|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
DOBRY!
![]() Tity to już dziś... ach! ![]() Bosti bardzo mi przykro...ludzie nie mają serca ![]() Montii łaaaaaaaaaaaaa! ale duży chłopaczyna...cieszę się,że wszystko w porządku i oczywiście zazdroszczę,że już są jakieś oznaki zbliżającego porodu No ale.. to już 40 tydzień ![]() U mnie znowu bez zmian-żadnych rewelacji
|
|
#2792 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
bry
![]() Tity ja z checia bym sie z tobą zabrała, naprawdę ![]() mam dosc ,całą noc nie zmrużyłam oka. na dodatek teraz zasnac nie moge a zawsze rano odsypiałam noce. brzuch mnie boli, napina sie ale co z tego jak ciagle jestem w tym samym punkcie![]() no może troche bardziej mnie boli niz ostatnio, a raczej kłuje ![]() tak wiec ci cichutko zazdroszcze. o której bedzie ta magiczna chwila ? Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-01 o 08:42 |
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Castia o 11 mam zadzwonić do gina i ma mi powiedzieć o której się stawić. Zaraz idę zjeść ostatni posiłek...
|
|
|
|
#2794 | |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
ja sie w wczoraj nie odzywałam po wizycie bo byłam taka wściekła ze szok no i obolała jak po pierwszej wizycie u gina. pojechałam sobie spokojnie na te ktg tak jak lekarz zalecił i przyjęła mnie taka suka sorry za słowo ale opisać sie inaczej tego nie da. na ktg wyszedł mi jeden skurcz ciśnienie 115 na 70 . no i po tym oczywiście badanie no i od tej gin padło pytanie po co ja tu przyjechałam na to ktg yyyyyyy zdziwiło mnie to bo przecież miałam takie zalecenie ona do mnie przecież pani ma termin na 14 marca wiec dopiero wtedy powinna pani do nas przyjechać no ja osłupiałam dodała ze ten lekarz co mi te ktg zalecił to chyba nie wiedział co robi na dodatek powiedziała ze nie widzi sensu by sprawdzać czy coś tam w srodku sie dzieje ale skoro jestem to zajrzy no i jak zajrzała to tak dogłębnie ze myślałam ze zejdę na tym fotelu tak mi grzebla w tej szyjce ze aż lży mi poleciały i tak z 5 minut mnie w środku badała po czym nic się u pani nie dzieje ze tylko palec cały wchodzi w szyjkę ale ze to jest moja druga ciąża to musi tak być. i ze na ktg mam się dopiero zglosic w dzień porodu!!!!! bo jak się zgłoszę wcześniej to będę płacić!!!!! i ze jak będę miedz jakieś dolegliwości to mam jechać do swojej gin prowadzącej. no kuźwa taka wściekła wyszłam i obolała bo do nocy po tym wszystkim zdychałam. pierwszy raz spotkałam się z taka doktorka!!!!!!!! wg mojej gin to wczoraj juz powinni mnie zostawiając bo wcześniej miałam cesarkę i teraz mogę mieć komplikacje jak do końca poczekają nawet ten gin który trzy dni temu mnie badał to stwierdził ze pewnie mnie zostawia i czekać nie będą a tu trafiła się taka suka która chyba nie zna się na swoim zawodzie. przepraszam że tak się rozpisałam ale jakoś mnie poniosło. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- EMILIA GRATULACJE |
|
|
|
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to smacznego, tylko śniadanko bardzo lekkie zjedz zeby nie było rewolucji w brzuszku juz po... |
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
kinga to widzę, że miałyśmy tak samo przyjemne badanie wczoraj...boli to jak cholera, myślałam, że mi ręka gina gardłem wyjdzie.
Castia no właśnie ostatnio cały czas wzdęta chodzę i mi wstyd, że zagazuję salę jak mnie uśpią |
|
|
|
#2797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najwyzej beda mieli troche atrakcji![]() kinga współczuje, że musiałas trafic na taką znieczulice ![]() skoro gin kazał to pojechalas wiec co jej do tego wstretna baba tylko nerwy popsuje i tyle z niej pozytku!!!![]() olej to i zapomnij |
|
|
|
|
#2799 | ||
|
Zakorzenienie
|
bosti
co za ludzie ![]() faktycznie teraz możesz się obawiać o wózek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale od kiedy mówienie, że się jest w 40 tc kiedy się ma na liczniku np. 39+6 jest potoczne ![]() dla mnie nie ma w tym żadnej nieścisłości
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
castia, fiu fiu, a jednak udało się coś podziałać
![]() bosti, no co za ludzie ![]() chyba trzeba przejśc się do administracji niech coś z tym zrobią, bo do d.... z takimi drzwiami :/ a teraz jeszzce wózek będziecie mieli i co.....trzeba będzie go chowac bo strach. mojemu bratu ukradli z klatki wózek w pierwszych dniach jak tylko syn sie urodził :/ castia, bosti gratuluję 40 tygodnia!!!!!!!!! rozpakowywać się dziewczyny dac tu przykład dla następnych ![]() a ja juz kolejną noc budzę się głodna.... i musze wstać i przejść się do kuchni.... :/ |
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
MamyMARZEC
![]() tylko czy moje dziecię postanowi być marcowe, u mnie nie ma praktyki brania do szpitala jak w tp nic się nie dzieję ![]() Cytat:
|
|
#2802 |
|
Wtajemniczenie
|
chciałam pospać to mnie kot obudził
![]() w ogóle mam fajny temat dzisiaj na SR a nie mogę iść |
|
|
|
#2803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co, będziesz ciężary dźwigać po porodzie Teraz jak już masz 40 tc to naprawdę nie wiadomo czego się spodziewać, ale ściskam kciuki, żebyś spokojnie dotrwała do 8
|
|
#2805 |
|
Raczkowanie
|
szukam chętnej osoby która napali mi w kominku
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Monti duży bobo ![]() eh do terminu porodu zostało mi tydzień i 6 dni ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- jak ja mam to rozumieć wg kalkulatora ciąży mam 37 tydzień a wg kalendarza ciąży mam 39 tydzień o co tu chodzi bo głupia jestem
Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-03-01 o 09:41 |
|
|
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje bardzo za wsparcie i pocieszenie
Castia dotrwałysmy do 40 tyg. GRATKI!! ciekawe kiedy te nasze dzieciaczki zechcą wyjść?? u mnie poza opadniętym brzuchem brak jakichkolwiek objawów zbliżającego się porodu ![]() kinga co za baba nieprzyjemna no i a teraz muszę się zbierać i jechać do rodziców pożyczyć wiertarkę, bo chcemy już dokończyć kącik dla córeczki, trzeba powiesic lampkę i taki kosz-organizer na drobne rzeczy. może jak już wszystko będzie gotowe w 100%, to Anika zdecyduje się w końcu wyjść
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
zaczęłam się zastanawiać, ile czasu zdołam moja córcie dźwigać, skoro w pierwszym dniu 36tc miała 3600, a ja słabe łapy mam bardzo. No i do tego walnięty kręgosłup. Tak 5-6 kilo to jeszcze podźwigam, ale więcej to długo nie daje rady, wózka to bym w życiu nie uniosła nawet
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem o jakich kalendarzach piszesz ![]() ale jak dla mnie to jesteś w 39 tc bo dzisiaj jesteś w 38tc+1
|
|
#2809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, i mamy marzec
U nas dziś zaczął się już 36 tydzień - jak ten czas szybko leci. Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Spójrz na ten kalkulator: http://wciazy.familie.pl/tool/pregnantcalc#result I który tydzień Ci pokazuje? Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-03-01 o 10:03 |
||
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Oo,właśnie!
Castia Bosti gratuluję 40 tygodnia!!! ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Harrods A Tobie 36!
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony waga urodzeniowa nie przesądza o wadze później, mój siostrzeniec urodził się 3300g czyli poniżej środkowego centyla a teraz mając 5 miesięcy waży 8,5 kg kluska nasza a znam roczniaka tylko 0,5kg cięższego od niego ![]() Poza tym ciąża i macierzyństwo na początku, to straszne obciążenie dla kręgosłupa. dlatego osoby, które mają z nim problemy powinny bardzo dbać o siebie
|
|
#2812 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
Cytat:
zdazylam juz opchnac krewetkowe ale nie czuc krewetek tylko azjatyckei przyprawy Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja dzis musze uprasowac kilka bodziakow ktroe w weekend dokupilam i dopakowac torbe moze sie uda choc caly czas sie zastanawiam jakie ubranka dla Rafcia wziac no w sumie to moze jutro dopakuje bo polece chyba do rssmana po nowa kosmetyczke ![]() mielgo dizonka mamuski i czekamy na dobre wiesci o kolenych latwych porodach |
||||
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
super gratulacje
![]() Cytat:
i tż w końcu uległ może i mój ulegnie w odpowiedniej porze ![]() ojej współczuję... faktycznie może lepiej wózka nie zostawiać na klatce skoro tacy ludzie przychodzą... współczuję ja zaczynam w czwartek no leci masakrycznie
|
|
#2814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dzidziuś mojej przyjaciółki ma swoje tempo wzrostu. Nie wiem, ale może wpływ na wagę ma fakt, że jest karmiony butelką. A co do kręgosłupa .... mój też niestety nie jest w najlepszej kondycji. U mnie w rodzinie jest dyskopatia i ja też mam niestety do niej predyspozycje. Poza tym trenowałam (dawno, dawno temu ...) sport wyczynowy. I od momentu zakończenia trenowania, jak tylko przerwę intensywne ćwiczenia, to mięśnie pleców się osłabiają i boli jak cholera. Teraz w ciąży bardzo cierpię z powodu bóli kręgosłupa. Są dni, kiedy ledwo się ruszam. A poza tym wszystko super. Ale ten kręgosłup... koszmar! Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-03-01 o 10:18 |
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
harrods, gratki 36 tygodnia!!!
a u moich sąsiadów ciag dalszy remontu, jak nie skończą do mojego porodu to ich wytłukę ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
i już nie mogę się doczekać kiedy znowu pójdę na basen dla relaksu dziewczyny, ile podkładow bieżecie do szpitala ???? Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-03-01 o 10:18 |
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy ci sąsiedzi, to jacyś fajni ludzie? Można z mini pogadać? Bo jeśli tak, to może spróbuj. Poproś ich, żeby w miarę możliwości najgłośniejsze prace (burzenie, kucie) przyspieszyli. Jeśli to normalni ludzie, to zrozumieją. |
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Tity, ściskamy kciuki za dziś
|
#2818 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Taaadam!!!! Nadrobilam was wreszcie
agaaga89 - bardzo sie ciesze, ze wszystko ok i jestes uspokojona Cytat:
No ale jeszcze ma czas, jak by co to sie pogimnastykujemy odpowiednio![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bosti, Castia - gratulacje 40!!! Cytat:
Dzien dobry w marcu ![]() Tity - mysle o tobie mocno i stwierdzam, ze chyba ty jako jedyna rodzisz w terminie Gratulacje Ja zaraz wybieram sie w mega podroz do innego miasta na dokonczenie usg 4D Znow zobacze mojego Adriankadobrze, ze jeszcze nie pada ale tu nigdy nic nie wiadomo ![]() Jej, jak wroce Leonek Tity bedzie juz na tym swiecie Do pozniej mile
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzidzia raczej będzie potem dużym człowiekiem, jako, ze w rodzinie męża wszyscy wysocy
I ogólnie oprócz wagi ma tez inne wymiary wykraczające poza tabelkę, jak napisał lekarz w opisie usg.
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na chłopski rozum, ale się nie znam na tym, jak już to butla może mieć wpływ na otyłość
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

No ale.. to już 40 tydzień 

,całą noc nie zmrużyłam oka. na dodatek teraz zasnac nie moge a zawsze rano odsypiałam noce. brzuch mnie boli, napina sie ale co z tego jak ciagle jestem w tym samym punkcie

wstretna baba tylko nerwy popsuje i tyle z niej pozytku!!!

jesteśmy pewni, że nikt z sąsiadów tego nie zrobił, więc ktoś tu musi wchodzić i szukać okazji. rozmawialiśmy z sąsiadami i im też ostatnio zginęło nie zgadniecie co - worek buraków!!