|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )
no ja też tak myślałam, że z głową, ona jest po szkole medycznej, trochę zna organizm ludzki i trochę oszukiwała pod tym względem, że skubnęła coś słodkiego, żeby dostarczyć cukru, który jest niezbędny w organizmie, troszkę tłuszczu i co i tak czy siak jak jej pokazali wczoraj wyniki, to się okazało, że ma organizm wypłukany z wszystkiego
pisałam wcześniej, że prowadziła dietę idealnie pod tym względem, że nie głodziła ani nic takiego, ale też nawet trochę oszukała i co? i w organizmie brak wszystkiego no i potasu zero, który jest neizbędny do prawidłowego funkcjonowania serca
|
#1532 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj mija moj 50 dzien diety, w tym czasie pare razy mialam mini grzeszki typu tu dziabnelam troche na lyzeczce tu dzioba umoczylam :P ale taka jest moja natura... :P
ja sie staram nie opychac rzeczami dukanowymi, byc moze troche zoladek sie "skurczy" :P sweet__chocolate Twojej kolezance wspolczuje i niech wraca do zdrowia niestety kazda dieta ma swoje wady i zalety..nie ma nic idealnego na tym swiecie. i kazda z nas jest inna i inaczej reaguje :/
|
#1533 |
|
Wtajemniczenie
|
noo wlasnie opychac sie tez nie bardzo.
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
dobre pytanie
![]() Dla nich 18 stopni to ciepło ![]() A ja tu w 3 parach rajstop i 2 bluzach popierdalam
|
|
#1535 |
|
Raczkowanie
|
Pandziu Ty tez idziesz systemem 1/1??
|
#1536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie, dlatego też przecież nie mówię nikomu, że ma się nie odchudzać i koniec ja też np czuję się idealnie, ona też się tak czuła i mało by na ten upragniony ślub nie dotarła :/ no ale szczerze powiedziawszy też się napaliłyśmy na tą dietę bo nasza koleżanka schudła 24 kg ale prawda jest taka, że żadna dieta, na której się chudnie tyle i tak szybko nie jest zdrowa. każda z nas to wie, tylko efekty przesłaniają wszystko
|
|
#1537 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez aoshi Czas edycji: 2011-02-21 o 15:59 |
||
|
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
ja tam też się nigdy nie opychałam, bo zazwyczaj nie czułam głodu, jadłam 4,5 razy mniejsze porcje i tyle
przez cały okres od 3 stycznia zrobiłam raz sernik i może z 5 razy placuszki
|
#1539 | ||
|
Raczkowanie
|
7 dni troszkę ponad 2 kg, (dukan mi wyliczył, ze bedzie to 2,6), a wiec oszukał mnie :[
;D---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
ooooooooooooooo---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- [QUOTE=xxcherry90xx;252485 00] Cytat:
A bułeczki wyszły?
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzownili z firmy jutro na 11 jestem wzywana ![]() No czyli jednak można dzownić z wyprzedzeniem a nie 30min przed że mam być
|
|
#1541 |
|
Wtajemniczenie
|
tak ide 1/1 albo 3/3 i niech mi wszyscy wjada na psyche ze rozstroje organizm jak mi wygodnie i jak mi fundusze pozwalaja tak jade sobie
i juz wazne ze juz 10.7 kg mnie mniej i juz oooo
|
#1542 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=aoshi;25249583]
Cytat:
mi zawsze w dupe szło a modliłam sie,zeby w cycki poszło ale nie :P mi tam wygodnie na 1/1 jak mi wiecej jedzenia zostanie to zamrazam i mam na pozniej ale zastanawiam sie nad zmiana na 3/3 ale nie wiem czy krecka nie dostane z czystymi proteinami :P
Edytowane przez modliszka87 Czas edycji: 2011-02-21 o 16:01 |
|
|
|
|
#1543 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(wiesz, jak będzie babka, to chowasz cycki, a jak facet to rozpinasz bluzeczkę ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
haha, mi poszło i w cycki i w dupe szkoda, ze jak sie chudnie, to zaczyna sie zawsze od cycków :[
|
|
|
#1544 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przkro mi z powodu koleżanki, oby jak najszybciej stanęła na nogi! Cytat:
Ja nie zgrzeszyłam i w niczym się nie zarzekam, po prostu NIE ZGRZESZYŁAM ani pół razu To kwestia silnej woli a nie mózgu. I wierzę, że są tu dziewczyny, które również nie zgrzeszyły i nie widzę w tym nic złego ani nienormalnego
Odliczam do wakacji Edytowane przez myrmyr Czas edycji: 2011-02-21 o 16:07 |
||
|
|
|
#1545 |
|
Raczkowanie
|
no mi juz zmalazly... prawie ich szukam w staniku
![]() a dukanowej ksiazki sie nei uczylam na pamiec wiec widocznie nie zwrocilam na to uwagi ;]
|
#1546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz 3/3 bo tak jakoś wyszło i już nie chcę zmieniać aby organizmnie zwariował Ale nie jest mi ciężko absolutnieCytat:
![]() A cycki to taaak Ty masz pokaźne
|
|
#1547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1548 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam nowe dziewczęta! grautuluję spadków nie jestem w stanie nadrobić wszystkich postów;( szaszłyki w piekarniku i teraz już będę na bieżąco do wieczora,o !mój wzrost 1,5kilowy jeszcze nie spadł... zostało mi z niego jeszcze 0,4kg, mam nadzieję, że w końcu spadnie:P ![]() ** ja też ani razu.
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-02-21 o 16:13 |
||
|
|
|
#1549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ma innego wyjscia przeciez jak nie to magiczne uzadzenie zwane waga dostanie ;p
|
|
#1550 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmmmm to padlyście czy nieee??
hi hiobżarstwo jest uzależnieniem tak samo jak alkoholizm i hazard i inne. A uzależnienia tkwią w naszym mózgu. Chcąc nie chcąc czytałaś książkę Dukana czy odrazu po jej zamknięciu przeszłaś na dietę?? Odchudzanie zaczyna się od glowy i wg Was mózg nie ma z tym nic wspólnego>???? a odmówcie sobie słodyczy? nawet tych dukanowych dacie radę???
|
#1552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o grzesznie... ja też nie zgrzeszyłam, nawet mnie do tego nie ciągnęło zrobiłam to teraz w weekend ale świadomie, mój kochany zaprosił mnie na kolację, któa była zdrowa więc w tak ważnym dla nas dniu nie zamierzałam sobie odmóić przyjemności i zamówiłam deser ale zupełnie świadomie, bo po prostu chciałam. ale jeśli chodzi o jakieś takie grzeszenie tu zjem bo nie wytrzymam albo tu dziabnę nikt nie będzie wiedział to nie tak jest - silna wola
|
|
#1553 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=modliszka87;2524972 8]
Cytat:
Ja o tym systemie 2/5 przeczytałam tu : http://www.dieta-dukan.pl/faza-naprzemienna/... przepraszam jeśli cię w jakikolwiek sposób tym obraziłam nie miałam takiego zamiaru... A kto by nie chciał żeby w cycki poszło hehe marzenie fajnie by było...
|
|
|
|
|
#1554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On nie gardzi piwkiem i pizza w weekendy nie zważając na moje męki Cóż jak osiągne swój cel gęba mu opadnie! Przez 5 lat przy jego boku nieźle się zapuściłam... ale jeszcze popamięta mnie jak przejdę to wszystko Tylko ? Proszę cię... Mi przez tydzień spada 0.5 kg. Pamiętaj,że waga będzie spadać na początku tak szybko. W uderzeniówce to tylko woda. Dopiero w II fazie gubimy wstrętny tłuszcz. Pamiętaj że to nie wyścigi najważniejsze jest zdrowie. Zbyt szybko chudnąć, skóra nie zdąży się zregenerować i będzie po prostu zwisać Cytat:
Cytat:
![]() Zwiększona porcja otrębów doprowadzi do zaparć Ty mi nie mów o takich rzeczach ![]() Cytat:
Do tej diety trzeba się przygotować, nie tylko pod względem uzyskania informacji z ksiązki , testu i z for internetowych ale także psychicznie Wszystko albo nic. Musisz zmienić nastawienie, przemyśl sobie wszystko.
|
|
#1555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dwa - tak, już od dawna myślałam o diecie. Jak przeczytałam książkę to następnego dnia byłam już na zakupach a dwa dni później na Dukanie. Odchudzanie zaczyna się od głowy - zgadza się. Ale przede wszystkim ważna jest SILNA WOLA bez niej ani rusz. Ja się zaparłam i nie zgrzeszyłam nawet łyżeczką skrobi (w ogóle jej nie kupiłam, tak samo z kakao czy mlekiem w proszku). Zresztą co innego grzeszyć a co innego robić wszystko w ramach Dukana.
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
a silna wola to nie praca mozgu??
|
#1557 |
|
Rozeznanie
|
I jeszcze chciałam dodać - obżarstwo czyli jedzenie kompulsywne to jest choroba.
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Silna wola to "konstrukcja mózgu"? ![]() Zresztą ja się odniosłam do Twojego pierwszego posta, w którym piszesz, że mózg nie pozwala nam na niezgrzeszenie. A dla mnie to wierutna bzdura (!)
|
#1558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
aha fajnie dzieki za odpowiedzi dziewczyny
jezuuu ale Was tu jest posty ciezko swoje znalesc super fajnie ze tu jestem ![]() aha a lepiej zrobic bulki na bierzaco czy jak stoja dzien to lepsze sa? ![]() a co do rolmopsow pytam ogolnie mozna na 1 fazie w ogole jesc bo sie z kolezanka ostatnio klocilimy a na roznych forach zdania podzielone...ja kupilam ostatnio w biedronce i 700g 12g tluszczu to duzo?
|
#1560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heheh może źle to ujęłam a Wy odrazu haloo poprostu każdy jest inny każdy podchodzi do tego inaczej. No i czasami własnie mozg nie pozwala nie zgrzeszyc albo jak kto woli diabell za plecami
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

?
ooooooooooooooo