Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 19:35   #2101
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

jak sobie zrobię fote, to wytnę łeb i wstawię
ja to już się przyzwyczaiłam, ze do mnie zawsze w sklepach mówią "pani w ciąży' albo "pani z dzidzia"
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 19:36   #2102
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

wiecie co a ja bym już chciała urodzić.....czuje się strasznie ociężała, przy chodzeniu sapie jak smok...
liczę na to że może może przez tą małą ilość wód urodze wcześniej. jakby to było za 2 tyg. nie miałabym nic za złe

ktoś pytał o przepisy na pączki - prosze bardzo:

http://www.tesco.pl/kulinarne-inspir...lusty-czwartek
Stary 2011-02-25, 19:50   #2103
iizabelaa
Zakorzenienie

Byłam na SR,
a tutaj już 3 strony się do nadrobienia zrobiły

Dzisiaj było o pielęgnacji noworodka, fajnie było

Dzisiaj przyszła do mnie huśtawka,
jestem zadowolona,
bo jest w bardzo dobrym stanie

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
wiecie co a ja bym już chciała urodzić.....czuje się strasznie ociężała, przy chodzeniu sapie jak smok...
liczę na to że może może przez tą małą ilość wód urodze wcześniej. jakby to było za 2 tyg. nie miałabym nic za złe

mnie już też powoli nachodzą takie myśli
Stary 2011-02-25, 19:52   #2104
traicionera
Zakorzenienie

Do mnie przyszla niania elektroniczna i klapki do szpitala.
Stary 2011-02-25, 19:56   #2105
Lustereczko
Rozeznanie

Hej mamuśki
Widzę że dzisiaj wątek owocny w zdjęcia brzuszków
wszystkie brzuszki są śliczne, jedne mniejsze drugie większe, ale każdy uroczy aż dziw bierze, że tam nasze maluszki się mieszczą...

Trochę Was nadrobiłam, ale nie mam dziś nastroju na pisanie, bo dostałam dzisiaj smutną wiadomość, że mąż mojej przyjaciółki miał wypadek w pracy ma całą nogę poparzoną, poparzenia III stopnia czyli nie za ciekawie o mały włos a zostałby cały poparzony i prawdopodobnie by tego nie przeżył, więc szczęście w nieszczęściu... Narazie jeszcze nie wiadomo nic więcej, bo lekarze powiedzieli,że dopiero za parę dni się okaże jak głębokie są poparzenia. Mam nadzieję że jakoś z tego wyjdzie... Ehh... jak to człowiekowi w ciągu jednego dnia może zmienić się całe życie...
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 20:00   #2106
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Min. ja pisałam, ja akurat zawsze robię badania w jednym laboratorium bo nie chce mi się szukać nigdzie gdzie taniej albo lepiej, ale faktycznie tanio Ci wyszedł hbs moja szwagierka z tego co wiem w innym punkcie płaciła też ok.25 zł
u nas jest tylko jedno laboratorium

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Dziewczyny..zamówiłam pewną rzecz przez Allegro, koszt niewielki bo to 30 zł z przesyłką,no ale to moje pieniądze..czekam czekam nic... patrze gościu nagle dostał mnóstwo negatywów i ma zawieszone konto...:/
no i co ja mam zrobić w takiej sytuacji?

ooo biedaczku
rozpocznij spór na allegro, jest taka zakładka w Moje allegro,
żeby allegro wiedziało, że też zostałaś oszukana,

i bez rozpoczęcia tego sporu nie ma się co liczyć na zwrot pieniędzy z allegro,

no i jeszcze postrasz faceta policją
Stary 2011-02-25, 20:02   #2107
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ja nie mam codziennie, ale tak co drugi dzień, głównie w nocy czuje przez sen

mój mi powiedział, że nie może jak dziecko jest juz takie duże i już i mam go nie zmuszać a ja tak bym chciała, juz nawet nie ze względu na libido, tylko chodzi mi że może wywołac poród na tym etapie...
ja te bóle jak na @ też czuję w nocy, nie są bardzo mocne ale często mi się śni np że zaczyna się poród i mnie tak boli budzę się a tu faktycznie boli

a co do seksu mój też już zapowiedział że mi nie pomoże bo się boi a ja też bym tak od 38 tygodnia chciała dla przyspieszenia ale on nie i koniec...

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

a mój taki mały nie wiem gdzie to 9 kg
masz śliczny brzuszek i faktycznie na drugim zdjęciu już widac coś w końcu super

mnie też nachodzą myśli o porodzie ale jestem dopiero w 35 tygodniu mam marzenie żeby urodzić w 37-38 ale u nas na wątku tendencja 40 tydzień hehe i ponad

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 20:02   #2108
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Byłam na SR,
a tutaj już 3 strony się do nadrobienia zrobiły

Dzisiaj było o pielęgnacji noworodka, fajnie było

Dzisiaj przyszła do mnie huśtawka,
jestem zadowolona,
bo jest w bardzo dobrym stanie

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

mnie już też powoli nachodzą takie myśli
iza to dobrze bo już się martwiłam że tylko ze mną coś nie tak...

super że jesteś zadowolona z huśtawki. do mnie dziś przyszedł biustonosz do karmienia i też jest ok. nawet z rozmiarem trafiłam

Eirene może będziemy wyjątkami !!! i zaczniemy wcześniej rodzić. mi lekarz teraz na wizycie powiedział że moge rodzić już teraz bo dzidziuś już jest bezpieczny - ale tak jeszcze 2 tyg. mogłabym pochodzić. kolejną wizytę mam 9.03 więc pójdę a potem mogłabym już 10.03 urodzić. nie mam nic przeciwko temu haha

Edytowane przez megi2015
Czas edycji: 2011-02-25 o 20:04
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 20:05   #2109
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Ja dzis jestem jakas totalnie wypruta, widziałyście, że w nocy spac nie mogłam, na szczęście miałam mozliwośc odespania i spałam wyobrażcie sobie praktycznie od 5.00- 15.00 z małymi przerwami, a teraz znowu chce mi sie spać i w ogóle bez sił na nic jestem
Malutka jest cichutko cały dzień, ( tzn rusza się od czasu do czasu, ale tak leciutko) chyba tez opadła z sił, jak ja.

Jutro może pojadę na ktg... tak dla kontroli, bo mam taką możliwość.

a tak sobie myślałam czy już nie urodziłaś

niutka1 czy położna nie posiadając sprzętu usg jest w stanie określić położenie dziecka w brzuchu?
Stary 2011-02-25, 20:09   #2110
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

piszecie o bólach @ heh
przypomniało mi się jak miałam ktg robione przed porodem i jak miałam skurcze to tylko cyfry skakały do góry.Na finiszu to juz miałam tak mocne skurcze,że nie wiedziałąm co z rękoma robić heh a po porodzie parę dni szczęka mnie bolała od zaciskania
sąsiad lekki zboczek mówi,że najpierw Kobietę swędzi (na seks) a potem boli (przy porodzie)

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 20:11   #2111
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Widzę że dzisiaj wątek owocny w zdjęcia brzuszków
wszystkie brzuszki są śliczne, jedne mniejsze drugie większe, ale każdy uroczy aż dziw bierze, że tam nasze maluszki się mieszczą...

Trochę Was nadrobiłam, ale nie mam dziś nastroju na pisanie, bo dostałam dzisiaj smutną wiadomość, że mąż mojej przyjaciółki miał wypadek w pracy ma całą nogę poparzoną, poparzenia III stopnia czyli nie za ciekawie o mały włos a zostałby cały poparzony i prawdopodobnie by tego nie przeżył, więc szczęście w nieszczęściu... Narazie jeszcze nie wiadomo nic więcej, bo lekarze powiedzieli,że dopiero za parę dni się okaże jak głębokie są poparzenia. Mam nadzieję że jakoś z tego wyjdzie... Ehh... jak to człowiekowi w ciągu jednego dnia może zmienić się całe życie...

straszne
Stary 2011-02-25, 20:29   #2112
agus87
Zakorzenienie

ada32 moze jak zobaczysz swojego maluszka to dopiero zdecydujesz?
wiele osob tak robi

87czarna piekny brzucholek
ego_ego piekny brzucholek
Montii piekny brzucholek ale gdzie ty to 20 kg masz to ja nie wiem

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Kochane dostałam smska od Patrycji_22 że czują się dobrze i chyba jutro wychodzą Patrycja walczy o pokarm bo ma trochę mało. Buziaki nam przesyła i myślała że tu już kolejne rozpakowane mamy napisałam jej że tylko szymelka

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
dzisiaj mam 36 tydzien + 1 dzien czyli zaczynam 37 tydzien
gratulacje

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Eirine teściowa dotarła w końcu z obiadkiem, ale się najadłam...ziemniaczki marchewka i kotlecik. do tego przyniosła babeczkę z kremem i kawałek ciasta o nazwie krówka, i ja oczywiscie to zjadlam

egoego ja mam w obwodzie w największym miejscu 103, dziś rano się akurat zmierzyłam, a zdjęcie wstawiam sprzed 2 dni, czyli koncowka 34 tc.
Załącznik 3776632
slodziak

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dziewczynki piękne macie te brzuszki

uffff...nadrobiłam:mdleje :

dziś mam zły dzień...tzn. nerwowy - moja kochana córcia od rana prawie w ogóle się nie rusza już zaczynam panikować, choć wczoraj byłam na wizycie i wszystko było dobrze...nie wiem czy sie nie obruciła w stronę kręgosłupa, bo bardzo słabo czuje kopniaki...żeby poczuć pod ręka muszę mocniej ją przycisnąć...jeszcze kopniaczki, czy przeciąganie się czuję bardzo nisko...nie wiem co jest tego powodem - może to łożysko na przedniej ściance

a wczoraj przyszły mi biustonosze do karmienia- fajnie milutkie ale jak zwykle nie trafiłam w rozmiar...zamówiłam 80 C i pod biustem jest troszkę duże i w cycach też, ale co mi tam do szpitala będą
kochana mi polozne mowli, ze po porodzie jak pokarm najdzie to cycuchy jeszcze bardziej sie powiekszaja
Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
nie psiknąć, tylko POSMAROWAĆ. Zawsze po goleniu i wytarciu do sucha smaruję się dezodorantem w kulce (z alkoholem), działa Najlepiej powtórzyć parę razy- tuż po goleniu i po kilku h

czarna
piekny brzuchol

ego_ego
wow, jaki duży już! śłiczny, okrąglutki

Montii
a Twój jakoś do przodu poszedł super

a mój taki mały nie wiem gdzie to 9 kg

Dostałam wczoraj już prezent urodzinowy od męża wielofunkcyjne urządzenie do kuchni T hermomix mamy to cudo w domu rodzinnym, marzyłam o własnym hehe Ale będę sobie cudawianki, pyszności pichcić.
ale slodki malusi brzunio
Stary 2011-02-25, 20:30   #2113
ada32
Wtajemniczenie

agus87.. w sumie to i racja . ale lepiej bym się chyba czuła mówiąc do niego już teraz po imieiu.. a nie jak do tej pory... robaczek

jeszcze mam trochę czasu .. moze się w koncu zdecyduję......
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 20:32   #2114
Mirabilka
Zakorzenienie

qrde dziewczyny poradźcie coś - boli mnie głowa to zmierzyłam ciśnienie a tam 145/85 puls 100 - nie wiem czym to obniżyc - nie chce jechac na IP dzisiaj... bardzo wysokie te ciśnienie???

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 20:33   #2115
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a co do seksu mój też już zapowiedział że mi nie pomoże bo się boi a ja też bym tak od 38 tygodnia chciała dla przyspieszenia ale on nie i koniec...
ciekawe jak mój zareaguję
ale narazie wydaje mi się, że zdołam go namówić

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
iza to dobrze bo już się martwiłam że tylko ze mną coś nie tak...

super że jesteś zadowolona z huśtawki. do mnie dziś przyszedł biustonosz do karmienia i też jest ok. nawet z rozmiarem trafiłam

ja mam tp na 25.03 ale ciągle wydaje mi się, że urodzę w połowie marca,
ale staram się tak nie myśleć,
bo potem jak się okaże że dzidzia zechce przyjść dopiero w tp albo po to na głowę dostane z tym czekaniem

ja do karmienia mam taniego zwyklaka,
ale będę go używać tylko w szpitalu,
a w domku normalne staniki,
najwyżej po porodzie kupię jakiś stanik
Stary 2011-02-25, 20:33   #2116
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

agus racja,jak się karmi to się ma dopiero biustW dodatku cięzki

Stary 2011-02-25, 20:36   #2117
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
qrde dziewczyny poradźcie coś - boli mnie głowa to zmierzyłam ciśnienie a tam 145/85 puls 100 - nie wiem czym to obniżyc - nie chce jechac na IP dzisiaj... bardzo wysokie te ciśnienie???

mój gin powiedział, że jak będę miała ciśnienie powyżej 145 to mam do niego zadzwonić

jeśli mierzyłaś takim elektrycznym domowy ciśnieniomierzem to może być duży błąd,
zmierz sobie za pół godzinki jeszcze raz
Stary 2011-02-25, 20:39   #2118
megi2015
Zadomowienie

Monti jeżeli chodzi o allegro to nie miałam jeszcze takiego przypadku. ale może posłuchaj dziewczyn i zgłoś to do allegro.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ciekawe jak mój zareaguję
ale narazie wydaje mi się, że zdołam go namówić

ja mam tp na 25.03 ale ciągle wydaje mi się, że urodzę w połowie marca,
ale staram się tak nie myśleć,
bo potem jak się okaże że dzidzia zechce przyjść dopiero w tp albo po to na głowę dostane z tym czekaniem

ja do karmienia mam taniego zwyklaka,
ale będę go używać tylko w szpitalu,
a w domku normalne staniki,
najwyżej po porodzie kupię jakiś stanik
ja kupiłam tylko jeden stanik i to za całe 9,50 zł także jest ok. tak żeby do szpitala mieć, a potem to kupię jakiś lepszy, a nie taki szmatkowaty
Stary 2011-02-25, 20:40   #2119
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
no trochę wysokie ale spokojnie... napij się może melisy i zmierz za jakiś czas... możę się trochę obniży...
Stary 2011-02-25, 20:41   #2120
Mirabilka
Zakorzenienie

tak mierzyłam takim elektronicznym - zaraz pójdę zmierzyc tym tradycyjnym - tylko niech moja mamuśka wyjdzie z łazienki.

Stary 2011-02-25, 20:44   #2121
Krusiak
BAN stały

Cytat:

Spokojnie zmierz za 40min-nie jest strasznie wysokie/cale zycie lecze sie na nadcisnienie i w ciazy tez wiec moge Cie uspokoic ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 20:44   #2122
traicionera
Zakorzenienie

Tez macie popuchnięte stopy? Ja właśnie spojrzałam na swoje i normalnie kwadraty takie się porobiły nagle, a tak się zastanawiałam, co mi dziś tak ciasno w kapciach. a jeszcze wczoraj normalne były.
Stary 2011-02-25, 20:50   #2123
Mirabilka
Zakorzenienie

to mnie uspokoiłyście - bo ja zawsze miałam niskie / tzn przed ciążą/ poniżej 80/60

Stary 2011-02-25, 20:51   #2124
becherovka 3
Raczkowanie

Tez. Stopy mi puchna jak fix. Dlonie nawet nie tak bardzo ale TZ i tak zabronil mi obraczke slubna nosic bo stwierdzil ze ktoregos ranka mi trzeba bedzie palec uciac bo on obraczki rozciac nie pozwoli
ale ze stopami mam masakre - co wieczor mam szlaczki odcisniete od skarpetek mimo ze juz stopki nosze i to takie wyrozciagane.
zwykle na koniec kapieli polewam zimna woda z prysznica i jest troche lepiej
Stary 2011-02-25, 20:52   #2125
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Tez macie popuchnięte stopy? Ja właśnie spojrzałam na swoje i normalnie kwadraty takie się porobiły nagle, a tak się zastanawiałam, co mi dziś tak ciasno w kapciach. a jeszcze wczoraj normalne były.
W 6mies ciazy zamiast 38/39/male/ numeru butow nosilam 40...
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 20:54   #2126
traicionera
Zakorzenienie

Mi dłonie prawie w ogóle nie puchną, po domu to skarpetek nie nosze, teraz sobie wysmarowałam kremem perfecta mama na opuchnięte nogi, może pomoże trochę. Dobrze, ze mam kapcie z regulowana szerokością.

krusiak-wlasnie słyszałam,z e niektórym tez jakby wzdłuż stopy rosną, mnie na szczęście nie, ale kilku koleżankom sie na stale rozmiar buta powiększył.

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-02-25 o 20:55
Stary 2011-02-25, 21:04   #2127
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam problemy z nadciśnieniem i mój lekarz powiedział, że w ciąży dopiero powyżej 160 trzeba się niepokoić. Ja teraz mimo brania leków mam codziennie ciśnienie 140/90 a czasami nawet 150/90. Ale zmierz sobie jeszcze raz żeby sprawdzić czy nie rośnie i ogólnie mierz codziennie.

Dziewczyny od jutra w Kauflandzie ma być proszek Lovela 2,8 kg za 19,99.
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:11   #2128
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
agus87.. w sumie to i racja . ale lepiej bym się chyba czuła mówiąc do niego już teraz po imieiu.. a nie jak do tej pory... robaczek

jeszcze mam trochę czasu .. moze się w koncu zdecyduję......

Cytat:
kochana, melisaaaaa

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
agus racja,jak się karmi to się ma dopiero biustW dodatku cięzki
Stary 2011-02-25, 21:27   #2129
ada32
Wtajemniczenie

lustereczko fajna promocja ale takiego sklepu to ja nie znam

traicionera mi tez stopy ostatnio puchną... normalnie skarpetki to się wcinają a swędzi jak cholera..
Stary 2011-02-25, 21:38   #2130
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

mi czasem puchną.Akcja trwa zazyczaj kilka dni.Wieczorami moczę stopy w soli do kąpieli.Najlepiej odpocząć,pod mogi położyć ze 2 poduszki.Może opuchlizna zejdzie albo chociaż zmniejszy się

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości