Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 18:46   #1741
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ponieważ stosunek pracy ustał 31lipca (nie przedłużyły mi umowy- pewnie dlatego że się dowiedziały że w ciąży jestem) i jestem na tzw zasiłku w zusie po którym nie ma macierzyńskiego, tak mi powiedziała "miła" pani w zusie
a 31 lipca gdy ustał stosunek pracy w którym tyg ciąży byłaś?

o jejku - dopiero teraz się skapłam, że w czerwiec/lipiec to my ostatnie okresy miałyśmy

bo dążyłam do tego, że po 12 tyg ciąży wiele form zatrudnienia "chroni" ciężarne

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-02-24 o 18:48
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:51   #1742
Glodomorek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Dzięki Dziś ważyła trochę ponad 1440g, a w zeszłym tygodniu 1360g. Z wymiarów nadal jest w 29tc, a skończyłyśmy 35... Martwię się, że nie jestem w stanie odpowiedni nakarmić córeczki. Jak przypomnę sobie, że na początku jej nie chciałam to zaczynam się obwiniać, że może jakoś ją skrzywdziłam i dlatego teraz nie rośnie ;(

SZYMELKA, gratulacje dla ciebie i Lenki

diatoma, w takim razie możesz sobie ją kupić jeśli ci się bardzo podoba zawsze można doszyć guziczek

izunia233, moja mała rusza się głównie wtedy jak mam ochotę odpocząć i np. położę się czy dłużej posiedzę. A jak masz wątpliwości to zawsze możesz na IP pojechać i sprawdzić. Będziesz spokojniejsza.

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
tak się właśnie pocieszyłam, bo przeczytałam, ze można jeść czosnek podczas karmienia, o ile dziecko się nie buntuje, bo ja nie lubię jedzenia niedoprawionego. Moja córcia tyle się pikantnego najadła podczas ciąży, ze jej będę musiała dawać mleko z chili
Ja też uwielbiam ostre, czosnek, chili (najlepsze takie ze słoiczka w oleju), cebulka. A teraz mnie od tego jakoś odrzuca. Mam nadzieję, że smaczek mi wróci

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Chcę zamówić pościel i nie wiem czy rozmiar 90/120 będzie dobra bo łóżeczko mam 60/120? Ale wydaje mi się że tak. Co wy o tym sądzicie?

Taka pościel - kolor piaskowy jasny.
http://allegro.pl/7-el-posciel-120x9...469415307.html
Śliczna ten komplet Powinno pasować bez problemu.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:51   #1743
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
a 31 lipca gdy ustał stosunek pracy w którym tyg ciąży byłaś?

o jejku - dopiero teraz się skapłam, że w czerwiec/lipiec to my ostatnie okresy miałyśmy

bo dążyłam do tego, że po 12 tyg ciąży wiele form zatrudnienia "chroni" ciężarne
co wiecej jesli miała umowe na czas nieokreslony to od samego poczatku ciazy była chroniona..
ale z tego co pamietam to nie miała

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:51   #1744
traicionera
Zakorzenienie

no ale właśnie po 12 tyg.
Ja to miałam dobrze, nie dość, ze zatrudnili mnie w ciąży, to jeszcze w prawie 7. miesiącu przedłużyli umowę na czas nieokreślony.

glodomorek- ja przez jakiś czas miałam kłopoty żołądkowe po ostrym, tak miedzy pierwszym a drugim trymestrze, ale teraz daje czadu, a dzidzia tylko tańczy sobie

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-02-24 o 18:53
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:52   #1745
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Ja już po badaniach. Miałam nadzieję, że ładnie urośnie przez ostatni tydzień, a z wymiarów jest tak samo jak było, wagę zwiększyła tylko o 100g... W środę jadę już na oddział i prawdopodobnie do końca ciązy tam już zostanę.
A teraz wybieram się teraz na zakupy, bo jeszcze wiele rzeczy nie mam.
nie martw się - może lepiej będziesz pod stałą opieką wszystko będzie ok.

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Hej ja zaraz jadę do gina, mam nadzieję, że wrócę z dobrymi wiadomościami. Trzymajcie kciuki

Zajrzę do Was wieczorem

Nie piszcie za dużo. Do usłyszenia .

czekamy na dobre wieści po wizycie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
UWIELBIAM PRZEKAZYWAĆ WAM TAKIE DOBRE WIADOMOŚCI SMS OD SZYMELKI :

"Witam. Dziś o 11.30 przyszła na świat nasza córeczka Lenka 52cm, waga 2800, poród sn przebiegł naprawdę szybko. Pozdrawiam wszystkie mamy."

Ale czad !!! haha tak z nienacka nas szymelka wziąła
GRATULACJE dla mamusi i córuni.
Stary 2011-02-24, 18:59   #1746
Mirabilka
Zakorzenienie

i to jest właśnie polska polityka prorodzinna - tak mnie zachęca do poświęcenia się dziecku i pilnowania ogniska domowego, że niech mnie coś trafi
temat rzeka - szkoda gadac.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 19:01   #1747
traicionera
Zakorzenienie

Ale są tez pracodawcy "promamowi"
Stary 2011-02-24, 19:05   #1748
tola3804
Zakorzenienie

Szymelka! Wow! Ale wiadomość! Serdeczne gratulacje i buziaki dla Ciebie i Lenki!

Glodomorek! Na pewno wszystko będzie dobrze. Dla dobra dziecka może to i lepiej, że będziesz w szpitalu pod dobrą opieką. Trzymam kciuki!
Stary 2011-02-24, 19:20   #1749
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dziewczyny słuchajcie, moja mała o 7 trochę się poruszała i dopiero teraz czuję takie delikatne ruchy, ale bardzo słabo. Nie wiem czy dzwonić do gin czy jeszcze czekać?
może ma gorszy dzień... ja bym się niepokoiła jakbym w ogóle nic nie czuła małego ale to też zależy czy twoje dziecko ruchliwe czy nie mój bardzo ruchliwy więc może bym się zaniepokoiła czemu tak słabo ale jeśli jest mniej ruchliwa to może tak być

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
GRATULACJE

Kurczę a zdążyłam ją wczoraj dopisać do listy
no a ja zdążyłam jej numer wysłać hehe

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

spojrzałam na pierwszą stronę wątku,
i nasze mamy sypią się głównie w 40 tc
no to fakt a na innych wątkach dużo w 38-39 tygodniu. u nas jak tak dalej pójdzie to będzie średnia 40-41 tydzień

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny a wy bierzecie tą no-spe tak jak lekarz kazał czy doraźnie jak brzuch sie napina?...
bo mi lekarz już miesiąc temu mówił że mam brać trzy razy dziennie i to do końca ciąży... ale ja tak nie biorę... bo wydaje mi się ze normalne jest to napianie i wziełam może z piec tych tabletek czasem jak już bolało to napinanie... i teraz nie wiem czy czasem źle nie robię że go olałam... ale ja tylko raz powiedziałam mu że zaczął mi sie brzuch stawiac a on od razu taką dawke mi przepisał... jakoś nic mi nie jest a nawet powiem że rzadziej mi się teraz napina i mięciutki brzuszek jest.. a przecież głupio mi będzie powiedziec mu ze nie biorę tej no-spy jak zalecił.. a może powiem!? ale jak już urodze he he....

o kurcze coś mi kipi w kuchni

ja nie biorę, raz jak leżałam w szpitalu to mi dawali w 8 tygodniu codziennie po 2 czy 3 razy a teraz biorę doraźnie jak mi się często brzuch napina albo jak mnie boli chociaż teraz ostatnio nawet jak mi się napina to wolę magnez wypić niż nospę brać,

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 19:25   #1750
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Wybór u Nas średni, ale zakupiłam chodzącego żółwia, zabawki do kąpieli FP i zestaw do kąpieli na przyssawki.
aja, u mnie nawet tego nie ma

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
no ale właśnie po 12 tyg.
Ja to miałam dobrze, nie dość, ze zatrudnili mnie w ciąży, to jeszcze w prawie 7. miesiącu przedłużyli umowę na czas nieokreślony.

glodomorek- ja przez jakiś czas miałam kłopoty żołądkowe po ostrym, tak miedzy pierwszym a drugim trymestrze, ale teraz daje czadu, a dzidzia tylko tańczy sobie

traicionera, to naprawde miałaś szczęście, dzisiaj niestety żadko się to zdarza
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 19:25   #1751
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny a wy bierzecie tą no-spe tak jak lekarz kazał czy doraźnie jak brzuch sie napina?...
bo mi lekarz już miesiąc temu mówił że mam brać trzy razy dziennie i to do końca ciąży... ale ja tak nie biorę... bo wydaje mi się ze normalne jest to napianie i wziełam może z piec tych tabletek czasem jak już bolało to napinanie... i teraz nie wiem czy czasem źle nie robię że go olałam... ale ja tylko raz powiedziałam mu że zaczął mi sie brzuch stawiac a on od razu taką dawke mi przepisał... jakoś nic mi nie jest a nawet powiem że rzadziej mi się teraz napina i mięciutki brzuszek jest.. a przecież głupio mi będzie powiedziec mu ze nie biorę tej no-spy jak zalecił.. a może powiem!? ale jak już urodze he he....

