|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Dorko, tak, ikeowe
|
|
|
|
#3842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
|
|
|
#3843 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zamierzam mydełko kupić (chyba sebaMed) i bepanten mam w domu po tatuażu chyba jeszcze ważny Czaro kremem do buźki się chyba podzieli a balsam w razie potrzeby z Nivejki stoi na półce. Podkłady miałam takie za pierwszym razem i dały spokojnie radę bo to nie był jakiś czas rzeźnika
|
|
#3844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i być dziś bohaterką!!A tak to ani laurów, ani misiów ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to moj 31tygodniowy brzuszek a w nim stokrotka, ktora pewnie juz bedzie miala ze 2kg
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
czytam Was czytam,
ale wgłębić się nie mogę i nic nie piszę bo nic mądrego do powiedzenia nie mam |
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Mimbi, ja też jeszcze niewiele mam dla maluszka więc nie jesteś sama
Ewesko, to dobrze że wszystko u Ciebie (i bliźniaków) Kurczę, dziewczyny przerażają mnie Wasze opowieści o "życzliwych" członkach rodziny To musi być strasznie wk.... ale najważniejsze to nie przejmować się i mieć swoje zdanie a widać, że jesteście twarde babeczki i dacie radę Co do ubezpieczenia to ja jestem podpięta pod ubezp. męża w PZU i chyba wyjdzie nam 2000, więc to pewnie zależy od ubezpieczalni Andziot, a co Ty dzisiaj w takim wisielczym nastroju?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-23 o 17:34 |
|
|
|
#3848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 piękne mieszkanko
takie kształtne, wprost doskonałe
|
|
|
|
#3851 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co tam napisalas? zaraz lukneCytat:
Cytat:
![]() a widzisz jakie mam grube uda? porazka
|
|
|
#3852 |
|
Rozeznanie
|
to prawda
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
humorek mam całkiem całkiem,
ale Zocha tak dziś szaleje, że mam oczy dookoła głowy i jakoś skupić się nie mogę odebrałam wyniki: Hgb -12,0 (przy braniu żelaza jak mi się przypomni siuśki - idealne więc na wizytę mogę iść |
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki rybki
na serio dziekuje wam za cieple slowa.
|
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
To Ty chyba jeszcze grubych nie widziałaś
Mi już z nad kolan wystaje ![]() A tak po za to oglądałam dzisiaj teledysk tego no... no .... Pitbulla z takimi laseczkami Jak mi która powie, że jest gruba to nich sobie obejrzy http://www.youtube.com/watch?v=vYX7v...eature=related
|
#3856 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz uważam, żeby znowu jakiegoś dziwacznego klawisza przypadkiem nie wcisnąć ![]() Cytat:
Cytat:
Przy czym u mojego synka muszę oprócz tych płynów stosować też oliwkę. Miło że ktoś pyta ![]() Przynajmniej jedna Cytat:
![]() Kruszynka ma śliczne gniazdko Kasiu, takie majtki poporodowe możesz kupić na allegro http://allegro.pl/poporodowe-majtki-...454563880.html Ja w ogóle zamierzam kupić wyprawkę od 1-2 sprzedawców , a i pewnie jakiś gratis wpadnie - typu grzechotka - czy też przesyłka będzie gratisKtóraś z dziewczyn pytała o podkłady poporodowe i podpaski. Ja kilka dni po porodzie (no i oczywiście w szpitalu) używałam podkładów Bella, potem przeszłam na podpaski. A dzisiaj zgrzeszyłam. Kupiłam sobie w sklepie 'Pawełka tofii' i po kryjomu zjadłam .
