|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Witam
![]() Andziot ty to masz wenę twórczą , no i ten ostatni boskimi tez narobiłyście ochoty na cos słodkiego, pączki zostawiam na za tydzień ale drożdżówkę z serem musiałam sobie kupić ![]() strasznie śpiąca dzisiaj jestem, w końcu wyszłam z domu pierwszy raz od trzech dni (po tą bułkę specjalnie) i albo mnie tak to świeże powietrze usypia albo mnie coś pobiera ![]() siasiek jakiego ty masz przystojniaka w domu, oj laski będą sikały ![]() lolka zakupy extra, no a te butki z reniferem
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Mimbi, tak Cię wzięło? Kuruj się ładnie
Ja na początek nie będę kupowała żadnych Oilatum
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi nowy avatar
szpieg z krainy deszczowców ? Catia - dobry był na pewno ? ![]() andziot, Twoj talent sie marnuje !
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
OESU! Zdrowiejcie, Mamuśki!
To jakaś bakteria/wirus, który rozprzestrzenia się po wątku ![]() Lece już, wielkie buzi |
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi Ja planuję tylko oliwkę j&j z aloesem. Sama jej używam zawsze po kąpieli i uważam, że jest super
![]() No, chyba, że będzie uczulać, to wtedy zmienię. ddaaiissyy To ja może siostrę tż podpytam, gdzie takie cudo kupić, bo ona jest przedstawicielem handlowym Krafta Ale jak już będę wiedzieć, to pewnie strasznie przytyję Już naprawdę zabieram się do pracy, a potem do sklepu... Wcale nie jest tak, że nie mogę się od wizażu oderwać... Prawda?
|
|
#4087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad a) niby nie jedyny, ale jak dla mnie jest różnica w działaniu, dlaczego ? nie wiem, co prawda wszystkich nie wypróbowałam, ale np Emolium dla mnie działa duuużo gorzej od Oilatum ad b) używanie emolientów razem z mydłem czy innym płynem mija się z celem, bo zmywa tą warstwę która zostać powinna, czy nie domywa ???? w sumie nie zauważyłam, ale my nie stosowaliśmy tego codziennie, jedynie jak była potrzeba .... ad c) oliwa też natłuszcza, ale jeśli już skóra jest podrażniona to nie wystarczy ja nie jestem za używaniem emolientów bez powodu, w ogóle nie jestem za mnóstwem kosmetyków dla dzieci .... Zosi nie smarowałam oliwką na co dzień, jedynie jak widziałam że coś się dzieje kremowałam (nie lubię naoliwionego dziecka, zapachu, tłustości) Cytat:
będę musiała kupić !!!!!!!!!!! ![]() a czy taki serek jest normlanie w Niemczech w sklepach ???? bo meżu wyjeżdża lada dzień to może mi kupi
|
||
|
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rewelacyjny ![]() Cytat:
Ja nawet nie wiedziałam, że na allegro żywność sprzedają!Idę pod prysznic, bo aż wstyd. Ta godzina a ja jeszcze w piżamce ![]() andziot tak, serek jest dostępny w sklepach. Coś ponad 1 euro kosztował. Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-02-24 o 12:16 |
||
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie nie moge oderwac, wlasnie nie zachcialo mi sie uzyc maszynki pod prysznicem na siedzaco i oczywiscie sie pozacinalam
![]() teraz pedicure tez bedzie zabawnie
|
|
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot wszystkie tytuły zapisałam
No już mamy 7 propozycji tak jak poprzednio więc można otworzyć sondę ddaaiissyy moja pięknisia ma już swój album więc chyba jej wystarczy jak na początkującą „modelkę” ![]() A jeśli chodzi o sztukę zaciągania kredytówką – to jestem w tym mistrzynią! Wstyd się przyznać ale były i takie miesiące gdzie całą pensję musiałam na kredytówkę przelewać anula za wizytkęMatall – no ale za to, zobaczysz jak my później razem będziemy pięknie chudły
|
#4091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, miałam pracować, ale jeszcze na jedno się muszę poskarżyć.
A mianowicie któregoś dnia zabiję moją sąsiadkę. U nas w bloku bardzo dobrze niesie się dźwięk, zwłaszcza przez komin. Więc z okapu czasem słyszę, co się dzieje u sąsiadów. I ta durna baba doprowadza mnie do szału. Albo ma małe dziecko i wydaje takie odgłosy, bo jej się wydaje, że do dziecka nie można normalnie (jakieś łiiii, łaaaaa, łoooo, trochę czasem jak SIMSy mówią, innym razem śpiewa po francusku - a zapewniam, że nie umie, innym razem jakieś dźwięki, których nie potrafię przełożyć na klawiaturę) albo jest nienormalna i trzeba zadzwonić po psychiatrę. I ona tak może CAŁY DZIEŃ. A ja nawet nie wiem, w którym mieszkaniu ona mieszka, bo bym poszła i jej zwróciła uwagę, że takie dźwięki są bardzo irytujące... ![]() No, wyżaliłam się. Nie jestem za tym, żeby do rocznego dziecka mówić np. "Edwardzie, świat jest okrutny, a Ty musisz dorosnąć", ale to, co ona robi przechodzi wszelkie pojęcie...
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeby mnie tu tylko nikt nie oskarzyl o jakas antyoilatumowa krucjate ![]() Odnosnie mycia to ja mialam na mysli nie to, zeby umyc dziecko w trakcie kapieli w Olilatum, bo to faktycznie bez sensu, tylko zeby na zmiane np. jeden dzien Oilatum, drugi dzien mydelko itp. No ja przynajmniej mialam takie odczucie, ze czulam sie nie domyta, wiec musialam co jakis czas umyc sie normalnym mydlem. A jak sobie pomysle, ze dziecko ma te swoje waleczki i tam moze cos zalegac, to az mnie wzdryga. Tez jestem zwolenniczka jak najmniejszej ilosci kosmetykow. Tym bardziej, ze sama mam AZS i duzo kasy wydaje na swoje cuda, do ktorych tez doszlam metoda prob i bledow i wolalabym nie testowac niczego na dziecku. Wychodze tez z zalozenia, ze im bardziej sie chucha i dmucha dookola dziecka, tym wieksze sa szanse, ze bedzie alergikiem na przyszlosc, wiec mysle, ze w kosmetykach tez trzeba po prostu znac umiar, jak ze wszystkim. |
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
wow ! Mimbi, chylę czoła przed Twoimi "zdolnościami" No muszę Ci przyznac... niezła jesteś w te klocki
Andziot, philadelphia w kazdym spozywczym w De jest, nie wiem tylko jak z tą milkową bo z tego co pisze gusiagatka to jakiś news anula, to pamietaj ze sie pozacinałas ! Bo jak zapomnisz i nie daj Bog zobaczysz na papierze po sisiu krewkę to znów sie najesz strachu Kochana ![]() Listopadowa, na allegro są delikatesy i można to cudo tam nabyc gusiagatko, ja też w piżamie hihi jestem juz do domku spakowana, małżowi pomidorowa ugotowałam i mysle ze gdzies za godzinke wyjade - zal m isie z Wami nawet na chwilke rozstawac.. to sie juz leczy ;>
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam, witam...
Dla naszych "smarkaczy" wyczaiłam, ze Acatar Fast ma adnotację, ze niby można używac w ciąży i podczas karmienia piersią. Chyba ze coś pomyliłam... Za siebie nie ręczę ostatnio
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje wszystkim za cieple slowa
wy tez jestescie wyjatkowe!!!anula_81 za wizyte kciuki trzymam!!! tytul swietny!! my z mezem wspolnie zyjemy jesli chodzi o kase, ale rozumiem co masz na mysli. Moj tez jakby mial mozliwosc zmienil by samochod pewnie bez konsultacji ze mna ![]() Renessme1985 najwazniejsze ze synus zdrowy a ten tydzien jakos wytrzymasz, tym czasem odpoczywaj mary poziomkowa ja swoje wlosy sprzedalam za 200zl pare lat temu teraz mam znowu prawie do pasa, ale niestety zniszczone przez farbowanie. A myje je dwa razy w tygodniu bo malo mi sie przetluszczaja, no i strasznie wypadaja przy myciu. Dlatego uwazam by ich pod prysznicem nie zamoczyc![]() Zytus addidaski pierwsza klasa!moj Tż chcialby takie synkowi kupic, ale bedzie mial coreczke "leginsy, leginsy" ![]() Aliczka88 twoj tytul tez mi sie podoba, bedzie ciezki wybor oj tak andziot ale tytułów zapodalas i juz sie pogubilam bo wszystkie sa swietne![]() ja tez bede narzekac dzisiaj na biodra, do tego boli mnie pod prawym cyckiem, nie wiem co to ddaaiissyy taaaa moj uwielbia grac na kompie i konsoli, na to zawsze znajdzie czas kochana a ta twoja dyr to jakas porabana baba ciesz sie chwila i korzystaj z wolnego czasu ile sie da!! czekam na fotki z zakupow dzieciowych jak bedzie wyplatkamoniqac fajnie ze tak o mnie myslisz Lolka zakupy rewelacja!!! a jednak dla syneczka tez mozna cos fajnego znalezc zrobilas nam tu smakaMatallewar sliczne macie to lozeczko, wlasnie takie mi sie marzy dziekuje za wszystkie komplementy brzuszkowe dzisiaj Tż konczy o 14, nie dziwie mu sie, wczoraj wrocil o 22.30 padniety na maxa...zamienilismy kilka slow...a mianowicie "fajnie tak wrocic po takim ciezkim dniu do domku, moc sie przytulic do swojej zony i zjesc cieply dobry obiadek"...czasem mnie zaskakuje, a wtedy to rycze jak bobr ide kopytka robic ![]() ![]() milego dnia ![]()
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga.
Teraz sąsiadka szczeka jak pies ![]() Nienawidzę mojego okapu...
|
|
#4099 |
|
Rozeznanie
|
24kasia86 te pierwsze nadaja i dla dziewczynki, bo z tego co napisane to dziewczynka je nosila, ale mysle ze Igorowi nie bedzie to przszkadzalo
![]() moria44 jesli chodzi o buciki do chodzenia to chyba na poczatek wazne jest zeby to byly jakies wyprofilowane,ale nad tym pewnie bedziemy główkowac tu na forum za troszke ponad rok ![]() Kurcze a teraz biore sie za sprzatanie,bo ma mnie siostra z mama nawiedzic a w domu syf
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kraft-philadelphia...460629876.html Mówisz i masz milkową philadelphie W PL zwykła biała albo z ziołami kosztuje ok 4 zeta (milkowej nie widziałam nigdy) Matellewar ? Ale jak to szczeka sąsiadka ? W sensie kaszle czy krzyczy ? Przez okap tak niesie ?? Dopytaj siostrzyczki, czy przewiduja na polski rynek ta philadelphie prosem Kasiu, no najpierw to w ogóle musze jakiejkolwiek zdjęcie zrobić A dostałam awizo, wiec albo ciuszki przyszły albo flaszki dla małej Odbiore w drodze do domku. Nasze małze majaaaaaaaaa duuuuuuuuzo wspolnego ! Nawet to, że sami są wysocy a żonki w rozmiarze krasnalka ![]() Ale Ci pieeeeknie powiedział wczoraj meżus !!
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, zrobiłam minimum do pracy, więc lecę pod prysznic i po zakupy małe na obiad. Dziś pomidorowa
![]() Może kupię sobie pączka... Jednego, małego, obiecuję Edzik się zaktywizował dziś, wierci się, rusza, kopie i ma czkawkę Czyli dziś dzień bez zmartwień, czemu się nie rusza ddaaiissyy No normalnie szczeka mi do okapu... Jak pies, w sensie "hau, hau, wof, wof" Jak jest w kuchni, to u mnie ją tak słychać Masakra, mówię Wam.Kiedyś w łazience było zawsze słychać jedną parę, bo zachowywali się dosyć... głośno A musieli uprawiać seks w łazience codziennie po kilka razy, bo co się nie szło do łazienki, to było słychać ich jęki rozkoszy Spytam, spytam... Może nawet załatwi mi trochę za darmo, jeśli sprzedaje
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-24 o 12:52 |
|
|
|
#4102 |
|
Rozeznanie
|
strasznie Ci współczuję
u mnie tylko bieganie po domu dziecka słychać calusieńki dzień, wystukiwanie melodyjek w kaloryfer i podłogę oraz rzucanie chyba metalowych piłeczek o podłogę plus trzaskanie drzwiami a ja kocham spokój
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Resztę da się przeżyć. Idę do tego sklepu, żeby z nią nie oszaleć...
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
też czasem szczekam jak pies ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
haha matallewar, ale ta sasiadka to homo sapiens czy pies ????????
ona jest normalna ? czy ma rozdowojenie jaźni ?? Raz gada po ludzkuraz mysli ze jest psem i szczeka
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
ja już po glukozie ![]() nie było tak strasznie aczkolwiek myślałam, że pawia puszcze po 20min. potem poszło już z górki ![]() zapłaciłam 15 zł, więc tak jak pisałyście i tak sie podjarałam ta glukozą, że zapomniałam siuski do badania zanieść i musze jeszcze raz lecieć ![]() Jeszcze jedna dobra wiadomość ,mojej teściowej w końcu zrobili ten zabieg ![]() na dniach wyjdzie ze szpitala i będzie spokój!! ![]() Mój tż jak szedł do pracy to dzwonił do niej spytać się jak się czuje i podobno rozpłakała się jak dziecko, że ją tak boli ![]() a to tak o, co mi do głowy wpadło Andziot Twoje propozycje i tak wymiatają![]() Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka-mamusie maj-czerwiec 2011 matallewar o matko co za kobieta ![]() powiem ci, że ja mam chyba gorzej, bo dziele ścianę w sypialni z nowymi lokatorami, prawie dwa tyg. dopiero miszkają... i powiemci, że juz zdążyłam być "świadkiem" ich nie małych awantur ![]() mieszka tam jedna kobieta i dwóch facetów, a raczej chłopaków bo to jakies szczyle są ale awantury były z rękoczynami, wrzaskami i z rzucaniem róznymi rzeczami o nasza ścianę ![]() dodam, że słyszeliśmy praktycznie każde ich słowo podczas kłotni i to już nie jest zbyt smaczne ![]() póki co przemilczeliśmy sprawę, bo nie wiadomo czy tam długo pomieszkamy, ale jak tak będzie na dłuższą metę to trzeba będzie coś z tym zrobić... no ale sąsiadów się nie wybiera Zytus słodkie buciki Aliczka88 ciężko będzie wybrać coś z tych waszych tytułów będzie BITWA o głosyddaaiissyy jak można być takim imbecylem???? chodzi mi oczywiście o Twoje szefostwo
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Moria wiesz jak głośno krzyk podniosłam rano przeczytawszy Twoje pytanie?! *****GDZIE MOJE PĄCZKI????!!!!***** Tż się ubrał i grzecznie ruszył do sklepu, podobno pani się z niego śmiała, że zamówiła na przyszły tydzień 800 szt i na pewno mu wystarczy. Hehe kobieta nie wie, że ja w ciąży ![]() Dzisiaj jadę z mamą na kontrole po operacji, będą jej szwy ściągać brryy... Znacie jakąś dobrą maść na blizny??
|
#4108 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() taaaak wizaż to z pewnością nałóg ale kiedy tu z Wami jest tak fajnie! Aż żałuję, że nie mieszkam gdzieś bliżej Was, bo z chęcią poszłabym na takie spotkanko.Zaraz zabieram się za naleśniki i uwaga! dziś pierwszy raz od soboty albo od piątku (nawet już nie pamiętam:P) wyjdę na dwór Jedziemy do moich rodziców, bo sąsiadka obok ma wózek na sprzedanie i mama moja mówiła "z tych co ci się podobają czarno-szary". Pytam jakie ma kółka "no mówiła, że takie oponki" zwłaszcza, że rodzice kupują, a babka chce za niego 500zł.Powiem Wam, że mam ochotę zrobić coś z włosami. Zetnę je chyba jakoś tak no krócej o wiele, jak teraz dużo kobiet się obcina. Nudzą mnie już te moje prawie do ramion, grzywka na bok- nuda. a w ogóle to wy też macie takie spuchnięte łydy i kostki? ![]() Daisy kochana Ty moja siedź już na zwolnieniu i nie wracaj do tej głupiej baby ps. od 3dni jem teraz mleczny start waniliowy z biedry ![]() Moniqac synuś mnie rozbawił do łez cwaniaczek mały! hihi. No, ale najważniejsze oczywiście, że wszystko dobrze ... i ta szyjka ![]() ![]() Lolka mój Synuś z zazdrości na widok tych ubranek zaczął kopać, więc rozumiem to jako "mama ja też chcę takie ładne ubranka kop kop" ![]() Kasiu aż mi się lepiej zrobiło po tym, co napisałaś. Tak, taki cel na pewno nam pomoże btw. też uwielbiam tak słyszeć od męża po pracy. Wiem, że chociaż na coś się przydaję siedząc cały dzień w chałupie...Matall no to chyba okap musisz zdjąc btw. jak ciągle piszesz "a Edzik coś tam.." to sobie jakoś ubzdurałam i w pierwszym momencie zawsze myślę o kocie, że Edzik to kot. Dopiero za chwilę sobie przypominam, że przecież Edzik to Twój syn
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-24 o 13:08 |
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cepam - cebulowa śmierdzi
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Ile tytułów
Każdy ładny i co by nie było to bedzie pasować Ja obiad szykuje, ogórkową ugotowałam a na drugie zrobiłam kluseczki i będą z serem i masełkiem ze smietaną
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

, no i ten ostatni boski

Ona w ogole do nas doszła z kilkuletnim opoznieniem. W DE jadałam ją juz chyba nie przesadze, jak powiem z kilkanascie lat temu a w PL hmm moze od 4 góra 5 lat mozna ją dostac
za wizytkę

i juz sie pogubilam bo wszystkie sa swietne