|
|
#151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Życie polskich księży - jaka jest Wasza opinia?
Cytat:
Poza tym, celibat to bezżeństwo o ile się nie mylę, a nie brak seksu w ogóle. Uprawianie seksu przez księdza to grzech, a za grzechy nikogo nie da się wyrzucić z pracy. Na szczeście.A poza tym, tak serio, czy ksiądz uprawiający seks raz na jakiś czas, automatycznie jest złym księdzem w każdej innej dziedzinie tego zawodu ? Nie przesadzajmy. ![]() A mój komentarz o ślubach nie był skierowany do Ciebie, jeśli tak to odebrałaś, to przepraszam. On był tak ogólnie, w przestrzeń rzucony.
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no ale to inna historia. Wrocmy do tego, jaki to KK jest be niezaleznie od faktow
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#153 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
W KK nie możesz uprawiać seksu z kimś innym niż z żoną/mężem, dlatego Księża zalecają czekać do nocy poślubnej.
Celibat w KK= nie uprawianie seksu z powodu braku żony, więc logiczne że ksiądz nie moze tego robic ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
A jeżeli ksiądz pedofil uprawia seks z dzieckiem to mam rozumieć, że popełnia tylko mały grzech no bo małe dziecko Edytowane przez beasz26 Czas edycji: 2011-02-26 o 19:49 |
|
|
|
|
|
#155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie odbieram prawa do takiego życia innym. Rozgrzeszenia udzielają nie księża, a Bóg. Oni są tylko narzędziem w Jego rękach, więc szczerze mówiąc, nie przeszkadza mi to. Ja widzę księdza jako narzędzie Boskiej woli, nic więcej. Cytat:
Przerażają mnie tacy ludzie jak Ty - ograniczeni.
gdybyś była trochę większa upiekłbym Cię w słodkim cieście Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne! Edytowane przez Cathas Czas edycji: 2011-02-26 o 21:03 |
||
|
|
|
|
#156 |
|
BAN stały
|
Nie w tym rzecz; dobrze, żyj i daj żyć innym, popieram, tylko może ciekawe troszkę, taki rozwodnik drugi raz do kościelnego ślubu przystąpić nie może, np., albo rodzice, którzy nie mają ślubu kościelnego a chrzczą dziecko (to się nie wyklucza) nie mogą przystąpić do Komunii bo się nazywa, że żyją w grzechu, a kapłan może mieć konkubinę i dzieci, jemu Hostię w ręce brać wolno, pełnić posługę? ;-)
|
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Prawdziwi Księża z powołania a tacy niewątpliwie istnieją, dla których 10 przykazań jest umysłowym uniesieniem nie uprawiają seksu normalnego lub zboczonego(pedofilia)a nawet samogwałtu(onanizmu)bo jest to sprzeczne z ideologią Kościoła i Wiary.
Księża, którzy seks uprawiają można nazwać ludźmi słabej wiary. Tacy właśnie ludzie zostali księżmi, gdyż nie mieli innego pomysłu na życie i takiego zaszczytu bycia Sługą Bożym czynić nie powinni
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#159 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
Ale posiadanie dzieci czy kochanki to dla mnie wystarczający powód. Skoro ksiądz nie może mieć żony, to dla mnie oczywistym jest, że nie może uprawiać seksu (niedozwolony jest przecież przez KK seks pozamałżeński). Co do Twojego pytania - moim zdaniem dobry ksiądz żyje w celibacie. Dla mnie stwierdzenie, że ksiądz może sobie pouprawiać seks raz na jakiś czas i to w niczym nie wadzi jest podobne do tego, jakby powiedzieć, że to że lekarz przyjmie pacjentów od czasu do czasu pijany, to nie znaczy, że jest złym lekarzem.
|
||
|
|
|
|
#160 |
|
Rozeznanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25374989]Nielogiczne, nie?
Może po prostu ten ksiądz uważa, że prawo do sakramentów mają tylko wierzący-praktykujący, dlatego odmawia tym, których w kościele nie widzi Dokładnie tak jest. Mówił, że skoro się nie praktykuje to w ogóle po co komuś ślub? |
|
|
|
|
#161 | ||
|
Rozeznanie
|
Czegoś tu nie rozumiem, najpierw piszesz:
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli jest tak jak z mrowinką przypuszczałyśmy - ksiądz nie chce udzielić ślubu osobom, którym do kościoła nie po drodze. I bardzo dobrze. Bardzo podoba mi się postawa księdza (swoją drogą skoro mu tak by zależało na datkach, to by chyba udzielił tego ślubu, byleby tylko dostać pieniądze )i co można mu zarzucić, że mówi "nie" hipokryzji? Zresztą już na temat "wierzących niepraktykujących" się wypowiadałam.
Akcje: Pajacyk, Pusta Miska, Okruszek, Polskie Serce, Wyklikaj Żywność, Habitat i Marzenia za jednym kliknięciem: Wejdź na stronę i kliknij w serduszko "7 w 1". http://humanitarni.pl/ Edytowane przez morska fala Czas edycji: 2011-02-27 o 12:18 |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wedle ich wierzeń Bóg ich osądzi i tyle. I ta świadomosć mi wystarcza. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Szkoda tylko, ze niektórym ludziom (nie piję do nikogo konkretnie na wizażu) w wierze przeszkadza ksiądz. To się wydaje takie wygodne.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

)i co można mu zarzucić, że mówi "nie" hipokryzji? Zresztą już na temat "wierzących niepraktykujących" się wypowiadałam.