o kurcze coś mi kipi w kuchni

Ja przez cala ciaze wzielam moze 5lub 6 tabletek nospy ....zadnego zelaza nic wsio mam w normie....jedynie co bralam to witaminy dla kobiet w ciazy
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 19:26   #1752
Montii
Zakorzenienie

Wpadłam zobaczyć czy jest jakaś nowa mamusia no i proszę

SZYMELKA GRATULACJE

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 19:33   #1753
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość

Ja przez cala ciaze wzielam moze 5lub 6 tabletek nospy ....zadnego zelaza nic wsio mam w normie....jedynie co bralam to witaminy dla kobiet w ciazy

książkowa ciąża

ja niestety trochę nospy brałam, żelazo też i na zmianę coś na pęcherz, coś na infekcję ale nie narzekam mogło być gorzej
Stary 2011-02-24, 19:37   #1754
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość

ja też mam morfologie idealna w ciąży

też biorę witaminy dla kobiet w ciąży,
i brałam magnez,

przynajmniej w ciąży się dowiedziałam, że magnez jest ważny dla kobiet, ludzi pracujących w stresie,
i jego brak może powodować skurcze w nogach,
bo z tym problemem borykałam się długo przed ciążą, ale jakoś nie przyszło mi do głowy sprawdzić w necie z czego to może wynikać

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
no to fakt a na innych wątkach dużo w 38-39 tygodniu. u nas jak tak dalej pójdzie to będzie średnia 40-41 tydzień

teraz rzuciłam okien na wątek styczeń/luty
i tam jest jednak przewaga 40 tc i nawet 41 tc sporo

a ja bym chciała wcześniej
Stary 2011-02-24, 19:40   #1755
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
U nas są dwa tesco.I o dziwo te zabawki tylko w tym mniejszym.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 19:44   #1756
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

traicionera, to naprawde miałaś szczęście, dzisiaj niestety żadko się to zdarza
Trzeba przyznać, ze bardzo dobrze trafiłam, dlatego tez siedziałam tam długo i brak mi teraz pracy i ludzi.

Ja nospy nie brałam w ogóle, dopiero co kupiłam, brałam apap, gdy miałam problemy z zębem.

A żelazo mam beznadziejne, silna anemia.
Stary 2011-02-24, 19:45   #1757
megi2015
Zadomowienie

Iza gratulacje dla siostry !!! kolejny dzieciaczek będzie. z tego co pisałaś to chyba starała się o dziecko prawda???

Gosik
dziękuję jakoś muszę dać radę. już z niecierpliwością czekam na wizytę 9.03 i na usg ...
Stary 2011-02-24, 19:45   #1758
diatoma
Zadomowienie

ciekawe co z laseczką, czy poszła dziś jeszcze do lekarza czy czeka do jutraz tymi wynikami

glodomorek nie obwiniaj się słonko, bo możliwe że twoje łożysko jest zbyt pazerne i się tuczy kosztem dzidziusia. ja wierze ze bedzie dobrze

ja też w całej ciązy wziełam może z 5 nosp, i kilka spasmolin jak miałam kolkę nerekowa albo jak mnie jelita bolały

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-02-24 o 19:46
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 19:46   #1759
becherovka 3
Raczkowanie

laseczka odnosnie ketonow w moczu - gin mi powiedziala ze jem za rzadko i kazala jesc w malych ilosciach ale czesto - obecnie jem 8-9 posilkow dziennie czyli srednio co 2-3 godziny
jedna kanapka za 2 godziny znowu jedna kanapka za nastepne dwie jakiegos owoca czy jogurt itd
i mam z ketonami spokoj
poza tym co pisalam - zjesc duza ilosc weglowodanow przed samym snem

gratulacje dla kolejnej mamusi !!!

jej.... jak zazdroszcze - tez juz bym chciala miec swojego szkraba w ramionach....
Stary 2011-02-24, 19:48   #1760
iizabelaa
Zakorzenienie

Na watku styczeń/luty urodziła się dziewczynka 4400g i 62cm

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Iza gratulacje dla siostry !!! kolejny dzieciaczek będzie. z tego co pisałaś to chyba starała się o dziecko prawda???
dziękuje, tak pisałam że się stara
i szybko jej poszło
Stary 2011-02-24, 19:51   #1761
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja też mam morfologie idealna w ciąży

też biorę witaminy dla kobiet w ciąży,
i brałam magnez,

przynajmniej w ciąży się dowiedziałam, że magnez jest ważny dla kobiet, ludzi pracujących w stresie,
i jego brak może powodować skurcze w nogach,
bo z tym problemem borykałam się długo przed ciążą, ale jakoś nie przyszło mi do głowy sprawdzić w necie z czego to może wynikać

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

teraz rzuciłam okien na wątek styczeń/luty
i tam jest jednak przewaga 40 tc i nawet 41 tc sporo

a ja bym chciała wcześniej
ja po niedzieli moge startować, zaczne 39 tydzień....

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

dziewczyny niunia chyba cos mi uciska, bo aż ciezko złapać mi głęboki oddech
macie tak czasami ???
Stary 2011-02-24, 19:53   #1762
traicionera
Zakorzenienie

Ja mam, i przez dzidzie, i przez anemie.
Stary 2011-02-24, 19:54   #1763
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ciekawe co z laseczką, czy poszła dziś jeszcze do lekarza czy czeka do jutraz tymi wynikami

glodomorek nie obwiniaj się słonko, bo możliwe że twoje łożysko jest zbyt pazerne i się tuczy kosztem dzidziusia. ja wierze ze bedzie dobrze

ja też w całej ciązy wziełam może z 5 nosp, i kilka spasmolin jak miałam kolkę nerekowa albo jak mnie jelita bolały

ja od poczatku ciąży do 8 m-ca wziełam nospe może ze 3 razy, dopiero teraz biorę nospę częściej bo często boli mnie brzuszek jak na @
Stary 2011-02-24, 20:02   #1764
traicionera
Zakorzenienie

Mnie to jak brzuchol bolał, to to był typowy ból wzdeciowy, wiec nie brałam, a teraz to jak nawet zaboli, to t ak szybko przestaje, ze nie miałabym czasu iść po nospe.
Stary 2011-02-24, 20:04   #1765
diatoma
Zadomowienie

iweczka ja teraz nospy nawet jakbym chciała nie biore, bo skraca szyjke, a moja szyjka i tak już skrócona, a po drugie jeszcze musze donosić ciążę. i lekarz mi jasno powiedzial ze mam nie brac.
poza tym te wady wymowy o ktorych donosza logopedzi, na mnie tak podziałały że nawet jak cos mi bylo to zagryzłam zęby żeby nie połykać po prostu

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 20:04   #1766
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
UWIELBIAM PRZEKAZYWAĆ WAM TAKIE DOBRE WIADOMOŚCI SMS OD SZYMELKI :

"Witam. Dziś o 11.30 przyszła na świat nasza córeczka Lenka 52cm, waga 2800, poród sn przebiegł naprawdę szybko. Pozdrawiam wszystkie mamy."

Jeju, prawdziwy grad nowych Mamusiek, oby tak dalej!! Gratulacje dla malutkiej i dzielnej Mamy !!!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 20:04   #1767
ada32
Wtajemniczenie

ooo zostawić was na chwile i już tyle czytania..

iweczka no to chyba będziesz następna... za bardzo chcesz żeby to było po niedzieli he he .. los może się sprzeciwić i będzie to może własnie w niedzielę......

oddech kochana to przez to ze pojemność płuc się zmiejszyła bo dzidzia potrzebuje więcej miejsca i podchodza wyzej.. ja to po porodzie myślałam że się udoszę jak mi nagle opadły te płuca które cały czas unoszone były przez syna.. he he .. ciągłam i ciągłam te powietrze i normalnie pustka jakaś była... panika normalnie.. dali mi wtedy tlen na uspokojenie chyba.. po dobie organizm ogarną sytuacje...
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 20:05   #1768
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja też nigdy nie brałam nospy
w ciąży wogóle nie brałam tabletek przeciwbólowych
Stary 2011-02-24, 20:13   #1769
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
iweczka ja teraz nospy nawet jakbym chciała nie biore, bo skraca szyjke, a moja szyjka i tak już skrócona, a po drugie jeszcze musze donosić ciążę. i lekarz mi jasno powiedzial ze mam nie brac.
poza tym te wady wymowy o ktorych donosza logopedzi, na mnie tak podziałały że nawet jak cos mi bylo to zagryzłam zęby żeby nie połykać po prostu
ooo.. nie słyszałam o tym że skraca szyjkę... to dobrze ze nie biorę nałogowo... a wady wymowy to też od no spy??

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

ja w ciązy brałam apap kilka tabletek jak byłam chora... na gorączkę jak miałam powyżej 38stopni..i dosłownie pare no spy jak bolał brzuch .. no i witaminy dla kobiet w ciąży ... i tyle...
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 20:24   #1770
Tity
Zakorzenienie

Nie dołujcie mnie dziewczyny, ja wzięłam nospy z 5, ale opakowań... Apap kilka razy i niestety ibuprom też, ale lekarz pozwolił na silne bóle, a niestety miewam migreny. Na szczęście jakoś w 3 trymestrze tylko raz mi się ból głowy zdarzył. Poza tym leki na astmę, na hemoroidy i na zgagę, ale co poradzić jak się cierpi... Oczywiście wszystko z polecenia lekarza, więc mam nadzieję, że za bardzo na maluchu się to nie odbije.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości