|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Mango i jeszcze jedno... czym się róznią maxi cosi te po 2.5 od tych za 3 ?
bo znalazłam własnie na Podkolejowej za 2,470 http://allegro.pl/maxi-cosi-wozek-2w...476799240.html tu za 2.9 http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-3-2...477949117.html Sam kolor kosztuje 500zł ? dopatrzyłam, xlandery tez sa 3w1
|
#362 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
, ale oczywiście się nie odezwałam
|
|
#363 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszą, bo trzeba mieć potwierdzenie, że się doręczyło pracownikowi ( w razie kontroli skarbowej ), więc jak nie osobiście, to listem poleconym.
|
|
|
|
#364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
latka leca niestety![]() oj jaka ta twoja zosia cudowna jak pomysle ze mnie czeka to samo to jestem szczesliwa ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- agus87 a ja tak pilnie czekam az zrobisz chyba sobie lody zafunduje dzisiaj (poki nie znam swojej wagi
|
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria ja nie mam takich zdolnosci manualnych i estetycznych by zabierac sie za takie rzeczy
![]() Dziewczonko bardzo sie ciesze, ze wszystko u Was ok. Jak ja bylam na 3D to moj Maly tez sie caly czas zakrywal. Mam tylko jedno ladne zdjecie gdzie na chwileczke sie odkryl ''a kuku'' ![]() Agniesie79 bardzo wspolczuje Wam... Moj rosol dochodzi za dwie godzinki mezus wraca to go uracze spoznionym rosolkiem, bo mial byc wczoraj... ale wczoraj byl len
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-02-28 o 13:17 Powód: no, bo chyba nie ma takiego slowa ''umiec'' dlatego zmienilam na ''potrafic'' ;P |
|
|
|
#366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój dzienniczek wygląda jakby go ozdabiała 5'latka
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wklejam fotki śpiącej królewny
|
|
|
|
|
#368 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nie jest bol jakiegos wewnetrznego narzadu czy samej piersi...czuje jakby mnie kluła skora sama nie wiem, przechodzi jak trzymam sobie cycek wyzej paranoja. Gorzej z lewa pachwina, dzisiaj skacze na jednej nóżce jak kózkawiem ze takie bylo zalozenie tego filmu, ale ja nawet nie mam swoich rozwazan i argumentow co do tego czy snil czy to byl real ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paulizia moja zupa tez dochodzi, ale moj Tż bedzie dzisiaj pozno
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-02-28 o 13:22 |
|||
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam na spacerze
Bo wyobrazcie sobie z mojej kupki pogodowej zrobilo sie znosnie, mimo, ze wszystko plynie bo jest na plusie, ale sloneczko swieci i spacerek mi sie przedluzyl!oddalam obraz do obramowania ![]() ale tak sie zmachalam(mieszkamy na gorce- w ogole gorzyscie tu u nas ) ze myslalam, ze ducha wyzione jak weszlam do mieszkania! kosmos, czuje sie jakbym miala 80 lat conajmniej!Cytat:
dziewczonka gratuluje!! najwazniejsze, ze z szyjka i mala wszystko ok!!! moja dokladnie tez lezy na pecherzu glowka naciska, dlatego siusiam co 5 minut plus lekarz mnie uczulil, ze moge miec problemy z trzymaniem moczu lada momenyt![]() mango08 alez nie ma za co, ciesze sie, ze sie podoba![]() Sillee sliczny brzuszek okraglutki! kasiulaaa nie martw sie hemoglobina na zapas, w czwartek sie okaze, bedzie dobrze, co do zgagi to powiem ci, ciesz sie ze masz andziot nie martw sie, ja bez Zosi przy boku chodz etak samo wolno, a ty przynajmniej masz dobry argument! fajnie ze golarka juz idzie do ciebie! Zytus no nie ma KFC!... to jedyny fast food ktory naprawde lubie i jak tylko pierwsze kroki na polskiej ziemi z TZtem stawiamy to od razu lecimy na Zingerki ![]() [Siasiek no juuuuz spokojnie,to tylko kolejny poniedzialek pomysl, ze ja nawet ptasiego mleczka nie mam Agnieszka Pe niestety tu placisz clo za mnostwo rzeczy, nawet jakbys chciala zamowic plyty w PL to placisz clo, juz sie nauczylam, ze wielu rzeczy nie oplaca sie wysylac do Norwegii, niestety Norwegia nie jest w unii i clo obowiazkowe, ale damy rade ![]() Na sczzescie jak piszesz mamy owoce morza... UWIELBIAM! tanie krewety, co drugi dzien jemy, nauczylam sie dzieki temu mnostwa super potraw z krewetami, krabami itp, uwielbiam dzieki temu chyba sushi smakuje tu tak dobrze rowniez.. hmmm wlasnie moze jutro zrobie krewety z mango! zapraszam ![]() Mary poziomkowa ufff odetchnelam z ulga, ze zlew ocalony!!! a ty uwazaj na siebie, cobys sie nie doprawila! ide zaraz robic zupe szpinakowa.choc jak juz usiadlam to nie chce mi sie za specjalnie wstac |
|
|
|
|
#370 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zaraz biorę się za czyszczenie "fury" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
rzeczywiscie jest malutka w porownaniu z tym łozeczkiem
![]() kurcze fajniutko miec taka krolewne w domciu a tu zaraz druga panna bedzie
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot
faktycznie wyglada jak okruszek na tym wielgachnym lozku! Wyglada jakby jej sie dobrze spalo Napewno slodko Moria i moze dlatego wolalabym tego uniknac jak moj syn za 20 lat mnie wysmieje
|
#373 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot uwielbiam takie małe syrki
kolega ostatnio się śmiał, że w beciku w miejscu główki będą Synkowi wystawać stópki, a główka będzie w dole i ładne łóżeczko, takie duże do niej ![]() napiszecie mi jak to jest u Was z tymi ilościami ubranek?
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Rabiecie te posty jak szalone, ja sprzatam, to jem to wieszam pranie i tak pod czytuje
![]() Brzuszki macie piekne, tez swoj pokaze bo obiecuje juz tydzien, zaraz pomyslicie ze nie slowna jestem ![]() Gratuluje tez dobrych iesci z wizyt
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Ok szukalam juz chyba WSZEDZIE wlacznie z lodowka, szafka na makaron, samochodem, koszem na pranie etc. I nie ma. Moze jak TZ wroci to bedzie mial jakies swieze pomysly, ja juz nie wiem gdzie to moglam wcisnac. Najgorsze jest to, ze nie umiem sobie wyswietlic, kiedy i gdzie ostatni raz widzialam te moja karte ciazy.
|
|
|
|
#376 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zupka szpinakowa? bardzo bym chciala sprobowac ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() jest idealny wrecz, mowie powanie, bardzo mi sie podoba, widac ze ciazowy. W ogole ostatnio jak patrze na wasze brzuszki to wszystkie przypominaja mi moj
|
|
|
#377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze świeżego szpinaku robisz czy mrożonki ???? Cytat:
mała przeze mnie ma fizia też bo ciągle je całuję i gilgam ![]() co do ciuszków to ja mam dużo bo po Zochnie .... na początku miałam po kilka ale w trakcie dokupowałam bo prać nie nadążałam Cytat:
|
|||
|
|
|
#378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pajac 56-1 pajac 62-1 śpiochy56-1 śpiochy62-1 body 56 krótki rękaw - 1, długi rękaw - 1 body 62 krótki rękaw - 2, długi rękaw -2 kaftanik 56 - 1, bluzeczkę 56 -1 półśpiochy 62 -3 mało mam ale zamierzam dokupic tylko nie wiem ile czego ![]() Cytat:
|
|
#379 |
|
Wtajemniczenie
|
rzeklabym nawet kwiatecku ze masz zgrabne nozki
no i ta kreseczka i pepuszek o ona narzeka!!!!!!!!! brrr
|
|
#380 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, bo ja też chcę miec taką ramkę ze zdjęciami jak Moria i Anula Jej jaka ona malutka w tym "wielkim" łóżku ![]() Cytat:
![]() A miałam Wam napisac jaki mój gin czepliwy się zrobił, stanęłam na wagę i okazało się, że +3kg w prawie 5 tyg. (mi się wydaje, że niedużo, szczególnie, że ja przytyłam tylko 5,5kg). A on do mnie...hmm 3kg na plusie i hemoglobina spadła z 11,6 na 11,1 to oznacza, że jada Pani za dużo słodyczy ![]() ...na co ja, że wcale nie, a hemoglobina jak na 30 tydz. to chyba niezła, uśmiechnął się tylko i zamilkł.... no co za ![]() No i przed żelazem się jeszcze uchroniłam bo wg niego norma do 11, ale mam jeśc szpinak i buraki...
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się dowiedziałam że w marcu moja Klinika gdzie miałam rodzić przenosi się do nowego szpitala i zamknięta będzie wtedy ........
myślicie że do maja dadzą radę przenieść się na dobre i będę mogła tam rodzić ????????? |
|
|
|
#382 | |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie brzuchatki z początkiem tygodnia!
U nas dziś zaczyna się 30 tc Tak czytam Was i czytam i zorientowałam się po czasie, że 3 michy pomidorówki wciągnęłam ![]() A wczoraj wybraliśmy sie ze znajomymi na deserek i poszły lody z bitą śmietaną i owocami. Co prawda to nie McFlurry, ale mam nadzieję, że tez maja jakieś antycellulitowe działanie, bo u mnie to niedługo nawet na uszach sie pojawi to cholerstwo. Mój szwagier, który nasłuchał się, że w ciązy rozstępy sie robią mówi do mnie ostatnio: o zrobiły Ci się jednak te rozstępy? Ja sie go pytam jakie rozstępy, przecież akurat w widocznych miejscach nie mam!A on na to: no te dołeczki na ramionach to nie rozstępy? Myślalam, że go zatłukę! Chudzielca jednego!Gratuluję udanych wizytek. A jeśli chodzi o problemy ze spaniem i zgagę to oczywiście dołączam sie do klubu. No i zaczyna sie myślenie o tym gdzie rodzić, jak i czy położna "wykupić" czy liczyć na fuksa... Yszszsz. A to dopiero początek rozterek wszelakich. Pozdrawiam i idę coś porobić w domu bo od rana Was nadrabiam Szalone Niewiasty! Nie oglądać dziś ostrego dyżuru proszę! ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#384 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki!
Violisia, Sillee, Kwiatecek.. ale przyjemnie się wasze zdjęcia ogląda ![]() ![]() Andziotku! Zosia przecudna ![]() ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty i wyniki!!Dziewczynki widze, że troszkę o wózkach mówicie.. Powiedzcie kochane potrzebny jest wózek trzyfunkcyjny? Czy w praktyce rzeczywiście używa się tej trzeciej opcji, gdzie na stelażu można umocować fotelik samochodowy?? ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Andziotku od marca do mają jednak trochę tych dni jest, więc myslę, że co jak co, to klinika powinna sie pospieszyć i przenieść się w trymiga |
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
andziot, jak spi to taki z niej aniołeczek
faktycznie na tym łozu wyglada zabójczo ale dzieki temu bedziesz widziała jak rosnie ![]() mimbi a nie zgubiłas... ? albo gdzies w aucie w schowku, albo pod fotel moze wpadła ? dziewczonko, tylko sie nie przeforsuj z tym praniem !! kwiatecku, ja tez dołaczam sie do opinii o Twoich nozkach... w uda nic Ci chyba nie poszło tylko w brzusio ?
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpinaliśmy fotelik i już poza tym mała była spokojniejsza bo lepiej wszystko widziała, a w gondoli to zawsze na zakupach nam ryczała no ale ja nie jestem za wożeniem dziecka w foteliku przez pare godzin |
|
|
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem wiem ze nie w uni, i tez sie swoje w roznych sprawach naprzechodzilismy , co np. wam nie bedzie dane, bo jestescie tam razem, a nnie jak my osobno ![]() ale kurcze na wozek? nie da sie tego obejsc? a jakbys sama go przywiozla? albo twoj tz to co wtedy*? tez placisz? moria niechcialam cie zasmucac. no niewygladam najlepiej przez te rozstepy, ja sie juz pogodzilam, chociaz dluuugo trwalo i dbam o to co mam, i tyle. zeby nie wygladalo gorzej. pocieszam sie ze liczy sie zdroweie itd,.. jak wymysla cos na rozstepy skutecznego to wydam tyle ile bedzie trzeba zeby ich sie pozbyc, ale jak narazie kicha..... zaraz lece po wyniki potem z psem do weta. odezwe sie pozniej andziot fota malej pierwsza klasa ![]() dziewuszki co wrzucaly fotki brzuszkow- super Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-02-28 o 13:52 |
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
na prosbe Kasiuli i Andziotka
Zupka Szpinakowa wedle mojego pomyslu )zupka sprawdzona, ja uwielbiam, mozna ja robic tylko na masle lub na miesku, ja robie teraz na miesku na kurczaczku(nozke mam i piers jedna ![]() robie najpierw wywar warzywny(jak wam sie nei chce to wystarczy troche wegety i kostka, ale ja robie najpierw taki pseudo rosol ![]() szpinak SWIEZY koniecznie, sporo go kroje go na drobno(tyle go trzeba, zeby po pokrojeniu bylo co najmniej 2 kubki takie pelne![]() pokrojony szpinak na sitko i przelewamy goracym wrzatkiem, bedzie troche smierdzialo ![]() potem na patelce na masle podsmazamy szpinak tak zeby woda wyparowala i dodajemy do tego dwa zabki rozdrobnione czosnku, doprawiamy do smaku, jak juz bedzie ladnie pachnialo wrzucamy szpinak do wywaru i zagotowujemy, gotujemy jakies 10 minut , doprawiamy smietana i odrobina maki ![]() ja jem z ryzem ta supe jak mam ochote na konkretna potrawe, a jesli podaje jako przystawke to z mozarella tarta i grzankami ![]() takie moje gotowanie, ja jestem kombinator kuchenny. ale pyszna jest i polecam ![]() Kwiatecek! cuudny brzusio!! Dziewczonka ja tez mam czasem przypuszczenia do mojego nietrzymania moczu ale na razie nic pewnego
|
|
|
|
#389 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wytrwalości!! Cytat:
i to taka pokazujaca wode, tluszcz itp ale teraz tego nie mierze ![]() ale pokazuje co do 0,1 kg ;p zjedz i lodow za mnie hihi ale slodko spi ![]() Cytat:
i mam nadzieje, ze nie wyjda mi te brzydactwa ja zylakow tez ne mam mam ucisk malej na kosci lonowe co poteguje moje bole ze spojeniem w nocy to jest tragedia jecze z bolu, jak sie przerwcam na bok ale jak chodze to czuje jakby za chwile miala wyjsc, bo tak mi naciska na pecherz i na wszystko inne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale wy macie na tych fotkach chude nogi malpy wstretne ja jak zrobie fotke brzucha to giry usuwam bo wygladam jak kombajn
|
|||||
|
|
|
#390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie potwór śnieżny to monstrum ale kombajn to dopiero strzał w dziesiątkę ![]() Ale jak idziemy w strone rolnictwa to ja czasem czuje się jak "kombajn z rozrzutnikiem gnoju i doczepionymi bronami + snopowiązałka" A czuje się tak gdy się gdzieś wybieramy w gości i stoje przed szafą pełną ciuchów i we wszystkim właśnie tak wyglądam!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

, ale oczywiście się nie odezwałam 

paranoja. Gorzej z lewa pachwina, dzisiaj skacze na jednej nóżce jak kózka

bedzie dobrze! fajnie ze masz juz furke i to taka dobra za mala kaske
Czekamy na Ciebie fasolko
faktycznie wyglada jak okruszek na tym wielgachnym lozku! Wyglada jakby jej sie dobrze spalo