Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 10:02   #4861
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jak mama mi opowiadała, że ja od urodzenia do 9 msc to tylko płakałam, ani wózek, ani kołysanie nic nie pomagało. No i ktoś inteligentny inaczej powiedział im, że pewnie tak płacze bo nieochrzczona i szatan we mnie siedzi i że po chrzcie przejdzie. Finał był taki, że chrzcili mnie jak miałam 3 msc, chrzest był skracany bo tak darłam mordkę i do 9 msc się nie zamknęłam. Ach te zabobony
Heh to ja się chrzciłam jak miałam 8 miesiecy i mi rodzice opowiadali że kartki w tej ksiedze przewracałam i mikrofon księżycowi zabierałam Ja chce właśnie też ochrzcić wcześnie żeby nie było wiercenia, łażenia po kościele tak jak czesto to widzę u Nas w kosciele. Bo wtedy zamiast przezywać odpowiednio tą ceremonię to sie za dzieckiem chodzi.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 10:03   #4862
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Madziulka_17 ja też mam problem z wybraniem chrzestnego :/ Bo chrzestną będzie moja najlepsza przyjaciółka. Ale facet ? Pojęcia nie mam

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 10:07   #4863
nerola
BAN stały

Macie:
http://moda.allegro.pl/elegancka-suk...472065414.html
http://moda.allegro.pl/sukienka-na-w...464266848.html

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-02-22 o 10:09
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 10:08   #4864
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to jeszcze mam problem kogo na rodziców chrzestnych...
W sumie mieliśmy już ustalone od dawna jeszcze zanim zaszłam w ciążę, że chrzestnym będzie męża brat, bo on nie ma siostry, a chrzestną moja siostra, bo mam tylko jedną siostrę.
Ale kiedy męża brat i jego żona dowiedzieli się, że jestem w ciąży stwierdzili, że może i oni " zrobią sobie dziecko ". Ostatnio zadzwonili do nas - mieszkają w Anglii, że udało im się za pierwszym podejściem i 10 stycznia poczęli dzidziusia. Termin porodu na połowę października.
No i mąż powiedział dla brata, że niech się szykuje powoli na chrzestnego u Nas, a on powiedział, że teraz to nie wie jak to będzie, bo jego żona samolotem w ciąży raczej nie będzie latać, a później urodzi... No i nie mamy kogo wziąć na chrzestnego...
No niestety-najwyżej niech sam przyleci ,,na chwilę" jak się odważy zostawić samą zonę
My też planujemy na chrzestnego wziąźć męża brata, a z mojej strony bratową Bratowa też z zagranicy, ale może się zgodzi A chrzest to niewiem kiedy, może październik-na naszą rocznicę ślubu?-fajnie by było, maluch miałby wtedy 2 miesiące

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 10:14   #4865
margaret82
Zadomowienie

To u Nas z chrzesnym nie ma problemu bo u mnie w najbliższej rodzinie same chłopy więc kogos się na pewno wybierze Natomiast na chrzesną chciałabym poprosić kuzynke męża ( D jest jedynakiem i to jego najbliższa rodzina ) ale muszę to jakoś delikatnie rozegrać bo oni starają się od lat o dziecko i ciągle nie wychodzi.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Jesli chodzi o sukienke na wesele i do pracy to mi sie podoba ta http://moda.allegro.pl/sukienka-ciaz...474375839.html
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-02-22, 10:19   #4866
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Zmobilizowałam się i wklejam zdjęcie z ostatniego USG
Co nieco już widać, tylko nie płeć
ale slicznie widac maleństwo!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
a my zaczynamy 21.t.c.
brawo

blondynkapoznan co sie stało?

