|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() i ja uciekam ![]()
![]() |
#4802 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() z teściową niezłą masz zagwostkę...nie pomogę bo nie mam teściowej ![]() Cytat:
![]() ale dobry mąż ![]() Cytat:
![]() ![]() A się nie pochwaliłam że dostałam mojego pendriva pocieszyciela ![]() ![]() ![]() i wpisałam moją kandydaturę na rozbiórkach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Od 3marca w Biedronce ![]()
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Karolka zrobione
![]() Ja tylko pożegnam się na dziś. Kolorowych snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja też zrobiłam co miałam ![]() i również uciekam...dobranoc ![]()
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() swietne wiadomosci ![]() tak bardzo sie ciesze! Mam nadzieje, ze Antos wkrotce zadomowi sie w zlobku na dobre ![]() Morska, ja rowniez gotuje soczewice, najczesciej w zupie. ---- Ulozenie potylicowe tylne i twarzyczkowe nie jest wskazaniem do ciecia. Porod trwa dluzej, ale jesli tetno dziecka, skurcze, ogolna kondycja matki sa dobre i porod postepuje prawidlowo, to nie ma przeciwskazan do normalnego porodu. Generalnie uwazam, ze pacjentki w PL jada za wczesnie do szpitala, szczegolnie przy pierwszym dziecku ![]() Wiec jest inaczej, mysle, ze w PL przez wiele lat jeszcze nic sie nie zmieni, ew w druga strone, tzn prawie kazda pacjentka bedzie miala znieczulenie do porodu lub ciecie na zyczenie.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-02-24 o 23:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To było tak, że w niedziele ok 18 zaczęły się te pierwsze mocne skurcze. Przez całą noc nie spałam bo się nie dało, mnie zginało co jakiś czas w pół, robili mi ktg, dostałam jakiś zastrzyk... Rano na obchodzie stwierdzili że mam rozwarcie na 1 cm. Tak mnie badali co jakiś czas, ja chodziłam i chodziłam żeby coś ruszyło. O 11 lekarz stwierdzając że nie ma żadnego postępu wysłał mnie na porodówkę. Na porodówkę przyjęłi mnie ok 13. Ja chciałam bardzo rodzić naturalnie więc wzięłam się za piłkę, drabinki i co tam miałam do dyspozycji, ale po 2 godzinach dalej nie było postępu. Ok 15 podłączyli mi oscytoksynę, o 18 poszły wody płodowe (co za okropne uczucie jak to pęka w brzuchu...brrrr) ale rozwarcie było tylko na 2 cm... nie będę wspominać o bólu jaki wtedy czułam, ale myśl że być może zaraz zobaczę mojego synka dodawała mi sił. W tym czasie cały czas próbowałam aktywnie rodzić, wykonywałam wszystkie pozycje jakie pokazywała mi położna, chociaz było strasznie trudno bo już wtedy po nieprzespanej nocy, na czczo (bo nie pozwolili mi jeść z racji tego, że możliwa jest cesarka). Ok 21-22 w końcu stwierdzili że mam rozwarcie na 9 cm. I na tym stanęło. Co chwile sprawdzała mnie i położna i lekarka, nie było żadnego postępu. Ja cały czas już na skraju omdlenia robiłam te wszystkie ćwiczenia, żeby mały lepiej się wstawił... W końcu dostałam dreszczy, zmierzyli mi temp. 39.5 st, ciśnienie bardzo wysokie, dostałam dophegyt (nie pamietam jak się to pisze). Ok 24 strasznie zaczał trząść mi się brzuch, tak sam od siebie, to było widać gołym okiem ![]() Zastanawiam się czy to wyciszanie moich skurczy przedwczesnych (dostawałam coś w kroplówce, nie magnez a coś innego, nie pamiętam co) 3 razy od 30 tygodnia nie miało wpływu na mój poród... ufff... no to sobie wspomniałam... tak w ogóle dzień dobry wsystkim mamusiom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() a z teściowa hmmm niewiem co Ci doradzic, chyba pasowałoby z nią pogadać jednak jak chcesz dobre stosunki mieć chyba że ona z tych babek co niewiele ich rusza i szybko zapomina ![]() ja juz niewiem, przyznam się że raz miałąm taką sytuację jak teściowa buty Zuzi przywiozła, jakieś używane ze świecocą podeszwą i się mi wyrwało "ale obora" i się obraziła ale co się dziwić poprosiłam z TZ żeby z nia pogadał i jakoś ją udobruchał ![]() Cytat:
ale jakiej używasz? świeżej czy ze słoika? Cytat:
bo niewiem chciałabym i boje się..... ![]() ![]()
![]() |
#4808 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mariolko ale Ty jesteś mądra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie generalnie tak, ale... Ja pojechałam do szpitala jak miałam 1 cm rozwarcia (oczywiście o tym nie wiedziałam, tzn. już dwa tyg. wcześniej moja gin mi powiedziała, że mam i być może będzie wcześniejszy poród-nie był ![]() ![]() ![]() Witam się piątkowo-bombowo ( ![]()
![]() |
#4809 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
![]() i zeby apetyt wrocil ![]() a tesciowej moze powiedz ze jak bedziesz chciala to sama se kupisz i ma wiecej takich niespodzianek nie robic ![]() ![]() Cytat:
a ten okres wlasnie jak ropialy szwy byl dla mnie najgorszy ![]()
![]() |
#4810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekam na maila Cass i będę pisać do Was ![]() Dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- OFERTA SPECJALNA: 29 zł za kupon o wartości 60 zł na zakup dowolnej biżuterii w sklepie internetowym DeSeo Biżuteria Świata. Ręcznie wykonywana biżuteria tylko na www.bizuteriadeseo.pl! fajna ta biżuteria...może Wam się coś spodoba ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-02-25 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
karola, podlinkował Ci sie salon fryzjerski zamiast biżuterii
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
ale dupa ze mnie
![]() ![]()
#4813 |
Ola-Unhola
|
Hej
![]() My dzisiaj w domku. Antoś ma katar i kaszle. Wiadomo, spodziewałam się ![]() Wole treaz z nim posiedzić jak jestem w domu i nie ma musu chodzenia do żłobka, niż we wtorek z poważnym przeziebieniem jak do pracy będę musiała iść. Może uda nam sie przez weekend wyleczyć ![]() Cieszę się, że tak jak ja cieszycie się z postępów Antolka w związku z jego pobytem bez mamusi ![]() Kawki?
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chetnie ![]()
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zu dzisiaj też w domu ![]() Babcia chora w domu, Dziadek też w domu (wiadomo ![]() ![]() ![]() ![]() aaaaa i rano kupiłam (tyle czasu miałam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-02-25 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam ![]() ![]() Dziewczyny ![]() ![]() polecicie mi coś? ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- fajny ten aparat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
trzeba zacząć się zastanawiać nad nowym tytułem
![]()
#4819 |
Ola-Unhola
|
![]() Mam nadzieje, że katarek pójdzie sobie szybko precz ![]() Właśnie, a propos nowego tytułu. Wybierzcie moją zastępczynie ![]() Jak będę pracowała, mało mnie będzie a Starościna musi pojawiać się częsciej ![]()
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież chodzi tylko o założenie wątku...później chyba za dużo się nie robi...a jak Cię długo nie będzie to i tak Cię ściągniemy ![]()
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
a prosze bardzo
![]() 1. Żegnaj zimo- wołają wszystkie mamy i z maluszkami radosnie wiosnę witamy ![]() 2.Na nocniczek robię siusiu- dziękuje za cierpliwosc kochana mamusiu! 3.Piosenki śpiewam, pieknie rysuję i smoczka juz nie potrzebuję ![]() c.d.n ![]()
#4822 |
Zakorzenienie
|
![]() jak tam? Ola ja juz po kawce, zaraz drugie sniadanie zjem bo juz glodna sie robie ![]() lepiej się czuje juz na szczescie, niedługo idziemy na sanki, poszalejemy znowu ![]() megi ja tam lubie folkowe wzory ![]() Karola a propo bizuterii wczoraj po mozolnych 3 godzinach udało mi sie w koncu sklecic naszyjnik. pierwsza sztuka robiona tą metodą, ma jeszcze mnóstwo niedociągnięć, ale i tak jestem z niego szalenie dumna Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-02-25 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
dla mnie 1 i 2 bo z 3 nic nam się nie zgadza ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Zakorzenienie
|
![]() Bry ![]() tak sobie wczoraj myslalam, ze pewnie uwazacie mnie za nawiedzona heretyczke ![]() Adaiakaka ![]() Przy drugim dziecku nie bede planowac niczego, bo bawet nie wiem, jak dlugo bedzie trwala moja ciaza ![]() Angy, racja, wszystko mozna sie zdarzac, ale takie blyskawiczne porody u pierwiastek sa bardzo rzadkie ![]() ![]() Karolinko, prawidlowo, bo po odpywie wod powinnas zaraz jechac do szpitala. Inna sytuacja, gdy jest 1 cm i pecherz plodowy zachowany. Cytat:
![]() usciski dla was ![]() Zycze milego piatku, my idzimey sie zdrzemnac, a pozniej rutynowo-obiad, spacer... Caly weekend pracuje, wiec musze naladowac baterie. ![]()
![]() |
#4825 | |||
Zakorzenienie
|
taki tam plastikowy...jak naciśnie się migawkę to przez wizjer zmieniają się obrazki
![]() ![]() Cytat:
![]() 2 jakoś dziwnie mi brzmi rym siusiu z mamusiu ![]() 3 fajny ![]() czekamy na dalsze propozycje ![]() Cytat:
![]() super wisior ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Znaczy miałam szczęście ![]() ![]() Tobie również pracusiu ![]() Czeko 1-szy fajny ![]() Pozostałe nas się nie tyczą ![]() Wojtusia fajny ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-02-25 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
Czego to Tchibo nie wymyśli
![]() Fartuszki-na-butelki-plynow-do-mycia-naczyn-2-sztuki.jpg
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
Kat powiedź mi jak Wasz odkrywczy domek? Laura bawi się nim? Znów zaczynam się zastanawiać czy nie kupić
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.