|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
Życzę wam tego!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3062 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
Cytat:
w dodatku, bardzo fajnie sie złozyło, że wody Ci odeszły wczesniej, bo to znaczy, że akurat twoja cc zbiegła sie z naturalnym zakonczeniem ciąży, zawsze to lepiej dla maluszka ![]() Cytat:
a ja mam na odwrót, nie chce mi się nigdzie wychodzić i w ogóle mam lęki, że jak gdzieś wyjde dalej to zaczne akurat rodzić, nie moge daleko autem jechac, bo mała jest tak nisko, że długo nie usiedzę i zaraz mnie wszystko boli, szykla kłuje itd... stąd spędzam czas głównie w domu Cytat:
jeśli u twojego gina jest ktg, to możesz do niego, a jesli nie ma, to bym podjechała od razu na ktg, bo gin ci ktg i tak nie zrobi
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||||
|
|
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3064 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
No to jestem
![]() U lekarza wszystko ok, pozamukane, nic się nie dzieje, kazał do kwietnia wytrzymać ![]() Długo się dzisiaj wysiedziałam w tej przychodni, potem musiałam pozałatwiać parę spraw, odwiedziłam koleżankę, przyjhechałam do domu zrobiłam mężowi obiad i padłam spać jak pies pluto, dopiero wstałam, ale zaraz idę znowu spać niutka1 dobre wiadomości po wizycie i brzucholek fajnyCytat:
![]() pozdrowionka dla subtelle patrycja dziękujemy za opis, czekamy na dalsze wieści ![]() Cytat:
padłam ze śmiechu ![]() Cytat:
wiesz wszystkie jesteśmy podejrzliwe, bo u nas też taka dziewczyna była, pisała pod kilkunastoma nickami i wciskała nam kity, może to też sprawa hormonów, że coś komuś nie pasuje tylko na końcówce zostaniesz sama z tym majowym terminem![]() Cytat:
a właśnie się zastanawiałam co z nią ![]() zgubił trop ![]() jak to mój tata mówi "pojechał do Warszaway przez Warkę" wyjaśnienie: tata mieszka w mieście pomiędzy W-wą a Warką, do W-wy w górę mapy, a do Warki w dół ![]() Miłej nocki dziewczynki, może jakaś dzidzia dzisiaj w nocy zdecyduje się wyjść
|
||||
|
|
|
#3065 | |||
|
Wtajemniczenie
|
coralady, mnie na zgagę maślanka pomaga, no ale nie każdemu smakuje
![]() laseczkaa, super, że już jesteś i że wiesz, czego się po szpitalu spodziewaća z tą płcią to niezła niespodzianka będzie ![]() Cytat:
i ten poród 2w1, hihi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
znikam spać, dobranoc |
|||
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 8 marca-fajna data,ale cos czuje, ze nie dotrwasz
|
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Ego, super że wszystko ok
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
moja się ostatnio najbardziej uaktywnia na chipsy i żwawą muzykę.
znalazłam wreszcie normalny cm krawiecki, bo ostatnio się mierzyłam metrem ![]() mierze brzuch, ok, 105 cm, myślę sobie, sprawdzę ile w biodrach, bankowo mniej będzie a tu się okazało, ze 105 ![]() kości mi się musiały tak rozejść, bo tyłek mam plaski nadal. to się będę musiała pożegnać z dżinsami sprzed ciąży
|
|
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Tity ale super się poukładało, GRATULACJE!!
dziś mieliśmy bardzo pracowite popołudnie i wieczór, ale za to kącik Aniki wreszcie skończony, sypialnia dogłębnie posprzątana, włącznie z odsuwaniem mebli, odkurzaniem każdego kawałka czego tylko się dało itp. no więc może ta moja córeczka namyśli się i szybciej wyjdzie bardzo bym chciała przed terminem urodzić, bo już mi kręgosłup strasznie dokucza i skóra na brzuchu tak ciągnie, że boję się, że w ostatnich dniach ciąży porobią się rozstępy ale coś mi się niestety zdaje, że jeszcze sobie poczekam i urodzę po terminie, bo wciąż nic się nie dzieje
|
#3070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miłej... też zyczę i może jakąś niespodzianke by córcia mamie zrobiła ![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- dałam tego linka w klubie, ale może i tutaj będzie zaiteresowanie- percepcja wzrokowa- rozwój u niemowląt, czyli co noworodek widzi Stronka tłumaczona przez googla, z angielskiego, więc troche cięzko sie czyta, ale wszystko jest zrozumiałe ![]() http://translate.google.pl/translate...-Do-Babies-See
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
ach jakoś nie mogę spać. Myśle o malej. Coś tam kopnęła, ale na jej sporą aktywność przez cały dzień to naprawde niewiele. Zobacze jutro po śniadaniu czy coś się zmieni i będę dzwonić do gina. Jak bardzo chciałam do tej pory by mała wyszła tak teraz jej zakazałam bo nie miałabym dostępu do niej po porodzie bo jestem chora i nie wyobrażam sobie kaszlu po cc
![]() Bo zapomniałam w ostatnim poście: Tity gratulacje naprawdę super się złożyło z tymi wodami
|
|
|
|
#3072 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale fajnie z tymi zegarkami, że skupia uwagę ![]() miłego dnia, bo idę zaraz dalej spać ![]() później zajrzę |
|||
|
|
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
witam o poranku,
już nie spie od conajmniej godziny, wstałam na siusiu , potem mały sie rozruszał-a ja uwielbiam ten stan wiec jak zwykle z wrazenia nie moglam zasnac. wypilam kubek cieplego mleczka, wyprawie męza do pracy i sprobuje sie jeszcze polozyc ![]() tity - gratulacje!!!
pamiętajcie że nie może byc zastoju, ktora z was sie dzis szykuje???? ![]()
|
#3074 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sliczny ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
hihihih ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
A u mnie polozna przeprowadzila ze mna caly wywiad jak chce zeby wygladal moj porod i takie tam...a co do znieczulenia to powiedziala ze <po tym jak ja sie upieram ze dam rade i niechce nic poza gazem>ze jak bol jest nie do zniesienia to warto wziac epidural......i nie slyszlam zlych opini typu ze zwlekaja ze znieczuleniem czy cos w tym stylu...moze zalezy od miejsca zamieszkania :ro lleyes:czy od poloznych...ja poki co na nie nie narzekam---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Ja jesem nastawiona pozytywnie do porodu sn....woiem ze boli i tyle musi bolec....a jak sie potem bede czula czas pokaze..oby tylko z lalunia bylo ok i bede szczesliwa
|
|||||
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny.
Chcialam wam zyczyc jak najmniej bolesnych porodow i samych szczesliwych i szybkich rozwiazan, Czas strasznie szybko ucieka, jeszcze niedawno ja bylam na waszym miejscu. Mamusia III-IV2010.
|
|
#3076 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
...juz chyba 3 czy 4 dzien walcze z choroba jakas tragedia ...ale moja ninka szalje raz mocniej raz mniej ....jezeli cie cos niepokoi to zadzwon do gina i powiedz czasem lepiej dmuchac na zimne...moze sie okazac ze to przez antybiotyk jest mniej ry=uchliwa i przez oslabienie ale zawsze ty bedziesz spokojniejsza a stres szkodzi |
|||
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mamy przewagę chlopców, a dziewczynkom coś się nie spieszy.... ![]() coralady, ja zgagę mam prawie całą ciąże i żadne migdały, ciepłe mleko na mnie niestety nie działa ulge (na kawałek) daje rennie lub cola ![]() na szczęście nie duzo mi juz zostalo, to chyba jakoś to zniosę u mnie była cięzka noc....standardowo byłam głodna, musiałam coś zjeśc, ale pielgrzymkę do łazienki zaliczyłam chyba 5 razy do tego włączyło mi się rozmyslanie czy oby na pewno mam wszystko spakowane do szpitala....i stwierdziłam, że nie mam skarpetek dla siebie ![]() i że muszę dziś ogarnąć salon, bo cos nabałaganiło mi się tam ostatnio... ![]() więc zaraz wstaję, lecę na sniadanko i sprzątam aaaa wczoraj wysprzatałam szafy z pościelami, ręcznikami...na koniec sapałam jak stara ciuchcia :/ |
|
|
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
montii usunelas konto na nk?????
Jutro tlusty czwartek teraz juz wiem ![]() zamierz am upiec karpatke,juz chyba ostatkiem sil....chociaz ciut lepiej z moim zdrowiem a tzta namowic na faworki zeby zrobil bo robi rewelacyjne...nie to co ja ![]()
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3080 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż mnie bardzo wspierał w szpitalu siedział długo na odwiedzinach i naoglądał się tych porodów, więc powoli myślę że się oswoił też i może zdecyduje się na poród rodzinny mam nadzieję a co do ciuszków: ja jestem zapobiegawcza i mam i dla chłopca i dla dziewczynki i neutralne - nawet gdybym bliźniaki urodziła to spokojnie bym je ubrała ![]() Cytat:
i wstydliwe. co podglądam to albo źle ułożone albo zasłania nóżką a ostatnio specjalnie rączkę trzymał między nogami ![]() a ja już nie śpię tak dziwnie obudzić się w domku- wyspałam się wreszcie
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
witajcie w Krakowie dzis znow bardzo slonecznie choc mrozno
mam pytanie wczoraj bedac u gina w poczekalni uslyszalam rozmowe poloznej z pacjentka ktora byla przedemna i oto jakie rewelacje uslyszalam .P.polozna powiedziala ze gin moze L4 wystawic tylko do terminu porodu (np.5.03) a pozniej juz nie daje L4 i trzeba korzystac juz z macierzynskiego czekajac na porod.I tu moje pytanie do was czy to prawda bo ja troche zszkowana jestem przeciez to rozboj w bialy dzien zeby wykorzystywac macierzynski skoro dziecka jeszcze nie ma a termin porodu jest przeciez umowny. wydaje mi sie ze to pytanie sie juz przewinelo na forum ale z tego co wiem jest tu pare dziewczyn pracujacych w ksiegowosci i znajacych sie na tym
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-03-02 o 09:01 |
|
|
|
#3082 |
|
Zadomowienie
|
no i oczywiście zapomniałam wczoraj - laseczka super, że już w domku
iweczka racja z tą przewaga chłopców. tak więc dziewczynki wychodzić diatoma święte słowa - żadnych zastojów, dzieciaki terminowe wychodzić ![]() WYCHODZIĆ to moje ulubione ostatnio słowo - słyszałaś córeczko?? Ewelqa to dziwne, mam termin na 8 marca, a na ostatniej wizycie gin mi dał L-4 do 11 i powiedział, ze specjalnie da dłuższe, jakbym później urodziła
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-03-02 o 09:00 |
|
|
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
mała kopała z rana.
może faktycznie wczorajsze lenistwo małej wynikało z mojego osłabienia bo nie miałam siły chodzić i gorączke miałam. Narazie nie będę dzownić do lekarza, na ktg też nie pojade bo to znowu wychodzenie na ten mróz. Ale będę obserwować inensywniej ruchy małej. iweczka też nie mam skarpetek, dobrze że o nich wspomniałaś ![]() a śniło mi się dzisiaj że urodziłam małą i umiała mówić odrazu. Byłam w szoku że taka zdolna i przedstawiła się że jest Natalka. Czyli te imie zostaje na 100%
Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-03-02 o 09:02 |
|
|
|
#3084 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękujemy i pozdrawiamyCytat:
|
|||||
|
|
|
#3085 |
|
Raczkowanie
|
TITY gratulację!!
dzien dobry dziewczynki noc tragiczna nie zliczę pielgrzymek na siusiu no więc która dzisiaj rodzi ![]() przyjaciółka stwierdziła ze nie rodzę bo jeszcze nie mam przybornika na łóżeczko i mały stwierdził ze wyprawka nie skompletowana najgorsze jest to ze łapki mi zaczęły puchnąc
|
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie - skarpetki!!
trzeba dopakować
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny oświećcie mnie-czy zwolnienie w ciązy jest płatne 100%?Dostałam mniejsza wypłatę,nieznacznie ale zawsze coś bym Małej kupiła za to,a tak juz nie wiem o co chodzi
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3088 |
|
Rozeznanie
|
witam. gratulacje dla tity
zaczynam watpic ze dotrwam do temrinu, chyba juz o tym pomarzyc moge w sumie od lekarza dlugo slysze ze nie dotrzmam. i jeszcze te bole od tygodnia. we wtorek nastepna wizyta to zobaczymy czy bedzie sie "jeszcze trzymac" jak to wczoraj powiedzial,
|
|
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
jest na pewno płatne 100%, ale obliczane jako średnia z ostatnich 12 mies., a nie tak jak np. ostatnia wypłata, więc może wcześniej zarabiałaś mniej i stąd po usrednieniu tak wyszło??
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilku dziewczynom tez tak lekarze powiedzieli, ale kilku wystawiają dalej ....i weź tu bądź człowieku mądry.... jeżeli moja córcia nie urodzi się do 13-go, to 14-go idę do lekarza internisty (byle jakiego, bo do swojego "rodzinnego" to pewnie się nie dostanę, no chyba że pół dnia przestoje pod drzwiami nie mam zamiaru wykorzystywać macierzyńskiego przed porodem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Życzę wam tego!

A w ogóle to mi odeszły wody zanim się zebrałam do szpitala więc miałam poród 2w1
jestem wymęczona

ale coś mi się niestety zdaje, że jeszcze sobie poczekam i urodzę po terminie, bo wciąż nic się nie dzieje