluszki!!!!
nie uwierzycie!!96 sztuk pampers new baby nr 2 za....26 NOK..czyli 13 zl, chyba tanio co?

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
witam drogie mamusie

to co moje dziecko wyprawia w brzuszku to przechodzi ludzkie pojęcie. wczoraj lezelismy i ogladalismy film, brzusio odkryty a mały tak fikał że tż spytał czy ja sie boje jak on sie tk gwałtownie rusza w sensie czy mnie nie straszy musze to wreszcie nakrecic na kamerke ale wtedy dziwnie cichnie mały łobuz

ide nadrabiac was gadulinki
moja mala tez ma takie wieczorne akcje, wczoraj TZ godzine ponad reke trzymal na brzuchu jak zaczarowany bo nie mogl uwierzyc, ze mala az tak moze wariowac!
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
gruszka? Juz sie nie używa gruszek tylko fride :/
ja tez nie wiedzialam
Cytat:
zobaczcie jakie cudeńko małe na mamach marcowo-kwietniowych znalazłam https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1298038845 śliczna dziewuszka
jaka cudna i te wloski!
Cytat:
witam w ten mroźny dzień
Mały tak wczoraj fikał przed snem i zasadził mi takiego kopa, że aż "aaaała" się ze mnie wydobyło boję się, co będzie dalej. normalnie jakby chciał przez skórę się przebić.

ja też nie maluję się, bo po co? Nawet do sklepu nie chce mi się wychodzić. A i z ciuchami mam tak samo.
!
moja tez jak mi czasem kopa da w zebra albo w pecherz to tylko jest allaaaaa na caly dom az TZ sie smieje
a ja sie dzisiaj umalowalam i wloski wymodelowalam do sklepu, choc bylam tam 15 minut, ale musialam sobie poprawic humor
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
anula_81 jesteś pewna że jak Zosia będzie miała 5 lat to Was będzie stać ???? nie planujecie rodzeństwa do Zosi ???
anula_81 widzisz nie ma to jak wypowiedź fachowca otworzyłaś nam oczy na wiele spraw o których nie miałyśmy pojęcia
Wiesz co Andziot w Norwegii jest genialny system kredytowy, my tez mamy kredyt na 30 lat, ale tu jak masz kredyt odsetki odliczasz od podatku, w sensie, odsetki, ktore placisz bankowi nie sa czyms co kupujesz, czyli nie powinnas placic za nie podatku, stad co roku raty kredytu sa brane pod uwage przy rozliczeniach podatkowych, dzieki czemu placimy mneijszy podatek (zabieraja nam mneij z pensji) niz gdybysmy kredytu nei mieli. Dlatego wszyscy tu kupuja na kredyt. plus pensje sa srednio odgornie okreslone w danych branzach, architekci maja swoje organizacje i na ich podsatwie ustala sie pensje, co roku MUSISZ dostac podwyzke inflacyjna plus tzn drabinke, cyzli kolejny rok twojego doswiadczenia zawodowego to kolejna podwyzka itp. jest to sprawiediwy system i nie tak jak w PL potem ze moj tata zarabia np 4 razy mniej niz moj brat ktory ma 25 lat.
troche to panstwo komunistyczne ale dba o ludzi, wiec wiem, ze za kilka lat bedzie nam latwiej zamienic kredyt meiszkaniowy na domek.oczywiscie jesli nie stracimy pracy itp na razie lubie mieszkac w miescie
rodzenstwo dla Zosi planujemy, ale najpierw po rocznym macierzynskim chcialabym wrocic w tzn miedzyczasie do pracy, wiec mysle ze za jakies 2-3 lata

co do domow kanadyjskich cyz jakichkolwiek to jak macie pytania piszcie, na tyle co jeszcze pamietam polskie przepisy itp chetnie odpowiem
Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Aaa zapomniałabym

Anula nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze

Moja mała ostatnio tak dzikuje że szok, aż się zastanawiam kiedy ona śpi. Bo wcześniej to jakaś leniwa była.
dziekuje kochana

Cytat:
a co to fride ??????

dziękuje

Anulka, od razu widac, ze wypowiada sie ekspert ! A domy szkieletowe i z bali to nei to samo rozumiem? Na pewno jesli decydowałabym się to na te najgrubsze bale.. super, ze podpowiedziałaś mi o innych kosztach bo faktycznie to rzecz oczywista jak np. transport.. a ja tego pod uwage nawet nie brałam ! Baran jestem.
nie nie to samo ale nic sie nie boj jakbym nie byla architektem tez bym nie wiedziala
jak bedziecie potrzebowac informacji to pytajcie
i tez nie wiedzialam co to frida

a ja wcinam zamrozone truskawy!
pyycha!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 13:10   #3081
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

24kasia86 imprezowy weekend miałaś a co do przytulania to na samym końcu podobno przyspiesza poród więc to będzie sposób nasz na już

my nadal u BABy

też ma leniwy dzień
w sumie masz racje teraz mozna by bylo celibat zrobic co by porodu nie przyspieszac a w 9msc. jak kroliczek
moja mala ma chyba adhd rusza sie czesto gesto i po calym brzuchu. Dzisiaj rano miala czkawke, myslalam jak jej pomoc wiec zmienialam pozycje w lozku, glaskalam sie po brzuchu, pukalam do niej i juz nawet mialam ja przestraszyc w koncu samo jej przeszlo

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Muszę się pożalić, jakie mam cyrki przez ten mój nieprawidłowy wynik z glukozy. Dostałam skierowanie do diabetologa i dzwoniłam dziś rano do poradni w naszym mieście. Usłyszałam, że oni kobiet w ciąży nie przyjmują.Odesłal i mnie do Zabrza, a to oznacza dojazdy i tracenie czasu. Na szczęście udało mi się załatwić wizytę w sąsiednich Żorach na 28 lutego. Ale śmieszne jest to, że kobieta z podejrzeniem cukrzycy ciążowej nie ma gdzie szukać pomocy w najbliższej okolicy.
ja na szczescie mialam w lodzi, ale do tej poradni jezdzily kobitki z sieradza itp. wiec niezly kawalek a wizyty srednio co 2tyg.

Cytat:
24kasia86 ja prawko robiłam dopiero jakieś ponad 2 lata temu, też późno, ale teraz nie wyobrażam sobie życia bez samochodu !!!
najważniejsze to jest JEŹDZIĆ, bo tak naprawdę na kursie to uczą tylko samych podstaw a jeżdżenia uczysz się już sama na drodze (przynajmniej ja miałam takie odczucie)
robiłam prawko w Turku, egzamin w Koninie a potem od razu wyjechałam na Wrocław, więc wiesz jaka różnica w natężeniu ruchu, drogach, tramwajach (tego nikt mnie nie uczył, bo Konin to małe miasteczko). Strach był ale powiedziałam że się nie dam, najpierw z mężulem jeździłam, później już sama, to wszystko to kwestia wprawy i poczucia własnych umiejętności ...
Ale jeszcze raz powtórzę trzeba JEŹDZIĆ !!!
(mężula siostra zrobiła prawko i nie zaczęła jeździć zaraz po odebraniu i już teraz się boi usiąść za kierownicą, a szkoda)

(w ogóle jak razem jadę z mężulem, to pasażerowie zawsze mają z nas ubaw, bo nie stronimy sobie od uwag , a już najlepiej jest jak ja prowadzę a mężu pijany )

ale się rozpisałam
sorki
ja zaczynalam swoja przygode z prawkiem tu w Łodzi, jak jeszcze sama mieszkalam, pozniej przeprowadzilam sie do Turku do Tz i sprobowalam swoich mozliwosci w Turku/koninie ten co mnie uczyl zawsze przed jazda mowil:" no ciekawe co nam dzisiaj lodzianka pokaze" i tak mnie to stresowalo ze mi nic nie wychodzilo wkurzylam sie i jak oblalam za pierwszym razem praktyczny to zrezygnowalam i pojechalam do meza,ktory wyjechal do niemiec. Teraz chce wrocic do tego tu w Łodzi ale nie wiem kiedy....
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-02-21 o 13:13
Stary 2011-02-21, 13:12   #3082
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Dziewczyny ja sie czuje jkakbym w pierwszym trymestrze znowu była
mam zawroty głowy słabo mi senna jestem i tak mnie muli ze masakra! ale mdłosci to chyba wina żelaza?
okronie sie czuje;(

fuuuuu
Stary 2011-02-21, 13:12   #3083
amarcia
Wtajemniczenie

Cześć...
Gdy pisałam w nocy z soboty na niedzielę po 2.00 to nie było tak, ze jeszcze nie spałam. Ja kochane wogóle nie spałam, nawet minuty... Próbowałam znów od rana - nic, po południu - nic, szybka kąpiel, ciepłe mleczko - nic. Wieczorem zaparzyłam melisę, tylko rozbolała mnie po niej głowa i - nic. Mąż mnie "utulił" znów ok. 2-giej dziś.
Reasumując - spałam dziś w nocy 5 godzin po wcześniejszej 43-godzinnej bezsenności. Czuję się swietnie - jakbym się porządnie napiła martini doro
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 13:14   #3084
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

ależ piękna pogoda! Oczywiście łatwo mi mówić, kiedy wyglądam sobie przez okno, trzymając w ręku kubek z ciepłą kawą Ale mróz, śnieg i słońce, to udane połączenie Przewietrzyłam rano całe mieszkanie i jest bosko

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
poziomeczko - to nic tylko tłumaczyć sobie te słabe paznokcie, że za to Hania będzie miał cudnie długie i mocne .
Ciociu Moniczko, nie widzę innej opcji

Aliczko, MoniuK, dzięki za sugestie Zupełnie zapomniałam o NailTeku, chyba obczaję na Allegro zaraz

Dorko, powiem Ci, że z tym wolnym, to ja nie mogę narzekać. Grudzień zleciał, bo święta, przygotowania, prezenty. Chwilę zwątpienia miałam na początku stycznia, ale jakoś na nudę nie narzekam. Korzystam, ile mogę, bo potem łatwo nie będzie

Nadrabiam zaległości książkowe, czasami jakiś serial na kompie obejrzymy, poza tym fitness, spacery, spotkania ze znajomymi, kino, zakupy, jakieś porządki domowe, gotowanie, odwiedzanie Rodziców i Babci, drzemki w ciągu dnia, zabiegi kosmetyczne, na które czasami nie starczało czasu, gdy łaziłam do pracy, a także zaglądanie na Wizaż. Na nudę nie narzekam

Co do malowania się, to daję skórze odetchnąć czasami. Jednak zazwyczaj po prysznicu, wmasowaniu mazideł wszelakich narzucam podkład i lekko maznę się tuszem do rzęs, nawet dla samej siebie, a też czasami ktoś wpadnie, albo mnie się zachce na spacer, albo na kawę do koleżanki

Ciuchów też nie kupuję, bo nie chcę się stresować, powiedziałam sobie, że zakupy ciuchowe dopiero, kiedy wrócę do swojego rozmiaru

Ddaaiissyy, a wiesz co, akurat masełek nie stosuję Skończyłam niedawno IsoUrea LRP, aktualnie większą część ciała smaruję balsamem Babydream, a mniejszą część [ręce, dekolt, szyja] żurawinkowym TBS Masło na całe ciało chyba nie podeszłoby mi

Kwiatecku, wybór butelek, to chyba kwestia indywidualna, ja wolę plastikowe. Mam aktualnie jedną [której raczej nie użyję] Aventu i dwie TT, mała zwykła i różowa [] 260 ml. Na początek musi starczyć

Co do gruszki, to też kwestia indywidualna. Jednak wszelkie fridopodobne są skuteczniejsze i dlatego wiele mam się na nie decyduje. Jednak mówienie, że gruszką można uszkodzić coś dziecku... no tak samo jak nożyczkami, cążkami, grzebieniem i samą fridą, wszystko zależy od [nie]umiejętności mamy Dlatego, jeśli uważasz, że wygodniej Ci będzie z gruszką, to wybieraj taką z miękkim końcem

Aliczko, no te nowe wzory Feretti całkiem fajne, wiewióra urocza! Ale cena oczywiście zaporowa, więc na mnie nie zarobią

Saniu, piękna ta Malutka! Też czasami zaglądam na inne wątki, podglądam zdjęcia dzieci, ale to maleństwo i to, co kiedyś wklejałam to najpiękniejsze dzieci, jakie tu widziałam

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 13:19   #3085
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

amarcia co to sie dzieje, az tak spac nie mozesz?
Stary 2011-02-21, 13:22   #3086
amarcia
Wtajemniczenie

Miałam pewien poważny "zgryz", już dawno tylu łez nie wylałam... To chyba przez to... Dodatkowo w nocy same wiecie, że problemy się wyolbrzymiają i bardziej "bolą"
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 13:25   #3087
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
przed ciążą, miałam taki

moniqac J&J są sławne z tego że uczulają, dlatego ja w ogóle nie kupuje kosmetyków tej firmy dla Zosi, dużo w necie o tym mamuśki piszą
dorkabl na poprawę humoru
Kwiatecek butelka szklana chyba najzdrowsza by była dla dziecka, ale mało praktyczna niestety, ciężka ....
co do gruszki to ja nie umiem jej używać, w porównaniu do fridy to dno, frida dużo lepiej oczyszcza nosek
migotka03
the_sania co do używania fridy to możemy zaprezentować z Zosią bo od wczoraj ma katar naszczęście powoli uczy się smarkać w chusteczkę ( już jeden dmuch umie zrobić )

my nadal u BABy

też ma leniwy dzień
u mniez stopniowo podobnie, wiec tez sie wybieram na spacer po zakupki
maslanka itp itd

a ja prawko mam od jakis 5 lat i nie wobrazam sobie nie miec
Stary 2011-02-21, 13:25   #3088
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaczynalam swoja przygode z prawkiem tu w Łodzi, jak jeszcze sama mieszkalam, pozniej przeprowadzilam sie do Turku do Tz i sprobowalam swoich mozliwosci w Turku/koninie ten co mnie uczyl zawsze przed jazda mowil:" no ciekawe co nam dzisiaj lodzianka pokaze" i tak mnie to stresowalo ze mi nic nie wychodzilo wkurzylam sie i jak oblalam za pierwszym razem praktyczny to zrezygnowalam i pojechalam do meza,ktory wyjechal do niemiec. Teraz chce wrocic do tego tu w Łodzi ale nie wiem kiedy....
ja też nie zdałam za pierwszym razem
ale to mnie nie zniechęciło, bo wiem jak to jest być uziemionym lub poruszać się tylko komunikacją

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja sie czuje jkakbym w pierwszym trymestrze znowu była
mam zawroty głowy słabo mi senna jestem i tak mnie muli ze masakra! ale mdłosci to chyba wina żelaza?
okronie sie czuje;(

fuuuuu

może być wina żelaza, niestety
odpoczywaj jak najwięcej !!!

Stary 2011-02-21, 13:32   #3089
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

w konmcu jem az 6 tabletek tego gówienka dziennie... ble

ja zdałam prawko za 5 razem! juz nadziei nie widziałam. ale teraz to duze udogodnienie

nie mam siły wstac i zrobic obiadu
Stary 2011-02-21, 13:39   #3090
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też nie zdałam za pierwszym razem
ale to mnie nie zniechęciło, bo wiem jak to jest być uziemionym lub poruszać się tylko komunikacją

może być wina żelaza, niestety
odpoczywaj jak najwięcej !!!
tez bym nie rezygnowala, ale wolalam jechac do meza (wtedy chlopaka)... i rowniez uwazam ze jak juz sie zda to trzeba czesto jezdzic i sie nie bac...choc sama nie wiem jak ja bym reagowała
grazin mnie tez mdli i chyba od zelaza tak mysle.

mary poziomkowa zebys wiedziala jak ja sie doczekac nie moge swojego 36 rozmiaru, S lub XS i te wszystkie dzinsy co w szafie leza, normalnie jak ją otwieram mam wrazenie ze jestem w sklepie... oj czekam czekam na ta chwile
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-02-21 o 13:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości