Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 08:05   #2791
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

DOBRY!

Tity to już dziś... ach!

Bosti bardzo mi przykro...ludzie nie mają serca

Montii łaaaaaaaaaaaaa! ale duży chłopaczyna...cieszę się,że wszystko w porządku i oczywiście zazdroszczę,że już są jakieś oznaki zbliżającego porodu No ale.. to już 40 tydzień

U mnie znowu bez zmian-żadnych rewelacji

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 08:40   #2792
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

bry

Tity ja z checia bym sie z tobą zabrała, naprawdę
mam dosc ,całą noc nie zmrużyłam oka. na dodatek teraz zasnac nie moge a zawsze rano odsypiałam noce. brzuch mnie boli, napina sie ale co z tego jak ciagle jestem w tym samym punkcie
no może troche bardziej mnie boli niz ostatnio, a raczej kłuje

tak wiec ci cichutko zazdroszcze. o której bedzie ta magiczna chwila ?

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-03-01 o 08:42
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 08:46   #2793
Tity
Zakorzenienie

Castia o 11 mam zadzwonić do gina i ma mi powiedzieć o której się stawić. Zaraz idę zjeść ostatni posiłek...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 08:56   #2794
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

witam dziewczyny , widze ze autobus naprawiony
ja sie w wczoraj nie odzywałam po wizycie bo byłam taka wściekła ze szok no i obolała jak po pierwszej wizycie u gina.
pojechałam sobie spokojnie na te ktg tak jak lekarz zalecił i przyjęła mnie taka suka sorry za słowo ale opisać sie inaczej tego nie da. na ktg wyszedł mi jeden skurcz ciśnienie 115 na 70 . no i po tym oczywiście badanie no i od tej gin padło pytanie po co ja tu przyjechałam na to ktg yyyyyyy zdziwiło mnie to bo przecież miałam takie zalecenie ona do mnie przecież pani ma termin na 14 marca wiec dopiero wtedy powinna pani do nas przyjechać no ja osłupiałam dodała ze ten lekarz co mi te ktg zalecił to chyba nie wiedział co robi na dodatek powiedziała ze nie widzi sensu by sprawdzać czy coś tam w srodku sie dzieje ale skoro jestem to zajrzy no i jak zajrzała to tak dogłębnie ze myślałam ze zejdę na tym fotelu tak mi grzebla w tej szyjce ze aż lży mi poleciały i tak z 5 minut mnie w środku badała po czym nic się u pani nie dzieje ze tylko palec cały wchodzi w szyjkę ale ze to jest moja druga ciąża to musi tak być. i ze na ktg mam się dopiero zglosic w dzień porodu!!!!! bo jak się zgłoszę wcześniej to będę płacić!!!!! i ze jak będę miedz jakieś dolegliwości to mam jechać do swojej gin prowadzącej. no kuźwa taka wściekła wyszłam i obolała bo do nocy po tym wszystkim zdychałam. pierwszy raz spotkałam się z taka doktorka!!!!!!!! wg mojej gin to wczoraj juz powinni mnie zostawiając bo wcześniej miałam cesarkę i teraz mogę mieć komplikacje jak do końca poczekają nawet ten gin który trzy dni temu mnie badał to stwierdził ze pewnie mnie zostawia i czekać nie będą a tu trafiła się taka suka która chyba nie zna się na swoim zawodzie.
przepraszam że tak się rozpisałam ale jakoś mnie poniosło.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Castia o 11 mam zadzwonić do gina i ma mi powiedzieć o której się stawić. Zaraz idę zjeść ostatni posiłek...
trzymaj się mocno i powodzenia

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

EMILIA GRATULACJE
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 08:57   #2795
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
wrrrrr to smacznego, tylko śniadanko bardzo lekkie zjedz zeby nie było rewolucji w brzuszku juz po...
Stary 2011-03-01, 09:01   #2796
Tity
Zakorzenienie

kinga to widzę, że miałyśmy tak samo przyjemne badanie wczoraj...boli to jak cholera, myślałam, że mi ręka gina gardłem wyjdzie.
Castia no właśnie ostatnio cały czas wzdęta chodzę i mi wstyd, że zagazuję salę jak mnie uśpią

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 09:07   #2797
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
kinga to widzę, że miałyśmy tak samo przyjemne badanie wczoraj...boli to jak cholera, myślałam, że mi ręka gina gardłem wyjdzie.
Castia no właśnie ostatnio cały czas wzdęta chodzę i mi wstyd, że zagazuję salę jak mnie uśpią
dokładnie , po tym badaniu takie parcie mam na szyjkę ze boje się ze zaraz mały wyskoczy
Stary 2011-03-01, 09:08   #2798
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
mówi się trudno to tylko natura najwyzej beda mieli troche atrakcji

kinga współczuje, że musiałas trafic na taką znieczulice
skoro gin kazał to pojechalas wiec co jej do tego wstretna baba tylko nerwy popsuje i tyle z niej pozytku!!!
olej to i zapomnij
Stary 2011-03-01, 09:14   #2799
iizabelaa
Zakorzenienie

bosti
co za ludzie
faktycznie teraz możesz się obawiać o wózek

Cytat:
No to sama nie jestem
Jeszcze sobie przed porodem mini spa robię z rana żebym miała lepsze samopoczucie. Dzisiaj zdecydowanie lepsze mam nastawienie niż wczoraj, no i fajnie, że słońce świeci to jakoś tak weselej
No i co żadna się ze mną dzisiaj nie wybiera? Nie bądźcie takie
ale ci zazdroszczę i

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Jasne, że możesz pisac jak chcesz, ale dla mnie akurat ważna jest rzetelność informacji i chyba tak jak ty mozesz sie wypowiadać "potocznie" tak ja tez moge coś uścislić , co nie ?
Niutka1
ale od kiedy mówienie, że się jest w 40 tc kiedy się ma na liczniku np. 39+6 jest potoczne
dla mnie nie ma w tym żadnej nieścisłości
Stary 2011-03-01, 09:24   #2800
iweczka
Zakorzenienie

castia, fiu fiu, a jednak udało się coś podziałać

bosti, no co za ludzie
chyba trzeba przejśc się do administracji niech coś z tym zrobią, bo do d.... z takimi drzwiami :/
a teraz jeszzce wózek będziecie mieli i co.....trzeba będzie go chowac bo strach. mojemu bratu ukradli z klatki wózek w pierwszych dniach jak tylko syn sie urodził :/

castia, bosti gratuluję 40 tygodnia!!!!!!!!
!
rozpakowywać się dziewczyny
dac tu przykład dla następnych

a ja juz kolejną noc budzę się głodna.... i musze wstać i przejść się do kuchni.... :/
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 09:27   #2801
iizabelaa
Zakorzenienie

MamyMARZEC

tylko czy moje dziecię postanowi być marcowe,
u mnie nie ma praktyki brania do szpitala jak w tp nic się nie dzieję

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
mojemu bratu ukradli z klatki wózek w pierwszych dniach jak tylko syn sie urodził :/
Stary 2011-03-01, 09:29   #2802
blackrose4u
Wtajemniczenie

chciałam pospać to mnie kot obudził nici z drzemki

w ogóle mam fajny temat dzisiaj na SR a nie mogę iść

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 09:29   #2803
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
MamyMARZEC

tylko czy moje dziecię postanowi być marcowe,
u mnie nie ma praktyki brania do szpitala jak w tp nic się nie dzieję

dzis sie gina spytam jak u nas sie to praktykuje bo nie widze potrzeby wywolywania na sile skoro dziecko nie chce wyjsc jeszcze a wszytsko jest z nim ok

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 09:31   #2804
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Hello Lejdis

mam kłopoty z netem więc piszę dopiero teraz.
Mój brzdącuś ma już 3,600 g !

po badaniu wyszło ,że mam 1,5 cm rozwarcia, dzisiaj nie urodzę ale może się to zdarzyć jutro albo za tydzień ( w sumie nic nowego to już 40 tydzień się zaczął )
Jeżeli nic się nie będzie dziać to 7mego mam przyjść na badanie i jak będą ku temu warunki ( ? ) to 8smego idę na oddział moj gin ma akurat dyżur.
Modlę się żeby mój klocuszek wytrzymał do 8smego bo zależy mi by był mój lekarz

a teraz was nadrobię
Ooo kurde, no to elegancki chłopak!! Nie ma co, będziesz ciężary dźwigać po porodzie Teraz jak już masz 40 tc to naprawdę nie wiadomo czego się spodziewać, ale ściskam kciuki, żebyś spokojnie dotrwała do 8

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 09:46   #2805
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

szukam chętnej osoby która napali mi w kominku

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Monti duży bobo
eh do terminu porodu zostało mi tydzień i 6 dni

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

jak ja mam to rozumieć wg kalkulatora ciąży mam 37 tydzień a wg kalendarza ciąży mam 39 tydzień o co tu chodzi bo głupia jestem

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-03-01 o 09:41
Stary 2011-03-01, 09:52   #2806
bosti
Zadomowienie

dziękuje bardzo za wsparcie i pocieszenie kochane jesteście i od razu jakoś tak lepiej mi się zrobiło

Castia dotrwałysmy do 40 tyg. GRATKI!! ciekawe kiedy te nasze dzieciaczki zechcą wyjść?? u mnie poza opadniętym brzuchem brak jakichkolwiek objawów zbliżającego się porodu w czwartek mam wizytę i pewnie się dowiem, że nadal pozamykana jestem. moja ciąża będzie jak u słonicy

kinga co za baba nieprzyjemna

no i a teraz muszę się zbierać i jechać do rodziców pożyczyć wiertarkę, bo chcemy już dokończyć kącik dla córeczki, trzeba powiesic lampkę i taki kosz-organizer na drobne rzeczy. może jak już wszystko będzie gotowe w 100%, to Anika zdecyduje się w końcu wyjść

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 09:54   #2807
traicionera
Zakorzenienie

zaczęłam się zastanawiać, ile czasu zdołam moja córcie dźwigać, skoro w pierwszym dniu 36tc miała 3600, a ja słabe łapy mam bardzo. No i do tego walnięty kręgosłup. Tak 5-6 kilo to jeszcze podźwigam, ale więcej to długo nie daje rady, wózka to bym w życiu nie uniosła nawet
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 09:55   #2808
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość

jak ja mam to rozumieć wg kalkulatora ciąży mam 37 tydzień a wg kalendarza ciąży mam 39 tydzień o co tu chodzi bo głupia jestem

nie wiem o jakich kalendarzach piszesz
ale jak dla mnie to jesteś w 39 tc
bo dzisiaj jesteś w 38tc+1
Stary 2011-03-01, 10:00   #2809
Harrods
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, i mamy marzec . Teraz to się zacznie na dobre.

U nas dziś zaczął się już 36 tydzień - jak ten czas szybko leci.

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
zaczęłam się zastanawiać, ile czasu zdołam moja córcie dźwigać, skoro w pierwszym dniu 36tc miała 3600, a ja słabe łapy mam bardzo. No i do tego walnięty kręgosłup. Tak 5-6 kilo to jeszcze podźwigam, ale więcej to długo nie daje rady, wózka to bym w życiu nie uniosła nawet
Tylko wiesz, że USG może wskazywać plus/minus kilkadziesiąt gram. Może mała mniej jednak będzie ważyła. Moja przyjaciółka urodziła synka o wadze ok. 3800 i w 13 tygodniu życia ważył już 7kg.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:

O jakim kalendarzu ciąży mówisz?

Spójrz na ten kalkulator:
http://wciazy.familie.pl/tool/pregnantcalc#result

I który tydzień Ci pokazuje?

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-03-01 o 10:03
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:04   #2810
87czarna
Zakorzenienie

Oo,właśnie!

Castia Bosti gratuluję 40 tygodnia!!!

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Harrods A Tobie 36!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:05   #2811
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Tylko wiesz, że USG może wskazywać plus/minus kilkadziesiąt gram. Może mała mniej jednak będzie ważyła. Moja przyjaciółka urodziła synka o wadze ok. 3800 i w 13 tygodniu życia ważył już 7kg.

z drugiej strony waga urodzeniowa nie przesądza o wadze później,
mój siostrzeniec urodził się 3300g czyli poniżej środkowego centyla
a teraz mając 5 miesięcy waży 8,5 kg kluska nasza ale ma dużego tatę
a znam roczniaka tylko 0,5kg cięższego od niego

Poza tym ciąża i macierzyństwo na początku, to straszne obciążenie dla kręgosłupa.
dlatego osoby, które mają z nim problemy powinny bardzo dbać o siebie
Stary 2011-03-01, 10:07   #2812
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Ehh Kasiu my mamy z 700 pracownikow na ta chwile przy tej ilosci zawsze sa jakies uchybienia szczegolnie ze jest duza rotacja.
Na pewno skonczy sie mandatami, tylko jeszcze nie wiem iloma. A ja zawsze mam tą zaszczytną rolę przyjmowania kontroli
skozystaj ze swojej chluby - poswiec przed nimi brzuchem posap, powzdychaj poglaszcz sie po brzuszku na pewno inaczej beda gadac

Cytat:
te kabanosowe i greckie wydaja się ciekawe
zdazylam juz opchnac krewetkowe ale nie czuc krewetek tylko azjatyckei przyprawy

Cytat:
ale nacięcie krocza podczas porodu nie ma nic wspólnego z wypadaniem macicy
ogólnie ta przypadłość dotyka częściej kobiety, które rodziły sn,
w necie można przeczytać także, że zależy to od ilości porodów, ich ciężkości, oraz przede wszystkim wielkości noworodków
i dotyka 1 na 10 kobiet
kurcze wlasnie boje sie ze mi bedzie wypadac bo maly urodiz sie pewnie ponad 4 kg, nie cwiyczlam miesni kegla, i jeszce modne jest ciecie u nas, wiec podsumowiujac moge zajac zaszczytne miejsce tej 1 na 10

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
dzisiaj nas spotkała przykrość - okazało się, że ktoś nas okradł chyba przez weekend. jak już kiedys pisałam mamy "ogromne" 39-metrowe mieszkanie, więc wciąż na wszystko brakuje miejsca. no i TŻ na wzór kilku sąsiadów wymyślił dodatkową szafkę na klatce schodowej na pierdoły - trochę butów, wiaderko itp. ale niestety schował tam też wiertarkę (bardzo mądrze ) dziś była potrzebna, a tu się okazuje, że nie ma zginęły też buty TŻa do biegania nike, takie nietypowe, których nie można dostać w Polsce jesteśmy pewni, że nikt z sąsiadów tego nie zrobił, więc ktoś tu musi wchodzić i szukać okazji. rozmawialiśmy z sąsiadami i im też ostatnio zginęło nie zgadniecie co - worek buraków!!
co jeszcze ciekawe - ostatnio robiłam porządki w szafach i przygotowałam do wyniesienia do kontenera PCK worek ubrań. wystawiłam go na korytarz, stał jakiś czas i teraz przez weekend nagle zniknął. jeszcze wczoraj zastanawialiśmy się z TŻem, kto się na to połasił no i dziś się niestety okazało, że ktoś sie połasił nie tylko na niepotrzebne ubrania normalnie strasznie sie zdenerwowałam tą sytuacją!! a wszystko przez głupie drzwi wejściowe na klatkę schodową, co z tego, że jest domofon, jak wystarczy je trochę pchnąć i bez problemu puszczają. i gdzie tu potem trzymać wózek?? już sie martwię, że trzeba będzie codziennie taszczyć do piwnicy
no to się wyżaliłam
moze trzeba bylo zglosic to na policje to mielibyscie do spoldzielni jakas podkladke zeby ich nekac o naprawe

Cytat:
ja sie w wczoraj nie odzywałam po wizycie bo byłam taka wściekła ze szok no i obolała jak po pierwszej wizycie u gina.
pojechałam sobie spokojnie na te ktg tak jak lekarz zalecił i przyjęła mnie taka suka sorry za słowo ale opisać sie inaczej tego nie da. na ktg wyszedł mi jeden skurcz ciśnienie 115 na 70 . no i po tym oczywiście badanie no i od tej gin padło pytanie po co ja tu przyjechałam na to ktg yyyyyyy zdziwiło mnie to bo przecież miałam takie zalecenie ona do mnie przecież pani ma termin na 14 marca wiec dopiero wtedy powinna pani do nas przyjechać no ja osłupiałam dodała ze ten lekarz co mi te ktg zalecił to chyba nie wiedział co robi na dodatek powiedziała ze nie widzi sensu by sprawdzać czy coś tam w srodku sie dzieje ale skoro jestem to zajrzy no i jak zajrzała to tak dogłębnie ze myślałam ze zejdę na tym fotelu tak mi grzebla w tej szyjce ze aż lży mi poleciały i tak z 5 minut mnie w środku badała po czym nic się u pani nie dzieje ze tylko palec cały wchodzi w szyjkę ale ze to jest moja druga ciąża to musi tak być. i ze na ktg mam się dopiero zglosic w dzień porodu!!!!! bo jak się zgłoszę wcześniej to będę płacić!!!!! i ze jak będę miedz jakieś dolegliwości to mam jechać do swojej gin prowadzącej. no kuźwa taka wściekła wyszłam i obolała bo do nocy po tym wszystkim zdychałam. pierwszy raz spotkałam się z taka doktorka!!!!!!!! wg mojej gin to wczoraj juz powinni mnie zostawiając bo wcześniej miałam cesarkę i teraz mogę mieć komplikacje jak do końca poczekają nawet ten gin który trzy dni temu mnie badał to stwierdził ze pewnie mnie zostawia i czekać nie będą a tu trafiła się taka suka która chyba nie zna się na swoim zawodzie.
a ja wlasnie mialam do ciebie pisac czy mnei przyjma na ktg jesli nie mam jeszcze terminu i zadengo pismenego skierowania ???? jak sie nazywala ta lekarka jak bede szla to w inny dizen niz ona jest???

a ja dzis musze uprasowac kilka bodziakow ktroe w weekend dokupilam i dopakowac torbe moze sie uda choc caly czas sie zastanawiam jakie ubranka dla Rafcia wziac
no w sumie to moze jutro dopakuje bo polece chyba do rssmana po nowa kosmetyczke

mielgo dizonka mamuski i czekamy na dobre wiesci o kolenych latwych porodach
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:08   #2813
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
No i ja sie chwale, ze zaczelam 33 tydzien
super gratulacje

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
aaa ja byłam z moim TZ u nas w domku, sprzatalismy po malowaniu,
jeju ledwo doszłam pozniej do auta
i resztkami sil sie kąpałam. masakra ufff

ale i TZ namowiłam na małe co nieco
o to dzień pełen wrażeń i tż w końcu uległ może i mój ulegnie w odpowiedniej porze

Cytat:

dzisiaj nas spotkała przykrość - okazało się, że ktoś nas okradł rzez
ojej współczuję... faktycznie może lepiej wózka nie zostawiać na klatce skoro tacy ludzie przychodzą... współczuję

Cytat:
U nas dziś zaczął się już 36 tydzień - jak ten czas szybko leci.
ja zaczynam w czwartek no leci masakrycznie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:10   #2814
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

Poza tym ciąża i macierzyństwo na początku, to straszne obciążenie dla kręgosłupa.
Jasne, to, że dzidziuś przyjdzie na świat duży, nie oznacza, że będzie dużym człowiekiem. Moja przyjaciółka urodziła się jako 4 kilogramowy noworodek, a dziś, jako jest dorosła osoba jest szczupła i drobna.

A dzidziuś mojej przyjaciółki ma swoje tempo wzrostu. Nie wiem, ale może wpływ na wagę ma fakt, że jest karmiony butelką.

A co do kręgosłupa .... mój też niestety nie jest w najlepszej kondycji. U mnie w rodzinie jest dyskopatia i ja też mam niestety do niej predyspozycje. Poza tym trenowałam (dawno, dawno temu ...) sport wyczynowy. I od momentu zakończenia trenowania, jak tylko przerwę intensywne ćwiczenia, to mięśnie pleców się osłabiają i boli jak cholera. Teraz w ciąży bardzo cierpię z powodu bóli kręgosłupa. Są dni, kiedy ledwo się ruszam. A poza tym wszystko super. Ale ten kręgosłup... koszmar!

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-03-01 o 10:18
Stary 2011-03-01, 10:14   #2815
iweczka
Zakorzenienie

harrods, gratki 36 tygodnia!!!

a u moich sąsiadów ciag dalszy remontu, jak nie skończą do mojego porodu to ich wytłukę

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:

ja niestety mam problem z kręgosłupem :/
i już nie mogę się doczekać kiedy znowu pójdę na basen dla relaksu

dziewczyny, ile podkładow bieżecie do szpitala ????

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-03-01 o 10:18
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:15   #2816
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
harrods, gratki 36 tygodnia!!!

a u moich sąsiadów ciag dalszy remontu, jak nie skończą do mojego porodu to ich wytłukę
Dzięki .

A czy ci sąsiedzi, to jacyś fajni ludzie? Można z mini pogadać? Bo jeśli tak, to może spróbuj. Poproś ich, żeby w miarę możliwości najgłośniejsze prace (burzenie, kucie) przyspieszyli. Jeśli to normalni ludzie, to zrozumieją.
Stary 2011-03-01, 10:17   #2817
agaaga89
Zakorzenienie

No właśnie Tity, ściskamy kciuki za dziś pozazdrościć, taki piękny dzień i już będziecie mieli maluszka przy sobie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:18   #2818
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Taaadam!!!! Nadrobilam was wreszcie

agaaga89 - bardzo sie ciesze, ze wszystko ok i jestes uspokojona

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Co do tabletek to pogadam z mama moze mi wysle(chociaz ona wolalaby zbeym karmila piersia)

Moja znajoma miala tak corke obracana. masakra, dlatego ciesze sie ze mala glowka w dol

Ide po TZta na stacje
A moj sie ostatnio obrocil i znow w hamaku sie buja No ale jeszcze ma czas, jak by co to sie pogimnastykujemy odpowiednio

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczynki zaraz się biorę za nadrobienie was trochę ale mam wiadomość Emila28101987 urodziła

"Hej. Dziś o 12.50 urodził się Filipek Waga 3300, 55 cm. Właśnie śpi koło mnie i jest przesłodki. Pozdrawiamy wszystkie mamunie i maluszki."
juuupi!!! Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Hello Lejdis

mam kłopoty z netem więc piszę dopiero teraz.
Mój brzdącuś ma już 3,600 g !
po badaniu wyszło ,że mam 1,5 cm rozwarcia, dzisiaj nie urodzę ale może się to zdarzyć jutro albo za tydzień ( w sumie nic nowego to już 40 tydzień się zaczął )
Jeżeli nic się nie będzie dziać to 7mego mam przyjść na badanie i jak będą ku temu warunki ( ? ) to 8smego idę na oddział moj gin ma akurat dyżur.
Modlę się żeby mój klocuszek wytrzymał do 8smego bo zależy mi by był mój lekarz

a teraz was nadrobię:
No to spory synek ale najwazniejsze, ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
U nas tez dobre wiesci po wizycie maly wazy 2060 wg okresu 33tydz 2 dz. Kolejna wizyta 21.03 i pewnie pomysle juz o zwolnieniu bo sie dzis dowiedzialam, ze jesli wezmie sie ostatnie 2 tyg. to sie liczy z macierzynskiego, a jesli sie wezmie 3 tyg przed tp. to calosc ze zwolnienia nie wiedzialam ze jest taki przepis. Wiec te co jeszcze pracuja niech tez uwazaja zeby za pozno sie nie zdecydowac.

Wyniki tez super blisko normy. glowke czuc podczas badania No i nie zapowiada sie zebysmy mieli nie przechodzic najblizszych 3 tyg.

A ja mam jutro kolejna kontrole pipu - masakra - to juz druga jak jestem w ciazy.
A co to takiego?? Brawa za udana wizyte!

Cytat:
Anessa, gratki nowego tygodnia

Cytat:
dzisiaj nas spotkała przykrość - okazało się, że ktoś nas okradł chyba przez weekend. jak już kiedys pisałam mamy "ogromne" 39-metrowe mieszkanie, więc wciąż na wszystko brakuje miejsca. no i TŻ na wzór kilku sąsiadów wymyślił dodatkową szafkę na klatce schodowej na pierdoły - trochę butów, wiaderko itp. ale niestety schował tam też wiertarkę (bardzo mądrze ) dziś była potrzebna, a tu się okazuje, że nie ma zginęły też buty TŻa do biegania nike, takie nietypowe, których nie można dostać w Polsce jesteśmy pewni, że nikt z sąsiadów tego nie zrobił, więc ktoś tu musi wchodzić i szukać okazji. rozmawialiśmy z sąsiadami i im też ostatnio zginęło nie zgadniecie co - worek buraków!!
co jeszcze ciekawe - ostatnio robiłam porządki w szafach i przygotowałam do wyniesienia do kontenera PCK worek ubrań. wystawiłam go na korytarz, stał jakiś czas i teraz przez weekend nagle zniknął. jeszcze wczoraj zastanawialiśmy się z TŻem, kto się na to połasił no i dziś się niestety okazało, że ktoś sie połasił nie tylko na niepotrzebne ubrania normalnie strasznie sie zdenerwowałam tą sytuacją!! a wszystko przez głupie drzwi wejściowe na klatkę schodową, co z tego, że jest domofon, jak wystarczy je trochę pchnąć i bez problemu puszczają. i gdzie tu potem trzymać wózek?? już sie martwię, że trzeba będzie codziennie taszczyć do piwnicy
no to się wyżaliłam
Przykre... Co do administracji i jej powolnosci to po prostu zarzadaj ubezpieczenia wozka na ich koszt, skoro nie potrafia drzwi naprawic

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
no i bosti witamy się w 40 tygodniu ciąży!!!!!!!
Bosti, Castia - gratulacje 40!!!

Cytat:
witam dziewczyny, widze ze autobus naprawiony
przepraszam że tak się rozpisałam ale jakoś mnie poniosło.[COLOR="Silver"]
Wspolczuje takiego potraktowania

Dzien dobry w marcu

Tity - mysle o tobie mocno i stwierdzam, ze chyba ty jako jedyna rodzisz w terminie Gratulacje Nic sie nie denerwuj, po prostu mama niedlugo bedziesz

Ja zaraz wybieram sie w mega podroz do innego miasta na dokonczenie usg 4D Znow zobacze mojego Adrianka
dobrze, ze jeszcze nie pada ale tu nigdy nic nie wiadomo
Jej, jak wroce Leonek Tity bedzie juz na tym swiecie

Do pozniej mile

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:18   #2819
traicionera
Zakorzenienie

Moja dzidzia raczej będzie potem dużym człowiekiem, jako, ze w rodzinie męża wszyscy wysocy I ogólnie oprócz wagi ma tez inne wymiary wykraczające poza tabelkę, jak napisał lekarz w opisie usg.
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:18   #2820
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
A dzidziuś mojej przyjaciółki ma swoje tempo wzrostu. Nie wiem, ale może wpływ na wagę ma fakt, że jest karmiony butelką.
na tempo wzrostu to bym powiedziała, że nie ma wpływu,
tak na chłopski rozum, ale się nie znam na tym,

jak już to butla może mieć wpływ na otyłość

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości