|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
![]() bzyczka, anulinka - gratuluję udanych wizytek ![]() 24kasia - moja mała też się ostatnio sporo rusza więc póki co nie liczę ruchów, bo tuż po przebudzeniu jest już 10 ale gdyby stała się nagle mniej aktywna to też pędziłabym na KTG, teraz to już mnie powinni bez problemu przyjąć, chyba standardowo od 32 tyg. zaczyna się wykonywać KTG. princi - no dokładnie, mi też drętwieją różne części ciała I też zauważyłam, że mam w ciągu dnia takie bardzo delikatne bóle jak na @ ale naprawdę super delikatne. Brzuch się przy tym nie napina więc to chyba nic niepokojącego, tym bardziej że wiele z nas odczuwa to samo No a ja nie wytrzymałam i w ten wielki ziąb pojechałam sobie po sushi Kurcze jak zimno! anula zrobię Ci smaczek Zjadłam pyszną zupę kokosową, przepyszne nigiri z omletem, gungan z pieczonym węgorzem i zestaw 8 rolek z pieczonym łososiem - cud, miód i orzeszki
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() fajnie ze wizyta udana ja tez mysle o swoich wynikach jakie beda po tym przeziebieniu i jak ono wplynelo na moja corke czuje ze te 2 miesiace beda ciezkie.
|
|
|
#3513 |
|
Rozeznanie
|
Noooo to doczytałam
![]() A ja dzisiaj cały dzień siedziałam nad papierzyskami... Moniaqua... dobrze, że się nie dałaś wciągnąć w zdalny dostęp... mam wrażenie, że więcej czasu spędzam "w pracy" niż jakby rzeczywiście do niej chodziła... poza tym ciągle mi coś brakuje... po coś muszę sięgać... ginie mi ciągle coś w łóżku... no masakra... mam nadzieję, że 3 marca to ten gin chociaż do biurka pozwoli mi wstawać, bo w łóżku to jest masakra jednak ![]() A tam z milusich informacji to UWAGA, UWAGA przyjechał dzisiaj wózek no i mamy już też nosidełko ciesze się jak małe dziecko normalnie
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
kruczaa fajna ta wanienka, tylko tak sobie mysle do kiedy dzidziusia kapie sie w wanience, moze to zbedny wydatek, w sensie wystraczy jakas zwykla bez zadnych bajerow anatomicznych...stelaza to nie chce, bo nie bede dzwigac napelnionej wanienki woda i pozniej wylewac
Renessme1985 chwalimy sie chwalimy, pokaz fotki ![]() moria sushki w ciazy w sensie nie surowe tylko wszystko wzielas pieczone/gotowane?![]() ide cos ogarnac, bo az wstyd pol dnia spac i pozniej na necie...
|
#3515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że dla początkujących zestrachanych mam (jak ja) jest idealna
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Rozeznanie
|
Renessme śliczny wózek, mnie też sie on bardzo podoba, jeszcze ten kolor, przepiękny, ale zrezygnowałam z niego. Gdyby można wózek ustawiać też tyłem do kierunku jazdy to nawet bym sie nie zastanawiała.
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Ja też się właśnie tym sugeruje. Będę się czuła bezpieczniej kąpiac w takiej niż w zwykłej, zwłaszcza że mieszkamy sami i nie koniecznie będę mogła liczyc na pomoc. a myślisz o tej oryginalnej z ONDY czy o innej? Edytowane przez kruczaa Czas edycji: 2011-02-22 o 19:35 |
|
|
|
#3517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze wiedziec ze musza zrobic ktg w razie W. Widze ze podobnie ciaze przechodzimy, tez mam slabe bole jak na @, brzuch sie nie napina, wiec bez paniki ![]() ze co jadlas??? nigiri, gungan...jeju ja tych potraw nie widzialam na zywo nawet, nie mowiac o jedzeniu ich. Samego lososia jadlam raz w zyciu-smaka mi narobilas. Ide kolacje sobie zrobic. ![]() Znowu bez stanika latam, a mam wrazenie jakbym go miala ![]() Cytat:
|
|
|
#3518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... mi akurat nie zależało, żeby była spacerówka odwracana a jeszcze teraz wysprzedają te kolorki volcano i jungle i naprawdę można trafić bardzo tanio nowy wózio... z tego powodu nie przeciągaliśmy kupna wózka, chociaż początkowo planowałam dopiero w kwietniu ten zakup...
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Wtajemniczenie
|
jedno mnie zastanawia
na zdjeciu z usg malutka ma grube wargi![]() hmmm najwyzej ja zacałujemy na amen
|
|
#3520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdecydowałam się na tą http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...460162234.html ale muszę poczekać, aż mi przyślą kartę do przelewów ![]() , bo mi się skończyła |
|
|
|
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawie sie oburzylam tym, ze Lolcia nie ma jeszcze zaproszenia do klubu
Jesli juz kierujesz klubem to bardzo Cie prosze ze wzgledu na nasza prywatnosc powinnas zweryfikowac liste ludzi, ktorzy maja dostep do klubu... Matall... ja Ci zapomnialam napisac, ze slicznie wygladasz na tle remontu! I brzuszek sie niesle prezentuje Zielona wyprawka tez mi sie ogromnie podoba ![]() Moria 45 i tez mam te bodziaki ze slonikamiZgaga mnie dzisaj meczy w ogole mam łóżkowy dzień... caly dzien leniuchowania z szostym sezonem Desperate Housewives [nadrabiam ] musze sie troche wziac do skompletowania listy wyprawkowej, bo jutro ostatni dzien na zakupy
|
#3522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi... Flavio ma super przyrodzenie
o adoratorki sie nie bedzie musial martwic
|
#3524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z ONDY za droga![]() Do jutra kobietki, trzeba zjeść kolacje i obejrzeć barwy szczęścia Pa
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Wtajemniczenie
|
Renessme no to czekamy na oryginalne foteczki wozka
![]() Anula przewijak wyglada super!!! jest stylowy
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz mi czy czujesz główkę u góry ???? a twój Tż rzeczywiście ma pecha oby wszystko dobrze się skończyło !!! i jest taka bajka o śwince Pepe fajna !bzyczka również gratuluję wizyty ![]() 24kasia86 moja też czasem się ruszy tak że boli, a od paru dni robi ćwiczenia rozciągające, prostuje się, napina i tak parę sekund trzyma i ja mam wrażenie że mi brzuch pęknie a imię wybraliście już do końca ??? kruczaa wanienka jak dla mnie za droga, później jak dziecko już większe to nie wiem czy mu te bajery nie przeszkadzają Renessme1985 bryka już czeka !ok idę coś zjeść
|
|
|
|
|
#3527 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Świetny zestaw Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jestem fanką Gotowych na Wszystko
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin przepiszę CI to co, co jest zapisane na tej karcie
Karta ruchów "licz do dziesięciu" (wg metody Cardiff). Polega to na liczeniu ruchów wykonanych przez płód w ciągu dnia. Zaczynamy o godzinie 9 rano i od tego momentu notujemy ruchy płodu. Kiedy odczuwamy 10 ruch, odnotowujemy na karcie o której godzinie był ten ruch. Jeśli 10 ruch odczuwasz o 14,10 to zamazujesz cały kwadrat między godzinami 14 a 14,30. W tym dniu nie musisz już liczyć ruchów. Jeżeli od 9 rano do 21 było mniej niż 10 ruchów to zaznaczasz ile ich było na osobnym wykresie. Krucza wydaje mi się że ta 9 rano to taka umowna godzina. Bo zazwyczaj o tej 9 już nie śpimy a i idziemy spać po 21 Chyba te godziny to tylko dla naszej wygody. Wydaje mi się że warto liczyć od jednej godziny. No i chyba nie ma znaczenia to, czy po śniadaniu czy przed. Wybija 9, liczymy i zapisujemy ![]() No gin mi mówił że mają obowiązek mnie podłączyć pod ktg. Mówił żebym następnym razem gdy będę miała skurcze i dziecko będzie się mało ruszać to mam iść i powiedzieć "miałam skurcze, dziecko się słabo rusza, niepokoi mnie to, proszę o podłączenie mnie pod ktg". I mam nie wychodzić bez badania. Mogę też do niego do gabinetu podjechać od 8 do 20-21 on jest, a przynajmniej jest położna no ale u niego to płatne jest (25zł chyba) a należy nam się za darmo w szpitalu. Najlepsze jest to że gin przyłożył ręce do brzucha i Lilka coś tam skrobnęła i on mówi, no rusza się dzidzia, no to mu mówię że słabo, że zawsze mocniej i częściej. Aha no i kazał mi następnym razem zanim się zacznę denerwować zjeść pół tabliczki czekolady na raz albo wypić herbatę z 4 łyżeczkami cukru i poczekać pół godziny, jak dalej będzie nic to szpital. A przed wizytą pochłonęłam u rodziców 2 kawałki ciasta (serniczek na zimno i tiramisu) i to po nich Lilka zaczęła się ruszać odrobinę. Kurcze taki wczoraj dzień miałam przez te skurcze i brak ruchów nerwowy..w nocy dzisiaj też kiepsko spałam, miejsca sobie znaleźć nie mogłam i co chwilę do toalety latałam. Miałam tez glukozę robioną w piątek i wyniki wczoraj odebrałam na czczo chyba 77 a po 2 godzinach 98. Gin powiedział że super. Do następnej wizyty mam zrobić morfologię, mocz i ALAT (na cholestazę). Powiedział też żebym odpuściła sobie wizytę u internisty (bo mu powiedziałam że nie byłam bo problem żeby się zarejestrować, siostra 2 dni z temperaturą 40stopni próbowała bez skutku aż w końcu na pogotowie pojechała) bo sezon grypowy i mam tylko dentystę załatwić. Ale to w marcu bo wiem że zęba mam do zrobienia a do tego kasy potrzeba
|
|
#3529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co?? Lista jeszcze nie zrobiona?? Jak ty się z tym zabierzesz? Żebyś tylko nie wyglądała jak ruskie na targu ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3530 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja korzystając z okazji, że za 4h zacznę 31 tydzień
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sliczny wozek, kolor mnie urzekl
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
JAKBY CO TO JA NIC O KNEDLACH ZE ŚLIWKAMI NIE MÓWIŁAM
(ale zostało mi parę jakby która miała ochotę , sama robiłam - sa pyyyyyyychaaaaaa).anula - TY to nie potrafisz odpoczywać ale nie dziwie Ci się .antropia - dziękuje Kochana, b. lubie Twój avatarek .Aga.M - 13cm.... mogłyby mnie zabić ale 10cm to na bank ... no-spa nie pomaga za bardzo .Grazin..... jakie rady? ja o coś pytałam? mogę Ci dac kilka knedelków ze śliwkami - zostały mi Catia - wypycha Ci się pewnie w jednym miejscu, chce jechać do rodziców... a mam ponad 30 lat bzyczko dobrze że wszystko OK - mój nie rusza się 10 razy pod rząd, bardzo rzadko.... chole*a. anulinka a Pepe - rewelacyjne .agus z tym cewnikiem nieźle.... ja dlatego nie chce cc - przez cewnik... ych. a szkoła rodzenia taka "wypasiona" kruczaaa - ja myślę moriaaaaaaaaaaaaa - jak ja Ciebie za to sushi nie lubieeeeeeeeeee .Renesmee - mam to samo jeśli chodzi o pracę, a to nienormalne . i JA CHCE TAKI SAM WÓŻEK! daj koniecznie znac jak wizualnie, jak się jeździ itp!zdecydowaliśmy się na XLANDER XA. moria - super zgrabny - brzuszek i Ty |
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba znów photoshop, bo ja jakoś nie widzę tych twoich kilogramów ![]() i kurcze wydaje mi się że mój jakoś więcej wystaje i w ogóle ostatnio mam wrażenie że już mi skóry brakuje a ona przecież jeszcze tyle musi urosnąć(aż chyba sobie zrobie fotkę i porównam, bo przecież miałaś porównywalny wielkością )
|
|
|
|
|
#3534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
andziot, moniqac - dzięki
|
|
#3535 | |
|
Wtajemniczenie
|
moniqac dawaj knedla
chyba zrobię jutro![]() moria brzusio śliczny ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niesamowity widok![]() Czuję też nóżki w pachwinie. 7 marca mamy 3 badanie prenatalne. Zobaczmy wtedy, jak Pepe będzie umiejscowiony i ile będzie ważył. |
|
|
|
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
andziotku wiesz wszystko od ujęcia zależy, TŻ mi mówi zawsze, że w rzeczywistości i tak mam większy brzuch niż na zdjęciach.
Wrzucam ujęcie z przodu - mam odgniotki na brzuchu od pasa ciążowego ![]() antropia fenks
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
"Baba" się obraziła że jej herbaty nie zrobiłam (pytałam jaką chce, to nie wiedziała)
chyba czas jechać do domu ![]() jutro wracamy !!! |
|
|
|
#3539 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż tyle pracuje ze nie rozmawialismy o imieniu dla malej, ciagle jestem w kropce. Chcialabym zeby imie sie podobalo tez mojej babci. Jak jej powiedzialam o Lence to ona" ladne, ale to ruskie imie"...hehe ona zawsze musi wyjasnic ![]() Cytat:
a moze w tamtym roku tez czesto bylas? bo wiesz ja mam wzrokowa pamiec do klientow i moze cie widzialam sama sie dziwie czemu...ups edit: mam dwie zapachowe swieczki![]() Cytat:
jezeli sie rusza nawet slabo to ja bym sie nie przejmowala...wazne ze sie rusza. Gorzej ze skurczami musisz uwazac. Ja tez czesto sie wsluchuje w swoje cialo.... glukoza zupelnie jak u mnie dentysta tez by mi sie przydal![]() Cytat:
bede konczyc zycze kolorowych senkow
|
|
|
#3540 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak samo ![]() Cytat:
dzieki kochana dla mnie ta 102 to taaaka wielka sie wydawala ![]() Cytat:
a, ze w poprzednim i w tym przestala, to moim zdanbiem mozna ja spokojnie usunac z listy ![]() zreszta zawsze mozecie napisac w klubie ze np proponujecie by kogos przyjac jest nasz tutaj strasznie duzo wiec sama rozumiesz ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

I też zauważyłam, że mam w ciągu dnia takie bardzo delikatne bóle jak na @ ale naprawdę super delikatne. Brzuch się przy tym nie napina więc to chyba nic niepokojącego, tym bardziej że wiele z nas odczuwa to samo
Kurcze jak zimno!
Zjadłam pyszną zupę kokosową, przepyszne nigiri z omletem, gungan z pieczonym węgorzem i zestaw 8 rolek z pieczonym łososiem - cud, miód i orzeszki

czuje ze te 2 miesiace beda ciezkie.

w sensie nie surowe tylko wszystko wzielas pieczone/gotowane?

w ogole mam łóżkowy dzień... caly dzien leniuchowania z szostym sezonem Desperate Housewives [nadrabiam

.