|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
idę na majewskiego
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
dobrze ze wsyztko ok a kontrola minie sprawnie w koncu nie moga meczyc kobiety w ciazy |
|
|
|
|
#2763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i już rozwarcie masz - super
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno skonczy sie mandatami, tylko jeszcze nie wiem iloma. A ja zawsze mam tą zaszczytną rolę przyjmowania kontroli |
|
|
|
|
#2766 |
|
Wtajemniczenie
|
Montii, to ładnie Fabian urósł na tym miodku
![]() marsylia, a fe, kontrole, kto by je tam lubił ![]() zmykam spać, bo jutro na 8 na wykład! |
|
|
|
#2767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ich strata - koszty dojazdu 2 razy robią jutro ma przyjść reszta ![]() ego mój też już cały czas jak tylko mówię że coś mnie boli - TO JUŻ? hehe głuptas. potem mu tłumaczę że ja dopiero 35 tydzień, a on : no to już możesz rodzić praktycznie ![]() ![]() a album też sama będę taki robić jednak ramka stwierdziłam że nie mamy gdzie powiesić a album ciekawy taki ale sama go zrobię taniej a nie kurczę za 180zł ![]() Cytat:
Cytat:
Duży ten twój synek ale to dobrze i już rozwarcie chociaż z tym rozwarciem to możesz jeszcze pochodzić trochę widać to po castii hehe ![]() Cytat:
a potem mu twarz wysypuje cała ![]() dobra lecę spać nałaziłam się trochę dziś kupiliśmy resztę rzeczy do torby szpitalnej nawet batonik dla tżta kupiliśmy hehe i piciu poza tym ponaklejałam naklejki na ścianę koło łóżeczka jutro zrobię zdjęcia kupiliśmy lampkę księżyc w ikei no i tak mnie nogi od tego łażenia bolą normalnie zakwasy będę miała na łydkach
|
|
#2768 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Polecam sobie przeczytać z tej stronki tę broszurkę i jak uniknąć nacięcia. Wbrew obiegowej opinii rutynowe nacięcie przed niczym nie chroni a jedynie okalecza kobietę i może spowodować gorsze komplikacje niż samoistne pęknięcie http://www.rodzicpoludzku.pl/Nie-daj...-nacieciu.html
|
|
|
#2769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie 36t+6 to jest 40 tc, i chyba mogę sobie napisać na forum, że Emilka urodziła w 40 tc, tak się tutaj cały czas się wyrażamy ![]() Cytat:
ogólnie ta przypadłość dotyka częściej kobiety, które rodziły sn, w necie można przeczytać także, że zależy to od ilości porodów, ich ciężkości, oraz przede wszystkim wielkości noworodków i dotyka 1 na 10 kobiet Cytat:
super że same dobre wieści ![]() a Fabianek wcale nie jest aż taki duży, biorąc pod uwagę, że w każdej chwili może wyjść ![]() ja chociaż jestem dopiero w 37tc to liczę, ze w czwartek też gin stwierdzi jakieś rozwarcie ![]() szybko ten twój bierze do szpitala, u mnie z reguły 7 dni po terminie
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-02-28 o 22:26 |
|||
|
|
|
#2770 |
|
Raczkowanie
|
Mój lekarz bierze do szpitala w dniu terminu i robi próbę oksytocynową jak nie ma reakcji to wypisuję
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Agaaga, no to super
Blackrose, oby leki zadziałały Tity, suuuper Emila, najserdeczniejsze gratulacje Monti, z Fabianka już kawał faceta ![]() Marsylia, ładnie synek rośnie
|
|
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
dobrej nocki
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
tym rozwarciem to nawet się nie przejmuję, jutro jadę na uczelnie bo tak jak wspomniałyście mozna z rozwarciem chodzić i chodzić mam nadzieję,że mój brzdąc wyjdzie 8smego wtedy kiedy mój lekarz ma dyżur powiedział że jak coś wcześniej zacznie się dziać to mam do niego dzwonić i postara się być a jak nie to zajmie się mną inny lekarz, jestem w szoku bo przecież to nie lekarz odbiera poród nie miałabym odwagi dzwonić do niego w środku nocy... dobranoc
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki polecam na spuchnięte nogi ten żel Ziaji z kasztanowca. Musiałam go wpierw wypróbować i pomaga
![]() Hm, ja rodziłam Kaśkę to odbierał lekarz. Może zależy od szpitala?? Też uciekam, padam 6 h sprzątałam młodej pokój. Po prostu karmagedon. Obejrzałam pamiętniki wampirów i idę lulu
Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-02-28 o 22:52 |
|
|
|
#2775 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ciesze sie, ze jestescie juz w domu! Pati, Alanek cudnyCytat:
ze wszystko ok!Cytat:
Cytat:
Nie znasz dnia ani godziny![]() Cytat:
za udany spacerek po gorkach raczej o karmieniu to ci ona nic nie powie, bo dostalas pewnie plytke o karmieniu a pozniej i tak bedziesz miala w szpitalu specjaliste od laktacji, wiec polozna to oleje ![]() ![]() Pewnie i tak wiele zalezy od tego na kogo sie trafi - czasem pogadasz z rezolutna polozna a czasem z ciepla klucha ![]() I znow nie udalo mi sie nadrobic wszystkiego Za szybko piszecie kurka wodnaJa troche w szoku jestem, bo od ostatniego tygodnia nic nie przytylam Nadal mam 9.8kg na + a zdecydowanie widze, ze mam wiekszy brzuszek, wiec co jest?![]() No i ja sie chwale, ze zaczelam 33 tydzien Dobrej nocki wszystkim!
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat na plecach mogę spać.
chciałabym mieć niecałe 10 kilo na plusie ale się pocieszam, ze dzidzia duża, wód tez mam sporo, to i waga jest jaka jest nie no, jedyne zastrzeżenia mam do swoich ud, ale od jakiś trzech tygodni nie utyłam, wiec wszystko, co wtedy zjadłam, musiało pójść w dzidzie. (i w wc) Anessa, gratki nowego tygodnia
|
|
|
|
#2777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ![]() a z takim rozwarciem to możesz sobie chodzić i chodzić ![]() ja chodze juz ile i konca nie widac Tity trzymam za was kciuki, ahh jak zazdroszcze ze juz jutro bedziesz tulic swoje malenstwo Emila gratulacje Eirene nieźle z tym wozkiem hehe ![]() marsylia super ze wszystko dobrze Black-Angel twojemu synkowi chyba za dobrze w brzuszku agaaga super to na spokojnie sobie czekasz na swoje dzieciatko![]() aaa ja byłam z moim TZ u nas w domku, sprzatalismy po malowaniu, jeju ledwo doszłam pozniej do auta ![]() i resztkami sil sie kąpałam. masakra ufff ![]() ale i TZ namowiłam na małe co nieco a za argument posluzyły moje żale i narzekania czy nie widzi jak sie mecze, że mnie wszystko boli, zaczelam gadac do corci ze tatus nam nie chce pomoc sie rozdwoic i takie tam no i jak lezelismy w lozku juz to sam zaczal sie przytulac![]() tak delikatnie działalismy bo sie bał no ale moze cos to da ![]() teraz zasnac nie moge. brzuch mi sie spina, moze zaczne notowac ![]() no i dotrwałam do wyczekiwanego marca bo w te pół godz to chyba juz nie urodze
|
||
|
|
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
emilia GRATULACJE!!
Tity od 15 zaciskamy kciuki a ja od paru dni gorzej się czuję, zaczęłam bardzo puchnąć, nogi mam jak balony, a twarz po nocy jakby była pogryziona przez osy przez dzień trochę schodzi, ale nie do końca. a jeszcze niedawno tak dobrze się czułam. czytam was codziennie, ale jakoś nie mam siły pisać.dzisiaj nas spotkała przykrość - okazało się, że ktoś nas okradł chyba przez weekend. jak już kiedys pisałam mamy "ogromne" 39-metrowe mieszkanie, więc wciąż na wszystko brakuje miejsca. no i TŻ na wzór kilku sąsiadów wymyślił dodatkową szafkę na klatce schodowej na pierdoły - trochę butów, wiaderko itp. ale niestety schował tam też wiertarkę (bardzo mądrze ) dziś była potrzebna, a tu się okazuje, że nie ma zginęły też buty TŻa do biegania nike, takie nietypowe, których nie można dostać w Polsce jesteśmy pewni, że nikt z sąsiadów tego nie zrobił, więc ktoś tu musi wchodzić i szukać okazji. rozmawialiśmy z sąsiadami i im też ostatnio zginęło nie zgadniecie co - worek buraków!! co jeszcze ciekawe - ostatnio robiłam porządki w szafach i przygotowałam do wyniesienia do kontenera PCK worek ubrań. wystawiłam go na korytarz, stał jakiś czas i teraz przez weekend nagle zniknął. jeszcze wczoraj zastanawialiśmy się z TŻem, kto się na to połasił no i dziś się niestety okazało, że ktoś sie połasił nie tylko na niepotrzebne ubrania normalnie strasznie sie zdenerwowałam tą sytuacją!! a wszystko przez głupie drzwi wejściowe na klatkę schodową, co z tego, że jest domofon, jak wystarczy je trochę pchnąć i bez problemu puszczają. i gdzie tu potem trzymać wózek?? już sie martwię, że trzeba będzie codziennie taszczyć do piwnicy no to się wyżaliłam
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję.
a nie da się coś zrobić z tymi drzwiami od klatki, żeby działały jak należy? ![]() może ktoś z administracji coś zaradzi. |
|
|
|
#2780 |
|
Zadomowienie
|
te głupie drzwi nadają się do wymiany, a wiadomo, jak w spółdzielniach ochoczo podchodzą do takich "zbędnych" inwestycji
|
#2781 |
|
Wtajemniczenie
|
bosti mi tez puchna stopy bardzo teraz, buzia bez zmian, ale za to bardzo mnie na szyji wysypał trądzik i na buzi tez
cala ciąże miałam gładziutka buźke a tu teraz jakieś swinstwo sie przypałętało ![]() co do tej kradziezy to współczuje bardzo, najbardziej to szkoda tych butów i wiertarki. musicie nachodzic administracje zeby w koncu sie wzieli za te drzwi. ![]() najlepiej non stop im truc d**** ![]() no i bosti witamy się w 40 tygodniu ciąży!!!!!!! ![]() witam was w MARCU ![]() BOCIANY JUŻ DO NAS LECĄ !!!!
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Bosti, nieciekawie
Faktycznie teraz strach zostawić wózek na korytarzu My trzymamy w przedpokoju, ledwo da się przejść Castia, no to teraz możesz już rodzić
|
|
|
|
#2783 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale po co? ![]() też masz miec cc jak Tity? Cytat:
Cytat:
![]() no, dotrwałam do 01.marca Teraz juz mi wszystko jedno, będę sie stresować jedynie 05.03 w dodatku ten 05 marca jest w ogóle dla mnie średnio organizacyjnie, bo nie chodzi tylko o dzien teściowej, to moge zignorować, ale moja córcia ma wtedy bal karnawałowy, a synek tez bal i dodatkowo urodziny kolegi, więc taki dzień napięty w szykowaniu i rozjazdach będzie... ciekawe, kiedy zechce wyjśc? ![]() Generalnie brzuch mam twardy i napięty od 2 dni, taki smieszny kwadratowy, młoda się bardzo mało rusza... ( ale ktg bardzo ładne) ... Monti, no nie aż taki duzy synek , bo dokładnie to moja córcia sie urodziła w 39,0 TC i wazyła wtedy 3700 Ciekawa jestem własnie co jutro wyjdzie na usg ![]() no ale trzeba brac pod uwage ten błąd metody 15 % w obie strony a teraz ide sie relaksowac do wanny ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Castia i Bosti gratuluję rozpoczętego 40 TC
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||||
|
|
|
#2784 |
|
Wtajemniczenie
|
ps.
oj, widze Izabela, ze Tobie to sie troche zaczęło śpieszyć ![]() kto wie, moze Ty wsiądziesz z rozbiegu w autobus, bo Twój umysł juz zarejestrował, ze jesteś w 40 TC
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-03-01 o 00:40 |
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spać nie mogę
pierwszy raz mnie złapała taka bezsenność, podświadomie chyba się stresować zaczęłam, a po co ... Niuniek też nie spał i tak we dwoje się kokosiliśmy kiedy mój tż słodko sobie spał, teraz poszedł do pracy a ja zamulam, mam nadzieję,że nie złapie mnie senność na wykładzie
|
#2786 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() a ja z przymusu nie śpię bo jadę zaraz na badania i do ginka miłego dnia |
|
|
|
#2787 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
kolejna koszmarna noc. Wstaje bardziej zmęczona niż się kłade. Montii, marsylia gratuluje dobrych wieści ![]() ![]() klask i:ja to bałabym się już na uczelnie chodzić w 40tc ![]() bosti współczuje tej sytuacji ego ego trzymam kciuki lece zjeść śniadanie bo muszę antybiotyk wziąść
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
cichoooo !
nie stresuj mnie bo sama się boję ale jestem spokojna, nie czuję by miało coś ruszyć, powiedziałam synkowi ,że ma wychodzić 8smego i myślę,że mnie posłucha ( )
|
#2789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Montii no to podtuczyłaś tego swojego małego
Mój prawie nic nie urósł przez ponad tydzień, ale błąd usg to zobaczymy już jak wyjdzie ile waży na prawdę za 40 tydzień. Robi się gorąco na wątku ![]() Cytat:
Zasnęłam, ale w środku nocy się obudziłam i rozmyślałam, a na dodatek głodna jak wilk byłam...![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Koleżance kiedyś zabrali wszystko na stołówce, a odwróciła się tylko po sztućce. Był środek zimy, a zabrali też całe okrycie wierzchnie...Ludzie beznadziejni są...A ostatnio koleś próbował się władować mojemu tacie do samochodu, jak ten wyszedł. Tata go zobaczył i zaczął krzyczeć co on robi, a ten zaczął wariata udawać ![]() No to sama nie jestem ![]() Jeszcze sobie przed porodem mini spa robię z rana żebym miała lepsze samopoczucie. Dzisiaj zdecydowanie lepsze mam nastawienie niż wczoraj, no i fajnie, że słońce świeci to jakoś tak weselej ![]() No i co żadna się ze mną dzisiaj nie wybiera? Nie bądźcie takie
|
|||
|
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
tity kochana trzymam kciuki
montii dasz rade ja sie tez wybieram na uczelnie w sobote bede miec skonczony 39tc i zacznie mi leciec 40tc jaka u nas sliczna pogoda od rana słońce swieci i jest mroz ![]() blackrose wspolczuje nieprzespanej nocki ale najgorsze sa 3 pierwsze doby przy antybiotyku pozniej bedzie lepiej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

nie wiedzialam ze jest taki przepis. Wiec te co jeszcze pracuja niech tez uwazaja zeby za pozno sie nie zdecydowac.
No i nie zapowiada sie zebysmy mieli nie przechodzic najblizszych 3 tyg.
dobrze ze wsyztko ok a kontrola minie sprawnie w koncu nie moga meczyc kobiety w ciazy

nie miałabym odwagi dzwonić do niego w środku nocy...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

oj, widze Izabela, ze Tobie to sie troche zaczęło śpieszyć