|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
tych firm jest mnostwo ja dostalam w spadku to nawet nie szukalam a sama bym nie wiedziala na co sie zdecydowac czy wszystko eee nie mam w ogole poscieli w weeekend najpozniej w poniedzialek robie kpozostale zamowienia zostala mi jeszcze apteka, allegro u 2 sprzedawcow ![]() i pozniej moze jeszcze polatam po miescie jak sie ociepli |
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Lece obiad robić |
|
|
|
|
#4473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ufff jestem!
posprzatalam caly pokoik malutkiej! jestem w nim zakochana, choc jeszcze nie ma firaneczki/zaslonek(IKEA next week )) narzuta na kanape jest stara no i lozeczko bedzie tam gdzie biurko, ale ogolnie git, wyrzucilam tooone smieci, niestety jeszcze sporo porzadkow przede mna. caly dom ogarniety i nawet odkurzylam ale juz plecy odmowily posluszenstwa, a skoro Pan Doktor kazal odpoczywac to juz nie mylam podlog i teraz leze przy pysznej kanapeczce z jajkiem i bialym serkiem![]() zaraz ide do sklepu kupic sobie cos slodkiego bo ciasta juz raczej dzisiaj nie upieke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ty Daissyy masz piekny brzuszek...i ten biust....zazdroszcze..mni e nic nie urosl wlasciwie ![]() PISAC JAK PO WIZYCIE!!! RAZ DWA! Kwiatecek genialne zakupy, bardzo podoba mi sie wanienka! i rozek chyba tez chcialabym kupic, ale niestety nie bardzo moge znalezc tu w Norwegii, w ogole nie miaja takich rzeczy Agus gleboki wdech i uda ci sie zaraz zrobic wszystko od nowa, dasz rade ![]() 24 Kasiula ja tez uwielbiam czytac! polecam ci wallandera- Henning Mankell, jesli lubisz kryminaly Ostatnio polknelam kilka norweskich, ale zaraz znajde polskie odpowiedniki![]() A co do tej pasierbicy, to strasznie przykro czyta sie takie rzeczy, naprawde slow brakuje co? a jak twoj katar? zlosnica jaki ladny brzuszek i to z serduszkiem ![]() anulinko kochana ja dalej obstaje przy tym, ze niesprawiedliwe, bo ja co noc tak chodze co chwile.... A gdzie Moria??? Princi poszla w drzemke.. Pauliziaaa?!?!? Halloo a ja jak zaleglam to mi sie tak nei chce do tego sklepu isc, ze masakraaa |
||
|
|
|
#4474 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz strasznie szybko i wydaję mi się, że młodszy to tylko 4 godziny śpi a resztę się rusza ![]() Cytat:
|
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baaardzo mi sie podoba ! tzn ja klikne w rózu bo widze, ze sprzedajacy maCytat:
Kto ma racje
|
|
#4476 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
![]() nadrobiłam was od wczoraj, ale jakoś nie wiem co mam napisać... nie mogę się wbić w temat... bylam dzisiaj w szpitalu i wracając zrobiłam sobie dłuuuuugii spacerek... zimno u nas, ale słoneczko ładnie grzeje ![]() Dzisiaj na obiad będą palszki rybne z pieczonymi ziemniaczkami i kapustą czerwoną ![]() narobiłyście mi strasznej ochoty na te pączki ![]() ale jestem twarda i wytrzymam do 3 marca tylko jak się objem i wieczorem pójdę na wizytę to u gin się waga załamie ![]() śliczne macie te akcesoria dzzidziowe:P ja utknęłam w martwym punkcie z zakupami na razie...do wypłaty jak zwykle
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, żeby kupić leżaczek do wanienki w misie a nie w żyrafki!!!!!!!
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sterylizować będę wrzątkiem, a do podgrzania w razie czego mam mikrofalę, kuchenkę i czajnik (można włożyć np. butelkę do wrzątku i się podgrzewa)
|
|
|
#4479 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedny Tomuś.... A tyle innych matek czeka na swoje dzieciątka i nie umieją się doczekać. Cytat:
Ale nie byłam drobiutka...Cytat:
No i świętuję dzisiaj studnióweczkę z tego co mi wyliczył kalkulatorek
Edytowane przez Weredka Czas edycji: 2011-02-25 o 15:12 |
|||
|
|
|
#4480 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem tylko co z resztą! Dzięki za odpowiedz ![]() ![]() Cytat:
Jak mi tak ktoś tyle rzeczy podarował to nic bym się juz zastanawiać nie musiała ![]() Firme mam wybraną, na pewno Tommee Tippee.. tylko zastanawiam się, czy w praktyce wszytsko potrzebne.. bo różne opinie są w necie.. ale ja wolę was wypytać |
||
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka ja nie kupuję ani podgrzewacza, ani sterylizatora ani laktatora póki co. Nie wiem czy uda mi się karmić piersią więc nie kupuję laktatora, i z tego samego powodu nei kupuję podgrzewacza i sterylizatora
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie mieli w żyrafki ![]() Lolka A laktator mam ręczny TT
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
aha i Lolka co do Twojego pytania o podgrzewacz itp... ja tez nie mam jeszcze nic, laktatora tez nie mam.. i poscieli nie mam i materaca i łóżeczka
nie umiem sie zdecydowac... ale a propos podgrzewacza to ja chyba sie wstrzymam.. bo nie wiem czy pokarm bede miała... a przeciez wyskoczyc do galerii to chwila moment, jak małż wytrzezwieje to pojdzie i kupi antropia, chciało Ci sie spacerowac przy tych mrozach ?? Chyba, ze u Ciebie cieplej Ja tez poza smoczkami, butelkami, tym czymś do katarku i dla siebie paczką podkładów poporodowych nie mam nic aha i cążki do pazurków mam nie martw sie, nadrobimy ![]() anulka, a nakleiłas juz te obrazeczki na ściane ?? pewnie nie bedzie Ci sie chciało z pokoiku wychodzic.... Na miejscu morii, która tez juz ma wszystko ready, chyba bym tam spała
|
#4484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najwyżej dokupię jak już będzie wszystko jasne
|
|
#4485 |
|
Raczkowanie
|
Weredka to ja jeszcze niższa jestem :P mam 155 .. a mój małżonek 187 więc mamy ładny zestaw
|
#4486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje koleżanki sobie bardzo chwaliły podgrzewacze, u mnie nie było potrzeby. Ale te rzeczy drogie nie są także kupić można w każdym momencie. Pamiętam jak mama mówiła, że to podstawa bo ona miała i sobie nie wyobraża bez albo podgrzewania w garnuszku... a ja się śmiałam, że może drugi będzie taki jak ten pierwszy
|
|
#4487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nerw wzial gora ![]() Cytat:
czyto moja dziecko nigdy nie spi ![]() bo tz sie nawet smieje, ze w nocy co przytuli sie do brzucha to kopie w nocy nad ranem masakra a ja sie jak zabita ![]() czasem ma spokojniejsze dni ale np w poniedzialek to przechodzila sama siebie ![]() Cytat:
![]() a ja dzisiaj wieczorem robie nalesniki buritto zapiekane w piekarniku bo mam goscia, znajomy tz, ale ja nie chce pizzy jesc, wole sama cos upichcic:P |
|||
|
|
|
#4488 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak coś to ja robię tylko taką podsumowyjącą ankietę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I gratuluję zakupów! Co dalej nie zmienia faktu, że zazdroszczę Edzikowi, że ma juz takie bogate wyposażenie
|
||||
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Princi, zobacz
![]() http://allegro.pl/wyprawka-jestem-an...469283674.html Zreszta Wszystkie Mamusie mające synusie
|
#4490 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek ale super Nikoś bryka! jak mocno widać
![]() Matall i Kwiatecek eleganckie zakupki
|
|
#4491 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie noooo!! Ty Aga nigdy nie przestaniesz mnie zadziwiać swoimi kulinarnymi pomysłami!! |
|||
|
|
|
#4492 |
|
Wtajemniczenie
|
jakby któraś się pośmiać chciała
http://www.youtube.com/watch?v=KiVVwSE68Cs
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz mam swoja kuchnie to juz to bym mogla codzien cos wymyslac no ale boje sie o swoje kilosy a tz aby mowi zjadlbym to albo to ![]() w ogole to jak weszlam dzisiaj do marketu ze swoja garmazerka mam kolo domu, zobaczylam ich placki to myslalam, ze umre a z truskawkami wygladal tak cudnie i on mnie tak wolal ![]() eh biednam ja |
|
|
|
|
#4494 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam taki: http://allegro.pl/4b-danpol-materac-...460620793.html matallewar, zlosnica22m, kasia1361 piękne brzuszki ![]() Cytat:
![]() Mi już trzecia ![]() Cytat:
|
|
#4495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4496 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki
podczytuje was dzisiaj od rana na raty, wczoraj nie mialam czasu zagladnac, znowu caly dzien biegalam. dzisiaj sobie zrobilam dzien luzu i poszlam zrobic szkietki juz mi troche lepiej
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
jeny jakie macie tempo dziś
![]() bodziaki - z zakładkami czasem się rozchodzą, ale dla takiego noworodka mi było niewygodnie zakładać takie z guzikiem przy szyi, z dobrego materiału się nie rozchodziły podgrzewacz i wyparzacz - nie potrzebny ! Siasiek moja mała też już tak potrafi myślałam już że nie zobaczę się dziś z ginem, bo zajechałam a on telefonu nie odbiera ... no i czekałam tak godzinę i już miałam jechać do domu, ale w końcu odebrał malutka leży główkowo, nadal jest dziewczynką waży ok 1400g nereczki - jedna się unormowała, a w drugiej minimalne powiększenie miedniczki, więc chyba coś się polepsza szyjka ciut się skróciła - ma jakieś 28mm, ale zamknięta i szczelna ![]() dzięki dziewczyny za kciuki jestem spokojniejsza na jakieś dwa tygodnie ![]() następna wizyta za miesiąc to lecę do Zosi bo niecierpliwa dziś macie jakiś pomysł na dość prosty i smaczny obiad, którym możemy znajomych uraczyć ???? nie mam wizji całkiem
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-25 o 15:33 |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, pokaz przepis ?? Kurde ale moj mąż by sie cieszył jakby miał taka żonke jak Ty
![]() andziot, no to wszycho książkowo, teraz pozostaje Ci leżec i pachnieć no i czekać na swoją Królewnę Super !!a jaki koszt tego obiadu? bo ja mam prosciutki, zachwycajacy zawsze gosci, tyle ze troszke kosztuje, bo trza nabyc dzwonka z łososia, do tego robi sie sos z zielonego pieprzu na smietanie (gotuje smietane z pieprzem chwilunie aby zgęstniało) i polewa nim usmazonego łososia, którego podaje sie na lisciu sałaty. Do tego np frytki albo ćwiartki z ziemniaków i podgrzane w mikrofali aby były ciepłe ćwiartki pomidorka, bo ładnie pasuje kolorystycznie Pysznie wygląda i jeszcze lepiej smakuje a robi sie wszystko 30 min max
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-25 o 15:35 |
|
|
|
#4499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super wiesci ![]() a moze cos z serii "pomysl na" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek właśnie to miałam na myśli z tym podgrzewaczem i sterylizatorem
tylko się może źle wyraziłam Bo przecież cyców sobie sterylizować nie będę ani podgrzewać to po co mi to w razie karmienia piersią i tak samo po co mi laktator jak będę karmić butlą. Ale mnie dziś głowa boli...za wysokie ciśnienie jest i to pewnie dlatego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

tak zebym mogla zobaczyc jak to wyglada...ja mam dwa zapinane ale z tylu przy szyjce z benettona

pewnie jeszcze na zakupki polazły 

baaardzo mi sie podoba ! tzn ja klikne w rózu bo widze, ze sprzedajacy ma
Kto ma racje