|
|||||
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra i skuteczna terapia wątkowa ![]() też stosuję
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Czesć Kochane,
jestem. Nie uwierzycie ile wstydu się najadłam przez syna - od wczoraj go nie czułam, miałam skurcze, nie pomagała no - spa, brzuch twardy, więc dziś wsiadłam w auto i do lekarza.Mały ani drgnie - nie pwoiem Wam co jadłam i co robiłam do 12.00 żeby go poczuć. i nic. więc pojechałam, położna założyła usg i słysze ... serduszko i mówi że zrobimy 15min zapis. i wtdy się zaczęło.... nie chciał się przez pierwsze 10 minut przestać ruszać! słychać było na ktg oprócz serducha to trrzaski jak się rusza.... ja Wam mówie - cały Tatuś.... jak ma tylko jednego "widza" to siedzi cicho, ale jak już ma publike - to daje popis.... nie chciał przestać się ruszać! a jak mnie kopał, przeciągał się, napinał... no mówie Wam - gwiazdor .Położna powiedziała żebym położyła się na plecy jeśli mogę, to się troszkę uspokoi, no i tak było.... ale mi było wstyd, zapłakana wpadłam do kliniki a tu taki popis. Potem zbadał mnie lekarz dyżurny - szyjka BEZPIECZNA I ZAMKNIĘTA .DObrze że wszystko OK. eweska - dobrze że z chłopakami wszystko OK i z Twoimi wynikami... bardzo ładne.cholera... to Wam zrobili niespodziankę z tą pracą - jak będę się dobrze czuła i szyjka będzie dalej bezpieczna mogę pomóc przynajmniej mogę Cię powozić po zakupach. mówię poważnie - nie ma problemu jakbyś tylkopotrzebowała dawaj znać. ja teraz mam mnóstwo czasu na L4 .saniuś - dziękuję tak będę liczyć.mimbi - ja oprócz kilka sztuk śpiochów tez nie mam nic i czuję się wyrodną matką przy naszych koleżankach które mają już wszystko prawie do 1 roku życia dziecka .moria - dzięki Kochana, ale mój to naprawdę mi niezły dał popis jak tylko mnie pani podpięła... aż mi było wstyd. Aga.M - masakra jak czytam o podejściu ... najważniejsze że jesteś mimo wszystko niezależna i dasz sobie świetnie radę bez niczyjej pomocy, choć wiem, że na pewno by się przydali POWINNY czuć obowiązek... masakra.nie będę się wypowiadała na temat siostry mojego Tzta.... bo to szkoda moich palców na pisanie o niej czegokolwiek, więc rozumiem co to znaczy. u nas w klinice dostałaś taką "wypasioną" paczkę . niźle .co do ktg to zadzwoniłam juz z drogi, że nie czuję ruchów, jestem pacjentką dr Ś i czy mogę przyjechać, kazały przyjechać, na miejscu mnie położna podpięła (nota bene super babka) a po ktg zawołała lekarza dyżurnego - 0 kasy. nic a nic mnie nie skasowali. to już drugi raz jak tam pojechałam między wizytami - też nic nie kasowali. a nawet jak dzwoniłam kiedyś do pana dr Ś, że coś się dzieje, kazął mi przyjechać - bo akurat przyjmował pacjentki, sprawdził mnie i ponieważ było jeszcze daleko do wyznaczonej wizyty - tez nic nie skasował za usg. dasiy - ja ciągle podtrzymuję chęć spotkania! nie mamy tak daleko do siebie (80km) a zawsze mamy jeszcze telefony niz na forum, a jak pryjdzie maleństwo, to fakt... będziemy miały dla siebie mniej czasu - dlatego ja jestem za opcją telefonów i spotkań .Lolka - komplet za 40zł: pajac + czapeczka, rampers krótki + półśpiochy .mary .kasiu - brzusio miodzio Kochanaaaa .Siasiek i jeszcze wieści dla Ciebie: byłam dzisiaj na tym ktg na łubinowej, zapytałam ogólnie o poród jak ktoś nie chodzi tam do lekarza - oto co mi opoiwedziano: przeczytaj i daj znac czy w piątek mam o więcej szczegółów dopytać .Aby móc rodzić na łubinowej, trzeba odbyć 2 lub 3 wizyty, ale niekoniecznie na łubinowej, może być u jakiegoś lekarza współpracującego z placówka (nie dopytałam skąd wziąć taką listę Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-23 o 17:54 |
|
|
|
#3859 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę od 5 dni tak dziwnie małą czuję...wiem, że głowę ma na dole, bo tam czuję czkawkę, a mimo to głównie wieczorami czuję jakby mi ktoś w "bronchildzie" grzebał
. Dosłownie mam wrażenie, że paluszki zobaczę...i do tego coraz częściej taki przeszywajace kłucie od dołu brzucha do pochwy albo do cewki moczowej . Byle do poniedziałku, niech tam ginek pozagląda
|
|
#3860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo ładne mieszkanko ma ta Twoja córeczka ![]() Cytat:
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie te podkłady tanie i skuteczne ![]() Lolko, kochana! Zero stresu, mogę Ci bić pokłony tak bezinteresownie ![]() Kasieniu, śliczny, zadbany brzuszek ![]() Ewesko, szczęściaro
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, ty chyba grubych ud nie widziałaś
![]() Mnie to ostatnio noszą serdelki ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- |
|
|
|
#3863 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
noooooooooooo w końcu ktoś ma podobnie jak ja - ja też tak czuję dziwacznie nie wiem co to jest, ale dzisiaj jak gin badał powiedział, że wszystko ok, więc nie będę się dodatkowo stresowała .---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Cytat:
nooooooooo .aż mi lepiej .
|
|||
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
A mój Edzik nic a nic się dziś nie rusza. Może dwa kopniaki dostałam...
Może mu się wózek nie podoba
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Moniquac, super wieści! Niunio uparciuch i indywidualista, widzę
![]() Ty o wyprawkę, to się nie martw! W KOŃCU MASZ JUZ PAJACYK Z MISIAMI I STARCZY
|
|
|
|
#3866 |
|
Zadomowienie
|
mary
nic więcej nie potrzebuję .a indywidualista - to już wiem na pewno .idę robić sałatkę z tuńczyka... jestem na "podglądzie" .
|
|
|
|
#3867 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie lubie jego teledyskow bo popadam w kompleksy, a Tz jak oglada to sie do ekranu slini fakt ze te kobiety nie grzesza cialem, ale celulitu, rozstepow tam nie widze![]() Cytat:
takze dzieki za info slonko ![]() no dokladnie, uwazam ze to dobry sposob cud rewelacja na moj celulitCytat:
roześmiałam sie po twoim poscie oczywiscie ciesze sie wszystko dobrze!!! dla synkaahhhh dzieki
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek nie moge ogaladac takich rzeczy, bo popadam w depresje...wlosy mam okropne, pryszcz pryszcza pogania, nie mam w co sie ubrac
juz wiecej nie pokazuj takich video![]()
|
#3869 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
czy zadbany to nie wiem bo ja go smaruje dwa razy w tygodniu oliwka z rossmana. Tylko czekac na rozstepy![]() Cytat:
|
|
|
#3870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak tylko ktoś przyjdzie to Ty będziesz miała spokój ![]() Żartuje ![]() No w nawet pół tabliczki czekolady by nie pomogło? Rozumiem, że się martwiłaś ale może faktycznie to taki mały leń ![]() Co do porodu. Hmm czyli nie powiedzieli Ci ile trzeba jakbym tak z ulicy weszła i powiedziała "chce rodzić i płacić" To mnie trochę tym zmartwiłaś, że nie można dzidzika tak pult do wody a ja tak strasznie chce...No nic muszę to teraz przemyśleć, ale dziękuję Ci, że zapytałaś Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

Czekamy na Ciebie fasolko
Aha, no i na spacery krem do buźki z filtrem [Chicco/Nivea].
i być dziś bohaterką!!

zaraz lukne

i po kryjomu zjadłam
.
.
. niźle
. Byle do poniedziałku, niech tam ginek pozagląda

juz wiecej nie pokazuj takich video