|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych
Cytat:
Biedna... Ale masz jeszcze starszego syna do pomocy ![]() Dziewczonka, catia Jeśli piszecie o karcie DOZ, to jest bezpłatna
|
|
|
#3752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Cytat:
jesteś twarda baba, chyba najtwardsza z nas tutaj, więc na pewno dasz sobie z tym wszystkim radę, jestem tego pewna !!! choć smutno że mężu już musi jechać synalek Ci pomoże, to już taki duży kawaler przecież ! ![]() no i my trochę na duchu podtrzymamy jak będzie trzeba |
||
|
|
|
#3753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiemy na 100%, że nic od nikogo nie dostaniemy, a od niektórych osób to bym nawet nie chciała, bo właśnie wiem, że o nic nie dbają, a jeszcze by oczekiwali wielkich rekompensat i wyszłoby się na tym gorzej, niż na kupnie nowych rzeczy. Siostra męża, która ma 3 dzieci, w tym najmłodszego synka wprost nam powiedziała, że teraz to zobaczymy co ile kosztuje i jakie drogie tak naprawdę jest życie, bo do tej pory byliśmy we dwójkę i nie wiemy, co to znaczy i że ciekawe, co ja teraz zrobie jak mnie nie będzie stać na szpilki za 400 zł (pomijam już fakt, że nie mam pojęcia skąd te ceny wzięła). Mój mąż spojrzał na nią tylko z byka, powiedział, że ma się o nas nie martwić. Już pomijam fakt, że myśmy temu najmłodszemu synkowi nakupili ślicznych ubranek za ponad 200 zł, a przy każdych odwiedzinach dostawał od nas jakąś zabawkę. Teraz sobie z mężem powiedzieliśmy, że nigdy więcej, a jak coś powiedzą, to powiemy, że muszę zbierać na szpilki i już nas nie stać na prezenty bez okazji Każdy tylko czeka, aż mnie albo męża z pracy wyrzucą, albo żeby przynajmniej nam się coś złego przytrafiło.Moi rodzice za to uważają, że skoro oni sami ubrali i wychowali 5 dzieci, to też nie ma podstaw, żeby nam coś podarować. Oni myślą, że mam amnezję i nie pamiętam, co było jak byłam mała. A było tak, że dopóki nie skończyłam 4 lat, to mieszkaliśmy u dziadków (wtedy była nas już 3 rodzeństwa), rodzice nic dziadkom nie płacili za to, że tam mieszkaliśmy, jedzenia też nie kupowaliśmy, ubranka dla nas dostawali od ciotek, albo babcia szyła, bo była krawcową. Jak już się wyprowadziliśmy, to pomimo, że moja mama nie pracowała, to babcia codziennie przyjeżdżała i jej pomagała. Dostawaliśmy paczki z Niemiec z ubrankami i zabawkami. A oni bezczelnie w oczy mi mówią, że sami sobie radzili. No w takich momentach, to naprawdę powinien piorun prosto z błękitnego nieba rąbnąć ![]() Myśmy się świadomie zdecydowali na dziecko i nikogo o nic nie prosimy, nawet się nie pytamy, sami sobie poradzimy. Ale jak słyszę takie teksty, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Nie chcą pomagać, niech nie pomagają, ale niech też siedzą cicho. Eweska gratuluje dobrych wieści. Najważniejsze, że dzieciaczki zdrowe. A cesarka chyba nie jest taka zła. Jedna moja koleżanka 31 stycznia miała cc, a druga przedwczoraj. Obie są zadowolone i super się czują. Mi się dzisiaj udało dłużej pospać, teraz was ładnie nadrabiam
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Ja też miałam pomiar glukometrem... U mojej gin to standardowa praktyka... A może któraś z Was wie dlaczego to jest niemiarodajne?? Bo jak badam sobie poziom cukru po jedzeniu glukometrem to jest ok.
|
|
|
|
#3755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak ma być miarodajnie, to będę dzielna, no ale żeby tego nie wiedziała, ja mogę być ciemna, ale ona ?Chociaż jak chciałam w tej naszej przychodni na początku ciąży beta hcg zrobić, to nie wiedziały co to jest . Należę do małej, wiejskiej przychodni, bo mam tam akurat najbliżej i w sumie na nic nie choruję (poza astmą), więc mi wsio jedno gdzie chodzę na badanie krwi, ale to już masakra. Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi Co ja bym bez wizażanek zrobiła
|
|
#3756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Matal ta karta, o której ty piszesz to chyba ta karta lojalnościowa DOZ, a my o tej dla Mamy i Maluszka - tam są rabaty na niektóre produkty, ale wydaje mi się, że też jest bezpłatna
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn według usg 03 czerwiec Oby nie w dzień dziecka hihi ewentualnie moze byc niespodzianka na dzień matki 26.05
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3759 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio w pyt. na śniad. mówili o cesarce, że przecina się kilka warstw brzucha, mięśni, że to skomplikowana operacja, rana długo się goi i takie tam. powiem szczerze, że byłam przerażona jak to usłyszałam Cytat:
cenne informacje podajesz, sobie to gdzieś zapiszę. też słyszałam, że te Dada z biedry są dobreCytat:
Cytat:
|
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzina bliżej się trzymała i sobie wzajemnie pomagała i nikt nic w zamian nie chciał, teraz każdy sobie rzepkę skrobie, ludzie patrzą tylko, żeby drugiemu było gorzej ![]() strasznie się o takich rzeczach czyta ale niestety często tak jest ... Cytat:
najdokładniejszy jest pomiar z krwi żylnej, zmierz sobie dwa razy glukometrem np z dwóch różnych palców, z różnej ręki, zależy też od temp ręki żyła to żyła
|
||
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3762 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatecek
tantum rosa jest dla mnie po porodzie. To taki proszek w saszetkach... i Andziot swietnie podpowiedziala, ze mozna rozrobic w atomizerze i pryskac po porodzie w miejscach intymnych. Sól fizjologiczna bedzie mi potrzebna do przemywania oczek Antka meridol to pasta do zebow, ktora uzywam na te krwawiace dziasla Co do kosmetykow do kapieli to bede uzywac: - Oliatum mam mega butle i wlewa sie to do wody - Nivea zel do mycia i szampon 2w1 w atomizerze - Oliatum soft krem Zamierzam dokupic jeszcze oliwke BAMBINO, bo nie mam pewnosci czy skora bedzie wystarczajaco natluszczona po Oliatum. Kupilam na razie tyle, bo dzidzius moze byc zawsze uczulony na cos. I pamietaj, ze wszystko wyjdzie ''w praniu'' co bedzie najlepsze dla Ciebie i dzidziusia ![]() Ostrzegam tylko przed Johnson&Johnson, bo te kosmetyki slyna z uczulajacych skladnikow.
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska będzie dobrze, smutno, ale nie ma się co zamartwiać. W razie czego jak wpadniemy w jakimś 10-osobowym składzie z wątku to szybko porzadeczek zrobimy. No może nie szybko... ale zrobimy
![]() ddaaiissyy i ja na ten dzień matki bardzo liczę, ale skoro miałam już wcześniaka to teraz przenoszę jak nic!
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
Och, a ja się tak zamartwiałam... i wkurzałam, że będę musiała do diabetologa dojeżdżać... mam nadzieję, że drugi wynik z glukozy będzie w porządku.
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ok kochane ja spadam najpierw do l.eclerc'a bo pieluchy premium care "1" 74 sztuki sa 42 zl i pozniej do gina na 16.15 3majcie kciukasy ![]() aha a na 17 szkola rodzenia do 20 pewnie ok bye |
|
|
|
#3767 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
noooo...przyszlam i normalnie z 40 minut was nadrabiam
![]() Troche mnie nie bylo, bo spacerek sie przedluzyl, odebralam babypakke i jestem w szoku! a jeszcze dwie przyjda! mam tam gazete dla rodzicow, ksiazke, 20 pieluch pampers- 10 jedynek i 10 dwojek, 72 chusteczki te wilgotne do przemywania pupki, plyn do kapieli, probki kremow itp, smoczek kolejny aventu, wkladki laktacyjne itp itd!! a jeszcze w drodze do domu wlazlam do drugiej apteki i kupilam dzidzi szczotke z grzebykiem, nozyczki do paznokci dla dzidzi, ta fride..chyba(?!) pokaze wam zdjecie powiecie czy to to podklady do przewijania dzidzi i uwaga....wiem, ze to bylo glupie ale nie moglam sie powstrzymac Termometr do wody i pokojowy ten philips avent w ksztalcie kwiatuszka jest tak piekny mimo ze kosztowal majatek, ale nie moglam juz mowilam TZtowi , jakos sie specjalnie nei zdziwil, zaraz wam wkleje zdjecia moich zdobyczy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Posciel juz leci na 60 stopni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do spania na brzuchu , to ja tez czesto laduje prawie na brzuchu mimo poduszki miedzy nogami nic nie poradze, ale lekarka mowila, ze poki mi tak wygodnie to moge tak spac, dzidzi nic sie nie stanie![]() Cytat:
Cytat:
ja tam twojego kotka ciagle podziwiam, cuuudny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja dzisiaj wyjatkowo nie ma z rana czkawki, jakas dziwna zmiana![]() Cytat:
A nie masz zadnych znajomych, ktorzy by ci pomogli, rodziny? kogokolwiek?oczywiscie znowu mi wszystkiego nie zacytowalo ![]() mimbi nic sie nie przejmuj, ja tez bym sie wstydzila komus dac takich rzeczy, absolutnie nie czuj sie winna i zadnego wozka od nich nie bierz. Ktoras sie pytala skad mam probki i te babyboxy w Norwegii bardzo dbaja o mamy z dziecmi i sie mozna zalogowac w necie i przysylaja takie kupony na odebranie paczek plus niektpore przychodza do domku ![]() daissyyy ty sie absolutnie nie kryguj tylko bierz to L4 szczegolnie ze naprawde kiepsko sie czujesz ![]() moniqac jak sie martwisz to jedz do spzitala niech cie podlacza do KTG, lepiej dla dzidzi zeby mama sie nie denerwowala, na pewno wszysko jest dobrze ![]() no a teraz jestem z wami na biezaco i bede sie relaksowac
|
|||||||||
|
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
serduszko w drzwiach i gotowe... A szczerze to takiego kibla nie widziałam nigdzie... Hahaha w środku obili panelami ![]() Wróciłam z galerii lece na pysk!!
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam że coś za wysoko Ci wyszło, miałaś jeszcze raz robioną ??? |
|
|
|
|
#3771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorkabl i Mimbi nie wiem ile szczoteczka kosztuje w Polsce. u mnie mozna kupic za 7 funtów no i jak bede już w Uk to popytam o te kosmetyki, bo tez jestem nimi zainteresowana, od kiedy mozna stosowac
|
#3772 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w piatek ide na morfo, w poniedzialek na ekg...Cytat:
na pewno sama nie zostaniesz, masz jeszcze synka a to ze maz wyjezdza wspolczuje, wiem jak to boli![]() Cytat:
ja zawsze spalam na brzuszku i teraz ciezko mi sie przestawic i zawsze mi smutno jak zobacze te kreski na nim od poscieli ehhh czlowiek juz o sobie tylko nie mysli.ide obiad robic bo padam z glodu
|
|
|
#3773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sania ja tak czy inaczej mam wskazania do cesarki i jeśli się mała nie pośpieszy to na pewno będę ja miała ale gdyby chciała przed 35 tyg. się wykluć, wtedy wylądowałabym w szpitalu państwowym i byłabym zdana na łaskę lub niełaskę lekarzy a tak jakby była pośladkowo ułożona to większa szansa na CC. Pozostaje mi zaciskać nogi i nie wypuszczać małej jeszcze przez przynajmniej miesiąc
|
|
#3774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i oczywiście dostałam skierowanie do diabetologa. Wizytę u niego mam w poniedziałek i on da mi pewnie skierowanie na glukozę 75 g i każe mierzyć cukier na czczo i po posiłkach. Pytałam pielęgniarki w rejestracji czy mam coś robić, to powiedziała, że mam nic nie zmieniać i czekać do wizyty... Tak więc się zobaczy... |
|
|
|
|
#3775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To tak nie do końca, bo na PIT-11 możesz mieć składniki wynagrodzenia, które nie były "ozusowane" i nie stanowią podstawy zasiłkiu. A po drugie, jak pójdziesz na L4 w marcu, to będzie pod uwagę brana średnia od marca 2010 do lutego 2011. Agnieszka.M, współczuję, że masz taką rodzinkę. U nas jest dokładnie na odwrót. Mojemu bratu urodziła się w sierpniu córka i ciągle coś od nich dostajemy ( właściwie pożyczamy, bo oni chcą mieć jeszcze drugie dziecko ), ale tak czy owak nie musimy kupić. W tym tygodniu dowiedzieliśmy się, że fotelik dla Pepe też będziemy od nich mieli. Dzisiaj rano był rzeczoznawca i za ten leciutko klepnięty zderzak ( który można punktowo zamalować ) dostanę ( do m-ca ) 480 zł Cieszę się, że wyszliśmy wtedy przed blok i udało się na "gorącym uczynku" złapać sprawcę, bo pewnie by odejchał, nie przejmując się wcale. |
|
|
|
|
#3776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale oni nam przynajmniej źle nie życzą, za to siostry męża i moje kuzynki, to tak jak pisałam, tylko czekają na jakieś nasze niepowodzenia. Ciężko teraz o jakąkolwiek życzliwość. Szkoda, że mało jest już ludzi potrafiących się cieszyć czyimś szczęściem. |
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka M.nic sie nie przejmuj, rodziny sie niestety nie wybiera. Ja mam inne problemy ze swoja, ale tez nie jest latwo, najwazniejsze, to cieszyc sie maluszkami w brzuchu i szczesciem ktore nas spotyka, nie myslec o innych
![]() wklejam wam moje nabytki ![]() pierwsze dwa zdjecia to moj BABYBOX ![]() na trzecim moj cuudny termometr do wody i nie tylko a na ostatnim nabytki dla dzidzi i moje pytanie...to ostatnie to ta frida do noska tak? bo tu sie nazywa nesesuger- czyli oczyszczacz do noska, wiec mysle, ze to to ![]() BABYBOX1.jpgBABYBOX.jpg AVENT.jpgFRIDA.jpg |
|
|
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopytałam w kadrach i własnie powiedziała mi kolezanka, ze nawet dostanę na L-4 ciut ciut więcej aniżeli jak chodze do pracy nie pamietam juz dlaczego, ale będzie wiecej No i dostałam dziś PITka a małż wczoraj. Zrobił PIT i jeszcze Skarbówka złotówke nam wisi Opłaca rozliczać sie razem Jak się czujesz? Dawno Cie nie było tzn ze 2 dni jakoś ;> ![]() Anulka, jakie fajowe zakupy !! W tym boxie masz pieluszki ?? I co to za fajowski termometr ? Do mierzenia temp w pokoju czy w wannie ?? ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
ale ceny mają dobre, moj magnez 2 zł taniej i femibion tez 2,50 mniej
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-23 o 15:52 |
||
|
|
|
#3779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nas zmartwiłaś Moria. Ale chamstwo! Czyli na jedno wychodzi czy sie ma kartę czy nie ...
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Wtajemniczenie
|
a jeszcze mialam napisac cos
Anieszko.M z taka rodzina jak Twoja to sie dobrze na zdjeciu wychodzi.Znam takie przypadki, bo u mnie jest podobnie, z tym ze nikt mi nie dogaduje, a raczej malo sie interesuje co u mnie itp. Po przeczytaniu twojego posta strasznie sie zezłościłam Wal tu smialo swoje smutki, zyj swoim zyciem, zaraz bedziesz miala dziecko w domku i tym sie ciesz....a oni niech gadaja. Jak nie bedziesz reagowac to odpuszcza, a jak beda cos chcieli olej ich, badz madrzejsza.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Każdy tylko czeka, aż mnie albo męża z pracy wyrzucą, albo żeby przynajmniej nam się coś złego przytrafiło.
Ale jak ma być miarodajnie, to będę dzielna, no ale żeby tego nie wiedziała, ja mogę być ciemna, ale ona
?
Czekamy na Ciebie fasolko

chciałam uroczyście oznajmić, że mam czkawkę w lewej pachwinie 

nie pamietam juz dlaczego, ale będzie wiecej