|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
Pokaż wyniki sondy: Która szkoła Waszym zdaniem jest lepsza? | |||
Szkoła Marzeny Daleckiej |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
AP Edukacja |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
BAN stały
|
Dot.: szkola SELECT, ktos cos slyszal?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Przyczajenie
|
Kurs Wizazu Krakow-asp czy makeupschool??
Witam serdecznie
Mam prosbe o opinie na temat kursów wizazu w Krakowie,mam na mysli taki szybki cztero lub piecio dniowy kurs,czy ktos z Was moze mi polecic dobra szkole? A moze macie doswiadczenia z kursami w szkole Asp lub Makeupschool?? Prosze o rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Kurs Wizazu Krakow-asp czy makeupschool??
Dziewczyny bardzo prosze o Wasze opinie na temat kursów Wizazu w Krakowie
![]() Czy któras z Was uczeszczala na kurs Asp Pani Krysyny Lęczynskiej? pilnie potrzebuje opinie na ten tamat.Moze polecicie inny kurs w Krakowie Dziekuje ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Kochana jesli mozesz to napisz jak czujesz sie po ukonczeniu kursu Wizazu? Ja tez mam mieszane uczucia co do tego czy sie nadaje:-( Potrzebuje wsparcia. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Ja tez mam mieszane uczucia co do tego czy sie nadaje:-( Potrzebuje wsparcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szkoła Wizażu w Białymstoku
cześć dziewczyny, także planowałam wybrać się do którejś z tych dwóch szkół w Białymstoku, ale widzę, że nie polecacie...;/ Czy któraś z Was już znalazła właściwą szkołę? zdecydowałyście się na coś? dajcie znać proszę, może dołączę..
![]() |
![]() |
#935 |
Przyczajenie
|
myslalam nad pracownia wizazu u Anity, ale troszke drogo;/ a moze to takie ceny 800zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Intensywny kurs wizażu
Czy możecie polecić jakieś kursy, szkoły z zakresu wizażu, najlepiej z okolic Warszawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wizaż-szkoła policealna Mat Studio-PSSW czy szkoła LA FEMME?
Witam, chętnie napisze o dawnej szkole wizazu la femme, to jest już szkoła maestria. Chodze do niej już drugi semestr. Mamy dwie trenerki Panie- wizażystka Ela Skoczeń i projektantka mody Agnieszka Gruszka.
Długo myślałam o wyborze szkoły i kierunku i bałam sie czy dam radę, mam małą córeczkę i wiadomo kasa zawsze potrzbna przy wychowywaniu maluszka. Jednak teraz wiem , ze to był fantastyczny pomysł. Moje wyjścia do szkoły to fantastyczna przygoda- a najlepsze są pokazy mody-gdzie malujemy na prawdziwych wybiegach. Poznałm wspaniałych specjalistów, projektantów mody, aktorów , których znałam tylko z ekranu. dzisiaj oni widzą mnie jako profesjonalistkę. Dlatego polecam . Warto ze względu na wykładowców, podejście do ucznia i możliwości dotknięcia świata mody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Przyczajenie
|
Dot.: szkola SELECT, ktos cos slyszal?
Zapisałam się do tej szkoły, na forum mają dobre opinie. Oby się okazało, że to prawdziwe opinie. Dopiero zaczęłam, po kursie napiszę dokładniej jak wygląda kurs. Teraz powiem tylko, że gdybym poszła do szkoły zapisać się na miejscu, to nie wybrałabym ich. Szkoła jest mała, sale maleńkie, jedna łazienka na tyle osób!!!Co poza tym - fatalna muzyka, nie ma drzwi /tylko jakieś zasłonki/, nie ma szatni, nie ma gdzie zjeść, nie ma modelek, no i nie ma żadnych markowych kosmetyków na których się uczymy. Czy tak jest wszędzie? Jak skończę szkolenie opiszę jak wygląda kurs od środka, oby lepiej niż wystój szkoły...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kurs wizażu
Witajcie.
Nie chcę zaśmiecać forum nowym wątkiem, więc podpinam się z pytaniem pod ten. Czy któraś z Was może mi polecić jakąś szkołę lub kurs wizażu w Rzeszowie? Wstępnie znalazłam 4 oferty: http://www.artcolormodels.pl/ http://www.cambella.rzeszow.pl/s/9/Szkolenia/ http://www.laurel.ipr.pl/profesjonal...sy_wizazu.html http://www.spwis.rz.com.pl/roczna2.html Może ktoś kończył wyżej wymienione szkoły lub kursy i mógłby mi coś polecić lub odradzić? Może znacie coś bardziej interesującego i godnego polecenia od wyżej wymienionych? Będę bardzo wdzięczna za opinie ![]()
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
Uważajcie co wybieracie!
Dziewczyny zwróćcie uwagę jaki kurs wybieracie , to bardzo ważne. Moja koleżanka wlasnie wybrała się na kurs wizażu I i II stopnia, gdzie porządnej analizy nie uczą - babka im powiedziała, że dzieli się tylko ludzi na typ zimny i ciepły i koniec. Mało tego Wizaż I i II trwał tylko 3 dni = 30 godzin, gdzie jak wyczytałam, ustawowo musi byc minimum 30 godzin na 1 kurs, aby wogóle mozna było zaliczyć kształcenie jako KURS! A więc kurs Wizaz I powinien trwać minimum 30 godzin i II stopień tez minimum 30 godzin! A więc babka naciagła kursantki na 1100zł, a kurs nie spełnił wymogów. Gdyby się nazywał inaczej np. Intensywny Kurs wizażu to ok. Ale I i II stopień wizażu to dwie odrębne formy kształcenia. Jak nie ma każdy z tych kursów minimum 30 godzin to nie jest to kurs tylko szkolenie! Zwróćcie uwagę czy jest rejestr wydawanych certyfikatów, prowadzone protokoły itd. Obecnie na allegro można kupić certyfikaty! A więc prowadzenie protokołów i rejestr certyfikatów jest wazny, aby pracodawca np. mógł zadzwonic do firmy i się upenić, że faktycznie dana osoba ukończyła taki kurs. Zaświadczenie MEN! Moga je wydawać tylko placówki, które mają akredytację z Kuratorium Oświaty! Wiele firm wydaje nielegalne zaświadczenia MEN! I są one przez to nieważne! Druk MEN nie jest honorowany za granicą, bo nie ma tłumaczenia. Czy musi byc zaświadczenie MEN? Nie musi. Wiele firm, działa zgodnie z ustawą tj. robią minimum 30 godzin, prowadzą protokoły, rejestry itd i wydają certyfikaty według rozporzadzenia MEN na swoich drukach w języku polskim i dodatkowo angielskim. DRuki honorowane za granicą ze względu na tłumaczenie. Szkolenia takie są na wysokim poziomie. Na co zwrócić uwagę? Przede wszystkim czy zachowane ustawowe godziny i poziom nauczania. Druk Men nie jest potrzebny i tylko dla druku MEN nie warto zapisywać się na kurs jak poziom nauczania niski ( a obecnie można kupić każdy zawód na allegro na druku Men, więc wszystko mówi za siebie). Wystarczy druk według rozporzadzenia MEN! Tj. na druku musi być według DZ.U: - imię i nazwisko słuchacza - data urodzenia - nazwa ukończonego kursu - nazwa organizatora - unikatowy numer certyfikatu - lista wykładanych przedmiotów - liczba godzin zajęć teoretycznych i praktycznych - informacja o egzaminie - pieczątki ( organizatora, instruktorów, egzaminatorów) Firmy prywatne, które nie mają akredytacji muszą być wpisane w Rejestr Instytucji Szkoleniowych inaczej nie mają prawa prowadzić kursów czy szkoleń! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
Sylwia a co formalnie daje ci dyplom ukończenia kursu ??? nawet jak jest na druku MEN. Jakies uprawnienia, tytuł ?
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
TYlko uprawnienia i zezwolenie na wykonywanie tego co się ukończyło
![]() Np. ukończenie kursu dla instruktorów praktycznej nauki zawodu daje uprawnienia na prowadzenie kursów, nauki zawodu w szkołach czy przyjmowania praktykantów do swojego zakładu. Ukończeniu kursu to poprostu uprawnienie=zezwolenie na wykonywanie "tego czegoś" czego dotyczył kurs ![]() Zawód wizażysty ma się dopiero wtedy kiedy zda się egzamin czeladniczy - tyle znalazłam w ustawach na necie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
KNK tak jak napisałam i jak TY napisałaś tylko zdanie egzaminu czeladniczego daje tytuł. Ja obecnie zapisałam się na kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu, bo bez tego papierka nie mogę uczyć zawodu w szkole, bo ten kurs dopiero daje uprawnienie=zezwolenie. Trwa aż 3 miesiące. Koleżanka piguła z zawodu nie mogła pracować w środowisku dopóki nie ukończyła kursu dla pielęgniarek środowiskowych, który też trwał 3 miesiące. Dopiero po ukończeniu tego kursu dostała uprawnienia, aby pracować w środowisku.
Tak, więc są kursy i kursy ![]() Wiem tyle , że kursy wizażu pomagają zdobyć umiejętności i wiem, że na takim kursie nie powinno się zakończyć edukacji trzeba przystąpić do egzaminu czeladniczego i ciągle się doszkalać np. na organizowanych szkoleniach ![]() A jak to jest z fryzjerami? Przeciez to tez wolny zawód i w sumie tez znalzałam info, że muszą zdać czeladniczy, żeby miec tytuł zawodowy ![]() Dziewczyny słyszałam, że od tego roku? Czy od przyszłego ma byc lub jest otworzony kierunek podyplomowy WIZAŻ Słyszałyście cos o tym? NIby po skończeniu kosmetologi, mozna iść na podyplomowe z wizażu. Wiecie coś o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Poważnie?
Myslałam, ze wszystkie kursy niezależnie czy pedagogiczne, czy dla stylistek paznokci czy z wizażu mają tą samą wartość prawną ![]() Jestem w szoku ... KNK widzę, że jesteś bardzo w temacie, proszę odpowiedz mi na jeszcze jedno pytanie, a co z kursami wizażu, które kończą się egzaminem czeladniczym? Na to wychodzi, ze chyba tylko w takich wziąźć udział? Bo po ukończeniu kursu i zdanym egzaminem ma się tytuł czeladnika ... ale jaja ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
generalnie dalej nie patrzy się na makijażystów jak na zawód i wrzucają nas do jednego wora z kosmetyczkmi, oczywiście pewnie można by to pod coś podciagnąc, ale ze nie ma dwuletnich szkół z samego makijażu przez to jest problem z nadaniem tytuły chociazby technika bo ten musi byc dwuletni, ja konczyłem swoją szkołę w 2003 roku i to był ostani rocznik kiedy mozna było po roku nauki uzyskać tytuł technika, a i tak nie mam go wystawionego jako wizażysta/makijazysty bo czegos takiego nie było tylko jako technik plastyk ze specjalności wizazysta, ostanio co prawde nie sprawdzałem tego ale jakieś dwa lata temu chyba że sie cos zmieniło ale wątpie.
![]() |
![]() |
#948 | ||
Raczkowanie
|
KNK ogromnie ci dziękuję, za "rozjaśnienie" sytuacji
![]() Bo za kursy płaci się niemałe pieniądze, a tu się okazuje, że nic się z tego nie ma ... Właśnie sobie ściągłam link z egzaminu czeladniczego : Cytat:
Cytat:
He he KNK chyba nic się nie zmieniło, znalzałam ofertę kursu "Wizaż", którą oferują urzedy pracy - kurs 3 miesięczny ukończony egzaminem czeladniczym. W programie jest: kosmetyka, stylizacja paznokci, stylizacja fryzur, makijaż. No tego jeszcze brakowało, żeby z pazurami kojarzyć wizażystów ... Czyli dalej mała świadomość w społeczeństwie czym tak naprawdę zajmuje się wizażysta. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po drugie sama mam sporo "papierków", bo wszędzie są one po prostu wymagane, by w ogóle startować do jakiejkolwiek pracy Jeśli tego mieć nie będziesz, to nawet na ciebie nie spojrzą, a co dopiero zaproszą na rozmowę o pracę ![]() I jakoś konkurencję trzeba przeganiać ![]() Zresztą mi raz jedna znajoma, która jest jednocześnie kierowniczką małej frmy powiedziała - gadać to sobie mogą, że potrafią i świetnie władają językami itp., ale niech pokażą mi najpierw dowody, żebym zechciała ich do siebie zaprosić. A dowody to właśnie te "papierki" ![]()
![]() |
![]() |
#951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie neguje innych zawodów to wykształcenie jest wazne i dokument potwierdzający to również, sa określone programy nauczania itp, ale nie w tym przypadku.
![]() Edytowane przez KNK Czas edycji: 2011-02-25 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Zresztą aż dziwne, że zrezygnowałeś z pracy w MAC w Arkadii, bo widać było, że kochasz tam pracować. Sama widziałam ![]()
![]() |
#955 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
szkoła wizażu NOVA czy ktoś zna?
tak jak w tytule, czy ktoś zna ta szkołę?
licze na jakieś recenzje ![]()
![]() |
#957 |
Przyczajenie
|
Jest nowa Szkoła stylizacji www.venaart.com, ale dopiero kierunek będzie od września:/
Kursy też tam są. Makijaż fotograficzny, sceniczny itp. 1 i 2 stopnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Nie wiem czy w odpowiednim miejscu zaczynam ten wątek. Miałabym ogromną prośbę o wskazówki gdzie najlepiej udać się na indywidualny kurs makijażu w Poznaniu. Chodzi mi o jednodniowy kurs. Profesjonalne dobranie kosmetyków i porady jak radzić sobie z problemową skórą oraz jak fajnie pomalować oko. Dziękuję serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
Dot.: kurs makijażu Poznań
W Skórzewie, koło Poznania jest szkoła godna polecenia. Ja zaopatruję się tam w kosmetyki, z których jestem bardzo zadowolona. A mimo, że nie robiłam kursu, to i tak w ramach zakupów zawszę mogę liczyć na fachową pomoc i porady. Wklejam linka z listą kursów : http://www.folaron.pl/kursy.html
![]()
![]() |
#960 |
Przyczajenie
|
Dot.: kurs makijażu Poznań
ja tej szkoły nie polecam, mimo że ją ukończyłam..... ci panstwo nie są za mili, zadufani w sobie, mają swoich pupilków. Poza tym wciskają na siłę kosmetyki których są JEDYNYMI DYSTRYBUTORAMI NA POLSKĘ, WIĘC DYKTUJĄ CENY. a kosmetyki na poziomie Kryolanu tylko że 3x droższe. a maniera walenia na "ty" do każdego doprowadza do pasji wszystkich bez wyjątku. Większość kończyła studia wyższe gdzie szanowani profesorowie zwracali się na Pan/pani a ci myślą że są ponad to. Działa to oczywiście w jedną stronę. yhy, i tzreba zmieniać buty jak w przedszkolu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.