Cytat:
Tak szybko planujecie chrzciny?
My jezcze o tym nie myslelismy, ale moze połączymy ze ślubem, 2 imprezy za jednm zapraszaniem gości

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 10:22   #4867
nerola
BAN stały

Chyba nie widziałyście linków ale podaję jeszcze:
http://moda.allegro.pl/urocza-sukien...462146848.html
http://moda.allegro.pl/nowa-mama-lic...470831880.html

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-02-22 o 10:24
Stary 2011-02-22, 10:22   #4868
sygine
Zadomowienie

No fajnie... trochę mnie nie było i ponad 50 stron więcej strasznie rozpisane jesteście no to teraz siadam do lektury, żeby chociaż troche nadrobić
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 10:27   #4869
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ja to dopiero mam problem z chrzestną. Z chrzestnym nie ma problemu, bo będzie nim mój brat. Niby z chrzestną też jasna sprawa, bo TŻ ma jedną siostrę ale ona jest innego wyznania W sumie cała rodzina TŻta... no a w kościele rzymsko - katolickim taka osoba nie może być niby matką chrzestną tylko świadkiem chrztu czy jakoś tak. O komunii nie wspomnę...wiem że będzie z tym przeprawa

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 11:04   #4870
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

A znalazłaś jakieś ciekawe sukienki na all? Bo sama szukam na wesele... Może jakieś linki koleżanka podeśle

Tzn tak jak pisałam chcę sukienkę zarówno na wesele, jak i do pracy, czyli elegancka, ale też wygodna i wogóle A linki mogę podesłać po południu, bo teraz siedzę w pracy, a tu nie ma wejścia na all.

A swoją drogą mam takie suche powietrze w pracy, ze już mnie glowa boli-nie wytrzymam!!

Kobietki, od kiedy nasze dzidzie zaczynają słyszeć? Bo wczoraj wydaje mi się , że przeczytałam, że od 16 tc, ale dziś już nie mogę znaleźć tego źródła.
Spoko, nie ma problemu. Podeślij te linki wtedy, kiedy będziesz miała chwile czasu, mi się nie spieszy

Nerola, dzięki za linki, ale to nie mój kolor niestety, róż jakoś do mnie nie przemawia. ja to taka tradycyjna - beze, brązy, granaty, czyli nuuuda w sumie

Ja znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/wiosna-2011-ciazow...448589542.html

najbardziej podoba mi się w kolorze cappuccino

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 11:35   #4871
asia_102
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra pokażę...
Taki to pewnie Wy będziecie miały w 9 miesiącu

Dodam, że jest strasznie napięty i twardy... :/
Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo

Jakie piekne brzuszki macie dziewczynki u mnie narazie wyglada tak heh
1. 15 tydz 5 dzień
2. 17 tydz 2 dzień
3. 19 tydz 4 dzień
allle fajne
mój się rano chowa a wieczorem wywala

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jak mama mi opowiadała, że ja od urodzenia do 9 msc to tylko płakałam, ani wózek, ani kołysanie nic nie pomagało. No i ktoś inteligentny inaczej powiedział im, że pewnie tak płacze bo nieochrzczona i szatan we mnie siedzi i że po chrzcie przejdzie. Finał był taki, że chrzcili mnie jak miałam 3 msc, chrzest był skracany bo tak darłam mordkę i do 9 msc się nie zamknęłam. Ach te zabobony
moja prababcia była taką czarownicą jak moja chrześnica płakała bez przerwy to zrobiły jej seans z przelewaniem jajka przez miotłę i pluciem w cztery strony świata

22 maja mam komunię... drugą z czworga moich chrześniaków co się teraz kupuje na komunię dziewczynkom??

VAT 23% już pewny jest? słyszałam, że mają podnieść też na ubranka dla dzieci, ale nie wiem na ile
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 11:37   #4872
zanka205
Zakorzenienie

http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje...-lipca,10387,1
od 1. lipca niby podnoszą vat na ubranka dziecięce

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 12:32   #4873
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia_102 Pokaż wiadomość

22 maja mam komunię... drugą z czworga moich chrześniaków co się teraz kupuje na komunię dziewczynkom??

VAT 23% już pewny jest? słyszałam, że mają podnieść też na ubranka dla dzieci, ale nie wiem na ile
Ja też mam w maju komunię chrześniaczki. Sama nie wiem, co kupić, pewnie kasę dam i do tego jakaś pamiątka do tego kupiona w dewocjonaliach...

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-02-22, 12:37   #4874
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

wieczorem mnie zaczeła głować bolęc więć wziełam apap i poszłam spać obudziłam sie ok 1-2 i myslałam ze zwariuje tak mi dudniło w głowie.Na dodatek chyba miałam gorączkę i rozwolnienie doszły dreszcze

Ja chrzciny zrobie we wrzesniu chyba albo pazdzierniku.Mam termin na sierpnia.Małego chrzciłam jak miał 2,5 mies.Na chrzestna wezme chyba moja ciocie i kuzyna
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 12:38   #4875
Madziulka_17
Wtajemniczenie

A u mnie nie szykuje się żadna komunia, żadne wesele i żadne chrzciny... No chrzciny tylko naszego maluszka, a później u męża brata.
A na wesele chętnie bym poszła

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 12:40   #4876
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja też mam w maju komunię chrześniaczki. Sama nie wiem, co kupić, pewnie kasę dam i do tego jakaś pamiątka do tego kupiona w dewocjonaliach...
Mnie to trochę przeraża to co się dzieje teraz z komuniami. Dawinj to człowiek dostał medalik czy pierścionek, zegarek, ewentualnie rower, a teraz to laptopy, quady
Stary 2011-02-22, 12:46   #4877
asia_102
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
właśnie chyba też tak zrobię, nie stać mnie na wypasiony prezent

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Mnie to trochę przeraża to co się dzieje teraz z komuniami. Dawinj to człowiek dostał medalik czy pierścionek, zegarek, ewentualnie rower, a teraz to laptopy, quady
mój pierwszy chrześniak dostał od ojca MOTOCYKL na komunię
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 12:48   #4878
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość

Mnie też to przeraża. Najśmieszniejsze jest to, że dostałeś kiedyś medalik i cieszyłeś się jak głupi, a teraz... sodoma i gomora jakby moja mama powiedziała... Najgorsze jest to, że mój tż też ma w tym roku komunię swojego chrześniaka, syna brata rodzonego. To są ludzie, którzy pracują w Wawie, mają wielki dom i zarabiają kupę forsy i jetem przekonana, że liczą że tż da małemu ze dwa klocki do koperty. Powariowali normalnie. Ja mu powiedziałam , żeby to sobie wybił z głowy! No to zszedł do tysiaka... Ja wiem, że on sam by tyle nie wyłożył, ale tu wchodzi w grę to, że ma taką okropną rodzinę, która wszystko na kasę przelicza... Ja nawet nie chcę myśleć o tym maju bo mi się nóż w kieszeni otwiera

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-02-22, 12:59   #4879
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Wiecie co ja chyba zwariowałam w tej ciąży... U męża w szafie sprzątam, wszystkie ciuchy mu równo składam

Stary 2011-02-22, 13:06   #4880
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Wiecie co ja chyba zwariowałam w tej ciąży... U męża w szafie sprzątam, wszystkie ciuchy mu równo składam
Mam takie same wrażenie jeśli chodzi o mnie wczoraj wyprasowałam tyle koszul że zabrakło wieszaków
dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:19   #4881
kasshia
BAN stały

Ja wczoraj upchnęłam ciuchy Amelii na 3 półki i w jedną szufladę.
Teraz tego mało, ale potem moze byc więcej...

Wydrukowałam sobie jedną listę z wyprawką i jutro pędzę buszować po sklepach
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:24   #4882
nerola
BAN stały

A ja w niedzielę porobiłam T.porządki w szafkach.

W tym roku mamy wolne od komunii.

Za to w listopadzie mamy chrzesniaka 18-tkę.

Chrzciny tylko u nas.
A wesel zadnych.A byliśmy razem az na jednym u T. siostry.
U mnie w rodzinie ja jestem najstarsza,wiec mamy małolaty a u T. on najmłodszy ,więc jedynie chrzciny dzieci wnuków rodzeństwa możemy sie spodziewać.

My chrzcić będziemy we wrześniu..Zawsze chrzcimy w lecie bo w domu nam się goście męczą i dziecko w tych sztucznych materiałach zwłaszcza.
Stary 2011-02-22, 13:34   #4883
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez kasshia Pokaż wiadomość

Wydrukowałam sobie jedną listę z wyprawką i jutro pędzę buszować po sklepach
A propos wyprawki pytał tutaj doświadczone mamy co należny kupić na początek z takich większych rzeczy?
Oczywiście łóżeczko, przewijak może być taki nakładany na łóżeczko, i co jeszcze?
Pytam bo mam ograniczone miejsce w sypialni i nie wiem czy nie będę się musiała z małżem do piętrowego łóżka przenieść

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 13:43   #4884
83monia
Zakorzenienie

dusia - z wiekszych ew pozniej (za pol roku od urodzenia) to krzeselko do karmienia. i tyle. reszta nie jest potrzebna, zadne hustawki czy bujaki nie sa wymagane, a u nas za bujak robił fotelik samochodowy

my jeszcze nie wiem kiedy bedziemy chrzcili, napewno nie jak bedzie mial 2 miesiace, ja sie nie zdaze ogarnac po porodzie zeby spokojnie zrobic impreze, do tego nie wiem czy sie karmienia w miare wyreguluja i chcialabym by pil z butli (moze byc moje mleko) bo poprzednio mi to pomoglo. chce robic w lokalu, bo z 2 dzieci to sie sama zarąbie w kuchni. a i miejsca w domu malo troche... malego chrzcilismy zanim mial 5 miesiecy, spal pół mszy reszte słuchał jak spiewaja, nie bylo problemu. w domu moglam spokojnie cos robic bo spal albo sie z nim bawili, szwagierka (i chrzestna) nakarmila mlekiem z butli i bylo git, nie musialam byc na posylki i zachcianki dziecka. teraz mysle ze tak w pazdzierniku, ew koniec wrzesnia ochrzcimy, zimno mocno byc nie powinno. poprzednio koniec sierpnia, bylo nawet troche za ciepło.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 13:46   #4885
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dusia - z wiekszych ew pozniej (za pol roku od urodzenia) to krzeselko do karmienia. i tyle. reszta nie jest potrzebna, zadne hustawki czy bujaki nie sa wymagane, a u nas za bujak robił fotelik samochodowy
Jak gdzieś znajdę zdjęcie to może pomożecie mi coś tam poustawiać

My chrzciny na pewno zrobimy w naszą rocznice ślubu pod koniec września, mam nadzieję że się ogarnę do tego czasu
Stary 2011-02-22, 13:47   #4886
kasshia
BAN stały

Spać mi się chce

dusia, łóżeczko starczy,
Stary 2011-02-22, 13:53   #4887
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez kasshia Pokaż wiadomość
Spać mi się chce

dusia, łóżeczko starczy,
Mi też się chce spać, całkiem mi się poprzestawiały pory dnia - w nocy spać nie mogę a w dzień bym spała...

Zrobiłam zdjęcie sypialni - i gdzie ja tam mam wstawić łóżeczko nie wywalając tego naszego
Stary 2011-02-22, 13:54   #4888
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Chyba macie rację z tymi chrzcinami
Muszę dla męża wybić z głowy te Boże Narodzenie

Stary 2011-02-22, 13:55   #4889
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Moja malutka sypialnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sypialnia.jpg (34,1 KB, 58 załadowań)
Stary 2011-02-22, 13:56   #4890
kasshia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Moja malutka sypialnia
Jakbyś dała wymiary mogłabym ci zrobić plan
Chcesz?

A tak w ogóle, nie jest mała, moja malutka jest, mam łóżko i szafkę - tylko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości