Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 14:49   #781
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Mimbi w kwestii pralek się z Tobą nie zgodzę, 5 lat pracowałam w serwisie autoryzowanym AGD i mogę napisac tyle, że maks. wsad prania podawany jest zawsze jako pranie suche, a nie mokre. Krótkie programy tyczą się z reguły ubrań delikatnych m.in. wełny, która po namoknięciu jest naprawdę ciężka. Jeżeli chodzi o uszkodzenia pralek wynikające z przeciążenia bębna zdarzają się naprawdę sporadycznie i to tylko wtedy, gdy ludzie naprawdę upychają suche pranie na maksa, aż bębna nie można zamknąc - co jest w ogóle bez sensu - takie pranie przede wszystki dobrze się nie wypierze, a po drugie gwarantuje - jest niewypłukane
Ty no popatrz, ja pisalam to, co mi z kolei mowil facet ktory pracowal w naszym serwisie AGD Czyli co, moge pchac suchego duzo i sie nie przejmowac, ze sie robi ciezkie w praniu? Az wzielam swoja instrukcje i tam faktycznie nie pisze czy to suche czy mokre. Mam dwa programy do szybkiego prania i jest napisane ze max. wsad 2,5 kg, a w innych jest 5kg. To tu chyba ma byc malo tego prania? Juz nie kumam nic
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 14:54   #782
Weredka
Zadomowienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
przykro mi Weredko
Trzymam kciuki abyście jakos wyszli z tego impasu !!
Dziękuję bardzo! Myślę, że jak zwykle się wszystko ułoży, ale ten stresssss... Mam nadzieję, że zwrot z PITu szybko przyjdzie, to nas trochę odciąży...

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
iuki

Trzymam aby się udało.
My też jedziemy na oparach ( czasami mam wrażenie, że absurdu ). Mojemu TŻ pracodawca zalega 5 pensji, a 10 marca będzie już 6
Dzisiaj przyszło info, że jakiś nowy inwestor chce przejąć firmę razem z pracownikami, a po podpisaniu nowych umów zaraz wyrówna zaległości. Oby
Boże, 5 pensji!!! To rzeczywiście masakra. Mój mąż dostawał w pracy mało, ale zawsze na czas. No a teraz tak wyszło z tą zmianą... ale jestem dobrej myśli.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 14:55   #783
Lolka1212
Zadomowienie

Cześć Brzuchatki

Moria
ja kupuję moskitierę, nie jest dużym wydatkiem, a myślę że na pewno się przyda! Jak nie u nas w mieszkaniu, to w domu rodziców..

Ddaaiissyy hurrrraaa!! .. z powodu dyrektorki
A rozmawiałaś juz w szefostwem na temat powrotu do pracy po macierzyńskim??

Katarzynka00 gratki serdeczne!! Pamiętam pierwsze moje chwile po oficjalnym stwierdzeniu przez lekarza, że jestem w ciąży.. Niesamowite uczucie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
(..)kiedys zrobiłąm taka akcje, do dziś jestem z niej dumna moj były pisał smsy z jakas foczką. i chciałam sie dowiedziec kto to jest. wziwełam numer napisałam do niej podałam sie za jakiegos Marka z Krakowa;P i wyciagnełam od tej laski takie informacje ze masakra (łącznie z tym ze ja facet bije!) i nawet mi wysłąla swoje zdjecia mmsem i juz wiedziałam ktora to
Grazin, ale się uśmiałam!! I co mówisz, że dumna jesteś ehheh Ciekawe czy taki detektyw z Ciebie z babskiej ciekawości, czy to po prostu dobry fun |Wiem do kogo sie zgłosić w przypadku podobnych akcji A powiedz jak to udawałaś Marka? Potrafisz tak głos zmieniać, czy dziewczyna taka niekumata, że nie poznała się??
Śmiesza historia

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
(..)
A i zapomniałam najważniejszego napisać!
Zaczynam dziś 30 tydzień!

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynamy 31 tydzień
Wrzucam zdjęcie brzuszka tak jak obiecałam (Kasiu to dla Ciebie)

Wow!! Dziewczonka, ale apetyczny brzusio cudny!!

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-03-01 o 14:58
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 14:57   #784
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Nie wszyscy mogą mieć tyle szczęścia co Ty z tą mamą i Tżtem
A co do brudnej koszuli to oczywiście Twoja indywidualna sprawa jak się będziesz czuła. A co do plam od siary, jak mleko się już zrobi to trochę inaczej to wygląda (i nieładnie pachnie )
Dla mnie osobiście 4 koszulki są ok. Bo już wiem co to znaczy.

Podziwiam Cie Jaka ambitna dziewczyna
No może faktycznie, jak ktoś wie, że nikt go nie odwiedzi albo tż np. raz, to wzięcie więcej nie zaszkodzi...

Ale mleko to chyba nie tak od razu?? Bo znalazłam coś takiego:
Cytat:
Około czwartej, piątej doby siara zamienia się w mleko.
Więc chyba jest spora szansa, że to prawdziwe mleko pojawi się dopiero po wyjściu ze szpitala?

Nadal nic mi się nie chce... A powinnam zrobić porządek w kuchni i jechać na zakupy, skoro na zajęcia nie dotarłam...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 15:08   #785
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:

24kasia86 Ja zaś słyszałam, że nacięcia się w ogóle nie czuje.
A teraz prawie wszędzie mówią o przygotowaniu krocza i jego ochronie... Żeby nie było potrzeby nacinania...

Gratulacje za egzamin
Ja bym się chciała w grudniu obronić...

A po porodzie nie od razu będziesz mieć mały brzuszek, Kasiu. Z tego, co mówiła położna i co czytałam - na wyjście lepiej wziąć ciuchy ciążowe, bo brzuch się wolno wchłania.
wiec rozne sa opinie, ciekawe jak to u nas bedzie, wiekszosc moich kolezanek bylo nacinane
zebys sie obronila!!!
fajnie ze sie dowiedzialas, moze masz racje i lepiej kupic koszule na teraz, wieksza niz pozniej nie miec co zalozyc.

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Podziwiam Cie Jaka ambitna dziewczyna
oj tam. Po prostu jezeli beda pieniadze, to mi sie wydaje ze przy dziecku szybciej sie naucze niz gdybym pracowala i studiowała jednoczesnie. Tz sie zaoferowal ze mala sie w weekend zaopiekuje, a jak w tygodniu bedzie spala znajde czas by sie pouczyc itp. Zobaczymy, jeszcze zostalo pare miesiecy na zastanowienie

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

wczoraj dzwonila do mnie mama czy nie widze przeszkod zeby jechala do Francji w kwietniu. Ja do niej ze nie, przeciez rozumiem, chce zeby zarobili, kupili nowe mieszkanie itp. Ona sie martwi o mnie, jak ja urodze, ale tesciowa ma przyjechac. Maja sie zdzwonic i pogadac o mnie
Ja tam z checia pomoc przyjme czemu nie mam nadzieje, ze po jakis 2tygodniach juz bede wstanie sama wszystko przy dziecku robic i ze lepiej sie bede czula.

kurde juz tak malo czasu zostalo
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 15:10   #786
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Kasiu jak mi się uda zaliczyć klasę, (bo na maturę wątpię, że pójdę, bo dzidziolek może być) to będę wielce technik informatyk. średnie niepełne będę miała, ale potem to tylko mature zaliczyć i będzie dobrze. Polski, matematyka jest, język dodatkowy i reszta ścisłych pierdół też chyba. W sumie nie myślę o maturze teraz. Najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy. A do szkoły zawsze można iść później. Na wszystko powoli czas się znajdzie.
A moja buda kosztuje aż 120 zł miesięcznie. Drogo mi się wydaje, bo sytuacja finansowa też u mnie nie jest lekka. Ale przynajmniej z klasy do klasy łatwo się przechodziło
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 15:16   #787
principessina
Zakorzenienie

Czesc Mamusie! Troszke mnie nie bylo, ale Was podczytuje, wczoraj spotkalam sie z kolezanka i dostalam sliczne spioszki dla Flawcia, a dzis od rana sprzatalam i jeszcze jestem w pizamie, bo sie strasznie zmeczylam...

U mnie koniec swiata, straszna ulewa, burza, wichura, z domu nie daje rady wyjsc, no a do mieszkania az nam sie woda dzis w nocy wlala...

mimbi Kochana upolowalam te bodziaki co tak mi sie podobaly, 0-3 miesiace, Ty tez wzielas taki rozmiar?

anula_81 ja to widze, ze Ty sprzatasz i sprzatasz, wyrzucasz, ukladasz i konca nie widac

matall
jak ja Ci bym napisala jak to jest z odwiedzinami we Wloszech to bys nie uwierzyla! Zaraz po porodzie do szpitala zwala sie caly tabun ciotek, wujkow i dalekich kuzynow zeby zobaczyc mamusie i nowonarodzonego, kazdy trzyma, chrycha, prycha jak dla mnie to nie jest normalne, my naszczescie z mezem jestesmy sami (naszczescie i nieszczescie, no bo tez sami bedziemy musieli sobie radzic...), jak sie wraca do domu tez zaraz na drugi dzien wszyscy przychodza ponowanie plus znajomi i kazdy z jakims podarunkiem, co tez jest dla mnie dziwne, czlowiek po porodzie ledwo sie rusza, nie daj boze cesarka, w domu rozgarbiasz, bo przeciez nie mamy nikogo kto by nam posprzatal czy ugutowal, nie wiem moze jakas dziwna jestem, ale jesli jacys znajomi maja przyjsc nas odwiedzic, to nie chce zeby przyszli odrazu, pewnie wyjde na jakas niegoscinna, ale coz...
Stary 2011-03-01, 15:19   #788
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie! Troszke mnie nie bylo, ale Was podczytuje, wczoraj spotkalam sie z kolezanka i dostalam sliczne spioszki dla Flawcia, a dzis od rana sprzatalam i jeszcze jestem w pizamie, bo sie strasznie zmeczylam...

U mnie koniec swiata, straszna ulewa, burza, wichura, z domu nie daje rady wyjsc, no a do mieszkania az nam sie woda dzis w nocy wlala...

mimbi Kochana upolowalam te bodziaki co tak mi sie podobaly, 0-3 miesiace, Ty tez wzielas taki rozmiar?

anula_81 ja to widze, ze Ty sprzatasz i sprzatasz, wyrzucasz, ukladasz i konca nie widac

matall
jak ja Ci bym napisala jak to jest z odwiedzinami we Wloszech to bys nie uwierzyla! Zaraz po porodzie do szpitala zwala sie caly tabun ciotek, wujkow i dalekich kuzynow zeby zobaczyc mamusie i nowonarodzonego, kazdy trzyma, chrycha, prycha jak dla mnie to nie jest normalne, my naszczescie z mezem jestesmy sami (naszczescie i nieszczescie, no bo tez sami bedziemy musieli sobie radzic...), jak sie wraca do domu tez zaraz na drugi dzien wszyscy przychodza ponowanie plus znajomi i kazdy z jakims podarunkiem, co tez jest dla mnie dziwne, czlowiek po porodzie ledwo sie rusza, nie daj boze cesarka, w domu rozgarbiasz, bo przeciez nie mamy nikogo kto by nam posprzatal czy ugutowal, nie wiem moze jakas dziwna jestem, ale jesli jacys znajomi maja przyjsc nas odwiedzic, to nie chce zeby przyszli odrazu, pewnie wyjde na jakas niegoscinna, ale coz...
łoo wspolczuje tych odwiedzin

ja nie chce zeby mi tu na nadstepny dzien po wyjsciu ze szpitala zwalaly sie ciotki
nie i koniec, bo moja mama to na pewno przyleci
pierwsza bedzie
ona wie, ze zadzwonie do niej jak zaczne rodzic, ale nie zycze sobie jej na porodowce
ze wzgledu na to, ze pracowala tam 25 lat i wszystkich zna
wiec co to to nie
bedzie wiedziec, ze rodze, ale bron boze przyjezdzac

a w domu pewnie siostra, brat, od tzta siostry
ehh
byle nie na nastepny dzien po wyjsciu
Stary 2011-03-01, 15:22   #789
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:

Kurka wodna ktore bodziaki??
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 15:23   #790
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolus, ja tez niezmiernie się ciesze ! gdzieś Ty fruwała

odnosnie nacinania krocza, z opinii dziewczyn rodzących w "moim" szpitalu, zawsze lekarze pytają czy wyraża się na to zgodę ale podobno jest trend, że odchodzi się od tego.

Samo nacięcie robi się ponoć podczas skurczu, więc wówczas tego tak bardzo nie czuć. A wiecie, że ja myślałam ze nacina się w pionie albo w stronę dupki albo w strone wzgórka ,

aguś, za mna tez coś chodzi i nie wiem co... zjadłam już przed chwilą jajko na twardo z majonezem, potem cukierka truflowego a teraz kasze manne sobie ugotowałam z konfiturą wisniową własnej roboty i nadal mi się czegos chce !

matallewar, wydaje mi się, ze zaświadczenie też zaakcpetują !

moniquac, a nie spytałam, autko sobie wybrałas juz ?

princi, to chyba wszystko wynika z żywiołowosci Włochów... dla mnie to także nie do pojęcia... a nie można dyskretnie zwrócic uwage, nawet jeszcze przed porodem, że pierwszy tydzień czy 2 chciałabyś mieć spokojne by móc dojść do siebie ??
ale tam u Ciebie anomalia pogodowe

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 15:24   #791
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

matall

Masakra...
Ja myślałam, żeby tak po tygodniu "zezwolić" na wizyty, a wcześniej ewentualnie mama do pomocy...
Znajomym to nie wiem, czy powiem, że urodziłam, bo nie chcę, żeby przychodzili do szpitala... Sorry, ale tam raczej się człowiek ani nie czuje, ani nie prezentuje.
A potem na początku w domu też kiepsko, a wiadomo, jak ktoś przyjdzie, to nie wypada nawet herbaty nie zaproponować, a skakać dookoła gości, jak człowiek ledwo stoi, to sobie nie wyobrażam.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-01, 15:25   #792
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Kurka wodna ktore bodziaki??
może misiowe? bo one robią szał

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-01, 15:32   #793
principessina
Zakorzenienie

mimbi no te bodziaki, sama podalas mi namiar na tego sprzedajacego
http://allegro.pl/mothercare-body-7s...481086817.html

Dziewczyny no my akurat nie mamy problemu, bo nie mamy rodziny, ale sporo znajomych, do szpitala to nie mysle zeby sie fatygowali, bo ja rodze w tym oddalonym o prawie 100 km, wiec luzik, no najwzyej jak urodze i juz wrocismy spokojnie do domku, to sie powie, ze urodzilam, wtedy nikt nam sie na glowe nie zwali, no ale oni tu takie zwyczaje maja, oni inaczej sobie tego nie wyobrazaja, ze ktos jest w szpitalu nawet na 2 dni i zeby nie pojechac odwiedzic...Pametam jak nasza kolezanka urodzila w tamtym roku, Wloszka, ona by sie poprostu obrazila gdybym nie pojechala do szpitala z mezem i prezencikiem dzidzi zobaczyc! A jak opowiadala, ze odeszly jej wody to jeszcze zdazyla sobie wlosy umyc, zeby pozniej jakos wygladacN o i tam cala jej rodzina, bo ma mega wielka, normalnie klan i ten dzidzius tak z jednych objec do drugich, obok lezaly dwie kobiety i u nich tez pelno ciotek i takie gwar i krzyk, matko osalec mozna, ale oni chyba tak juz maja i to moze dla mnie jest tylko dziwne
Stary 2011-03-01, 15:36   #794
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ty no popatrz, ja pisalam to, co mi z kolei mowil facet ktory pracowal w naszym serwisie AGD Czyli co, moge pchac suchego duzo i sie nie przejmowac, ze sie robi ciezkie w praniu? Az wzielam swoja instrukcje i tam faktycznie nie pisze czy to suche czy mokre. Mam dwa programy do szybkiego prania i jest napisane ze max. wsad 2,5 kg, a w innych jest 5kg. To tu chyba ma byc malo tego prania? Juz nie kumam nic
Z tym, że jest to pranie suche tego jestem pewna, a jeżeli chodzi o poszczególne programy to najlepiej stosowac się do instrukcji - czyli jak masz programy szybkie z wsadem maks. 2,5kg to lepiej nie przekraczac tej wagi (oczywiście mniej więcej, przecież nie masz wagi w rękach ), są też pralki, które mają osobny przycisk 1/2wsadu i wtedy jak masz mało prania wciskasz taki przycisk i pralka pierze krócej, pobiera mniej wody itd.
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 15:40   #795
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

odnosnie nacinania krocza, z opinii dziewczyn rodzących w "moim" szpitalu, zawsze lekarze pytają czy wyraża się na to zgodę ale podobno jest trend, że odchodzi się od tego.

Samo nacięcie robi się ponoć podczas skurczu, więc wówczas tego tak bardzo nie czuć. A wiecie, że ja myślałam ze nacina się w pionie albo w stronę dupki albo w strone wzgórka ,

aguś, za mna tez coś chodzi i nie wiem co... zjadłam już przed chwilą jajko na twardo z majonezem, potem cukierka truflowego a teraz kasze manne sobie ugotowałam z konfiturą wisniową własnej roboty i nadal mi się czegos chce !

matallewar, wydaje mi się, ze zaświadczenie też zaakcpetują !

moniquac, a nie spytałam, autko sobie wybrałas juz ?

princi, to chyba wszystko wynika z żywiołowosci Włochów... dla mnie to także nie do pojęcia... a nie można dyskretnie zwrócic uwage, nawet jeszcze przed porodem, że pierwszy tydzień czy 2 chciałabyś mieć spokojne by móc dojść do siebie ??
ale tam u Ciebie anomalia pogodowe
ej wlasnie kaszka
a ja mam taka intant ryz na mleku z jablkami
kurde
chyba se zjem
ja dzisiaj jadlam aby sniadanie i obiad poki co :P no i jedna kukulke
Stary 2011-03-01, 15:42   #796
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Eeee.. jak to gdzie? Na zakupach byłam

I kupiłam dzisiaj w końcu coś dla siebie
Oczywiście dla syneczka więcej.. i znowu ciuchy ..nie mogłam się powstrzymać..

Princi hehe ale historia! Wody dziewczynie odchodzą, a ta szykuje się na bóstwo.. śmieszne!

Ja też tam wolę, żeby mnie w domu odwiedzali niż w szpitalu!
Stary 2011-03-01, 15:46   #797
agus87
Zakorzenienie

http://wojciechpol.wrzuta.pl/audio/6...ova_-_sexualna

wlasnie mi sie humor poprawil :tańczę:
Stary 2011-03-01, 15:51   #798
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
No może faktycznie, jak ktoś wie, że nikt go nie odwiedzi albo tż np. raz, to wzięcie więcej nie zaszkodzi...

Ale mleko to chyba nie tak od razu?? Bo znalazłam coś takiego:

Więc chyba jest spora szansa, że to prawdziwe mleko pojawi się dopiero po wyjściu ze szpitala?

Nadal nic mi się nie chce... A powinnam zrobić porządek w kuchni i jechać na zakupy, skoro na zajęcia nie dotarłam...
Oj, nie. Jak dzidziuś ładnie ssie, to leci od razu. Ja byłam po cesarce (poniedziałek), pierwszy raz karmiłam we wtorek po południu, a w środę miałam taki nawał pokarmu, że nawet pielucha tetrowa na piersiach nie wystarczała. Wkładki to by trzeba zmieniać co kwadrans...ale mała przynajmniej nie głodowała.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 15:58   #799
Lolka1212
Zadomowienie

A co do nacinania krocza, to ja kupiłam sobie w Niemczech, ten olejek Weledy, o których nieraz już pisałyście..
Nie wiem jeszcze czy będę stosować, bo póki co nie wyobrażam sobie jego użycie.. bo mam obawy, czy to na pewno jest dobre i w ogóle jak to działa.. bo przeciez ten olejek do środka może się dostać i to już chyba nie bardzo fajne się robi..

W każdym bądz razie kupiłam, bo bardziej się w DE opłacało, niz później u nas zamawiać.. ale co z tego będzie to nie mam na razie pojęcia

O właśnie takie mam - http://allegro.pl/weleda-olejek-do-m...464151587.html
Stary 2011-03-01, 15:59   #800
agus87
Zakorzenienie

vanes
jak po wizycie ????
Stary 2011-03-01, 16:04   #801
Zytus
Rozeznanie

Kurcze, ale ja mam dzisiaj lenia!!
Wstalam dzis z zamiarem zrobienia wielkich porzadkow i jak narazie nic nie zrobilam!
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 16:05   #802
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
A co do nacinania krocza, to ja kupiłam sobie w Niemczech, ten olejek Weledy, o których nieraz już pisałyście..
Nie wiem jeszcze czy będę stosować, bo póki co nie wyobrażam sobie jego użycie.. bo mam obawy, czy to na pewno jest dobre i w ogóle jak to działa.. bo przeciez ten olejek do środka może się dostać i to już chyba nie bardzo fajne się robi..

W każdym bądz razie kupiłam, bo bardziej się w DE opłacało, niz później u nas zamawiać.. ale co z tego będzie to nie mam na razie pojęcia

O właśnie takie mam - http://allegro.pl/weleda-olejek-do-m...464151587.html
Na szkole rodzenia pani położna mówiła, żeby robić masaż takim olejkiem i że w środku się robi ten masaż... I że od razu widać, czy krocze było przygotowywane.
Ja zamierzam zakupić

Zytus Nic mi nie mów... Ja dziś NIC nie zrobiłam, a naprawdę powinnam

Wrzucam zdjęcie brzusia, jako, że mamy nowy tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek_29tydz_1d.jpg (22,5 KB, 45 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-03-01 o 16:07
Stary 2011-03-01, 16:07   #803
Martulka000
Raczkowanie

wróciłam właśnie ze szpitala z wynikami glukozy. Pisze, że:
GLUK
Wynik: 3.6
Jednostki: mmol/l
Wartości referencyjne: (3.89 - 5.60)

I wsio. Fajnie, cieplutko na dworku. Minusik lekki jest, ale idzie wytrzymać.
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-01, 16:07   #804
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Na szkole rodzenia pani położna mówiła, żeby robić masaż takim olejkiem i że w środku się robi ten masaż... I że od razu widać, czy krocze było przygotowywane.
Ja zamierzam zakupić
Ale co później? Masować i płukać?

No to będzie miał męzuś zajęcie przed porodem

Matall jaka piłaska fajowa
..i majtuśki też

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-03-01 o 16:09
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 16:12   #805
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Kurcze, ale ja mam dzisiaj lenia!!
Wstalam dzis z zamiarem zrobienia wielkich porzadkow i jak narazie nic nie zrobilam!
nie jestem sama jak widać. Codziennie się budzę z wielkimi zamiarami, ale jak zwykle nic mi wyjść dziwnie nie może . Uzależnienie od wizażu

Matall Jaki brzusiu cudny
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-01, 16:14   #806
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Eeee.. jak to gdzie? Na zakupach byłam

I kupiłam dzisiaj w końcu coś dla siebie
Oczywiście dla syneczka więcej.. i znowu ciuchy ..nie mogłam się powstrzymać..
[...]
ale pewnie nie ciuchy ??
co masz ładnego? Pochwal się

agus
, wcinaj ! Ja tez wole jeszcze bardziej te kaszki mleczno-ryzowe ale nie mialam pod ręka

matall
, ale piłeczka fajowska

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-01, 16:19   #807
anula_81
Zakorzenienie

Wlasnie dzwonila moja mama, wpadla w szal zakupowy nagle! kupuje bodziaki i spiochy i dzwoni do mnei co chwile, czy wole zolte czy rozowe mowilam jej ze mamy mnostwo i zeby nie kupowala, ale w sumie jak widze, ze zmienia jej sie nastawienie i radosc jej to sprawia to neich kupuje, najwazniejsze, ze zaczyna ja to cieszyc
i dzwonil TZ, auto w serwisie, na szczescie powiedzieli ze za darmo to naprawia i mamy auto zastepcze

daissyy szpinakowa wyborna i przede wszystkim szybka a zwolnienei mam do 7 marca, 8-go mam wizyte u lekarki, zobaczymy co dalej
matall mnie si etez nic nei chce, wlasnie zupe podgrzewam, ale nawet jesc mi sie nei chce bo zgaga mnei pali okrutnie, mala po wczorajszym leniwym dniu i aktywnym wieczorze dzisiaj wierci sie fantastycznie moze przez to ta zgaga
a ja sie musze zbierac neidlugo ale na sama mysl, ze mam sobie wlosy ulozyc to mi sie nie chce
24Kasiulka gratuluje zdanego egzaminu! ty widze ambitna i pracowita bestia jestes!*
the sania ale mi przypomnialas! ja tez mam pyszne lody w zamrazalniku, zaraz po nie biegne!

Martulka000 ja w ogole nie mialam obciazenia glukoza bo tu u nas w ogole nie robia przeczytalam ze robia dopiero wtedy jak ich zaniepokoja normalne wyniki krwi.

daisyy co do koszuli mniemam ze mowisz o tej do szpitala, ja biore S. wszystkie ciuchy ciazowe mam S, jedynie koszulke z HM kupilam M bo nie mieli rozmiaru i jest troche wielka
Lolka to jak bylas na zakupach, to ja mam nadzieje, ze zdjecia jakies beda coo?

princi fajnie ze jestes co do sprzatania to masz racje, konca nie widac, dobrze ze ta moja mama przyleci pomoc bo widze ze duzo ukladania sprzatania, wpadlam w jakis wir! juz sie nie moge doczekac az po lozeczko pojedziemy! mala chyba to wie bo kopie jak szalona
co do wizyt juz kiedys pisalam

w mojej norweskiej ksiazce ciazowej jest napisane: jesli masz wizyty znajomych rodziny, ktorzy chca zobaczyc dziecko, pozwol im sobie pomoc, niech zrobia ci herbate, poloz sie w tym czasie, zdrzemnij, oni przewina dziecko i zajma sie nim, i tego sie bede trzymac

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

matall jaki ladny brzuszek! i jaki wysmarowany slicznie! chyba urosl od zeszlego tygodnia, fajowy!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 16:20   #808
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

pierwsze zdjęcie buzi mojego aniołka
drugie z pierwszego usg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00281.jpg (68,4 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00282.jpg (96,2 KB, 106 załadowań)

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 16:23   #809
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zamierzam zakupić

Zytus Nic mi nie mów... Ja dziś NIC nie zrobiłam, a naprawdę powinnam

Wrzucam zdjęcie brzusia, jako, że mamy nowy tydzień

Matal ale Ci rośnie ten brzuszek pamiętam jak się pojawiłaś na forum i miałaś taki malutki . W ogóle jaki fajnie szpiczasty
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 16:23   #810
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co później? Masować i płukać?

No to będzie miał męzuś zajęcie przed porodem

Matall jaka piłaska fajowa
..i majtuśki też
Nic o płukaniu nie mówiła...
Tylko, żeby zacząć od 10 minut i poleca mężów zatrudnić
A jakby wcześniej zaczęło piec i robić się czerwone, to przestać. Raz dziennie. I codziennie powinno się móc dłużej.

Majty z auchana, kiedyś kupiłam 5 par, bo były w promocji, a są megawygodne i akurat pod brzuchem

Dziękuję za komplementy brzuchowe
Tak, jak teraz patrzę, to chyba jednak minimalnie urósł

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości