|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Daisy dzieścia jeszcze nie ma, ale już baaaardzo blisko. Znajoma ma termin na początek sierpnia, a brzucha nie ma w ogóle, nikt by nie powiedział, że jest w ciąży.
Dzisiaj wypada Ci studniówka? Ja sprawdziłam na stronce babystrology i pokazuje mi 107 dni, a termin mam 2 dni po Tobie, jak będę miała chwilkę to na piechotę przeliczę Gratuluję 100dniówki i kolejnego tygodnia! ![]() the sania ja nie wiem jak będę się poruszała jak on urośnie do przodu, już chodzę wygięta... moria u mnie tłuszczyk na pewno występuje w dużej ilości, ale nogi i dłonie mam ewidentnie spuchnięte... Jak po dłuższym czasie wyjmuję stopę z buta to cała jest zmasakrowana... Czuję się jak ogromny balon! Ty jesteś ponad miesiąc do przodu względem mnie, więc ja nie wiem jak wtedy dam sobie radę z moim "ciałkiem". Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-02-25 o 10:06 |
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
zosiaaa i migotka03 priv
|
|
|
|
#4323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Dziekuje za wczorajsze komplementy brzuszkowe, podnosza mne na brzuchu i ciesze sie ze mowicie ze rosnie, bo mnei sie wydaje, ze stanal w miejscu i uwierzcie kilogramy nei wchodza mi tylko w brzuch...w dupke i uda niestety rowniez...juz jestem 12 kilo do przodu Co do nocki to ja znowu dzisiaj spanie na raty! o 23 ciej zasnelam , o 1:30 juz zgaga gigant mnei obudzila, wiec pilam rozne specyfiki, Zosia czkawka w brzuchu, siusiu co 5 minut, bol w biodrze taki ze nie mialam jak sie ulozyc, zasnelam kolo 4 rano i o 6:15 budzik mojego TZta z 3 drzemkami!!! zasnelam jak poszedl po 7 rano i spalam do 9:15. uwielbiam spanie na raty ![]() Pogoda u nas dzisiaj przekoszmarna i wole sie z domu nei wychylac, tylko do sklepu, zrobie dzisiaj troche porzadkow w pokoju Zosienki i moze wam cykne zdjecie , i moze jakies ciasto strzele weekendowo![]() Cytat:
zazdroszczeCytat:
Andziotkuuu!!!! TRZYMAMY KCIUKI ZA WIZYTE!!! koniecznie daj znac co i jak ![]() a co do golenia z lusterkiem, moj TZ tez tak keidys wszedl, ale ja to robie pod prysznicem nie w wannie, wiec moje figury gimnastyczne tam przypuszczam byly jeszcze bardziej spektakularne: zosiaaa dziekuje za komplement brzuszkowy widze ze i ty dolaczylas do biodrowych narzekaczek![]() mangoo dziekuje za komplement ja sie ciesze kazdym USG bo bylam nastawiona ze bede miala jedno tylko i moze ze 2 prywatnie i 2 w PL i w sumie tak by bylo, ale mialam jeszcze dwa dodatkowe w szpitalu, wiec i tak niezle, ale do porodu juz USG nie planuje![]() 24kasia86 Kasiulkaaa!! ciesze,sie ze moj brzuszek tak ci sie podoba, to miod na moje serce, dobrze zrobilas ze nie poszlas dzisiaj na te badania, odpoczywaj w domku pod kolderka i kuruj sie, zdrowie najwazniejsze ![]() anulinka tylko 2 razy siiku?? to niesprawiedliwe , nei zgadzam sie! daisyyy dziendobry! i wogole dzien dobry wszystkim! ide cos jeszcze zjesc bom dalej glodna
|
||
|
|
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za zaproszenie
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc różnie bywa z tą wielkością brzucha ![]() No i pochwalę się, że dzisiaj nie wstałam na siku ani razu ale mi się fajnie spało.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-25 o 10:13 |
|
|
|
|
#4326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia Także chyba za tydzien zaczniemy dopiero 7msc.... A ja chyba wezmę czape, szalik, ŁOPATE , moje dwa koty i pojde troche poszaleć na śniegu ![]() Andziotku trzymamy kciuki!!
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-02-25 o 10:14 |
|
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
nowych tygodni i studniówek ![]() Trzymam za wizyty ![]() andziot Przesyłam pozytywną energię ![]() Mnie dziś tż obudził rano, bo nie reagował na swój budzik tak skutecznie, że sama się obudziłam (nadal jestem na niego obrażona, niech przeprasza, jak nabroił ), ale nie wstawałam, bo mały się tak słodko tłukł po całym brzuchu A na śniadanie mam robione w piekarniku (niestety kupione zamrożone) ciasta francuskie z jabłkiem i morelą
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
gusiagatko priv
![]() matal daj znac jak juz je upieczesz, wpadaaam
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Już ich prawie nie ma
Zostawiłam na jutro jedno w zamrażalniku ![]() (bo są takie duuuuuuuuuże) Padłam ze śmiechu Dzidziol.pl, 34 tydzień: Co by powiedział Twój dzidziol: "Mam depresję przedporodową i nic więcej dzisiaj nie powiem..."
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-25 o 10:29 |
|
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
|
#4331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mango08 no też tak chodzę, a jeszcze przed nami tyle czasu... Ja to się dziwię, że ten mój stan się pogorszył w ciągu w sumie 2tygodni? nogi zaczęły puchnąc, kręgosłup boli, problemy z chodzeniem przez biodra.... ech II trymestr był faktycznie najlepszy
![]() anula_81 biedactwo... nie miałaś łatwo w nocy ![]() MoniaK o Ty! zazdroszczę aż tak dziwnie nie wstać... ja co prawda dopiero o 5 poszłam na siusiu, ale zawsze ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę do Reala zobaczyć te bodziaki, bo prawie nie mam z krótkim rękawem
|
|
#4333 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Płaszcz kupiłam jak dowiedziałam się o ciąży w nieciążowym sklepie i jeszcze udaje mi się go zapiąć, ale dokładnie widać, że brzuchol mocno do przodu wystaje. Fajnie, że nocka przespana. Cytat:
|
||
|
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja idę czytać "Zbrodnię i karę".. tzn taki mam zamiar
, ale znając życie wizaż wygraa i pochwalę się ciuszkami, które znowu upolowała moja mama. Także uwaga! mam już spodenki i bluzkę na roczek
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
migotka, nie bedziesz sie nudziła, bo masz NAS !
the_sania hmm to cos w tym jest ze ma sie mniejszy apetyt ? Ciekawe skad sie to bierze? Choc z 2 strony dzidzia wieksza wiec powinna chciec wiecej papu ? nie kumam... w kazdym badz razie mam kaca bo wypiłam na czczo kawe Zawsze najpeirw cos jadłam...dorkabl; studniowka, brzmi dumnie - nie nie szalej z tym odkurzaczem bo to jednak jest wysiłek !! Cytat:
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2010&bg=000 Dziekuje Mango za toast Chyba sie dzis opije z tego wszystkiego hihihi
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
komplet jest na roczek właśnie. dżinsy - next, bluzka - mini moode
a ogrodniczki cherokee na 6-9mc-y
|
|
#4337 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy bawimy się
![]() ![]() a co do mniejszej ilości pochłaniania pokarmu, to sobie tłumaczę to tym, że dzidziuś bardziej żołądek uciska. yyyy chyba już to pisałam
|
|
#4338 |
|
Moderatoreska
|
U mnie prace w dalszym ciągu, kuchnia nie skończona i nie będzie, ale meble mi wnoszą, trudno płytki mężul później założy jak przyjedzie na urlop, najważniejszy duży pokój bo tam będzie łóżeczko dzieciaczków i będą z mamą sobie mieszkały, więc pokój musi być wykonczony idealnie, żeby nie trzeba było w nim już dłubać.
Sprzatania mam bardzo dużo nie wiem jak to ogarnę, mama ma przyjechać w przyszłym tygodniu to mi pomoże ![]() dobra spadam dalej nie będe się obijać
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Sania, za ambitną lekture sie bierzesz ! Choc pamietam z liceum ze mi sie to podobało
Sania, dokładnie jak mowisz ! PARTY TIME ![]() a przy okazji zdróweczko za Wszystkie pozostałe Mamusie chyba pojde sobie to zdjecie zrobic bo sama jestem ciekawa
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy rób, rób
czekam na fotkę!A co do lektury, to w szkole nie chciało mi się jej czytac, to teraz nadrobię a tak, to na tapecie mam książki Johna Grishama. Już kilka przeczytałam. Kolejne 4czekają na półce. Ale przez Was coś słabo idzie mi czytanie ![]()
|
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Sania wózio super. Eweska powodzenia przy sprzątaniu i pamiętaj nie przemęczaj się za bardzo, niech sobie chłopcy długo posiedzą. Andziot i Monia ![]() ![]() Dla mnie też jakaś pozytywna energia by się przydała, bo na 12 do sadysty, ciekawe jak głośno młody będzie się darł.... Później chyba w nagrodę muszę mu zrobić "dzień dziecka" ale odstresowania. Andziot Ty to w domu musisz mieć wesoło jak Twój mąż takie rzeczy z Zosią robi
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-02-25 o 10:59 |
|
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam babeczki
Słoneczko pięknie świeci dzisiaj ale zimno brrrr...ja już po wizycie w labku, musiałam zrobic standardowe badania, bo w poniedziałek w końcu wizyta Zmykam poczytac książkę...miłego dzionka
|
|
#4343 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze sytuacja z dziś. Rano jak zwykle Wiki przyszła do mojego łóżka i "doleżamy się" razem. Nagle prosi- pokaż mi jeszcze zdjęcie dzidziusia (to, które mam w avatarze). patrzy, patrzy i mówi - to na pewno będzie siostrzyczka! Oczywiście spytałam, czemu tak myśli...
Bo ma usteczka jak ty i w rączkach trzyma taką małą pomadeczkę
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zbieram sie do sprzatania
![]() musze troche ogarnac bo wstyd caluje bede pozniej |
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Coś się nie wyspałam dziś...Zaczynam 30 tc już coraz bliżej do końca...ale nie mogę się doczekać. Anula_81 my chyba równo w ciąży jesteśmy? Ładny masz brzuszek,kształtny. I nie marudź na te 12 kg na plusie,bo poza brzuchem to nigdzie nie widać. Agus robiłaś może to ciasto które kiedyś wklejałaś? http://mojewypieki.blox.pl/2010/06/L...szkoptach.html Bo chcę dziś zrobić,ale w komentarzach pod przepisem wielu osobom nie wyszło...za rzadka pianka. Jakieś wskazówki?
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Chciałam powiedzieć, że od wczoraj pobiłam chyba rekord w ilości wysmarkanych chusteczek! Czuję się, jakbym dostała łopatą od śniegu w głowę, boli, nos zawalony, oddycham z otwartą buzią, co nadaje mi specyficznego kretyńskiego wyglądu. Jedno jest pozytywne, że kiedy patrzę w lustro, to myślę o świętach BN, bo mam nos, jak Rudolf ![]() Oczywiście nie odmówiłam sobie wczoraj fitnessu i wcale na dobre mi nie wyszło ![]() Mam nadzieję, że Taverney się trzyma! Wszystkie trzy muszą się trzymać! Saniu, super wózek, masz już z głowy! Ale fajnie ![]() Ewesko, myślę, że dziewczyny się zgodzą ze mną, że jesteś Mamuśką-Królową na tym wątku pod wieloma względami! Anula, pięknie wyglądasz! ![]() MoniaK, Dorko, łóżeczka jeszcze nie mam, ale na pewno kupuję ikeowe, najtańsze. Materace ikeowe podobno za rewelacyjne nie są, więc zamierzam kupić na all gryka-kokos, pewnie będę Morię w przyszłości molestować od kogo kupiła
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() amarcia... słodka Wikusia zrobiłam zdjecie !! Zaraz przerzucę na kompika
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek, współczuję wizyty u dentysty! Biedny Czaro!
|
|
|
|
#4350 |
|
Zadomowienie
|
Spice, ja też zaczynam dziś 30 tydzień. Już coraz blizej, przeraża mnie to.
Dziewczyny wracajcie do zdrowia! Ja też muszę trochę posprzątać, ale nie mam chęci, ani siły. Anula podzieliłabyś się trochę tym swoim zapałem do pracy .ddaaiissyy gdyby nie WY to nie wiem co ja bym robiła
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

Gratuluję 100dniówki i kolejnego tygodnia! 

zazdroszcze

Tak więc różnie bywa z tą wielkością brzucha 

nowych tygodni i studniówek 
za wizyty
), ale nie wstawałam, bo mały się tak słodko tłukł po całym brzuchu

Zawsze najpeirw cos jadłam...