Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 21:41   #2131
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Iweczka jakie,daj linka

Macie śliczne brzuszki Czarna Twój podobny do brzuszka Ego.
Ego mój bardziej rozlazły jest
Montii bardzo zgrabny.

Laseczkaa trzymaj się

Montii wkurzające są takie sytuacje

Becherovka
czytałam,że też rodzisz na Siemiradzkiego, chodzisz też tam do lekarza?

Ja mam w pasie 106 i przytyłam już 15 kg , 33 tydzień, więc marzenie o przytyciu 17 kg tak jak z córką, mało realne
nuna, ja zamówiłam takie
http://allegro.pl/ikea-fabler-kiesze...452382878.html

a wszystko przez Montii , bo pokazała swoją żabkę i napisala, że jest i kaczor i się skusiłam
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:43   #2132
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

wstałam niedawno, ale ciągle jestem jakas wyczerpana

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a tak sobie myślałam czy już nie urodziłaś

niutka1 czy położna nie posiadając sprzętu usg jest w stanie określić położenie dziecka w brzuchu?
tak, doświadczona połozna to umie, a w niektórych krajach, gdzie ciążę prowadzą połozne, to one określaja jak jest dziecko ułozone i dopiero jeśli sa wątpliwości to kieruja na usg
no i dobra połozna powinna tez umiec przekręcić dziecko chociaz wiadomo jest to trudne

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

ps. mi tez puchną stopy ( głównie palce i śródstopie) i dłonie
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:46   #2133
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

niutka Ty śpisz jak niedżwiedz skoro niedawno wstałaś
Mnie też czasem w dzień muli na spanie.Jak Zosia jest w domu od 15 to już na pewno sie nie kimnę.Wybawię się z nia a potem w nocy śpię jak suseł się do rana

Czy któraś z was planuje zakup wózka X-Lander?? Ja włąsnie patrzę na model XA

Edytowane przez kampasiula
Czas edycji: 2011-02-25 o 21:47
kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:53   #2134
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
niutka Ty śpisz jak niedżwiedz skoro niedawno wstałaś
Mnie też czasem w dzień muli na spanie.Jak Zosia jest w domu od 15 to już na pewno sie nie kimnę.Wybawię się z nia a potem w nocy śpię jak suseł się do rana

Czy któraś z was planuje zakup wózka X-Lander?? Ja włąsnie patrzę na model XA

jak mi się chce spac, to zasne zawsze i wszędzie

Xlandera XA ja mam

dzizas, jak mnie muli dziś, niedobrze mi, ide do łózka sobie cos poczytac
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:54   #2135
Ewelqa1985
Zadomowienie

witam nadrobilam jestem juz z wami goscie pojechali

ja dzis skonczylam 38tc i leci mi juz 39 tc

olusia jaki malenki brzuszek

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:56   #2136
Montii
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za porady w sprawie allegro jutro się tym zajmę, niezły oszust tak każdego na 30 zł to niezła sumka wyjdzie, eh.

byliśmy na spacerze z 6 km zrobiliśmy i nawet szybko szłam
teraz sobie zobaczymy jakiś filmik, szybko zasnę po takim maratonie, świeże powietrze dobrze mi zrobiło

milego wieczorku

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:59   #2137
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
iweczka Treselle (Avon)
oooo, też ich kiedyś używałam
może się znowu skusze, bo juz mi się końcują w domu

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja te bóle jak na @ też czuję w nocy, nie są bardzo mocne ale często mi się śni np że zaczyna się poród i mnie tak boli budzę się a tu faktycznie boli

a co do seksu mój też już zapowiedział że mi nie pomoże bo się boi a ja też bym tak od 38 tygodnia chciała dla przyspieszenia ale on nie i koniec...

masz śliczny brzuszek i faktycznie na drugim zdjęciu już widac coś w końcu super

mnie też nachodzą myśli o porodzie ale jestem dopiero w 35 tygodniu mam marzenie żeby urodzić w 37-38 ale u nas na wątku tendencja 40 tydzień hehe i ponad

eirene
, mój też się boi, ale może uda mi się go namówić w przyszlym tygodniu będę nad tym pracować, tylko najpierw musi wrócic o normalnej godzinie z pracy, bo inaczej ja już opadam z sił...... :/

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Ja mam problemy z nadciśnieniem i mój lekarz powiedział, że w ciąży dopiero powyżej 160 trzeba się niepokoić. Ja teraz mimo brania leków mam codziennie ciśnienie 140/90 a czasami nawet 150/90. Ale zmierz sobie jeszcze raz żeby sprawdzić czy nie rośnie i ogólnie mierz codziennie.

Dziewczyny od jutra w Kauflandzie ma być proszek Lovela 2,8 kg za 19,99.
oooo
w srodę otworzyli u mnie Kauflanda i to dosłownie 5 min spacerkiem od domu
chyba muszę się tam wybrać

kurde, ale mój mlodszy brat podniósl mi ciśnienie......
jak on czegos chce to jest super, ale jak ja o cos poprosze to już nie....
Stary 2011-02-25, 22:01   #2138
emila28101987
Rozeznanie

Hej

Ale dzisiaj wysyp zdjęc brzuszkowych aa wszystkie śliczne miałam robić zdjęcia przez całą ciąże a okazuje się że mam zaledwie kilka

Już od 3 dni boli mnie brzuch jak na @ i nic sie nie dzieje. Dość mocno boli, czuje jakbym miała okres a do terminu 4 dni..

Całą zime nie jeździłam autem, jakoś nie miałam potrzeby ani ochoty a dziś w końcu wsiadłam za kierownice bo pojechałam sobie do mamy..i miałam troche stresa po takiej przerwie wogóle musze mieć blisko siedzenie żeby sięgnąc do sprzęgła,gazu więc troszke mi brzuszek przeszkadzał bo był przy samej kierownicy nastepnym razem chyba wsiade za kółko jak już brzuszka nie będzie

Ahh tak czytam o tym tłustym czwartku to ślinka leci. Swoja drogą nasz wątkowy tytuł dopasowany na tą okazje nigdy pączków nie robiłam ale chyba zrobie (no chybaże że akurat będe rodzic albo dopiero co wyjde ze szpitala to nie..) wg tego przepisu bo pyyysznie wyglądały http://mks.plejada.pl/4158,odcinek.html

a teraz będe nadrabiac reszte bo dużo dziś napisałyście

miłego wieczorku i spokojnej nocki
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:02   #2139
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość

Gratuluję !!!
Stary 2011-02-25, 22:09   #2140
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość

to możesz śmiało śmigać na porodówkę
Stary 2011-02-25, 22:09   #2141
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Xlandera XA ja mam
już kupiłas dla dzidziusia??masz nówkę ?bo ja patrzę te z 2 ręki.
I jak?zadowolona z wózka

Stary 2011-02-25, 22:13   #2142
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Tzn. to pewnie jest tłuste, a ja muszę mieć coś co będzie się od razu wchłaniać. Z tego co patrzyłam po składzie tego mleczka to jest ok. (ja jestem chemik z zawodu )
To fakt, tłuste jest, koszula nocna jest już na straty

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
pamiętaj, żeby dać znać jak urodzisz
dam, dam

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No dobrze,a więc prezentuje po raz kolejny swoje brzuszysko
śliczny

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
na wszelki wypadek??? moja droga to już nie na wszelki tylko konieczność na wszelki wypadek to w 35 się pakuję ja
ja zamierzam rodzić w domu dlatego torba jest tylko na wszelki wypadek, a tak w ogóle to jeszcze jest niespakowana

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
to mój:
1,2 z soboty 33tc
3 z dzisiaj 34tc
śliczny

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dziewczyny 330 gram mąki to ile będzie szklanek?
szklanka mąki to 150g

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ja poprosze przepisik na zakwas i chleb z zakwasem
Hmm na zakwas nie mam przepisu bo go dostałam (a koleżanka jest z tego samego miasta dlatego proponowałam, że mogę dać). Pewnie jest przepis na tej stronce dotyczącej chleba: http://www.chleb.info.pl/

A mój przepis na chlebek jest taki:

3/4 kg mąki - może być sama pszenna lub 1/2kg żytniej i 1/4kg pszennej lub jak kto woli
dodatki: o koło garści każdego: siemię lniane, słonecznik, płatki owsiane, otręby, kminek - jeśli chodzi o ilość tych dodatków to każdy sam zobaczy co mu odpowiada. Czasem dodaje też rodzynki lub suszone pomidory. Do chleba też dobra jest czarnuszka i słód.
2 łyżeczki soli

to wszystko mieszamy i dodajemy zakwas rozpuszczony w 3/4l ciepłej wody - mieszamy jeszcze raz

blachę wysmarować tłuszczem i posypać otrębami i wylać chleb. odstawić do wyrośnięcia na 9h - ja z reguły robię wieczorem i piekę rano
piec w 200 stopniach 1,15min a potem zostawić w wyłączonym piekarniku na kolejne 15 min.

Wybełtanie wszystkich składników zajmuje dosłownie nie więcej jak 15 min.

Cytat:
niutka1 czy położna nie posiadając sprzętu usg jest w stanie określić położenie dziecka w brzuchu?
Tak, powinna bez żadnego problemu określić położenie dzieciątka badając przez brzuch

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:20   #2143
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
to możesz śmiało śmigać na porodówkę
mam nadzieje ze doczekam do terminu ewentualnie lekko sie przeterminuje

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-02-25, 22:26   #2144
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

egoego ja mam w obwodzie w największym miejscu 103, dziś rano się akurat zmierzyłam, a zdjęcie wstawiam sprzed 2 dni, czyli koncowka 34 tc.
Załącznik 3776632

śliczny brzuszek zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Dziewczyny..zamówiłam pewną rzecz przez Allegro, koszt niewielki bo to 30 zł z przesyłką,no ale to moje pieniądze..czekam czekam nic... patrze gościu nagle dostał mnóstwo negatywów i ma zawieszone konto...:/
no i co ja mam zrobić w takiej sytuacji?

chyba możesz się starać o zwrot kasy przez allegro, tylko trzeba zgłosić sprawę na policję, moja koleżanka miała ostatnio taką samą sytuację ale ona dalej czeka :/

biedna laseczka na weekend w szpitalu, wynudzi nam się kobieta na maxa

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ojej, aby bym się wkurzyła. A co znajoma na to? Ja bym nie odpuściła, bo nie umiem . Ale ja w ogóle mam świra na punkcie kolorów i rzeczy i nigdy nie idę na kompromis.

jesteśmy umówione na jutro bo ja takich spraw przez tel nie lubię załatwiać, zobaczymy co mi powie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

a mój taki mały nie wiem gdzie to 9 kg
no rzeczywiście malutki taki, gdzie ci się ta twoja kruszynka mieści

lustereczko
strasznie, chociaż tak jak piszesz szczęście w nieszczęściu

kupiłam sobie dziś stanik do karmienia w realu, nawet spoko zobaczymy jak się będzie sprawował, tylko nie wiem czy nie wybrałam za małego no ale to się zobaczy po porodzie

ewelqa
gratuluje

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:32   #2145
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
jesteśmy umówione na jutro bo ja takich spraw przez tel nie lubię załatwiać, zobaczymy co mi powie
Walcz o swoje! Będę trzymała kciuki . Tylko się nie denerwuj, bo to nie jest dobre dla dzidziusia. A wiem, że takie rozmowy nie są przyjemne, szczególnie ze znajomymi.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:35   #2146
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
a mój taki mały nie wiem gdzie to 9 kg

Dostałam wczoraj już prezent urodzinowy od męża wielofunkcyjne urządzenie do kuchni T hermomix mamy to cudo w domu rodzinnym, marzyłam o własnym hehe Ale będę sobie cudawianki, pyszności pichcić.
no malutki ten brzusio, ale faktycznie na tym zdj. na tym drugim dużo lepiej

Cytat:
Dzisiaj przyszła do mnie huśtawka,
jestem zadowolona,
bo jest w bardzo dobrym stanie
to super, że już masz i jesteś zadowolona

idę spaćdziewczynki, bo jutro rano muszę wstać no i jutro mam SR, ciekawe co jutro będzie

dobranoc
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:45   #2147
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

kampasiula- ja też mam x-lander XA. kupiłam nowy. Wszystko łatwo sie wpina i wypina, można ściągać i prać pokrowce, pasuje do niego fotelik maxi cosi.W zestawie miałam fajną torbę i saszetkę, moskitierę i folię przeciwdeszczową. Bardzo mi sie podoba i nie mogę sie doczekać pierwszego spaceru z córcią.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:46   #2148
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny, od jakiegos czsu tu zagladam i tak sobie czytam wasze wpisy . Bardzo mi sie to podoba, ze tak mozna swobodnie o wszystkim pogadac - SUPER!!!!
Mi wlasnie bardzo brakuje kogos z kim moglabym pogadac o tych moich wszystkich troskach
Jestem w 38 tygodniu i strasznie sie boje! Moze nie az tak porodu, ale tego ze z dzidzia bedzie cos nie tak....Dodam, ze mieszkam w UK, no i tu niestety opieka w czasie ciazy jest straszna!!! Kompletnie nic nie badaja (no poza cisnieniem i siuskami) Moze jest wsrod was ktos, kto tez tam przechodzil ciaze i moglby mi cos porazic, albo chociaz dodac odrobinke otuchy...
Z gory dziekuje za jakakolwiek odp
Hej
Tez mieszkam w UK Wiesz, ja podchodze do tej opieki w ten sposob - jesli ja sama czuje, ze wszystko jest ok to jest ok i MUSI byc tak do rozwiazania, zreszta te podstawowe badania przeciez tez cos wykazuja. Mysle, ze jesli by sie cos zlego dzialo, dostalabys ty i ja opieke dobra i szybka
Natomiast do do porodu i opieki w czasie, bardzo sie ciesze, ze bede rodzila tu. Tu mam tak wiele opcji, ktore moge wybrac i nie musze za to placic a w PL... czytam wypowiedzi dziewczyn tu i na innych watkach i nie wyglada to super.
A zreszta gdziekolwiek bysmy nie rodzily, bedziemy miec obawy, strach i wiele pytan - wazne jest nasze nastawienie i pomoc najblizszych a pozniej jest juz Rodzina, nasze ukochane dziecko

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
dzisiaj mam 36 tydzien + 1 dzien czyli zaczynam 37 tydzien
Tajcia!!

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
laseczkaa napisała sms-a:
Zostałam w szpitalu na obserwacji. Miałam już ktg. Pozdrawiam was

Także przez weekend ją potrzymają pewnie, skoro w piątek na obserwację zostawili...
Laseczkaa - trzymaj sie!

Dziewczyny z brzuszkami na zdjeciach z dzis - Sliczne M1

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Trochę Was nadrobiłam, ale nie mam dziś nastroju na pisanie, bo dostałam dzisiaj smutną wiadomość, że mąż mojej przyjaciółki miał wypadek w pracy ma całą nogę poparzoną, poparzenia III stopnia czyli nie za ciekawie o mały włos a zostałby cały poparzony i prawdopodobnie by tego nie przeżył, więc szczęście w nieszczęściu... Narazie jeszcze nie wiadomo nic więcej, bo lekarze powiedzieli,że dopiero za parę dni się okaże jak głębokie są poparzenia. Mam nadzieję że jakoś z tego wyjdzie... Ehh... jak to człowiekowi w ciągu jednego dnia może zmienić się całe życie...
Wspolczuje Nigdy nie wiadomo jak zakonczy sie dzien, to prawda...

Cytat:
a tak sobie myślałam czy już nie urodziłaś

Ja nie niutka ale odpowiem z doswiadczenia Tu tylko sprawdzaja tak polozenie - oczywiscie przy ciazy malego ryzyka I ja mam juz 2x potwierdzone, ze Nino jest glowka w dol a za pierwszym razem jak mnie juz tak badali to byl w poprzek i sie zgadzalo z ostatnim USG

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
qrde dziewczyny poradźcie coś - boli mnie głowa to zmierzyłam ciśnienie a tam 145/85 puls 100 - nie wiem czym to obniżyc - nie chce jechac na IP dzisiaj... bardzo wysokie te ciśnienie???
Jak dla mnie to bardzo wysokie ale ja - jak ty - zawsze mialam bardzo niskie cisnienie i teraz jest ksiazkowe a dla mnie to juz jakas skala gigant Teraz mam 120/65. Sprawdz, jak dziewczyny radza, za jakis czas a jesli sie nadal niepokoisz to na IP

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Mi dłonie prawie w ogóle nie puchną, po domu to skarpetek nie nosze, teraz sobie wysmarowałam kremem perfecta mama na opuchnięte nogi, może pomoże trochę. Dobrze, ze mam kapcie z regulowana szerokością.

krusiak-wlasnie słyszałam,z e niektórym tez jakby wzdłuż stopy rosną, mnie na szczęście nie, ale kilku koleżankom sie na stale rozmiar buta powiększył.
Ty mi nic nie mow, bo ja juz mam 42 rozmiar ale mi stopy nie puchna, no moze troszeczke ale w buty kazde sie mieszcze tylko nie we wszystkich moge stac w pracy - teraz mi pozostaly tylko adidasy

Znow pozno, znow was nadrabialam jak glupia - 9 stron od mojego ostatniego wczorajszego posta i znow spac mi sie chce ale tym razem napisze, ze jutro okolo 14 mamy prywatne USG Nie moge sie doczekac Bedzie w 4D, dostaniemy plytke DVD z nagraniem i zdjecia Nie widzialam naszego synka od prawie 12 tygodni

No, a teraz ide spac, bo oczywiscie na nic juz sil nie mam

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:49   #2149
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
wiecie co a ja bym już chciała urodzić.....czuje się strasznie ociężała, przy chodzeniu sapie jak smok...
liczę na to że może może przez tą małą ilość wód urodze wcześniej. jakby to było za 2 tyg. nie miałabym nic za złe

ktoś pytał o przepisy na pączki - prosze bardzo:

http://www.tesco.pl/kulinarne-inspir...lusty-czwartek

dzieki
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:52   #2150
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
kampasiula- ja też mam x-lander XA. kupiłam nowy. Wszystko łatwo sie wpina i wypina, można ściągać i prać pokrowce, pasuje do niego fotelik maxi cosi..
no własnie ja upatrzyłam ten model sobie na razie,bo naczytałam się chyba na ceneo masę pozytywnych opinii o nim.Poza tym męża rat ma blizniaczy taki wózek i mniej więcej wiem jak konstrukcja wygląda.Fajny.Ale chyba jest dość duży jak sie go złoży

Stary 2011-02-25, 22:56   #2151
Ewelqa1985
Zadomowienie

kampasiula ja tez mam x-landera XA i bardzo nam sie ten wozek podoba tak jak mordka widze same zalety zobaczymy czy cos nie wyjdzie w trakcie uzywania no ale na to nie masz wplywu przy zadnym wozku poki co nie mam zadnych zastrzezen do niego choc niektore dziewczyny na forum jako wade wymienialy to ze nie mozna spacerowki montowac tylem do kierunku jazdy a przodem do ciebie mnie osobiscie to nie przeszkadza niestety nie mam porownania co do wielkosci po zlozeniu z innymi wozkami bo to nasze pierwsze dziecko

Eliza 14.05.2014

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-02-25 o 23:03
Stary 2011-02-25, 23:06   #2152
Ahtaga
Wtajemniczenie

no i ja mam X-landera W po[rzedniej części wstawiałam fotki. Póki co podoba mi się, ale zobaczymy jak w użytkowaniu. Ja kupiłam na all zestaw za 1500zl z fotelikiem i innymi akcesoriami.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 23:06   #2153
Ewelqa1985
Zadomowienie

bezbolesnej nocki dziewczynki

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-02-25, 23:13   #2154
megi2015
Zadomowienie

dobrej nocy kobietki
Stary 2011-02-25, 23:13   #2155
gosikk_s
Zakorzenienie

Laseczka, trzymaj się i niech Cię szybko wypuszczą

Olusia, nieduży brzuszek

Lustereczko, okropna historia żeby tylko z tego jakoś wyszedł...

Kampasiula, mam x-landera xa od prawie dwóch lat. Generalnie jestem zadowolona choć nie jest bez wad. Jest sztywny, w spacerówce nie ma to znaczenia ale w gondoli jak dla mnie owszem. Synek był malutki i na każdej nierówności na drodze go podrzucało. W sumie to dla mnie główna niedogodność, oczywiście wolałabym żeby spacerówkę można było ustawić przodem do siebie ale niestety nie ma takiej opcji. Ogólnie wózior jest porządny, stabilny, dobry do jazdy właściwie po każdym gruncie, wygodny dla dziecka. W spacerówce brakuje mi tylko dłuższych szelek, teraz zimą ciężko zapiąć synka a nie należy do dużych dzieci.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 23:17   #2156
traicionera
Zakorzenienie

Tez dziś czytałam o tym modelu xlandera, fajnie wygląda i dużo o nim pozytywnych opinii.
Bawiłam się dziś z moja córcia latarka, świetna sprawa, dużo śmiechu miałam przy tym.
Ale najbardziej się rozhulała, jak chipsy jadłam, normalnie mała chipsiara z niej, odziedziczyła po mnie i po tacie
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 23:20   #2157
megi2015
Zadomowienie

nie wiem czy mi się zdaje ale dawno nie pisała marsylia
Stary 2011-02-25, 23:23   #2158
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny, od jakiegos czsu tu zagladam i tak sobie czytam wasze wpisy . Bardzo mi sie to podoba, ze tak mozna swobodnie o wszystkim pogadac - SUPER!!!!
Mi wlasnie bardzo brakuje kogos z kim moglabym pogadac o tych moich wszystkich troskach
Jestem w 38 tygodniu i strasznie sie boje! Moze nie az tak porodu, ale tego ze z dzidzia bedzie cos nie tak....Dodam, ze mieszkam w UK, no i tu niestety opieka w czasie ciazy jest straszna!!! Kompletnie nic nie badaja (no poza cisnieniem i siuskami) Moze jest wsrod was ktos, kto tez tam przechodzil ciaze i moglby mi cos porazic, albo chociaz dodac odrobinke otuchy...
Z gory dziekuje za jakakolwiek odp
Hej nie zauwazylam Twojego posta
Ja jestem w 37 tygodniu i od 4 lat mieszkam w Londynie. z jednej strony mysle, ze opieka tutaj i brak badan przez ginekologa to nie jest nic dobrego. Jednak mysle, ze oni wiedza co robia i tyle kobiet tutaj rodzi bez jakis wiekszych problemow. jesli cos jest nie tak to oni zaradza. Z tego co widze dziewczyny w Polsce maja jakos wiecej zmartwien przez te badania...
Trzymaj sie wszystko bedzie oki

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 23:30   #2159
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

A tu taki maly artykul dla kolezanek z Polski Moze sie przyda?

http://www.iwoman.pl/na-serio/ludzie...,0,777053.html

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 07:08   #2160
trzyrazyi
Zadomowienie

hejka kobietki...a ja juz nie spie tragedia u mnie z tym spaniem....a jak tam u was nocka minela?????
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości