|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Kasiu24 ja zazwyczaj nie mam ochoty na BUNGA BUNGA
, ale ostatnio chyba troszke bardziej i juz nie moge sie doczekac jak wroce do Anglii faktycznie po stosunku czulam dyskomfort... jakby mi cos przestawil w srodku. dziwne uczucie
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
hmmm.. to wychodzi na to,ze ja jakas starodawna jestem... ale dzieki dziewczyny, wezme pod uwage to co napisalyscie
![]() mnie juz ogarnia sennosc, jeszcze moj malutki juz drugi dzien jakis taki dziwnie spokojn, w stresa to mnie wpedza...
|
#3063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pozniej dzieciowe
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-21 o 12:07 |
||
|
|
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
24kasia86 co do przytulania, to nie wiem.. do kiedy damy radę chyba, ale i tak bardzo rzadko. poza tym ta luteina mi przeszkadza...
![]() Mała jaka rozrywkowa, spodobało się jej urzędowanie z gośćmi ![]() migotka03 za wizytę. mi się wydaje, że szklane są jakby hmm sterylniejsze i zdrowsze, no bo plastik to wiadomo plastik dziewczyny też mam fridę, ale patrzę na to i nie mam pojęcia jak tego używać i są chyba jakieś filtry do niej?
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
sania
na youtube sobie wpisz tak sa filtry na all po 3 zl |
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
a co to fride ??????
ja kupiłam takie cos - to jest frida ?? http://allegro.pl/chicco-zestaw-aspi...472679149.html dziękuje ![]() Anulka, od razu widac, ze wypowiada sie ekspert ! A domy szkieletowe i z bali to nei to samo rozumiem? Na pewno jesli decydowałabym się to na te najgrubsze bale.. super, ze podpowiedziałaś mi o innych kosztach bo faktycznie to rzecz oczywista jak np. transport.. a ja tego pod uwage nawet nie brałam ! Baran jestem.
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-21 o 12:11 |
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3069 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak macie chwile, wejdźcie zaraz na klub.
|
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
Aaa zapomniałabym
Anula nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze I trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, ale już nie pamiętam kto dzisiaj ma. Kasia86 ja też kiedyś tak myślałam "dlaczego nie mam prawka", aż w końcu zrobiłam niedawno, ale i tak nigdzie nie jeżdże bo nie mam czym, TZ pracuje i dojeżdża samochodem, a ja teraz i tak nigdzie bym nie pojechała. Już próbowałam w tą zimę, ale stwierdziłam ze nie chcę się zabić i czekam do wiosny the_sania dziękuję Moja mała ostatnio tak dzikuje że szok, aż się zastanawiam kiedy ona śpi. Bo wcześniej to jakaś leniwa była.
|
|
#3071 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czasem łapie mnie straszny ból pleców, tak niziutko boli i biodra. Zazwyczaj trwa krótko, zmiana pozycji czy lekki masaż pomaga. I brzuch też czasem pobolewa jak na @ ale tak leciutko...chyba macica zaczyna sie przygotowywać do porodu. Jeśli chodci o przytulanki, to u nas licho z tym. Im wiekszy brzuch tym wieksza obawa że mozemy dzidzi zaszkodzić. To chyba przez większą świadomosć że ono tam jest Dla mnie też. A ja myślałam że ja dużo na posciel wydalam Zapłaciłam w sklepie niecałe 170 zł.
|
||
|
|
|
#3072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale znajac zycie pewnie podobnie jak ty unikalabym jazdy zima i do tego mieszkam w duzym miescie...chyba ze bylabym zaawansowanym kierowca chodzilam na kurs 3lata temu i tak mnie draznili ci co mnie uczyli ze rzucilam to i wyjechalam do niemiec, do Tż![]() Cytat:
![]() czuje sie juz taka spuchnieta, zmeczona, kosci mnie bola ze nie moge sie doczekac chyba juz tego porodu. dzieki za odp w klubie
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
Wkoncu wyszlo sloneczko, ale ja dzis leniwa, no nic nie robie.
A jak powiedzialam tak do meza to stwierdzil: No wreszcie. Mialam dzis pilnowac synka kolezanki, ma 3 latka, ale dzwonila,ze dostal ospe i boi sie bym nie zarazila. Wiec pilnowania nie bedzie.
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moniqac J&J są sławne z tego że uczulają, dlatego ja w ogóle nie kupuje kosmetyków tej firmy dla Zosi, dużo w necie o tym mamuśki piszą dorkabl ![]() anula_81 jesteś pewna że jak Zosia będzie miała 5 lat to Was będzie stać ???? nie planujecie rodzeństwa do Zosi ??? ![]() anula_81 widzisz nie ma to jak wypowiedź fachowca otworzyłaś nam oczy na wiele spraw o których nie miałyśmy pojęcia jednak nie wszystko wygląda tak różowo Kwiatecek butelka szklana chyba najzdrowsza by była dla dziecka, ale mało praktyczna niestety, ciężka .... co do gruszki to ja nie umiem jej używać, w porównaniu do fridy to dno, frida dużo lepiej oczyszcza nosek migotka03 ![]() 24kasia86 imprezowy weekend miałaś a co do przytulania to na samym końcu podobno przyspiesza poród więc to będzie sposób nasz na już ![]() the_sania co do używania fridy to możemy zaprezentować z Zosią bo od wczoraj ma katar Zocha jak zwykle o tej porze śpi, więc przeczytałam co naskrobałyście ... my nadal u BABy dziś rano było -15 stopnie ![]() miałam iść do apteki, ale jakoś mi się odechciało ... teraz jest -8 więc może jakoś się zmuszę mała dzisiaj delikatne sunięcia tylko robi ![]() też ma leniwy dzień ![]() |
|
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się pożalić, jakie mam cyrki przez ten mój nieprawidłowy wynik z glukozy. Dostałam skierowanie do diabetologa i dzwoniłam dziś rano do poradni w naszym mieście. Usłyszałam, że oni kobiet w ciąży nie przyjmują.
Odesłal i mnie do Zabrza, a to oznacza dojazdy i tracenie czasu. Na szczęście udało mi się załatwić wizytę w sąsiednich Żorach na 28 lutego. Ale śmieszne jest to, że kobieta z podejrzeniem cukrzycy ciążowej nie ma gdzie szukać pomocy w najbliższej okolicy.
|
|
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
migotka, kciukasy trzymamy
![]() Krucza ja wlasnie mialam teraz taki bol jak na@ trwal ze 20 sekund, i wczoraj wieczorem tez, czyli to nasze brzuszki tak cwicza do porodu?
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 ja prawko robiłam dopiero jakieś ponad 2 lata temu, też późno, ale teraz nie wyobrażam sobie życia bez samochodu !!!
najważniejsze to jest JEŹDZIĆ, bo tak naprawdę na kursie to uczą tylko samych podstaw a jeżdżenia uczysz się już sama na drodze (przynajmniej ja miałam takie odczucie) robiłam prawko w Turku, egzamin w Koninie a potem od razu wyjechałam na Wrocław, więc wiesz jaka różnica w natężeniu ruchu, drogach, tramwajach (tego nikt mnie nie uczył, bo Konin to małe miasteczko). Strach był ale powiedziałam że się nie dam, najpierw z mężulem jeździłam, później już sama, to wszystko to kwestia wprawy i poczucia własnych umiejętności ... Ale jeszcze raz powtórzę trzeba JEŹDZIĆ !!! (mężula siostra zrobiła prawko i nie zaczęła jeździć zaraz po odebraniu i już teraz się boi usiąść za kierownicą, a szkoda) (w ogóle jak razem jadę z mężulem, to pasażerowie zawsze mają z nas ubaw, bo nie stronimy sobie od uwag , a już najlepiej jest jak ja prowadzę a mężu pijany )ale się rozpisałam ![]() sorki |
|
|
|
#3079 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
oczywiście nadrobiłam wszystko od a do z ![]() ja dzisiaj siedze w domku cały dzień.. mój tż w pracy do 21, więc do szpitala nie idziemy ![]() sama nie mam zamiaru się tam wybierać, bo wiem, że jakbym się pokazła tam raz to bym była wykorzystywana trzy razy dziennie do przynoszenia krakersików, więc chodzę tylko jak tż może ![]() Wczoraj mój małzon poczuł pierwszy raz małego ![]() i pierwsze co sie mnie spytał to, czy mnie to nie boli w ciężkim szoku był ![]() nas tez czeka kredyt mieszkaniowy niestety, w prawdzie planujemy poczekać jeszcze ze 2 lata, ale na samą myśl mnie ciarki przechodzą na wynajętym nie opłaca się mieszkać całe życie niestety....straszne są te nasze realia... u mnie tez zimno dzisiaj -10...ale słoneczko świeci szykuje się jutro bądź pojutrze do glukozy... ![]() muszę najpierw zadzwonić do labka i się wypytać o wszystko
|
#3080 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja sie przeszlam do sklepu zeby sie przewietrzyc, po calym dniu lezenia wczoraj prawie znowu zemdlalam, trafilam szczesliwie na tego samego sprzedawce co ostatnio i juz jak widzial, ze sie rozpinam to zaofiarowal mi krzeslo
![]() Mala dostala szalu i kopie jak szalona ![]() a ja sobie kupilam przez was truskawki i swieze(z Maroka) i mrozone...i dzieki Bogu, ze kupilam tez mrozone, bo te z Maroka zupelnie jak woda smakuja... iii kupilam pierwsze pieluszki!!!! nie uwierzycie!!96 sztuk pampers new baby nr 2 za....26 NOK..czyli 13 zl, chyba tanio co?Cytat:
ja tez nie wiedzialam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja sie dzisiaj umalowalam i wloski wymodelowalam do sklepu, choc bylam tam 15 minut, ale musialam sobie poprawic humor ![]() Cytat:
troche to panstwo komunistyczne ale dba o ludzi, wiec wiem, ze za kilka lat bedzie nam latwiej zamienic kredyt meiszkaniowy na domek.oczywiscie jesli nie stracimy pracy itp na razie lubie mieszkac w miescie![]() rodzenstwo dla Zosi planujemy, ale najpierw po rocznym macierzynskim chcialabym wrocic w tzn miedzyczasie do pracy, wiec mysle ze za jakies 2-3 lata ![]() co do domow kanadyjskich cyz jakichkolwiek to jak macie pytania piszcie, na tyle co jeszcze pamietam polskie przepisy itp chetnie odpowiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale nic sie nie boj jakbym nie byla architektem tez bym nie wiedziala![]() jak bedziecie potrzebowac informacji to pytajcie ![]() i tez nie wiedzialam co to frida ![]() a ja wcinam zamrozone truskawy! pyycha! |
||||||
|
|
|
#3081 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja mala ma chyba adhd rusza sie czesto gesto i po calym brzuchu. Dzisiaj rano miala czkawke, myslalam jak jej pomoc wiec zmienialam pozycje w lozku, glaskalam sie po brzuchu, pukalam do niej i juz nawet mialam ja przestraszyc w koncu samo jej przeszlo![]() Cytat:
Cytat:
ten co mnie uczyl zawsze przed jazda mowil:" no ciekawe co nam dzisiaj lodzianka pokaze" i tak mnie to stresowalo ze mi nic nie wychodzilo
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-02-21 o 13:13 |
|||
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja sie czuje jkakbym w pierwszym trymestrze znowu była
![]() mam zawroty głowy słabo mi senna jestem i tak mnie muli ze masakra! ale mdłosci to chyba wina żelaza? okronie sie czuje;( fuuuuu
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć...
Gdy pisałam w nocy z soboty na niedzielę po 2.00 to nie było tak, ze jeszcze nie spałam. Ja kochane wogóle nie spałam, nawet minuty... Próbowałam znów od rana - nic, po południu - nic, szybka kąpiel, ciepłe mleczko - nic. Wieczorem zaparzyłam melisę, tylko rozbolała mnie po niej głowa i - nic. Mąż mnie "utulił" znów ok. 2-giej dziś. Reasumując - spałam dziś w nocy 5 godzin po wcześniejszej 43-godzinnej bezsenności. Czuję się swietnie - jakbym się porządnie napiła martini doro
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
ależ piękna pogoda! Oczywiście łatwo mi mówić, kiedy wyglądam sobie przez okno, trzymając w ręku kubek z ciepłą kawą Ale mróz, śnieg i słońce, to udane połączenie ![]() Cytat:
![]() Aliczko, MoniuK, dzięki za sugestie Zupełnie zapomniałam o NailTeku, chyba obczaję na Allegro zaraz![]() Dorko, powiem Ci, że z tym wolnym, to ja nie mogę narzekać. Grudzień zleciał, bo święta, przygotowania, prezenty. Chwilę zwątpienia miałam na początku stycznia, ale jakoś na nudę nie narzekam. Korzystam, ile mogę, bo potem łatwo nie będzie ![]() Nadrabiam zaległości książkowe, czasami jakiś serial na kompie obejrzymy, poza tym fitness, spacery, spotkania ze znajomymi, kino, zakupy, jakieś porządki domowe, gotowanie, odwiedzanie Rodziców i Babci, drzemki w ciągu dnia, zabiegi kosmetyczne, na które czasami nie starczało czasu, gdy łaziłam do pracy, a także zaglądanie na Wizaż. Na nudę nie narzekam Co do malowania się, to daję skórze odetchnąć czasami. Jednak zazwyczaj po prysznicu, wmasowaniu mazideł wszelakich narzucam podkład i lekko maznę się tuszem do rzęs, nawet dla samej siebie, a też czasami ktoś wpadnie, albo mnie się zachce na spacer, albo na kawę do koleżanki ![]() Ciuchów też nie kupuję, bo nie chcę się stresować, powiedziałam sobie, że zakupy ciuchowe dopiero, kiedy wrócę do swojego rozmiaru ![]() Ddaaiissyy, a wiesz co, akurat masełek nie stosuję Skończyłam niedawno IsoUrea LRP, aktualnie większą część ciała smaruję balsamem Babydream, a mniejszą część [ręce, dekolt, szyja] żurawinkowym TBS Masło na całe ciało chyba nie podeszłoby mi ![]() Kwiatecku, wybór butelek, to chyba kwestia indywidualna, ja wolę plastikowe. Mam aktualnie jedną [której raczej nie użyję] Aventu i dwie TT, mała zwykła i różowa [ ![]() Co do gruszki, to też kwestia indywidualna. Jednak wszelkie fridopodobne są skuteczniejsze i dlatego wiele mam się na nie decyduje. Jednak mówienie, że gruszką można uszkodzić coś dziecku... no tak samo jak nożyczkami, cążkami, grzebieniem i samą fridą, wszystko zależy od [nie]umiejętności mamy Dlatego, jeśli uważasz, że wygodniej Ci będzie z gruszką, to wybieraj taką z miękkim końcem![]() Aliczko, no te nowe wzory Feretti całkiem fajne, wiewióra urocza! ![]() Saniu, piękna ta Malutka! Też czasami zaglądam na inne wątki, podglądam zdjęcia dzieci, ale to maleństwo i to, co kiedyś wklejałam to najpiękniejsze dzieci, jakie tu widziałam |
|
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
amarcia co to sie dzieje, az tak spac nie mozesz?
|
#3086 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam pewien poważny "zgryz", już dawno tylu łez nie wylałam... To chyba przez to... Dodatkowo w nocy same wiecie, że problemy się wyolbrzymiają i bardziej "bolą"
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maslanka itp itd ![]() a ja prawko mam od jakis 5 lat i nie wobrazam sobie nie miec
|
|
|
|
|
#3088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to mnie nie zniechęciło, bo wiem jak to jest być uziemionym lub poruszać się tylko komunikacją Cytat:
może być wina żelaza, niestety odpoczywaj jak najwięcej !!! |
||
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
w konmcu jem az 6 tabletek tego gówienka dziennie... ble
![]() ja zdałam prawko za 5 razem! juz nadziei nie widziałam. ale teraz to duze udogodnienie![]() nie mam siły wstac i zrobic obiadu
|
#3090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
grazin mnie tez mdli i chyba od zelaza tak mysle. mary poziomkowa zebys wiedziala jak ja sie doczekac nie moge swojego 36 rozmiaru, S lub XS
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-02-21 o 13:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

, ale ostatnio chyba troszke bardziej i juz nie moge sie doczekac jak wroce do Anglii

za wizytę. mi się wydaje, że szklane są jakby hmm sterylniejsze i zdrowsze, no bo plastik to wiadomo plastik
i są chyba jakieś filtry do niej?

gdyby ktoś był zainteresowany...