Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 19:23   #3511
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
moria44 mam twoja Lineczke na tapecie

bzyczka, anulinka - gratuluję udanych wizytek
24kasia - moja mała też się ostatnio sporo rusza więc póki co nie liczę ruchów, bo tuż po przebudzeniu jest już 10 ale gdyby stała się nagle mniej aktywna to też pędziłabym na KTG, teraz to już mnie powinni bez problemu przyjąć, chyba standardowo od 32 tyg. zaczyna się wykonywać KTG.

princi - no dokładnie, mi też drętwieją różne części ciała I też zauważyłam, że mam w ciągu dnia takie bardzo delikatne bóle jak na @ ale naprawdę super delikatne. Brzuch się przy tym nie napina więc to chyba nic niepokojącego, tym bardziej że wiele z nas odczuwa to samo

No a ja nie wytrzymałam i w ten wielki ziąb pojechałam sobie po sushi Kurcze jak zimno!
anula zrobię Ci smaczek Zjadłam pyszną zupę kokosową, przepyszne nigiri z omletem, gungan z pieczonym węgorzem i zestaw 8 rolek z pieczonym łososiem - cud, miód i orzeszki

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:24   #3512
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
hej laski
ja dziś wizyte miałam u gina i wszystko ok,wyniki się poprawiły,leukocyty opadają.Jeśli chodzi o krzywa cukrową to jest poniżej normy ale nie ma co się martwić i panikować powiedział.
Malutka rośnie ,fika i bryka.
Też mam ubezpieczenie grupowe w firmie ,nie pamiętam ile za śmierć itd.Za urodzenie dziecka dostanę 1200zł,a tż 1000zeta a w pzu jesteśmy grupowo ubezpieczeni.Część pracowników przeszła na ubezpieczenie w ING i tam za urodzenie dziecka już 2000 zł wypłacają.
A za pobyt w szpitalu za każdą dobę 28 zł,wypłacają dopiero po pobycie 72 h(3 doby)Aaa i składkę mi pobierają 33.60
o to calkiem w porzadku to ubezpieczenie
fajnie ze wizyta udana

ja tez mysle o swoich wynikach jakie beda po tym przeziebieniu i jak ono wplynelo na moja corke czuje ze te 2 miesiace beda ciezkie.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:26   #3513
Renessme1985
Rozeznanie

Noooo to doczytałam

A ja dzisiaj cały dzień siedziałam nad papierzyskami...
Moniaqua... dobrze, że się nie dałaś wciągnąć w zdalny dostęp... mam wrażenie, że więcej czasu spędzam "w pracy" niż jakby rzeczywiście do niej chodziła... poza tym ciągle mi coś brakuje... po coś muszę sięgać... ginie mi ciągle coś w łóżku... no masakra... mam nadzieję, że 3 marca to ten gin chociaż do biurka pozwoli mi wstawać, bo w łóżku to jest masakra jednak

A tam z milusich informacji to UWAGA, UWAGA przyjechał dzisiaj wózek ... kurier go wtachał na 4p. hehehehe... zmordował się chłopaczyna.. ale dobrze, że wniósł, bo już miałam pewne obawy, że każe mi zejść i co ja bym miała wtedy zrobić... ale był bardzo miły pomógł mi rozpakować i posprawdzać z grubsza czy wszystko ok... teraz TŻ wróci do domciu to będzie próbnie składał, czy wszystko gra no i mamy już też nosidełko ...

ciesze się jak małe dziecko normalnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nosiedełko.jpg (54,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wozek.jpg (43,5 KB, 18 załadowań)
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:29   #3514
principessina
Zakorzenienie

kruczaa fajna ta wanienka, tylko tak sobie mysle do kiedy dzidziusia kapie sie w wanience, moze to zbedny wydatek, w sensie wystraczy jakas zwykla bez zadnych bajerow anatomicznych...stelaza to nie chce, bo nie bede dzwigac napelnionej wanienki woda i pozniej wylewac

Renessme1985 chwalimy sie chwalimy, pokaz fotki

moria sushki w ciazy w sensie nie surowe tylko wszystko wzielas pieczone/gotowane?

ide cos ogarnac, bo az wstyd pol dnia spac i pozniej na necie...
Stary 2011-02-22, 19:29   #3515
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
A co myślicie o wanienkach tego typu:
http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...469182833.html
Ja właśnie taką kupuję, tylko bez stelaża Myślę, że dla początkujących zestrachanych mam (jak ja) jest idealna
Stary 2011-02-22, 19:34   #3516
kruczaa
Rozeznanie

Renessme śliczny wózek, mnie też sie on bardzo podoba, jeszcze ten kolor, przepiękny, ale zrezygnowałam z niego. Gdyby można wózek ustawiać też tyłem do kierunku jazdy to nawet bym sie nie zastanawiała.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Ja właśnie taką kupuję, tylko bez stelaża Myślę, że dla początkujących zestrachanych mam (jak ja) jest idealna
Ja też się właśnie tym sugeruje. Będę się czuła bezpieczniej kąpiac w takiej niż w zwykłej, zwłaszcza że mieszkamy sami i nie koniecznie będę mogła liczyc na pomoc. a myślisz o tej oryginalnej z ONDY czy o innej?

Edytowane przez kruczaa
Czas edycji: 2011-02-22 o 19:35
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:34   #3517
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

bzyczka, anulinka - gratuluję udanych wizytek
24kasia - moja mała też się ostatnio sporo rusza więc póki co nie liczę ruchów, bo tuż po przebudzeniu jest już 10 ale gdyby stała się nagle mniej aktywna to też pędziłabym na KTG, teraz to już mnie powinni bez problemu przyjąć, chyba standardowo od 32 tyg. zaczyna się wykonywać KTG.

princi - no dokładnie, mi też drętwieją różne części ciała I też zauważyłam, że mam w ciągu dnia takie bardzo delikatne bóle jak na @ ale naprawdę super delikatne. Brzuch się przy tym nie napina więc to chyba nic niepokojącego, tym bardziej że wiele z nas odczuwa to samo

No a ja nie wytrzymałam i w ten wielki ziąb pojechałam sobie po sushi Kurcze jak zimno!
anula zrobię Ci smaczek Zjadłam pyszną zupę kokosową, przepyszne nigiri z omletem, gungan z pieczonym węgorzem i zestaw 8 rolek z pieczonym łososiem - cud, miód i orzeszki
no co slodka jest

dobrze wiedziec ze musza zrobic ktg w razie W. Widze ze podobnie ciaze przechodzimy, tez mam slabe bole jak na @, brzuch sie nie napina, wiec bez paniki
ze co jadlas??? nigiri, gungan...jeju ja tych potraw nie widzialam na zywo nawet, nie mowiac o jedzeniu ich. Samego lososia jadlam raz w zyciu-smaka mi narobilas. Ide kolacje sobie zrobic.

Znowu bez stanika latam, a mam wrazenie jakbym go miala

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Patrzcie jaki aniołek u mam styczniowo-lutowych
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1298372228
no nie moge na te fotki patrzec bo mi sie slabo robi jak pomysle ze mam w brzuszku taka mala ksiezniczke kurde nie wiem jak wy ale czesto mysle jak bedzie wygladala- mix mnie i Tż-moze byc ciekawe
Nikosia

Stary 2011-02-22, 19:37   #3518
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Renessme śliczny wózek, mnie też sie on bardzo podoba, jeszcze ten kolor, przepiękny, ale zrezygnowałam z niego. Gdyby można wózek ustawiać też tyłem do kierunku jazdy to nawet bym sie nie zastanawiała.
No niestety nie można go odwracać... ale w porównaniu z innymi wózkami jak dla mnie jest najlepszy w rozsądnej cenie... chodzi mi o samo prowadzeni i zwrotność... jest rewelacyjny... brałam pod uwagę jeszcze Implasta Boldera ale nie dość, że droższy, to jeszcze jakoś kiepściej wyważony i ciężko mi go było podnieść przodem... tak jakbym na krawężnik najeżdżała... a ten po prostu bajeczka... a tak jak już któraś z dziewczyn pisała X-lander ma taką siateczkę w spacerówce, że jak się ją odsłoni, to widać maluszka z góry ... mi akurat nie zależało, żeby była spacerówka odwracana a jeszcze teraz wysprzedają te kolorki volcano i jungle i naprawdę można trafić bardzo tanio nowy wózio... z tego powodu nie przeciągaliśmy kupna wózka, chociaż początkowo planowałam dopiero w kwietniu ten zakup...
Stary 2011-02-22, 19:38   #3519
24kasia86
Wtajemniczenie

jedno mnie zastanawia na zdjeciu z usg malutka ma grube wargi a my z Tż mamy cienkie, ja raczej mam waskie usta, ale Tż sa slodkie
hmmm najwyzej ja zacałujemy na amen
Nikosia

Stary 2011-02-22, 19:40   #3520
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:

Ja też się właśnie tym sugeruje. Będę się czuła bezpieczniej kąpiac w takiej niż w zwykłej, zwłaszcza że mieszkamy sami i nie koniecznie będę mogła liczyc na pomoc. a myślisz o tej oryginalnej z ONDY czy o innej?
Ja raczej oryginalnej ONDY nie będę kupowała.
zdecydowałam się na tą http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...460162234.html ale muszę poczekać, aż mi przyślą kartę do przelewów , bo mi się skończyła a ja oczywiście nie zamówiłam wcześniej
Stary 2011-02-22, 19:44   #3521
Paulizia
Wtajemniczenie

Prawie sie oburzylam tym, ze Lolcia nie ma jeszcze zaproszenia do klubu Az musialam sprawdzic czy jest na liscie ja tez jestem tu od wrzesnia i zaproszenie dostalam baaaaaaaardzo pozno. Musialam sie o nie upomniec. Osoby, ktore dolaczyly duzo pozniej dostaly wczesniej niz ja, ale nie o tym. Klub jest NASZ. A tak poza tym Agus ja rozumiem, ze klub jest prywatna czescia naszego watku, stad moje pytanie... z calym szacunkiem, ale czemu DariaKom jest w klubie skoro nie udziela sie w ogole na naszym forum?
Jesli juz kierujesz klubem to bardzo Cie prosze ze wzgledu na nasza prywatnosc powinnas zweryfikowac liste ludzi, ktorzy maja dostep do klubu...

Matall... ja Ci zapomnialam napisac, ze slicznie wygladasz na tle remontu! I brzuszek sie niesle prezentuje Zielona wyprawka tez mi sie ogromnie podoba

Moria 45 i tez mam te bodziaki ze slonikami

Zgaga mnie dzisaj meczy w ogole mam łóżkowy dzień... caly dzien leniuchowania z szostym sezonem Desperate Housewives [nadrabiam] musze sie troche wziac do skompletowania listy wyprawkowej, bo jutro ostatni dzien na zakupy
Stary 2011-02-22, 19:45   #3522
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
No niestety nie można go odwracać... ale w porównaniu z innymi wózkami jak dla mnie jest najlepszy w rozsądnej cenie... chodzi mi o samo prowadzeni i zwrotność... jest rewelacyjny... brałam pod uwagę jeszcze Implasta Boldera ale nie dość, że droższy, to jeszcze jakoś kiepściej wyważony i ciężko mi go było podnieść przodem... tak jakbym na krawężnik najeżdżała... a ten po prostu bajeczka... a tak jak już któraś z dziewczyn pisała X-lander ma taką siateczkę w spacerówce, że jak się ją odsłoni, to widać maluszka z góry ... mi akurat nie zależało, żeby była spacerówka odwracana a jeszcze teraz wysprzedają te kolorki volcano i jungle i naprawdę można trafić bardzo tanio nowy wózio... z tego powodu nie przeciągaliśmy kupna wózka, chociaż początkowo planowałam dopiero w kwietniu ten zakup...
Mnie też sie on bardzo na zywo podobał, ale dla mnie to ważne żeby można było przestawiać, bo nawet o słońce chodzi, zeby na malucha nie świeciło. Ale kazdy ma inne wymagania. Super że tobie to nie przeszkadza i masz ten wózek, bo naprawdę jak dla mnie wózeczek jest cudowny.
Stary 2011-02-22, 19:47   #3523
Paulizia
Wtajemniczenie

Princi... Flavio ma super przyrodzenie o adoratorki sie nie bedzie musial martwic
Stary 2011-02-22, 19:48   #3524
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja raczej oryginalnej ONDY nie będę kupowała.
zdecydowałam się na tą http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...460162234.html ale muszę poczekać, aż mi przyślą kartę do przelewów , bo mi się skończyła a ja oczywiście nie zamówiłam wcześniej
Ja też raczej zdecyduje się na jakąś podróbkę Z ONDY za droga

Do jutra kobietki, trzeba zjeść kolacje i obejrzeć barwy szczęścia Pa
Stary 2011-02-22, 19:49   #3525
Paulizia
Wtajemniczenie

Renessme no to czekamy na oryginalne foteczki wozka
Anula przewijak wyglada super!!! jest stylowy
Stary 2011-02-22, 19:56   #3526
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009;25279758
My już po wizycie. Wygląda, że wszystko ok. Miałam badanie na fotelu oraz krótkie usg. Nasz Pepe ( tak nazywa naszego Piotrusia mój TŻ i ja już też podchwyciłam to zdrobnienie :D ) ma się całkiem dobrze.
Odwrócony jest na skos. Główka jest pod moją prawa piersią, a nogi w lewej pachwinie. Ale jest jeszcze czas, aby się odwrócił, tym bardziej, że ilość wód płodowych jest wystarczająca do tego manewru:-)
Mówiłam ginowi, że mi ręcę drętwieją w nocy. Pytał mnie, czy nie mam zespołu cieśni nadgarstka, bo to lubi w ciąży się uaktywniać, a ja niestety mam zdiagnozowane. Mam zażywać 3 tabletki magnezinu 200 na dzień.
Następna wizyta za 3 tygodnie.

[B
andziot, [/B]mój TŻ nie ma szczęścia do polskich pracodawców. Dwoch zalega mu po 2 pensje ( jedna sprawa już jest u komornika, druga jeszcze w sądzie pracy ). W tej trzeciej jest aktualnie na L4. Już w zeszłym tygodniu powiedział, że nie pójdzie do pracy, póki kasy nie będzie. Ja ciągle wierzę, że się to wszystko wyprostuje
cieszę się że Piotruś rośnie zdrowiutko,
powiedz mi czy czujesz główkę u góry ????
a twój Tż rzeczywiście ma pecha
oby wszystko dobrze się skończyło !!!

i jest taka bajka o śwince Pepe fajna !

bzyczka również gratuluję wizyty
24kasia86 moja też czasem się ruszy tak że boli, a od paru dni robi ćwiczenia rozciągające, prostuje się, napina i tak parę sekund trzyma i ja mam wrażenie że mi brzuch pęknie
a imię wybraliście już do końca ???
kruczaa wanienka jak dla mnie za droga, później jak dziecko już większe to nie wiem czy mu te bajery nie przeszkadzają
Renessme1985 bryka już czeka !

ok
idę coś zjeść

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:02   #3527
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
A tam z milusich informacji to UWAGA, UWAGA przyjechał dzisiaj wózek ...
Ale masz faaajnie, ja ciągle czekam
Świetny zestaw

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
moria sushki w ciazy w sensie nie surowe tylko wszystko wzielas pieczone/gotowane?
Oczywiście wszystko pieczone

Cytat:
ze co jadlas??? nigiri, gungan...jeju ja tych potraw nie widzialam na zywo nawet, nie mowiac o jedzeniu ich. Samego lososia jadlam raz w zyciu-smaka mi narobilas. Ide kolacje sobie zrobic.
kasiu od Twojej Ikeii jakieś 25 kroków w kierunku patio i tam jest Zielony Chrzan a w nim sushi

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Prawie sie oburzylam tym, ze Lolcia nie ma jeszcze zaproszenia do klubu Az musialam sprawdzic czy jest na liscie ja tez jestem tu od wrzesnia i zaproszenie dostalam baaaaaaaardzo pozno. Musialam sie o nie upomniec.
Aj tam klub, ja nie mam na niego w ogóle czasu, zajrzałam może dwa razy Z resztą każdy sam może założyć klub i zaprosić do niego kogo chce
Ja też jestem fanką Gotowych na Wszystko no i słonikowych bodziaków

Stary 2011-02-22, 20:02   #3528
bzyczka1
Zakorzenienie

Grazin przepiszę CI to co, co jest zapisane na tej karcie Karta ruchów "licz do dziesięciu" (wg metody Cardiff). Polega to na liczeniu ruchów wykonanych przez płód w ciągu dnia. Zaczynamy o godzinie 9 rano i od tego momentu notujemy ruchy płodu. Kiedy odczuwamy 10 ruch, odnotowujemy na karcie o której godzinie był ten ruch.
Jeśli 10 ruch odczuwasz o 14,10 to zamazujesz cały kwadrat między godzinami 14 a 14,30. W tym dniu nie musisz już liczyć ruchów.
Jeżeli od 9 rano do 21 było mniej niż 10 ruchów to zaznaczasz ile ich było na osobnym wykresie.

Krucza wydaje mi się że ta 9 rano to taka umowna godzina. Bo zazwyczaj o tej 9 już nie śpimy a i idziemy spać po 21 Chyba te godziny to tylko dla naszej wygody. Wydaje mi się że warto liczyć od jednej godziny. No i chyba nie ma znaczenia to, czy po śniadaniu czy przed. Wybija 9, liczymy i zapisujemy

No gin mi mówił że mają obowiązek mnie podłączyć pod ktg. Mówił żebym następnym razem gdy będę miała skurcze i dziecko będzie się mało ruszać to mam iść i powiedzieć "miałam skurcze, dziecko się słabo rusza, niepokoi mnie to, proszę o podłączenie mnie pod ktg". I mam nie wychodzić bez badania. Mogę też do niego do gabinetu podjechać od 8 do 20-21 on jest, a przynajmniej jest położna no ale u niego to płatne jest (25zł chyba) a należy nam się za darmo w szpitalu. Najlepsze jest to że gin przyłożył ręce do brzucha i Lilka coś tam skrobnęła i on mówi, no rusza się dzidzia, no to mu mówię że słabo, że zawsze mocniej i częściej. Aha no i kazał mi następnym razem zanim się zacznę denerwować zjeść pół tabliczki czekolady na raz albo wypić herbatę z 4 łyżeczkami cukru i poczekać pół godziny, jak dalej będzie nic to szpital. A przed wizytą pochłonęłam u rodziców 2 kawałki ciasta (serniczek na zimno i tiramisu) i to po nich Lilka zaczęła się ruszać odrobinę.
Kurcze taki wczoraj dzień miałam przez te skurcze i brak ruchów nerwowy..w nocy dzisiaj też kiepsko spałam, miejsca sobie znaleźć nie mogłam i co chwilę do toalety latałam.

Miałam tez glukozę robioną w piątek i wyniki wczoraj odebrałam na czczo chyba 77 a po 2 godzinach 98. Gin powiedział że super. Do następnej wizyty mam zrobić morfologię, mocz i ALAT (na cholestazę). Powiedział też żebym odpuściła sobie wizytę u internisty (bo mu powiedziałam że nie byłam bo problem żeby się zarejestrować, siostra 2 dni z temperaturą 40stopni próbowała bez skutku aż w końcu na pogotowie pojechała) bo sezon grypowy i mam tylko dentystę załatwić. Ale to w marcu bo wiem że zęba mam do zrobienia a do tego kasy potrzeba

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:05   #3529
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Prawie sie oburzylam tym, ze Lolcia nie ma jeszcze zaproszenia do klubu Az musialam sprawdzic czy jest na liscie (..)
Kochana Paulizia

Cytat:
Zgaga mnie dzisaj meczy w ogole mam łóżkowy dzień... caly dzien leniuchowania z szostym sezonem Desperate Housewives [nadrabiam] musze sie troche wziac do skompletowania listy wyprawkowej, bo jutro ostatni dzien na zakupy
Co?? Szósty sezon Desperatek?? dopiero?? Kochana ja juz dawno siódmy skończyłam ...i ubolewam, ze nie mam co oglądać

Co?? Lista jeszcze nie zrobiona?? heh!!

Jak ty się z tym zabierzesz? Żebyś tylko nie wyglądała jak ruskie na targu
Stary 2011-02-22, 20:06   #3530
moria44
Wtajemniczenie

A ja korzystając z okazji, że za 4h zacznę 31 tydzień wrzucam mój Obelixowy brzuchol jeszcze z 30'ego tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30t..jpg (49,4 KB, 67 załadowań)

Stary 2011-02-22, 20:12   #3531
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Noooo to doczytałam

A ja dzisiaj cały dzień siedziałam nad papierzyskami...
Moniaqua... dobrze, że się nie dałaś wciągnąć w zdalny dostęp... mam wrażenie, że więcej czasu spędzam "w pracy" niż jakby rzeczywiście do niej chodziła... poza tym ciągle mi coś brakuje... po coś muszę sięgać... ginie mi ciągle coś w łóżku... no masakra... mam nadzieję, że 3 marca to ten gin chociaż do biurka pozwoli mi wstawać, bo w łóżku to jest masakra jednak

A tam z milusich informacji to UWAGA, UWAGA przyjechał dzisiaj wózek ... kurier go wtachał na 4p. hehehehe... zmordował się chłopaczyna.. ale dobrze, że wniósł, bo już miałam pewne obawy, że każe mi zejść i co ja bym miała wtedy zrobić... ale był bardzo miły pomógł mi rozpakować i posprawdzać z grubsza czy wszystko ok... teraz TŻ wróci do domciu to będzie próbnie składał, czy wszystko gra no i mamy już też nosidełko ...

ciesze się jak małe dziecko normalnie
tez bym sie cieszyla sliczny wozek, kolor mnie urzekl
Nikosia

Stary 2011-02-22, 20:14   #3532
moniqac
Zadomowienie

JAKBY CO TO JA NIC O KNEDLACH ZE ŚLIWKAMI NIE MÓWIŁAM (ale zostało mi parę jakby która miała ochotę , sama robiłam - sa pyyyyyyychaaaaaa).

anula
- TY to nie potrafisz odpoczywać ale nie dziwie Ci się .

antropia - dziękuje Kochana, b. lubie Twój avatarek jutro u mnie barszczyk .

Aga.M - 13cm.... mogłyby mnie zabić ale 10cm to na bank ... no-spa nie pomaga za bardzo .

Grazin..... jakie rady? ja o coś pytałam? mogę Ci dac kilka knedelków ze śliwkami - zostały mi .

Catia - wypycha Ci się pewnie w jednym miejscu, chce jechać do rodziców... a mam ponad 30 lat .

bzyczko dobrze że wszystko OK - mój nie rusza się 10 razy pod rząd, bardzo rzadko.... chole*a.

anulinka a Pepe - rewelacyjne .

agus z tym cewnikiem nieźle.... ja dlatego nie chce cc - przez cewnik... ych. a szkoła rodzenia taka "wypasiona" .

kruczaaa - ja myślę ale chętnie posłucham opinii.

moriaaaaaaaaaaaaa
- jak ja Ciebie za to sushi nie lubieeeeeeeeeee . to zemsta za knedle? .

Renesmee - mam to samo jeśli chodzi o pracę, a to nienormalne . i JA CHCE TAKI SAM WÓŻEK! daj koniecznie znac jak wizualnie, jak się jeździ itp!

zdecydowaliśmy się na XLANDER XA.

moria
- super zgrabny - brzuszek i Ty .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:20   #3533
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
A ja korzystając z okazji, że za 4h zacznę 31 tydzień wrzucam mój Obelixowy brzuchol jeszcze z 30'ego tygodnia
boski !
ale chyba znów photoshop, bo ja jakoś nie widzę tych twoich kilogramów
i kurcze wydaje mi się że mój jakoś więcej wystaje i w ogóle ostatnio mam wrażenie że już mi skóry brakuje a ona przecież jeszcze tyle musi urosnąć
(aż chyba sobie zrobie fotkę i porównam, bo przecież miałaś porównywalny wielkością )

Stary 2011-02-22, 20:22   #3534
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
boski !
ale chyba znów photoshop, bo ja jakoś nie widzę tych twoich kilogramów
No jasne! Ale tylko do zmiany kolorów

andziot, moniqac - dzięki Mi też się wydaje, że jak na stukilogramową babę aż tak bardzo nie straszę, no chyba że bez ubrań - wtedy to jestem waleń konkret

Stary 2011-02-22, 20:24   #3535
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

moniqac dawaj knedla chyba zrobię jutro

moria brzusio śliczny

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
No jasne! Ale tylko do zmiany kolorów

andziot, moniqac - dzięki Mi też się wydaje, że jak na stukilogramową babę aż tak bardzo nie straszę, no chyba że bez ubrań - wtedy to jestem waleń konkret
gdzie ty sto kg ważysz???
Stary 2011-02-22, 20:26   #3536
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
cieszę się że Piotruś rośnie zdrowiutko,
powiedz mi czy czujesz główkę u góry ????
a twój Tż rzeczywiście ma pecha
oby wszystko dobrze się skończyło !!!

i jest taka bajka o śwince Pepe fajna !
Nie tylko czuję, ale przez parę dni z rzędu wieczorem, po położeniu się do łóżka widzieliśmy wystającą główkę. Taki okrągły twardy guz wystający pod prawą piersią Niesamowity widok
Czuję też nóżki w pachwinie.
7 marca mamy 3 badanie prenatalne. Zobaczmy wtedy, jak Pepe będzie umiejscowiony i ile będzie ważył.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:28   #3537
moria44
Wtajemniczenie

andziotku wiesz wszystko od ujęcia zależy, TŻ mi mówi zawsze, że w rzeczywistości i tak mam większy brzuch niż na zdjęciach.
Wrzucam ujęcie z przodu - mam odgniotki na brzuchu od pasa ciążowego

antropia fenks No stówkę bez 4kg albo i pewnie 3 bo moja waga ciągle roooooośnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30t.2.jpg (49,7 KB, 59 załadowań)

Stary 2011-02-22, 20:29   #3538
andziot
Zakorzenienie

"Baba" się obraziła że jej herbaty nie zrobiłam (pytałam jaką chce, to nie wiedziała)
chyba czas jechać do domu
jutro wracamy !!!

Stary 2011-02-22, 20:30   #3539
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Prawie sie oburzylam tym, ze Lolcia nie ma jeszcze zaproszenia do klubu Az musialam sprawdzic czy jest na liscie ja tez jestem tu od wrzesnia i zaproszenie dostalam baaaaaaaardzo pozno. Musialam sie o nie upomniec. Osoby, ktore dolaczyly duzo pozniej dostaly wczesniej niz ja, ale nie o tym. Klub jest NASZ. A tak poza tym Agus ja rozumiem, ze klub jest prywatna czescia naszego watku, stad moje pytanie... z calym szacunkiem, ale czemu DariaKom jest w klubie skoro nie udziela sie w ogole na naszym forum?
Jesli juz kierujesz klubem to bardzo Cie prosze ze wzgledu na nasza prywatnosc powinnas zweryfikowac liste ludzi, ktorzy maja dostep do klubu...
ty lepiej kobietko powiedz jak tam u mamy i babci?

Cytat:
c
24kasia86 moja też czasem się ruszy tak że boli, a od paru dni robi ćwiczenia rozciągające, prostuje się, napina i tak parę sekund trzyma i ja mam wrażenie że mi brzuch pęknie
a imię wybraliście już do końca ???
no dokladnie mamy z malenka tak samo
Tż tyle pracuje ze nie rozmawialismy o imieniu dla malej, ciagle jestem w kropce. Chcialabym zeby imie sie podobalo tez mojej babci. Jak jej powiedzialam o Lence to ona" ladne, ale to ruskie imie"...hehe ona zawsze musi wyjasnic

Cytat:

kasiu od Twojej Ikeii jakieś 25 kroków w kierunku patio i tam jest Zielony Chrzan a w nim sushi
ojej to ty port lodz pokochalas widze a moze w tamtym roku tez czesto bylas? bo wiesz ja mam wzrokowa pamiec do klientow i moze cie widzialam twoja buzka mi sie z kims kojarzy, wiec kto wie. Ja po porcie niestety nie latalam bo nie bylo kiedy nawet. Teraz odkad jestem na zwolnieniu bylam w Ikea moze ze dwa razy i to sluzbowo umiem wymienic kazdy dzial pokolei, wiem gdzie sa kamery, jak wygladaja "tajniacy" ale jeszcze nic tam nie kupilam sama sie dziwie czemu...ups edit: mam dwie zapachowe swieczki

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
No gin mi mówił że mają obowiązek mnie podłączyć pod ktg. Mówił żebym następnym razem gdy będę miała skurcze i dziecko będzie się mało ruszać to mam iść i powiedzieć "miałam skurcze, dziecko się słabo rusza, niepokoi mnie to, proszę o podłączenie mnie pod ktg". I mam nie wychodzić bez badania. Mogę też do niego do gabinetu podjechać od 8 do 20-21 on jest, a przynajmniej jest położna no ale u niego to płatne jest (25zł chyba) a należy nam się za darmo w szpitalu. Najlepsze jest to że gin przyłożył ręce do brzucha i Lilka coś tam skrobnęła i on mówi, no rusza się dzidzia, no to mu mówię że słabo, że zawsze mocniej i częściej. Aha no i kazał mi następnym razem zanim się zacznę denerwować zjeść pół tabliczki czekolady na raz albo wypić herbatę z 4 łyżeczkami cukru i poczekać pół godziny, jak dalej będzie nic to szpital. A przed wizytą pochłonęłam u rodziców 2 kawałki ciasta (serniczek na zimno i tiramisu) i to po nich Lilka zaczęła się ruszać odrobinę.
Kurcze taki wczoraj dzień miałam przez te skurcze i brak ruchów nerwowy..w nocy dzisiaj też kiepsko spałam, miejsca sobie znaleźć nie mogłam i co chwilę do toalety latałam.

Miałam tez glukozę robioną w piątek i wyniki wczoraj odebrałam na czczo chyba 77 a po 2 godzinach 98. Gin powiedział że super. Do następnej wizyty mam zrobić morfologię, mocz i ALAT (na cholestazę). Powiedział też żebym odpuściła sobie wizytę u internisty (bo mu powiedziałam że nie byłam bo problem żeby się zarejestrować, siostra 2 dni z temperaturą 40stopni próbowała bez skutku aż w końcu na pogotowie pojechała) bo sezon grypowy i mam tylko dentystę załatwić. Ale to w marcu bo wiem że zęba mam do zrobienia a do tego kasy potrzeba
musisz miec fajnego gina, widac ze sie przejal. A probowalas zimnej wody sie napic? moja mala po tym szaleje ze hej
jezeli sie rusza nawet slabo to ja bym sie nie przejmowala...wazne ze sie rusza. Gorzej ze skurczami musisz uwazac. Ja tez czesto sie wsluchuje w swoje cialo.... glukoza zupelnie jak u mnie dentysta tez by mi sie przydal

Cytat:
czadowy tez mam podobny, tak mi na dol schodzi. A dzisiaj mi pani co u niej wynjmujemy (byla po kase) powiedziala ze w ogole nie tyje tylko brzuszek mi rosnie

bede konczyc zycze kolorowych senkow
Nikosia

Stary 2011-02-22, 20:32   #3540
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi pisz, tak mi dobrze!!!!
ja tez tak chce, miec malą stokrotke przy sobie, zrzucic ten tluszczyk z siebie i zalozyc wreszcie jakies dzinsy
ja tez
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
84 cm
Mamy wannę, więc potem w niej będziemy kąpać
ja tak samo
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
A która wanienka lepsza? chyab większa.. jak myślisz?

Aguś ja też już chciałabym małego na rękach nosić, a nie w brzuchu!! A tu jeszcze tylee czasuuu..
u mnie za parę dni studniówka!

za jutro
kochana ja mam ta 84
dzieki kochana
dla mnie ta 102 to taaaka wielka sie wydawala
Cytat:
kochana, poniewaz swego czasu byl watek, gdzie udzielala sie bardzo duzo
a, ze w poprzednim i w tym przestala, to moim zdanbiem mozna ja spokojnie usunac z listy
zreszta zawsze mozecie napisac w klubie ze np proponujecie by kogos przyjac
jest nasz tutaj strasznie duzo
wiec sama rozumiesz

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

agus z tym cewnikiem nieźle.... ja dlatego nie chce cc - przez cewnik... ych. a szkoła rodzenia taka "wypasiona" .

zdecydowaliśmy się na XLANDER XA.

moria
- super zgrabny - brzuszek i Ty .
hehe

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości