Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 21:03   #961
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Witam się z Wami moją niespokojną nogą, która jak co wieczór daje o sobie znać;/ (by the way: jak tam u Ciebie Eve?)
Strasznie źle mi się śpi ostatnio Jak się obudzę na plecach to mnie brzuch ciągnie, a zwł jak mam pęcherz pełny (a mam prawie zawsze)), i w ogóle dzisiaj takie krótkie skurcze odczuwałam w ciągu dnia (łącznie może z 6-7 razy). Może to są te Braxtona-Hicksa? Ale one ponoć bezbolesne,a ja takie lekkie ciągniecie odczuwam wtedy, przez kilka sek i przechodzi.
.
Spajsik, zrezygnuj na spania na wznak.Zdecydowanie najlepsza pozycja to na lewym boczku, tak by nie uciskać żyły głównej.Nawet jeśli niewygodnie poświęć się dla Hanusi
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:04   #962
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Lolka, nie wiem.. ja takie miałam skojarzenie, że ta siateczka jest mało stabilna .. ale z drugiej strony przecież małe dzidzi nie wstaje i nie uwala się na niej ehh moje głupie fantazje
nie było tematu

Kwiatecek, czesto od kaszlu bolą mnie mięsnie Nie przejmuj się

Izunia, dobrze ze Cie widze - brzusia gratuluję, bo jeszcze nie zdażyłam

aguś, mnie ta pierwsza nawet podoba się lepiej niż druga generalnie jest wesoła i kolorowa i nie sądze, że mogłabybyć zła dla Twojej córuni
Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Aguś moim zdaniem pierwsza jest ok a poza tym przyda się na zaś bo chłopaka też możesz w tym położyć
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Agus niebieski?czemu nie też mam zielony pokój i nie chcę, żeby było właśnie za zielono. w ogóle widzę, że zamawiasz od sprzedawcy, u którego ja mam zamiar kupić, więc napisz jak ta pościel na żywo się prezentuje później

Ddaaiissyy ale mi smaka narobiłaś na jogurt truskawkowy co do zwolnienia płatnego 100% to dobrze, że mi to napisałaś, bo już szefowa TŻ mu mówiła, żeby nie mówił, że to w pracy się stało, bo inspekcja przyjdzie itp. wiesz prywaciarze, którzy mają w dupie innych, stare maszyny, brak przeszkolenia itp

Dziewczyny brzuszki rewelacja i takie duże już a pociechy Wasze słodkie! nie mogę doczekać się, kiedy będziemy oglądać zdjęcia naszych maluszków już na świecie
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mi sie podobaja oby dwie opje

supcio!
juz sie nie moge doczekac kiedy kupimy lozeczko
mam nadzieje ze w tym miesiacu
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ja tam laska nie jestem, ale i tak odpowiem
Aguś w pierwszej kolejności pomyślałam, że rzeczywiście jak masz zielono w pokoju to może ta z niebieskim lepsza.. ale teraz zastanawiam się, czy przypadkiem nie będzie za pstrokato
Sama wiem co doradzić

Kasia

A mnie pod lewym uciska!! W zależności jaką pozę wybiorę czuję ból więcej lub mniej

Aaa.. i ja poszłam twoim śladem Kasiu i mykam po domu bez stanika!!
A jeszcze przed ciążą nienawidziałam bez chodzić! ale teraz nie da rady inaczej wrr..

Aliczka moc pozytywnych emocji na jutro Ci przesyłam Tobie i Miśkowi
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki!
Co do wagi to się nawet nie wypowiadam

Eh, ciekawe czy się synio potwierdzi
dziekuje dziekuje

dam znac, dam

vanes nikt tu nie napisal, ze jestes zla matka

ja gotuje pomidorowke
Stary 2011-03-01, 21:05   #963
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
praktycznie jako jedyna nie podajesz wymiarów synka i innych szczegółów przebiegu ciąży. dużooooooooooooo niejasności
jha tez nie podaje wymiarów maluszka bo mi gin mowił w 20 tyg ile wazy i powie na nastepnej wizycie jak bede miala to usg po 30 tyg ale jak zapytałam czemu mi nie podaje to mowi ze nie ma to wiekszego sensu bo nie ma sie do czego odnieść. a ytak odniesie sie do 20 tyg i bedzie wiedział. no cóz jego brocha ja poki czuje ze moje dziecko na prawd3e rośnie bo widze to praktycznie kazdego dnia ze wystawia mi rózne cześci ciała wiec sie nie martwie zbyt

Prosze Was skończmy temat vanes...
robi się bardzo niesmacznie i nieciekawie...
jesteśmy dorosłe, a to jest internet. tutaj każdy może być kim chce.
vanes nie chcesz nam nic udowadniać a my tak na prawde nie chcemy już dowodów.
mam nadzieje że jeśli jesteś w ciązy to faktycznie donosisz ją spokojnie i na pewno wesprą Cię koleżanki z innego wątku.
nas nie musisz słuchać i sie tłumaczyć to TWOJE ŻYCIE i rób co chcesz.
my tu na siłę nie trzymamy więc szerokiej drogi.
dla mnie temat jest skonczony i chciałabym zeby na tym wątku znowu była taka atmosfera jak kiedyś...
i chciałabym pogadac o ciąży, mojej prawdziwej i o waszych.
dajmy już spokój bo niedługo odechce nam sie wchodzić na taki wątek...
Stary 2011-03-01, 21:06   #964
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To w ramach zmiany tematu...

JESTEM CHORA. Kupiłam kolejne body dla Edzika, bo miało na sobie żyrafkę
Mogę napisać tylko jedno -> Matall ty wariatko jedna!
Stary 2011-03-01, 21:07   #965
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
JanuszAgnieszka, dobrze powiedziane... ksiezniczka

Dziewczynki ogladacie czasem program na TVN Style "wiem co jem"
przypomniało mi sie, mowiono kiedys o wszystkich serkach, jogurtach.. koloru czerwonego - że dodaje się do nich jako barwnik sproszkowane robaki..
Teraz zrobiłam sobie budyń........... malinowy.
Patrzę na skład a tam KOSZENILA
zobaczcie co to...

http://ecostam.blox.pl/2010/08/Kosze...z-robakow.html

W kazdym badz razie ja juz z dala od wszelkich truskawkowych/malinowych/wisniowych serków, deserków etc...
Modlę się teraz nad tym budyniem, jak go zjeść
daisy zabije cie! wlasnie kupilam danio truskawkowe dzisiaj i jeszcze nie zdarzylam zjesc A JAK ZALUJE !!! BO TERAZ NIE TKNE

Cytat:
martynka89 kochana nie naskakuj tak na vanes, sama nie jestes wiarygodna... mam nadzieje ze nie tylko ja tak mysle. Te dziewczyny ktore dobrze czytaja forum wiedza co mam na mysli.

Kazdy ma swoje zdanie na temat vanes i ok jedni wierza drudzy nie, ale moim zdaniem nie powinnas naskakiwać i jeszcze bardziej ja pogrążać.

Jezeli macie cos do siebie piszcie na PW. Tutaj sa kobiety w ciazy, niepotrzebne te nerwy.

Mam nadzieje ze przez to po dup.sku nie dostane.
ode mnie dostaniesz brawo zamiast po dupsku.

neichce mi sie pisac jak jest taki zament na forum,

dziewczyny ciuszki i brzuszki piekne,

januszagnieszka fotka swietna
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:07   #966
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Hej dziewczyny. Witam się z Wami moją niespokojną nogą, która jak co wieczór daje o sobie znać;/ (by the way: jak tam u Ciebie Eve?)
Strasznie źle mi się śpi ostatnio Jak się obudzę na plecach to mnie brzuch ciągnie, a zwł jak mam pęcherz pełny (a mam prawie zawsze)), i w ogóle dzisiaj takie krótkie skurcze odczuwałam w ciągu dnia (łącznie może z 6-7 razy). Może to są te Braxtona-Hicksa? Ale one ponoć bezbolesne,a ja takie lekkie ciągniecie odczuwam wtedy, przez kilka sek i przechodzi.

Widzę że temat z Vanes na tapecie. Oj dziewczyno, że też Tobie jeszcze chce się konwersować na ten temat...Weź może wklej książeczkę ciąży swoją (tj. zdjęcie) jeżeli chcesz na prawdę udowodnić coś tu dziewczynom i będzie po sprawie. A jak nie chcesz,to oczywiście nic nie musisz.

Co do daty usg,to ja pierwsze miałam robione 22 września, termin porodu mam na 13-14 maja.
oj mnie tez boli jak na @, w nocy budze sie z bolem bioder, plecow, rwa mnie nogi oczywiscie daje rade, ale czuje ze porod tuz tuz
co do vanes mysle tak samo, ale nic na sile.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
thx
A ja gratuluję zdanego egzaminu

może warto pomyśleć o opłaceniu położnej? U mnie to taki interes spod lady, po cichu.
Oczywiście można trafić na położna z powołania, na taką która będzie mieć świetny humor, na taką która zaczęła właśnie dyżur, ale to prawie jak trafić w totka.
Nie ma co ukrywać że dla nich poród to chleb powszedni i się nie cackkają
Wiem też że ten temat wzbudza wiele kontrowersji.U mnie w dom, mąż nie mógł przeboleć że musi opłacić pracę kogoś kto tak i tak musi ją wykonać, i jakie to okrutne jak potrafi się zmienić nastawienie do rodzącej za sprawą kilku stówek.
Nie jestem dumna, że opłaciłam położna, ale warte jest to dla mnie każdych pieniędzy i drugi raz też to zrobię.I tak nakręcam machinę... , ale tylko 2x więcej nie planuję Słowo harcerza, obiecuję
dziekuje
w takim razie pytam, ile kosztuje oplacenie poloznej?
zgadzam sie z toba naprawde.
Co do ucha, mialam podobnie kiedys, niestety samo weszło, samo wyszło, tak po prostu. Pozniej mialam jakies badanie u laryngologa w sprawie pracy, wyczyscil mi woskowine i jak na razie spokoj.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:08   #967
izunia233
Zadomowienie

Cytat:

Widzę że temat z Vanes na tapecie. Oj dziewczyno, że też Tobie jeszcze chce się konwersować na ten temat...Weź może wklej książeczkę ciąży swoją (tj. zdjęcie) jeżeli chcesz na prawdę udowodnić coś tu dziewczynom i będzie po sprawie. A jak nie chcesz,to oczywiście nic nie musisz.

Co do daty usg,to ja pierwsze miałam robione 22 września, termin porodu mam na 13-14 maja.
a to możę macica Ci się stawia? ja jak mam pełny pęcherz to do ubikacji muszę iść w pół zgięta.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:11   #968
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
jha tez nie podaje wymiarów maluszka bo mi gin mowił w 20 tyg ile wazy i powie na nastepnej wizycie jak bede miala to usg po 30 tyg ale jak zapytałam czemu mi nie podaje to mowi ze nie ma to wiekszego sensu bo nie ma sie do czego odnieść. a ytak odniesie sie do 20 tyg i bedzie wiedział. no cóz jego brocha ja poki czuje ze moje dziecko na prawd3e rośnie bo widze to praktycznie kazdego dnia ze wystawia mi rózne cześci ciała wiec sie nie martwie zbyt

Prosze Was skończmy temat vanes...
robi się bardzo niesmacznie i nieciekawie...
jesteśmy dorosłe, a to jest internet. tutaj każdy może być kim chce.
vanes nie chcesz nam nic udowadniać a my tak na prawde nie chcemy już dowodów.
mam nadzieje że jeśli jesteś w ciązy to faktycznie donosisz ją spokojnie i na pewno wesprą Cię koleżanki z innego wątku.
nas nie musisz słuchać i sie tłumaczyć to TWOJE ŻYCIE i rób co chcesz.
my tu na siłę nie trzymamy więc szerokiej drogi.
dla mnie temat jest skonczony i chciałabym zeby na tym wątku znowu była taka atmosfera jak kiedyś...
i chciałabym pogadac o ciąży, mojej prawdziwej i o waszych.
dajmy już spokój bo niedługo odechce nam sie wchodzić na taki wątek...
A ile twoja dzidzia wazyla w 20 tygodniu? Bo moja w 20t i 6d wazyla 390g i mi sie wydaje ze to duzo.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:11   #969
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

spice ja tez mam twardy brzuch jak mam pełny pęcherz ale lekarz powiedział ze mam sie tym nei przejmowac bo to macica sie napina bo chce sie tego moczu pozbyc i mam jak najczesciej sikac zeby ją relaksować

mnie coś brzuch rozbolał, mam wrazenie ze to żoładek albo jelita.
a w ogole nie mam jakos apetytu ostatnio. tzn oczy by jadły ale zoładek taki ściśniety ze dziubne i nie moge wcisnąć.
no chyba ze jest to pączek ciasteczko ewentualnie jogurt:P takie pokarmy mój zoładek przyjmuje w nieograniczonych ilosciach
Stary 2011-03-01, 21:12   #970
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

dziekuje
U mnie 650 zł
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:14   #971
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
kurcze Kasiu jak ja sie ciesze, ze bedziesz miala coreczke
Kurcze Kasieńko ja też bardzo się cieszę,że i Ty bedziesz miała córeczkę.Sama oczywiscie również się cieszę,to było moje marzenie,jednak jak urodziłam 2 syna ,przestałam o tym myśleć.

NIe planowaliśmy 3 dziecka , a tu proszę i to córa
Zmykam lasencje dobrej nocki
karaluchy pod poduchy

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:14   #972
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
oj mnie tez boli jak na @, w nocy budze sie z bolem bioder, plecow, rwa mnie nogi oczywiscie daje rade, ale czuje ze porod tuz tuz
co do vanes mysle tak samo, ale nic na sile.

dziekuje
Co do ucha, mialam podobnie kiedys, niestety samo weszło, samo wyszło, tak po prostu. Pozniej mialam jakies badanie u laryngologa w sprawie pracy, wyczyscil mi woskowine i jak na razie spokoj.
może u was już padały propozycję.Wybaczcie jeśli się powtarzam, ale przyznaję że nie sposób za wami nadążyć.
Mnie bardzo ratowało jak leżąc na boku kładłam sobie poduszkę złożoną na pół na wysokości między uda a kolana.Nie miałam tego specjalnego rogala, który później przydaje się do karmienia.
Spróbuj jeśli tego nie testowałaś.Jutro wpadnę i doczytam czy trochę ci ulżyło i odciążyło plecy, biodra etc

W Wlkp, 2 lata temu 500zł
Ja położną u ginka zapytałam kogo może mi polecić i poprosiłam o numer.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:15   #973
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
A ile twoja dzidzia wazyla w 20 tygodniu? Bo moja w 20t i 6d wazyla 390g i mi sie wydaje ze to duzo.
własnie teraz sprawdzałam w karcie ciązy i nawet nie mam tego wpisanego. ale pamietam ze mowil ze pół kilo waży. podejrzeam ze nie był oto równe 500 gram ale tak mi powiedział
ide 7 na wizyte to sie dowiem ile moj wielkoludek waży

aha mój tż rozważa kwestie zmiany imienia z Sebastian na Łukasz. co o tym myślicie??
Stary 2011-03-01, 21:16   #974
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
ja dopiero wrocilam, bylo bardzo milo, moj TZ po mnie przyjechal wiec nawet sie nie zdyszalam
nie przewidzielismy tego tylko ze w centrum Oslo ludzie swietuja i medale wreczaja itp , krol byl, pelno policji i rozentuzjazmowanych Norwegow i ich sportowcow
ale milo bylo wyjsc do ludzi

agus mnei sie podoba ta niebieska posciel, poza tym to nie jest typowo niebieska a po drugie trzeba lamac stereotypy!
aliczka zastrzele cie za te pierogi, tak mi sie teraz chce.... i trzymamy kciuki za jutrzejsza wizyte
kiara ale ladna ta flanelowa poscielno i ten brzusio!
lolkaaaale ladne zakupy..przez ciebie chce mi sie cos kupic znowu a mam zakaz...od samej siebei
eweska zaraz po tylku dostaniesz za to sprzatanie, a odpoczac to kiedy co
? jestes superhero nei kobieta no
a w realu moja mama kupila kilka bodziakow bo mowila, ze z fajnej bawelny sa
a twoj TZ juz w drodze co?

andziotku co to za kiepski humor? czemuuuu? pisz mi tu zaraz bo sie bedziemy martwic noo...

JanuszAgnieszkasliczne zdjecia

Paulizia ja mialam straszne migreny i bole glowy w pierwszym trymestrze, pomaga troche zimny oklad na glowe...

princi wspolczuje ulewnej pogody. co do gosci to wiadomo, troche w ksiazce przesadzaja, ale u norwegow tak wyglada goscina, kawka gotowe ciasteczka, posiedzic godzinke i do domu, nie tak jak w PL, ze ledwie dziecko urodzilas a juz milion gosci i jeszcze najlepiej obiad im zrobic

ide cos zjesc, bo neistety nie poszlysmy na pizze, tylko na ciasteczko, bo nigdzie nie dalo sie wbic , ze wzgledu na turystow i fanow sportu!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:17   #975
andziot
Zakorzenienie

moniqac fajnie tak słuchać jak ktoś lubi swoją pracę mało jest takich osób ...
ja w sumie już też w domu zaczynam fiksować, jednak jak człowiek ma rano do czego wstać, ubrać się i umalować to inaczej dni mijają ....

Dziewczonka, ania2631 śliczny brzuszek ! a czy któraś z nas ma brzydki ?????????????? wszystkie są przepiękne bo noszą nasze maluszki

Paulizia mam nadzieję że jakoś dogadasz się z TŻtem i dojdziecie do porozumienia, bo narazie jego argumenty są śmieszne, to ważna decyzja i takie głupie gadki nie powinny być podstawą do za lub przeciw

Weredka współczuje problemów finansowych człowiek uczciwy się raczej w Polsce nie dorobi

Agnieszka.M nie sądzę żeby dzidzia ci żebro dała radę złamać

24kasia86 gratuluję zdanego egzaminu
ja nacięcia krocza wcale nie czułam !!!!!! ważne żeby było zrobione na szczycie skurczu, wtedy nic nie czuć bo skurcz bardziej boli

matallewar ja do szpitala nikomu nie pozwoliłam przyjść poza mężulem teraz też nie zamierzam, do domu też rodzina przyjechała jakoś później dopiero ... chcieliśmy sami pobyć z dzidziusiem na początku żeby wszystko sobie po swojemu ogarnąć, bo my takie samosie jesteśmy
jaki szpiczasty brzunio piękny !!!!!!!!!!!

ooooooooooooooooooooo kurcze kolejna strona doszła

izunia233 słodziachny brzuszek

Renessme1985 bardzo fajny przewijak

the_sania matko rękę mu zmiażdżyło ???????? mam nadzieje ze to nic groźnego

Lolka1212 jakie cudne portki no i gratulację za zakupy dla siebie (ja już nie wiem jak się dlasiebie kupuje )
do łóżeczka turystycznego trzeba kupić materac bo tam jako materac robi tylko taka sztywna tektura obszyta materiałem, ja kupiłam jakiś piankowy taniutki bo i tak ono u rodziców stoi tylko
też bez stanika mykam

monika21121984 ojej współczuje, chyba Ci to karmi nie podeszlo ale zagłodzić to nikogo nie zagłodziłaś,
co do mojego nastroju to po prostu chyba codzienność mnie już dobija, siedzenie w domu ciągłe, skakanie owieczką , to że mężu pracuje w domu, a nie ma czasu nawet ze mną pogadać, ostatnio wszystko robię sama (poza weekendem bo wtedy rzeczywiście tworzymy rodzinę )

eweska zmykaj do męża, spędźcie ostatnie chwile razem !!!!!!! spokojnej podróży dla niego ... (mam cichą nadzięję że częsciej będziesz u nas teraz - jedyny plus wyjazdu )

Kiara76 kolejny przystojny brzuszek
posciel bardzo ładna, ja jestem minimalistką więc mi się takie rzeczy podobają, tylko nie wiem czy ta flanela będzie dobra gatunkowo

JanuszAgnieszka jakie cudne fotki niedługo już te cuda tulić będziemy

ooooooo widzę że w końcu vanes się wkurzyła, jakby takie posty były kilka dni temu to by może to wszystko wyglądało, jak ktoś jest pewny swego to o to walczy zazwyczaj, a nie milczy ...
kabel od komórki już znalazłaś ????????????

nooooooooooo jakoś doczytałam
strasznie tak po całym dniu

byłam dziś z Zosią kupić jej jakieś fajne zabawki bo w domu już nie mamy co robić
kupiłam farby do malowania palcami (wdzianko do tego zeby sie nie unorała cała)
malutenki zestaw ciastoliny
kredkę do malowania na wannie i kafelkach do kąpieli (cuda normlanie są teraz)
no i puzzle takie dla dzieciolków z kilku części
(za to wszystko dałam 100zl )

teraz idę sobie
bo mnie oczka bolą od czytania

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:18   #976
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
daisy zabije cie! wlasnie kupilam danio truskawkowe dzisiaj i jeszcze nie zdarzylam zjesc A JAK ZALUJE !!! BO TERAZ NIE TKNE

ode mnie dostaniesz brawo zamiast po dupsku.

neichce mi sie pisac jak jest taki zament na forum,

dziewczyny ciuszki i brzuszki piekne,

januszagnieszka fotka swietna
danio truskawkowe MIODZIO, a jeszcze lepsze bananowe metoda na gloda zeby dlugo byl z nami

podziekowac za brawa

kurde jak mi sie ciezko siedzi przy lapku, czuje jak sie mala rozciaga, i to pieczenie pod cycem

dzisiaj ogladalam swoje ciuszki (chyba setny raz) i zaczelam juz mowic do siebie a raczej do coreczki "zobacz jakie masz sliczne ubranka, ladniejsze niz mamusia, oj bedziesz slicznie wygladac" itp....

ciagle o niej mysle
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:18   #977
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia małej z usg połówkowego z 22,6tc
2.pupcia
3.noga modelki
i ubranka,które dostałam ,bluzeczki i półśpiochy są welurowe
Super lalka i nozka na nozke od malenkosci

Nic mi na glowe nie pomagalo i pierwszy raz w ciazy zazylam tabletke mam nadzieje, ze nie zaszkodzi to Malemu... no i Gotowe na wszytsko mnie rozbawily, ale tez w jednej chwili sie poryczalam mieczak ze mnie

Tz byl przed chwila u mnie w pokoju i go pieknie wygonilam. Nie bede sie godzic z nim. Niech spada na bambus zrywac banany hej

Agus ta z niebiekskim jesli masz pokoj na zielono... natomiast wedlug mnie ladniejsza jest z zielonym

Lolka super pasuje ta polowka do tego sweterka nie? cudne spodenki do tego wybralas. Swietny zestaw. Ja mam brazowe spodenki w identycznym kolorze jak romb na polowce dlatego nie dokupywalam nowych. Pikne beda te nasze chlopaki
Stary 2011-03-01, 21:19   #978
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
aha mój tż rozważa kwestie zmiany imienia z Sebastian na Łukasz. co o tym myślicie??
Mi osobiście bardziej podoba się Łukasz. A co twojego Tż naciągnęło na zmianę imienia?

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-03-01, 21:23   #979
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Mogę napisać tylko jedno -> Matall ty wariatko jedna!
Dziękuję, to dla mnie komplement

Grazin Lepiej Sebastian! STANOWCZO!
Ja mam z Łukaszami same złe wspomnienia, normalnie chyba ANI JEDNEGO normalnego i fajnego nie znałam...
A Sebuś, Sebek - słodko

A mi zostało 20 dni do usg i poznania wagi Edzika...
To będzie już... 33 tydzień zaczęty

W ogóle tak się łapię czasem na tym, że myślę "TAK MAŁO CZASU ZOSTAO!!"
A potem myślę, ile mam do zrobienia w tym czasie...
Dobrze, że tż mnie odciąża z pracą, to może napiszę mgr i pozałatwiam zaliczenia, popiorę i poprasuję rzeczy Edzika, spakuję torbę...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:25   #980
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
własnie teraz sprawdzałam w karcie ciązy i nawet nie mam tego wpisanego. ale pamietam ze mowil ze pół kilo waży. podejrzeam ze nie był oto równe 500 gram ale tak mi powiedział
ide 7 na wizyte to sie dowiem ile moj wielkoludek waży

To duzo! znalazlam taka tabelke:
II trymestr:

20tydz -260g, długość 14-15 cm.
21tydz -300g, długość ok. 18 cm (jak duży banan)
22tydz -350g, długość ok. 19 cm
23tydz -450g, długość ok. 20 cm
24tydz -550g, długość ok. 21 cm
25tydz -700g, długość ok. 22 cm
26tydz -900g, długość ok. 23 cm
27tydz -1000g, długość ok. 24 cm
28tydz -1100g, długość ok. 25 cm
29tydz -1250g, długość ok. 26 cm (z wyprostowanymi nóżkami, ok. 37 cm)

Co do imienia to Lukasz bardziej mi sie podoba.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:25   #981
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Spajsik, zrezygnuj na spania na wznak.Zdecydowanie najlepsza pozycja to na lewym boczku, tak by nie uciskać żyły głównej.Nawet jeśli niewygodnie poświęć się dla Hanusi
Toć się poświęcam Katarzynko Kładę się spać na boku lewym jak Pan Bóg przykazał,a budzę się na plecach

W tym tyg chyba zamawiamy łóżeczko i komodę Wreszcie przeorganizuję ten pokój zielony.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:25   #982
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

izunia a jakos tak podszedł do brzucha przed wyjściem do pracy i powiedzial "badź grzeczny Łukaszku" i stwierdził ze fajne imie i można skracać Łukaszku a Sebastianku to tak długo ech....
Stary 2011-03-01, 21:26   #983
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Kiara76 kolejny przystojny brzuszek
posciel bardzo ładna, ja jestem minimalistką więc mi się takie rzeczy podobają, tylko nie wiem czy ta flanela będzie dobra gatunkowo
Myślisz, że ta cena za niska na dobry gatunek Bo ja dla sobie na dotyk zawsze kupowałam, a jak szukałam na allegro, to tylko u jeszcze jednego sprzedawcy znalazłam, ale większość modeli wyprzedana, a ta co została, to średnio mi się podobała, a w sumie nawet tańsza była, to pomyślałam, że ta się nada

No sama nie wiem , hmm bo mi się podoba ...
Stary 2011-03-01, 21:26   #984
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
To duzo! znalazlam taka tabelke:
II trymestr:

20tydz -260g, długość 14-15 cm.
21tydz -300g, długość ok. 18 cm (jak duży banan)
22tydz -350g, długość ok. 19 cm
23tydz -450g, długość ok. 20 cm
24tydz -550g, długość ok. 21 cm
25tydz -700g, długość ok. 22 cm
26tydz -900g, długość ok. 23 cm
27tydz -1000g, długość ok. 24 cm
28tydz -1100g, długość ok. 25 cm
29tydz -1250g, długość ok. 26 cm (z wyprostowanymi nóżkami, ok. 37 cm)

Co do imienia to Lukasz bardziej mi sie podoba.
Oooo,to moja Hania nie taka mała jak sądziłam, bo w 29 tc miała 1300 z hakiem, bodajże 1340 czy 1360...nie chce mi się do karty wstać

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-01, 21:28   #985
izunia233
Zadomowienie

Eh z tymi facetami. Podejdą, słodko powiedzą a potem człowiek siedzi i się zamyśla

Stary 2011-03-01, 21:29   #986
matallewar
Zakorzenienie

andziot i to jest dobre podejście Zawsze można zamknąć drzwi i udawać, że nas w domu nie ma

Paulizia paracetamol można, ja brałam 3 dziennie swego czasu już w ciąży, przy chorobie.

Grazin Ale można Sebciu

Ja już chcę wiedzieć ile moja dzidzia waży... To już 6 tygodni od ostatniego usg, a czeka mnie jeszcze prawie 3 tygodnie czekania...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:29   #987
izunia233
Zadomowienie

Wiecie co, tak się zastanawiam, bo siedzę na kanapie i mam lapka na kolanach. Czy to małej aby nie szkodzi? Jak myślicie?

Stary 2011-03-01, 21:29   #988
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

martynko to moze ja coś przekręciłam... kurde na prawd enie pamietam a lekarz nie zapisał

faktycznie dziecko nie powinno pół kilo wazyc wiec nie wiem, wybacz bije sie w piersi ale nie wiem
jestem zła matką!!
Stary 2011-03-01, 21:30   #989
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
może u was już padały propozycję.Wybaczcie jeśli się powtarzam, ale przyznaję że nie sposób za wami nadążyć.
Mnie bardzo ratowało jak leżąc na boku kładłam sobie poduszkę złożoną na pół na wysokości między uda a kolana.Nie miałam tego specjalnego rogala, który później przydaje się do karmienia.
Spróbuj jeśli tego nie testowałaś.Jutro wpadnę i doczytam czy trochę ci ulżyło i odciążyło plecy, biodra etc

W Wlkp, 2 lata temu 500zł
Ja położną u ginka zapytałam kogo może mi polecić i poprosiłam o numer.
Ja dzisiaj tego rogala zamówiłam...ze zdejmowaną poszewką,można wyprać. Może się w końcu wyśpię a do Hani się też przyda.

Ja też myślę o tej położnej żeby się "skontaktować",ale w moim szpitalu nie znam nikogo...

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-01, 21:30   #990
Paulizia
Wtajemniczenie

Grazin... Sebus

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości