Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 13:59   #3721
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Kwiatecek cały numer w tym, ze piszę z pracy. Gdy będę w domciu zostanę bez kompa bo mamy jednego lapka na którym mężu pracuje, więc będzie mnie mniej To okropne... nie wiem jak to ogarnę, przyzwyczaiłam się...

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

24kasia ja używałam pampersów, po innych wiki natychmiast miała odparzenia okropne. A u mojej szwagierki natomiast muszą używać happy, bo pampersy dają uczulenie. Naprawdę nie pomogę w wyborze. Ten mały człowieczek jest nieobliczalny
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:00   #3722
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
matall zmiescicie sie obydwoje do tej torby sam szlafork zajmuje duzo miejsca...

24kasia86 no mi sie wydaje, ze przynajmniej przez pierwsze miesiace lepiej nie zmieniac dzdziusiowy kosmetykow, bo moga uczulic...ja do kapania i zaraz do mycia glowki kupilam produkt chicco w promocji, do naoliwiania cialka bede uzywac olejku ze slodkich migdalow, ponoc najlepszy i jeszcze kupilam taka zasypke/puder ale nie tylko do pupci ale takze mozna w tym kapac dzidziusia jak ma jakies czwerowne krostki czy wysypke, brakuje mi kremiku jakiegos czy masci do pupci, chyba zdecyduje sie na bepanthen, bo jest on tez dobry na popekane brodawki na rynku tak naprawde jest mase produktow i trudno zadecydowac, ja najdrozszych nie kupowalam...
Torba ma pojemność 35 l, a szlafrok biorę cienki, jak mi będzie zimno, to tż dowiezie grubszy Ale w maju to raczej ciepło będzie

A kosmetyki w DOZie zamówię pewnie wszystkie

Kwiatecek
Ja będę mieć (do porodu):
2 koszule do szpitala (+ewentualnie coś do zniszczenia na sam poród)
3 paczki dużych podpasek
majtki poporodowe jednorazowe (5-10 sztuk)
szlafrok
klapki
2 staniki do karmienia, majtki, skarpetki
2 pieluszki tetrowe (np. do ocierania potów, zimnych okładów)
ręcznik
przybory toaletowe (mydło,płyn do higieny intymnej po porodzie, szampon, mokre chusteczki itp.)
wkładki laktacyjne
woda ngaz

Chyba wszystko

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:04   #3723
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
obys racje miala. Mi nie chodzi o to ze chce wyprobowac wszystko, tylko wlasnie o to ze nieraz sa fajne okazje i mozna kupic cos lepszego za mniejsza kase

tak wiem, wlasnie sie z mezem wybieramy, najpierw objedziemy sklepy a potem allegro w razie W. Ja ogolnie nie jestem przekonana do kupowania online bo wychodze z zalozenia ze trzeba to doknac sparwdzic itp. nie mowie tu o ciuszkach ale o wiekszych rzeczach-wozek, lozeczko itp. Moze mam takie zdanie bo nigdy nie kupowalam na allegro.

sorry za jakosc zdjecia, jakos dziwnie wyszlo. Co do podpasek mam 4 z bella i 4 sztuki pieluch happy bella newborn 2-5kg. Wszystko dostalam. Pytanie mam takie lepsze beda happy czy pampers?
ogolnie wiem ze pieluszki to lepiej nie zmianiac, jak juz raz zalozysz jedna tego trzeba sie trzymac....a wiec?
Niby pampersy z tego co się orientuję cieszą się największym powodzeniem. ALE może być tak, że Twojej córci nie przypasują, a te Happy przypasują (chodzi o uczulenie). Np. koleżanka mojej siostry urodziła niedawno i narzeka z kolei na pampersy, że przeciekają.
W necie robiłam rozeznanie i szału idzie dostać, bo dużo różnych opinii. Szkoda, że nie mam jakiś próbek, tak jak Ty. Zawsze lepiej to, niż kupować całą pakę od razu. Bo co jeśli nie przypasi ?

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Torba ma pojemność 35 l, a szlafrok biorę cienki, jak mi będzie zimno, to tż dowiezie grubszy Ale w maju to raczej ciepło będzie

Kwiatecek
3 paczki dużych podpasek
szlafrok
klapki
ręcznik
przybory toaletowe (mydło,płyn do higieny intymnej po porodzie, szampon, mokre chusteczki itp.)
wkładki laktacyjne
woda ngaz

Chyba wszystko
o proszę, jaka doinformowana i zdecydowana
co do szlafroka- powiem Ci, że leżąc na ginekologii w grudniu (-20 na dworze), leżąc przy oknie i będąc zmarźlakiem było mi strasznie gorąco i szlafroka praktycznie nie zakładałam, więc chyba nawet nie wezmę, bo ponoć na takich oddziałach jest ciepło ze względu na noworodki.
z drugiej strony przyda się, jak gdzieś się przejść, ale co tam- wyglądem nie będę się przejmować. w końcu obok będą same rodzące.... a i czy będę w ogóle w stanie chodzić

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-02-23 o 14:05
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:04   #3724
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
to podciagamy pytanie moze ktos sie jeszcze wypowie i to bedzie jasniejsza kwestia dla pierwiastek
bo pasowalo by juz takie drobiazgi miec kupione, przeciez praktycznie w kazdej chwili mozemy zaczac rodzic, a watpie by wtedy maz zrozumial co ma kupic, zglupialby biedaczyna od tych nazw dziwnych

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Amarcia no wkoncu jestes, mysle co Ty taka zapracowana, dawaj na zwolnienie bo nudy bez Ciebie moze nam sie w dyskusji udzielisz, bo chyba przejawil sie syndrom wicia gniazdka, zwlaszcza u mnie
Kasia skad tyle probek wytrzasnelas?Moze wiele to nie jest i mimo,ze lekko to w jakims stopniu odciaza domowy budzet.
jedyne co kupilam to pare ciuszkow i chusteczki nawilzajace. Reszte dostalam od znajomej kolezanki, ktora pracuje na porodowce w warszawie.

zalaczam zdjecie swojej wyprawki, to tyle co mam. A i plus wanienka, ale nie mam jej na zdjeciu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dla coreczki.jpg (45,6 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dla coreczki2.jpg (34,5 KB, 59 załadowań)
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:05   #3725
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
ja to sie chyba do apteki wybiore i tam bede kupowac zasypki oliwki kremy itp bo chyba beda pewne

no wlasnie nie jestem pewna czy mozna tak kosmetyki zmieniac... niemowlaki szybko sie uczulaja

zalaczam zdjecie probek jakie mam. Do najtanszych nie naleza, ale tez na dlugo mi nie stracza mam po kilka sztuk z kazdego rodzaju: krem nawilzajacy do twarzy dla dzidziusia mustela, balsam do brodawek mustela, oliwka pielegnacyjna HIPP od pierwszego dnia zycia, kojacy krem przeciw odparzeniom NIVEA, masc do pielegnacji brodawek MALTAN, dove go fresh...na ile mi to starczy? tydzien, dwa tygodnie....
Ja nie mam na razie żadnych kosmetyków dla dzidzi, w marcu zamierzam się rozglądnąć. A to Dove go fresh to dla kogo Kasiu? bo to raczej nie dziecięce

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:08   #3726
the_sania
Wtajemniczenie

Kasiu nie masz wcale tak mało aa ile próbek! daj mi jakieś

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

obiecałam sobie, że nie będę dziś siedzieć na wizażu i co 3h prawie.
spadam do książki...

buziaki

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:08   #3727
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
A ja korzystając z okazji, że za 4h zacznę 31 tydzień wrzucam mój Obelixowy brzuchol jeszcze z 30'ego tygodnia
Cytat:
Wrzucam ujęcie z przodu - mam odgniotki na brzuchu od pasa ciążowego
On od przodu wygląda bosko
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
wklejam swój brzuszek
31tc
(moria mnie zainspirowała, to mój pierwszy golas na forum )
zdjęcie u "baby" robione na szybko przez mężula telefonem
A Twój też super, tak wysoko mi się wydaje

Witam, ja dzisiaj nie do życia. Po śniadaniu położyłam się na dalsze spanko...mocna jestem otworzyłam oczy, zjadłam i dalej w kimono. I wstałam o 12.

Matall lista całkiem ok. Ja bym tam wzięła coś pod prysznic do zawieszenia albo postawienia bo pamiętam z mydłem trochę niewygodnie (jak Cie wszystko boli a nie daj ...Ci to mydło spadnie).
A do szpitala kupiłam to http://allegro.pl/poporodowe-ginekol...462417337.html
http://allegro.pl/higieniczne-podkla...463501234.html
A w domu już pewnie przejdę na zwykłe większe podpachy.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:09   #3728
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Niby pampersy z tego co się orientuję cieszą się największym powodzeniem. ALE może być tak, że Twojej córci nie przypasują, a te Happy przypasują (chodzi o uczulenie). Np. koleżanka mojej siostry urodziła niedawno i narzeka z kolei na pampersy, że przeciekają.
W necie robiłam rozeznanie i szału idzie dostać, bo dużo różnych opinii. Szkoda, że nie mam jakiś próbek, tak jak Ty. Zawsze lepiej to, niż kupować całą pakę od razu. Bo co jeśli nie przypasi ?

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

co do szlafroka- powiem Ci, że leżąc na ginekologii w grudniu (-20 na dworze), leżąc przy oknie i będąc zmarźlakiem było mi strasznie gorąco i szlafroka praktycznie nie zakładałam, więc chyba nawet nie wezmę, bo ponoć na takich oddziałach jest ciepło ze względu na noworodki.
z drugiej strony przyda się, jak gdzieś się przejść, ale co tam- wyglądem nie będę się przejmować. w końcu obok będą same rodzące.... a i czy będę w ogóle w stanie chodzić
Mam taką kartkę z takimi informacjami - gratis z femibionu
Zweryfikowałam z netem i proszę

A kosmetyków dla dzidzi w ogóle nie mam jeszcze NIC.
No oliwkę, bo sama używam i bepanthen, bo tż na ręce musi mieć (odmrożone, z uczuleniem, popękane... masakra, w ogóle o nie nie dbał zanim mnie nie poznał )

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-23, 14:10   #3729
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Kwiatecek cały numer w tym, ze piszę z pracy. Gdy będę w domciu zostanę bez kompa bo mamy jednego lapka na którym mężu pracuje, więc będzie mnie mniej To okropne... nie wiem jak to ogarnę, przyzwyczaiłam się...

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

24kasia ja używałam pampersów, po innych wiki natychmiast miała odparzenia okropne. A u mojej szwagierki natomiast muszą używać happy, bo pampersy dają uczulenie. Naprawdę nie pomogę w wyborze. Ten mały człowieczek jest nieobliczalny
no wlasnie coz mam po pare sztuk i tych i tych, wiec sie okaze dzieki za info

Cytat:

Kwiatecek
3 paczki dużych podpasek
szlafrok
klapki
ręcznik
wkładki laktacyjne
woda ngaz

Chyba wszystko
jedyne co mnie zastanawia glupio mi bylo sie was o to pytac, ale coz najwyzej sie ze mnie smiejcie. Gdzie ja kupie majtki po porodowe jednorazowe???

Cytat:

w sumie moze masz racje ze mam wszystkiego po troszku, z czasem zobacze co sie malej bedzie podobalo a co nie mam nadzieje ze nie bedzie mi wybrzydzala bo mamusia ma skromny budzet

ide wziac prysznic bo sie zabieram do tego juz z godzine chyba
Nikosia

Stary 2011-02-23, 14:12   #3730
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
koszule chyba 2.
dobrze do podmywania tantum rosa miec
a co do podkładów i podpasek to właśnie nie wiem. czy jak jest jedno, to drugiego już nie potrzeba? i co wtedy z majtkami jednorazowymi

a ile kosztuje

Kasiu łóżeczka zobacz w sklepach w mieście u siebie, bo ja u nas widziałam najtańsze za 110zł. nie wszystko trzeba zaraz na allegro. wiadomo-koszty przesyłki dochodzą.
a co do płynów/proszków do prania to wydaje mi się, że można zmienic. po prostu okaże się, czy dziecko nie jest uczulone. znam przypadki, że mamy od razu prały w normalnych proszkach i dzidkowi nic nie było, no ale ja bym nie ryzykowała.... dlatego kupię Dreft Sensitive, który nadaje się dla dzieci, bo nie ma czegoś tam
http://www.*******/apteka/p6181-Oila...kapieli_250_ml ja bede zamawiac tu
32 zl za 250 zl

a reszte bede uzywac HIPP
Stary 2011-02-23, 14:14   #3731
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Sania , dzieki mi ten artykul troche rozjasnil, a wiec przerobie to na poswojemu i mysle ,ze nie bedzie tak zle
Matall, dziekuje ;* tez przydatne co to napisalas.

ide sie poloze,mam nadzieje, ze to nie kolejne przeziebienie.
Stary 2011-02-23, 14:14   #3732
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

Bez szlafroka to ja sobie pobytu nie wyobrażam. U nas odwiedziny są na korytarzu i jak do kibelka idziesz albo pod prysznic to inni widzą jak się krzątasz. Do mnie wtedy w odwiedziny dużo osób przychodziło, szczerze miałam tego dość! i teraz zapowiem, że sobie nie życzę, a co!!
że mają przyjść jak już się ogarnę w domu.
Ale mimo wszystko czy ktoś mnie nie posłucha i przyjdzie to w tej koszulce wyskoczę?! czasem Ci z mleka kapnie, albo z tej podpachy na tylku co wyjdziesz tak do ludzi?
Cytat:
jedyne co kupilam to pare ciuszkow i chusteczki nawilzajace. Reszte dostalam od znajomej kolezanki, ktora pracuje na porodowce w warszawie.

zalaczam zdjecie swojej wyprawki, to tyle co mam. A i plus wanienka, ale nie mam jej na zdjeciu.
Kaśka dawaj mi na PW adres swój

It's not about anger
Stary 2011-02-23, 14:15   #3733
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Ja nie mam na razie żadnych kosmetyków dla dzidzi, w marcu zamierzam się rozglądnąć. A to Dove go fresh to dla kogo Kasiu? bo to raczej nie dziecięce
no chyba dla mnie, to tez dostalam i tak wlasnie sobie pomyslalam zeby teraz skorzystac, a co

Cytat:
Kasiu nie masz wcale tak mało aa ile próbek! daj mi jakieś

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

obiecałam sobie, że nie będę dziś siedzieć na wizażu i co 3h prawie.
spadam do książki...

buziaki
uwierz mi ze to sie wszystko po tygodniu skonczy mi tez ten czas tak szybko leci na wizazu, a w domu balagan itp. tez bede uciekac. Do pozniej
Nikosia

Stary 2011-02-23, 14:16   #3734
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie coz mam po pare sztuk i tych i tych, wiec sie okaze dzieki za info

jedyne co mnie zastanawia glupio mi bylo sie was o to pytac, ale coz najwyzej sie ze mnie smiejcie. Gdzie ja kupie majtki po porodowe jednorazowe???

w sumie moze masz racje ze mam wszystkiego po troszku, z czasem zobacze co sie malej bedzie podobalo a co nie mam nadzieje ze nie bedzie mi wybrzydzala bo mamusia ma skromny budzet

ide wziac prysznic bo sie zabieram do tego juz z godzine chyba
Na allegro je kupisz
W sklepach z artykułami dzieciowymi, podejrzewam, że w aptece również

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-23, 14:17   #3735
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Kasia, zapewniam Ci ,ze juz masz wiecej ode mnie, a majtalasy to zapewne w aptece
Stary 2011-02-23, 14:18   #3736
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
tak szybko ci powiedziala ile masz? z zyly ci pobierala? mam nadzieje ze przez te dwie godziny nic nie jadlas?

moria 44
Kiara76 – no za duża ta glukoza, wskazuje na nietolerancję no ale zobaczymy co Ci ginek powie. No i najważniejsze, ona Ci z palca pobierała czy z żyły?
Z palca mi pobierała, badała glukometrem i wynik był od razu, a to nie tak się pobiera? Bo z pierwszą córą, 10 lat temu też mi tak samo pobierali.
Nie, nic nie jdałam i leżałam, jak bozia przykazała.
Kurcze, no może coś nie tak robiła?

Edytowane przez Kiara76
Czas edycji: 2011-02-23 o 14:21
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:19   #3737
moria44
Wtajemniczenie

Ja tak na szybko, zanim nadrobię chciałam uroczyście oznajmić, że mam czkawkę w lewej pachwinie czyli dziecko mi się obróciło - dziś zaczynamy 31 tydzień

No cóż, a ja chciałam aby miednicowo leżała

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:19   #3738
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam brzuchatki
Ja dziś w końcu nawet się wyspałam , ale niestety pokłociłam się w nocy z Tż o jego chrapanie
Czytam, że temat zakupów na topie.....ostatnio pisałyście o tej aptece internetowej DOZ - weszłam posprawdzałam leki które bardzo często kupujemy i okazało się, że na każdym leku jest taniej o 3-5, a nawet 10zł - byłam w szoku dziewczyny - dziękuję za podpowiedź . Zamówiłam sobie jeszcze tą kartę dla mamy i maluszka i tam jest jeszcze dodatkowy rabat Tak więc rzeczy apteczne na pewno kupię tam

My na razie mamy ciuszki, kocyki i fotelik dla małej, resztę zakupów będę robic w marcu po wizycie 28.02, a w weekend najprawdopodobniej jedziemy oglądac wózki używane Xlandera, znalazłam naprawdę dwa śliczne, najważniejsze, że tylko roczne za małe pieniążki
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:20   #3739
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Z palca mi pobierała, badała glukometrem i wynik był od razu, a to nie tak się pobiera?
Łeeee, to sobie ten wynik może wsadzić

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:21   #3740
24kasia86
Wtajemniczenie

co tam siasieczku chcialas? nawet cie w znajomych nie mam
Nikosia

Stary 2011-02-23, 14:23   #3741
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Z palca mi pobierała, badała glukometrem i wynik był od razu, a to nie tak się pobiera? Bo z pierwszą córą, 10 lat temu też mi tak samo pobierali.
Podobno wynik z glukometru jest nie tak wiarygodny jak ten z żyły. Ja miałam pobierane za każdym razem z żyły i czekałam w laboratorium. Kasia86 Ty chyba coś nie tak miałaś z tymi wynikami z glukometru?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:24   #3742
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak na szybko, zanim nadrobię chciałam uroczyście oznajmić, że mam czkawkę w lewej pachwinie czyli dziecko mi się obróciło - dziś zaczynamy 31 tydzień

Się uśmiałam
Cytat:
co tam siasieczku chcialas? nawet cie w znajomych nie mam
Mam coś dla Ciebie pamiętasz? może nie. A zaproszonko kiedyś wysyłałam.

It's not about anger
Stary 2011-02-23, 14:28   #3743
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Na allegro je kupisz
W sklepach z artykułami dzieciowymi, podejrzewam, że w aptece również
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Kasia, zapewniam Ci ,ze juz masz wiecej ode mnie, a majtalasy to zapewne w aptece
dzia za info, tak myslalam ale nie bylam pewna

Cytat:
jestem tego samego zdania co moria44, ja mialam tak pobierane za pierwszym razem i musialam do diabetologa jechac, ta mi dala skierowanie zeby powtorzyc badanie ale z zyly w labolatorium i wyszlo ze jest wszystko ok. Wiec dla spokojnej glowy powtorz badanie z zyly.

Cytat:

ale super oj ty chcialas ale dzidzia nie

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Podobno wynik z glukometru jest nie tak wiarygodny jak ten z żyły. Ja miałam pobierane za każdym razem z żyły i czekałam w laboratorium. Kasia86 Ty chyba coś nie tak miałaś z tymi wynikami z glukometru?
no dokladnie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Się uśmiałam

Mam coś dla Ciebie pamiętasz? może nie. A zaproszonko kiedyś wysyłałam.
widze ze mam dwie wiadomosci zaraz zerkne, ale wczesniej nie dostalam zaproszenia od ciebie, ale moze sie mylety masz cos dla mnie?buziaka?
Nikosia

Stary 2011-02-23, 14:28   #3744
andziot
Zakorzenienie

anulinka2009 chyba więcej mamusiek jeszcze autem jeździ choć ledwo wsiadam już
migotka03 piękny brzuszek, taki sexi
SiLLee fajny avatarek no i bravo dla 80% dziewczynki
matallewar bryka jak marzenie
Kiara76 nie miałaś czasem glukometrem robionych tych badań ??? z żyły to było ????
łoooooooooo doczytałam że to z palca, już pisałyśmy że takie pomiary są niemiarodajne, MUSI BYĆ Z ŻYŁY !!!!!!!!!!!!!!
moniqac nie martw się kochana, na pewno wszystko jest dobrze a jeśli nie daje Ci to sokoju to jedź na ktg i już
eweska podwójne brava dla chłopaczków a z tym cc to tak się spodziewałam, ale może to dla nich bezpieczniejsze
mary poziomkowa ja też widziałam te spiochy z misiami jak byłam w smyku ale to daaaawno było ..... oko mi się na nich zawiesiło bo śliczne są
the_sania mój mężu na dniach jedzie do Niemiec na jakieś targi więc liste niemieckiej chemiii mu zrobiłam i kupi Persil sensitive i w tym będę prać, bo lovele i takie tam nie dopierają ciuszków, chyba że będzie alergia wtedy wypróbuję orzechy
mimbi trzeba było list z podziękowaniem napisać i w parafii wywiesić na tablicy ogłoszeń, może wtedy siostra TZa była by usatysfakcjonowana ( )

Kwiatecek
1. podkładów poprodowych myślę że dwa opakowania wystarczą do szpitala, jeśli nic nie dają, bo u mnie dawali liglinę i ta lejpiej się sprawdzała niż te pieluchy bella, zależy też ile Ci będzie lecieć, bo nie każdej kobiecie tak samo cieknie ....
2. higiena po porodzie - dziewczyny polecają tantum rosa saszetki, podobno dobrze sobie rozrobić w rozpylaczu jakimś i tam psikać, jak ja rodziłam to kazali myć tylko i już (niczym specjalnym)
3. koszul - minimum dwie, a nawet i więcej, albo jakieś duże t-shirty,

amarcia 1.03 już niedługo
24kasia86 ja pieluchy często kupowałam inne, bo pampersy w sumie najlepsze ale i najdroższe, więc szukałam czegoś tańszego i równie dobrego, Zosia używała swego czasu Dady z biedronki, Gagi z tesco, Huggiesy, a obecnie jesteśmy na Babydreamach z rossmana i jesteśmy zadowolone, zobaczysz jak nic się nie będzie działo to nie musisz tych samych ciągle kupować,
dla Gabrychy planuje kupić ze dwie paczki Pampersów tych jakiś tam miękciejszych (takich w białym opakowaniu), ale później na pewno nie będę ich używać bo drogie jak franca są, więc na 100% zmienię na inne

ja dziś byłam na badaniach morfo+mocz
-13 stopni było, ale furą pojechałam
Zosia spacerek też zaliczyła
dostała od BABY dziś podróbę ciastoliny
trochę dno i zastanawiam się czy ta oryginalna też się tak klei do palców ???
ktoś ma ????
mimo tego zabawę miała przednią
ja też

mężu nagle pojechał do Jarocina i mnie zostawił samą
w pt wizyta u gina

tyle nowości

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-02-23 o 14:33
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:33   #3745
Catia88
Rozeznanie

Dziewczyny bo czytałam,że sporo z Was zamawia rzeczy w tej aptece internetowej (do tej pory tajemniczy dla mnie DOZ )
Wlazłam na ich stronę i wyczytałam,że można aktywować sobie kartę "dla Mamy i Maluszka" i widziałam,że jest sporo fajnych obniżek cenowych na niektóre produkty. Aktywowałyście tą kartę? Bo ja jestem strachliwa i wolę najpierw Was zapytać niż później miałoby się okazać,że każą mi za nią płacić czy coś

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:34   #3746
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie znam, ale mi trzy razy się wkuwała igłą w żyłę...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-23, 14:39   #3747
Catia88
Rozeznanie

Oooo wyczytałam właśnie,że Dziewczonka ma tą kartę

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:41   #3748
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dostała od BABY dziś podróbę ciastoliny
trochę dno i zastanawiam się czy ta oryginalna też się tak klei do palców ???
ktoś ma ????
mimo tego zabawę miała przednią
ja też
Oryginalna się raczej nie klei, za to wchodzi w dywan
Teraz mamy jakąś z Disneya nie wiem czy ta też jest oryginalna ale też się nie klei, ale długo się nią nie bawiłam więc nie wiem jaka jest jak się nagrzeje.

It's not about anger
Stary 2011-02-23, 14:44   #3749
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych

aaa przyszlam wam sie pozalic od wtorku zostaje sama ze wszystkim remont nie skonczony musi mezul sie spieszyc a jeszcze ma zrobic wnetrze szafy panele i plytki polozyc mam rozgrzebany duzy pokoj kuchnie i przedpokoj. A mezul dopiero przyjedzie jak chlopcy beda sie rodzic lub juz beda na swiecie.Cale porzadki na mojej glowie i zakupy dla dzieciakow. Dzis mezul dostal tel. zeby byc od 1marca chcial od 7marca ale nie da rady jedynie dwa dni moze przeciagnac ale we wtorek wieczorem musi wyjechac:-(
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:46   #3750
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Oooo wyczytałam właśnie,że Dziewczonka ma tą kartę
Catia ja tej karty jeszcze nie mam, na razie wypełniłam formularz i czekam na kartę, później trzeba ją aktywowac. Nawet mi do głowy nie przyszło, że każą mi za nią płacic...kurcze no . Ale przejrzałam trochę regulamin i nic tam takiego nie było
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości