|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Uswiadomiłeś mi, że muszę stanąć na nogi, bo życie nie będzie na mnie czekać.
Gdy kiedyś w przyszłości będziesz przewodnikiem po miom sercu nie zapomnij powiedzieć turystom, że ruiny to Twoja sprawka. Zrób coś. Coś za co inni Cię znienawidzą. Coś szalonego, intrygującego, niemoralnego. Coś za co Cię pokocham. A w moim sercu zostanie już zawsze puste miejce. To nie jest żadna dziura czy wyrwa. To poprostu pustka. Takie wolne miejsce, którego nikt nie zapełni. Jak miejsce w szafie na nową sukienkę o której wiesz, że nigdy jej nie kupisz, ale nie zapełnisz go niczym innym. Byli zakochanymi z bajki dla dorosłych. Mogłeś chociaż powiedzieć, że to koniec. Nie czekałabym. - Czy Ty coś piłaś? Nie wyglądasz najlepiej - Tak, swoje łzy, że tak poetycko powiem. Ja nie uciekam dlatego, że chcę. Uciekam, bo to próba. Chce sprawdzić czy Ci na mnie zależy i czy będziesz mnie szukał. Czy może pomachasz mi słodko na pożegnanie i powiesz "było minęło". Spojrzałam na swoje odbicie w lustrze z oczami nieprzytomnymi i czerwonymi od płaczu. I pierwszy raz w życiu stwierdziłam że "pierd*lę to wszystko". Rozbiłam lustro butelką wódki i zaczęłam żyć. ON - całował mnie na powitanie ON - pocieszał mnie, gdy byłam smutna ON - nazywał mnie "moja" ON - mnie kochał ON, gdzie Ty się *****a podziałeś?
żegnaj przyjacielu. Malina 19.01.1994 - 24.09.2012 [*] Edytowane przez SparklyAngel Czas edycji: 2011-02-28 o 20:05 |
|
|
|
#1172 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
siatkaara - dziękuję Skarbie, cieszę się, że jesteś ; * brutalnie okradam każdą z Was! cudowne te Wasze opisy! jesteście meeega! happyend, SparklyAngel Wy też, kochane! ale Wam chciałabym jeszcze życzyć wszystkiego naj, najlepszego, marzeń spełnienia z okazji Waszych urodzinek! przepraszam za spóźnienie, ale myślę że to nie znaczy wiele, bo życzenia są baaardzo szczere ; * ____________________ " the same night I dream that I lose you I'll fall in love. tej samej nocy, w której przyśni mi się, że Cię tracę, zakocham się. I'm here to be the one, to be somebody, be somebody. Jestem tu po to, żeby być jedyną, żeby być kimś, być kimś. You thought I didn't love You when I did.. Myślałeś, że Cię nie kocham, kiedy kochałam.. I don't want to bother You but I'm in distress. There's danger of me losing all my happiness.. Nie chcę Cię niepokoić, ale jestem z niebezpieczeństwie. To niebezpieczeństwo to utrata całego mojego szczęścia.. "
zapytałabym, czemu nie jesteś teraz przy mnie ? Edytowane przez z innej bajki Czas edycji: 2011-02-28 o 20:06 |
|||||||
|
|
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
krysztalikowelove
'I kiedyś miniecie się na ulicy. I wtedy zobaczysz ją w objęciach innego, tak bezgranicznie szczęśliwą. I będziesz cholernie zazdrosny, choć dobrze wiesz że ona już do Ciebie nie wróci. I poczujesz w sercu ten sam ból, który ona czuje patrząc na to Twoje zdjęcie z tą drugą. Mówiłeś, że zainspirowałeś się moimi niebieskimi oczami. Mówiłeś, że moje policzki są słodkie jak cukier puder. Mówiłeś, że moja potargana grzywka jest śliczna. Mówiłeś, bo zawsze byłeś. Jej też tak teraz mówisz? Tak mocno trzymał mnie za rękę jakbym miała zaraz uciec. Tak intensywnie się we mnie wpatrywał jakby widział mnie pierwszy raz. Tak namiętnie całował jakbym miała czekoladę na ustach. Tak profesjonalnie udawał że mnie kocha, że przez chwilę uwierzyłam...'
Pieprz ich. Kompletnie. Nie potrzebujesz ich. Jesteś najfajniejszą laską na tej półkuli. Pieprz ich. Pieprz ich. Pieprz ich. Poważnie. Nie możesz pozwolić, żeby takie dupki rządziły twoim życiem. Edytowane przez krysztalik Czas edycji: 2011-02-28 o 20:57 |
|
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
aaa ! dziękuje kochane
____ "Bo Ty tak pięknie pachniesz Kiedy przechodzisz pod oknem" "Tysiące gwiazd krąży wokół nas Nad nami słońce między nami ściana deszczu" happysadowskie ♥
|
|
|
|
#1175 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ; *
sharmila - cudo ![]() Guziki xD - nawet nie wiesz jakie to dla mnie zaskoczenie i muszę Ci powiedzieć, że poprawiłaś mi humor jak nic <3 Nie pamiętam naszej pierwszej randki, bo w zasadzie jej nigdy nie było, żadne z naszych spotkań nie mogłabym nazwać randką. Jednak każde z tych spotkań miało coś z pierwszej randki dawało niepowtarzalne uczucie, że jest po prostu idealnie mimo, że nigdy idealnie nie było... zabrakło mi chyba tylko zdrowego rozsądku, by to wszystko przeanalizować, by zrozumieć, że szansa na powodzenie jest tak samo prawdopodobna jak zamieć śnieżna w środku lipca. Może za jakiś czas zamieć śnieżna w lipcu będzie normalnością, ale wtedy nie była. jednak nigdy nie będę na tyle silna by żałować tego co z tym człowiekiem przeżyłam, nie mam na tyle siły by żałować. spotykasz takiego Pana, który pojawiała się w Twoim życiu i rozgaszcza się znienacka, a Ty nie wygłaszasz sprzeciwu nawet gdy bierze bez pozwolenia wszystko co należy do Ciebie, gdy zapomina i gdy musisz na Niego czekać, ale czekanie się opłaca, no dobrze czasem się nie opłaca, ale lubisz czekać, bo wiesz, że się doczekasz. No i nadchodzi ten destrukcyjny moment kiedy ten szanowny Pan odchodzi i wiesz on mówi, że nie wróci, ale on nie wie, że on teoretycznie wraca. Każdej nocy, każdego ranka. Pojawia się z każdym łykiem ciepłej kawy. najdziwniejszy sen, który kiedykolwiek miałam to sen o Tobie. Jakbyś chciał załatwić sprawę pożegnania, bo tak naprawdę do tego pożegnania nie doszło. Jednak dziwne było te pożegnanie, bo mnie całowałeś, a nie całuje się kogoś kogo chce się wyrzucić ze swojego życia na wieczność. a gdy minie wieczność dasz mi przeżyć te kilkanaście chwil w swoich ramionach i zapewnisz mi to za kolejną wieczność? myślę, że w każdym poprzednim życiu na siebie trafialiśmy dlatego nasze poczynania nie były nam obce, a koniec nie wydał nam się zaskakujący. myślę, że dlatego jestem pewna, że ten pozorny koniec nie jest końcem definitywnym. Pamięć to określony obszar i pojemność. Zapamiętuje tylko mężczyznę, który najwięcej namieszał w twoim życiu z takim impetem, że dalej go pożądasz.
|
#1176 |
|
Przyczajenie
|
Jestem zbyt dumna na miłość. Zobowiązani do pozostawania w tyle. czuję się zagubiona w twoim uśmiechu. Gdy razem jesteśmy -lśnimy bardziej niż gwiazdy. Moje wnętrze stało się dzikie. |
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
witam. eh wieki mnie tu nie było
a tu widzę tyle nowych części, osób i mało co znajomych nicków ale pozdrawiam wszystkich. ![]() coś z mojej skromnej, ulubionej opisowej listy: i znowu ot tak naiwnie zatracić się. 'i nie umiem ani pisać. ani kochać.' 'zrób coś. otwórz mnie. rozbierz.' 'wskutek, ponieważ, a jednak. pomimo.' 'nie umiem się nadziwić, namilczeć się temu.' 'bo ona uparła się. na dobre, na niedobre i na litość boską.'
|
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
Paralogiczna, z innej bajki , SparklyAngel - jestem złodziejem waszych dzieł rybeńki
Chusteczki poszły w ruch tym razem nie z miłości. A jutro będę się śmiać, tak dla odmiany. Najwyżej powiedzą, że zwariowałam już do końca. A kiedyś zrobimy sobie jeszcze bitwę na śmietanę i będziemy cholernie szczęśliwi. Najgorsze w nim jest to ,
że jest idealny. Edytowane przez smileandsweet14 Czas edycji: 2011-02-28 o 22:49 |
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
Nensie ?? !!!!!
----- Poznajesz go i nawet nie zdajesz sobie sprawy kim dla Ciebie będzie. Powoli przekonujesz się, że każdy jego uśmiech znaczy dla Ciebie co raz więcej. Bronisz się przed tą miłością nie chcesz jej. Przypominasz sobie jak bardzo zraniła Cię kiedy niedawno pakowała walizki. on znowu się uśmiecha, bierze Cię za rękę i nie masz już sił, rozum się poddaje, serce zostało przekupione. Teraz jesteś jego a on jest Twój i nic innego się nie liczy. I choć jesteś szczęśliwa to nadal czujesz ten niepokój I co wieczór zaglądasz głęboko w serce, Czy przypadkiem miłość znów nie zaczęła się pakować.. Modląc się do Boga, mówiąc że nie przeżyjesz kolejnego rozstania, Co w sumie jest absurdem bo mówisz to za każdym razem... Poświęce dla Ciebie każdą wolną chwile, Wszystko inne odłoże na bok, Byle tylko być z Tobą Nawet te jedną sekundę dłużej. Przebaczę wszystkie łzy Na kolanach przeproszę za wszystkie błędy, Byle tylko nazywać Cie moim Nawet ten dzień dłużej. Oddaję Ci całe moje serce, Moją duszę i co najważniejsze Oddaj Ci moje szczęście, Ono teraz zależy od Ciebie. I choć wiem, że każdego dnia możesz odejść, Ot - pstryknięcie palcami i znikasz jak piękny sen.. To oddaję Ci całą mnie, Bo wierze Ci, ufam, że jednak zostaniesz... I to właśnie jest miłość.
28.03.2010 i nie liczy się nic. nic oprócz nas. Edytowane przez naiwnie__ Czas edycji: 2011-02-28 o 23:01 |
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj, gdzieś pomiędzy milion pięćsetnym oddechem a siedemset czterdziestą dziewiątą łzą zrozumiałam, że chodzi o ten kawałek dobra który mi podarowałeś. O tych kilka uśmiechów, parę uścisków i nieco długich spojrzeń. Chodzi o to ciepło, które dałeś mi odczuć. To za nim tak tęsknię. I właśnie zdałam sobie sprawę, że za szczyptę miłości oddałabym całą siebie. Leże sobie i wcale nie niechcący przychodzisz mi na myśl. Jestem w mojej głowie i w sercu. W tym pożal się (jeżeli masz komu) pudełku z miłością. Siedzisz tam sobie. I właśnie stwierdziłam, że kocham sposób w jaki mnie kochałeś. Moja głowa to pojemnik naładowany frustracją, złością i rozżaleniem. Już nie wiem co mówić, nie wiem co myśleć i w zasadzie czuję się nieco nieżywa. Tylko serce głupie bije. Mogę powiedzieć. Mogę wyjaśnić wszystko. Bo drogi Wszechwiedzący chodzi o to, że nie chce mi się jeść, wstać mi się nie chce, rozmawiać, oddychać się nie chce. Ale przecież Ty to wiesz, Wszechwiedzący. Ciemność jest taka piękna. Myślę, że to mój ulubiony kolor. Wszystkie barwy w ciemności są takie moje, tak mnie rozumieją, są jakby z mojego wnętrza. Ciemność jest spokojna a tabletki w górnej szufladzie wyglądają tak zachęcająco.
Prawda jest ciężka. Prawda jest niewygodna. I bardzo często prawda boli. Mam na myśli to, że ludzie mówią, że chcą znać prawdę. Edytowane przez dolorees Czas edycji: 2011-02-28 o 23:23 |
|
|
|
#1181 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie mnie już nikt nie pamięta
ale postaram się tu zaglądać częściej , bo już troszkę uporałam sie z SWOIM MEGA problem![]() W jednej chwili straciłam i Ciebie i NAS. Już nie dlugo się spotkamy , mam nadzieje , że poczekasz tam na mnie. Proszę , opowiedz mi jak tam jest? Szczerość to nie wada , kłamstwo to zdrada. Odchodząc zabrałeś cześć mnie. Przyjdź do mnie nawet o poranku , nie pytaj o nic , tylko mnie pocałuj. Skrad moje serce i nie wróci juz tu nigdy wiecej. Nigdy nie mów nigdy / Never say never |
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym napisać do Ciebie list, w którym wyznam jak bardzo Cię kocham
Nie musisz być idealny - po prostu bądź Wierzyłam we wszystko, co mówiłeś...do czasu W życiu jak w kalejdoskopie... wszystko wywraca się do góry nogami Czasami zastanawiam się, ile czasu potrzeba jeszcze, by się dowiedzieć, co z nami będzie Z miłością nie jest jak z bólem głowy - po zażyciu tabletki nie przechodzi Tu nawet zemsta nie pomoże... Gdybyś tylko powiedział, czego ode mnie oczekujesz, zrobiłabym to bez zastanowienia...to jest miłość, wiesz? 23:23 a jednak kochasz ?
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 |
|
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
***** tak na prawdę wszyscy kręcimy się bez celu, wypełniając czas, który nam przeznaczono tu, na ziemi. po prostu lubimy czuć się lepsi, tworząc listy ważnych spraw. ***** teraz mam odruch, żeby wyciągnąć ręce w górę, aby złapać sekundy i minuty, powstrzymać ich przemijanie. niczym mała dziewczynka chwytająca bańki mydlane. ***** idealny porządek i kompletny bałagan. wszystko zmienia się w mgnieniu oka. ***** kiedy czujemy się najsłabsi, często okazujemy najwięcej siły. kiedy sięgamy dna, niejednokrotnie potrafimy wznieść się wyżej niż kiedykolwiek. *****
|
#1184 |
|
Rozeznanie
|
zastanawiałeś się kiedyś jakby potoczyły się nasze losy gdybyśmy urodzili się w Paryżu? Chodzilibyśmy na precelki i podziwiali wieżę Eiffla czy może zwyczajnie pilibyśmy piwo u mnie za garażem? nie lubię suchych dłoni u mężczyzn, nie lubię też kiedy kłamią, wiesz? z czasem coraz trudniej odróżnić pewność tzn intuicję, od zwykłej naiwnej nadziei, a to w zasadzie taka zasadnicza różnica, bo jeśli to nadzieja to to przepadnie, a jeśli intuicja to, to.. czysta prawda. palisz bo daje Ci to ulgę i zapominasz na chwilę, a bynajmniej lubisz myśleć, że jest ci lżej, ze w pewien sposób się odstresowałaś. palisz, bo lubisz myśleć, że on gdzieś też tam pali. palisz, bo przez kilkanaście sekund może całą minutę masz wrażenie, że wraz z tytoniem wypalają się wszelkie problemy, ale wiesz co? gdy problemy Cię przerosną rzucisz wszelkie nevady, viceroye, malboro, l&m w kąt. zrozumiesz, że problemy nie są łatwopalne. nie podejmuję próby zapomnienia o tym człowieku, przecież to jak walka z wiatrakami, ja się przyzwyczajam. tęsknota - l. pojedyncza rodzaj żeński tęskno - tęsknić ta - dopełniacz : tej, rodzaj żeński tęsknota - tęskno tej nasza płeć wpisana jest w tęsknotę drogie panie. nie chciałam się poddać ja zostałam do tego zmuszona. jeśli dwoje ludzi się kocha dlaczego chcesz zniszczyć ich szczęście? dlaczego próbujesz wymodlić im rozłam związku? czy byłaś zadowolona gdy Ci ktoś wymodlił koniec szczęścia z nim? więc siedź cicho i ciesz się szczęściem człowieka, którego kochasz. zazdrość uważana jest za grzech, ale czasem właśnie przez ten grzech można się dowiedzieć, że jesteśmy dla kogoś ważni, że pomimo, iż uczucia dla niego to sprawa obca i o nich nie mówi, jesteśmy ważni. ile chwil w życiu drugiego człowieka czułaś się ważna? chcę być Gerdą, która wyciągnie odłamki lodu z jego oka i serca, która wysłucha wszelkich bolesnych słów tylko dlatego, że czuje... że czuje, że jej wiosenne promienie słońca w sercu są na tyle silne by roztopić cały nagromadzony lód, daj jej spróbować.
|
#1185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak miło. zabierz mnie do lepszego miejsca, gdziekolwiek ono jest.
na koniec świata z Tobą pójdę, tylko nie do niej. uśmiechnęłam się, mimo, że serce przepełnione miałam żalem. przecież lubiłeś, gdy byłam szczęśliwa. jesteś moją niewypowiedzianą na głos tajemnicą. moim sekretem, którym upajam się co noc. zawsze mogłeś się do mnie przytulić, tylko tym nie wiedziałeś. jaka jest siła słowa' kocham', wypływającego z Twoich ust? cofam wszystko, co o Tobie powiedziałam. cofam to, że jesteś wyjątkowy, że jesteś inny i że nigdy nie pozwolę Ci odejść. cofam wszystko. oprócz tego, że Cię kocham.
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
specjalnie dla Krysi ♥
_____ nie mam już nadziei, jestem pewna kiedy Twoje słowa układają się w miłość i patrzysz na mnie tak jak teraz, nie muszę mieć już niczego. wracasz do domu i układasz myśli bo nie ma już słów, zostajesz z niczym... łapałam się na tym, że łapałam bucha kiedy patrzyłeś na mnie. uciekały myśli, nie liczyły się wspomnienia. i kiedy mam Cię na wyciągnięcie ręki ktoś każe złapać coś innego, jakąś fajkę, butelkę, ogień i gaśniesz jak płomień, przed moimi oczami, przed dotykiem nie żarzysz się...
|
#1187 |
|
Raczkowanie
|
-Masz chłopaka?
-Nie. Ja mam mężczyznę. Nie dotykaj tego co nie Twoje. Oddałeś mnie, poddałeś się bez walki Więc łapy precz. Uwielbia idealność. Nie widząc swojej niedoskonałości. Wyobrażała sobie sytuację, w której to Ona jemu mówiła słodko: "Spier_dalaj" Był mi winny wyjaśnienia. Zapomniałam, że On nigdy nie robił tego co powinien. Zatruwał Jej życie, Pokochała je bo dzieliła je z Nim. Czekał na nią tak długo, Modlił się nocami by była tylko dla Niego. Właściwie to nie muszę mówić Ci jak bardzo Cię kocham. Wszystko sobie przemyślałam i muszę szczerze powiedzieć, że w moich oczach i tak widać jak ogromne jest to uczucie. Nie będę Cię zatrzymywać, Ale pewnego dnia gdy zatęsknisz i będziesz chciał wrócić a z moich ust usłyszysz tylko 'Daj spokój. Nara' tego dnia będzie towarzyszyła Ci paczka fajek i tanie wino tak jak mi dzisiaj. Odchodząc powiedział niepotrzebne zdanie, przez które nie może spać, Przez to zdanie odlicza dni, liczy godziny. Nie potrafi skupić się na codziennych czynnościach. Po co mówiłeś Jej, że jeszcze kiedyś będziecie razem skończony idioto? Myślałeś, że ją to uspokoi? Myślałeś, że jej cierpienie będzie mniej bolesne?
|
#1188 |
|
Zadomowienie
|
"
Pod zimnym niebem zdartym jak namiot wędrowca Perłowy śnieżny mróz szklił się między nami Drżące powietrze dopełnia oczekiwania na ciszę. z tęsknotą wypatruje twojego powrotu bo niby jesteś obok lecz cienia nie rzucasz niby zadajesz pytania odpowiedzi nie słuchasz niby śpimy razem ale pod osobnymi kołdrami niby jesteś blisko lecz za zamkniętymi drzwiami Wolę, żeby ludzie mieli o mnie złe wspomnienia, niż nie pamiętali mnie wcale. Kiedy kobieta wzbije się do nieba, to aż do siódmego, a kiedy spadnie do piekła, to aż na samo dno. Kobieta jest jedną wielką epicką powieścią - są w niej wszystkie wątki - miłość, dramat, radość i codzienność. niedobór Ciebie, masakrycznie zaburzający normalną egzystencję! "
I've got to get myself together now Forgetting the past it's all 'bout the here and now Now I know I could make it if I try And Jah never let my perseverance die 'Cause I want to give my all and all.... Gentleman |
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
skoro mnie nie kochasz,
to nie patrz na mnie tak jakbyś kochał. ja próbuję zapomnieć, a ty przypominasz mi się na każdym kroku
|
|
#1190 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1191 | |||
|
Raczkowanie
|
zabieram
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
'Wiesz, że czujesz coś do Niego, ale nawet nie wiesz jak to się skończy
Skreślając piate przykazanie idę z nią porozmawiać Czy mi się wydaje, czy każda piosenka jest o Nas? Spoglądając w Jego oczy jestem skłonna pokochać własne odbicie Bo Ona za często płacze, za szybko się poddaje, ma za mało marzeń i stanowczo za często trafia na sukinsynów Stwierdziłam, że był moim największym błędem. Błędem wartym popełnienia Paląc papierosy mam przed oczami Ciebie jak zaciągałeś się i z lekkim uśmiechem patrzyłeś mi prosto w oczy Czy można przestać kochać niebo tylko dlatego, że czasem jest burza? '
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi89 - _________________________ _________________________ ________ ' przynieśli Ci księżyc i zaserwowali kłamstwo. a wszystko, czego chciałaś, to wolność aby odlecieć. a na końcu, zostaliśmy stworzeni, by żyć oddzielnie. w odrębnych komorach ludzkiego serca. jesteś zawsze blisko. był czas, kiedy byłam pewna, czego chcę. a nie było w tym niczego, co tu teraz jest. ale proszę, zrozum wreszcie, to nie tak, że nie chcę. boję się, że znowu spie przę. związki? w moim życiu są rakotwórcze, wiesz? ale, czy chciałbyś mnie zobaczyć z innym za rękę? '
|
#1193 |
|
BAN stały
|
Opisy nie są moje, ale cieszę się że przypadają Wam do gustu 'Gdy cicho cierpiała, to było jak dramat rodem z bloga osoby umierającej na raka. Z zerową ilością komentarzy. Piekło to ja wciągam nosem. W związku ze mną można popełniać różne błędy, ale po ortograficznym odchodzę. Każdy miewa przerwy w życiorysie Znika jak zaklęty, bierze złe zakręty Nigdy nie będę w stu procentach szczęśliwa... Spirytus ma tylko 96%... Czekam, aż któregoś dnia ktoś zostanie moją czterolistną koniczyną, wielka podkową, garnkiem złota na końcu tęczy. Szczęściem, po prostu. Może ty masz poukładane życie, ale ja mam co wspominać.' Edytowane przez affen Czas edycji: 2011-03-01 o 17:50 |
|
|
|
#1194 |
|
Wtajemniczenie
|
'A gdy powiedział mi, że chce spróbować z inną, że ją kocha, poczułam się szczęśliwa i spokojna, bo już wiedziałam na czym stoję. Zrozumiałam, że zakończyło się to czekanie przed zaśnięciem na sms'a który i tak nie nadchodził, że skończyły się smutki i niepokoje kiedy go nie było, kiedy się nie odzywał. To wszystko. Nie wiem, czy kiedykolwiek pokocham w ten sam sposób, trudno mi uwierzyć, że coś takiego może się zdarzyć, ale miło jest pomyśleć, że pewnego dnia może tak właśnie będzie. Póki Cię nie poznałam, nie zwracałam uwagi na uśmiech innych. Nie wiedziałam, że zwykły uśmiech może być tak cudowny. To było coś absolutnie niezwykłego. Wystarczyło, że kąciki Twoich ust unosiły się z byle powodu, a ja zapominałam o całym świecie. Przez te kilka sekund wszystko było proste i piękne. Jak na najlepszym haju. Człowiek fizycznie uzależnia się około 2 tygodni. Mi wystarczyły 3 dni. 404 not found. no love. no you. miałam Go i nie potrzebowałam niczego więcej. zastępował mi powietrze, jedzenie, sen. teraz uczę się na nowo podstawowych czynności życiowych.'
|
#1195 |
|
Raczkowanie
|
moniska - na zdrówko.
dolorees, Paralogiczna - okradłam, skarby. nie jestem bez ciebie mniej warta. jednak czuję się
bezwartościowa. ale nie jestem, rozumiesz? nie jestem. tak mówią oni, moi przyjaciele. przyjaciołom się wierzy, tak? świat się z nas śmiał, a teraz pora, abyśmy my śmiali się ze świata. to, że tyle przeszliście wcale nie znaczy, że już nic was nie złamie. nie przetrwacie. macie już mniej sił. kolejna burza zerwie wasz silny uścisk dłoni. już nigdy się nie odnajdziecie. obiecałam, że nigdy cię nie zranię, a teraz muszę patrzeć na twoje łzy. może w końcu nauczę się, że nic nie wolno obiecywać. wspomnień mi nie zabierzesz. nie wyrzucisz ich tak, jak moich zdjęć. twój wrzask ich nie przestraszy. one będą na zawsze.
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Nigdy nie zapomnę jego uśmiechu i jego oczu, którym nie potrafiłam odmówić.
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Paralogiczna, Martusssia, bitter orange,
eajAgnes, SparklyAngel ♥ kochane, uwielbiam. _____ Gdy się uśmiechasz to znaczy, że Twoje serce biję synchronicznie z życiem. To znaczy, że wszystko jest w porządku. Mężczyźni nie są źli, nie popadasz w kolejne nałogi, noce przesypiasz spokojnie, a Twoim jedynym problemem jest złamany paznokieć. A dzisiaj stanowczo przechodzę na odwyk. Zastąpię cię gorącą herbatą, czekoladą i gronem kumpli. Mam przed sobą całą noc na zapomnienie. Składam się z pięknych chwil, uśmiechów, wspomnień, które jeszcze muszą nadejść. Składam się też z kłamstw, tak, zdecydowanie kłamstwa tworzą mnie najbardziej. I chyba nigdy nie będę należeć do tych sentymentalnych idiotek, które tak łatwo wyznają miłość. I problem ze mną jest taki, że wolę powiedzieć, że cię nienawidzę, niż przyznać, że jesteś moją słabością. Chciałabym jeszcze spotkać tego, dzięki, któremu budziłam się wcześnie rano, dodatkowo nago. Wykrzyczałabym mu wtedy wszystko, skupiając się głównie na tym, jaka jestem szczęśliwa bez tych poranków. |
|
|
|
#1198 |
|
Raczkowanie
|
`Nie patrz się na mnie jeśli oczy masz puste.
Nie zobaczę w nich uczuć ale przejrzę jak w lustrzee. Ten świat mnie nie rozumie, czy ja nie rozumiem świata? A może nie rozumiemy się tu obydwaj naraz?`
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
Noc zmusza do przemyśleń
Jeśli zobaczysz mnie na środku ulicy z słuchawkami na uszach z papierosem w dłoni i cytrynówką w drugiej czekającą na śmierć. Kiedy zobaczysz, że naprawdę ze mną źle. Zareagujesz? Postanawiam solennie. Od jutra niczego nie żałuję Od jutra... Melodia zależy od jednego dźwięku Moje życie zależy od jednego człowieka Pierwszy raz od końca wakacji odważyłam się zagrać na gitarze. Zabolało. Jakbym dostała obuchem w głowę. Wszystko wróciło. Plaża, noc i my Reset pamięci wewnętrznej. Mózgu i serca Usunęłam zdjęcia z dysku. Wciskając klawisz "delete" poczułam się jakbym utraciła cząstkę siebie. Boli. Wielkie pokłony dla Was. Okradam na bieżąco ![]()
|
#1200 |
|
Przyczajenie
|
Podałabym ci na tacy wszystkie skarby tego świata.
Pamiętasz jak mówiłam ci, że bez ciebie umrę? Więc już wiem, jak wygląda śmierć. - Jest piękna ![]() Ej, taka z ciebie hip-hopowa laska? Ciekawe kto ma w to uwierzyć. Spróbuj przeżyć na blokach miesiąc i nie sfrajerzyć! Kiedyś słuchałam wszystkich twoich kłamstw i obsesyjnie w nie wierzyłam. Dziś również słucham, może nawet wierzę, ale już mnie nie obchodzi to, co mówisz. Po naszym rozstaniu przepłakałam 125 nocy, wysłuchałam 266 smutnych piosenek, zużyłam 3 tony chusteczek, a w głowie miałam ciągle jedną myśl. Nie wyobrażałam sobie, że kiedykolwiek ktoś inny będzie cię dotykał, że z inną będziesz szedł za rękę. Ta myśl bolała najbardziej. A teraz jestem gotowa wyjechać na wakacje z tobą, twoją żoną i gromadką dzieci, z moim mężem i psem. Albo posiedzieć przy drinku i powspominać stare, dobre czasy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

a tu widzę tyle nowych części, osób i mało co znajomych nicków
ale pozdrawiam wszystkich. 

ale postaram się tu zaglądać częściej , bo już troszkę uporałam sie z SWOIM MEGA problem