Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 19:13   #3841
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Aloha
Ja dziś miałam wywiad z panią która prowadzi sklep ze zdrową żywnością a jutro z gościem, który jest producentem... kolektorów słonecznych
Ja po tej pracy to będę specjalistką od wszystkiego

Z szefem rozmawiałam, jak na razie chyba zrozumiał, że pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Teraz się zabieram za promocję pisma więc przede mną wyzwanie

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Marta ja wiem, że jestem w tej kwestii bardzo egoistyczna. Kiedyś taka nie byłam. Pamiętasz jak w Holandii strasznie chciałam mieć dziecko. Wiedziałam, ze jak tylko wrócę do Pl to zaczynamy starania, Wtedy nawet bez pracy, bez mieszkania o niczym bardziej nie marzyłam. Wszystko się zmieniło jak poszłam do szkoły. Tam zaczęłam się realizować. pokochałam tę pracę jak nie wiem co. Czerpię z niej taką radość. Nawet teraz tak strasznie się cieszę z tych dyżurów, że mogę tam iść spędzić troszkę czasu. Ti nie chodzi o to, że boję sie ciąży, porodu, wychowania dziecka. Tego się nie boję absolutnie. Ja się boję, że przez ciążę mogę stracić moją pracę Tego się boję jak ognia. Wiem, że mam umowę na rok, wiem że nawet teraz mogą mi jej nie przedłużyć. Ale jeśli przedłużą, na kolejny rok to co wtedy?? Ech.... Nie jestem z tego absolutnie zadowolona, ale nie umiem wpłynąć na siebie abym zmieniła zdanie.
Madzia, ja Cię rozumiem.
Marzę o dziecku ale na razie raz, że mam nieunormowaną sytuację a dwa, że nie mogę na starcie nowej pracy jej stracic. Moja ciąża będzie zaplanowana. Zresztą siostra położna już tego dopilnuje

Ważne, żebyś nie robiła niczego wbrew sobie, to jest decyzja Twoja i Twojego męża, tylko i wyłącznie
Stary 2011-02-22, 19:13   #3842
Gwiazdka26
Sylvi Walgr

GG do Gwiazdka26
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Ja leze w łóżku pod kocem i mi zimnoooo az mnie trzesie[/QUOTE]

Polecam grzane piwo z sokie malinowym na rozgrzanie
Ja jestetm świeżo po tygodniu spędzonym łóżku i na antybiotyku
Teraz panują te wstrętne wirusy bleee

Gwiazdka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:21   #3843
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Kochana, mamy XXI wiek - nie ta praca, to inna! Trzeba wychodzić z takiego założenia, bo inaczej nigdy na nic sobie człowiek nie pozwoli i cały czas będzie żył w strachu. Nie warto!
no niestety nie jest tak kolorowo
sama byłam bezrobotna ostatnie kilka miesięcy więc wiem jak jest
całe życie mi się do góry nogami obróciło

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
gwiazdeczka to avatarku jesteś ty?? Baaardzo ładnie.

Ostatnio czytałam, że im kobieta jest bardziej wykształcona i pochodzi z większej miejscowości to tym bardziej jej macierzyństwo jest przemyślane, zaplanowane , nie przypadkowe a tym samym jest później bo... najpierw kariera

Gucia oo a ja mrożonego brokuła nie jadłam, zawsze świeży
zgadzam się z tym trochę
sama mieszkałam kilkanaście lat na wsi, byłam jedną z ostatnich dziewczyn, które wyszły za mąż - miałam wtedy 24 lata. Reszta już miała przynajmniej jedno dziecko. Inaczej moje koleżanki ze studiów, mają wszystko bardziej poukładanie, lepsze życie, dobre prace, później dziecko. A te z podstawówki siedzą w domu od kilku lat, ledwo wiążą koniec z końcem, coś w tym rzeczywiście jest
Stary 2011-02-22, 19:22   #3844
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Katunia super, że autko już tuz tuż

Justyś ty fachowcu od wszystkiego

gwiazdeczka oo wow..... super ci w tych rudych. A w czarnych masz jakieś większe, bo w avku było słabo widoczne poza tym już zmieniłaś

Co do ciąży jeszcze... teraz praca jest dla mnie bardzo ważna. Dopiero co zaczęłam moją karierę szkolną, wkręciłam sie w to wszystko, sprawia mi to wiele przyjemności i nie wyobrażam sobie abym mogła to stracić. Z drugiej też strony, nie jestem chyba jeszcze gotowa na dziecko. Wiem, że lata płyną, ale myślę, że mam jeszcze czas aby spokojnie podjąć decyzję kiedy rzucę tabletki. Nie czuję aby teraz był ten czas. Wiem też, że jeśli kiedys poczuję tę ochotę na dziecko, będę na nie gotowa, wtedy (jak to chyba Klion napisała) wszystko inne przestanie mieć nagle znaczenie. Na bank nie będę stawiała przed sobą, ze muszę klasę doprowadzić do końca, że muszę coś tam, czy coś tam zrobić. Może za 3, 4 lata poczuję ten instynkt

Justyś widzę, że myślisz jak ja

A ja znowu mam ochotę na Pepsi... ale chyba ją z wodą rozrobię

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-02-22 o 19:24
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:24   #3845
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
bo praca to tylko dodatek naszego życia...
i brawo za podejście
nie zgodzę się
nie można mówić, że to dodatkiem jest coś co robimy 8 godzin dziennie
dla mnie praca jest dokładnie taką samą częścią życia jak rodzina - bez jednego i drugiego nie dam rady, nie umiem i nie chcę żyć

Edytowane przez Justyna33333
Czas edycji: 2011-02-22 o 19:26
Justyna33333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:24   #3846
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
a umowy na czas nieokreślony nie dostanę na bank przez kilka pięknych lat, zresztą co taka umowa teraz daje?? Skoro tak czy siak mogą Cie wywalić, tylko masz dłuższy okres wypowiedzenia
A to nie jest tak, że jak przyjmą na stałe to nie mogą zwolnić?

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Marta w zeszłym roku organizowałyśmy pierwszy raz i było kilkadziesiąt osób, w tym już 2 razy tyle. Ja jeszcze dodatkowo z kilkoma innymi babkami z którymi chodzę na aerobik daję popis-będziemy tańczyć kankana

Chwale się, taką pościel kupiłam
http://www.greno.pl/index.php?pst=produkt_op&id=2061
tylko na zdjęciu wygląda na fioletowobiałą, w rzeczywistości jest ecru co mnie cieszy bo mi bardziej do sypialni pasuje.
Fajowa pościel

Cytat:
tak, ale wiesz mi też trochę zajęło zanim to zrozumiałam, a też miałam szczęście do ludzi, którzy pomogli mi to zrozumieć

A co do zachodzenia w ciążę i posiadanie dziecka. Każdy podchodzi do tego inaczej. Ja za nie cały miesiąc skończę 25 lat. I jak czasami wydaje mi się, że w ogóle nie jestem gotowa na macierzyństwo, tak przychodzą momenty kiedy coraz bardziej tego pragnę. Ale ja też jestem świadoma tego, że mam problemy zdrowotne. Że nasze zachodzenie w ciąże może się wiązać z kilkoma latami starań. Moi lekarze mówią, że może to potrwać nawet 2 lata. Dlatego podjęliśmy z mężem decyzję, że przygotuję swój organizm do ciąży i zachodzenia w nią. A podejmiemy decyzje kiedy będziemy gotowi. Mam w głowie, ze chcę urodzić przed 30rż i wolę urodzić w wieku 27-28 lat, niż w wieku 30 lat, a jak będzie i czy w ogóle będziemy mogli mieć dzieci - to się okaże.

Poza tym ja mam młodych rodziców. W tym roku skończą 49lat i też chciałabym być "młodą" matką.

I fakt, niesamowicie ważne jest dla mnie to, żeby mieć pracę, mieszkanie, stabilność - ale już wiem, że są rzeczy ważne i ważniejsze - i nigdy nie ma odpowiedniego momentu.

jeszcze się zdziwisz jak Cię kiedyś odiwedzę W końcu mam rodzinę w Stanach, którą tez zdałoby się odwiedzić

Śliczna! Bardzo mi się podoba!
O kurcze!! Jak Ty to pięknie ujęłaś!
A to pogrubione to tak jakbym ja pisała z tymże kończę 22 lata
A co do młodych rodziców to witam w klubie moja mama w grudniu skończyła 45 lat a tata w sierpniu skończył 46 lat

Powiem więcej moja jedna babcia ma 65 lat a druga ma 85 lat, także 20 lat różnicy!

Iiii... ja też chcę być w miarę możliwości młodą mamą

Cytat:
gratuluje
Dzięki
Marta pokazywałam mężulkowi zdjęcia Pata i był zauroczony
i stwierdził, że jakbyśmy znały to chyba byśmy się "fajnie kolegowały"

Cytat:
mąż był wpłacić kasę na konto - wpłatomatem no i był popsuty - nie rozpoznaje pieniędzy ale też tych nie rozpoznanych nie wydaje.. w banku o tym wiedzieli ale info nie przyczepili i teraz cała kasa jest utopiona we wpłatomacie na 7 dni bo tyle trwa reklamacja.. i ani pieniędzy w ręku ani na koncie.. miodzio...
Moim rodzicom dzisiaj w ogóle nie przyjęło pieniędzy

Cytat:
Napisane przez Gwiazdka26 Pokaż wiadomość
A więc czarne macie w avatarze, przed nimi były blond (jak na foto) a od tyg. rude, tylko zdjęcie takie średnie ale nie mam innego
Pięknie!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:27   #3847
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
nie zgodzę się
nie można mówić, że to dodatkiem jest coś co robimy 8 godzin dziennie
dla mnie praca jest dokładnie taką samą częścią życia jak rodzina - bez jednego i drugiego nie dam rady, nie umiem i nie chcę żyć
właśnie miałam to samo napisać, ale zapomniałam

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, że jak przyjmą na stałe to nie mogą zwolnić?
Aniu chyba nie pisałaś tego poważnie??

Gucia moja mama też ma 49 lat a tata 51 Mieli mnie w wieku 23 i 25 lat

Stary 2011-02-22, 19:28   #3848
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
A więc czarne macie w avatarze, przed nimi były blond (jak na foto) a od tyg. rude, tylko zdjęcie takie średnie ale nie mam innego
rude super

i witaj u nas
Stary 2011-02-22, 19:29   #3849
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Aniu chyba nie pisałaś tego poważnie??
Pisałam to poważnie u nas w szkołach nie ma czegoś takiego jak zwolnienia n-li pracujących na czas nieokreślony, jedyne co to najwyżej ich przenoszą do innych placówek.
Edit: a poza tym chyba nawet ktoś tutaj o tym pisał:P

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-02-22 o 19:30
Stary 2011-02-22, 19:30   #3850
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Katunia super, że autko już tuz tuż

Justyś ty fachowcu od wszystkiego

gwiazdeczka oo wow..... super ci w tych rudych. A w czarnych masz jakieś większe, bo w avku było słabo widoczne poza tym już zmieniłaś

Co do ciąży jeszcze... teraz praca jest dla mnie bardzo ważna. Dopiero co zaczęłam moją karierę szkolną, wkręciłam sie w to wszystko, sprawia mi to wiele przyjemności i nie wyobrażam sobie abym mogła to stracić. Z drugiej też strony, nie jestem chyba jeszcze gotowa na dziecko. Wiem, że lata płyną, ale myślę, że mam jeszcze czas aby spokojnie podjąć decyzję kiedy rzucę tabletki. Nie czuję aby teraz był ten czas. Wiem też, że jeśli kiedys poczuję tę ochotę na dziecko, będę na nie gotowa, wtedy (jak to chyba Klion napisała) wszystko inne przestanie mieć nagle znaczenie. Na bank nie będę stawiała przed sobą, ze muszę klasę doprowadzić do końca, że muszę coś tam, czy coś tam zrobić. Może za 3, 4 lata poczuję ten instynkt

Justyś widzę, że myślisz jak ja

A ja znowu mam ochotę na Pepsi... ale chyba ją z wodą rozrobię
rozumiem Cię
ja bym chciała dziecko szybciej niż za 3-4 lata ale jeszcze to nie jest ten moment, ledwo co zaczęłam nową pracę, mogę się tyle nauczyć, mogę nabrać takiego doświadczenia, że będę o krok założenia własnej gazety, jeszcze nie teraz dziecię
Stary 2011-02-22, 19:32   #3851
martucha84
Zakorzenienie

Gucia mona kliwia anika ehsss nie wiem jak nto wygląda u nas ale nigdy nie było z tym problemów.. no nic trzeba czekać na kasę..

atomufka ja miałam ivory ?? a teraz widzę tylko ivory rose.. czy jakoś tak..

Justyna a dla mnie wyznacznikiem życia i to co w nim najważniejsze to dom rodzina przyjaciele i dopiero praca

Ana podziękuj mężowi.. myślę że ztym kolegowaniem ma racje
Stary 2011-02-22, 19:32   #3852
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam to poważnie u nas w szkołach nie ma czegoś takiego jak zwolnienia n-li pracujących na czas nieokreślony, jedyne co to najwyżej ich przenoszą do innych placówek.
Pierwsze słysze i jestem zaskoczona. Nie ukrywam, ze to by była super wiadomość, ale nie chce mi się wierzyć. Bo uważam, ze w dzisiejszych czasach żadna umowa nie daje nam gwarancji.

Justyś własna gazeta?? fiu, fiu....a jaka?? tzn jaka tematyka

Stary 2011-02-22, 19:37   #3853
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze słysze i jestem zaskoczona. Nie ukrywam, ze to by była super wiadomość, ale nie chce mi się wierzyć. Bo uważam, ze w dzisiejszych czasach żadna umowa nie daje nam gwarancji.

Magda pewna nie jestem, coś obiło mi się o uszy, ale nie wiem, w którym kościele dzwoni dlatego pytam

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Gucia mona kliwia anika ehsss nie wiem jak nto wygląda u nas ale nigdy nie było z tym problemów.. no nic trzeba czekać na kasę..

atomufka ja miałam ivory ?? a teraz widzę tylko ivory rose.. czy jakoś tak..

Justyna a dla mnie wyznacznikiem życia i to co w nim najważniejsze to dom rodzina przyjaciele i dopiero praca

Ana podziękuj mężowi.. myślę że ztym kolegowaniem ma racje
Stary 2011-02-22, 19:40   #3854
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
dla mnie rodzina jest też najważniejsza ale praca nie jest dodatkiem, jest połową życia, spędzam w niej więcej czasu niż w domu więc ciężko mi ją nazwać dodatkiem

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:

najbardziej na świecie od lat marzy mi się babska typu Twój Styl
ale jestem realistką - nie będę miała nigdy kasy takiej, żeby konkurować z wielkimi

więc może taka rodzinna - dziecko i rodzice albo już całkiem w zawodzie czyli o sztuce
Stary 2011-02-22, 19:43   #3855
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
w każdym kolorze Ci dobrze,ale ten rudy! Boski!
I dziewczyno, ile Ty masz włosów! I jakie długie! nie mogę wyjść z podziwu!

dlaczego ja mam cienkie i mało...

Cytat:
no niestety nie jest tak kolorowo
sama byłam bezrobotna ostatnie kilka miesięcy więc wiem jak jest
całe życie mi się do góry nogami obróciło

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------
ja wiem, że z praca nie jest kolorowo, bo też szukałam przez długi czas. Miałam doświadczenie, byłam wykształcona - a pracy nie miałam. Ale przestalam sie przywiązywać i zdaję sobie sprawę z tego., że praca w której teraz jestem na pewno nie jest ostatnią.

Cytat:
Gucia moja mama też ma 49 lat a tata 51 Mieli mnie w wieku 23 i 25 lat
no to mamy mamy w jednym wieku No i mój tato też 49 - są w jednym wieku, znają się od przedszkola, gdzie razem tańczyli

Cytat:
No i troszkę racji w tym jest. Jeśli w szkole dostaje się umowę na czas nieokreślony i jest to państwowa szkoła to nie można takiego naucyciela tak po prostu zwolnić

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:45   #3856
iwka28
Wtajemniczenie

Hello Powrót do pracowej rzeczywistości był straszny po długim weekendzie, a jak na zebraniu się dowiedziałam co mam zrobić do maja to No nic, co nas nie zabije to nas wzmocni

Żabcia - wwwwwwwwwwwwooooooooowwww wwwwwww nie do uwierzenia że to ten sam dom. Sypialnię sobie zrobisz powoli jak chcesz (ta taka klapa w ścianie to jest to wejście na strych)????, fajny słonik i misy i cukiereczki w misie woooow jedynie nie podoba mi się chodnik w przedpokoju - widziałabym tam coś większego i bez wzoru.

Cytat:
na razie tylko mrożony. Ale jak przyjdzie sezon chcę spróbować świeżego jeszcze nigdy ze świeżym nic nie robiłam. To dopiero musi być czad!

Tak jak kiedyś używałam tylko mrożonych brokuł, a teraz się nie chwycę - uwielbiam świeże!
Świeży szpinak jest pyszny, ale to zielsko ma to do siebie że strasznie redukuje swoją objętość. Ja nie kupuje mrożonego bo tutaj przypomina za przeproszeniem jakieś wodorosty w smaku, a te sosy do tego to sama chemia.
Od liści trzeba tylko oderwać ogonki bo są twarde i na patelnie na oliwę. Po chwili "więdną" i odparowuje z nich woda.
Świeże liście daję też do kanapek i do sałatek. Pycha.

Cytat:
na bank jesteś bardzo dobrą kucharką.

ja teraz przez te obiady w pracy troszkę zaprzestałam moich rewolucji kuchennych, jakie to były w Holandii. Ale... w dni wolne staram sie nadrabiać

No właśnie
Ja przez obiady w pracy oszczędzam sporo kasy - dużo więcej wydawaliśmy na zakupy obiadowe niż płacimy za obiady. A tu jeszcze przygotowane, nie trzeba gotować i zmywać (rachunki też mniejsze). No i pycha.

Cytat:

a umowy na czas nieokreślony nie dostanę na bank przez kilka pięknych lat, zresztą co taka umowa teraz daje?? Skoro tak czy siak mogą Cie wywalić, tylko masz dłuższy okres wypowiedzenia

Trochę daje - muszą Ci podać powód przy zwolnieniu A jak jest bzdurny to się możesz sądzić.

Cytat:
Marta w zeszłym roku organizowałyśmy pierwszy raz i było kilkadziesiąt osób, w tym już 2 razy tyle. Ja jeszcze dodatkowo z kilkoma innymi babkami z którymi chodzę na aerobik daję popis-będziemy tańczyć kankana

Chwale się, taką pościel kupiłam
tylko na zdjęciu wygląda na fioletowobiałą, w rzeczywistości jest ecru co mnie cieszy bo mi bardziej do sypialni pasuje.
Fajna ta pościel. Dużo zapłaciłaś? Zakładasz w tym roku ogródek?

Cytat:
mąż był wpłacić kasę na konto - wpłatomatem no i był popsuty - nie rozpoznaje pieniędzy ale też tych nie rozpoznanych nie wydaje.. w banku o tym wiedzieli ale info nie przyczepili i teraz cała kasa jest utopiona we wpłatomacie na 7 dni bo tyle trwa reklamacja.. i ani pieniędzy w ręku ani na koncie.. miodzio...
Miodzio...

Cytat:
Cześć Śliczny ten rudy! Zdradzisz czym się zajmujesz w urzędzie?

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
gwiazdka super kolor

zabcia
czytajac co Ci napisalam w twoim poscie zobaczylam ze napisalam hurtownia przez CH

martucha jaki ciulowy bank macie! moj bank jak mi bankomat zjadl pieniadze, przy skladaniu reklamacji przelal mi kase na konto bo mi uwierzyl, i i sami dochodzili prawdy. gdybym ich oszukala to by mnie scigali

Nie ma to jak sie zesrac dwa razy w siwezo zalozona pieluche
Ciesz się że tylko w pieluchę - mogło pójść rykoszetem po ścianie

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-02-22 o 19:47
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:47   #3857
Ana***
Zakorzenienie

Co do tematu: praca & dziecko
Uważam, że na pracę zawsze jest czas, a jak nie to zawsze przyjdzie, a z dzieckiem sprawa ma się inaczej czasem po prostu może być za późno...
Nie mówię, że nie... praca jest ważna, bardzo ważna, ale czasem są rzeczy ważniejsze...
I pomyśleć, że mówi to ta, która się boi i nie może się zdecydować

Idę wykrawać moje ciasteczka bo mam ciasto w lodówce
Stary 2011-02-22, 19:48   #3858
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Justyś w takim razie trzymam kciuki.

Cytat:
No i troszkę racji w tym jest. Jeśli w szkole dostaje się umowę na czas nieokreślony i jest to państwowa szkoła to nie można takiego naucyciela tak po prostu zwolnić
naprawdę?? A co jeśli nie ma np. etatu bo jest niż demograficzny?? Zaskoczyłyście mnie z tym.

Tylko z drugiej strony u nas takie umowy dają gdzieś po 5 latach pracy albo i dłużej

Stary 2011-02-22, 19:51   #3859
Gwiazdka26
Sylvi Walgr

GG do Gwiazdka26

Iwka To żadna tajemnica, wypłacam becikowe m.in.

Gwiazdka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:54   #3860
india83
Zakorzenienie

hej !

niestety dziwny ból brzucha nadal się utrzymuje, nadal nie wiem od czego

Tak w ogóle miałam dziś sen: moja kumpela z liceum sprawdzała moj ostatni egzam - test i okazało sie, że miałam 2 błedy i postawiła mi 5, twierdzac, ze nie wie czy kierowniczka zgodzi sie na taka ocene hihi
i wiecie co dziś o 19tej sprawdzam maila, a tam wiadomość z uczelni (z godz. 15) z wynikami egzaminu. Zrobiłam 2 błedy i dostałam 5
Jednak jakas czarownica we mnie siedzi

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Cześć
Dawno nic nie pisałam, ale niestety mieliśmy kiepski weekend
W sobotę po zakupach poszliśmy na kontrolną wizytę do dentysty z R. Okazało się, że ma pęknięta górną 7, część zęba odpadła i reszta do wyrwania. Lekarz wziął się za rwanie, okazało się że pod koroną przerosło dziąsło i nie było widać korzenia - lekarz myśląc, że jest on pod tym dziąsłem przebił się do zatoki szczękowej - no i wylądowaliśmy na ostrym dyżuże w szpitalu, gdzie po 2 godz odesłali nas do domu, bo nie mają w weekend personelu i sprzętu do rtg. Na szczęście znaleźliśmy w warszawie czynny do 21 pantomogram i na szczęście okazało się, że w zatoce nie ma żadnych odłamków zęba i ten jego stomatolog zaszył mu ranę. Ma 5 szwów, antybiotyk na 8 dni i 2 tyg zwolnienia. Masakra !!! Tyle co żeśmy nerw stracili. Dobrze że R tata nas woził po tej warszawie, bo sami, to nie dalibyśmy rady.

Żabcia, ale chałupka...uchuchuuuuu !!! Super
co za przezycia... to się R. bidulek nacierpiał

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość

Nigdzie, tak sobie żyłam systemem praca-dom-rodzice [COLOR="Silver"]

A w ogóle to wszystkich witam w końcu
witaj

Cytat:
A może chcesz czerwone?Wellaton Rubinowa czerwień? Moja siostra nim farbowała przez kilka lat - kolor odlot! i sama ma ciemny brąz włosy i chwytało bez problemu
miałam farbniete w liceum

Cytat:
[Chwale się, taką pościel kupiłam
piekna w jakiej cenie?

Cytat:
Aloha
Ja dziś miałam wywiad z panią która prowadzi sklep ze zdrową żywnością a jutro z gościem, który jest producentem... kolektorów słonecznych
Ja po tej pracy to będę specjalistką od wszystkiego

Z szefem rozmawiałam, jak na razie chyba zrozumiał, że pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Teraz się zabieram za promocję pisma więc przede mną wyzwanie[COLOR=Silver]

Madzia, ja Cię rozumiem.
Marzę o dziecku ale na razie raz, że mam nieunormowaną sytuację a dwa, że nie mogę na starcie nowej pracy jej stracic. Moja ciąża będzie zaplanowana. Zresztą siostra położna już tego dopilnuje

Ważne, żebyś nie robiła niczego wbrew sobie, to jest decyzja Twoja i Twojego męża, tylko i wyłącznie
pracujesz w gazecie>?

a ja w sierpniu skończe 28 lat() i jakoś o dziecku nie mysle. Od mojej pracy z checia bym sobie odpoczęła ale to nie czas na decyzje o dziecu, no chyba , ze jakas niespodziewanka by sie trafiła

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

żabciu zapomniałam napisać - pieknie w Waszym domku
juz tam mieszkacie?
Stary 2011-02-22, 19:58   #3861
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

India gratulacje 5

Stary 2011-02-22, 20:02   #3862
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Tylko jak tu się cieszyc z tych rzeczy najważniejszych kiedy się nie ma tej rzekomo mniej ważnej, czyli pracy, ktora pozwala utrzymac rodzinę.
Stary 2011-02-22, 20:02   #3863
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

dziewczyny, ja zmykam
do jutra
Stary 2011-02-22, 20:03   #3864
mona_ja
Wtajemniczenie

Iwka, India dałam 128zł

Iwka w tym roku nie zakładam ogródka bo jest na tej nowej działce i będziemy tam wyburzać budynki więc by się wszystko poniszczyło.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:08   #3865
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Tylko jak tu się cieszyc z tych rzeczy najważniejszych kiedy się nie ma tej rzekomo mniej ważnej, czyli pracy, ktora pozwala utrzymac rodzinę.
dokładnie.

Stary 2011-02-22, 20:14   #3866
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Iwka To żadna tajemnica, wypłacam becikowe m.in.
To widzisz jak się prorodzinnie wstrzeliłaś w temat

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
hej !

niestety dziwny ból brzucha nadal się utrzymuje, nadal nie wiem od czego

Tak w ogóle miałam dziś sen: moja kumpela z liceum sprawdzała moj ostatni egzam - test i okazało sie, że miałam 2 błedy i postawiła mi 5, twierdzac, ze nie wie czy kierowniczka zgodzi sie na taka ocene hihi
i wiecie co dziś o 19tej sprawdzam maila, a tam wiadomość z uczelni (z godz. 15) z wynikami egzaminu. Zrobiłam 2 błedy i dostałam 5
Jednak jakas czarownica we mnie siedzi

co za przezycia... to się R. bidulek nacierpiał

witaj

miałam farbniete w liceum

piekna w jakiej cenie?

pracujesz w gazecie>?

a ja w sierpniu skończe 28 lat() i jakoś o dziecku nie mysle. Od mojej pracy z checia bym sobie odpoczęła ale to nie czas na decyzje o dziecu, no chyba , ze jakas niespodziewanka by sie trafiła

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

żabciu zapomniałam napisać - pieknie w Waszym domku
juz tam mieszkacie?
India - Ty jakiś jasnowidz jesteś czy co????

Cytat:
Iwka, India dałam 128zł

Iwka w tym roku nie zakładam ogródka bo jest na tej nowej działce i będziemy tam wyburzać budynki więc by się wszystko poniszczyło.

Rzeczywiście szkoda pracy. Zawsze zostają zioła w kuchni!

Tak sobie czytam tą dyskusję na temat posiadania dzieci i wiecie co? Myślę że każda ma swoje przemyślenia na ten temat i fajnie że się można nimi tutaj podzielić, ale niewłaściwe są próby przekonywania kogokolwiek do zmiany zdania. Każda z nas ma swoje doświadczenia życiowe, zna swoją sytuację życiową i wie mniej więcej jak sobie wyobraża swoje życie.
Pracę można nazywać dodatkiem ale to ona płaci rachunki i pozwala dziecię wyżywić, a także realizować się zawodowo jeśli ktoś czuje ciągoty w tym kierunku. A spełniona mama to uśmiechnięta mama Na każdego przyjdzie pora, a jeśli nie - przecież nie każdy musi mieć dziecko - to nie jest jakiś obowiązek.

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-02-22 o 20:22
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:22   #3867
india83
Zakorzenienie

Cytat:
India gratulacje 5

Cytat:
Iwka, India dałam 128zł

a to mozna ja kupoic na tej stronie co podałas?

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
To widzisz jak się prorodzinnie wstrzeliłaś w temat

India - Ty jakiś jasnowidz jesteś czy co????

Rzeczywiście szkoda pracy. Zawsze zostają zioła w kuchni!
wiem, moze to śmieszne, ale czasem miewam takie sny prorocze.

Tak w ogóle dzis w ramach poprawy swojego wizerunku wybrałam się na szybkie zakupy. nabyłam 2 spódnice i bluzeczke. Pozniej smielam sie do męza , ze nagrodziłam sie za 5 jeszcze o tym nie wiedząc
Stary 2011-02-22, 20:27   #3868
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam tą dyskusję na temat posiadania dzieci i wiecie co? Myślę że każda ma swoje przemyślenia na ten temat i fajnie że się można nimi tutaj podzielić, ale niewłaściwe są próby przekonywania kogokolwiek do zmiany zdania. Każda z nas ma swoje doświadczenia życiowe, zna swoją sytuację życiową i wie mniej więcej jak sobie wyobraża swoje życie.
Pracę można nazywać dodatkiem ale to ona płaci rachunki i pozwala dziecię wyżywić, a także realizować się zawodowo jeśli ktoś czuje ciągoty w tym kierunku. A spełniona mama to uśmiechnięta mama Na każdego przyjdzie pora, a jeśli nie - przecież nie każdy musi mieć dziecko - to nie jest jakiś obowiązek.

i powiadasz zioła w kuchni takie Holenderskie??

Stary 2011-02-22, 20:36   #3869
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Ja leze w łóżku pod kocem i mi zimnoooo az mnie trzesie
Polecam grzane piwo z sokie malinowym na rozgrzanie
Ja jestetm świeżo po tygodniu spędzonym łóżku i na antybiotyku
Teraz panują te wstrętne wirusy bleee[/QUOTE]

nooo zwłaszcza ze mi zostało 3 tygodnie do porodu

ciekawe co by na porodówce powiedzieli

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:40   #3870
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Marta dla jednych liczy się tylko dziecko , dla innych praca. A powiedz tak szczerze, gdybyś nie wpadła, to sama tez byś troszkę poczekała, bo przecież chciałaś grupę do końca doprowadzić. Ja nie wpadnę bo biorę tabsy, więc moja ciążą będzie w 100 % zaplanowana Dlaczego nigdy nie napisałaś dziewczynom, które już mają po 30 lat, że pora brać się w troki bo czas leci.... Marta nie wszyscy chcą mieć dziecko w wieku 20 lat. Niektórzy nie są na to gotowi i co?? wg ciebie mają i tak starać się bo latka lecą?? ja tak nie uważam. jedni będą gotowi w wieku 20 lat a inni wieku 30 czy 35 lat. Nie każdy jest taki sami. A czy to aż tak źle, że ktoś , kto zaczyna dopiero pracę chce w niej pozostać, nie myśleć na razie o dziecku? No... co innego jakbym miała już prawie 40 lat i dalej by mi była kariera w głowie, ale do tego jeszcze daleko I tak, jestem szczera wobec siebie i męża, nic nie ukrywam i mąż na razie się nie buntuję, bo mnie rozumie. Wie, że to dopiero mój pierwszy rok pracy, pracy na którą od dawna czekałam. Co widać... liczy się ze mną. Marta nie wszyscy w tym wieku myślą jeszcze o powiększeniu rodziny

ojoj nie mow hop
mam taka jedna znajoma, co tak mowila, i co??
ma zdrowa 3-letnia corcie

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości