|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Czyli co, moge pchac suchego duzo i sie nie przejmowac, ze sie robi ciezkie w praniu? Az wzielam swoja instrukcje i tam faktycznie nie pisze czy to suche czy mokre. Mam dwa programy do szybkiego prania i jest napisane ze max. wsad 2,5 kg, a w innych jest 5kg. To tu chyba ma byc malo tego prania? Juz nie kumam nic
|
|
|
|
|
#782 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#783 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć Brzuchatki
![]() ![]() Moria ja kupuję moskitierę, nie jest dużym wydatkiem, a myślę że na pewno się przyda! Jak nie u nas w mieszkaniu, to w domu rodziców.. Ddaaiissyy hurrrraaa!! ![]() A rozmawiałaś juz w szefostwem na temat powrotu do pracy po macierzyńskim?? Katarzynka00 gratki serdeczne!! Pamiętam pierwsze moje chwile po oficjalnym stwierdzeniu przez lekarza, że jestem w ciąży.. Niesamowite uczucie Cytat:
![]() |Wiem do kogo sie zgłosić w przypadku podobnych akcji ![]() ![]() Śmiesza historia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wow!! Dziewczonka, ale apetyczny brzusio cudny!!
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-03-01 o 14:58 |
|||
|
|
|
#784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mleko to chyba nie tak od razu?? Bo znalazłam coś takiego: Cytat:
![]() Nadal nic mi się nie chce... A powinnam zrobić porządek w kuchni i jechać na zakupy, skoro na zajęcia nie dotarłam...
|
|
|
#785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zebys sie obronila!!!fajnie ze sie dowiedzialas, moze masz racje i lepiej kupic koszule na teraz, wieksza niz pozniej nie miec co zalozyc. oj tam. Po prostu jezeli beda pieniadze, to mi sie wydaje ze przy dziecku szybciej sie naucze niz gdybym pracowala i studiowała jednoczesnie. Tz sie zaoferowal ze mala sie w weekend zaopiekuje, a jak w tygodniu bedzie spala znajde czas by sie pouczyc itp. Zobaczymy, jeszcze zostalo pare miesiecy na zastanowienie ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- wczoraj dzwonila do mnie mama czy nie widze przeszkod zeby jechala do Francji w kwietniu. Ja do niej ze nie, przeciez rozumiem, chce zeby zarobili, kupili nowe mieszkanie itp. Ona sie martwi o mnie, jak ja urodze, ale tesciowa ma przyjechac. Maja sie zdzwonic i pogadac o mnie ![]() Ja tam z checia pomoc przyjme czemu nie kurde juz tak malo czasu zostalo
|
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu jak mi się uda zaliczyć klasę, (bo na maturę wątpię, że pójdę, bo dzidziolek może być) to będę wielce technik informatyk. średnie niepełne będę miała, ale potem to tylko mature zaliczyć i będzie dobrze. Polski, matematyka jest, język dodatkowy i reszta ścisłych pierdół też chyba. W sumie nie myślę o maturze teraz. Najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy. A do szkoły zawsze można iść później. Na wszystko powoli czas się znajdzie.
A moja buda kosztuje aż 120 zł miesięcznie. Drogo mi się wydaje, bo sytuacja finansowa też u mnie nie jest lekka. Ale przynajmniej z klasy do klasy łatwo się przechodziło
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie! Troszke mnie nie bylo, ale Was podczytuje, wczoraj spotkalam sie z kolezanka i dostalam sliczne spioszki dla Flawcia, a dzis od rana sprzatalam i jeszcze jestem w pizamie, bo sie strasznie zmeczylam...
U mnie koniec swiata, straszna ulewa, burza, wichura, z domu nie daje rady wyjsc, no a do mieszkania az nam sie woda dzis w nocy wlala... mimbi Kochana upolowalam te bodziaki co tak mi sie podobaly, 0-3 miesiace, Ty tez wzielas taki rozmiar? anula_81 ja to widze, ze Ty sprzatasz i sprzatasz, wyrzucasz, ukladasz i konca nie widac ![]() matall jak ja Ci bym napisala jak to jest z odwiedzinami we Wloszech to bys nie uwierzyla! Zaraz po porodzie do szpitala zwala sie caly tabun ciotek, wujkow i dalekich kuzynow zeby zobaczyc mamusie i nowonarodzonego, kazdy trzyma, chrycha, prycha jak dla mnie to nie jest normalne, my naszczescie z mezem jestesmy sami (naszczescie i nieszczescie, no bo tez sami bedziemy musieli sobie radzic...), jak sie wraca do domu tez zaraz na drugi dzien wszyscy przychodza ponowanie plus znajomi i kazdy z jakims podarunkiem, co tez jest dla mnie dziwne, czlowiek po porodzie ledwo sie rusza, nie daj boze cesarka, w domu rozgarbiasz, bo przeciez nie mamy nikogo kto by nam posprzatal czy ugutowal, nie wiem moze jakas dziwna jestem, ale jesli jacys znajomi maja przyjsc nas odwiedzic, to nie chce zeby przyszli odrazu, pewnie wyjde na jakas niegoscinna, ale coz...
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie chce zeby mi tu na nadstepny dzien po wyjsciu ze szpitala zwalaly sie ciotki nie i koniec, bo moja mama to na pewno przyleci pierwsza bedzie ona wie, ze zadzwonie do niej jak zaczne rodzic, ale nie zycze sobie jej na porodowce ![]() ze wzgledu na to, ze pracowala tam 25 lat i wszystkich znawiec co to to nie bedzie wiedziec, ze rodze, ale bron boze przyjezdzac a w domu pewnie siostra, brat, od tzta siostry ehh byle nie na nastepny dzien po wyjsciu
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Lolus, ja tez niezmiernie się ciesze ! gdzieś Ty fruwała
odnosnie nacinania krocza, z opinii dziewczyn rodzących w "moim" szpitalu, zawsze lekarze pytają czy wyraża się na to zgodę ale podobno jest trend, że odchodzi się od tego. Samo nacięcie robi się ponoć podczas skurczu, więc wówczas tego tak bardzo nie czuć. A wiecie, że ja myślałam ze nacina się w pionie aguś, za mna tez coś chodzi i nie wiem co... zjadłam już przed chwilą jajko na twardo z majonezem, potem cukierka truflowego a teraz kasze manne sobie ugotowałam z konfiturą wisniową własnej roboty i nadal mi się czegos chce ! matallewar, wydaje mi się, ze zaświadczenie też zaakcpetują ! moniquac, a nie spytałam, autko sobie wybrałas juz ? princi, to chyba wszystko wynika z żywiołowosci Włochów... dla mnie to także nie do pojęcia... a nie można dyskretnie zwrócic uwage, nawet jeszcze przed porodem, że pierwszy tydzień czy 2 chciałabyś mieć spokojne by móc dojść do siebie ?? ale tam u Ciebie anomalia pogodowe
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masakra... Ja myślałam, żeby tak po tygodniu "zezwolić" na wizyty, a wcześniej ewentualnie mama do pomocy... Znajomym to nie wiem, czy powiem, że urodziłam, bo nie chcę, żeby przychodzili do szpitala... Sorry, ale tam raczej się człowiek ani nie czuje, ani nie prezentuje. A potem na początku w domu też kiepsko, a wiadomo, jak ktoś przyjdzie, to nie wypada nawet herbaty nie zaproponować, a skakać dookoła gości, jak człowiek ledwo stoi, to sobie nie wyobrażam.
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi no te bodziaki, sama podalas mi namiar na tego sprzedajacego
http://allegro.pl/mothercare-body-7s...481086817.html Dziewczyny no my akurat nie mamy problemu, bo nie mamy rodziny, ale sporo znajomych, do szpitala to nie mysle zeby sie fatygowali, bo ja rodze w tym oddalonym o prawie 100 km, wiec luzik, no najwzyej jak urodze i juz wrocismy spokojnie do domku, to sie powie, ze urodzilam, wtedy nikt nam sie na glowe nie zwali, no ale oni tu takie zwyczaje maja, oni inaczej sobie tego nie wyobrazaja, ze ktos jest w szpitalu nawet na 2 dni i zeby nie pojechac odwiedzic...Pametam jak nasza kolezanka urodzila w tamtym roku, Wloszka, ona by sie poprostu obrazila gdybym nie pojechala do szpitala z mezem i prezencikiem dzidzi zobaczyc! A jak opowiadala, ze odeszly jej wody to jeszcze zdazyla sobie wlosy umyc, zeby pozniej jakos wygladac
|
#794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), są też pralki, które mają osobny przycisk 1/2wsadu i wtedy jak masz mało prania wciskasz taki przycisk i pralka pierze krócej, pobiera mniej wody itd.
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam taka intant ryz na mleku z jablkami kurde chyba se zjem ![]() ja dzisiaj jadlam aby sniadanie i obiad poki co :P no i jedna kukulke |
|
|
|
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
Eeee.. jak to gdzie? Na zakupach byłam
![]() ![]() I kupiłam dzisiaj w końcu coś dla siebie Oczywiście dla syneczka więcej.. i znowu ciuchy Princi hehe ale historia! Wody dziewczynie odchodzą, a ta szykuje się na bóstwo.. śmieszne! Ja też tam wolę, żeby mnie w domu odwiedzali niż w szpitalu! |
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
http://wojciechpol.wrzuta.pl/audio/6...ova_-_sexualna
wlasnie mi sie humor poprawil :tańczę: |
|
|
|
#798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
A co do nacinania krocza, to ja kupiłam sobie w Niemczech, ten olejek Weledy, o których nieraz już pisałyście..
Nie wiem jeszcze czy będę stosować, bo póki co nie wyobrażam sobie jego użycie.. bo mam obawy, czy to na pewno jest dobre i w ogóle jak to działa.. bo przeciez ten olejek do środka może się dostać i to już chyba nie bardzo fajne się robi.. W każdym bądz razie kupiłam, bo bardziej się w DE opłacało, niz później u nas zamawiać.. ale co z tego będzie to nie mam na razie pojęcia ![]() O właśnie takie mam - http://allegro.pl/weleda-olejek-do-m...464151587.html |
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
vanes
jak po wizycie ???? |
|
|
|
#801 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, ale ja mam dzisiaj lenia!!
Wstalam dzis z zamiarem zrobienia wielkich porzadkow i jak narazie nic nie zrobilam! |
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamierzam zakupić Zytus Nic mi nie mów... Ja dziś NIC nie zrobiłam, a naprawdę powinnam ![]() Wrzucam zdjęcie brzusia, jako, że mamy nowy tydzień
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-01 o 16:07 |
|
|
|
|
#803 |
|
Raczkowanie
|
GLUK Wynik: 3.6 Jednostki: mmol/l Wartości referencyjne: (3.89 - 5.60) I wsio. Fajnie, cieplutko na dworku. Minusik lekki jest, ale idzie wytrzymać.
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to będzie miał męzuś zajęcie przed porodem ![]() Matall jaka piłaska fajowa ![]() ![]() ![]() ..i majtuśki też
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-03-01 o 16:09 |
|
|
|
|
#805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Uzależnienie od wizażu ![]() Matall Jaki brzusiu cudny
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co masz ładnego? Pochwal się agus, wcinaj ! Ja tez wole jeszcze bardziej te kaszki mleczno-ryzowe ale nie mialam pod ręka ![]() matall, ale piłeczka fajowska
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dzwonila moja mama, wpadla w szal zakupowy nagle! kupuje bodziaki i spiochy i dzwoni do mnei co chwile, czy wole zolte czy rozowe
mowilam jej ze mamy mnostwo i zeby nie kupowala, ale w sumie jak widze, ze zmienia jej sie nastawienie i radosc jej to sprawia to neich kupuje, najwazniejsze, ze zaczyna ja to cieszyc![]() i dzwonil TZ, auto w serwisie, na szczescie powiedzieli ze za darmo to naprawia i mamy auto zastepcze daissyy szpinakowa wyborna i przede wszystkim szybka a zwolnienei mam do 7 marca, 8-go mam wizyte u lekarki, zobaczymy co dalej matall mnie si etez nic nei chce, wlasnie zupe podgrzewam, ale nawet jesc mi sie nei chce bo zgaga mnei pali okrutnie, mala po wczorajszym leniwym dniu i aktywnym wieczorze dzisiaj wierci sie fantastycznie moze przez to ta zgaga a ja sie musze zbierac neidlugo ale na sama mysl, ze mam sobie wlosy ulozyc to mi sie nie chce ![]() 24Kasiulka gratuluje zdanego egzaminu! ty widze ambitna i pracowita bestia jestes! *the sania ale mi przypomnialas! ja tez mam pyszne lody w zamrazalniku, zaraz po nie biegne! Martulka000 ja w ogole nie mialam obciazenia glukoza bo tu u nas w ogole nie robia przeczytalam ze robia dopiero wtedy jak ich zaniepokoja normalne wyniki krwi. daisyy co do koszuli mniemam ze mowisz o tej do szpitala, ja biore S. wszystkie ciuchy ciazowe mam S, jedynie koszulke z HM kupilam M bo nie mieli rozmiaru i jest troche wielka ![]() Lolka to jak bylas na zakupach, to ja mam nadzieje, ze zdjecia jakies beda coo? princi fajnie ze jestes co do sprzatania to masz racje, konca nie widac, dobrze ze ta moja mama przyleci pomoc bo widze ze duzo ukladania sprzatania, wpadlam w jakis wir! juz sie nie moge doczekac az po lozeczko pojedziemy! mala chyba to wie bo kopie jak szalona![]() co do wizyt juz kiedys pisalam w mojej norweskiej ksiazce ciazowej jest napisane: jesli masz wizyty znajomych rodziny, ktorzy chca zobaczyc dziecko, pozwol im sobie pomoc, niech zrobia ci herbate, poloz sie w tym czasie, zdrzemnij, oni przewina dziecko i zajma sie nim, i tego sie bede trzymac ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- matall jaki ladny brzuszek! i jaki wysmarowany slicznie! chyba urosl od zeszlego tygodnia, fajowy! |
|
|
|
#808 |
|
Wtajemniczenie
|
pierwsze zdjęcie buzi mojego aniołka
drugie z pierwszego usg
|
#809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Matal ale Ci rośnie ten brzuszek . W ogóle jaki fajnie szpiczasty
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko, żeby zacząć od 10 minut i poleca mężów zatrudnić A jakby wcześniej zaczęło piec i robić się czerwone, to przestać. Raz dziennie. I codziennie powinno się móc dłużej. Majty z auchana, kiedyś kupiłam 5 par, bo były w promocji, a są megawygodne i akurat pod brzuchem ![]() Dziękuję za komplementy brzuchowe ![]() Tak, jak teraz patrzę, to chyba jednak minimalnie urósł
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

Czyli co, moge pchac suchego duzo i sie nie przejmowac, ze sie robi ciezkie w praniu? Az wzielam swoja instrukcje i tam faktycznie nie pisze czy to suche czy mokre. Mam dwa programy do szybkiego prania i jest napisane ze max. wsad 2,5 kg, a w innych jest 5kg. To tu chyba ma byc malo tego prania? Juz nie kumam nic

aby się udało.
moj były pisał smsy z jakas foczką. i chciałam sie dowiedziec kto to jest. wziwełam numer napisałam do niej podałam sie za jakiegos Marka z Krakowa;P i wyciagnełam od tej laski takie informacje ze masakra (łącznie z tym ze ja facet bije!) i nawet mi wysłąla swoje zdjecia mmsem i juz wiedziałam ktora to
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

02.08.2014