|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
witam kobietki
dzis pozbyła sie małego potwora ,mama po niaprzyjechała, tzn nie była niegrzeczna ale cały czas chciała byc w centrum uwagi jak to 7 latka,a dla mnie to okrutnie meczace wczoraj kilka razy wymiotowała w nocy popusciła kupe w pizame i dzis w dzien miała rozwolnienie chyba z 10 razy i nie chciała jesc zadzwoniłam po mamae i przyjechała po nia ALe nie wiem czy to nie jakis wirus, jak tak to pewnie zalapie swiństwo a na obiad robiłam rzeberka i sałatke z ogorkow kiszonych (uwielbiam ja) najadłam sie jak prosiak i mam mega zgage od kilku dni wogole robie takie mixy jedzeniowe ze maskara
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Hej kochane!
jestem, jestem jeszcze wstapilam po drodze do sklepu, mama mnie zlapala na skypie, TZ dzwonil i wstawilam udka z kurczaka na obiadek do peikarnika, i zeszlo, ale juz jestem i pisze![]() Pan doktor mily, choc bardzo powazny i bardzo duzo i wolno mowil, o wszystko wypytal, zbadal mnie na samolocie baaardzo delikatnie i przez dopochwowe USG szyjke , zamknieta, wody wygladaja dobrze, szyjka ma 3,6 mm nie robil mi USG przez brzuszek bo powiedzial ze po co skoro mialam 3D poltora tygodnoa temu, zreszta sie z nim zgodzilam ![]() Powiedzial, ze uplawy widzi, ale to normalny sluz i bynajmniej nei wody, bo nei maja jak uciekac bo szyjka szczelnie zamknieta. Powiedzial, ze jemu to wyglada na to ze mam wrazliwa macice i szyjke macicy, prawdopodobnie podrazniona bo tamtym poronieniu a dzidiza naciska dokladnie na szyjke i pecherz moczowy wiec stad moze uplawy z krwia i powiedzial, zeby sie oszczedzac, ale nie lezec caly czas nie musze, ale zeby nie pzresadzac z praca bo wygladam na pracoholiczke(to az tak widac?!?!?!) i odpoczywac odpoczywac i odpoczywac ![]() i jakby co to jechac do szpitala i sie nic nie martwic bo w Norwegii od 33 tygodnia juz sie porodu nei zatrzymuje jakby co i rodza sie zdrowe dzieci, wiec nie mam sie naprawde czym przejmowac ![]() wiec jestem troche uspokojona.aaa i wypisal mi masc na moja sucha skor ei pokrzywke bo zobaczyl i sie zainteresowal i powiedzial, z eto czeste od hormonow ![]() DZIEKUJE ZA KCIUKi!!! * i za glosy na moj tytul tez *kochane jestescie ![]() I zaplacilam pol ceny, bo policzyl jako konsultacje ![]() zaraz was doczytam tylko sie jeszcze ogarne troche i ten obiadek skoncze, bo TZ dzwonil ze juz powoli jedzie
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4205 |
|
Rozeznanie
|
Zauważyłam że od paru dni w ogóle nie siedzę w domu, nie mam czasu Was czytać
![]() Teraz tez tylko na chwilkę wpadłam. Tytuły super ![]() Pozdrawiam wszystkie mocno i znikam, paaaa
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, to świetnie że wszystko z maluszkiem w porządku. Trochę się uspokoiłaś co?
![]() Monika, obyś się tylko nie zaraziła od tej małej Ta matka dziecka jakaś niepoważna, że ciężarną obarcza opieką nad swoim dzieckiem.
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
***Uspokoilam sie rzeczywiscie, mysle ze do konca ciazy jesli nic sie nie bedzie dzialo nie bede biegac na USG, bo panstwowo zadne mi nie przyslyguje wiec chyba juz odpuszcze. Ale ciesze sie ze mam zwolnienie, bo jeszcze sobei odpoczne, a ze nie musze lezec, to cos tam sobei porobie, choc wiem, ze TZ nie pozwoli mi sprzatac bynajmniej ![]() Oo juz mi kurczak pika ! gdzie ten moj TZ!
|
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
anula ciesze sie ze wizytak ok
lekarz z tego co mowisz bardzo w orzadku lubie takich co duzo mówią![]() i ciesze sie ze sie uspokoiłaś ze to nie wody Ci wyciekaja mozesz spokojnie cieszy sie ciąża![]() Cytat:
jak mozna chore dziecko dac pod opiekę ciężarnej! no masakra. tymk bardziej ze nie była to pilna sprAWA jakas ze nie mial kto z nia zostac tylko ona chciała no nie??tym bardziej z biegunką i wymiotami jak to jakis wirus... masakra. matka dziewczynki chyba troche nieowazna. wybacz ze tak pisze ale zbulwersowałam sie oby Cie nic nie złapało
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
Anulka uff... jak dobrze, że u gina same dobre wieści! Najważniejsze, że teraz będziesz spokojna o siebie i Zosieńkę!!
Smacznego |
|
|
|
#4210 |
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() a ja juz po obiadku- ogórkowa, ![]() słuchajcie dostałam dzis rozliczenie pita11, jedyny jaki mnie obowiązuje w tym roku, tylko cos mi namieszali i nie mogę się ogarnąć. może któraś z Was będzie potrafiła mi z tym pomóc, bo na księgową nie stać a sama nie ogarniam ![]() wygląda to tak : jako dochody podatnika mam wypełnioną rubrykę : "6" Działalność wykonywana osobiście, o której mowa w art.13 pkt 2,4,6, (z wyjątkiem czynności wymienionych w wierszu7) i 7-9 ustawy, w tym umowy zlecenia i o dzieło. i odpowiednio tak: przychód: 3010.29 koszty uzyskania przychodów: 534.26 dochód 2476,03 zaliczka pobrana przez płatnika: 178 składki na ubezpieczenie społeczne : 338.97 składki na ubezpieczenie zdrowotne: 207.02 i to wszystko co jest powypełniane. i teraz tak, w żadnym z tych cudownych programów do PITów ani na e-deklaracjach nie mogę uzupełnić tego do końca bo wychodzi jakiś błąd i informacja, że mam posprawdzać kwoty. będę miała jakiś zwrot czy mam dopłacać ? nic z tego pitu nie rozumiem, zlitujecie się ??? plisss |
|
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Monika21... ale sie porobiło z tą małą! To chorą dziewczynkę dostałaś?? no.., ale teraz odpoczniesz i docenisz spokój przynajmniej
|
|
|
|
#4212 |
|
Wtajemniczenie
|
anula_81 wiatj kochana
![]() to teraz się zrelaksuj i odpoczywa j cieszę się, że wszystko ok zlosnica22m nie pomogę ci niestety z PIT-em bo ja też zawsze w programie sobie robie, a najczęsciej wykorzystuje do tego mojego tż
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
antropia dzięki, heh mój tż nawet sam sie zarejestrować do lekarza nie umie a co dopiero pity wypełniać :P
takie najzwyklejsze pity ze zwykłej umowy o prace to bez problemu robię sama a tu jakiś psikus mi wyszedł... ehh, może ktoś inny na forum coś będzie umiał pomóc ![]() a ja dziś byłam na usg, żeby się nie denerwować i na szczęście wszystko jest ok malutka nam ładnie rośnie- no i nadal jest malutka a nie malutki tż się cieszy, będzie miał swoją małą Juliannę upragnioną. Tylko dalej mam anemie, czyli żelaza i dietki ciąg dalszy,a le przynajmniej juz nie muszę w szpitalu leżeć I zrobiłam dziś zakupy wózeczek juz stoi w pokoju i parę ślicznych śpioszków= wyprzedaż w Tesco była 3,99 za sztukę . To kupiłam- a co ![]() Potem powklejam zdjęcia- pochwalę się
|
|
|
|
#4214 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Zytus
tez mi sie wydaje,ze nie bedzie mu to przeszkadzalo ja juz mam sliczne buciki dla malej![]() Cytat:
a maz jak chce to potrafi ![]() Cytat:
ja tez mialam za darmo bo do gina chodze na nfz i zawsze daje mi skierowanie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
anula_81 super ze wizyta udana!!! milego wieczoru dziewczynki
|
|
|
#4215 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, bo Wy wszystko wiecie, powiedzcie mi proszę, czy macierzyński nalicza się tak samo jak chorobowe, czyli średnia z ostatnich 12 miesięcy? I po macierzyńskim wynagrodzenie podczas gdy będę na zaległym i bieżącym urlopie też? Bo ja na chwilę przed zajściem w ciąży dostałam podwyżkę a że musiałam iść na l4 to średnia z ostatnich 12 miesięcy jest niższa niż moja pensja, gdybym teraz mogła pracować i tak się zastanawiam, czy na macierzyńskim a potem na urlopie wypoczynkowym mam szansę dostać coś więcej niż teraz na l4?
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Ciebie ![]() monika21121984 nooo odpoczniesz sobie ! Taka dziewczynka jest absorbująca.. jeszcze w Twoim stanie... Na szczescie jestes tylko Ty i Twoj brzus anula ale fajne wiadomosci !!!!!!! Super ze jest w porzo A ten pracoholizm, masz na czole widać wypisany Nie wracasz do pracki ;>i tak czułam, ze zapłacisz mniej Rozmawialiscie po polsku ??
|
|
#4217 |
|
Raczkowanie
|
caffelate05 tak, średnia jest naliczana z ostatnich 12 miesięcy, ale to też zależy czy idziesz na L4 i czy miałaś podwyżki jakieś
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki, juz Was nadrabiam
Ja wczoraj z tego wszystkiego usnelam z ta maska na wlosach, bo maz wrocil pozno z pracy, a dzis rano mialam na lbie kolpak![]() anula_81 ciesze sie, ze wizyta u doktora sie udala, napewno jestes spokojniesza ![]() ![]() u mnie takie zimno i wichura, ze lepiej nie mowic, az sie skusilam na goraca czekolade, a teraz mam wyrzuty sumienia, tyle kalorii.... Kwietecek kuruj sie, widze ze tej zimy sporo dziewczyn sie pochorowalo, moj maz juz 3ci raz jest chory, a ostatnio to chorowal 10 lat temu, chyba jakis wirus w powietrzu wisi, mam nadzieje ze mnie nie zarazi ![]() rano zlapal mnie taki skurcz w lydce, ze do tej pory bol trzyma
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
Kasia86 dbaj o siebie i nie daj się choróbsku!!
Dziewczyny, a wiedziałyście o tym: "Innym poważnym wyczynem malucha jest otwarcie oczu ! Wcześniej powieki dziecka były zaciśnięte. Teraz maluszek może zobaczyć pomarańczowo - brązowy półmrok, jaki panuje wewnątrz macicy. Są jednak momenty, gdy w "mieszkanku" dziecka jest jaśniej - zależy to od grubości Twojego ubrania i oświetlenia pomieszczenia. Dziecko nie lubi jasnego światła, potrafi zakryć oczy rękami lub odwrócić głowę od źródła światła." Ja już sobie wyobrażam jak to słodko musi wyglądać, jak maluszek złości się na światło, robi focha i odraca się na drugi bok ![]() ![]()
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W niektórych krajach mamy na salach po porodzie maja zasłonięte okna, żeby światło nie raziło malca
|
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak rozumiecie zawartosc tych witaminek z dha Femibion, w sensie czy jest tam 30 kapsulek metafolinu i 30 dha i kazda zazywa sie raz dziennie czyli opakowanie starcza na miesiac czy w sumie jest 60 jednakowych kapsulek i starcza na 2 miesiace? wiem glupie pytanie
![]() http://allegro.pl/feminatal-metafoli...478542876.html
|
#4222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedactwo sie nie doczekało na meza A ciezko rano było zmyc? Tylko pomysl , jak sie włoski odzywiły ![]() Ja tez wczoraj usnełam z lapikiem na kolanach I nie pozegnałam sie z Wami na dobranoc
|
|
#4224 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
No zjedlismy i was nadrabiam
![]() Padam troche z tych emocji chyba, bo sen mnie zmorzyl. Chyba jakis filmik peknie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuje za mile slowa, kochana jestes ![]() Cytat:
kochana z ciebie osobka No moj TZ tez powiedzial, ze jestem mega energiczna i na pierwszy rzut oka widac ze na tylku nie moge usiedziec na razie do 7 marca nie wracam a co bedzie potem to sie okaze u pani doktor No po polsku_) smiesznie tak, bo duzo slownictwa znam wlasciwie tylko po norwesku ze szpitala itp, powiem wam ze tak mi sie miesza, bo nauczona jestem u ginekologow po norwesku gadac, wiec czasme wychodzi taki norpolski z tego az wstyd![]() a ty w czestochowie siedzisz? Cytat:
co do sluzu to lekarz powiedzial, ze sluz mzoe byc bardzo wodnisty i bardzo go moze byc duzo, ale wody plodowe na pewno bysmy rozpoznaly bo nawet jak sie sacza, to wlasciwie non stop plus to jest woda doslownie i nie da sie tego z niczym pomylic, poza tym jak jest szyjka zamknieta to nie maja jak uciekac te wody.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a smaruje toooonami balsamow codziennie, nie wychodzi to ekonomicznie bynajmniej ![]() na szczescie na brzuchu jest mieciutka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ide polegiwac, ale mam na was oko, bo jak pisalam, moj magiczny stolik z Ikei pozwala na polaczenie tych dwoch czynnosci doskonale
|
||||||||||
|
|
|
#4225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak na serio to samo mnie wczoraj spotkało Zresztą nie raz tak się zdarza, ale mnie mąż budzi i odkładam lapka i idę się kąpać! A teraz sama u rodziców jestem i nie ma mnie kto pilnować heh
|
|
|
|
|
#4226 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A nawiasem mówiąc, mój Synuś dziś rozrabiał chyba przez 20min bez przerwy! normalnie czułam jego głowę i nóżki bo ruszało się pod żebrami i nad bronchildą razem się ładnie bawiliśmy, on kopał,ja pukałam do niego i tak cały czas ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
caffelate05, Catia dziekowac, bo ja niezbyt myslaca
![]() ddaaiissyy no maz mowi, ze to ostatnie takie zimno przed piekna wiosna, ale tak zimno, ze az ogrzewanie mam wlaczone caly dzien! no niestety nie zmylam tej odzywaki rano, bo musialam isc pozalatwiac troche spraw i po zakupy, a tak zimno ze nie chcialam glowy myc, wiec tylko zwiazalam kite i w droge, jeszcze bardziej sie odzywily hehe a teraz Was troszke rozsmiesze, oczywiscie najobrzydliwsze opowiesci sa najbardziej smieszne wracam z zakupow normalnie nogami juz przebieram, bo musialam isc do wc, wielka radocha, bo wczoraj nie bylam, wiec lece lece, siadam sobie wygodnie i wielkich bolach (czyzby zatwardzonko![]() ) siedze normalnie z 30 min, ale jakie bole, ja nie wiem tez tak czasem macie![]() myslalam, ze urodze, po czym patrze a tam jeden maly bobeczek po takim wysilku
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam klub
Cytat:
Błagam, przebacz Anulko, tak- jestem w czewie I podobnie jak Lolka - nie ma mnie kto pilnowac Princi, ja przed ciąża miałam takie jaja z ukręceniem ogonka Wiesz, czasem a nawet czesto, z wysiłku łzy mi sie lały - nie wiem co ma moja dupa wspolnego z oczami ale widac coś ma.. ![]() Małż zawsze wiedział, kiedy byłam z numerkiem 2 w wc, gdyz wyłaziłam rozmazana Tak wiec baaardzo Ci współczuję !!
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy kupujecie taka poduszke-klin?
http://allegro.pl/poduszka-klin-dla-...456959599.html nie wiem czy jest b.potrzebna, myslalam ze ew. mozna podlozyc zlozona pieluche pod materacyk, jak myslicie?
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
Ddaisy i Lolcia bardzo Wam dziekuje za pamiec!!!
Pewnie dzieki Wam przezylam ten lot bardzo spokojnie mimo bardzo wczesniej pory, bo wylot byl 06:20 ![]() Ledwo sie spakowalam!!! Na koniec zachcialo mi sie wziac jednak ta posciel dla Malego i tatko mial wielkie zadanie. Spakowac mnie tak zeby wszytsko sie pieknie zmiescilo!!!! I faktycznie ma talent!! Udalo sie i posciel jest ze mna ![]() Przytlot mialam o 07:30 angielskiego czasu. Czulam sie jakbym do jakichs tropikow przyleciala... z -13 do +10... cudowna pogoda dzisaj byla!!!! Nie wiem czy Wasze dzieci tak maja, ale moj syn niesamowicie reaguje na swojego tate. Juz wczesniej wyczuwalam, ze maly zaczyna sie ruszac jak tylko tz polozy reke na brzuchu, ale co on robil dzisaj Polozylismy sie do lozka po przyjezdzie do domu i maly od przylotu w ogole sie nie ruszal... przemieszczal tylko czasem. Wystarczylo, ze maz polozyl reke na brzuchu, a ten szalu dostal. W zyciu jeszcze tak nie kopal. Prawie sie poplakalam... to naprawde piekne, ze Maly czuje kto jest mu najblizszy... jak o tym pisze to juz mi sie beczec chce... Taverney kochana mocne kciuki dla Ciebie i Twoich Dziewuszek. Jestesmy myslami z Toba i kruszynkami!!! Kasia24 lala brzuch masz jak tralala Slicznie rosniesz do przodu, a uda masz normalne Lolcia, ale zakupy przepiekne naprawde. Ogromnie mi sie podobaja te butki z kozuszkiem. Sa cudowne!!!!Siasiek Twoj Czaro jest niesamowity cudny gosc mysle, ze to normalne, ze masz takie male watpliwosci czy bedziesz potrafila kochac malego tak samo jak Czara... wszytsko pewnie sie zmieni z dniem jak ujrzysz Nika! Jest to niemoziwoscia bys mogla mniej kochac jednego czy drugiego... nie wiem tego z autopsji, ale z obserwacji... Daisy Twoja szefowa to pi..z..da... sorry, ale nie mam innych slow na kogos takiego Bodziaki z Motercare sa najlepsze na swiecie, a te w sloniki to juz w ogole wypas!!! Cudowna bawelna!!!! Co do Oliatum to zakupilam i tez zamierzam uzywac w razie ''W'' lepiej miec i nie potrzebowac niz nie miec i potrzebowac ![]() A malenstwo bede myla Nivea na poczatek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

jeszcze wstapilam po drodze do sklepu, mama mnie zlapala na skypie, TZ dzwonil i wstawilam udka z kurczaka na obiadek do peikarnika, i zeszlo, ale juz jestem i pisze
* i za glosy na moj tytul tez

Ta matka dziecka jakaś niepoważna, że ciężarną obarcza opieką nad swoim dzieckiem.