|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Hej Dziewczynki
![]() nie spie juz chyba od 4 rano;( niestety przeziebienie znowu mnie zlapalo mialam jechac na morfo dzisiaj ale stwierdzilam ze skoro taki ziąb a ja sie kiepsko czuje to pojade po weekendzie![]() mam tylko katar ale jest okropny ciagle mi leci, nos mnie boli i co najgorsze brzuch od smarkania. W pon mam wizyte u internistki w sprawie ekg i przy okazji jej powiem ze przeziebiona jestem, moze cos doradzi lub przepisze. Ciagle mysle czy mojej stokrotce to nie zaszkodzi fika sobie caly czas ale ja sie o nia strasznie martwie w czwartek wizyta u gina, ciekawe.........jakos nie mam ochoty![]() Lolka1212 dziekuje a jednak mnie dopadlo znowuwiesz ja o tym slyszalam... czasem siedze przy laptopie jak jest ciemno i mala sie rusza, wiec chyba od swiatla ekranu... laptopa klade na kolanach zawsze.Catia88 ![]() principessina ja mam podobnie jak ddaaiissyy przed ciaza problemy zatwardzenie itp. , teraz po prostu rewelacja, a biore zelazo. Wiec rowniez wspolczuje ![]() Cytat:
a na mnie juz prosze nie krzycz ciesze sie ze lot udany ![]() principessina a ty cwaniaczku masz wiosne ![]() anula_81 masz BARDZO ALE TO BARDZO zgrabny brzuszek Siasiek no wlasnie madrosc sie podobno po rodzicach dziedziczy ![]() kurde ale ty masz fajnego tego synka ![]() mimbi tez uwazam ze EWESKA to silna kobieta ![]() ja juz tez nie daje rady z tym przeziebieniem, modle sie zeby goraczki nie miec. Na razie tylko katar, ale strasznie upierdliwy mnie maz zarazil, pozniej sie odchorowalam troszke (pisalam ze juz mi lepiej) to zachcialo mi sie jechac z Tż do kolegi antene zakladac, ciagle okno otwarte bylo i mnie przewialo eweska cud malina, ja tez chcem tak byc umalowana a co do Tav, bardzo mi sie smutno zrobilo, ze lezy w szpitalu, oby wszystko bylo dobrze! Cytat:
paulizia i ddaaiissyy 20kg, 19 kg???????????? ze co?????????????? NIE WIERZE I JUZ ja sie zwaze 3 marca teraz to sie boje jeszcze bardziej!!! ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- kwietecku dzisiaj zaczynamy 32 tydzien ciazy a co tam u vanes cos sie nie odzywa...mizianka81 tez nie. Oby wszystko bylo dobrze!!!
|
|
|
#4292 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Hej
Taverney trzymaj się! Na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Anula fajnie, że wizyta udana, dzięki temu będziesz teraz spokojniejsza. Mój lekarz też nie jest zwolennikiem robienia usg co wizyta, czego niestety żałuję, bo chciałabym non-stop oglądać Synalka. Brzuszek bardzo zgrabny! Paulizia fajnie, że już jesteś u TŻ-ta i że podróż odbyła się bez komplikacji. Obsługa lotniska i samolotu zwracała uwagę na to, że jesteś w ciąży? Ogromnie chciałabym +10 stopni! Mój Synek też często reaguje na dotyk TŻ-ta Bodziaki z mothercare są genialne! Daisy i Paulizia przyjmijcie mnie do grona przodowniczek, moja waga teraz to już na serio jest "out of control" cytując męża mori.Mój TŻ jest szczupły, waży ok. 76 kg, więc co to dla mnie go przegonić the_sania super, że macie już wózek, do tego po tak okazyjnej cenie i nie zniszczony! Coraz gorzej czuje się z moją wagą i opuchlizną. Podobnie jak sania czasami nie mogę dopiąć oficerek jak jestem w legginsach, a wcześniej spokojnie zakładałam je do jeansów! Do tego jak leżę na plecach to ciężko mi się oddycha, a budzę się tak połamana, że to jakiś koszmar... Edit: Kasiu ja miałam zapalenie dróg oddechowych w grudniu i w dużym stopniu pomogły mi naturalne metody! Piłam mleko z miodem, czosnkiem i masłem Wywar z imbiru, syrop z cebuli do tego inhalacje oraz wąchanie i jedzenie chrzanu. Plus gorąca herbata z miodem lub malinami i herbata z lipy i witamina c w naturalnej postaci. Robiłam to systematycznie, kilka razy dziennie i naprawdę pomogło. Od lekarza dostałam lekki homeopatyczne, rutovit c i syrop, jeśli nie poprawiłoby się po 5 dniach to wtedy antybiotyk, ale udało się bez niego. Wydaje mi się, że duża zasługa naturalnych sposobów, używałam przecież wszystkiego http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...e_w_ciazy.html I nie martw się o Malutką, na tym etapie ciąży małe prawdopodobieństwo, aby przeziębienie jej zaszkodziło. Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-02-25 o 08:36 |
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() anula brzuszek świetny the_sania bryka bardzo fajna i z tego co widać to nie zniszczona , no i jak ładnie się prezentujesz przy tym wózku ja dzisiaj po ciężkiej nocy, ból bioder się chyba skumulował , nad ranem to juz nie wiedziałam na której stronie spać nawet jak położyłam się na tyłku to gdzieś tez całą miednicę czułam, masakra, jak tak dalej będzie to będę musiała spać na stojąco ![]() no i już wiem co to znaczy jak mówiłyście że bolą was pachwiny , mnie przy chodzeniu boli jedna, tyle że z mojej własnej niezdarności ( skończył mi się wczoraj szampon pod prysznicem i chciałam sobie wziąć z wanny, wylazłam tą mokrą noga na płytki no i się trtoszkę rozjechałam eweska na początku nie umiałam znaleźć twojego zdjęcia ale w końcu się udało, piękna sprawa ![]() kasiu ja podobnie jak mangoo8 w grudniu byłam chora ale obyło się bez antybiotyku, i tez walczyłam mlekiem z miodem i czosnkiem, ja jeszcze brałam rutinoscorbin bo mi pozwoliła gin i dużo wit c w naturalnej postaci. Od tamtej pory odpukać mam spokój ale codziennie pochłaniam kilka kiwi( gdzieś kiedyś wyczytałam że maja dużo wit c), i jak już czuje że coś idzie to to biorę rutinoscorbin. aaa no i dużo pić!!!
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-02-25 o 08:42 |
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane
Ja już po śniadanku ale coś czuję, że długo nie posiedzę bo trzeba się wziąć za jakieś porządki ![]() Anula, super wyglądasz! ![]() Sania, extra bryka Oj, widzę że dużo dziewczyn się pochorowało Kurujcie się
|
#4295 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekuję Wam dziewczyny, nawet nie wiedziałam że będziecie miały problem z poznaniem mnie Ale będe bogata ![]() Wyspałam sie, synala odprawiłam do szkoły, mężul pojechał po auto bo odstawił wczoraj na przegląd, ja zaraz za jakies porządki muszę się zabrać bo bajzel taki że sie przejść nie da, potem obiadek i jeszcze skarbówka po drodze, ale mężul mnie podrzuci
|
|||
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam, dzień dobry
![]() Czy 27-my tydzień to 7-my miesiąc już? Oto jest pytanie...
|
#4297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
Siódmy miesiąc...
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Idę sprawdzić jak moje upatrzone aukcje... Tu nie ma na co czekać motyla noga... Żarty się skończyły!
|
#4299 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki gdzie można kupić body kopertowe?
Postanowiłam że nie będę kupowała tych wkładanych przez główkę. Widziałam takie w H&M ale czy widziałyście np. w Mathercare lub gdzieś jeszcze. Mały kurcze wybór tego. Na allegro jest tego trochę ale wolałabym najpierw zobaczyć jaka to bawełna.
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania świetna okazja Ci się trafiła z tym wózkiem
![]() moniqac na którą masz wizytę ??? za dzidziolka ![]() atiz ja w poprzedniej ciąży tak straciłam ok 5000zl, bo dali nam wyrównanie do pensji i ja ponieważ byłam 3dni na zwolnieniu w międzyczasie to nic mi się nie należało, ale przebolałam bo najważniejsze że dzidzia zdrowa się urodziła Aliczka88 gratuluję kolejnego tygodnia, szybko to leci kurcze ![]() 24kasia86 biedactwo, co ty tak te choróbska łapiesz ???????? niech już ta wiosna przyjdzie !!!!!!!!!!! już 32tc ?????????? ![]() powiem Wam - nie ma to jak swoje łóżeczko ![]() bioderka dziś nie bolały tak bardzo (bo czuć było) siusiu tylko raz i to z rozsądku, żeby nie wstawać o 5 bo już bym nie zasnęła ![]() ja już trochę ogranęłam dom, ale jeszcze sporo zostało jutro znajomi na obiad przychodzą więc trzeba zachować pozory czystego mieszkania ![]() siebie też już ogarnęłam ogolić się to już cud dla mnie, niestety nie umiem z lusterkiem ![]() jeszcze w trakcie mężu wszedł z Zosią do łazienki umyć jej tyłek a tam mama na wannie z maszynką i lusterkiem wizyta na 12.00 (trochę się boję jak zwykle) proszę o dobre fluidy ![]() |
|
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
Już mam dziwne wrażenie, ze nie zdążę ze wszystkim, co sobie zaplanowałam...
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam bawełna jest super ! kupiłam takie zwykłe białe w 2paku za 20zl i dwa kompleciki ze spodenkami wiem ze w zarze jeszcze są ... w mothercare wiekszosc jest z zakładkami mój mężu z Zosią chodzą po domu ze szczebelkami od łóżeczka na plecach za koszulką ![]() co za widok
|
|
|
|
|
#4304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
heh... zwykłe czynności stają się coraz trudniejsze, zaczynam się martwić co będzie dalej... Pozytywne fluidy już przesyłam! Na pewno będzie dobrze!amarcia damy radę! mamy jeszcze 3 miesiące, kupa czasu... |
||
|
|
|
#4305 |
|
Rozeznanie
|
Andziot piękne dzięki, wreszcie zacznę coś kupować już się nie mogę doczekać.
Tak Wam zazdroszczę tych zakupów, ja jeszcze nic nie kupiłam ![]() A gdzie we Wrocku jest Mothercare, w Renomie i gdzieś jeszcze? Proces wysyłania dobrych fluidów rozpoczęty !
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Andziot, trzymam ![]() Dziewczyny, która z was kupowała łóżeczko i materac z Ikea (bo nie pamiętam). Niektóre mi się podobają ale nie wiem czy warto
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-25 o 09:32 |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
To chyba już uzależnienie. Znów jak automat, wstałam zrobiłam śniadanko i zasiadłam przed komputerem ![]() Cytat:
Aż mi przypomniałaś, jak z mamą wkładałyśmy sobie miski za ogrodniczki z tyłu i bawiłyśmy się w żółwie![]() Co za czasy to były!I oczywiście za dzisiejsze wizyty |
|
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot Zośka pewnie jeszcze za mała, zeby zaczęła pytać - Wiki dla porównania zadałaby już pytań 1500 2900... Ostatnio ma szał na punkcie ludzkiego organizmu i anatomii. Dzi rano w łóżku np. rozmawiałyśmy skąd wydobywa się głos i o tym że ona też ma "szkieleta" i "mózga" padaaaaaaaaałam na twarz, a musiałam poważnie odpowiadać
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia, piona
Dzierżę równo z Tobą w dłoni prym przodowniczki ![]() Mango jesli tak jak my, faktycznie masz juz dziescia do przodu to zaaapraszamy Jedynym pocieszeniem jest to, że mam coraz mniejszy apetyt. Wiecie, ze jak zjadłam o 16 te nieszczęsne 10 naleśników to do pójscia spać, jedynie jeszcze 1 jabłko wtrąbiłam !! Mam nadzieje, że dzidziulek nie ucierpiał na tym, ale naprawde byłam tak nażarta, ze ledwie to jabłuszko wcisnełam w siebie. No i teraz wstałam i tez jesc mi sie nie kce ale zjem cos.. tylko do Waaaaas musiałam Amarcia, Lolka - dziś swietujemy ! Na pewno jeszcze kilka z nas również Najlepszego Kochane z okazji osiągnięcia next level Ja dodatkowo mam dziś studniowke do narodzin !!! Dorka takze bo ma termin wg @ na 10.06 !!! Kalendarzyk mi pokazuje że długośc ciazy to 25 tygodni czyli rozpoczynam 26 tydzien, tak ?? ![]() Anulinka, "tylko" 2 razy ?? Poziomka chyba tez tak czesto wstaje? Koszmar ! Ja sie w nocy obudziła i mi sie chciało i przetrzymałam sik i nei wstałam Sania, swietny zakup !! I faktycznie te kółka takie jak Twoja mami mówiła Te odblaski mi sie podobają !!! Kazdy wózek takie ma?? Zazdroszcze zestawienia kolorków monia, obiecuję dam fotę !! gusiagatko, potwierdzam, nałóg i rozumiem - mam to samo pije z Wami kawkę ![]() trzymam kciukasy andziotka i monia za Wasze wizity !!!!
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-25 o 09:39 |
|
|
|
#4310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() za dzisiejsze wizyty i fluidy tez śle
|
|
#4311 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() też pochwalę się, że na siusiu tylko raz wstawałam! i nawet dziś troszkę mnie boli biodro. może dlatego, że z domu wyszłam wczoraj... jak zdjęłam wczoraj skarpetki, to nad linią gumki normalnie jakbym guza miała, takie spuchnięte te łydy są ładne bodziaki z disneya z kubusiem puchatkiem w intermarche ale za 12,99/szt śliczne Cytat:
powiem Ci, że ja też słyszę od mojego często "moja bambaryłka" itp. ale mi to się śmiac chce z tego ![]() Cytat:
7m-c czyli III trymestr zaczynasz, gratuluję Cytat:
a ja tylko raz Cytat:
![]() oj Ty to się masz bidulko z tymi chorobami ![]() i dziękuję za komplementy ![]() Cytat:
już mam dośc tego stanu, a teraz nie będzie lepiej, tylko gorzej, bo dzidziusie sporo urosną do poroduCytat:
dziękuję za miłe słowa Cytat:
fluidy wysyłam Cytat:
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://najlepszegalerie.pl/marka/358...ci,i,niemowlat
|
|
#4313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki ojjj myślę, że dzidziuś się ucieszył, że mama zjadła już tylko jabłuszko, bo może nie nadąża trawić tego, co tam wrzucasz i odkłada sobie na później, na półeczkę.... stąd później te kilogramy Twoje na plusie . Bo dzidziuś robi zapasy i to te jedzonko tyle waży ![]() gratuluję następnego tygodnia!
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-25 o 09:46 |
||
|
|
|
#4314 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki!
Haa i zjadłam wczoraj pączka ale nie był zbyt dobry, na szczęście mam w lodówce jeszcze napoleonkę i zaraz ją wyciągnę do kawki Inki ![]() anula Bardzo się cieszę, że wizytka się udało ![]() Paulizia – cieszę się, że szczęśliwie dotarłaś no i, że pościel jest z Tobą ![]() Trzymam też kciuki za Tav, oby przynajmniej do 32 tyg. wytrzymała ![]() Mangoo kochana, ja już mojego męża przegoniłam z wagą i to sporo no i odczucia mam podobne do Ciebie, kręgosłup który ma już dość, kolana mnie bolą, pachwiny, nadgarstki, kostek to nie widać wcale u mnie nie wiem na ile to opuchlizna a na ile tłuszczyk ![]() andziotku, moniqac za wizytkęeweska - ja już pisałam, że dla mnie to Ty jesteś wzór cnót i zdania nie zmieniam Ja mam łóżeczko z Ikeii Guliver, materaca nie mam i czytałam o tych Ikeowskich słabe opinie.
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-25 o 09:50 |
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki!
Ja już po śniadanku, i pączka też już zjadłam, nadrobiłam was i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Dzisiaj też będę siedzieć sama do 18tej i jutro też mąż idzie do pracy co ja będę robić?? Eweska super makijaż. Ja też ledwo cię poznałam ![]() Anula brzuszek super! Mango piszesz że twój mąż jest szczupły. To co ja mam powiedzieć o moim? Waży 68kg, ale to i tak sporo bo przytył ostatnio Chyba tyje razem ze mną, bo ja mam teraz 67.
|
|
#4316 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy i powiem Ci, że ja też troszkę mniej jem... na śniadanie tylko 3 kromki, zamiast 4
na kolację też... coś w tym jest .. może im dalej to tym mniej miejsca w żołądku się robi ?
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejjj, jak mi się nie chce sprzątać ![]() Moria, właśnie Guliver mi się spodobał i Leksvik. Powiedz mi proszę czy bez problemu dokupiłaś do tego łóżeczka inny materac? Bo z tymi ikeowskimi wymiarami to są trzy światy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-25 o 09:51 |
|
|
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczyny
ddaaiissyySTUDNIÓWKA, STUDNIÓWKA normalnie aż strach się bać hihihTroszke sie bede musiała dziś odkurzaczem namachać :/ Zrobię to najlepiej do południa bo potem brzusio twardy i nie wygodny. Jutro ide na imieniny i będzie pyszne jedzonko...i ciasto pyszne... mniam ![]() MoniaK łóżeczko z ikei ma na bank mary ale czy posiada tez materac to juz nie wiem
|
|
|
|
#4319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie widac w ogole wcale ani troche ![]() ja od jutra 32 tydzien ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bedzie dobrzedzien dobry, dzisiaj piatek - weeekend prawiee!!! ja tez po sniadanku siedze w pracy obserwuje moje dziecie jak sie wypina na mame ![]() ![]() pozy strzela niemilosierne ![]() dorkabl priv
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-25 o 10:00 |
|||
|
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale poza wyprzedażami to tam strasznie drogo jest straaaaaaaasznie ![]() Cytat:
![]() Ja dziś wrak jakiś jestem !!! robię jedną rzecz i padam na twarz umyłam twarz peelingiem i już brwi nie byłam w stanie wydepilować bo zasapałam sie naczynia zmyłam i musiałam 10min odpoczywać .... teraz umyłam włosy i też dyszę jak lokomotywa ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

mialam jechac na morfo dzisiaj ale stwierdzilam ze skoro taki ziąb a ja sie kiepsko czuje to pojade po weekendzie

a jednak mnie dopadlo znowu
laptopa klade na kolanach zawsze.

Slicznie rosniesz do przodu, a uda masz normalne 

Wywar z imbiru, syrop z cebuli do tego inhalacje oraz wąchanie i jedzenie chrzanu. Plus gorąca herbata z miodem lub malinami i herbata z lipy i witamina c w naturalnej postaci. Robiłam to systematycznie, kilka razy dziennie i naprawdę pomogło. Od lekarza dostałam lekki homeopatyczne, rutovit c i syrop, jeśli nie poprawiłoby się po 5 dniach to wtedy antybiotyk, ale udało się bez niego. Wydaje mi się, że duża zasługa naturalnych sposobów, używałam przecież wszystkiego
, nad ranem to juz nie wiedziałam na której stronie spać nawet jak położyłam się na tyłku to gdzieś tez całą miednicę czułam, masakra, jak tak dalej będzie to będę musiała spać na stojąco ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)